Milyen merevlemezt vegyek?

Szerző: Kmisi99, 2009. July 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
hát az inkább adatot tárolni jó, programoknak nem ideális, kissé lassú
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
értem köszi, akkor valszeg megveszem, és marad a 80GB sata vinyóm a rendszernek.
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
És a Caviar Green-ről mit gondoltok? 500GB 32MB és 9k?

A Caviar Greenek brutál jó vinyók, de nem rendszervinyónak. 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
És a Caviar Green-ről mit gondoltok? 500GB 32MB és 9k?
0
0
0
0
MuSiC Is My LiFe avatar
a Samsung az tényleg nagyon jó és nagyon gyors. még az 500Gb fölötti Winchesterei is eszméletlen gyorsak, és árban is elég jók.
Akinek meg hiper sebesség kell és nagy hely és nem sajnál kidobni 40K-t az ablakon az megveszi a Western Digital Enterprise 2Tb 64Mb 7200RPM-et 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nos ha nincs annyira szükséged 500 gigára akkor ott a samsung F4 320GB 7200RPM es verzió az egyik leggyorsabb mai HDD 7200rpm el Bár a WD se rossz csak a black kicsit hangos bár egy átlag felhasználó gépében a ventik elnyomják a hangját 😆
0
0
0
0
MuSiC Is My LiFe avatar
ja úgy más. mondjuk úgy is jobban megérni a Black mert a Blue az "csak" 16 Mb-os 7200RPM_es és +2K és már ott a Black 64Mb 7200RPM-el.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Úgy lenne hogy két partícióra osztanám, 80GB a rendszernek és 420GB lenne tárolásra...
0
0
0
0
MuSiC Is My LiFe avatar
Quadgame94 írta:
erről mit gondoltok?

WD Caviar Blue 500GB WD5000AAKS 9k
És a rendszernek 80Gb-ot gondoltam adni, az úgy jó nem?

a Caviar BLue jó választás. az egyik legtökéletesebb Winchester. De 10K-ért már tudsz venni Caviar Black-et ami 64Mb 7200rPm-es. Viszont a 80Gb-os Caviar Blue az tökéletes lenne.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
erről mit gondoltok?

WD Caviar Blue 500GB WD5000AAKS 9k
És a rendszernek 80Gb-ot gondoltam adni, az úgy jó nem?
0
0
0
0
Adam996 avatar
niteforce írta:
hector maio írta:
Szerintem a Caviar Blue a legjobb 😆 nem is fogyaszt sokat és a win7-et piszok gyorsan betölti 😃

nekem is blue van 😃

Az jó 😃
0
0
0
0
overclocker avatar
niteforce írta:
overclocker írta:
Hello! azt lenne a kérdésem hogy jelentősen gyorsabb egy SATA3-as merevlemez (természetesen SATA3-as alaplapba) egy SATA2-es hez képest?

nem.
a HDD nem tudja kihasznalni a SATA 3-mat.

Köszi akkor SATA-2 lesz 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
hector maio írta:
Szerintem a Caviar Blue a legjobb 😆 nem is fogyaszt sokat és a win7-et piszok gyorsan betölti 😃

nekem is blue van 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
overclocker írta:
Hello! azt lenne a kérdésem hogy jelentősen gyorsabb egy SATA3-as merevlemez (természetesen SATA3-as alaplapba) egy SATA2-es hez képest?

nem.
a HDD nem tudja kihasznalni a SATA 3-mat.
0
0
0
0
Adam996 avatar
0
0
0
0
overclocker avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
jo hat akkor bocsanat, lehet hogy az ismerosom kikapta a hibasakat. Adattarolasra jo
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Volt egy Green széria ami hibás volt gyárilag de már kivan javitva 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
azert mondtam mert 1 ismerosomnek volt green-je, 3 db-ot vitt vissza gariba, mindegyik par napig ment csak, eleinte ment (akkor se volt vmi gyors) aztan lassult le, mar be se inditotta a gepet, adatvesztes, minden.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Synda írta:
Kmisi99 írta:
És mégis miért szar a green? Lassú? Hát jó hogy lassú mert adattároló hdd.

Sz@rnak nem sz@r,de pl a Caviar Black,jóval jobb.😀

Nekem is Green van,64Mb,7200rpm,de ugyanilyen Black jóval gyorsabb,hogy miért az nem tudom 😜

Hát azért gyorsabb mert a black a sebességre megy rá cserébe többet fogyaszt(mát ha az a 10w számít) jóval melegebb és hangosabb windows alá érdemes. A greenre meg semmit se érdemes telepíteni csak tárolni kell rajta.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
A caviar green egyáltalán nem szar, sőt nagyon jó, csak nem rendszervinyónak. Gaboo7 olyan tesztet tud linkelni... ott minden kiderül arról hogy melyik vinyó milyen is igazából 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
És mégis miért szar a green? Lassú? Hát jó hogy lassú mert adattároló hdd.
0
0
0
0
niteforce avatar
az elso az egy kalap szar. caviar green-t nem szabad venni!
a masodik jobb, nekem is olyan van. kicsit melegszik, de nem veszes. nekem ugy hogy nincs korulotte venti, csak meg1 vinyo, ugy 43 fokos max. Amugy az a vinyo iponnal 9500 forint, en is ott vettem, ott vedd meg te is szerintem!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gabi86 írta:
Köszi a választ
és éri meg jobban ? 2,5 vagy a 3,5?

Asztali gépbe csakis 3,5 öt érdemes venni a 2,5 jóval lassabb az csak azért jó mert kicsi és nem rezeg annyira így jó a laptopba
0
0
0
0
niteforce avatar
a 3,5 -os mert gyorsabb es olcsobb. 2,5-os notikban van meg ilyen kisebb asztalikban
0
0
0
0
gabi86 avatar
Köszi a választ
és éri meg jobban ? 2,5 vagy a 3,5?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
valaki tud 1t külső vinyót?
milyen márkát éri meg venni mert ami külsöm van az másfél évente elfogyaszt egy vinyót és az sztem valami jobb tovább bírná
szóval valami jó kis külsőt tudtok ?
0
0
0
0
niteforce avatar
a 2,5 meg a 3,5 az a merevlemez merete. 2,5 inch, meg 3,5 inch.
a Sata a csatlakozas tipusa.
0
0
0
0
gabi86 avatar
sziasztok mi a különbség a sata2,5 és a 3,5 között ?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én csak akkor vennék ssd-t ha min 10k ft lenne egy jobb 32GB os
0
0
0
0
no avatar
Synda: Majd ha kicsit lejjeb mennek az árak, akkor veszek.
0
0
0
0
no avatar
JackFeryll: Értem, akkor egy ideig maradok a HDD-nél.
0
0
0
0
JackFeryll avatar
CoRe írta:
Melyik SSD-t ajánlanátok? csak a rendszernek kéne.
Kingston 30GB I/O 50/180 MB/s 15k [LINK]
vagy
Samsung 32GB I/O 200/220 MB/s 17k [LINK]

Sajnos ez szerintem kevés lesz, ha nem Linux vagy Hackintosh lesz.
Win7 minimum 20 giga, inkább 30 és ne feledkezzünk meg, hogy az SSD mérete névleges érték. A 30 giga az kb 27.6 valójában stb.

Szerk: Első ránézésre a Samsungot venném. Nem sikerült megtalálnom milyen vezérlő van a 2 SSD-ben, de a Kingston sebességéből ítélve gyanús, hogy a régi JMF602-es amivel vannak problémák.
0
0
0
0
no avatar
Most nem a méretre értettem, mert az elég is lenne, hanem minsőség, egyéb...
0
0
0
0
no avatar
Melyik SSD-t ajánlanátok? csak a rendszernek kéne.
Kingston 30GB I/O 50/180 MB/s 15k [LINK]
vagy
Samsung 32GB I/O 200/220 MB/s 17k [LINK]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hector maio írta:
hardX írta:
Inkább agility 3, mert játékot ugyse szoktak ssd-re tenni mert tönkre megy

Azért szerintem nem mennek tönkre az SSD-k ha van rajta játék 😃 bár szerntem ha nem 500gb-s SSD-d van felesleges rá játékot tenni 😃 vagy csak akkor kell rá játék ha nagyon sok hely van rajta 😃

Valóban erősen pusztítja a játék az SSD-t a win is eléggé igénybe veszi ugyanis az SSD egy bizonyos írási olvasási ciklus után meghal. Bár ez normál körülmények közt vagy 5+ év erős használat
0
0
0
0
Adam996 avatar
hardX írta:

Azért szerintem nem mennek tönkre az SSD-k ha van rajta játék 😃 bár szerntem ha nem 500gb-s SSD-d van felesleges rá játékot tenni 😃 vagy csak akkor kell rá játék ha nagyon sok hely van rajta 😃
0
0
0
0
gytomi avatar
Western Digital 250Gb SATA-III 16Mb WD2500AAKX

Ez 3,5-ös nem?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Szerintetek egy 60 gigás (ami valójában kb 55 giga) SSD-re mennyire kényelmesen fér el a Windows 7 és a programok ?
Ami fent lenne : sok apró vacak, néhány Adobe program, AutoCAD, Solid Edge, CUBASE, Amplitube
E mellé ha még odafér egy BC2 menne fel.

Az OCZ Agility 3 60 gigás SSD-je érdekel, csak félek, hogy kevés lesz.
Egy áron van vele a BUFFALO 128GB SATA2 2,5" MicroStation SHD-NSUH128G-EU is JMF612-es vezérlővel. Nem a leggyorsabb ,de a HDDkhez képest más világ 😀

Szóval a kettő közt kéne dönteni. Nyilván az Agility 3 a sebességbajnok, de 55 giga nem olyan sok hely.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az a helyzet hogy mind2 kb egyforma a samsungról többet hallottam de csak jókat, a seagate-ről is hallottam de csak kevesebbet, viszont az is csak jó volt. Én egyébként a samsungot venném a 2 közül
0
0
0
0
niteforce avatar
ja, sry 😃
a masik o lenne 😃

http://***/webshop/product/_samsung_1000gb_f3_7200rpm_32mb_sata2_hd103sj/128052

ipon
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ez a 2 ugyanaz 😃D LOL
0
0
0
0
niteforce avatar
sziasztok!

2 vinyot neztem meg magamnak az egyik:
http://www.***/webshop/product/_seagate_1000gb_7200rpm_32mb_sata2_st31000528as/136710

a masik:
http://www.***/webshop/product/_seagate_1000gb_7200rpm_32mb_sata2_st31000528as/136710

ipon

melyiket ajanljatok?
0
0
0
0
Trj Pain avatar
Köszönöm tehát majd megbeszélem az eladóval ezt a RAID-os dolgot😆 Ha megtartom mindkét merevlemezt akkor számíthatos sebesség csökkenésre? Meg nem tudom, hogy 1TB éri meg vagy az 500GB-os? Mindenképp 7200rpm, és 32MB másodlagost szeretnék, mert amit néztem 64-es elég drága. Ami most van nekem az 16MB-os 😕 Ezzel a olvasási sebességgel is megvagyok elégedve de már kéne tárhely. Vagyis ha együtt használom nem lesz probléma? Ezek a szériák hangosak? Bocsánat, ha ennyit kérdezek, de nem szeretnék magamnak problémákat 400 W Chieftec jól hangzik.
Ui: Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
niteforce avatar
Trj Pain írta:
Sziasztok! Egy összetett kérdésem lenne, mert nem szeretnék két külön topicba ugyanazt leírni, és összefüggő. Szóval kinéztem magamnak ezeket, mert már csak 29 Gb szabad helyel küszködünk. Előttem lévők már kérdezték ezeket a termékeket, de én mellé egy új táp is jó lenne (CODAGEN4EVER 😆😉
Körülbelül ilyen árkategóriára gondoltam, és Samsungra. (Green Powa kilőve)
Ezek lennének azok:
[url]http://***/webshop/product/_samsung_1000gb_f3_7200rpm_32mb_sata2_hd103sj/128052[/url]
[url]http://***/webshop/product/_samsung_500gb_f3_7200rpm_16mb_sata2_hd502hj/15583[/url]
ipon/webshop/product/
Ha nem a tárhelykapacitást nézzük mennyire számít az a 32MB vs 64MB cache vagy puffer, ahogy ott írják? Nem szeretnék később merevlemez tárhelyi/sebességi problémával küszködni egy ideig.

Ehhez jönne a következő kérdés, hogy milyen tápot ajánlotok mellé, hogy kényelmesen elfusson a rendszer, a merevlemez ne küszködjön, nagyobb- és kisebb játékok stb.? Később max egy Core2Duo (vagy CPU tuning 😜) esetleg videokártya csere is benne lenne. CHIEFTEC márka előnyben. A teljesítményt remélem ti meg tudjátok mondani.(nem akarok túl kicsit venni, én olyan 450W-ra gondoltam 😶) Az ár kb. 13-14E-ig környékén mozogjan. Tudom sok kérés, nem ide való, de nagyon sokat segítenétek! Előre is köszönöm a választ!

Szia, ha mind a kettot akarod, akkor erdemes RAID0-ba kotni oket. A 32 vagy 64 Mb cache szamit, foleg tomoritesnel, meg kodolasnal, ilyen folyamatok soran veszed eszre, hogy gyorsabb. persze mivel HDD ezert nem kell sebessegben csodakat varni tole, de vannak ma mar egeszen gyors darabok is.

A taprol annyit, hogy ha mindkettot megveszed, 2sATA vinyo kb 20wattot eszik, lehet hogy tapcserere lesz szukseged, de nem kell tul nagy teljesitmenyuben gondolkoznod!

Szerk: raneztem a tapodra, inkabb csereld le egy 400 wattos Chieftecre vagy FSP-re, es akkor akar meg mast is bovithetsz vinyon kivul.
Remelem segitettem 😃
0
0
0
0
Trj Pain avatar
Sziasztok! Egy összetett kérdésem lenne, mert nem szeretnék két külön topicba ugyanazt leírni, és összefüggő. Szóval kinéztem magamnak ezeket, mert már csak 29 Gb szabad helyel küszködünk. Előttem lévők már kérdezték ezeket a termékeket, de én mellé egy új táp is jó lenne (CODAGEN4EVER 😆😉
Körülbelül ilyen árkategóriára gondoltam, és Samsungra. (Green Powa kilőve)
Ezek lennének azok:
[url]http://***/webshop/product/_samsung_1000gb_f3_7200rpm_32mb_sata2_hd103sj/128052[/url]
[url]http://***/webshop/product/_samsung_500gb_f3_7200rpm_16mb_sata2_hd502hj/15583[/url]
ipon/webshop/product/
Ha nem a tárhelykapacitást nézzük mennyire számít az a 32MB vs 64MB cache vagy puffer, ahogy ott írják? Nem szeretnék később merevlemez tárhelyi/sebességi problémával küszködni egy ideig.

Ehhez jönne a következő kérdés, hogy milyen tápot ajánlotok mellé, hogy kényelmesen elfusson a rendszer, a merevlemez ne küszködjön, nagyobb- és kisebb játékok stb.? Később max egy Core2Duo (vagy CPU tuning 😜) esetleg videokártya csere is benne lenne. CHIEFTEC márka előnyben. A teljesítményt remélem ti meg tudjátok mondani.(nem akarok túl kicsit venni, én olyan 450W-ra gondoltam 😶) Az ár kb. 13-14E-ig környékén mozogjan. Tudom sok kérés, nem ide való, de nagyon sokat segítenétek! Előre is köszönöm a választ!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció