Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arbalest avatar
Sziasztok.
Vettem egy Zyxel NAS326-EU0101F típusú otthoni kis NAS-t, és gondom adódott a beüzemelésével.

Bekapcsolom, megvárom ameddig sípol, felmegyek a honlapra (azonos hálózaton) keresi a NAS-t (5percig ugye), megnyomom a NAS-on az adott gombot (2közül nem a bekapcsolót hanem a másikat amit kér - másoló gomb -) és semmi. Ha hosszan nyomom sípol, ha röviden semmi, ha kétszer semmi, akármit csinálok nem csinál semmit.

2db 3TB-os WD Red merevlemez van benne. Nem tudom mi a gond. Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
illesmate Utolsó ajánlat:

Memória: G.SKILL 8GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 F4-3000C16S-8GISB

14 390 Ft

Ház: AKYGA AK995BK

4 990 Ft

Táp: CHIEFTEC APB-400B8 400W OEM

8 790 Ft

Alaplap: ASUS PRIME A320M-K

14 990 Ft

Processzor: AMD Ryzen 3 1200 3.10GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel

19 390 Ft

Videókártya: SAPPHIRE 11266-34-20G RX 570 4GB GDDR5 PCIE

47 890 Ft

TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA

11 890 Ft
Összesen: 122 330 Ft
0
0
0
0
💬 10
PoPet avatar
@ricsiricsV: Azt a ramot nem támogatja a PRIME A320M-K, legalábbis a QVL szerint. De fórumokon utána lehet olvasni, hogy másnak esetleg ment-e vele. Illetve én még mindig tennék alá egy 500-as tápot. Szerintem az RX 570-nél már az is az ajánlott, de nem vagyok benne biztos.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@PoPet: Csak egy viszonyítási alapnak írtam össze, amugy is 1x8 kiszerelésű RAM, lejjebb írtam is h visszafogná a gép teljesítményét a single chanel. Én se ezt a tápot ajánlanám (íródai gépekbe való), de nem akartam túllépni "illesmate" gépre szánt Bruttó 123310 Ft-át.
0
0
0
0
PoPet avatar
@ricsiricsV: 2 slotos lapba nem vennék jelenleg 2x4-et, még ha veszít is némileg így a konfig az erejéből, később legalább könnyű fejleszteni. 😃
0
0
0
0
laczy avatar
@PoPet: Üdv!
Ezt a modult támogatja csak ez drágább:
Kingston HyperX Predator 8GB DDR4 3000MHz HX430C15PB3/8 a támogatási listából kerestem ki.
Árgépen 16500 - 19000Ft - ig találtam. 😀
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@PoPet: Csak hogy azt már megtudtuk, hogy a későbbi fejleszthetőség nem tényező illesmaté-nál, ha az lenne akkor az APU-s konfignál maradna.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@ricsiricsV: Csak egy kívülálló kérdés!
Ha van Westernes és Seagate vinyó is ,akkor mért Toshiba van ajánlva?Első kettő megbízhatóbb minőségű és még nem is drágább nem de bár?
Spoiler!
Hiszen a Toshibában már benne van gyárilag a hiba😂. Na de nem viccnek szántam ,nyilván ízlés kérdése ,csak nem értem a dolgot.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Andor1997: Gondolom ő is azért választotta be azt, mint amiért én. Ilyen kis költségvetésnél pl hdd-n és alaplapon lehet fogni pár ezer forintot, ami mehet jobb ram-ba, prociba stb...
Nyilván én is a WD-t részesítem előnyben, de ott konkrétan kiválasztottam a legolcsóbb 1 terrás 7200-as HDD-t, és kész. 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@PoPet: Nyilván valóan ,de úgy ,hogy leges legvégsőbb esetben is 500 FT körüli a különbség így még érthetetlenebb.Bár ahogy látom ő is olyat használ ,valószínű ezért.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andor1997: Ugyan mi baja a Toshiba HDD-vel? Nekem egy 2 TB-os P300-asom van és gond nélkül teszi a dolgát. Adatot tárol, de játékot is futtat hiba nélkül.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@reszler112233: Nekem semmi,de Toshibát szoktak a legkevésbé ajánlani ,főleg ha egy árban van a többivel.A Seagate és a WD azért mégis ismertebb és talán nagyobb is.Csak furcsáltam ,nem több.
0
0
0
0
illesmate avatar
Sziasztok még annyi lenne a kérdésem ezzel a konfiggal hogy:Felléphetnek túlmelegedési problémák vagy milyen fajta problémák valószínűsége történhet?

Konfig:Gépház - Akyga AK939BL számítógépház
Tápegység - Akyga Basic 400W (AK-B1-400) tápegység
Alaplap - ASRock FM2A68M-DG3+ Alaplap
Processzor - AMD Athlon X4 840 3.1GHz FM2+ BOX Processzor
Memória - CSX 8GB DDR3 1600MHz CSXO-D3-LO-1600-8GB RAM memória
Videokártya - ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit PCIe (PH-GTX1050TI-4G) Videokártya
HDD - Toshiba 1TB 3.5 7200 32M (DT01ACA100) merevlemez
SSD - GoodRam 120GB CL100 Gen2 2.5 SATA3 SSD
ÖSSZESEN
Bruttó 123310 Ft
0
0
0
0
💬 12
FoLey avatar
@illesmate: ricsiricsV összeállított verzió gép miért nem jó? Erre az összeállításra nem pazarolnék ennyi összeget.
Attól hogy GTX 1050 Ti van benne nem fogja kihajtani.

Nem túlmelegedési probléma lesz hanem az a hulladék táp ha elpukkan akkor dobtál ki ennyi x összeget.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@FoLey: Neki hiába magyarázod, nem lehet meggyőzni. Nem 1 ilyen embert ismerek, inkább megveszi DRÁGÁBBAN a szarabbat, amin fejlesztési lehetőség 0, és örülhet ha nem viszi magával a táp az egész gépet. Értem én hogy kevés a pénz, de hogy valaki ragaszkodik a rosszhoz, mert azt gondolja, hogy amit más mond az nem megbízható, azt már nem.
0
0
0
0
laczy avatar
@PatkosXX: Üdv! 😀 +1
Amit ricsiricsV összeállított konfig korszerűbb, a későbbiekben elég széles körben fejleszthető.
U.I: FM2-es alapra én már nem fejlesztenék sztem. az már zsákutca az AM4 mellett, sőt teljesítmény szempontjából is lényegesen elmarad, javítsatok ki ha tévednék. 😀
0
0
0
0
illesmate avatar
@FoLey: Milyen tápot javasolnál? Ami olcsó is viszonylag
0
0
0
0
FoLey avatar
@illesmate: Amit ricsi javasolt BE QUIET! System Power 9 400W
0
0
0
0
illesmate avatar
@FoLey: Ez úgy jobb? Tápegység - Aerocool Xpredator 400W (EN53794) tápegység
0
0
0
0
PoPet avatar
@illesmate: Nem nagyon hallottam még róla, de számok alapján nem rossz. Viszont én a helyedben mindenképp legalább 500-as tápot vennék, és amellé már könnyebb lesz később fejlesztened.
Én ezeket tudom ajánlani:
FSP 500W Hyper S (ez van nekem is, másfél éve megy bármilyen gond, és még a következő gépem is erre fog épülni)
Chieftec Smart 600W esetleg Chieftec ECO 600W
Ezek mellé már később mehet erősebb kártya is és hasonló árkategória, mint az a 400-as amit te küldtél.
Lehet már elcsépelt szöveg, de a tápon tényleg nem szabad spórolni. Simán megéri azt a +1-2 ezer forintot egy minőségibb darab, nagyon sok kellemetlenségtől menthet meg később.
0
0
0
0
illesmate avatar
@PoPet: Köszönöm mindenkinek a segítségét.Vennék én használtan is de félek attól a kockázattól hogy már csak fél éve van hátra vagy kicsit megvan trükközve stb stb.Majd talán 1x de inkább megyek a biztos újra mint az ismeretlen használtra.Tudom hogy egy új nég inkább lehet hibás,de garanciával orvosolható😀
0
0
0
0
PoPet avatar
@illesmate: Ja és tényleg inkább hallgass ricsiricsV kollégára. Ezt a configot fejleszteni nem fogod tudni. FM-2t már ne vegyél.
0
0
0
0
PoPet avatar
@illesmate: Unatkoztam szóval összeállítottam neked egy configot én is.
Akyga AK995BK fekete számítógép ház 5k
FSP 500W Hyper 500 tápegység - 15k
AMD Ryzen 3 2200G processzor - 27k
Asus PRIME B450M-K alaplap - 21k
Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2666MHz HX426C16FB2/8 memória - 15k
Gainward GTX1050 Ti 4GB DDR5 426018336-3828 videokártya - 50k (opcionális)
Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA merevlemez - 11k
Összesen ~ 145k
Nincs benne SSD, de ilyen budget konfigba szerintem nem is kell elsődleges szempont legyen.
Ahogy már korábban is írták, a Ryzen 3 2200G-be integrált Vega 8 is erősebb mint amid most van, később pedig tehetsz mellé 1050 Ti-t ha összegyűlik rá a pénz. (Vagy vehetsz használtan sokkal jobb karikat, de látom téged csak új cucc érdekel szóval mindegy is.)
Amúgy tudom ajánlani hardverapron redgoat és Gianni27 nevű felhasználókat. Új cuccokat adnak garival bolti ár alatt, ott valószínűleg tudnál spórolni pár ezer forintot a rendes bolti árakhoz képest
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@illesmate: [LINK]

RX 570 ugyan annyiba kerül és erősebb.

"Felléphetnek túlmelegedési problémák vagy milyen fajta problémák valószínűsége történhet?"

Még ha ki is tud hajtani a GTX 1050 TI-t,amire FHD felbontás alatt egyre kisebb az esély, ne lepődj meg ha FPS drop-od lesz.

[LINK]
A Ram a gépben 1x8GB kiszerelésű ez további FPS korlátozást jelent.

Spoiler!
Ócska vas az egész és még drága is.
0
0
0
0
PoPet avatar
@ricsiricsV: Jogos! 😃
Bocsi, AMD oldallal annyira nem vagyok tisztában ebben az árkategóriában.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!
Kaptam szervizre egy Toshiba Satelite P100-429 tipusu laptopot. Összeségében egy ócskavas... Win7et raktam fel korábban is rá, viszont a hangkártya drivert nem tudom müködésre birni,

Tudnátok tanácsot adni, hogy kezdjek hozzáé? Én már a létező összes driverrel probálkoztam, de semmi..
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Athis18: Vista drivert nézd meg, hátha.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Palanova: Az sem müködik. Probálkozzak vista telepitéssel? Esetleg XP? 😃
0
0
0
0
no avatar
@Athis18: Tippre alapból Xp volt rajta. Így esetleg XP-s driverek, hátha még leszedhetőek a toshiba oldaláról. XP-t csak akkor tennék rá, ha sziget üzemben lesz, netre már nem megy fel többé.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Palanova: Legutobb és én raktam fel rá a rendszert. Persze én hülye nem mentettem le az audio drivert, pedig akkora is napokig kerestem a müködöképest.. 😃
0
0
0
0
illesmate avatar
Sziasztok ezt a gép konfigot egy F1 2019-hez vagy 2018-hoz javosolnátok?

Gépház - Phanteks Enthoo Pro M Oldallap Fekete (csak oldallap)
Tápegység - Akyga Basic 400W (AK-B1-400) tápegység
Alaplap - ASRock FM2A68M-DG3+ Alaplap
Processzor - AMD Athlon X4 840 3.1GHz FM2+ BOX Processzor
Memória - CSX 8GB DDR3 1600MHz CSXO-D3-LO-1600-8GB RAM memória
Videokártya - ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit PCIe (PH-GTX1050TI-4G) Videokártya
HDD - Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA 3 ST1000DM010 merevlemez
SSD - GoodRam 120GB CL100 Gen2 2.5 SATA3 SSD
0
0
0
0
💬 14
Fatotem avatar
@illesmate: Ha már megvan, mindkettőt vinni fogja, ha még nincs, akkor ne vedd meg.
0
0
0
0
illesmate avatar
@Fatotem: Szia nincs meg de sajnos nagyon kevés az a költség amiből most tudnék gépet venni.Hidd el költenék nagyobb összeget is de inkább kezdek egy gyengébbel ami elfuttatja a játékokat legalább lowon de idővel ha több pénzt tudok rákölteni majd akkor veszek erősebbet. Ui:Köszönöm a választ😀+Így is egy 4GB-rammos Celeron E3400 és ATI Radeon HD 4350-em van ami vagy 100-szor gyengébb szerintem mint amit ide írtam konfig. Szóval egy kicsivel nagyobb fejlődés lenne.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@illesmate: Mennyiért vennéd ezt a konfigot? használt gép?

Athlon X4 840 CPU eléggé gyenge.. 1050ti vga helyett meg vehetsz amdt és jobb bőven. pl rx 470/480/570 használtan
0
0
0
0
illesmate avatar
@19ati93: Szia 120000-ért és új gép lenne.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@illesmate: 120ért újonnan ez nem éri meg.. inkább költs kicsit többet rá és mindenképp ryzen/AM4 lap legyen az alap

vagy darabonként veszed meg az alkatrészeket és folyamatosan építed össze a gépet, de ezt semmi kép ne vedd meg, manapság még low-ra se nagyon lenne jó játékokban FM2 vagy 5éve halott
0
0
0
0
xoki avatar
@illesmate: Hello!
Ez egy előre összeállított gép? Egyébként nem olyan rossz. A GTX 1050TI egy jó belépőszintű VGA, amely valószínűleg minden játékot vinni fog tűrhető grafikán. Ezzel a CPU + VGA kombóval olyan medium beállítás szerintem meglesz minden újabb címnél. Maga a CPU nem a legjobb sajnos. Az enyém (i5 4460) valamennyivel jobb de már eléggé küszködik néhány újabb játék alatt. (szóval ha választhatóak az alkatrészek akkor egy másik CPU jó lenne, viszont ha nem akkor nem olyan rossz a gép ha nincs más alternatíva)
Egyébként a gép az F1 2019 minimális gépigényét simán eléri, szóval ha nem cseszik el az optimalizálást akkor nem lesz gond.
0
0
0
0
illesmate avatar
@xoki: Szia hát igen viszonylag előre összeállított.Oké ennek örülök 😀 Reméljük nem cseszik el 😃
0
0
0
0
laczy avatar
@illesmate: Szia!
Nem okoskodás ként írom ezt neked , ha módodban áll később cseréld le azt a tápegységet egy megbízhatóbbra. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@laczy: Nem okoskodás! 😃
Az a táp ilyen semmirevaló hulladék. Meg nem venném.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@illesmate: Mennyiért vennéd? Egész gép vagy külön alkatrészekként lenne? Ha később hajlandó vagy gépet fejleszteni és addig megelégszel egy processzorba integrált videokártya teljesítményével (vega 8), ami bőven erősebb a jelenlegi ATI Radeon HD 4350 karidnál és közepes gépigényű játékok futtatásara alkalmas, akkor gondolkodj el egy ilyen gépen:

WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

12 290 Ft

BE QUIET! System Power 9 400W

13 390 Ft

SILENTIUMPC Signum SG1 TG fekete

13 490 Ft

HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/8

21 290 Ft

AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel

26 690 Ft

GIGABYTE B450 AORUS M

25 790 Ft

Összesen: 112 940 Ft [LINK]
0
0
0
0
illesmate avatar
@ricsiricsV: Oké köszi
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@ricsiricsV: +1
Sokkal jobb konfig. (Fejlesztés szempontjából mindenképpen)
0
0
0
0
19ati93 avatar
@ricsiricsV: ez ezerszer jobb gép így van
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!
Egyik ismerősőm vásárolt egy Microsoft Armed Forces II Special Edition (WL3-00096) tipusu kontrollert, és nem müködik PC-n annak ellenére, hogy a leirás szerint kompatibilis vele.

Valakinek van tapasztalat a használatával kapcsolatban? 😀
0
0
0
0
💬 2
Moon_Breaker avatar
@Athis18: Bluetooth -szal próbáltad vagy kábellel ?
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Athis18: Elvileg kapnia kellett volna egy kis bluetooth adaptert amit be kell dugnia a gépbe.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!
Playstation 4 pro-t szeretnék venni, viszont mivel utoljára Playstation 1 konzolom volt tizenvalahány éve, lenne egy kérdésem.
Internet kell a működtetéséhez? Rá kell csatlakozni? Ír olyat, pl. az egyik oldal, hogy ajándék 14 napos PS Plus Trial.
Vagy lehet úgy mint régen, hogy tv, konzol bekapcsol és indítom a játékot?

Segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 4
botmunpls avatar
@zolcsi86: Kb az összes disk-es játékhoz kell valami sokgigás frissítés, vagy netről telepíti eleve, szóval mindenképpen kell, arról nem is beszélve, hogy a játékok nagyrésze már a PS storeban van. Én wifin keresztül nyomtam, és szedte annyival a frissítést lefele, mint a laptop is.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@botmunpls: Tényleg rég volt konzolom 😃
És a wifi-t gondolom a konzol menüjében tudom majd elindítani.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@zolcsi86: A PS 4 lényegében egy itx méretű okostelefon, vagy nem tudom minek nevezzem. De kb mindent tudsz rajta amit pc-n is.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@botmunpls: Értem, köszi szépen!
0
0
0
0
no avatar
Hellóka!

Kb, milyen árkategóriás laptopot kellene vennem és milyent net+ FHD filmezésre? Illetve elég a HD film is, ha sok az ára 😃

Játékra van gépem, meg majd lesz egy Ryzen 5-s gép rakva. Lapos csak 7végére kell jobban, mikor hazautazom 😀
0
0
0
0
💬 1
botmunpls avatar
@Black-Goku: Ma már olcsó pénzekért dobálnak fhd-s laptopokat. Én azt javaslom, hogy ha van pénzed akkor legalább olyat vegyél amiben van dedikált videokártya is. Hardveraprón is érdemes szétnézni. Én onnan vettem több mint 2 éve laptopot féláron a boltihoz képest és most is hibátlan. Személyes tapasztalatból lenovot és asust ajánlok.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!

Egy igen megosztó kérdéssel fordulnék felétek. Ismertek olyan megbízható programot, amivel letilthatom a youtube reklámokat telefonon?
K*rvára zavaró kezdett lenni, hogy egy 3 perces zeneszám után két, ismétlem kettő 4 perces tök irreleváns reklámot berak, annak ellenére, hogy jeleztem nekik tucatszámszor, hogy nem érdekelnek. ( pl. sportfogadás, 4 perces afrikai trash zeneszám )
0
0
0
0
illesmate avatar
Sziasztok ez a gép így megfelelő? Nem használnám nagyon nagy gépigényű játékokra. Ha van valami hiba benne kérlek titeket segítsetek mert iszonyat kezdő vagyok e téren.

kyga AK728BK Számítógépház - Fekete
Akyga AK-B1-600 600W tápegység
ASRock FM2A68M-DG3+ Alaplap PC
AMD Athlon X4 840 3.1GHz FM2+ BOX Processzor
Akasa K32 92mm Processzor hűtő
Samsung 8GB DDR3 1600MHz M378B1G73DB0-CK0 RAM memória
ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit PCIe (PH-GTX1050TI-4G) Videokártya
Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA 3 ST1000DM010 merevlemez
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@illesmate: Az biztos ,hogy hosszabb távra én vennék a helyedben jobb tápot,ami tuti ,hogy sokáig jól fog működni.Minimum egy bronzosat ,de ha tudnál szánni pénzt rá ,akkor egy GOLD minősítésűt,mert az a táp tuti nem ad le 600w teljesítményt.Mondjuk elvileg neked nem is kell annyi.
0
0
0
0
GaborAroon avatar
Sziasztok!
Teljes mértékben kezdő vagyok, számitógépet szeretnék vásárolni,elfogadható áron és olyat ami a mai játékoknak megfelel
tudnátok nekem ebben segiteni ? nagyon megköszönném! minden válasz egy órási segitség nekem.
0
0
0
0
💬 10
no avatar
@GaborAroon: Ez sajnos nem ilyen egyszerű.

Legfontosabb kérdések:
- Mekkora a költségkeret erre a projektre?
- Mit jelent nálad, hogy "mai játékoknak megfelel"?
Mi az a játék amit kinéztél aminek mennie kell a gépen? Mekkora felbontásban gondolkozol? 1080p? 4k?
0
0
0
0
GaborAroon avatar
@Palanova: kb 150-170-em van most perpill rá de probálok minél többet rászánni ,hogy egy jó ideig ne kelljen gépet venni rainbow six seige-el szeretnék nagyon játszani meg a pubg-vel és van egy 4k-s tv-m csak gondolom az nem funkciónál monitorként vagy igen?nemtudom 1080p bőven jólenne. computer imperium-nál néztem gépet csak nemtudom igazából hogy ebben az árban ez megfeleő lenne e de ittvan ha egy pillantást : http://www.computerimperium.hu/images/Imperium_Gamer_HD_PC.jpg
0
0
0
0
xymano avatar
@GaborAroon: hello
Ezt én szerintem inkább ne.
Gtx 1050 3gb???????
0
0
0
0
no avatar
@GaborAroon: Inkább spórolj még szerintem, és min egy 1660Ti körül keressünk, amennyiben tényleg "jó ideig" nem akarsz rá költeni, de ez csak az én véleményem.

Más kérdés hogy 1050-esből nincs 3GB-os, de az feltehetően elírás.

Viszont a másik aggályos gond hogy az ilyen előre szerelt "olcsó" gépeknél a nem látványos alkatrészeken szoktak spórolni, pl táp, ami szintén ugyanolyan fontos mint bármely másik alkatrész.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Palanova: De van 1050 3GB-os, bár nem látom értelmét...
0
0
0
0
no avatar
@Fatotem: Akkor tévedtem. 1050-es sorozatból eddig 2GB és Ti 4GB verziókról olvastam csak, ez a 3GB-s kimaradt valahogy.

Ettől függetlenül, a 1050 nem hiszem hogy teljesítené a "jó ideig ne kelljen gépet venni" kitételt.
0
0
0
0
GaborAroon avatar
@Palanova: tehát a computer imperium-ot egyáltalán nem lenne érdemes megvenni ??
0
0
0
0
no avatar
@GaborAroon: Én inkább olyan helyen venném, ahol az alkatrészek listáját magam állíthatom össze.

Itt van pár kolléga aki össze tud kattintatni a fenti keretnek megfelelő vasat, és nem tesznek bele ismeretlen minőségű / túl olcsó tápegységet.

De továbbra is fenntartom, hogy gyűjts még hozzá és inkább később legyen meg, de a megfelelő vas legyen, minthogy most veszel egyet és csalódsz.

Például:
[LINK]
És itt lehet játszani a kerettel és alkatrészekkel. Ez az alap konfig 144k.

Ha a 1050 2GB-os kártyát cseréled egy MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 Ventus XS OC PCIE -re, akkor az összeg felmegy 194k-ra, de egy 1660Ti 6Gb kb két-három nagyságrenddel jobb mint az alap ajánlatban szereplő 1050 2GB.
De ha most szeretnél mindenképpen akkor lehet egy picit erősebb 1050 Ti4GB-ost is választani, akkor a konfig 156k lesz.

Plusz el szoktuk felejteni, hogy első / nagyon új géphez operációs rendszer sem árt, ami Windows 10 Home 64 bit esetében ~+34k.

De lehet alapból újat is építeni, határ a pénztárca...
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Palanova: 1050 Ti helyett akkor már RX 570 4GB, ugyanannyiba kerül, csak jobb.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@GaborAroon: Ahogy a kolega is írta vannak kritériumok
De hogy le egyszerűsítsük neked jól írta Palanova milyen felbontásra lesz kihegyezve a gép és mennyi a ráfordított összeg ezekből összetesszük neked a legjobbat amit bír majd a kereted
0
0
0
0
Korryenz avatar
Üdv. gondoltam ide lenne a legmegfelelőbb be biggyesztenem a kérdésem,még ha nem is vagyok kezdő de ebben nem tudok dönteni! 😞

először is a konfiguráció:

HP-IPI-BL alaplap

Intel Core 2 Quad Q9400 4x2.67ghz

2x2GB DDR2 KINGMAX RAM + 2x1GB KINGMAX DDR2 ram (800mhz mind a 4db) összvisz ez 6GB

200GB Sata HDD

lenne egy ksi fejlesztés és a tápom is itt van

HKC SZ400-DR 400W (TUDOM nem corsair,thermaltake és hasonlók de most ez van)

Rendeltem a gépbe egy Asus HD7770 1GB videókártyát aminek ugye bár kell egy 6-pines tápcsati (na ez a tápon nincs)

DE vennék hozzá egy molex átalakítót (4-500ft os sztori)

+ jönne bele majd egy 120GB-s SSD.

az lenne a kérdésem hogy működni fog-e rendesen és a táp elfogja-e bírni a konfigot? későbbiekben tápot cserélek ez egyértelmű,de jelenleg most így van lehetőségem fejleszteni. néztem ilyen PSU calculator oldalon ott elvileg (ventikkel,hdd-vel,monitorral ) minden egyébbel együtt 380W lenne a max fogyasztás,na már most nem tudom menynire jók és megbízhatók ezek az oldalak. szeretném a véleményeteket! 😀
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@Korryenz: Találtam egy ilyet a neten: "van a HKC SZ-400 DR is,ami mindössze 180W-ra képes a 12V ágon"
Tehát a kérdésedre a válasz: NEM nem fogja elbírni a táp!
0
0
0
0
Korryenz avatar
@Puffin: még egy kérdés. egyébként rosszul írtam NEM vettem meg a kártyát de szerencsém van úgy látom.
Viszont találtam nagyon jó áron egy R7 250 1GB OC GDDR5-t .
ennek már nem kell külön tápcsati,szóval ezzel már rendesen fog muzsikálni a gép ugye? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@Korryenz: Azzal még elboldogul talán. De én a helyedben először tápot cserélnék!
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Korryenz: Nekem is volt ilyesmi tápom pár éve, amit átalakítóval próbáltunk és sehogy sem vitte a GTX750-et, később boltban mondták is hogy nem jó ötlet. Egyébként használtan már elég olcsón lehet jó tápot venni.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e. Playstation 4 Pro-t akarok venni és hozzá egy tvt.
Tudnátok nekem ajánlani olyat, ami árban sem tól sok (lehetőleg 80.000 Ft alatt) van?
Szerintem a Full HD is elég lenne, nem olyan fontos a 4K.
Válaszokat köszönöm előre is!
0
0
0
0
💬 12
Moon_Breaker avatar
@zolcsi86: [url]https://hardverapro.hu/aprok/szoftver_jatek/playstation_4/__konzol_es_tartozekok_tilos_az_account_es_a_masolt_jatek/keres.php?stext=pro&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&stext_none=&noiced=1[/url]
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Moon_Breaker: Most komolyan? TV-t keres konzolhoz és konzol linket dobsz be neki?😃
Én személyes tapasztalatból (fullhd-ban) a Philipset ajánlom, a Thomsont és a Horizont (bár afelől vannak még kétségeim). Thomsonból amúgy 80 alatt van 4K-s, elég korrekt állítólag.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@botmunpls: " Playstation 4 Pro-t akarok venni és hozzá egy tvt. "
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Moon_Breaker: "Tudnátok nekem ajánlani olyat, ami árban sem tól sok (lehetőleg 80.000 Ft alatt) van?
Szerintem a Full HD is elég lenne, nem olyan fontos a 4K."

Szerintem a Pro jelző után nem a konzol felbontási képességére gondolt..
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Moon_Breaker: Látom sikerült megint az értelmezés. 😂
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@PatkosXX: [url]https://hardverapro.hu/aprok/hazimozi_hifi/televiziok/keres.php?stext=&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&stext_none=&noiced=1[/url]
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Moon_Breaker: Hát te teljesen kész vagy! 😂
Ő azt kérte, hogy ajánljanak neki, azzal nincs előrébb ha direkt linket dobsz a kínálatra. A másik meg az, hogy valószínűleg nem használtan akarja venni, sokan nem szeretik ha használt.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@PatkosXX: Én is használtan vettem a 43' -os Phillips 4K TV -met, és hibátlanul működik már több mint egy éve. (heti 60 órát biztosan megy szegényke, de állja a sarat.)

Semmi gond a használt cuccokkal csak olyantól kell venni aki régóta hardveraprós és sok pozitív értékelése van.Az tuti nem kockáztatja a hírnevét hibás termék eladásával.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Moon_Breaker: Tudom hogy semmi gond a használt cuccokkal, én is sok mindent vettem úgy, ettől függetlenül van sok olyan ember, aki nem akar. Én is szívesebben veszek újonnan, ahogy kb mindenki.

Az meg megint csak nem számít semmit, ahogy sokan írjátok. “Van egy Samsung tvm tök jó” Több ezer tvjük van, bár általánosságban elmondható róluk, hogy nagyon jó termékeik vannak, az nem jelenti azt, hogy mind az. Lehet, hogy amiért annyit néz csak, hogy Samsung legyen, pont kifog egy rossz szériát. Nem szoktam nézegetni a webshopokat, lehet hogy nincs rossz termékük, de nem is lényeges, itt most nem kifejezetten a Samsungról van szó, hanem arról, hogy a gyártó neve nem sokat számít, inkább a konkrét típusszámok. Bár én biztos nem vásárolnék úgy monitort/tvt, hogy valaki bemond nekem 1-2 nevet, én napokig nézegetem a webshopokat, rákeresek minden TV-re, ami szóba jöhet, és elolvasok róla sok cikket, tesztet, már ha van persze. Bár a hozzáértők ajánlása (prohardveren pl) számít azért.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@PatkosXX: Én is nyilván vétel előtt utánanézek hány elégedett vásárló van és hányan fikázzák a terméket.

Hardveraprón amúgy van sok bontatlan + garanciás is, keresgélni kell a kritériumoknak megfelelőt.

- megbízható eladó
- új\használt
- 80 ezer HUF alatt
- átvétel helye (esetleg futárral is küldi e ha kell)
- góglin rákeresni a kiszemelt példányra
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@Moon_Breaker: Köszönöm a sok segítséget és igen, a tv-re gondoltam 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@zolcsi86: Ez pl. egész jól hangzik : [LINK]

Az eladó is megbízható az értékelések alapján, meg a Sharp -oknak a képe is igen csak jó szokott lenni.

Írják róla hogy a hangszórói nem az igaziak de hát ki használja manapság egy ilyen TV -nél a beépített hangszóróját? 😃
0
0
0
0
Fatotem avatar
Helló, egy olyan problémával küszködök, hogy a fejhallgatóm valamiért nem akarja külön a jobb és bal hangokat lejátszani.. Pl. Játékban ha jobbról lőnek, ugyanúgy hallatszik balról is, nem lehet megkülönböztetni melyik oldalról jön a hang. Right - Left tesztet is csináltam már, és amikor csak jobbról kéne szólnia akkor balról is szól, ha csak balról kéne akkor is ugyanúgy szól jobbról is. Eddig nem volt semmi probléma, mostanában jött elő.

Minden választ köszönök!
0
0
0
0
💬 8
Puffin avatar
@Fatotem: Milyen fajta füles?
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Puffin: Cooler Master MH751
0
0
0
0
Puffin avatar
@Fatotem: A hangbeállításoknál nézz rá nincs-e átállítva valami sorround. előre vagy hátulra van bedugva a Jack csatlakozó?
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Puffin: Elöl is hátul is ugyanez, beállításokban a hanghatásokat stb.. is próbáltam. Lehet máshol van a gond :/
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Fatotem: Más hangszóróval próbáld meg,ha van ,vagy fülessel bármilyennel.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Andor1997: Hangszóróval működik, de másik fülessel nem. Lehet újrarakom a gépet, hátha menni fog.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Fatotem: Vagy csak a drivert,de azt is úgy ,hogy töltsd le ,majd töröld le,kapcsold ki a netet indítsd újra a gépet telepítsd fel és utána adj netet neki.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Andor1997: Na, újraraktam a gépet. Nem ment. Megpróbáltam amit te mondtál, most sem megy. Lehet hogy a fülessel van valami gond :/ bár eddig működött rendesen.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Sziasztok.
Felmerült egy olyan problémám, hogy a gépem maximum 4.9GB-ig terheli a RAMom (ami 4x2 tehát 8GB összesen).
Ha 4.9 fölé csak lapozófájlba tárol, ami 2GB, és ha a megtelik, leginkább játék közben, akkor kilép az adott játékból.
Semmi korlátozást nem ír vezérlőpultban, tehát felismeri, és használni tudja mind a 8at.
Memtest megvolt, nem írt hibát.
Valami ötlet?
0
0
0
0
FoLey avatar
Sziasztok!

Valaki tud erre más megoldást találni? Egyszer megoldottam Windows alaphelyzet állításával,de nem örültem,mert minden programot újrakellett raknom.

Szerk.: Úgy elindul a rendszer hogy indítási beállításnál rákattintok a Nincs szükség az illesztőprogram aláírásának megkövetelésére.
Szerk2.: Semmi paranccsal nem reagált és nem volt más alternatív így alaphelyzetbe kellett tennem a windowst. Rohadtúl felháborító hogy a microsoftosok nemtudják ezt orvosolni. 😠
https://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/614IMG_20190429_143140.jpg
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Azt hallottam hogy ha a wifi csatornánkat egy kevésbé zsúfolt csatornára állítjuk akkor megnőhet a sebesség, de az a kérdésem hogy hogyan lehet eztt átállítani?
Illetve ,hogy van e- még más egyéb hasznos beállítás?

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@Barni57: Igen, javulhat a teljesítmény, de csodát azt ne várj. Igazából ütközésnél vagy sok ezköz egyidejű csatlakoztatásánál szokták inkább javasolni. A Router beállításaiban a kell megkeresned, angolul chanel néven.
0
0
0
0
no avatar
@Barni57: Illetve ha sok wifi üzemel a környékeden. Nézd meg mennyi aktív elérhető wifit lát az eszközöd és szerintem csak akkor érdemes a csatornákkal játszani ha sok van (3+) a környéken, ha csak a tiéd, akkor nincs jelentősége.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@Palanova: Köszi a válaszokat.
Kb 10 wifi van itt a környéken és a legtöbbnek az alap csatorna van beállítva.
0
0
0
0
xCube avatar
@Barni57: Akkor zongorázd végig a csatornákat.
0
0
0
0
no avatar
@Barni57: Van alkalmazás amivel meg tudod nézni melyik wifi, melyik csatornát használja, ez alapján be lehet állítani, egy üres, vagy kevésbé használt (alacsony térerejű) csatornára a saját wifidet...
0
0
0
0
Barni57 avatar
@Palanova: Köszönöm még egyszer,így már jobb teljesítményt ad😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Adott egy Asus B450 F gaming tipusu alaplap.
Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB) 16GB tipusu memóriával használom.

Az lenne a gondom, hogy Single-be etudom használni 3200 mhz-en, viszont ha dual slotba teszek öket, akkor a 3200-nál kisipol, és reseteli a biost.

Ezt lehet orvosolni valahogy?

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
Wihay avatar
@Athis18: Esetleg bios update, de ezzel csak óvatosan..

Ha mást nem, manuális végezd el-e folyamatot..

0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Sziasztok!

Már másodjára küldöm vissza az alaplapom mivel valami hiba van vele.
Elsőnek azért lett vissza küldve mert csak fekete képernyő jött be semmi más. Akkor kaptam helyett egy vadi új alaplapot mert elismerte az emag, hogy meghibásodott.
Most olyan baj van, hogy nincs hang egyáltalán. Hiába húztam újra az op rendszert már Win 10 vagy Ubuntu ... egyiknél sincs hang. Hiába raktam fel drivert vagy dugtam másik jack csatlakozóba vagy próbáltam másik fülessel.
Lehet esetleg valami chip vagy kondi vagy hasonló dolog elszállt megint benne? Volt esetleg valakinek ehhez hasonló már??

Asus Prime H310 M-K

Előre is köszönöm válaszotokat.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@TheXperia1: Nálam akkor volt hasonló, amikor sima mezei VGA-t tettem bele, és a hangkivezetést automatikusan átállította a VGA HDMI kivezetésére a biosban. Érdemes arra felé szétnézni ...
0
0
0
0
no avatar
Biosban miként lehet beállítani, hogy a klónozott Samsung EVO 960-ról induljon ?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Coloman: Elsődleges bootnak kell a fenti SSD-t beállítani és akkor mennie kellene, feltéve: ha a másolás sikerült. Mert hogy átmentek az adatok az nem egyenlő, hogy bootolni is fog róla.
Tehát nem csak a Boot sorrenden múlik a dolog. Pl Ghosttal másolt SSD-t nem bírtam bootolásra bírni, sehogy sem, hiába ment le hiba nélkül, rajta volt minden adat. Maradt a reinstall és adatmigrálás.
0
0
0
0
KENI07 avatar
sziasztok sürgös lenne a válaszotok megéri lecserélni egy rysen 2400 g t rysen 1600 ra?erösebb az 1600? TESZTEK ALAPLYÁN NEM IGAZÁN UGY LÁTOM
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@KENI07: Most 2400G-d van, és cserélni akarod 1600-ra? Akkor ne, fölösleges kb.. várj míg kijön az új generációs zen 2, Ryzen 3XXX széria.. Pár hó még jó esetbe, és azzal már tudsz jót upgradelni szóval szerintem bírd ki addig.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hali olyan kérdésem lenne hogy gép 4k-tv-re van kötve azon játszom filmezem stb...
és inkább filmezésnél van az hogy mintha be-be szaggatna a film illetve youtube videók is

mitől van ez erősebb hdmi kábel kéne?
ha igen milyet ajánlotok?
0
0
0
0
💬 4
zelcsi avatar
@MC MaRcI: Milyen lejátszót használsz a 4k-s filmekhez + milyen böngészőt a youtube-os videókhoz?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@zelcsi: VLC lejátszó
Firefox

de játékoknál is előfordul ha fhd-nál magasabb felbontásban játszom
hiába van pl az adott játékban 100+fps
akkor is vannak ilyen kis apró beszaggatások
0
0
0
0
Gugi John avatar
@MC MaRcI: Meglehet, hogy borzasztó nagy butaság amit írok, de nekem hasonló beszaggatások régebben akkor voltak -főleg játékokban, de videóknál is előfordult - amikor még nem volt SSD a gépembe. Konkrétan egy WD green volt nálam a ludas, ami ugye a nagy zöld tulajdonságának köszönhetően energiatakarékosság szempontjából, eléggé könnyen el tudott használódni, és az okozott ilyeneket nekem. Ezt kizárólag azért említettem meg mert, ha jól láttam akkor a te gépedben is az van.?

Ismétlem meglehet, hogy totál marhaság, de nálam ez volt az ok, esetleg ha utána tudsz járni, talán adtam egy ötletet a probléma megoldására, ha nem akkor bocsi. 😀
0
0
0
0
zelcsi avatar
@MC MaRcI: Azokkal pedig jó kellene hogy legyen,lehet tényleg a kábel lesz a hiba! Én azért a csere előtt kipróbálnám egy másik böngészőt meg egy másik lejátszót!
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Mostanában bekapcsoláskor vagy az után 5 percel szoktam kapni egy hibaüzenetet a rendszertől,de mindig mást ír ki.
A számítógép problémát észlelt ezért újraindul.

DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (afd.sys)

vagy BAD_POOL_HEADER

Mi okozza ezt a problémát.illetve mi ennek a következménye?
Ki lehet ezt küszöbölni/megoldani?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 3
cseszka avatar
@Barni57: Ez a probléma nálam is jelentkezett,kb naponta,volt hogy többször is.Sokmindent kipróbáltam amit a neten találtam róla,vidókat néztem hogyan kell orvosolni,de semmi se segitett.Nekem relative ujabb lapom van,és egy Bios frissités megoldotta.Azóta semmi gond nincs,kb már 2 hónapja.Neked nincs megadva gép,nemtudom friss e a biosod,de én azzal kezdeném.Ill a drivereket lefrissiteni,de nálam csak a Bios frissités segitett,driverek naprakészek voltak....
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Barni57: Egy memtest mehet neki nyugodtam, mindkettő a memóriával (is) kapcsolatos.
Bios/drivereket is nézd végig, valamint ha mostanában lett valami új hardvered, akkor lehet az okozza.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@ben_aloha: A drivereket nem kell frissíteni naprakészek,és nem lett bele rakva új driver.
Ha segít egy laptopról van szó,és win 8.1 enterprise van rajta.

A bios verzió száma: C5CN27WW(V1.03) 2015 09 11-es kiadású Ezt kell frissíteni, és a memtest-et hogyan lehet megcsinálni?
Szerk. az alaplap Lenovo B51-30 (CHV)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Egy merevlemez van a gépben 500Gb-os.
Amikor telepítettem 3 felé volt osztva. Azt szeretném kérdezni hogyan tudok egy kötetet hozzácsatolni egy meghajtóhoz fizikailag?
Eddig annyi sikerült hogy a meghajtóban hozzon létre egy mappát és oda rakja a logikai meghajtóként, de nekem nem ez kéne.
Az szeretném ha az a 4,49GB menne a C meghajtó-ba és 50,10GB meg a 99MB a D meghajtó része lenne.
Ez megoldható?

https://kepkuldes.com/images/8d1b4c6be373776caedc2383f70c3424.png
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@Andris18: Ha még nem sikerült volna megoldani!
Nos próbáld meg ezzel a programmal ami a videóban van hátha ezzel könnyebben megy majd a dolog.
Egyébként érdekes,hogy nálad nem írja ki a rendszer számra fenttartott partíciót.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Andor1997: Még aktuális a hétvégéig kipróbálom. Köszönöm szépen! 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Andor1997: Sikerült ezzel a programmal. Egész egyszerű volt. Ezer hála még egszer! 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Andris18: 😉 Örülök neki!Pont eszembe jutott ,hogy kérdezte valaki,hát mondom hátha jó lesz.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!
Olyan létezhet, hogy az alaplapon elszállhat egy kondi, vagy valami, ami az usb-ért felelös?

Mint azt korábban irtam, nem működnek az alaplapi usb3-as kivezetések. Vásároltamegy PCI-E s usb 3.0 vezérlőt (hátha megoldja a gondom) és az sem üzemel. Pedig a driver felvan telepitve, eszközkezelőben pedig azt irja, hogy nem inditható el az eszköz :\

Köszi elöre.
0
0
0
0
💬 2
Manyik75 avatar
@Athis18: Szia.

Valami össze akadt!
Töröld le a drivereket, majd csinálj egy win visszaállítást és egy bios resetet is.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Manyik75: ha ez se hat akkor egy full windows reinstall és cmos/bios reset egy próbát még megér
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az I3-I5-I7-I9 es processzor "család" ban a számok azok mit jeleznek? 😀
Csak érdekelne, mert semmi konkrétat nem találok Google-ben.

Előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@Dragon220: Erősségi sorrend!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Dragon220: Az amit Puffin ír ,ezen kívül Ryzen-nél is ugyan így van osztályozva ez nem szabvány ,csak mivel az intel is évek óta így osztályoz ,ezért csinálták direkt így ők is ,hogy megkülönböztethető legyen.A további számozásokról magyar nyelvű leírást is lehet találni ,hogy miket jelentenek.
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok.

Lenne egy kérdésem
Szeretnék telepíteni egy játékot Total War Rome II (kalóz, ha jó megvesszük, de eddig nem ígér túl sok jót a játék)
SZÓÓÓVAL, ha elkezdem telepíteni felpörög a proci 96-97-98%-ra de közben néha leugrik 60-70 környékére egy pillanatra
pár perc elteltével a telepítés negyedénél nagyjából csak úgy kikapcsol a gép magától. (gondolom mert 100%-ot eléri)

Valakinek valami tipp, hogy mitől/miért/hogyan?!

Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Arbalest: 100%-ot elérve sem kapcsol ki egy gép. Ott valami más gond lesz. Pl hűtés vagy fesz gond.
Teszteld másik alkalmazással pl cpu-z benchmark, ha ott is kikapcsol akkor terhelés függő a probléma és nem alkalmazás okozza.
0
0
0
0
Arbalest avatar
@Palanova: Megnézem, köszönöm.
0
0
0
0
Wihay avatar
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne felétek ha vennék egy Pendriveot ahol rajta lenne majd a Windows 10, akkor ha az előtt leformázz a Pendriveot FAT32-re és rá a Bios fájl - miután meglenne a frissítés letörölném a bios fájlt és media creation tool segítségével rá írnál a operációs rendszert..
- Ilyen módszerrel megmarad a FAT32-es fájl rendszer? - Esetleg akadhat valami probléma majd telepítés közben majd?
---
Nem láttam értelmét venni még egy pendriveot ahol rajta lenne a Bios, mivel a környéken sehol nem találok 4 gigánál kevesebbet..
0
0
0
0
💬 1
cseszka avatar
@Wihay: Én csak simánn formáztam a pendriveot totalcmd-ben,ha jól emlékszem ntfs file rendszerre.Rámásoltam a bios file-t,mindent amit letöltött,és Biosban simán tudtam flashelni...Azóta is gond nélkül megy.Gondolom UEFI-s a lap.
0
0
0
0
FoLey avatar
Sziasztok!

Ismerősöm nemrég vett Acer Nitro 5 NH.Q4AEC.002-öt.
A probléma az hogy AC Odyssey és PUBG közben magas a cpu hőfok. Lehet tudni mi miatt produkál ilyen magas hőfokot vagy ennyit bír a hűtése? :Y
Volt olyan hogy 85 fokra is felment.

https://logout.hu/dl/upc/2019-03/299138_55632751_719454895118967_4069591124820361216_n.png
0
0
0
0
💬 6
Andor1997 avatar
@FoLey: Egyszerű a válasz:Mert laptop.Nem véletlen mondja mindenki ,hogy játékra inkább asztali PC másfelől az AC az megeszi a procit is néhol.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andor1997: De ennyire nemkéne melegednie vagy igen?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@FoLey: Dehogy nem ,gondolj csak bele milyen vékony egy laptop,nagy gépeknél is számít ,hogy honnan kap levegőt ,itt meg szinte sehonnan nem kap.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andor1997: Laptopokhoz annyira nem értek. Bár mondta hogy kiállított darab volt és egy jó darabig be sem volt kapcsolva.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@FoLey: Simán elkúszhat az akár 85 fok fölé is főleg azzal a játékkal. Laptopról beszélünk nem asztali gépről. Sokkal jobban melegszik egy azonos teljesítményű laptop mint egy ugyanolyan erős asztali gép.
Kemény felületen való használat, illetve egy minőségi jó hűtőpad segíthet, de ez sem biztos, hogy sokat segít rajta. Játékra mindig is inkább asztali pc az igazi. Pont a melegedés az egyik fő ok az ár mellett, ami játékra inkább az asztali pc-t helyezi előtérbe.
0
0
0
0
FoLey avatar
@reszler112233: Elmeséltem neki van két opciója majd eldönti.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Az alaplapomon bedöglött az usb 3.0-as kimenet, igy nem mukodikik se hátul, se elöl a gépházon. Arra gondoltam veszek egy PCI-E -s kártyát, amin van 2 ilyen kimenet.

Ezzel müködhet e?

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
Megaisten avatar
@Athis18: Igen müködik..
0
0
0
0
xymano avatar
hello
valaki megtudná mondani nekem, hogy ez micsoda?
64 bit synaptics pointing enhance service
feladatkezelőben találtam de eddig nem láttam.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@xymano: Ha notebookon találtad akkor talán rendben van. A Synaptics tapipad driver része.
0
0
0
0
xymano avatar
@Palanova: Ezt az asztali gépen találtam.
0
0
0
0
no avatar
@xymano: Akkor vagy felkerült egy tapipad driver vagy más periféria pakolta fel (rajztábla), vagy valaki más user. Ha nincs eszköz ami használná, akkor törölhető.
0
0
0
0
xymano avatar
@Palanova: Nem tudom mi tehette fel mert az utóbbi időben csak vga csere volt és eddig nem láttam. A segítséget pedig köszönöm.
0
0
0
0
Wihay avatar
Lehet kicsit fura a kérdés, de mi a különbség az olcsó és a 'drága' paszták között?
-
[LINK]
0
0
0
0
💬 5
Megaisten avatar
@Wihay: A hövezetés,felhordás és az elhasználodás. Vannak olcsok ( pénzedtöl függ ) amit rákensz a procira de csak párfokot tudsz sporolni de fél évente kened ujbol mert beszárad vagy veszel 1 minöségit drágábbat és sokkal jobban jársz,2-3.év után pasztázol. Én a legjobban a Thermal Grizzly Conductonaut használom drága de sokkal jobb minöségi, de mondjuk nem egy átlagos felhasználonak való. De nagyon jó a Noctua NT-H1. is.
0
0
0
0
Wihay avatar
@Megaisten: Rendben köszönöm szépen!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Wihay: arctic mx-4 bőven elég mindenre, ami otthoni felhasználásra kell
2 év után se száradt be, 3-4 fokos hőmérséklet emelkedés, amit tapasztaltam a proci pasztájának (csodás intel termék) is tulajdonítható. Ráadásul a 4g-os kiszerelés 1500ft környékén jó pár pasztázásra elég
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@H-ECTOR: én MX-2 -t vettem 1800ft ért kb 2 hete, de az MX-4 sokkal könnyebben kenhető, de az meg itt 2200ft 😂
4g ról meg annyit, hogy kikentem vele 4 procit 2db vga-t 1 alaplapot és valamennyi még maradt, szal egy ideig biztos elég 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@YoRHa 2B: én az enyémet már 4x pasztáztam újra meg egy ismerősömét is egyszer, +2db vga, és még egyre van elég 😃
0
0
0
0
Fatotem avatar
Sziasztok! A jelenglegi gépem mellé érdemes lenne egy 120-144Hz monitort beszerezni, vagy inkább hanyagoljam még, és a gépet újitsak? Sok játékban megvan a 100+ FPS, de nem stabil mindenben, és nem tudom milyen kihatással lenne ez a képre. Válaszokat előre is köszi!
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@Fatotem: Ha a jelenlegi monitorral egyébként semmi gondod,akkor inkább a gépet tuningold.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@Andor1997: Szia, értem köszi! Csak azért kérdeztem mivel szeretnék nagyobb szinten játszani, esetleg versenyszinten és hogy a jelenlegi gépem birná-e. De köszi!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Fatotem: Nyilván mondjuk az is számít,hogy mikkel.Nézz teszteket ,hátha találsz YT-on hasonló géppel ,mint a tiéd.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Hátha valaki tud segíteni! Videókártyára lehet led-es világítást rakni utólag? Asus GeForce GTX950 Strix amire szeretnék világítást!

Választ előre is köszönöm
0
0
0
0
💬 6
H-ECTOR avatar
@Tottihun: öntapadós ledszalagot molex-szel tápra kötve bármikor. ha ennél bonyolultabbat szeretnél, akkor azt otthon már nehezen oldod meg
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Köszi a választ nem nem akarom bonyolultabban megoldani. Azt esetleg tudod hogy ilyet minden számítástechnikai boltban lehet kapni?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Tottihun: itt a molex csati a kérdéses, de usb-set akár kínából is rendelhetsz alin vagy wishen, rádugod az alaplapra és bevezeted hátul a házba.
hardveraprón láttam még hirdetéseket, ahol méretre vágottan adták molex csatlakozóra szerelve, végső megoldásként az is játszhat, ha forrasztani nem szeretnél magadnak
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Köszi akkor megnézem hardveren. Nem igazán szeretnék forrasztani!
0
0
0
0
sokeszter avatar
@Tottihun: szia, neten pcx.hu, emag-on is lehet venni. nem drágák.
0
0
0
0
no avatar
@sokeszter: Köszi szépen
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok, most tényleg szükségem lenne pár szakértőre vagy aki találkozott már ips glow vagy blacklight bleed fogalommal. Ma vettem egy új monitort és lenne még 14 napon elállni a vásárlástól.
Nem tudom pontosan, hogy melyik van a monitoron. Hogy tudom megállapítani hogy melyik a kettő közül?
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@Andris18: Lényegében hasonló a 2, IPS glow a monitor 4 sarkában szokott jelentkezni, blacklight bleed pedig körbe az egész kereten.
Ha brightness/betekintési szög állítása változtatja az eredményt akkor IPS glow.
ha bármit csinálsz vele és semmi se történik akkor blacklight bleed
(teljes fekete háttérnél könnyen észrevehető)
0
0
0
0
Andris18 avatar
@YoRHa 2B: Köszi hogy írtál! 😀
Hát alul volt nem teljesen a sarkánál. Megnéztem ismerősöm pont ugyanilyen monitorját neki annyi van csak hogy feket kép sötét szobában kicsit szürke. De az legalább egyenletesen. Holnap viszem is vissza. Még annyit talatam hogy a glow elvileg eltűnik ha más szemszögből nézed a monitort a másik meg nem.
0
0
0
0
Wihay avatar

Pár hónapja akadtam rá erre a csatornára, gondolom megosztom veletek hogy együtt gyönyörködjünk a videóján persze egyszerű profi munka..
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Szerintetek ez a típusú alaplap, Asus P8 Z68 VL-X, felismer 6-8-10 TB, méretű vinyókat?
Gyártó oldalán néztem, de konkrétan nem találtam erről információt.
0
0
0
0
💬 8
AMDMonsteR avatar
@zsolty87: Igazából az alaplapon nem múlik, hogy mekkora Hdd-t csatolhatsz hozzá. Csak ha Raid-elni szeretnéd
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@AMDMonsteR: Nem akarom Raid-elni, csak kell egy nagyobb vinyo a biztonsági mentéseknek.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@zsolty87: Mehet bele amekkorát nem szégyell a pénztárcád
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@AMDMonsteR: Ez azért nem teljesen igaz.
UEFI elötti BIOS ok max 3TB-t tudnak, illetve a GIGABYTE féle Hybrid EFI 3+3TB-t azt hiszem. UEFI nál viszont már tényleg mindegy
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@YoRHa 2B: UEFI bios-os minden lap manapság. Már 2011 óta talán. Kevés 8 évnél idősebb gép van szerintem az oldalon, bármilyen költségvetéssel bíró embernél.
De így igaz!
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@AMDMonsteR: ASUS P8Z68-V Pro pl még nem UEFI-s pont ezért említem.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
@YoRHa 2B: Most tálaltam meg újra a kérdésem. Végül is azt talàltam a weboldalon, hogy ez is UEFI BIOS-os és az említett pro is, viszont itt azt írták hogy felismer 2.2 TB-nàl nagyobb merevlemezeket is. Ez lenne a határ hogy régi alaplap 2.2ig az újabbak pedig 2.2 GB-tól barmeddig kezelik a vinyokat?
0
0
0
0
Puffin avatar
@zsolty87: Nyugodtan vehetsz nagy vinyót is bele.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Üdv! Ha egy HDMI bemenetem van a monitoromon és megosztom egy ilyennel [LINK] a gépem és a PS4 között az ugye nem fog bezavarni a felbontásba illetve a képfrissítésbe? Nyílán nem egyszerre használnám a kettőt.
0
0
0
0
💬 4
maestro86 avatar
@Quadgame94: Hello nekem is hasonló termékkel van megoldva és nincs semmi probléma vele nem zavar semmit
0
0
0
0
xCube avatar
@maestro86: Én eddig csak switch rendszerű megoldásokat használtam. Ennél mi történik ha mindkét eszköz be van kapcsolva?
0
0
0
0
maestro86 avatar
@xCube: Nekem van rajta egy kapcsolo amivel tudok váltani a két ezköz között jelen esestben a pc és a ps4 között
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok lenne egy nagy kérdésem és nemtudom hogy döntsek

vennek vga át de nemtudom melyik legyen

A: ASUS GeForce RTX 2060 TURBO 6GB GDDR6 (TURBO-RTX2060-6G vadi új és lenne hozzá választható játék

vagy

B: Sapphire RX Vega 64 8GB HBM2 használt de garis és nincs hozzá játék

melyik a jobb?
0
0
0
0
💬 7
PatkosXX avatar
@Van Helsing 25: Egy szinten vannak, játékfüggő melyik a jobb, van ahol a Vega, van ahol a 2060. Válaszd azt amelyik olcsóbb.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@PatkosXX: az ati olcsóbb ez tény nem kevéssel
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Van Helsing 25: Én a helyedben biztosan azt választanám akkor, de egyikkel sem jársz rosszul.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Van Helsing 25: 1660Ti-t vegyél azt javaslom.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Andor1997: +1
Ez mondjuk jó ötlet, sokkal olcsóbb, viszont nem sokkal gyengébb.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Van Helsing 25: azért egy platformcsere nem ártana előtte, mindkét kártyát visszafogná az fx proci...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Bronson: arra is sor fog kerülni most a vga ára kerult sor mert öcsémnek kellet az enyém úgyhogy most vga az első aztán jön a többi
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Intel core i3 4150 3.5ghz
AMD radeon R7 200 series
8gb ram
A lényeg az, hogy szeretném fejleszteni,de nem annyira, hogy kuka az egész, csak le szeretném cserélni a videókártyát, és az lenne a kérdés, hogy ehhez a processzorhoz mi lenne legjobb videókártya amivel meg szepen tudna muzsikalni? 😀
0
0
0
0
💬 6
zelcsi avatar
@Gaben2245: Hát kb. Egy Gtx 1050 ti vagy azzá egyenértékű Radeon ami még jó hozzá, RX 560. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@Gaben2245: Szervusz!

A proci nagyon komolyan lehúzza a rendszert már ami a modern játékokat illeti. Mivel akarsz játszani?

Meg tudnád nézni, hogy pontosan milyen VGA van a gépben? Nem lehetetlen, hogy nem úszol meg egy vastagabb upgrade -et ha komolyabb céljaid vannak.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: 4811 mb teljes elérhető grafikus memoria, többet nem tudok
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Gaben2245: GPU-Z nevű programot szedd le, nyisd meg. Felül, a videokártyád neve mellett lesz egy "Lookup" gomb, arra kattints rá. Így a techpowerup-os adatbázisból kidobja a kártyád pontos típusát.
0
0
0
0
no avatar
@Yezi_: Köszönöm,meg is van akkor:
Sapphire R7 250X
Cape Verde

CORES
640

TMUS
40

ROPS
16

MEMORY SIZE
1024 MB

MEMORY TYPE
GDDR5

BUS WIDTH
128 bit
0
0
0
0
DarkEvil avatar
Sziasztok szerintetek édemes megvennem az Aus optimus v formula z77 alaplapot?
0
0
0
0
💬 2
zelcsi avatar
@DarkEvil: Attól függ hogy mennyiért.
0
0
0
0
DarkEvil avatar
@zelcsi: 35k vettem egy gigabyte z77x d3h alaplapot
Nem egy ultra király lap de nekem megfelel
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!

Akadoznak a multiplayer játékok és az lenne a kérdésem hogy ez a wifi miatt vagy a router miatt lehet-e ez a probléma?
A ping az 20 a letöltés az 11.89 mbps a feltöltés az 10.34 mbps. De viszont a router az elég régi.
(a játékok azok konzolon vannak)
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Barni57: Wifin semmilyen sebesség nem garantált. Próbáld le madzaggal. Ha ott jó akkor használd azzal. Multiplayer játékokat nem nagyon ajánlott wifin tolni, inkább madzag a stabil kapcsolat miatt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@xCube: Írhattam volna kábelt is az igaz, de aki jártasabb a témában az érti azt is amit elsőnek írtam.
0
0
0
0
Barni57 avatar
@reszler112233: Köszönöm a segítséget,de hogyan kell ezt pontosan beállítani?
0
0
0
0
Wihay avatar

Egy kis segitő videó, aki gondolja nézze meg.
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv! Kérdésem nem tudom hova való, de felteszem itt ha nem gond... van 1 vadi új laptop, nincs doboza, se számla, de használati utasító + garancia füzet is megvan bontatlan állapotban + töltő is ugye tehát minden megvan és érintetlen kivéve a dobozát + számlát... 2018 novemberben lett véve elvileg és azt szeretném kérdezni, hogy akkor erre van valami féle garancia pl gyártói? Előre is köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@xsebix: Konkrétan milyen laptop? Nekem a Dell alján van egy matrica amin vannak kódok amik beírásával meg tudom nézni mennyi garancia van rá, persze a laptop pontos típusával együtt adja meg.(Pontosabban volt, mert már lejárt a 3 év régebben.)
Így ajánlom a gyártói oldalon mondjuk sorozatszám a szerviz sorozatszám után ránézni van-e rá garancia.
0
0
0
0
no avatar
@xsebix: Pontosan, gyártói oldal és gyáriszám. De.
Alapból 1 év a kötelező jótállás, jótállási jeggyel minden elektronikai eszközre, egy szutyok 600.- os fülestől kezdve.
De érdemes lenne tudnod hol lett vásárolva, mert ők tudnak első körben a garanciával segíteni, amit számla nélkül nehéz bizonyítani.

De még ez esetben sem sima az út.

Ha szürke importos akkor kicsi az esély a garancia érvényesítésére.
Nem egyszer eltérő garanciát ad a gyártó és a forgalmazó. Van olyan is, hogy a kiterjesztett garancia csak akkor él ha az adott eszközt vásárlás után regisztrálod.
0
0
0
0
xCube avatar
@xsebix: Legtöbb esetben gyártói garanciát csak akkor tudsz érvényesíteni ha beregisztráltad a terméket, ahhoz viszont legtöbb esetben kell bizonyíték a vásárlásról (számla, blokk, utalás, stb...).
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Az okozhatja a következő problémát ha túl sok a hűtőpaszta, hogy:
Amikor bekapcsolom a gépem elindulnak a ventilátorok és a power világítás is bekapcsol, majd hirtelen leáll mint amikor pillanatnyi áramszünet van, majd ismételten bekapcsol és megint ki. Ez csinálja 2-3x, utána betölt rendesen.

Kb. fél éve lett cserélve a tápegység, az alaplap+processzor 2 hete.

Ha nem szűnik meg a problémám érdemes szakemberhez fordulni?
Válaszokat előre is Köszönöm!
0
0
0
0
💬 1
zelcsi avatar
@Gyrger72: Ram hiba szokott ilyet csinálni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Headsetet szeretnék vásárolni ilyen paraméterekkel:
-Elektronikus zene hallgatás és készítés
-Jó hanghatás élmény
-A mikrofonja ne valami bóvli legyen
-25-27k maximum

Esetleg van valakinek ötlete,hogy milyet vásároljak?
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Bővíteni szeretném a laptop memóriáját, mivel rettentő lassú. ( Lenovo 510-15ikb 80sv )
Eddig alapból egy 4gb 2133Mhz ddr4 van benne, de azt írják, hogy 2400Mhz-ig mehet bele.
Kérdésem az, hogy ez a modul jó-e bele?
[LINK]
8200 forint ami nem sok szerintem 😀

vagy van egy 2400-as modul is, de az cl17-es, ami nem tudom mennyire lenne hátrány.

[LINK]
7700 forintért
0
0
0
0
💬 5
reszler112233 avatar
@ors11: Én inkább ugyanolyan frekvenciájút és időzítésűt tennék bele ami megegyezik a benne lévővel, így a dual channel is működni fog nagy valószínűséggel.

Viszont tanácsolom és tapasztalatból mondom, hogy nagyon valószínű, hogy nem lesz akkora számottevő gyorsulás a bővítés után. Azért mondom, mert nekem alapból 2X4 GB memória van a Dell laptopomban, ami ugyan DDR3 1600 MHz, de addig nem volt elég gyors, míg nem tettem bele egy SSD-t. Ahogy nézem abban a laptopban amit említettél is 5400-at forgó HDD van,így én mindenképp fontolgatnám az SSD-t. És nekem is a lassúság miatt kellett az SSD, pedig i7 4500U van benne, ami ugyanúgy 2/4-es csak picivel alacsonyabb MHz.
0
0
0
0
ors11 avatar
@reszler112233: Néztem volt én is összehasonlításokat, hogy ssd vagy ram éri meg jobban, és az ssd-re esett a válasz, csak furcsa, hogy most néha a vlc-n egy filmet nem indít el 1 perces várakozás után. Ezért gondoltam azt, hogy a ram lehet a ludas, hogy ilyen veszett lassú közbe. ( 4Gb ram+ windows 10+ google chrome+ U torrent kombó nem tetszik neki 😆 )
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@ors11: Nem vitatom a memória bővítés jó ötlet, dobhat rajta, de egy SSD fényéveket dob egy rendszerre.
0
0
0
0
ors11 avatar
@reszler112233: Gondolom ez a caddy jó kell legyen, mivel 9.5 mm-es. Egy kingston A400-as jó bele? ( nem vagyunk milliomosok mi se 😀😉 )
[LINK]
Mert láttam ,, direkt márkára,, caddy-t, de az összes ugyan annak tűnik, csak kétszer annyiba kerül 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@ors11: Működhet és az SSD is jó lehet, legalábbis a HDD-től biztos jobb. Bár én SSD téren Samsung párti vagyok.

Amúgy én a saját laptopomba a HDD helyére tettem az SSD-t és a benne lévő HDD-nek vettem egy külső USB3-as csatlakozós házat.(2500 forint volt a ház.) Így a laptop is gyors és lett egy külső HDD-m.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Helló
A gépben van 1db SSD és 2db HDD
a 2db HDD Storage Space el voltak "egybe rakva" csak ezt megakartam szüntetni ezért eltávolítottam PowerShell el
Spoiler!
Remove-VirtualDisk FriendlyName "Storage space"

Mióta ezt végrehajtottam, azóta csak eszközkezelőben látszanak a meghajtük, lemezkezelőben illetve fájlkezelőben nincs mintha be se lenne kötve. a kábelek és portok jók, az SSD megy mindegyik portban mindegyik kábellel.
Létezik erre megoldás új windows nélkül ?
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@YoRHa 2B: nem értem miért akartad 'egybe rakni', attól hogy virtuálisan kettéválasztottad még ugyanúgy külön meghajtók... egyébként nem csinálható vissza reinstall nélkül...

a parancs következménye:

This example permanently deletes a VirtualDisk object and all child items, such as the Disk, Partition, and Volume objects. Not a recoverable action.

utolsó mondaton a hangsúly - nem visszacsinálható...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Bronson: Igen de nem is azt akartam visszacsinálni, konkrétan a lemez létezése megszünt teljesen a windows számára mintha be se lenen dugva.
de azóta már megoldottam
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Gondolom szétbombázta neked a partíciós tábládat. A Windows beépített partíció kezelőjét nem igen szeretem. Általában Paragont engedek az ilyenekre rá.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Nemtudom de a lényeg hogy mostmár jó
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Adott egy GIGABYTE GA-970A-DS3P tipusu alaplap. AZ USB 3.0-ás portja nem müködik valamiért, pedig korábban működött. A pendrive, amivel probáltam, másik (usb 2.0) portal üzemel, valamint a tv is felismeri simán.
Legfrissebb driver van fent hozzá.
Op rendszer: Win 7

Mi lehet a probléma?

Köszi.
0
0
0
0
💬 6
SuperPuma avatar
@Athis18: Nincs a biosban letiltva a vezérlő? Dugj rá egy egeret, billt vagy vízforralót, hogy áramot ad-e és felismeri-e a hardvert
0
0
0
0
visor261 avatar
@Athis18: ha rev1 akkor szokd meg, nekem is hol működik hol nem, én már a hátlapit vezettem egy kábellel, de van hogy néha az se műxik(ilyenkor átdugom a mellette lévőbe, amikor az nem működik akkor vissza... el lehet vele szórakozni 😃😉
0
0
0
0
Athis18 avatar
@visor261: Semmiröl nem üzemel. De még a hátlapi sem... Elképzelhető, hogy a lap csatija romlott el?
0
0
0
0
visor261 avatar
@Athis18: Ha végigpróbáltad a portokat elöl hátul, és egyik se ismeri fel akkor tényleg rossz valami, nézd meg egy másik rendszerrel.
0
0
0
0
no avatar
@Athis18: Eszközkezelőben van sárga alapon fekete felkiáltójel? Ha van, lehet hogy driver gond és nem hardver.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Palanova: Nincsen. De se a hátlapi, se az elölapi kivezetésen nem mukodik egyik usb 3-as port sem . 2.0 val nicns gfond
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
PS NOW szolgáltatást, hogyan tudnék vásárolni az alábbi oldalon?
Fontos lenne, előre is köszi!

https://store.playstation.com/en-us/product/IP9101-NPIA90010_01-PSNOWSUB01MO0000
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Gyrger72: Csak US accounttal.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@xCube: Sikerült megoldanom. Most 1 hónapig játszhatok bármilyen PS Now játékkal. 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció