AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
toopa avatar
foxbet: Dehogynem, csak én már egybe szerkesztettem a kettőt ha megnézed.
0
0
0
0
foxbet avatar
nem is irtam dupplán.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
eléggé változó, talán átlagolva az AMD jobb 1 picivel, de árát tekintve mindenképpen.....
0
0
0
0
toopa avatar
foxbet: Egyszer már kértelek hogy kerüld a dupla hozzászólást, és használd a szerkesztést! Olyan nehéz ezt megjegyezni?
0
0
0
0
foxbet avatar
más ebyébb hiba a videóban?

Szerintetek melyik processzor erösebb illetve jobb az alábikk közül?

AMD Phenim II x4 965 vagy Intel Core 2 Quad Q9650.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
felső kategóriásak, de ár kategóriában az x6-os a 4 magos i7-esekkel van egy szinten, 260 ezerér az AMD is rittyentene valami hasonlót
0
0
0
0
foxbet avatar
mindegyik felső kategoriás. ezalapján csináltam

Más egyéb hiba mondjátok csak nyugodtan hisz ez még csak prototípus.

ja és a videó alá légyszi rjtaok kommentet.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
foxbet írta:
Ezt az összehasonlítást nézzétek meg:

http://www.youtube.com/watch?v=TQ-fqyTxSeg

(Én csináltam)

Azt kihagytad hogy egy i7 980x árán 3és fél 1090T-t tudnál venni! Amik kicsit agyonvernék "tiszta" teljesítményben! 😉

Tesla, megelőztél 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
foxbet írta:

(Én csináltam)
a 2 processzor árbeli összehasonlítása kimaradt pl, az Intel majdnem 4x annyiba kerül mint az AMD...
0
0
0
0
foxbet avatar

(Én csináltam)
0
0
0
0
almos avatar
Tesla GoD írta:
Feki1991 írta:
almos írta:
Én azt vettem észre, hogy ezeknél a tuningörülteknél általában a régi Intel procikkal érik el a csúcsokat,az ezt megelőző csúcs egy Pentiun 4-el volt,most meg egy régi Celeron...AZ AMD-nél a Phenom II-el szoktak versenyezni tuningban.

Mert a régi procik bírták a nagyon sok feszt, nézd csak meg annak a Celeronnak a feszjét, több mint 2V-on megy s semmi baja!..nem úgy mint a mostanik, egy kicsit többet adsz neki s máris reklamál 😶
tényleg jól bírják a strapát de az ár is fontos szempont, egy 100k körüli procival már nem olyan pénztárca kímélő a móka😃

Hát a folyékony nitrogeén és a szárazjég beszerzése és húzése sem olyan olcsó 😆

---------------------------------------------
[LINK]
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Feki1991 írta:
almos írta:
Én azt vettem észre, hogy ezeknél a tuningörülteknél általában a régi Intel procikkal érik el a csúcsokat,az ezt megelőző csúcs egy Pentiun 4-el volt,most meg egy régi Celeron...AZ AMD-nél a Phenom II-el szoktak versenyezni tuningban.

Mert a régi procik bírták a nagyon sok feszt, nézd csak meg annak a Celeronnak a feszjét, több mint 2V-on megy s semmi baja!..nem úgy mint a mostanik, egy kicsit többet adsz neki s máris reklamál 😶
tényleg jól bírják a strapát de az ár is fontos szempont, egy 100k körüli procival már nem olyan pénztárca kímélő a móka😃
0
0
0
0
AxlZoli avatar
almos írta:
Kiváncsi lennék egy ilyen 7-8 GHz-s egymagos proci hány pontot kapna Vantage-ban!

Hát... amennyiben kibírná a teszt végéig 😆
0
0
0
0
almos avatar
Kiváncsi lennék egy ilyen 7-8 GHz-s egymagos proci hány pontot kapna Vantage-ban!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
almos írta:

0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
AxlZoli írta:
Kmisi99 írta:
AxlZoli írta:
Nekem 1.4-ről kellett 1.456-ra 😆

Jó jó csak hogy te +600MHz et emeltél a procin
Míg én +1400MHz et! azért van különbség! Nekem kb +800-1000MHz hez még feszültséget se kell emelni

Mert sztem az Intel direkt (akár marketingből) jóval alacsonyabbra lövi be az alap órajelet. Ha Te is 2,6Ghz helyett 3,4Ghz-el kaptad volna (amit simán elvisz bármilyen körülmények között), akkor már te sem tudnál 1400Mhz-et ráhúzni 😀

Ez egy nagyon jó meglátás!
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Kmisi99 írta:
AxlZoli írta:

Míg én +1400MHz et! azért van különbség! Nekem kb +800-1000MHz hez még feszültséget se kell emelni

Mert sztem az Intel direkt (akár marketingből) jóval alacsonyabbra lövi be az alap órajelet. Ha Te is 2,6Ghz helyett 3,4Ghz-el kaptad volna (amit simán elvisz bármilyen körülmények között), akkor már te sem tudnál 1400Mhz-et ráhúzni 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
AxlZoli írta:

0
0
0
0
AxlZoli avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem az i7 hez hogy 4GHz en fusson 1,2V ról 1,33V ra kellett állítani! Igaz jó meleg volt és igaz 35 fokban teszteltem😆
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Én is felhúztam az AMD-met 4017 Mhz-re léggel és alig kellett + feszültség, hogy stabil legyen. Azért nem rossz az egy "kevésbé tuningolható" AMD-től 😀

Mellesleg bőven 60 fok alatt volt, hála a Mugen2-nek.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
CatchO írta:
A világrekord tök mindegy, azokat már úgyis folyékony nitrogénnel meg szárazjéggel hűtik. De én például most húztam fel a procimat 3.8 GHz-re, és még csak 0.03 V-ot kellett növelni az alapfeszen. És még mindig gyári hűtő van rajta, és még így se megy 60° fölé.

nekem alap feszen ment 3.8 Ghz-t 😜 és csak 57 fokos volt 😆
0
0
0
0
Ferrari avatar
almos írta:
[LINK]

OMG, ugyan ilyen proci van a régi gépembe, tesztelgetni kéne vele 1 kicsit 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nekem a legjobb.Van egy könnyen feltuningolható processzorom, de az alaplappal nemlehet tuningolni.Ha lehetne már rég 3.5ghz-nál járna.A hűtés bírja úgyis, kétszer akkora mint az intel gyári hűtője.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem a régi 2,4GHz es intel p4 hez 3,4GHz nél már kb +0,30V kell😆
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Nº 1 : LimitTeam(Sigh qooitry Ultra40) reached 7127.85 MHz with an AMD Phenom II X4 955 Black Edition (45 nm)

A szemét AMD csak 7100 Mhz-re képes. Kukába vele ! 😆😆 Sztem ez is jól tuningolható 😀
0
0
0
0
toopa avatar
almos:Na igen, de ez intel, konsti szerint meg AMD-vel tartják a rekordot. Épp azért kérdeztem, mert én is úgy tudom hogy jelenleg ez a celeron a csúcstartó.
0
0
0
0
toopa avatar
konsti írta:
CatchO írta:
Ha érdekel a tuning akkor Intel, ha nem akkor AMD.
elég nagy hülyeséget irtál ,AMD semmivel se tuningolható kevésbé mint egy intel sőt a világrekordot tuningba egy AMD tartja szoval ennyit erröl 😀

Hány MHz-el tartja a rekordot, meg tudnád mondani?
0
0
0
0
konsti avatar
CatchO írta:
Ha érdekel a tuning akkor Intel, ha nem akkor AMD.
elég nagy hülyeséget irtál ,AMD semmivel se tuningolható kevésbé mint egy intel sőt a világrekordot tuningba egy AMD tartja szoval ennyit erröl 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
AMD, mivel játékban ugyan olyan a teljesítménye + olcsóbb
0
0
0
0
ceni98 avatar
szerintetek melyik jobb gamere?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
akkor félre néztem 😢 😕 viszont legalább tudom, hogy a deszkám el tud bánni egy 140-120 W-os CPU -val 😊 😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
én olvastam tesztet, ha 4 magosítod, ugyanannyit eszik, mint egy alapból 4 magos ^^
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Hitoshi írta:
de az az érdekes, hogy amit láttam tesztet, aszerint a 4 magosított 555 kevesebbet fogyaszt mint egy 965 pedig elvileg ugyan az, vagy rosszul tudom ?

Nem tudom, sztem nem fogyaszt kevesebbet, vagy ha igen akkor is minimálisan.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
de az az érdekes, hogy amit láttam tesztet, aszerint a 4 magosított 555 kevesebbet fogyaszt mint egy 965 pedig elvileg ugyan az, vagy rosszul tudom ?
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Hitoshi írta:
almos írta:
Hitoshi írta:
hát a kis 2 magos 555-s procim 12000 pontot kapott ..... 😆

Négymagositva?

jaja, majdnem lenyomja a 965-t, és jóval kevesebbet is zabál a B55 mint egy 965

Elvileg ugyan az, ha stabil a 4 mag 😀 Jól jártál vele!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
almos írta:
Hitoshi írta:

Négymagositva?

jaja, majdnem lenyomja a 965-t, és jóval kevesebbet is zabál a B55 mint egy 965
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nekem az Intel a szimpatikusabb, de az AMD is jo, sot lehet, h 2-3 ev mulva mar jobban megnezem az AMD portekait, mielott beujitanek majd.

Sz`al 1ebkent mind a 2 jo, 1enlore viszont meg Inteles vok. 😀
0
0
0
0
almos avatar
Hitoshi írta:

Négymagositva?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
0
0
0
0
almos avatar
AxlZoli írta:
almos írta:
Igazából szerintem nem 100%-ban reálisan pontoz a Vantage, mert ugyebár ha jól tudom,akkor 2008-as a program és azóta nagyon sokat fejlődtek már a CPU/GPU-k! Jó lenne ha már kész lenne a 2010-es 3dmark...

Azért van hozzá az 1.0.2 verzió... de lényegtelen, az csak pont, game alatt is hasonló a helyzet 😀

Illetve ha nem pontoz reálisan akkor a 965 javára ad kevesebb pontot? mert ugye az az újabb fejlesztés 😆

Számomra egyértelmű, hogy a 955 és 965 jobb mint a C2Q-k!
Én csak láttam pár dolgot, pl.: 2magos proci ami 2.6GHz-n pörög 5*** pontot kapott, 4magos,ami 2,2 GHz-n megy az meg 7000-t, szerintem kicsit nagyobb a különbség,de ez csak az én véleményem,aztán kehet hogy nincs igazam. A lényeg a lényeg, jó lenne már az új 3dmark!
0
0
0
0
AxlZoli avatar
pain írta:
Amd A jó szerintem 😂

Ez is hülye kijelentés 😀
0
0
0
0
pain avatar
Amd A jó szerintem 😂
0
0
0
0
AxlZoli avatar
almos írta:
Igazából szerintem nem 100%-ban reálisan pontoz a Vantage, mert ugyebár ha jól tudom,akkor 2008-as a program és azóta nagyon sokat fejlődtek már a CPU/GPU-k! Jó lenne ha már kész lenne a 2010-es 3dmark...

Azért van hozzá az 1.0.2 verzió... de lényegtelen, az csak pont, game alatt is hasonló a helyzet 😀

Illetve ha nem pontoz reálisan akkor a 965 javára ad kevesebb pontot? mert ugye az az újabb fejlesztés 😆
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Hitoshi írta:
laci503 írta:
vantage tesztben van olyan hogy csak a CPU-t méri le 😃 azzal is lehet versenyezni 😃

vantage-ben Intel fog nyerni

Kérdés, hogy melyik.. az i7 igen!..... ezek olyan kijelentések melyeknek nincs alapja. Magyarul értelmetlen 😀Kb az 1 éves gyerek is rávágná, hogy egyik vagy másik.. igaz indokolni nem tudja mint itt sokan mások 😀

szerk: van itt egy fórum, hogy 3DMark Vantage teszteredmények.... szépen ott sorakoznak még a core 2 quad-ok is a 965BE után, ennyi 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
laci503 írta:
vantage tesztben van olyan hogy csak a CPU-t méri le 😃 azzal is lehet versenyezni 😃

vantage-ben Intel fog nyerni
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció