Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Korryenz avatar
Üdv. gondoltam ide lenne a legmegfelelőbb be biggyesztenem a kérdésem,még ha nem is vagyok kezdő de ebben nem tudok dönteni! 😞

először is a konfiguráció:

HP-IPI-BL alaplap

Intel Core 2 Quad Q9400 4x2.67ghz

2x2GB DDR2 KINGMAX RAM + 2x1GB KINGMAX DDR2 ram (800mhz mind a 4db) összvisz ez 6GB

200GB Sata HDD

lenne egy ksi fejlesztés és a tápom is itt van

HKC SZ400-DR 400W (TUDOM nem corsair,thermaltake és hasonlók de most ez van)

Rendeltem a gépbe egy Asus HD7770 1GB videókártyát aminek ugye bár kell egy 6-pines tápcsati (na ez a tápon nincs)

DE vennék hozzá egy molex átalakítót (4-500ft os sztori)

+ jönne bele majd egy 120GB-s SSD.

az lenne a kérdésem hogy működni fog-e rendesen és a táp elfogja-e bírni a konfigot? későbbiekben tápot cserélek ez egyértelmű,de jelenleg most így van lehetőségem fejleszteni. néztem ilyen PSU calculator oldalon ott elvileg (ventikkel,hdd-vel,monitorral ) minden egyébbel együtt 380W lenne a max fogyasztás,na már most nem tudom menynire jók és megbízhatók ezek az oldalak. szeretném a véleményeteket! 😀
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@Korryenz: Találtam egy ilyet a neten: "van a HKC SZ-400 DR is,ami mindössze 180W-ra képes a 12V ágon"
Tehát a kérdésedre a válasz: NEM nem fogja elbírni a táp!
0
0
0
0
Korryenz avatar
@Puffin: még egy kérdés. egyébként rosszul írtam NEM vettem meg a kártyát de szerencsém van úgy látom.
Viszont találtam nagyon jó áron egy R7 250 1GB OC GDDR5-t .
ennek már nem kell külön tápcsati,szóval ezzel már rendesen fog muzsikálni a gép ugye? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@Korryenz: Azzal még elboldogul talán. De én a helyedben először tápot cserélnék!
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Korryenz: Nekem is volt ilyesmi tápom pár éve, amit átalakítóval próbáltunk és sehogy sem vitte a GTX750-et, később boltban mondták is hogy nem jó ötlet. Egyébként használtan már elég olcsón lehet jó tápot venni.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e. Playstation 4 Pro-t akarok venni és hozzá egy tvt.
Tudnátok nekem ajánlani olyat, ami árban sem tól sok (lehetőleg 80.000 Ft alatt) van?
Szerintem a Full HD is elég lenne, nem olyan fontos a 4K.
Válaszokat köszönöm előre is!
0
0
0
0
💬 12
Moon_Breaker avatar
@zolcsi86: [url]https://hardverapro.hu/aprok/szoftver_jatek/playstation_4/__konzol_es_tartozekok_tilos_az_account_es_a_masolt_jatek/keres.php?stext=pro&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&stext_none=&noiced=1[/url]
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Moon_Breaker: Most komolyan? TV-t keres konzolhoz és konzol linket dobsz be neki?😃
Én személyes tapasztalatból (fullhd-ban) a Philipset ajánlom, a Thomsont és a Horizont (bár afelől vannak még kétségeim). Thomsonból amúgy 80 alatt van 4K-s, elég korrekt állítólag.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@botmunpls: " Playstation 4 Pro-t akarok venni és hozzá egy tvt. "
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Moon_Breaker: "Tudnátok nekem ajánlani olyat, ami árban sem tól sok (lehetőleg 80.000 Ft alatt) van?
Szerintem a Full HD is elég lenne, nem olyan fontos a 4K."

Szerintem a Pro jelző után nem a konzol felbontási képességére gondolt..
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Moon_Breaker: Látom sikerült megint az értelmezés. 😂
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@PatkosXX: [url]https://hardverapro.hu/aprok/hazimozi_hifi/televiziok/keres.php?stext=&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&stext_none=&noiced=1[/url]
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Moon_Breaker: Hát te teljesen kész vagy! 😂
Ő azt kérte, hogy ajánljanak neki, azzal nincs előrébb ha direkt linket dobsz a kínálatra. A másik meg az, hogy valószínűleg nem használtan akarja venni, sokan nem szeretik ha használt.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@PatkosXX: Én is használtan vettem a 43' -os Phillips 4K TV -met, és hibátlanul működik már több mint egy éve. (heti 60 órát biztosan megy szegényke, de állja a sarat.)

Semmi gond a használt cuccokkal csak olyantól kell venni aki régóta hardveraprós és sok pozitív értékelése van.Az tuti nem kockáztatja a hírnevét hibás termék eladásával.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Moon_Breaker: Tudom hogy semmi gond a használt cuccokkal, én is sok mindent vettem úgy, ettől függetlenül van sok olyan ember, aki nem akar. Én is szívesebben veszek újonnan, ahogy kb mindenki.

Az meg megint csak nem számít semmit, ahogy sokan írjátok. “Van egy Samsung tvm tök jó” Több ezer tvjük van, bár általánosságban elmondható róluk, hogy nagyon jó termékeik vannak, az nem jelenti azt, hogy mind az. Lehet, hogy amiért annyit néz csak, hogy Samsung legyen, pont kifog egy rossz szériát. Nem szoktam nézegetni a webshopokat, lehet hogy nincs rossz termékük, de nem is lényeges, itt most nem kifejezetten a Samsungról van szó, hanem arról, hogy a gyártó neve nem sokat számít, inkább a konkrét típusszámok. Bár én biztos nem vásárolnék úgy monitort/tvt, hogy valaki bemond nekem 1-2 nevet, én napokig nézegetem a webshopokat, rákeresek minden TV-re, ami szóba jöhet, és elolvasok róla sok cikket, tesztet, már ha van persze. Bár a hozzáértők ajánlása (prohardveren pl) számít azért.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@PatkosXX: Én is nyilván vétel előtt utánanézek hány elégedett vásárló van és hányan fikázzák a terméket.

Hardveraprón amúgy van sok bontatlan + garanciás is, keresgélni kell a kritériumoknak megfelelőt.

- megbízható eladó
- új\használt
- 80 ezer HUF alatt
- átvétel helye (esetleg futárral is küldi e ha kell)
- góglin rákeresni a kiszemelt példányra
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@Moon_Breaker: Köszönöm a sok segítséget és igen, a tv-re gondoltam 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@zolcsi86: Ez pl. egész jól hangzik : [LINK]

Az eladó is megbízható az értékelések alapján, meg a Sharp -oknak a képe is igen csak jó szokott lenni.

Írják róla hogy a hangszórói nem az igaziak de hát ki használja manapság egy ilyen TV -nél a beépített hangszóróját? 😃
0
0
0
0
Fatotem avatar
Helló, egy olyan problémával küszködök, hogy a fejhallgatóm valamiért nem akarja külön a jobb és bal hangokat lejátszani.. Pl. Játékban ha jobbról lőnek, ugyanúgy hallatszik balról is, nem lehet megkülönböztetni melyik oldalról jön a hang. Right - Left tesztet is csináltam már, és amikor csak jobbról kéne szólnia akkor balról is szól, ha csak balról kéne akkor is ugyanúgy szól jobbról is. Eddig nem volt semmi probléma, mostanában jött elő.

Minden választ köszönök!
0
0
0
0
💬 8
Puffin avatar
@Fatotem: Milyen fajta füles?
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Puffin: Cooler Master MH751
0
0
0
0
Puffin avatar
@Fatotem: A hangbeállításoknál nézz rá nincs-e átállítva valami sorround. előre vagy hátulra van bedugva a Jack csatlakozó?
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Puffin: Elöl is hátul is ugyanez, beállításokban a hanghatásokat stb.. is próbáltam. Lehet máshol van a gond :/
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Fatotem: Más hangszóróval próbáld meg,ha van ,vagy fülessel bármilyennel.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Andor1997: Hangszóróval működik, de másik fülessel nem. Lehet újrarakom a gépet, hátha menni fog.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Fatotem: Vagy csak a drivert,de azt is úgy ,hogy töltsd le ,majd töröld le,kapcsold ki a netet indítsd újra a gépet telepítsd fel és utána adj netet neki.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Andor1997: Na, újraraktam a gépet. Nem ment. Megpróbáltam amit te mondtál, most sem megy. Lehet hogy a fülessel van valami gond :/ bár eddig működött rendesen.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Sziasztok.
Felmerült egy olyan problémám, hogy a gépem maximum 4.9GB-ig terheli a RAMom (ami 4x2 tehát 8GB összesen).
Ha 4.9 fölé csak lapozófájlba tárol, ami 2GB, és ha a megtelik, leginkább játék közben, akkor kilép az adott játékból.
Semmi korlátozást nem ír vezérlőpultban, tehát felismeri, és használni tudja mind a 8at.
Memtest megvolt, nem írt hibát.
Valami ötlet?
0
0
0
0
FoLey avatar
Sziasztok!

Valaki tud erre más megoldást találni? Egyszer megoldottam Windows alaphelyzet állításával,de nem örültem,mert minden programot újrakellett raknom.

Szerk.: Úgy elindul a rendszer hogy indítási beállításnál rákattintok a Nincs szükség az illesztőprogram aláírásának megkövetelésére.
Szerk2.: Semmi paranccsal nem reagált és nem volt más alternatív így alaphelyzetbe kellett tennem a windowst. Rohadtúl felháborító hogy a microsoftosok nemtudják ezt orvosolni. 😠
https://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/614IMG_20190429_143140.jpg
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Azt hallottam hogy ha a wifi csatornánkat egy kevésbé zsúfolt csatornára állítjuk akkor megnőhet a sebesség, de az a kérdésem hogy hogyan lehet eztt átállítani?
Illetve ,hogy van e- még más egyéb hasznos beállítás?

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@Barni57: Igen, javulhat a teljesítmény, de csodát azt ne várj. Igazából ütközésnél vagy sok ezköz egyidejű csatlakoztatásánál szokták inkább javasolni. A Router beállításaiban a kell megkeresned, angolul chanel néven.
0
0
0
0
no avatar
@Barni57: Illetve ha sok wifi üzemel a környékeden. Nézd meg mennyi aktív elérhető wifit lát az eszközöd és szerintem csak akkor érdemes a csatornákkal játszani ha sok van (3+) a környéken, ha csak a tiéd, akkor nincs jelentősége.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@Palanova: Köszi a válaszokat.
Kb 10 wifi van itt a környéken és a legtöbbnek az alap csatorna van beállítva.
0
0
0
0
xCube avatar
@Barni57: Akkor zongorázd végig a csatornákat.
0
0
0
0
no avatar
@Barni57: Van alkalmazás amivel meg tudod nézni melyik wifi, melyik csatornát használja, ez alapján be lehet állítani, egy üres, vagy kevésbé használt (alacsony térerejű) csatornára a saját wifidet...
0
0
0
0
Barni57 avatar
@Palanova: Köszönöm még egyszer,így már jobb teljesítményt ad😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Adott egy Asus B450 F gaming tipusu alaplap.
Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB) 16GB tipusu memóriával használom.

Az lenne a gondom, hogy Single-be etudom használni 3200 mhz-en, viszont ha dual slotba teszek öket, akkor a 3200-nál kisipol, és reseteli a biost.

Ezt lehet orvosolni valahogy?

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
Wihay avatar
@Athis18: Esetleg bios update, de ezzel csak óvatosan..

Ha mást nem, manuális végezd el-e folyamatot..

0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Sziasztok!

Már másodjára küldöm vissza az alaplapom mivel valami hiba van vele.
Elsőnek azért lett vissza küldve mert csak fekete képernyő jött be semmi más. Akkor kaptam helyett egy vadi új alaplapot mert elismerte az emag, hogy meghibásodott.
Most olyan baj van, hogy nincs hang egyáltalán. Hiába húztam újra az op rendszert már Win 10 vagy Ubuntu ... egyiknél sincs hang. Hiába raktam fel drivert vagy dugtam másik jack csatlakozóba vagy próbáltam másik fülessel.
Lehet esetleg valami chip vagy kondi vagy hasonló dolog elszállt megint benne? Volt esetleg valakinek ehhez hasonló már??

Asus Prime H310 M-K

Előre is köszönöm válaszotokat.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@TheXperia1: Nálam akkor volt hasonló, amikor sima mezei VGA-t tettem bele, és a hangkivezetést automatikusan átállította a VGA HDMI kivezetésére a biosban. Érdemes arra felé szétnézni ...
0
0
0
0
no avatar
Biosban miként lehet beállítani, hogy a klónozott Samsung EVO 960-ról induljon ?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Coloman: Elsődleges bootnak kell a fenti SSD-t beállítani és akkor mennie kellene, feltéve: ha a másolás sikerült. Mert hogy átmentek az adatok az nem egyenlő, hogy bootolni is fog róla.
Tehát nem csak a Boot sorrenden múlik a dolog. Pl Ghosttal másolt SSD-t nem bírtam bootolásra bírni, sehogy sem, hiába ment le hiba nélkül, rajta volt minden adat. Maradt a reinstall és adatmigrálás.
0
0
0
0
KENI07 avatar
sziasztok sürgös lenne a válaszotok megéri lecserélni egy rysen 2400 g t rysen 1600 ra?erösebb az 1600? TESZTEK ALAPLYÁN NEM IGAZÁN UGY LÁTOM
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@KENI07: Most 2400G-d van, és cserélni akarod 1600-ra? Akkor ne, fölösleges kb.. várj míg kijön az új generációs zen 2, Ryzen 3XXX széria.. Pár hó még jó esetbe, és azzal már tudsz jót upgradelni szóval szerintem bírd ki addig.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hali olyan kérdésem lenne hogy gép 4k-tv-re van kötve azon játszom filmezem stb...
és inkább filmezésnél van az hogy mintha be-be szaggatna a film illetve youtube videók is

mitől van ez erősebb hdmi kábel kéne?
ha igen milyet ajánlotok?
0
0
0
0
💬 4
zelcsi avatar
@MC MaRcI: Milyen lejátszót használsz a 4k-s filmekhez + milyen böngészőt a youtube-os videókhoz?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@zelcsi: VLC lejátszó
Firefox

de játékoknál is előfordul ha fhd-nál magasabb felbontásban játszom
hiába van pl az adott játékban 100+fps
akkor is vannak ilyen kis apró beszaggatások
0
0
0
0
Gugi John avatar
@MC MaRcI: Meglehet, hogy borzasztó nagy butaság amit írok, de nekem hasonló beszaggatások régebben akkor voltak -főleg játékokban, de videóknál is előfordult - amikor még nem volt SSD a gépembe. Konkrétan egy WD green volt nálam a ludas, ami ugye a nagy zöld tulajdonságának köszönhetően energiatakarékosság szempontjából, eléggé könnyen el tudott használódni, és az okozott ilyeneket nekem. Ezt kizárólag azért említettem meg mert, ha jól láttam akkor a te gépedben is az van.?

Ismétlem meglehet, hogy totál marhaság, de nálam ez volt az ok, esetleg ha utána tudsz járni, talán adtam egy ötletet a probléma megoldására, ha nem akkor bocsi. 😀
0
0
0
0
zelcsi avatar
@MC MaRcI: Azokkal pedig jó kellene hogy legyen,lehet tényleg a kábel lesz a hiba! Én azért a csere előtt kipróbálnám egy másik böngészőt meg egy másik lejátszót!
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Mostanában bekapcsoláskor vagy az után 5 percel szoktam kapni egy hibaüzenetet a rendszertől,de mindig mást ír ki.
A számítógép problémát észlelt ezért újraindul.

DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (afd.sys)

vagy BAD_POOL_HEADER

Mi okozza ezt a problémát.illetve mi ennek a következménye?
Ki lehet ezt küszöbölni/megoldani?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 3
cseszka avatar
@Barni57: Ez a probléma nálam is jelentkezett,kb naponta,volt hogy többször is.Sokmindent kipróbáltam amit a neten találtam róla,vidókat néztem hogyan kell orvosolni,de semmi se segitett.Nekem relative ujabb lapom van,és egy Bios frissités megoldotta.Azóta semmi gond nincs,kb már 2 hónapja.Neked nincs megadva gép,nemtudom friss e a biosod,de én azzal kezdeném.Ill a drivereket lefrissiteni,de nálam csak a Bios frissités segitett,driverek naprakészek voltak....
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Barni57: Egy memtest mehet neki nyugodtam, mindkettő a memóriával (is) kapcsolatos.
Bios/drivereket is nézd végig, valamint ha mostanában lett valami új hardvered, akkor lehet az okozza.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@ben_aloha: A drivereket nem kell frissíteni naprakészek,és nem lett bele rakva új driver.
Ha segít egy laptopról van szó,és win 8.1 enterprise van rajta.

A bios verzió száma: C5CN27WW(V1.03) 2015 09 11-es kiadású Ezt kell frissíteni, és a memtest-et hogyan lehet megcsinálni?
Szerk. az alaplap Lenovo B51-30 (CHV)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Egy merevlemez van a gépben 500Gb-os.
Amikor telepítettem 3 felé volt osztva. Azt szeretném kérdezni hogyan tudok egy kötetet hozzácsatolni egy meghajtóhoz fizikailag?
Eddig annyi sikerült hogy a meghajtóban hozzon létre egy mappát és oda rakja a logikai meghajtóként, de nekem nem ez kéne.
Az szeretném ha az a 4,49GB menne a C meghajtó-ba és 50,10GB meg a 99MB a D meghajtó része lenne.
Ez megoldható?

https://kepkuldes.com/images/8d1b4c6be373776caedc2383f70c3424.png
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@Andris18: Ha még nem sikerült volna megoldani!
Nos próbáld meg ezzel a programmal ami a videóban van hátha ezzel könnyebben megy majd a dolog.
Egyébként érdekes,hogy nálad nem írja ki a rendszer számra fenttartott partíciót.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Andor1997: Még aktuális a hétvégéig kipróbálom. Köszönöm szépen! 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Andor1997: Sikerült ezzel a programmal. Egész egyszerű volt. Ezer hála még egszer! 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Andris18: 😉 Örülök neki!Pont eszembe jutott ,hogy kérdezte valaki,hát mondom hátha jó lesz.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!
Olyan létezhet, hogy az alaplapon elszállhat egy kondi, vagy valami, ami az usb-ért felelös?

Mint azt korábban irtam, nem működnek az alaplapi usb3-as kivezetések. Vásároltamegy PCI-E s usb 3.0 vezérlőt (hátha megoldja a gondom) és az sem üzemel. Pedig a driver felvan telepitve, eszközkezelőben pedig azt irja, hogy nem inditható el az eszköz :\

Köszi elöre.
0
0
0
0
💬 2
Manyik75 avatar
@Athis18: Szia.

Valami össze akadt!
Töröld le a drivereket, majd csinálj egy win visszaállítást és egy bios resetet is.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Manyik75: ha ez se hat akkor egy full windows reinstall és cmos/bios reset egy próbát még megér
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az I3-I5-I7-I9 es processzor "család" ban a számok azok mit jeleznek? 😀
Csak érdekelne, mert semmi konkrétat nem találok Google-ben.

Előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@Dragon220: Erősségi sorrend!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Dragon220: Az amit Puffin ír ,ezen kívül Ryzen-nél is ugyan így van osztályozva ez nem szabvány ,csak mivel az intel is évek óta így osztályoz ,ezért csinálták direkt így ők is ,hogy megkülönböztethető legyen.A további számozásokról magyar nyelvű leírást is lehet találni ,hogy miket jelentenek.
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok.

Lenne egy kérdésem
Szeretnék telepíteni egy játékot Total War Rome II (kalóz, ha jó megvesszük, de eddig nem ígér túl sok jót a játék)
SZÓÓÓVAL, ha elkezdem telepíteni felpörög a proci 96-97-98%-ra de közben néha leugrik 60-70 környékére egy pillanatra
pár perc elteltével a telepítés negyedénél nagyjából csak úgy kikapcsol a gép magától. (gondolom mert 100%-ot eléri)

Valakinek valami tipp, hogy mitől/miért/hogyan?!

Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Arbalest: 100%-ot elérve sem kapcsol ki egy gép. Ott valami más gond lesz. Pl hűtés vagy fesz gond.
Teszteld másik alkalmazással pl cpu-z benchmark, ha ott is kikapcsol akkor terhelés függő a probléma és nem alkalmazás okozza.
0
0
0
0
Arbalest avatar
@Palanova: Megnézem, köszönöm.
0
0
0
0
Wihay avatar
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne felétek ha vennék egy Pendriveot ahol rajta lenne majd a Windows 10, akkor ha az előtt leformázz a Pendriveot FAT32-re és rá a Bios fájl - miután meglenne a frissítés letörölném a bios fájlt és media creation tool segítségével rá írnál a operációs rendszert..
- Ilyen módszerrel megmarad a FAT32-es fájl rendszer? - Esetleg akadhat valami probléma majd telepítés közben majd?
---
Nem láttam értelmét venni még egy pendriveot ahol rajta lenne a Bios, mivel a környéken sehol nem találok 4 gigánál kevesebbet..
0
0
0
0
💬 1
cseszka avatar
@Wihay: Én csak simánn formáztam a pendriveot totalcmd-ben,ha jól emlékszem ntfs file rendszerre.Rámásoltam a bios file-t,mindent amit letöltött,és Biosban simán tudtam flashelni...Azóta is gond nélkül megy.Gondolom UEFI-s a lap.
0
0
0
0
FoLey avatar
Sziasztok!

Ismerősöm nemrég vett Acer Nitro 5 NH.Q4AEC.002-öt.
A probléma az hogy AC Odyssey és PUBG közben magas a cpu hőfok. Lehet tudni mi miatt produkál ilyen magas hőfokot vagy ennyit bír a hűtése? :Y
Volt olyan hogy 85 fokra is felment.

https://logout.hu/dl/upc/2019-03/299138_55632751_719454895118967_4069591124820361216_n.png
0
0
0
0
💬 6
Andor1997 avatar
@FoLey: Egyszerű a válasz:Mert laptop.Nem véletlen mondja mindenki ,hogy játékra inkább asztali PC másfelől az AC az megeszi a procit is néhol.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andor1997: De ennyire nemkéne melegednie vagy igen?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@FoLey: Dehogy nem ,gondolj csak bele milyen vékony egy laptop,nagy gépeknél is számít ,hogy honnan kap levegőt ,itt meg szinte sehonnan nem kap.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andor1997: Laptopokhoz annyira nem értek. Bár mondta hogy kiállított darab volt és egy jó darabig be sem volt kapcsolva.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@FoLey: Simán elkúszhat az akár 85 fok fölé is főleg azzal a játékkal. Laptopról beszélünk nem asztali gépről. Sokkal jobban melegszik egy azonos teljesítményű laptop mint egy ugyanolyan erős asztali gép.
Kemény felületen való használat, illetve egy minőségi jó hűtőpad segíthet, de ez sem biztos, hogy sokat segít rajta. Játékra mindig is inkább asztali pc az igazi. Pont a melegedés az egyik fő ok az ár mellett, ami játékra inkább az asztali pc-t helyezi előtérbe.
0
0
0
0
FoLey avatar
@reszler112233: Elmeséltem neki van két opciója majd eldönti.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Az alaplapomon bedöglött az usb 3.0-as kimenet, igy nem mukodikik se hátul, se elöl a gépházon. Arra gondoltam veszek egy PCI-E -s kártyát, amin van 2 ilyen kimenet.

Ezzel müködhet e?

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
Megaisten avatar
@Athis18: Igen müködik..
0
0
0
0
xymano avatar
hello
valaki megtudná mondani nekem, hogy ez micsoda?
64 bit synaptics pointing enhance service
feladatkezelőben találtam de eddig nem láttam.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@xymano: Ha notebookon találtad akkor talán rendben van. A Synaptics tapipad driver része.
0
0
0
0
xymano avatar
@Palanova: Ezt az asztali gépen találtam.
0
0
0
0
no avatar
@xymano: Akkor vagy felkerült egy tapipad driver vagy más periféria pakolta fel (rajztábla), vagy valaki más user. Ha nincs eszköz ami használná, akkor törölhető.
0
0
0
0
xymano avatar
@Palanova: Nem tudom mi tehette fel mert az utóbbi időben csak vga csere volt és eddig nem láttam. A segítséget pedig köszönöm.
0
0
0
0
Wihay avatar
Lehet kicsit fura a kérdés, de mi a különbség az olcsó és a 'drága' paszták között?
-
[LINK]
0
0
0
0
💬 5
Megaisten avatar
@Wihay: A hövezetés,felhordás és az elhasználodás. Vannak olcsok ( pénzedtöl függ ) amit rákensz a procira de csak párfokot tudsz sporolni de fél évente kened ujbol mert beszárad vagy veszel 1 minöségit drágábbat és sokkal jobban jársz,2-3.év után pasztázol. Én a legjobban a Thermal Grizzly Conductonaut használom drága de sokkal jobb minöségi, de mondjuk nem egy átlagos felhasználonak való. De nagyon jó a Noctua NT-H1. is.
0
0
0
0
Wihay avatar
@Megaisten: Rendben köszönöm szépen!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Wihay: arctic mx-4 bőven elég mindenre, ami otthoni felhasználásra kell
2 év után se száradt be, 3-4 fokos hőmérséklet emelkedés, amit tapasztaltam a proci pasztájának (csodás intel termék) is tulajdonítható. Ráadásul a 4g-os kiszerelés 1500ft környékén jó pár pasztázásra elég
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@H-ECTOR: én MX-2 -t vettem 1800ft ért kb 2 hete, de az MX-4 sokkal könnyebben kenhető, de az meg itt 2200ft 😂
4g ról meg annyit, hogy kikentem vele 4 procit 2db vga-t 1 alaplapot és valamennyi még maradt, szal egy ideig biztos elég 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@YoRHa 2B: én az enyémet már 4x pasztáztam újra meg egy ismerősömét is egyszer, +2db vga, és még egyre van elég 😃
0
0
0
0
Fatotem avatar
Sziasztok! A jelenglegi gépem mellé érdemes lenne egy 120-144Hz monitort beszerezni, vagy inkább hanyagoljam még, és a gépet újitsak? Sok játékban megvan a 100+ FPS, de nem stabil mindenben, és nem tudom milyen kihatással lenne ez a képre. Válaszokat előre is köszi!
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@Fatotem: Ha a jelenlegi monitorral egyébként semmi gondod,akkor inkább a gépet tuningold.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Andor1997: Szia, értem köszi! Csak azért kérdeztem mivel szeretnék nagyobb szinten játszani, esetleg versenyszinten és hogy a jelenlegi gépem birná-e. De köszi!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Fatotem: Nyilván mondjuk az is számít,hogy mikkel.Nézz teszteket ,hátha találsz YT-on hasonló géppel ,mint a tiéd.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Hátha valaki tud segíteni! Videókártyára lehet led-es világítást rakni utólag? Asus GeForce GTX950 Strix amire szeretnék világítást!

Választ előre is köszönöm
0
0
0
0
💬 6
H-ECTOR avatar
@Tottihun: öntapadós ledszalagot molex-szel tápra kötve bármikor. ha ennél bonyolultabbat szeretnél, akkor azt otthon már nehezen oldod meg
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Köszi a választ nem nem akarom bonyolultabban megoldani. Azt esetleg tudod hogy ilyet minden számítástechnikai boltban lehet kapni?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Tottihun: itt a molex csati a kérdéses, de usb-set akár kínából is rendelhetsz alin vagy wishen, rádugod az alaplapra és bevezeted hátul a házba.
hardveraprón láttam még hirdetéseket, ahol méretre vágottan adták molex csatlakozóra szerelve, végső megoldásként az is játszhat, ha forrasztani nem szeretnél magadnak
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Köszi akkor megnézem hardveren. Nem igazán szeretnék forrasztani!
0
0
0
0
sokeszter avatar
@Tottihun: szia, neten pcx.hu, emag-on is lehet venni. nem drágák.
0
0
0
0
no avatar
@sokeszter: Köszi szépen
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok, most tényleg szükségem lenne pár szakértőre vagy aki találkozott már ips glow vagy blacklight bleed fogalommal. Ma vettem egy új monitort és lenne még 14 napon elállni a vásárlástól.
Nem tudom pontosan, hogy melyik van a monitoron. Hogy tudom megállapítani hogy melyik a kettő közül?
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@Andris18: Lényegében hasonló a 2, IPS glow a monitor 4 sarkában szokott jelentkezni, blacklight bleed pedig körbe az egész kereten.
Ha brightness/betekintési szög állítása változtatja az eredményt akkor IPS glow.
ha bármit csinálsz vele és semmi se történik akkor blacklight bleed
(teljes fekete háttérnél könnyen észrevehető)
0
0
0
0
Andris18 avatar
@YoRHa 2B: Köszi hogy írtál! 😀
Hát alul volt nem teljesen a sarkánál. Megnéztem ismerősöm pont ugyanilyen monitorját neki annyi van csak hogy feket kép sötét szobában kicsit szürke. De az legalább egyenletesen. Holnap viszem is vissza. Még annyit talatam hogy a glow elvileg eltűnik ha más szemszögből nézed a monitort a másik meg nem.
0
0
0
0
Wihay avatar

Pár hónapja akadtam rá erre a csatornára, gondolom megosztom veletek hogy együtt gyönyörködjünk a videóján persze egyszerű profi munka..
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Szerintetek ez a típusú alaplap, Asus P8 Z68 VL-X, felismer 6-8-10 TB, méretű vinyókat?
Gyártó oldalán néztem, de konkrétan nem találtam erről információt.
0
0
0
0
💬 8
AMDMonsteR avatar
@zsolty87: Igazából az alaplapon nem múlik, hogy mekkora Hdd-t csatolhatsz hozzá. Csak ha Raid-elni szeretnéd
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@AMDMonsteR: Nem akarom Raid-elni, csak kell egy nagyobb vinyo a biztonsági mentéseknek.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@zsolty87: Mehet bele amekkorát nem szégyell a pénztárcád
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@AMDMonsteR: Ez azért nem teljesen igaz.
UEFI elötti BIOS ok max 3TB-t tudnak, illetve a GIGABYTE féle Hybrid EFI 3+3TB-t azt hiszem. UEFI nál viszont már tényleg mindegy
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@YoRHa 2B: UEFI bios-os minden lap manapság. Már 2011 óta talán. Kevés 8 évnél idősebb gép van szerintem az oldalon, bármilyen költségvetéssel bíró embernél.
De így igaz!
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@AMDMonsteR: ASUS P8Z68-V Pro pl még nem UEFI-s pont ezért említem.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@YoRHa 2B: Most tálaltam meg újra a kérdésem. Végül is azt talàltam a weboldalon, hogy ez is UEFI BIOS-os és az említett pro is, viszont itt azt írták hogy felismer 2.2 TB-nàl nagyobb merevlemezeket is. Ez lenne a határ hogy régi alaplap 2.2ig az újabbak pedig 2.2 GB-tól barmeddig kezelik a vinyokat?
0
0
0
0
Puffin avatar
@zsolty87: Nyugodtan vehetsz nagy vinyót is bele.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Üdv! Ha egy HDMI bemenetem van a monitoromon és megosztom egy ilyennel [LINK] a gépem és a PS4 között az ugye nem fog bezavarni a felbontásba illetve a képfrissítésbe? Nyílán nem egyszerre használnám a kettőt.
0
0
0
0
💬 4
maestro86 avatar
@Quadgame94: Hello nekem is hasonló termékkel van megoldva és nincs semmi probléma vele nem zavar semmit
0
0
0
0
xCube avatar
@maestro86: Én eddig csak switch rendszerű megoldásokat használtam. Ennél mi történik ha mindkét eszköz be van kapcsolva?
0
0
0
0
maestro86 avatar
@xCube: Nekem van rajta egy kapcsolo amivel tudok váltani a két ezköz között jelen esestben a pc és a ps4 között
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok lenne egy nagy kérdésem és nemtudom hogy döntsek

vennek vga át de nemtudom melyik legyen

A: ASUS GeForce RTX 2060 TURBO 6GB GDDR6 (TURBO-RTX2060-6G vadi új és lenne hozzá választható játék

vagy

B: Sapphire RX Vega 64 8GB HBM2 használt de garis és nincs hozzá játék

melyik a jobb?
0
0
0
0
💬 7
PatkosXX avatar
@Van Helsing 25: Egy szinten vannak, játékfüggő melyik a jobb, van ahol a Vega, van ahol a 2060. Válaszd azt amelyik olcsóbb.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@PatkosXX: az ati olcsóbb ez tény nem kevéssel
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Van Helsing 25: Én a helyedben biztosan azt választanám akkor, de egyikkel sem jársz rosszul.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Van Helsing 25: 1660Ti-t vegyél azt javaslom.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Andor1997: +1
Ez mondjuk jó ötlet, sokkal olcsóbb, viszont nem sokkal gyengébb.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Van Helsing 25: azért egy platformcsere nem ártana előtte, mindkét kártyát visszafogná az fx proci...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Bronson: arra is sor fog kerülni most a vga ára kerult sor mert öcsémnek kellet az enyém úgyhogy most vga az első aztán jön a többi
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Intel core i3 4150 3.5ghz
AMD radeon R7 200 series
8gb ram
A lényeg az, hogy szeretném fejleszteni,de nem annyira, hogy kuka az egész, csak le szeretném cserélni a videókártyát, és az lenne a kérdés, hogy ehhez a processzorhoz mi lenne legjobb videókártya amivel meg szepen tudna muzsikalni? 😀
0
0
0
0
💬 6
zelcsi avatar
@Gaben2245: Hát kb. Egy Gtx 1050 ti vagy azzá egyenértékű Radeon ami még jó hozzá, RX 560. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@Gaben2245: Szervusz!

A proci nagyon komolyan lehúzza a rendszert már ami a modern játékokat illeti. Mivel akarsz játszani?

Meg tudnád nézni, hogy pontosan milyen VGA van a gépben? Nem lehetetlen, hogy nem úszol meg egy vastagabb upgrade -et ha komolyabb céljaid vannak.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: 4811 mb teljes elérhető grafikus memoria, többet nem tudok
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Gaben2245: GPU-Z nevű programot szedd le, nyisd meg. Felül, a videokártyád neve mellett lesz egy "Lookup" gomb, arra kattints rá. Így a techpowerup-os adatbázisból kidobja a kártyád pontos típusát.
0
0
0
0
no avatar
@Yezi_: Köszönöm,meg is van akkor:
Sapphire R7 250X
Cape Verde

CORES
640

TMUS
40

ROPS
16

MEMORY SIZE
1024 MB

MEMORY TYPE
GDDR5

BUS WIDTH
128 bit
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Sziasztok szerintetek édemes megvennem az Aus optimus v formula z77 alaplapot?
0
0
0
0
💬 2
zelcsi avatar
@KrisztianRikardo: Attól függ hogy mennyiért.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@zelcsi: 35k vettem egy gigabyte z77x d3h alaplapot
Nem egy ultra király lap de nekem megfelel
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Akadoznak a multiplayer játékok és az lenne a kérdésem hogy ez a wifi miatt vagy a router miatt lehet-e ez a probléma?
A ping az 20 a letöltés az 11.89 mbps a feltöltés az 10.34 mbps. De viszont a router az elég régi.
(a játékok azok konzolon vannak)
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Barni57: Wifin semmilyen sebesség nem garantált. Próbáld le madzaggal. Ha ott jó akkor használd azzal. Multiplayer játékokat nem nagyon ajánlott wifin tolni, inkább madzag a stabil kapcsolat miatt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@xCube: Írhattam volna kábelt is az igaz, de aki jártasabb a témában az érti azt is amit elsőnek írtam.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@reszler112233: Köszönöm a segítséget,de hogyan kell ezt pontosan beállítani?
0
0
0
0
Wihay avatar

Egy kis segitő videó, aki gondolja nézze meg.
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv! Kérdésem nem tudom hova való, de felteszem itt ha nem gond... van 1 vadi új laptop, nincs doboza, se számla, de használati utasító + garancia füzet is megvan bontatlan állapotban + töltő is ugye tehát minden megvan és érintetlen kivéve a dobozát + számlát... 2018 novemberben lett véve elvileg és azt szeretném kérdezni, hogy akkor erre van valami féle garancia pl gyártói? Előre is köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@xsebix: Konkrétan milyen laptop? Nekem a Dell alján van egy matrica amin vannak kódok amik beírásával meg tudom nézni mennyi garancia van rá, persze a laptop pontos típusával együtt adja meg.(Pontosabban volt, mert már lejárt a 3 év régebben.)
Így ajánlom a gyártói oldalon mondjuk sorozatszám a szerviz sorozatszám után ránézni van-e rá garancia.
0
0
0
0
no avatar
@xsebix: Pontosan, gyártói oldal és gyáriszám. De.
Alapból 1 év a kötelező jótállás, jótállási jeggyel minden elektronikai eszközre, egy szutyok 600.- os fülestől kezdve.
De érdemes lenne tudnod hol lett vásárolva, mert ők tudnak első körben a garanciával segíteni, amit számla nélkül nehéz bizonyítani.

De még ez esetben sem sima az út.

Ha szürke importos akkor kicsi az esély a garancia érvényesítésére.
Nem egyszer eltérő garanciát ad a gyártó és a forgalmazó. Van olyan is, hogy a kiterjesztett garancia csak akkor él ha az adott eszközt vásárlás után regisztrálod.
0
0
0
0
xCube avatar
@xsebix: Legtöbb esetben gyártói garanciát csak akkor tudsz érvényesíteni ha beregisztráltad a terméket, ahhoz viszont legtöbb esetben kell bizonyíték a vásárlásról (számla, blokk, utalás, stb...).
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Az okozhatja a következő problémát ha túl sok a hűtőpaszta, hogy:
Amikor bekapcsolom a gépem elindulnak a ventilátorok és a power világítás is bekapcsol, majd hirtelen leáll mint amikor pillanatnyi áramszünet van, majd ismételten bekapcsol és megint ki. Ez csinálja 2-3x, utána betölt rendesen.

Kb. fél éve lett cserélve a tápegység, az alaplap+processzor 2 hete.

Ha nem szűnik meg a problémám érdemes szakemberhez fordulni?
Válaszokat előre is Köszönöm!
0
0
0
0
💬 1
zelcsi avatar
@Gyrger72: Ram hiba szokott ilyet csinálni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Headsetet szeretnék vásárolni ilyen paraméterekkel:
-Elektronikus zene hallgatás és készítés
-Jó hanghatás élmény
-A mikrofonja ne valami bóvli legyen
-25-27k maximum

Esetleg van valakinek ötlete,hogy milyet vásároljak?
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Bővíteni szeretném a laptop memóriáját, mivel rettentő lassú. ( Lenovo 510-15ikb 80sv )
Eddig alapból egy 4gb 2133Mhz ddr4 van benne, de azt írják, hogy 2400Mhz-ig mehet bele.
Kérdésem az, hogy ez a modul jó-e bele?
[LINK]
8200 forint ami nem sok szerintem 😀

vagy van egy 2400-as modul is, de az cl17-es, ami nem tudom mennyire lenne hátrány.

[LINK]
7700 forintért
0
0
0
0
💬 5
reszler112233 avatar
@ors11: Én inkább ugyanolyan frekvenciájút és időzítésűt tennék bele ami megegyezik a benne lévővel, így a dual channel is működni fog nagy valószínűséggel.

Viszont tanácsolom és tapasztalatból mondom, hogy nagyon valószínű, hogy nem lesz akkora számottevő gyorsulás a bővítés után. Azért mondom, mert nekem alapból 2X4 GB memória van a Dell laptopomban, ami ugyan DDR3 1600 MHz, de addig nem volt elég gyors, míg nem tettem bele egy SSD-t. Ahogy nézem abban a laptopban amit említettél is 5400-at forgó HDD van,így én mindenképp fontolgatnám az SSD-t. És nekem is a lassúság miatt kellett az SSD, pedig i7 4500U van benne, ami ugyanúgy 2/4-es csak picivel alacsonyabb MHz.
0
0
0
0
ors11 avatar
@reszler112233: Néztem volt én is összehasonlításokat, hogy ssd vagy ram éri meg jobban, és az ssd-re esett a válasz, csak furcsa, hogy most néha a vlc-n egy filmet nem indít el 1 perces várakozás után. Ezért gondoltam azt, hogy a ram lehet a ludas, hogy ilyen veszett lassú közbe. ( 4Gb ram+ windows 10+ google chrome+ U torrent kombó nem tetszik neki 😆 )
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@ors11: Nem vitatom a memória bővítés jó ötlet, dobhat rajta, de egy SSD fényéveket dob egy rendszerre.
0
0
0
0
ors11 avatar
@reszler112233: Gondolom ez a caddy jó kell legyen, mivel 9.5 mm-es. Egy kingston A400-as jó bele? ( nem vagyunk milliomosok mi se 😀😉 )
[LINK]
Mert láttam ,, direkt márkára,, caddy-t, de az összes ugyan annak tűnik, csak kétszer annyiba kerül 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@ors11: Működhet és az SSD is jó lehet, legalábbis a HDD-től biztos jobb. Bár én SSD téren Samsung párti vagyok.

Amúgy én a saját laptopomba a HDD helyére tettem az SSD-t és a benne lévő HDD-nek vettem egy külső USB3-as csatlakozós házat.(2500 forint volt a ház.) Így a laptop is gyors és lett egy külső HDD-m.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Helló
A gépben van 1db SSD és 2db HDD
a 2db HDD Storage Space el voltak "egybe rakva" csak ezt megakartam szüntetni ezért eltávolítottam PowerShell el
Spoiler!
Remove-VirtualDisk FriendlyName "Storage space"

Mióta ezt végrehajtottam, azóta csak eszközkezelőben látszanak a meghajtük, lemezkezelőben illetve fájlkezelőben nincs mintha be se lenne kötve. a kábelek és portok jók, az SSD megy mindegyik portban mindegyik kábellel.
Létezik erre megoldás új windows nélkül ?
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@YoRHa 2B: nem értem miért akartad 'egybe rakni', attól hogy virtuálisan kettéválasztottad még ugyanúgy külön meghajtók... egyébként nem csinálható vissza reinstall nélkül...

a parancs következménye:

This example permanently deletes a VirtualDisk object and all child items, such as the Disk, Partition, and Volume objects. Not a recoverable action.

utolsó mondaton a hangsúly - nem visszacsinálható...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Bronson: Igen de nem is azt akartam visszacsinálni, konkrétan a lemez létezése megszünt teljesen a windows számára mintha be se lenen dugva.
de azóta már megoldottam
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Gondolom szétbombázta neked a partíciós tábládat. A Windows beépített partíció kezelőjét nem igen szeretem. Általában Paragont engedek az ilyenekre rá.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Nemtudom de a lényeg hogy mostmár jó
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Adott egy GIGABYTE GA-970A-DS3P tipusu alaplap. AZ USB 3.0-ás portja nem müködik valamiért, pedig korábban működött. A pendrive, amivel probáltam, másik (usb 2.0) portal üzemel, valamint a tv is felismeri simán.
Legfrissebb driver van fent hozzá.
Op rendszer: Win 7

Mi lehet a probléma?

Köszi.
0
0
0
0
💬 6
SuperPuma avatar
@Athis18: Nincs a biosban letiltva a vezérlő? Dugj rá egy egeret, billt vagy vízforralót, hogy áramot ad-e és felismeri-e a hardvert
0
0
0
0
visor261 avatar
@Athis18: ha rev1 akkor szokd meg, nekem is hol működik hol nem, én már a hátlapit vezettem egy kábellel, de van hogy néha az se műxik(ilyenkor átdugom a mellette lévőbe, amikor az nem működik akkor vissza... el lehet vele szórakozni 😃😉
0
0
0
0
Athis18 avatar
@visor261: Semmiröl nem üzemel. De még a hátlapi sem... Elképzelhető, hogy a lap csatija romlott el?
0
0
0
0
visor261 avatar
@Athis18: Ha végigpróbáltad a portokat elöl hátul, és egyik se ismeri fel akkor tényleg rossz valami, nézd meg egy másik rendszerrel.
0
0
0
0
no avatar
@Athis18: Eszközkezelőben van sárga alapon fekete felkiáltójel? Ha van, lehet hogy driver gond és nem hardver.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Palanova: Nincsen. De se a hátlapi, se az elölapi kivezetésen nem mukodik egyik usb 3-as port sem . 2.0 val nicns gfond
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
PS NOW szolgáltatást, hogyan tudnék vásárolni az alábbi oldalon?
Fontos lenne, előre is köszi!

https://store.playstation.com/en-us/product/IP9101-NPIA90010_01-PSNOWSUB01MO0000
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Gyrger72: Csak US accounttal.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@xCube: Sikerült megoldanom. Most 1 hónapig játszhatok bármilyen PS Now játékkal. 😃
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!
Egy headset-et szeretnék beújítani.
Olyan 20-25k-ba gondolkodok.
Nézegettem párat,de érdekelne,hogy ti melyiket ajánlanátok és miért.

Köszönöm előre a válaszokat! 😀
0
0
0
0
💬 6
Bronson avatar
@DJ Anonymus NH4SCN: [LINK]

[LINK]
0
0
0
0
@Bronson: Köszönöm a segítséget,a Corsair VOID lett 😀
0
0
0
0
Kelori avatar
@DJ Anonymus NH4SCN: Én mindenképp a hyperX termékei közül választanék olyat ami belefér az anyagi keretedbe.
0
0
0
0
@Kelori: Köszönöm a tanácsot,elképzelhető,hogy a legközelebbi fülesem egy HyperX lesz 😀
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@DJ Anonymus NH4SCN: Logitech G433 most akciós a Mall.hu-n, pont belefér a keretedbe.

Az Asus Orion-t is ajánlom. Nekem ilyen van.
[LINK]
0
0
0
0
@Gyrger72: Egyszer már volt ASUS fülesem,gondoltam kipróbálok másik gyártót is,de nagyon köszönöm a segítséget,e között és a VOID között vacilláltam 😀
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Memóriát érdemesebb hűtőbordásat venni vagy felesleges?
Konkrétan ezt néztem ki: G.SKILL AEGIS 2X8GB DDR4 3000MHZ

Most egész jó árban van és ha nem melegszik fel túlságosan lehet meg is venném.
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@Gyrger72: szerintem az inkább esztétitkai kérdés ebben a kategóriában, mondjuk egy 3200+ mhz-esre már lehet nem hülyeség 😊
0
0
0
0
Kelori avatar
@Gyrger72: Amit az aegis-en látsz az nem borda, csak egy sima műanyag matrica. Egyébként nyílván számít ha van rajta borda, de eléggé elhanyagolható. Többet számít az hogy legyen egy kis légmozgás körülötte.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
https://www.pcx.hu/aio-magnum-window-gpa180902-rgb-black-szamitogephaz-965806
Ebbe a házba egy ilyen processzor hűtő elférne? https://www.pcx.hu/cooler-master-rr-212s-20pc-r1-hyper-212-rgb-black-edition-processzorhuto-072409
Válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
💬 5
zelcsi avatar
@kiskoroknai: bele persze!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@kiskoroknai: Nem biztos. Én rákérdeznék a boltban hogy mekkorát lehet beletenni, de a 180 szélesség miatt necces hogy belefér. Nekem Cooler Master Elite 335-be épp befért a 212EVO ami ugyanúgy 159 magas, s a ház viszont 185 széles volt.
Próbáltam keresni adatot a házról, hogy mekkora fér bele, de sehol nem találtam, bár az árat nézve nem igazán komoly házikó.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@reszler112233: de ergébé😂
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@H-ECTOR: Az igaz. Sokak csak kinézetre mennek, aztán jön a meglepi hogy nem jó döntés volt, mert például a rossz szellőzés.
0
0
0
0
xCube avatar
@reszler112233: Rossz szellőzés, gyenge anyaghasználat, rezonál az egész és még lehetne sorolni. A rommá photoshopolt képeket elnézve itt sem lehet jobb a helyzet. Ha már az oldallap nagy fejű kézi csavarjait is photoshopolják a képeken, az semmi jót nem jelent.
0
0
0
0
no avatar
Van egy CM Hyper 212 EVO hűtőm és szeretnék rá tenni új ventilátort a régi mellé és/vagy régi helyére is. Milyet ajánlanátok rá? Gyári van még rajta, kb 3-4 éves. FX 8350 tuning nélkül van alatta.
0
0
0
0
💬 2
cseszka avatar
@Black-Goku: Pénztárca szab határt,de ez elég olcsó,és jó is.
Coolink SWIF2 120P 120mm
https://www.hardverker.hu/productpics/493479_big.jpg
0
0
0
0
Bronson avatar
@Black-Goku: A push-pull nem hoz kb semmi javulást (max 1-2c) inkább egy jobbat vegyél, mint kettő olcsóbbat!
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Hali.
Segítséget kérnék. 3 napig tökéletesen ment a gép. Ma délután lefagyott és azóta el se indul. Bekapcsolom 15 másodpercig fekete a kép aztán újraindul. RX580 kiszedve alaplapival se megy. Volt ram kivétel is. Másik slotba is próbáltam már. Volt SSD helyett HDD is belepakolva. Táp csere is egy másik márkás tápra. Alaplap, proci vagy ram hiba lehet?
Előre is köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
💬 13
reszler112233 avatar
@TheXperia1: Ha van lehetőség rá akkor processzor ki és havernál kipróbál. ha megy akkor alaplap. RAM esetén ugyan ezt el lehet játszani, és így kiszűrhető mi a hiba. Ha erre nincs lehetőség akkor szerviz. Ha minden új akkor elvileg garis mindene, így nem kérhetnek érte pénzt, vagy ha mégis nem sokat max a hibafeltárást. Már ha egy helyről van minden.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@reszler112233: Minden össze vissza van. Valami az EMAG valami Extreme Digital meg Aqua. Proci is lehet hibás szerintetek? Én alaplap vagy memóriára gondolok igazábol. Kb olyan 10 órát ment a gép. És már is bekrepált.... Egyik havernak sincs ilyen új gépe. Se proci se ram. Marad a szervíz sajna.
0
0
0
0
Wihay avatar
@TheXperia1: Ha van lehetőséged nézz szét BIOS-ban, ki tudja mi történt..
Nem volt áram szünet vagy hasonló?
0
0
0
0
Bronson avatar
@TheXperia1: Bios reset megvolt...?
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Bronson: BIOS ig se jutok el szóval nem tudok ott se szét nézni. Fekete képernyő van. És 15 másodpercenként újra indul a gép. Elemet is kivettem már belőle.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@TheXperia1: a 15 mp újraindulás általában memória hiba szokott lenni, vagy alaplap memória foglalat hiba!
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@zelcsi: Kiderült, hogy alaplap hiba sajna. Teljesen szánalmas,hogy egy ASUS termék ennyire gagyi legyen manapság. Volt már ASUS vga nekem az is Vram hibás lett most egy alaplap is. Ezenkívül egy ASUS laptop is kuka lett.
0
0
0
0
Wihay avatar
@TheXperia1: Szervizbe hogy visszonyulnak hozzá kapsz másikat?
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Wihay: Azt mondta az EMAG küldjem vissza az alaplapot. És a pénzt vissza kapom és rendeljek egy másikat majd. Rákérdeztem, hogy nem küldenek nekem egyet ez helyett, hogy ne keljen a rendeléssel még az időt húzni. Erre a válasz a nem volt. Ezzel is még húzzák az időmet ....
0
0
0
0
zelcsi avatar
@TheXperia1: hát ezt akkor kifogtad, nekem még hál istennek nem volt gondom az Asus termékeivel! 😀
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@zelcsi: Hát jah ezt is ki kell fogni de már kezdem unni nagyon, hogy a márkás termékek is nagyon rosszak. Legyen az Samsung például ahol kifogtam egy rossz drága mikrót másik meg egy telefon volt.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@TheXperia1: Rád jár a rúd rendesen akkor! 😃
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@zelcsi: Hát ez az év nem igazán megy úgy ahogy kellene most 😞 Azt se tudni mennyi idő míg megkapják az alaplapomat meg, hogy bevizsgálják stb. Remélem nem heteket fognak rajta ülni :/ Hanem azért Szerda környékén már lehet tudni valamit. Remélem mással nem fog ilyesmi elő fordulni.
0
0
0
0
shade0813 avatar
Hali

Vásároltam egy Soundblaster X H5 headsetet és a füles része jó de a mikrofon használhatatlanul rossz minőségű.
Videóban úgy tűnt hogy jobbnak kéne hogy legyen ezért vissza küldtem garanciával nem tudom hogy mennyire cserélték ki de ugyan olyan pocsék.
Nem tudom mit kezdjek vele, lehet hogy jobb lenne ha visszavinném és vennék egy másikat?
Sorry ha rossz helyre írom az ilyen kérdést de kb ez állt hozzá a legközelebb
A tanácsokat előre köszi.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Hello!

Tervezek gépet újítani (lásd: https://gepigeny.hu/user/gyrger72/eszkozok/274801 ). Két dolog miatt nem tudok dönteni, az alaplapok közül, egyik a SATA 3 csatlakozó elhelyezkedési módja, másik a CPU táp csatlakozó.
Asus: https://dlcdnimgs.asus.com/websites/global/products/KqzNAInQ59omFm3X/img/kv/KV.png

Gigabyte: https://www.aorus.com/upload/Album/2018100517584891_big.png

A Gigabyte-nak csak előre néző SATA csatolója van, +4 pin a tápcsatlakozó. Ezek azok amiktől tartok kicsit.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Gyrger72: Szervusz!

Nem teljesen értem a problémádat.

A SATA csatlakozók helyzetéről neked kell eldönteni, hogy melyik megoldás praktikusabb. A házadat elnézve gyakorlatilag mindegy (btw ezt is érdemes lenne idővel valami nagyobb és stabilabb darabra cserélni).

A 8+4 -es tápcsati nem kötelező, csak extrém tuning esetén ajánlott. Egy 8 pines csati elég ahhoz, ami neked kell.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Gyrger72: az "előre néző" sata csatlakozó nekem is sokkal praktikusabb, viszont ha nem tervezel 2-nél több meghajtót betenni akkor az asus is jó.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@H-ECTOR: Ezt az "előre néző" SATA csatlakozót úgy értettem, hogy az alaplap oldalán (szélén) fekve foglal helyet, nem pedig felfele néz.

"előre néző": https://www.aqua.hu/files/pix-image/40/akasa-proslim-sata3-adatkabel-30cm-fekete-ak-cbsa05-30bk-150090.jpg
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Gyrger72: értettem, hogy mire gondolsz, arra mondtam, hogy szerintem is praktikus, nekem is arra van dugva. viszont a jelenlegi házadba kb mindegy, inkább a kábelrendezés miatt jó
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

lenne egy kérdésem mert én már nemtudom mi lehet a baj

tehát adott egy játék fallout 76 és furcsa jelenség van jelen az hogy msi afterrel néztem hogy miért szaggat be a játék és a proci 40-45% kon megy ram van böven a 16gb-ból csak 6-ot eszik meg de a vga az furcsán viselkedik betölt minden és álló helyzettben a 88-96% ról lemegy 0 ra és vissza 70-90 aztán le 30 és igy tovább ha éppen csata van akkor is eléggé ugrál a teljesitménye van hogy 3ms re is megáll minden és ez ruhadtól idegesit hogy mi lehet.

már probáltam mindent uj driver, régebbi akkor win reinstall de semmi

ami még fura hogy elvileg a lapomnak 2db pcie x16 van és egy x4 es de valamiért csak az egyik x16 a másik kettö meg x4 es na ezt nemtudom mitöl van. Ezt ugy kell elképzelni hogy a proci felé elsö az x4 a második az x16 és a legalsó megint x4.

vajon mi lehet a baj????

szerk: csak a fallout 76 nál csinál ilyet a vga más játéknál nem.
Mindjárt teszek fel egy videót is 8 perc nézétek meg

ez a linkje [LINK]
0
0
0
0
💬 15
Bronson avatar
@Van Helsing 25:
vajon mi lehet a baj????

Spoiler!
az, hogy az új Fallout egy félkész hulladék, nem a gépeddel van baj... 😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Van Helsing 25: Egyrészt a Fallout 76 nem a legjobb játék ebből a szempontból.
Másfelől próbáld meg:Indító parancsikonon jobb egérgomb,tulajdonságok,kompatibilitás fül és pipáld be,hogy Teljes képernyős optimalizálás letiltása.
Illetve a Vsync-el is próbálkozhatsz állítgatni.
Ha így sem jó,de megteheted ,hogy újra teszed a Windowst ,akkor tedd meg.Anno GTA-ban csinált ilyet nálam is,kezdetben csak a menübe ,utána játékban is.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Andor1997: a Vsync et már próbáltam nemlett jobb sajnos a windowst tegnap tettem újra még azon filozok gogy nem e a win10 miatt lehet egy win 7 el kene megprobalni de nemtudom
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Van Helsing 25: OP rendszer nem lehet a gond.Win7-et ezért ne tegyél fel.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Andor1997: jó csak gondoltam nem volt tervben
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Feltehetően nem a vassal van a baj, amennyiben más játék alatt a probléma nem jelentkezik. Tudom, ez nem vigasztal, de nézd a jó oldalát: ma jön a Subnautica Below Zero 😀

Alaplaphoz:
- 3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: x16 mode ; PCIE5: x4 mode)
[img]https://www.asrock.com/mb/photo/Fatal1ty%20990FX%20Professional(L2).png[/img]

PCIE Slots:
PCIE1 / PCIE3 (PCIE x1 slot; Black) is used for PCI Express cards with
x1 lane width cards, such as Gigabit LAN card and SATA2 card.
PCIE2 / PCIE4 (PCIE x16 slot; Red) is used for PCI Express x16 lane
width graphics cards, or used to install PCI Express graphics cards to
support SLIand CrossFireX function.
PCIE5 (PCIE x16 slot; Red) is used for PCI Express x4 lane width
cards, or used to install PCI Express graphics cards to support 3-Way
CrossFireX function.

1. In single VGA card mode, it is recommended to install a PCI Ex-press x16 graphics card on PCIE2 slot.
2. In CrossFireX or SLI mode, please install PCI Express x16 graphics cards on PCIE2 and PCIE4 slots. Therefore, both these two slots will work at x16 bandwidth.
3. In 3-Way CrossFireX mode, please install PCI Express x16 graphics cards on PCIE2, PCIE4 and PCIE5 slots. Therefore, PCIE2 and PCIE4 slots will work at x16 bandwidth while PCIE5 slot will
work at x4 bandwidth.

vagyis a felső kettő pirosnak is 16x-osnak kellene lennie. Miből gondolod hogy a felső piros 16x-os csak 4x-es? Ránézésre legalábbis a kép alapján az rendes 16x-os. A foglalat jobb oldalán lehet látni a végig forrasztásokat, kivéve a legalsó pirosnál ahol csak az első részén van forrasztás. Kérdés hogy nálad az alaplap tényleg így néz-e ki. Vagy én néztem be valamit.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Palanova: igen ez az alaplap van de most néztem pár jateknal hogy pl a gpu-z és az aida64 is azt irja leterhelésnél hogy csak x4 2.0
ha a középsőbe rakom ott x16 2.0

nem értem miért
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: BIOS beállítás esetleg, vagy ha nem akarsz duál VGA rendszert építeni akkor nem biztos hogy ez akkora probléma, persze a probléma nem javul meg így, kérdés hogy mekkora gond is valójában...

Nálam akkor csinál ilyet az alaplap (más márka teljesen és intel), ha van benne egy M.2-es SSD, mert akkor az első PCIE az x16 helyett csak x4-el megy, mert közös ágon van az M.2-vel.

Esetleg nézd át a manualt, az összeszerelés résznél, hogy ír-e valami ilyesmit. A honlapján csak annyit javasolt amennyit fentre bemásoltam:
1 VGA esetén a PCIE2-be rakd a kártyát, dual esetén PCIE2 és PCIE4.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Palanova: a bios ban csak anyi van hogy pci vagy pci express legyen elsődleges meg immo enyi

holnap szetkapom a gepet es megnezem a foglalatot közelebbről lehet megvan sérülve de majd kiderül
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Érdekes lenne ha gyártási hibás lenne...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Palanova: na megvan a hiba 2db kis vacak leeset vagy eléget nemtudom de már nincs ott es sztem ezé megy csak x4 ben

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Nekem nem jeleníti meg a képet, pedig érdekelne, hogy mi is történhetett.
[LINK] esetleg.
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Na igen, így már érdekes a kép. Van rajta minden. Csupasz chipset, égett ellenálláspár, vagy olvadt PCIE foglalat, vagy csak az égés tükröződik a fényes PCIE foglalat oldalfalán, használattól és portól kapott patina 😀

Chipset hűtőt lecserélted korábban vagy más módon piszkáltad?
Ha az eredeti chipset hűtőhöz nem nyúltál, működött valaha is x16-on?
Használtan lett vásárolva az alaplap?
Garancia?

Szerintem a fizikai sérülés miatt jelentkezik a PCIE2-n a x4-es sávszél a x16 helyett.

Trükkös hiba, de meglett a nyavalyás, használva a vizuális csekáut eljárást (visual checkout), vagyis a szemünket, az Erő meg humbug és hókuszpók helyett 😃

Ettől persze a Fallout 76 nem fog jobban futni. Bár belegondolva lehet benyeltél 3 atomot egyszerre és így realizálódott kapott sebzés, remek effekt, de én inkább kihagyom 😃
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Palanova: a gyári hűtés van rajta csak levettem hogy megnézem közelebbről a dolgot de már össze van rakva a gép.

Azt a foglalatot nem használom azt kész.

Am nem lett jobb de a játék maga a rossz most is elrontottak a fejlesztők nem egy dolgot olyat is amit mar kijavitjak de sebaj 😆😆.

előbb utóbb lesz belőle valami
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!
Kène 1 sos segítség...
Most teszem össze az új gépet és az új lapon van egy 4/ 8 pines csati is amit belehet dugni , de nekem csak egy 8 pines kábelom van a táphoz, vajon elég csak a 8 pinesbe dugni?
Mutatok 2 képet erről lenne szó:
[img][LINK] [/img][img][LINK] [/img]
Előre is köszönöm
0
0
0
0
💬 7
Bronson avatar
@xsebix: A +4 pines az extrém tuninghoz ajánlott, alapon a 8-assal is vígan el kéne hogy lötyögjön 😉
0
0
0
0
xsebix avatar
@Bronson: Köszi szépen akkor arra nem lesz szükségem az előző lapomon 8 volt csak amúgy érdekes, hogy a tápomhoz nem járt még egy 4 pines kábel pedig azért a jobb fajtákhoz tartozik úgy tudom , na mind1 akkor folytatom a műveletet, lassan-lassan összeáll... 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
@xsebix: Az új intel lapokon már 8+8 cpu csati is van, ez a 8+4 még nem is annyira extrém 😆 amúgy 650-es tápon nem is csodálom hogy nincs, oda már több kraft kéne...
0
0
0
0
xsebix avatar
@Bronson: Na igen mondjuk arra gondoltam, hogy végülis 650es táp csak azért nincs ,gondolom a nagyobb testvéréhez adnak. 😀 az előző lapomon amit most váltok le azon csak 8as van úgyh nekem ez a 4+8 is új... 😆

Ui: életem 3. gépszerelése amúgy... nem igazan szeretem bár jobb mint az első esetnél annál egy elég kicsi házba tettem a cuccokat az szenvedős volt... 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@xsebix: A kevesebb csatlakozó valószínű azért van, mert mikor a táp kijött még nem nagyon volt jelen a 8+4 tápcsatlakozó a lapokon. Valószínű az újabb tápokon már lesz, mivel egyre több lapon már jelen van 8+4 csatlakozó is. Nekem se igazán az az alap tápom van, de nekem is csak 8-as van hozzá.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@xsebix: Pontosan én is azt akartam megtudni, hogy mire jó az a +4 pin.
Most tervezek gépet újítani (lásd: https://gepigeny.hu/user/gyrger72/eszkozok/274801 ) és nem tudom eldönteni melyik alaplap legyen. Kicsit tartok ettől a plusz tápcsatlakozótól.
0
0
0
0
xsebix avatar
@Gyrger72: Pedig nem kell tartani tole, jol mukodik minden ahogy kell.... 😀
0
0
0
0
zsolo avatar
Hali! Olyan kérdésem van, hogy lehetséges hogy haldoklik a displayport kábelem? folyamatosan elmegy a 144Hz a monitorrol, csak 60-at ismer fel, ahogy 144-re tenném 60-ra vissza ugrik! mi lehet a gond...?
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@zsolo: Ez a windowsban, az nvidia control panelban, vagy a monitor menüjében van? mert ha egyikben be is kapcsolod, de a többiben más van megadva, az okozhat ilyen gondokat. a kábel fizikai állapota nem okozhat ilyesmit...
0
0
0
0
zsolo avatar
@Bronson: 144Hz van megadva mindenhol, valamikor gondol egyet és 60Hz...kikapcsolom a gépet, kihúzom a kábelt-utána vissza, és megint 144-re kell állítani
0
0
0
0
Edven avatar
Üdvözletem!
Volna néhány kérdésem a következő konfigommal kapcsolatban: Spoiler!

1. Jelenleg még nem, de a jövőben szeretnék vásárolni egy új videókártyát hozzá, egy GTX 1060-on (6GB) gondolkodom viszont nem vagyok biztos benne hogy a processzor ki tudná-e hajtani (ki tudja hajtani, a bottleneck-re gondtam kihajtás alatt). Valakinek esetleg van ilyen konfigja aki leírná, akár röviden is a tapasztalatait? Néztem néhány tesztet YouTube-on de úgy általában lennék kíváncsi a teljesítményre. Célom a 1080p30 High-Ultra.

2. Ha majd megvásárolom ezt a kártyát, kell hozzá vennem új tápegységet is, vagy elég lesz a jelenlegi 550W-os?

3. (talán a legfontosabb) Ahol élek nagyon sűrű az áramingadozás, amit mint tudjuk nem kedvelnek a hardverek. Vásárolnom kellene egy UPS-t (szünetmentes különálló tápot), viszont halvány fogalmam sincs hogy hány Watt-tal rendelkező kellene. Célom, hogy miután elmegy az áram legyen időm (5-10 percem) elmenteni a dolgokat amiken dolgoztam, kilépni a programokból és manuálisan kikapcsolni a masinát.

Ezekben kellene némi segítség, előre is köszönöm aki időt szán rám!
0
0
0
0
💬 7
xCube avatar
@Edven: Szervusz!

1. Bottleneck ide vagy oda az i5 7400 nem egy gyenge proci, én simán megvenném hozzá a GTX 1060 -at. Más kérdés, hogy érdemes-e a jelenlegi helyzetben pont GTX 1060 -at venni. Én a helyedben még várnék egy kicsit amíg kikristályosodik, hogy tényleg lesz-e valami a GTX 1100 / 1600 szériából. Ha viszont éppen jó áron használtan akarsz GTX 1060 -at venni, akkor rendben van a dolog.

2. Ha a jelenlegi tápegységed ugyancsak noname mint a házad, akkor feltétlenül. A házzal együtt jött a táp?

3. A konfighoz GTX 1060 -al elég lenne egy 300W -os UPS.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Edven: Elméletileg elég a proci az 1060-hoz, kivéve ott ahol inkább a CPU a fontosabb. De 1080p30-ra biztos elég, de sok helyen elég lehet az 1080p60-ra is, kivéve itt is a legújabb AAA játék, aminek nagyobb a gépigénye.

Tápegység is elég az 550W ha az minőségi, és nem egy noname márka. Pontos típusa nem ártana.

Szünetmentesnek nekem ilyen van évek óta, és jól teljesít. Többet bír mint 5 perc az biztos, de hogy menyivel nem tudom, mert annyi ideig sose vártam, vagy visszajött az áram közben. Pedig a gépen kívül védi még a TV-t, gép monitorát, Net modemjét, routert és gép 5.1-es hangfalát. [LINK]

Viszont van neki már erősebb változata is ami még erősebb, de nem sokkal drágább. [LINK]
0
0
0
0
Edven avatar
@reszler112233: @xCube
Nem tudom hogyan válaszoljak mindkettőtöknek egyszerre, ezért így tettem.

1. Várni fogok még bőven, azért nézegettem a 1060-at, mert a jelenlegi 1050-em fantasztikusan állja a sarat az új játékokkal szemben is (legalább is szerintem, mással nincs tapasztalatom), és gondoltam akkor maradok a 10-es szériánál de majd még kiderül hogy s mint lesz.

2. Valószinűleg nem noname az a táp, csak ahol vásároltam a gépet (egyben) nem volt semmi más feltüntetve, csak a wattage. Illetve amíg garancia alatt van, nem akarom kinyitni a gépházat mert akkor elúszott, a rácsokon keresztül pedig nem látszódik nagyon semmi, néhány papír van az oldalán de nem tudok kivenni belőlük semmit.

3. Köszönöm szépen a válaszokat mindegyik kérdésre, és az ajánlást is, királyak vagytok!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Edven: Noname-t ne szó szerinti márkának vedd, mert valószínű van márkája csak tartozhat a nevétől függetlenül a hulladék márkák közé is. Mivel ház márkájának is noname-t írtál így valószínű a táp se a legbiztonságosabb.
0
0
0
0
Edven avatar
@reszler112233: Őszintén szólva "én tettem márkává" a noname-et poénból, azért írtam utána a "trademark" szimbólumot. Azért írtam azt mert nincs infóm róla hogy melyik gyártónak melyik modellje az adott alkatrész.
A bolt weboldalán azt írják, hogy a ház "Midi Tower, Fekete", a tápra pedig hogy "ATX 550W". Amikor rákerestem az ATX-re, gépházakat adott ki a google meg hogy valaminek az alapszabványa vagy mi, annyira nem értek hozzá.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Edven: Mid Tower magyarul Közepes torony házat jelent, ATX meg alaplap szabvány.
Viszont kérdezném még, hogy a ház oldala le van valamivel ragasztva? Ha nincs semmilyen matrica amit eltépnél mikor leveszed az oldallapot, akkor le tudod venni úgy, hogy észre sem lehet venni, hogy le lett szedve. Nekem az előd gépem, szintén boltban összerakott amikor vettem, de az nem volt sehol leragasztva semmivel, és mikor hazaért nyitásnak belenéztem.(Kíváncsi voltam, hogy a bolt milyen munkát végzett. A mostanit viszont egy az egyben magam raktam össze már.)
0
0
0
0
Edven avatar
@reszler112233: Igen, le van ragasztva a rácsos oldala ahonnan hozzá lehet férni mindenhez, a másik oldala viszont nincs, azt le is vettem de onnan nem látszódik semmi sajnos. Az előző gépemet én takarítottam, annak is a rácsos oldalán volt egy matrica szóval valószinűleg ennél is. Majd írok a supportnak, hátha válaszra méltatnak. Abban az esetben majd tudatom a márkáját.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció