Számítógép-ház
Hi all!
Remélem nem rossz helyre raktam és nincs ilyen topik :D
Az a jelenlegi problémám, hogy nemtom, hogy milyen számítógép házam van, mivel sehová nincs írva semmi. Ez engem azért érdekelne, hogy a specifikációt megnézzem, mert ugyanis most készülök felújítani a gépet, teljesen új alaplap,stb.
Most jelenleg egy Socket 478-as Asus P4v8x-mx alaplap van benne, de ennél 1 kicsit nagyobbacska, Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplap fog belekerülni (legalábbis remélem, hogy belefér)!
Szal hogy tudom meg, hogy belefér-e?
Üdv!
Remélem nem rossz helyre raktam és nincs ilyen topik :D
Az a jelenlegi problémám, hogy nemtom, hogy milyen számítógép házam van, mivel sehová nincs írva semmi. Ez engem azért érdekelne, hogy a specifikációt megnézzem, mert ugyanis most készülök felújítani a gépet, teljesen új alaplap,stb.
Most jelenleg egy Socket 478-as Asus P4v8x-mx alaplap van benne, de ennél 1 kicsit nagyobbacska, Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplap fog belekerülni (legalábbis remélem, hogy belefér)!
Szal hogy tudom meg, hogy belefér-e?
Üdv!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
6K és 2 ventit lehet tenni bele 12cm-eset
Nem akarok nagyon sokat költeni rá :S
Processzor: Intel Celeron Dual-Core E3400 2.6 GHz
Memória: Kingston 2GB
Videókártya: nVidia 8400GS, PCI-Ex, 512MB DDR2
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows XP
Alaplap: Gigabyte GA-G41M-COMBO
Merevlemez: Samsung merevlemez, 160 GByte, 8MByte cache, 7200rpm, SATA, 3,5"
Hangkártya: 7.1
Optikai meghajtó: DVD író
Ház: Fehér
Tápegység: CHICONY Hipro 430W
Monitor: Fujitsu Siemens 17 colos
Billentyűzet: HID usb bill.
Egér: golyós... 😆
Egyebek: Majd lesz a 8400GS helyett egy 9600GT 1GB Jee 😆
Géphez szeretnék venni egy házat a mostani hagyományos féhér helyett.
Valami jól szellőzőt és jól nézzen ki 😆 😃
Egy "midi" alaplap (gigabyte h55m-ud2h) beépíthető egy nem midi hanem normál méretű ATX házba?
Persze,minden gond nélkül.Csak nemfog jot mutatni,mert elveszik a MATX lap a nagy házban,de nem az a lényeg h hogy néz ki,hanem h hogy teljesit.😀
Köszi a gyors választ. 😀
Nemsokára megérkezik az új tápom és az ha minden igaz felső ventilátoros. Ezért kéne egy új ház amibe alulra tehetem a tápot.
Egy "midi" alaplap (gigabyte h55m-ud2h) beépíthető egy nem midi hanem normál méretű ATX házba?
Persze,minden gond nélkül.Csak nemfog jot mutatni,mert elveszik a MATX lap a nagy házban,de nem az a lényeg h hogy néz ki,hanem h hogy teljesit.😀
De ha kaptál tápot hozzá és a táp codegen akkor a ház is codegen
Azokra nem nagyon írják rá...
régi is csak viszonyítás kérdése... kb. 2 éves!
tudom mire gondolsz, SP felirat nincs rajta!
tudja-e véletlenül vki, hogy a házakra hova van ráírva a típusa?
(ha egyáltalán rá van írva)
helpet előre is THX!
segitsetek lécci hogy Codegen 3333-CA -házba hogyan tudom beüzemelni a front paneles lcd-t?
alap:Gigabyte GA-M52L-S3
előre is köszi a segitséget😀
Hát attól füg közveteln pár centire va n? vagy félméter egy méter? Szerintem legközeleb 20-30 centire legyen úgy tuti nem bántják egymást de amúgysem bántanák max csAK A TV hangszórója de az is közvetlen közelről
régen nekem is a TV mellett volt kb 30cm-re de semmi gáz nem volt!
olvastam teszteket erről a cooler master házról és nagyon dícsérik őket! én is nem régen vettem házat hát eléggé körülnéztem hogy tényleg ne szart vegyek és köztük volt ez a ház is! szal szerintem megéri.
És szerinted akkor még gyűjtsek rá pénzt? mert akkor úgy csinálom hogy ma megrendelem a hddmet amit már régen akarok és majd később egy jobb gépházat vegyek? És szerinted megéri azt a +1500 forint kiszállítási költséget?
én a helyedbe még gyűjtenék picit és megvenném ezt a házat!
igen jó minőségű kis ház 2 beépített ventivel és azon kívül még vagy 5öt bele is tudsz rakni!
vagy valamelyik Thermaltake házat is ajánalni tudom csak!
És erről mi a véleményetek [LINK]
Ez se rossz bár első ránézésre szerintem ugyanolyan gyorsan telemegy porral mint bármelyik Aerocool ház, kivéve ha van benne porszűrő 😃
Ha jól szellőző házat keresel nézd meg ezeket:
[LINK]
[LINK]
És tudom, hogy ez már 15000 fölött van de nekem nagyon bejön: [LINK]
Jól szellőznek ezek a házak én is majdnem ezek közül vettem, viszont sok helyen mondták hogy hamar ellepi a por a házat belül, mert nincsen bennük semmi szűrő!de ha gyakran takarítod akkor nem gáz!
[LINK]
[LINK]
És tudom, hogy ez már 15000 fölött van de nekem nagyon bejön: [LINK]
Formátum : Midi ATX torony
5.25" bővítőhelyek : 4 db 5.25" bővítőhely
3.5" bővítőhelyek : 6 db 3.5" belső bővítőhely
Tápegység : nincs
Ventilátor : 1 db 12cm-es hátfali ventilátor hely
Ventilátor: 1 db 14 cm-es első ventilátor hely
Ventilátor: 2 db 12cm-es oldalsó ventilátor hely
Előlapi csatlakozó: 2 db USB2.0
Előlapi csatlakozó: 3,5 jack fejhallgatóhoz és mikrofonhoz
Magasság: 440mm
Szélesség: 200mm
Mélység: 490mm
ÉS az gond ha midi atx????
Sajnos vannak olyan alaplapok, amik nem minden memóriát szeretnek. De a gigabyte-tal szerintem nem lesz probléma.
Én a ocz memóriát ajánlom, nekem is az van, volt pár alaplapban, és egynek sem volt problémája vele. De van még sok jó memória tipus, én ezt használom, ezzel vannak pozitív tapasztalataim.
[LINK]
(28.oldal) F_PANEL (Front Panel Header)
minden ott van
[LINK]
És itt vannak azok a kis pöckök ahova be kell dugni
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/090626/F_nyk_pek-0166_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Link
[/url]
na és akkor a hdd nek a valamijét milyen irányba vagy hogy kell bekötni?
Egyedül a hdd lehet két esélyes, vagy rendesen fog működni, vagy folyamatosan világítani fog.
Vagy milyen irányba kell bekötni mindegy hogy merre néz?
nekem nincs tapasztalatom de nagyon jól néz ki😃
és az ára is elfogadható szerintem😀
Hát igen engem is nagyon megfogott😀, meg tényleg az ára is igazán elfogadható
és az ára is elfogadható szerintem😀