Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Erről a kártyáról mi a véleményetek?
[LINK]
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/radeon-rx-460-nitro-oc-2gb-gddr5-128bit-pcie-11257-00-20g-p343856386/
http://compker.hu/termek/21659
De ha gondolod lepróbálom tesóm gépében addig (neki CM 350 háza van) az enyém is olyan hosszú!
Na meg azért a hűtése is jobb lenne a chipnek 😆
A mostani gtx750 2gb low profilos kártyámat megérné lecserélnem egy GTX 750 Ti Windforce 2GB OC re
minimális ráfizetéssel szeretném megvenni vagy nem sok értelme lenne?
Ja értem.
Hát csak óvatosan, nehogy megpörköld szegényt. 😀
Nem tudom, csak próbálkozok egyelőre, de nem merem feljebb húzni.
Amúgy +50MHz -zel mit kezdesz?
Csak kérdezem, én még sosem húztam se procit se GPU -t. 😀
A memória meg 800mhz volt az alap és felhúztam 850mhz-re.Lehet a kártyámnak baja?
Codegen meg szimplán már egy jó ideje nincs. (Pedig aztán a P4 korszakban még teljesen tűrhető dolog volt. Spoiler!
Javaslom, hogy olvasd el még egyszer, mit írtam. (szövegértés)
Tessék 40 körül ettől jobbat nem kapsz olyat amit el is visz atápod.
[LINK]
Én ezt néztem ki:
https://edigital.hu/nvidia/msi-n750ti-2gd5ocv1-nvidia-gtx-750-ti-2gb-videokartya-p312122
Ennek viszont nem kell külön táp csatlakozó, tehát az alaplapról kapná az áramot, akkor is kell tápot cserélnem?
450-es táp nem elég ennek a kártyának sem?
Ebben a videóban azt mondták, hogy elég neki a PCI foglalatból az áram 😃 vagy mi 😃
Jó lenne, ha ezzel a táppal ami nekem van menne.
VGA-hoz: GT740-et nem érdemes venni, inkább tényleg egy GTX 950, vagy ha még meg tudod engedni magadnak, akkor egy GTX 1050-et.
GTX 950 2GB: [LINK]
GTX 1050 2GB: [LINK]
GTX 1050Ti 4GB: [LINK]
(Ha azt választod, amit legutolsónak írtam, az 1050Ti 4GB-sat, akkor azzal még egy jódarabig szépen el lehet játszani, itt egy videó, hogy kb. a Witcher 3 hogy megy hasonló konfigon: [LINK]
Plusz, ha a későbbiekben akarsz fejleszteni, elég lesz max. procit cserélned, veszel bele egy i5-4460-at, és a GTA V Ultrán is mehet. [LINK])
VGA: ha igazi növekedést szeretnél, akkor egy 4GB GDDR5 kártyán gondolkozz el, szerintem csak a memória típus váltás miatt nem érdemes. Persze így is sokkal jobb lesz minden, lásd GTX950 (használtan) pl, de azért érdemes elfilózni, hogy mennyit költesz egy ilyen cserére.