Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hát úgy hogy lecserélem az eggyik 1 gigást kettőre.
Ha igényes vagy akkor persze érdemes, érezhető változás a gyakorlatban alig lessz ésszrevehető de a háttérben futó folyamatok miatt biztos hogy van értelme. Arra figyelj hogy a memória sebességek azonosakk legyenek.
Sziasztok
Szerintetek 3 giga rambol négyet varázsolni lenne jelentősége a crysisnál?
konfigom: intel core 2 dou E8500 3,16 Ghz
nvidia 9800gt 512
3 giga ddr2 800 mhz ram😕
Szerintetek 3 giga rambol négyet varázsolni lenne jelentősége a crysisnál?
konfigom: intel core 2 dou E8500 3,16 Ghz
nvidia 9800gt 512
3 giga ddr2 800 mhz ram😕
honnan tudni, hogy kéne elindulnia? vegyem vissza nézzem meg mi? de ha emelek a feszen is akkor változik vmit a sebesség is? vagy csak hőt termel többet?
A sebesség nem feltétlen változik, de a nagyobb "munkához" több kakaó kell.
most akkor mi van a feszültséggel? én 400MHz-et huztam a procin, de a feszültségen semmit nem állítottam. most az baj?
Csak ha instabil a rendszered vagy nem indul ugy a gép ahogy kéne.
És mennyi az annyi? Pont annyi hogy semmi sem lesz töle jobb!? Gondolom 300mhz-t húzni a procin meg se éri változás nem lesz csak abban hogy a proci kevesebb ideig lesz müködö képes. Ha ez nem igy van akkor valaki magyarázza el h hogy is van. THX
Mivel 2 magos procid van jelentős szerintem a 2-300 MHZ emelés, ha lehetséges-e egyáltalán! A proci frekvencia emelésével (tuningolásával), azt éred el, hogy, egy adott procit több munkára kényszeríted, mint amenyit elbír! Javaslom, hogy max 50-100 MHZ emelésével probálkozz, mert instabilláválhat a rendszer és vagy be is fagyhat! Kicsiny emelésnél, nem csak az mhz kell emelni, hanem a processzor áramellátását is (szintén a biosban), magyarán 0,1 V-tal, de vigyázva, nehogy túlmelegedjen, tehát a megfelelő hűtés meg legyen oldva! A hűtésre általában nem megbízható a gyári hűtők! Hogy mekkora sebesség nővekedést érsz el, az változó, maximum 5-6 %-kal lesz gyorsabb a rendszer, ennek mérésére pontban megadó programok a legalkalmasabbak! Javaslom, hogy az alap rendszert legalább 3-szor teszteld le, majd a pontokat átlagold, aztán húzol rajta, újabb 3 teszt pontátlagozás, s kb megkapod, mennyivel teljesít a géped jobban!
Thx. Ez egy nagyon ki élégítö válasz volt. Ez azt jelenti h megéri tuningolni ha minden frankó a hütéssel és egyebekkel.
Még azt szeretném kérdezni hogy a 0.1v a +50-100mhz nál kell vagy az összesnél pl a +200mhz nál is csak 0.1v -al kell emelni!
Ez általában processzor függő, ezt megednak kell kitapasztalni, hogy húzás mellett, hány volt feszültség mellett stabila agép
És mennyi az annyi? Pont annyi hogy semmi sem lesz töle jobb!? Gondolom 300mhz-t húzni a procin meg se éri változás nem lesz csak abban hogy a proci kevesebb ideig lesz müködö képes. Ha ez nem igy van akkor valaki magyarázza el h hogy is van. THX
Mivel 2 magos procid van jelentős szerintem a 2-300 MHZ emelés, ha lehetséges-e egyáltalán! A proci frekvencia emelésével (tuningolásával), azt éred el, hogy, egy adott procit több munkára kényszeríted, mint amenyit elbír! Javaslom, hogy max 50-100 MHZ emelésével probálkozz, mert instabilláválhat a rendszer és vagy be is fagyhat! Kicsiny emelésnél, nem csak az mhz kell emelni, hanem a processzor áramellátását is (szintén a biosban), magyarán 0,1 V-tal, de vigyázva, nehogy túlmelegedjen, tehát a megfelelő hűtés meg legyen oldva! A hűtésre általában nem megbízható a gyári hűtők! Hogy mekkora sebesség nővekedést érsz el, az változó, maximum 5-6 %-kal lesz gyorsabb a rendszer, ennek mérésére pontban megadó programok a legalkalmasabbak! Javaslom, hogy az alap rendszert legalább 3-szor teszteld le, majd a pontokat átlagold, aztán húzol rajta, újabb 3 teszt pontátlagozás, s kb megkapod, mennyivel teljesít a géped jobban!
Thx. Ez egy nagyon ki élégítö válasz volt. Ez azt jelenti h megéri tuningolni ha minden frankó a hütéssel és egyebekkel.
Még azt szeretném kérdezni hogy a 0.1v a +50-100mhz nál kell vagy az összesnél pl a +200mhz nál is csak 0.1v -al kell emelni!
A procimon szeretnék húzni kb. 2-300 Mhz-t!
Aki tud, az légyszi segítsen!
Konfig:
Alaplap: Asus M2N
Proci: AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.7 Ghz
Memória: 2GB Corsair
Bios: AMI (02/29/08)
A procin a hűtés gyári!
Hali hogy lehet húzni a processzort? Mert még kezdő vagyok.
Mint látod én is akartam,de nem lehet.😞Írd le az alaplapod és a BIOS-od majd akik értenek hozzá megmondják,hogy lehet vagy nem😃
és ezt a tiedre irták
BIOS verzió: IP.01.04US
Alaplap neve: Hewlett-Packard HP Vectra VL400
És a proci??Intel p III 800 mhz lépésről lépésre hogyan kel ha lehet?
Pontosabb információra lenne szükségünk az alaplapoddal kapcsolatban(Márka, tipus, milyen bios és melyik verzió /Pl.: MSI KT4V, Award bios, v1.01)!!! Mert a pII és PIII alaplapoknál még előfordult eggyes tipusoknál, hogy némely beállításokat jumper segítségével lehetett állítani, nem mint a mai alaplapoknál, hogy mindent BIOS-ból! Tehát kérlek előbb adj pontos infót, mert így nem nagyon tudunk segíteni!
belemegyek a BIOS-ba és utána mit kel csinálni ha ram ot akarom tuningolni
légyszi sűrgős😠
Na ez az ami szerintem Tilos! a ramokat nem szabad bántani, ha mégis megteszed azt nagyon minimálissan de még ezt sem javaslom.
[url=http://www.gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=6&pid=4191#post_4191]#307 hozzászólás - katt ide[/url]
légyszi sűrgős😠
(tom, h ez szabályellenes, de ez ilyen hsz-ahol használni kell😃😉
valaki nem tud olyan progit amivel az AMD Athlon 64 X2-es procik hűtőin lehet gyorsitani? mert igy most 2.8 GHzen vagyok, és szeretném elérni a 3-at, csak akkor már nincs Windows se, ami nem a legtutibb...
Én egyszer 250-->450Mhz re húztam. És nem füstölt el. Csak 90-100fokos volt.DE NEM ajánlom senkinek.(Nyertem vagy 10FPS-est:Ð)
90-100°c😲 Ugye játék közben? na adok neki +25% ot.
én a dual core procimat 1800MHz-ról 2106MHz-ra húztam de nam adtam neki plusz feszt.
Na a videókártyát akarom húzni mert 223MHz a memória kb 300-320 ra akarom húzni de nem merem mert hátha elfüstöl.Pomrum azt irta +15% még elmegy de az kevés úgy megy 250MHz-en.Merjem tovább húzni?
Igazad van. Vagy a szorzót emeled, vagy pedig a veszkót.