Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ddkk22 avatar
Melyik lenne az a legerősebb kártya, amitől még nem lenne proci limitem?
0
0
0
0
GaboC avatar
Mindenképp új kártyát akarok.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Arch7nGel

Használt kari is játszik?
0
0
0
0
GaboC avatar
Videokártya vásárlás előtt állok és egy kis tanácsra lenne szükségem a témában.
Eddig elvoltam az APU-val is, de kicsit jobb graffal is szeretnék játszani. Tanácstalan vagyok milyen videokártyát válasszak. Az procim támogatja a crossfirében a HD 6570 és HD 6670-et. Olyan 20k körül gondolkozok amibe a 6670-en bele is esne. Crossfire miatt érdemes lenne az vennem vagy ilyen árszegmensbe van erősebb kari is és akkor nem terhelődne annyira a proci se? Olyan kártya kellene ami beférne 400W-os táp mellé, azt nem akarok venni külön csak a kártya miatt. Az adatlapomon ki van töltve a gépem perifériái.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Ezen az idióta TV-n nincsen auto gomb.Ki próbáltam a csak szimpla HD tévével azzal is gázos a szitu...Játékban jól megy a videó kártya a Metro Last Light redux az ssaa kivételével maxon megyen és nem is akadozik.Létezik,hogy a videó kártya lenne a hibás?Vagy csak vegyek egy átalakitót és kész?A tv-n van olyan,hogy bemenet cimkéje ott át állitottam PC-re igy meg homályos a kép...Szóval gondolom marad a DVI-D VGA átalakitó feltéve ha nem a videó kártya a hibás
0
0
0
0
Subaru avatar
Koni: a TV/monitorod-on nyomd meg az auto gombot
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali bocsi,hogy még én vagyok de lenne 1 utolsó problémám.Beszereltem mindent megyen is jól de a felbontásban valami baki van.Beállitotta ugyan a full HD-t de olyan furcsább kicsit az egész.A szövegek erősebben látszanak néha olyan mintha pixeles lenne.Állitottam a tv képélességén igy már nem olyan vészes a szöveg de még mindig nem olyan mint régen.Ez a HDMI hibája lehet?Mert a legujabb driver van a gépen és a videó kari is megyen.Vegyek egy DVI VGA átalakitót azzal jó lesz?Vagy az a probléma,hogy TV-t használok monitornak?Sajnos meghallt a monitorom muszáj ezt használjam
0
0
0
0
cseszka avatar
Nem egy kategória a két kártya,a 290X erösebb,de a 280X is elég a mai játékokra szinte max beállitásokhoz,de kell hozzá proci is.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. Melyik éri meg jobban egy R9 280 X OC 3GB-s kártya vagy pedig az R9 290 X OC 4 GB-s 😀 Mert úgy nézem a 280X-nek kicsit nagyobb az órajele. De inkább mondja meg valaki melyik a jobb aki jobban ért hozzá 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Ha jól tudom onnan, hogy azt a illesztőprogramba rakják be!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen, mindkettő tudni fogja.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ezek a kártyák tudják majd a DX12?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
DX12nél jó kérdés. Alapból AMDnek jobban feküdhet de ki tudja NV mit fog alakítani. De az egyértelmű, hogy a 280x jobb és szerintem az is marad. Nem egy kategória a két kártya.
0
0
0
0
cseszka avatar
Jelenleg jobb a 280X azt tudom,de késöbbiekben ez változhat?
0
0
0
0
cseszka avatar
Egy gtx760 OC karit megéri lecserélni egy R9 280X-re?1az1-ben?Késöbbiekben meik lenne a jobb variáns pl DX12....
0
0
0
0
soneX ZED avatar
köszi a válaszokat hétfőn jön a 600 as szériából 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hálás köszönet a segítségedért!
0
0
0
0
Puffin avatar
Koni: a videókártyán lesz egy 8pines hely oda dugod a a 6+2-es csatlakozót ami a képen van. Meg lesz egy sima 6-os hely oda csak a 6pineset dugod be a a maradék kettő a levegőbe lóg majd.
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Alaplap, ha már a processzorod szorzózármentes, valami 80+os tápegység(Chieftech, Corsair, Cooler Master) és a videókártya.
0
0
0
0
redani avatar
Sziasztok,

Szerintetek érdemes lenne lecserélni a videokártyát, vagy még egy ideig jó lesz? Vagy mit cseréljek benne?

Köszi
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Kicsi? 😀😉 Jó nagy tudom de most nincs pénz arra is majd 2 hónap múlva addig csak kibírja 😀 Akkor ezt a két kábelt a videó kariba ugye? 😃 bocsánat tényleg,hogy ilyen hülyeségéket kérdezek de nem szeretném kinyírni a videó karit,úgy hogy még nem is használtam 😀😉
0
0
0
0
Puffin avatar
elvileg lesz 2 ilyen a tápon:
https://static.scan.co.uk/images/products/1487198-d.jpg
egy 6+2 pines meg egy 6 pines megy a VGA-ba ha minden igaz

Amúgy lesz egy kis CPU limited... 😆
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali holnap jön a videókari meg a Corsair new series v550 táp.A tápon milyen kábelt kellesz bedugjak a videókártyához?Mit kellesz írjon a kábelen vagy egyáltalán ír valamit a kábeleken.Bocsi a hülye kérdésért de nem szeretném leégetni az új videó kártyát vagy ilyesmi.Nem újítottam a gépen már 4 éve és a mostani cuccokkal nem vagyok tisztában 😀
0
0
0
0
ReSeth avatar
Csak fura, hogy ugyanolyan halk közben pedig növekszik a hőmérséklet 😃 Majd fél-1 óra játszás után megfigyelem, ha nem megy feljebb mint 70 80 akkor okés lesz szerintem. Csak még nem volt időm tesztelni 😀
0
0
0
0
fort988 avatar
65 C az még bőven jó akkor van baj ha 100 fok fölött van de én még nem halottam olyanról 😃
0
0
0
0
ReSeth avatar
Megoldótott a problémám, bocsi hogy itt is feltettem, de betojtam egy picit 😃. Valahogy a nagy kapkodásban áramtalanítottam a Dvd meghajtót és a Hitachi HDD-met amin a Windows van. Egyébként minden zsír, csak arra lettem figyelmes, hogy egy picit lassú a venti forgása, ez baj? Nagyon halk ez persze tetszik. BF3at próbálgatom most de melegszik a kártya rendesen. 65 C Fokon van éppen, és a venti halk. Esetleg lehet fokozni valami progival, vagy nem érdemes, így is nyugodtan terhelhetem?
0
0
0
0
no avatar
SoNeX: szerintem elviszi, feltéve ha erre a tápra gondolsz (Corsair VS450). az egy egész jó darabnak tűnik. egyébként én is inkább a gtx 660-at ajánlanám.
Spoiler!
12V-on 34A=408W. ebből elvisz a gtx 560 ti max 210W-ot, az AMD-FX-4130 pedig 125W-ot. még marad 73W minden másnak, szóval elméletileg elégnek kell lennie.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha nem sokkal drágább a 660,akkor inkább azt vedd.Ujabb model,kevesebbet fogyaszt,és még erösebb is.
0
0
0
0
soneX ZED avatar
Már 8. alkalom, hogy írok de még mindig vet fel az ideg, hogy nem fogja a tápom elvinni a GTX 560 Ti-t, hanem venném a GTX 660-t de az drágább lenne és annak elég 450W-os táp...
0
0
0
0
kaizinger avatar
az árban egy 10 esel lazán feljebb van a 270!
De középkategóriában jelenleg ár arnyilag és teljesitményben is most az amd remekel!
0
0
0
0
no avatar
Vagy ott az R9 270 44 a legolcsóbb amit olvastam (én).
0
0
0
0
kaizinger avatar
r7 260 x jobb választás lenne
0
0
0
0
cseszka avatar
Az már 720p vagyis HD felbontás,de ez neked pont megfelelö.Az 1080p a FullHD vagyis 1920x1080.
0
0
0
0
no avatar
Szeintem a legkomolyabb játék amit vinni akarnék a dark souls 2. A 720 p hogy lehet beállítani? A képernyőm tudtommal max 1366X768
0
0
0
0
cseszka avatar
Játék és felbontás függö,de 720p-ben medium high keverék megkell h legyen vele.
0
0
0
0
no avatar
Egy GTX750 PHOC 1GB hogy vinne mostani játékokat?
0
0
0
0
cseszka avatar
Szinte minden kártyát lehet huzni,attol is függ mien kártyát fogsz ki.Lehet két egyforma,nembiztos h mindkettön menni fog ugyanaz az órajel.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok r9 270 mellet döntöttem. Igaz, hogy a sapphiret akar a 270x alap szintje fölé is lehet húzni az overclock progival amit adnak hozzá?
0
0
0
0
no avatar
Értem kössz a válaszokat! 😃 Még annyi, hogy egy 600Wattos táp bírni fogja ? 😃
0
0
0
0
KENI07 avatar
Gigabyte gtx 770 WF 3 én ezt ajánlom NAGYON JO KÁRTYA mondjuk kicsit drágább DE MEG ÉRI
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! 😀 Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen videókártya lenne jó a gépembe ? 😃 Néztem egyet már, a GTX760-at. Szerintetek az jó lenne vagy nézzek körül még egy kicsit jobban ? 😃 Ha mást tudnátok ajánlani akkor max olyan 65-70k legyen. 😀 Kössz előre is! 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
TaylorXIII nálunk 20k forintal drágább a 280x és nekem arra most nem volt pénzem.Szét néztem több boltban is és mindenhol drágább volt kb 20k-val
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sztem meg. Akkor még van rá 1 év gari ha 1 éves.
0
0
0
0
krisz1299 avatar
én vettem egy Sapphire Radeon HD 7770 Gigaherz Edition OC-t 15-ért egy évesen garival 😃 Szerintetek megérte?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció