Milyen memóriát vegyek?

2009. February 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Megaisten avatar
Ha 1x8Gb ramot szeretnél inkább olyat amit az alaplap gyárto ajál,könyvébe biztos megvan adva vagy nézd meg a honlapján. Ha 2x4Gb bármilyen jo DDR3 2400+(OC)/1866/1600/1333/1066/800 MHz.Meg kell nézni hogy 1.60-1.65v os e.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok szeretnék a közeljövőbe 8gb ramot venni csak nem értek hozzá pl mindegy e hány wattos a tápom meg ienek az alaplapom:ASROCK F2A55M-DGS FM2 tudnátok e ajánlani olcsobb 8gb ramot ami jó a gépembe előre is kössz 😀
0
0
0
0
no avatar
igen, milyen proci lesz mellette?
0
0
0
0
szabyy avatar
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CMZ4GX3M1A1600C9 <- ez a ram kompatibilis ezzel a lappal: GIGABYTE GA-970A-DS3P?
0
0
0
0
FoLey avatar
Dual Chanelnek van előnye.

A kérdésem az,hogy Kingmaxaimra szeretnék ram bordát venni,megis rendeltem ezlenne
[LINK],ha ráteszem a ram garancia elmegy?
0
0
0
0
Cooley avatar
Miután 4 foglalat van a lapon, meg gyanítom, hogy amúgy sem tervezel memót bővíteni - felesleges is lenne, én a 2x4-et ajánlom.
0
0
0
0
gtr10 avatar
TaylorXIII : köszönöm
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Látom nem válaszol senki sem szóval akkor válaszolok én. A dual channellel játékok alatt semmi nem fogsz érni meg egyébként is legfeljebb olyan programokban ahol ez fontos. De a játékok nem ilyenek. Szerintem 1 darab 8gbos modult vegyél csak.
0
0
0
0
gtr10 avatar
helló

melyik a jobb ha 2x4Gb-os memóriát veszek vagy ha 1x8Gb-ott vagy van egyáltalán bármi különbség azon kívül hogy 1 vagy 2 darab lesz-e bent a gépben
0
0
0
0
FoLey avatar
Csakhogy biztosra menjek a biztonságra megrendeltem 2 ramomra ezt [LINK],ha ráteszem akkor elmegy a garancia?
Bár aztmondták,hogy csak kiegészítő és nem megy el,de jólnézzki és jól teljesít 😀
0
0
0
0
komorszabi avatar
Az én Corsair-em is 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Az én Kingmax-om 5 év garis 😆
0
0
0
0
komorszabi avatar
Akkor sztem az lesz hogy veszek még hozzá 4 GB-t. Köszi a segítséget.
0
0
0
0
no avatar
Alapvetően nem, főleg nem játékra, töltési idők picit gyorsabbak lennének, de ha nem méred nem hinném, hogy észrevennéd. Elméletileg 2x gyorsulás mivel duplázódik a sávszél, de gyakorlatban jó ha 10-15% gyorsulást hoz.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Synda Rebirth : Jaja képes az alaplapom rá, de olyan sokat számítana a DC?
0
0
0
0
no avatar
komorszabi: Jól olvastad, Kitben kell venni, kicsi rá az esély, hogy "sima" ramok DC-ben működjenek, kell még hozzá egy DC támogatású lap. Aida 64 nézd meg, északi hídban 128 bitet kell látnod, ha 64bites akkor nem működik, de biosban elvileg bé tudod állítani, kites ramot veszel alapból felismeri, feltéve ha jó helyre dugtad.😆
0
0
0
0
komorszabi avatar
Nitram1😲ké, köszi. Pedig valahol olvastam hogy csak akkor fog működni Dual Channel-ben ha KIT-ben veszem.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
ugy jó lesz ha teljesen ugyanolyat veszel mint ami most is benne van! 😀 márkáknak nem kell passzolniuk végulis, csak a Mhz-nek meg az időzitésnek! 😀
0
0
0
0
komorszabi avatar
Üdv, most a gépemben 4 GB memória van. Szeretnék még bővíteni + 4GB- ot. Ez csak akkor lehetséges, ha KIT-ben veszem? A memória doboza megvan még, tehát teljesen ugyan olyat vennék, mint ami most van a gépben.
0
0
0
0
no avatar
OFF

kung: Haverjaim nincsenek, barátok vannak, kettő nem ugyanaz, ha lesz egy kis élettapasztalatod és legmegbízhatóbb emberekben csalódsz a legnagyobbat akkor visszatérünk erre a témára. Nem esik rosszul, ellenkezőleg, sajnálattal olvasom, hogy te 2 forintért még a ... is megennéd ! Ettől függetlenül másra nem kell ráerőltetned a ... evést.😉 Azt is tudom, hogy ezt te nem érted, sebaj egyszer talán megérted.😊 😆

Azt olvashattad, hogy nincs rá gari és elvileg 1.5 éves, akárhogy számolom 1.5 hiányzik, a leggagyibb köztük kingmax ramokra is 3 év garit adnak, akkor ennek biztos elveszett, vagy elszakadt vagy mit tudom én mi lett vele, de mivel "havertól" származik kib@szott megbízható.😜
0
0
0
0
Nitram1 avatar
én kb fél éve vettem 2x4gb corsair 1600mhz eset 12.500 ért most 19-21 😀
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth: ha a haverjaidban kételkedsz akkor szerintem jobb ha új haverok után nézel, mert van egy igaz a mondás "Madarat tolláról, embert barátjáról!". Talán megváltozol és nem fog rosszul esni ha más olcsóbban meg tudja venni a számítógép alkatrészeket. Egyébként, rosszul értelmezted, én nem gariztatok, csak segítek a gariztatásban, olyan személynél aki megbízhatóan gariztat.
0
0
0
0
FoLey avatar
Nagyon felmentek a ram árak kisboltban 13k-ért vettem 2x2gb kingmax 1333mhz-est...
Amit 1600-on üzemeltetem bár 4db venti van a házamban,de majd veszek ramhűtőt rá
0
0
0
0
no avatar
kung: Inkább máshol segíts, látom megint nem érted a mondandómat, jössz itt a hülye haver dumáiddal. Pont a haverokban kell kételkedni, azok basznák át...Többit ferdítés nélkül sikerült leírnod, azzal meg ne engem fárassz, hogy gariztatsz 😂, múltkor a saját mondandód után sem válaltad a felelősséget, most meg már garizol ? Te tényleg hülye vagy... 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igazából nem is ősszel hanem ahogy nézem inkább 2013 elején kezdődöött az áremelkedés bár már 2012 telén is 1 ezret drágult 4gb ddr3 ha jól emlékszem.
0
0
0
0
griff55 avatar
de azért eléggé durva h duplázódtak az árak! (már bánom h tavaly nem 8 gigát vettem)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Olyan ősszel kb felmentek picit a ram árak aztán tavasszal meg nagyon és már jó ideje ennyi a ram.
0
0
0
0
griff55 avatar
GYEREKEK mi a f.sz van a ram árakkal????!!!!???!!! Tavaly vettem 2x2gb kingston hyperx blu 1600mhz ramot 6400-ért és basszus most EGY DARAB kerül 6600-ba! MI VAN ITT?
0
0
0
0
kung avatar
okyesname: semmi baj, én átveszem a 1,5 éves Kingmax Nano Gaming 2x4GB 2000Mhz ramokat 13k-ért. Ha rendben, keress meg Privát üzeneteddel
0
0
0
0
kaizinger avatar
jah de akkor már beleesik abba hogy vehet egy új 8 gigás ramot😀!
Csávo ha rám halgatsz használtan nem veszel ramot!
Régebbi gépembe 2 vittem vissza a boltba mert használt alkatrészekel is foglalkoztak 1 év garit kaptam rá mondom igy megérős elvittem és a gépem folyton újraindult! visszattetem a régit minden ment tökéletesen visszavittem hogy ez nem jó nem akarták elhinni adtak egy másikat azzal is úgyanez volt😀 visszavittem bevizsgálták tényleg rossz volt akartak adni még 1 használtat és azt mondtam "adjatok egy újat "

3ezrembe került de érdekes módon tökéletesen ment😀!
A Mostani gépemnél se sajnáltam inkább megvettem drágábban az újat mint hogy én szivjak vele!
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth: hihetetlen vagy. Én senki pénzével nem szoktam játszani! Nem tudom, hogy milyen környéken lakhatsz és mi nálatok a bevett szokás a haverok között.
Mifelénk a haverok nem verik át egymást, és nem szokás a rossz cuccokat eladni. Gondolom ez máshol is így megy. Elképzelhető, hogy léteznek, "kivételek" ott nem szabad üzletelni. Egyébként kétlem, hogy a 1,5 éves Kingmax Nano Gaming ram rendeltetés szerűen van használva, és Memtest lefuttatása után 2 hét múlva tönkremenne. Ha Murphynek a törvénye alapján szemléljük, akkor tény, hogy ami elromolhat, az egy idő után el is romlik. Először is a Kingmax Nano Gaming 2x4GB 2000Mhz-hez hasonló új ramokat 25k alatt nem kapsz. Másodsorban, ha netán elromolna, akkor egy 1,5 éves Kingmax Nano Gaming 2x4GB 2000Mhz rampár gariztatását el lehet intézni, ami 5k körül van. Ebben is tudok segíteni.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sajnos Magyarországon ebből az élettartam garanciából általában 3-5 évet lát csak a felhasználó...
0
0
0
0
Cooley avatar
A jobb fajta memóriákra élettartam garancia van. A Kingmax nem ezek közé tartozik...
0
0
0
0
no avatar
kung: 2 hét múlva is elromolhat...nem értelek, te mások pénzével játszol, ha lenne benne ráció egy szót sem szólnák. Ehelyett van egy javaslatom, sajátodat költsd arra amire akarod, másokat ne vigyél kockázatos üzletekbe, főleg annak fényében, hogy kis ráfizetéssel tutira mehetnek. 😉
0
0
0
0
kung avatar
okyesname: ha a haverodnak van a Kingmax Nano Gaming ramja, akkor szuper. Csak annyit kel tenned, hogy átmész hozzá, és lefuttatok egy Memtestet, ha jó akkor hozhatod is el, 13k-ért ajándék a 2x4GB ram.

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
okyesname: Véletlenül se vedd meg, miért nincs rá gari ? Minimum 3 évet adnak rá...vagy öregebb vagy hibás ! 15k-ért kapsz 1x8Gb 1600Mhz-es ramot 5 év garival.😉
0
0
0
0
Nitram1 avatar
okyesname, gyakorikérdéseken én irtam amugy 😃 és ha ténykeg a haverodtól van és megbizol benne akkor rohadtul megéri! azhittem hogy igy asemmiböl megveszed és akkor ennyi, de igy teljesen oké! 😀
király ramok 😀
0
0
0
0
kung avatar
okyesname: ez egy kifutott modell. Viszont ha hibátlan nagyon megéri a 2x4GB a 13k-t. Honnan vennéd, ha nem vagyok indiszkrét?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem meg megvehetné. A RAMoknak igen hosszú az élettartamuk és ezek csak 1,5 évesek. Kingmax szimpla ramjai is jók ezek meg a csúcs ramjaik közé tartoznak és aki vett ilyet az meg volt/van vele elégedve és ajánlott ramok közé tartozik. Ez olyan mintha nem vennél meg egy videokártyát mert 1,5 éves és volt tuningolva. Közben 1,5 év sem sok még ha tuningolva is volt ha rendesen volt hűtve.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
okyesname hát lehet hogy már megvannak gyötörve és ugyebár bármikor szétmehetnek, tehát szerintem érdemes lenne újat venni 1600Mhz-et mint hogy egy, ojat amiröl semmit sem tudsz, se teszt, se garancia,se azt hogy mit csinált vele az előző tulaj
0
0
0
0
okyesname avatar
Sziasztok! Felajánlottak nekem 2x4GB 2000Mhz Kingmax Nano Gaming ramot, 1,5 évesek dobozzal garanciapapír nélkül már, 13k-ért! Megéri megvenni? Sehol semmilyen tesztet nem találtam ezekről a ramokról, és azt se látom, hogy árulnák e még valahol.. Jó ramok ezek? Segítsetek pls! Köszi!
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Synda Rebirth ezt tudom állitania a biosba, de mienre állitsam most 9-9-9-24
0
0
0
0
kaizinger avatar
hmm pedig bejőn rendesen:/ az a ram a hütöbordával
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
kaizinger: Mindenféleképp érdemes ugyanolyan típust venni, mert még párban válogatott kit esetén is előfordulhat hogy nem mennek ugyanazon a feszültségen/időzítéssel és auto beállítás esetén fekete képernyő fogad majd...
0
0
0
0
no avatar
Jó lenne a Kingston, gondolom HyperX a mostani, bíbelődnöd sem kéne vele, csak benyomni a helyére.😆
"kilenc és fél ezer forint" spórolsz 1k-t az 4 doboz sör, vagy 5 liter kannás bor ! 😂
0
0
0
0
kaizinger avatar
elvileg a hétenjőn meg valamikor de ha tudsz ajánlani helyete valami jobb ramot😀 akkor írhatsz😀 mert még nem rendeltem meg😀😉
0
0
0
0
no avatar
Persze, ott kell beállítani, ha célegyenesben vagy írj rám segítek.😉
0
0
0
0
kaizinger avatar
Biosban ha beállitom azok jók lesznek nem?😀nem kell szoftveresen nem?😀