Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sapphire Rx 460 4GB Nitro
Erről a kártyáról mi a véleményetek?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Jelenlegi i3-mad mellett egy normális 300W-os táp is elég lenne. CPS 450S jó választás.
0
0
0
0
Ironmask avatar
Hát ha elég a kártyának akkor azt fogom meg venni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Smart nem éppen jó minőségű táp. CPS 450S-t vegyél helyette, azonos árban vannak.
[LINK]
0
0
0
0
Ironmask avatar
Ez a kártya ezzel a táppal jó lenne?

http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/radeon-rx-460-nitro-oc-2gb-gddr5-128bit-pcie-11257-00-20g-p343856386/

http://compker.hu/termek/21659
0
0
0
0
Andris18 avatar
neeeeee 😃 erre gondoltam, hála
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Spoiler!
Félmegoldás... 😆 https://prohardver.hu/dl/s/rl.gif
0
0
0
0
Andris18 avatar
köszi köszi 😀 itt nincs az a meghajlós smiley (de gondolom érted)
0
0
0
0
Puffin avatar
Majd meglátom most ünnepek alatt hogy lesznek otthon, valamikor megpróbálom.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Hát ha nem telik sok időben és egyszer a hónapokban berakod és készítesz róla egy képet azt köszönöm szépen 😀 de nem fontos.
0
0
0
0
Puffin avatar
Neki sima ATX lapja van, de a felső PCI csati elvileg ugyanott van.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Neki is Micro atx alaplapja van csak egy pcie csatlakozóval mert az optikai meghajtó tartó resze lógna bele, de akkor megnézem a vásárlói szabályzatot is Köszi. 😃 már ez az infó sokat segített, de még 2 hónapnyira vagyok a vételtől de köszönöm😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Elvileg az bemegy oda! De szerintem biztosan! És nem kell utólag Backplattel bajlódni. Ha meg nem akkor elállsz az online vásárlástól! Pénzt visszakapod és rendelhetsz mást!
De ha gondolod lepróbálom tesóm gépében addig (neki CM 350 háza van) az enyém is olyan hosszú!
0
0
0
0
Andris18 avatar
Hát necces szerintem már nem emlékszem hogy 27 vagy 28cm volt a hely de ha nem fér be mégsem vihetem vissza ezzel azindokkal gondolom...
0
0
0
0
Andris18 avatar
Nem fér be 😆 de Köszi hogy próbálkozol, asus dual lesz majd 😀 pontosabban az 1060as oc változat
0
0
0
0
Puffin avatar
Ott az MSI Gaming X széria.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Piero: Nem tervezek új házat venni és a micro atx meg a béna ház kombó miatt egyik se fér be se mai se asus , lemértem. Majd egyszer összerakok egy rendes gépet olyan hardverekkel amik több évig jók, jól szellőző házzal amiben van hely. De most ez van keresetem még nincs csak spórolt pénzem, játszani viszont szeretnék.
0
0
0
0
Puffin avatar
Andris18: miért nem olyan kártyát veszel amin alapban van Backplate???
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönöm Hunork ! (ez majdnem kimaradt nagy oromomben )Most gyárilag tunningolt van és ismét oc változatot kívánok venni, de csak februárra jön össze a pénz backplate hozzá meg a coldzero oldalról. Látván nemrég azt a csodálatos képet. 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Andris18: nagy nincs, hiszen a garancia ugyanannyi szokott lenni. Sőt, ha valaki önmaga tuningol, lehet, hogy kevésbé veszi jó néven a kártya, mintha gyárilag húzott VGA-t vesz. Akárhogy is: ésszel kell tuningolni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
A normál kártyák és a gyárilag túlhúzott kártyák élettartama között van (nagy) különbség? Pl asus gtx 1060 6g és asus gtx 1060 o6g
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha tényleg csak 1-2eFT ráfizetés és esztétikára is hajtasz, akkor azért belemehetsz.
Na meg azért a hűtése is jobb lenne a chipnek 😆
0
0
0
0
hashimoto avatar
xymano: nincs túl sok értelme.
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
A mostani gtx750 2gb low profilos kártyámat megérné lecserélnem egy GTX 750 Ti Windforce 2GB OC re
minimális ráfizetéssel szeretném megvenni vagy nem sok értelme lenne?
0
0
0
0
TheXperia avatar
Szerintem nem a melegedéssel lesz gond hanem túlhúzással 😃 Azért ha lehet ne 400-at húzz rajta 😃
0
0
0
0
Ironmask avatar
TheXperia: Köszönöm szépen, akkor majd estére próbálkozok óvatosan 😃
0
0
0
0
TheXperia avatar
GT730 at húzol az tuti nem fog felmelgedni 😀 Igaz nagy változás se lesz. Nekem a lapiba az R5M230-at húztam és nem 40-50 et 😃 kicsit nagyobb OC van és nem melegszik GTA5 alatt sem 😀 Nem azt mondtam atom laptop ez de Memory Clock-nál: 300MHz et húztam majdnem és max: 68 fokos a gép 😃 Szóval ha lapim nem melegszik asztali tuti nem fog semmit.
0
0
0
0
Ironmask avatar
Piero: Értem, de azért próbálkozok vele gondolom, ha nem jó valami észre veszem le fagy a gép stb.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ironmask: addig húzhatod amíg nem melegszik nagyon vagy amíg normálisan működik a gép. De a GT730-at felesleges húzni.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Ironmask

Ja értem.
Hát csak óvatosan, nehogy megpörköld szegényt. 😀
0
0
0
0
Ironmask avatar
Moon_Breaker

Nem tudom, csak próbálkozok egyelőre, de nem merem feljebb húzni.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Ironmask

Amúgy +50MHz -zel mit kezdesz?
Csak kérdezem, én még sosem húztam se procit se GPU -t. 😀
0
0
0
0
Ironmask avatar
A videó kártya óra jelét meddig lehet húzni?Hogy ne nyírjam ki a kártyát?Az alap óra jele 700mhz volt most meg fel húztam 740mhz-re.
A memória meg 800mhz volt az alap és felhúztam 850mhz-re.Lehet a kártyámnak baja?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
A régi gépemben még mindig egy Codegen üzemel, mostmár 10 éve😆
0
0
0
0
Hunork avatar
HakuDragon: na ez a nem semmi, nálam majdnem dettó, 2.4 Pentium és 9600XT volt mellette. 😀 És szépen mentek együtt a Codegennel. 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
n-powerem volt már Q6600/HD5770 alatt. Na az nem semmi szerencsejáték volt. Utána egy másik gépben már csettent is. M-techet meg többet látni sem akarok.
Codegen meg szimplán már egy jó ideje nincs. (Pedig aztán a P4 korszakban még teljesen tűrhető dolog volt. Spoiler!
Legalább is egy 2.4es Pentiumhoz ami mellett volt egy 9600Pro
)
0
0
0
0
zsivko avatar
Ironmask:Hunork csak tanácsot adott neked. Te erre letámadot. Nem valami korrekt részedről. Egyébként a tápegység minősége a gép alapja.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
de most komolyan. 40-ért megvennél egy olyan kártyát amiért én 20-at se adnék? (270x-em eladó 50ezerért, ha valakit érdekel😆😉 nem véletlen írtam a 460-at, az a 1050-nel van egy szinten kb, talán jobb is nála kicsivel, és annyiba kerül mint az az általad kinézett 750ti. tápcsati nem kell neki, de attól még ugyanúgy a tápból kap szuflát, ami a többiek által említettek miatt hátrányos. de a te döntésed 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Ironmask: szerintem sürgősen vegyél vissza. Kezd úgy festeni, hogy kérdezel, az ember válaszol, és úgy, hogy abban legyen érv és szakma is, és erre TE nevezel engem nagyképűnek? Igen sokat spóroltam azért, hogy a mostani gépem meglegyen, és ettől nem vagyok milliomos, csak egy alkalmazott. Kár hogy itt nincs moderátor, mert az ilyen hozzászólások, mint a tiéd miatt mennek el a szakértőbb emberek egy-egy Fórumból...
Javaslom, hogy olvasd el még egyszer, mit írtam. (szövegértés)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Azt a tápot én működő gépbe nem raknám. Vegyél aprón valami régebbi FSP 350-400W-ost, pár ezer forint.
0
0
0
0
Pixx avatar
Tessék ennek sem kell tápcsati fogyasztása kevesebb is mint a 750-nek. gtx 750 egy őskori lelet lassan dx12 support van is nincs is minek veszed meg 1 év re?max 2év de ha te a saját pénzed ellensége vagy vegyél csak 750-et 😃 Tápod bírni fogja 1050-et is az meg már a saját gondod ha egyszer elszáll az a táp és vehetsz egy új gépet akkor ez nem szaros 10k lesz hanem kicsit húzósabb de ezek egyéni gondok 😀

Tessék 40 körül ettől jobbat nem kapsz olyat amit el is visz atápod.
[LINK]
0
0
0
0
Ironmask avatar
Én meg elégednék egy GTX 750 TI-vel is.
Én ezt néztem ki:

https://edigital.hu/nvidia/msi-n750ti-2gd5ocv1-nvidia-gtx-750-ti-2gb-videokartya-p312122

Ennek viszont nem kell külön táp csatlakozó, tehát az alaplapról kapná az áramot, akkor is kell tápot cserélnem?
450-es táp nem elég ennek a kártyának sem?
Ebben a videóban azt mondták, hogy elég neki a PCI foglalatból az áram 😃 vagy mi 😃
Jó lenne, ha ezzel a táppal ami nekem van menne.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Ironmask: Nem nézett le, csak ajánlotta, hogy cseréld le a tápegységed, mert szerintem Te sem szeretnéd, hogy esetleg a videókártyád túlfesz vagy egyéb áramingadozás miatt szálljon el. Ez csak egy tanács, de érdemes megfogadni, hiszen ha a táp ingadozik, az az összes többi alkatrészre kihathat. És nem véletlenül mondja mindenki, hogy nem szabad rajta spórolni.
VGA-hoz: GT740-et nem érdemes venni, inkább tényleg egy GTX 950, vagy ha még meg tudod engedni magadnak, akkor egy GTX 1050-et.

GTX 950 2GB: [LINK]
GTX 1050 2GB: [LINK]
GTX 1050Ti 4GB: [LINK]

(Ha azt választod, amit legutolsónak írtam, az 1050Ti 4GB-sat, akkor azzal még egy jódarabig szépen el lehet játszani, itt egy videó, hogy kb. a Witcher 3 hogy megy hasonló konfigon: [LINK]
Plusz, ha a későbbiekben akarsz fejleszteni, elég lesz max. procit cserélned, veszel bele egy i5-4460-at, és a GTA V Ultrán is mehet. [LINK])
0
0
0
0
Ironmask avatar
hunork: De nagyképű vagy, mert neked 8gb kártyád van miért kell lenézni az embert, ez szánalmas, azért mert én nem vagyok milliomos, mint te.Nekem erre van pénzem és éppen ezért kértem itt tanácsot, mert nem értek hozzá.Ezért szeretnék olcsón ki jönni belőle.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali. Tudna nekem valaki segíteni? Az eszközkezelőbe látom. Ez mit jelent: PCI egyszerű kommunikációs vezérlő. A video kártya driver kell neki? Köszi elöre.
0
0
0
0
Hunork avatar
Ironmask. húha, az nem semmi táp... azért én elgondolkodnék egy minőségi cserén. Kb 300W-ot tud max leadni, azt is ingadozva. És ez most nem vicc. persze, elég a rendszernek, de ha egy jobb VGA belemegy, amelynek kell már a PCIE tápcsati, hát, én nem szívesen dugnám rá.
VGA: ha igazi növekedést szeretnél, akkor egy 4GB GDDR5 kártyán gondolkozz el, szerintem csak a memória típus váltás miatt nem érdemes. Persze így is sokkal jobb lesz minden, lásd GTX950 (használtan) pl, de azért érdemes elfilózni, hogy mennyit költesz egy ilyen cserére.
0
0
0
0
Ironmask avatar
Piero: Köszi, akkor lehet, hogy le cserélem egy 2 gb ddr5-re a 730 ddr3-mat gondolom, csak jobban futnának a játékok valamennyivel fps növekedés lenne.Ha elég hozzá a 450-es delux tápom.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ironmask: a táp elég lenne a gt740-hez is.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
BF1 , aztán majd az új Mass Effect ?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció