Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az a baj az egésszel, hogy nagyon tanácstalan vagyok. A GTX 1050 Ti-t egyik ismerősöm ajánlotta, ő azt használja, neki bevállt. Viszont ha már veszek, akkor próbálok a 40-55 ezres ár-érték arányba a legjobbat venni nyílván, ezért is kértem a Ti segítségeteket.. Amúgy köszi, hogy segítetek..😃
Fatal_Error93: Csatlakozom, én próbáltam i3-6100 mellet és nagyon jól futott, 0 fogyasztással és melegedéssel!
Nekem pont ilyen van és megvagyok elégedve vele.
[LINK]
Nem lesz gondod az Overwatch-al, vinni fogja Ultrán 1080p-ben.
Igazából csak egy középkategóriás videókártyát szeretnék venni, viszont nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb 40-50 ezer környékén..
A 750Ti OC-ről mi a véleményetek? Megéri még? Vagy esetleg valami ötlet? Az RX470 árkategóriájába már nem nagyon szeretnék venni.
Videókártya vásárlás előtt vagyok, és egy olyan kérdésem lenne felétek, hogyha az alaplapomon PCI-E 16x 2.0-2.1 foglalat található, akkor a PCI-E 16x 3.0 videókártyát mennyivel fogja máshogy kezelni? Több helyen utánaolvastam, viszont nem tudtam döntést hozni. Gigabyte GA-55M-UD2H alaplappal rendelkezem, és ehhez szeretnék újítani egy GTX 1050 Ti videókártyát.
A válaszokat előre is köszi!😃
A játék nagyon rosszul fut, pedig egy i3 6100, RX 460 Nitro 4GB, és 8GB Ram van a gépembe!!
Először azt hittem a kártya nem elég jó hozzá, és beletörődtem, de most vettem csak észre, hogy a Graphics beállításokban, csak 192mb-t enged használni.. a 4GB-ból!! Ja és fölötte elvileg a kártyám nevének kéne lennie, de csak valami intel HD 530-at ír. Mit tudok csinálni, előre is köszi..
"Üdvözlöm!
A kártya megérkezett szervizünkbe, tesztelése során nem tapasztaltunk hibát.
A tesztelő kolléga 3 órán keresztül terhelte a kártyát játékokkal, illetve stabilitást ellenőrző teszttel, de nem jelentkezett hiba.
A ventilátor hangjában sem tapasztaltunk hibát, egy ugyanilyen kártyával összehasonlítva nem mutatkozott eltérés.
Nem jogos garancia esetén 1990Ft futárköltség kerül kiszámlázásra.
Amennyiben nem kéri vissza a kártyát, az elszállítás költségének (990ft) levonása után a vételár visszautalásra kerül.
Ha kéri vissza a kártyát, kérem adjon meg egy pontos címet!"
Röhej 😃 na mindegy ki bírom azt a szűk 2000ft-ot, mert vissza kértem a kártyát, de többet sem veszek tőlük semmit azért tőlük vettem, mert náluk volt a legolcsóbb.
[LINK]
Viszont amúgy a 4460 szinte mindenhol jó az 1060 mellé.
A táp elég hozzá biztos. A proci helyenként lehet nem hajtja ki teljesen, de valószínűleg elbír vele.
Én az MSi 1060 GTX Gaming X-et ajánlom. Nekem az van és nagyon halk.
Az lenne a kérdésem hogy a CPU-m kitudna e teljesen hajtani egy GTX 1060-at?
Illetve: elég lenne e neki a tápom?
Esetleg melyik típusú (természetesen 6GB-s) változatot ajánlanátok? Fontos hogy legyen rajta DVI-D a 144Hz végett, nem akarok átalakítókkal játszadozni.
Gépem
Amúgy nekem is az Iponnal vannak a legjobb tapasztalataim.
Az ipon viszont nagyon szépen becsomagolta nekem eddig őket, igaz volt hogy szélre rakták az e-book-ot középre a tokot másik szélre a hdd-t, de kívül belül volt karton és a csomagolóval se spórolnak 😃
Ez változó is lehet! Attól függ milyen alkatrész, melyik gyártó. Nekem kétszer volt gondom Sapphire kártyával, na az hosszadalmas ügyintézés, mivel nincs Európában szervízük.
Februárban jár le a gari, úgyhogy gyorsan lépnem kell
Driver frissítés megvolt, nem hozott eredményt.
Kis OC volt a kártyán, vissza tettem alapra, de úgy is hozta a hibát, sőt el is tűntek a textúrák ma.
A kábelt még kipróbálom. Játékokon kívül minden rendben, és azokban a szoftverekben is, ahol nincs full loadon a kártya.
Az egész gép nem szokott 250W fogyasztás főlé menni, szoktam nézni, van egy mérőműszerem rá, így nem hinném hogy a táp lenne az oka. A régi gépemben egy codegen 350 van, az meg nem lenne előrelépés.
Az nem semmi. 😞
Azt tudom, hogy nem vagy kezdő, de azért leírom, mint mindig. Én elsőként driver frissítés, vagy visszatérés előző verzióra. (valamint a Crimson Vezérlőpult átnézése, nincs-e véletlenül bekapcsolva valami, vagy éppen ki), aztán egy másik kábelt próbálnék. Csak hogy kizárjam az egyszerű eseteket. Aztán: alapjáraton megy az R9? Ha nem, akkor mindent alapra, és úgy megnézni. Ha ezek kizárva, akkor először tápegységre gyanakodnék, hiszen a kártyád full load esetén 180W-ot eszik, plusz a többi komponens. Bár elég lenne így is a 450W, de azt tudjuk, hogy sosem 450... (amúgy a hivatalos gyári adatok is ajánlottként 500W tápot kérnek) Kéne egy nagyobb táp kipróbálásra. Ha mindezek megvannak, akkor VGA, és az fix.