Én konkrétan nem a tárhelyre gondoltam, hanem a tárhely-ár arányra. 32GB-s nekem kevés lenne (már a mostani helyzetből tudom 😀 ) így vagy egy 60GB-os vagy egy 120GB-os SSD-n gondolkoztam. De mivel a 120GB-sek elég drágák, így kisebbel kell beérjem. Így az említett ár-tárhely arányt figyelembe véve jobban megéri egy 60-ast venni mint egy 30-ast 😀
Ne értsetek félre, nem akarok senkit rábeszélni hogy vegyen 32GB-osat 😃 mivel egyre kisebb az árrés a nagyobbat ajánlom, csak el akarom oszlatni azt a tévhitet hogy egy 32-es nem elég semmire... 😀
kinek mik az igényei. ha nem használsz programokat modellezéshez, meg egyéb munkákra akkor szerintem elfér rajta bárki. win7 Ultimate van jelenleg fent meg 4GB nagyságú ilyen-olyan program amiket használok és még igy is van egy kis szabad helyem... célnak tökéletesen megfelel.
Én egy 32GB-os ssd-n tartom a windowst meg azt a pár progit amit használok és bőven elég... viszont ha szeretnél rátenni nagyobb programokat akkor ajánlott a 60GB-os azon már el lehet férni azokkal is és hasítani fog minden... mivel a Kingstont veszem most alapul ott a 30GB 10,800 forint a 60GB meg 12,800 forint szerintem egyértelműen a nagyobb... 😉 KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G i ponon néztem... nyilván vannak ettől gyorsabbak is (árban is meglátszik) de átlagfelhasználás mellett nem fogsz sokat észrevenni belőle...
anyu89: jó kis cucc de a kingston v300 sorozattal valami nem okés hibákat lassulást írogatnak sok fórumon, ha ez számodra megfelelő akkor vedd meg (HyperX 3K) vagy samsung evo ami még alternatíva lehet.
Napot
Lehet nem pont ide való a kérdés , de szerintetek megéri az sshd ? Ami a tesztek alapján olyan 3-5 másodperccel lassabb az ssd-nél , viszont olcsóbb és jóval nagyobb a tárhelye.
Annyiból reális hogy a rendszermemóriából használ fel 1 Gb-ot..engem nem zavar mert nem szokott elfogyni a 8gb ..2.3Gb alapbóla rendszer ha be van kapcsolva a RAPID..tehát van még bőven.
Ilyenkor már nem csak az SSD-t használod hanem a ramokat is beveted..ezért duplája akár..
De a sumsang ezt pontossan leirja hogy működik én hülye vagyok hozzá :-)
Igazából ugye az a gond ha elszáll a delej akkor reppenek az adatok mivel egy részüket a ramban tárolja..7 éve lakom itt ahol lakom vagy vagyok fú ebbe de belekeveredtem :-)
Szóval 1x volt áramszünet akkor is azért mert nem tetszett az ÉV relének a rajtam átfolyó áram...(hát igen nem nyúlkálunk a 230-ba :-)
Másrészt nem dolgozom itthon olyan adatokkal ami pillanatnyilag elveszve kárt okozna.
Amúgy a gyári értékeket szépen hozza az ssd..gyilkolom is rendesen,de nagyon jó az elmúlt évek nagy pozitivuma a számtechben.
A samsungot meg utálom..mégis samsung hdd-im vannak,samsung badás tapifonom..jajj a monitorom is samsung..nafene a végén még kiderül hogy szeretem :-) ha körbenézek..elég furi..
Jó a samu ..egy erős közép pont elég is ..
Amit te mértél na az nem reális, pont semmi értelme maximum az általad említett "farokhosszméregető programoknál" A trim-et ellenőrzi először az ember de ahhoz nem kell ez a program. (parancsorba: "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor működik ha 1 akkor be kell kapcsolni a TRIM-et mert nem megy) A rapid pedig nem a legbiztonságosabb mint azt te is írtad... Szerinted reális hogy az SSD gyári írás/olvasási értékének majdnem a dupláját hozza??? 😀
"cadillacv8: Itt semmi trükk nem volt. Beüzemeltem feltettem a Win7-et és a programokat. Ez Magician nélkül ennyi."
Azt hiszed nekem ez trükknek tűnik? ..inkább kevésnek 😃
Az hogy nemhasználod a szoftvert azzal több dolgot nem csinálsz..
nem biztos hogy megy a trimm funkciód..
nem állítottál be op modot ami jótékony hatású az ssd-re mint a trimm funkció.
nem álítottad e a rapid módot ami szintén gyorsít bizonyos esetekben.
Magyarán kihagytad az optimalizácót.
Ez az én 120gb -os Samsung 840 evom..valószínű kicsit jobb is lenne ha bezártam volna a programokat ..
Mondjuk amivel lehet gyilkolni az ssd-az ez a farokhosszméregető program 😂😂 csak egy kattintás és 10gb rá is repül egy méréssel..vagy több..
Mondjuk ami lényeges az a Trimm hogy megy-e..a rapid veszélyes kissé mert a memóriát használja,ha elmegy a villany repülnek az adatok..
Mondjuk ezek az értékek már a sata 3 korlátait feszegetik lassan sok értelme nincs szerintem csak mint irtam méregetésre jók :-)
Amit te linkeltél be az a normális gyári érték..amit én az egy abszurd hülyeség..de képes rá az ssd meg egy rendszer alatta..
Nekem azért kevesebb az ssd tárhelyem mert az op funkció lefoglal nagyjából 11gb-ot
Az biztos..hogy aki egyszer megérzi az ssd szagát az többé nem néz vissza :-)
egy újabb hasznos link coolt16-tól, köszönöm! Pont ez lett volna a következő kérdésem, de megelőztél! 😉
cadillacv8 Hogy mennyit írtál le azt te így nagyjából kiszámoltad van van esetleg erre is egy program ami mutatja ezt? Mondjuk nem mintha számítana mert én rendszernek használnám + programoknak, csak gondoltam megkérdezem hogy okosabb legyek.
Magicianba beáálítva a RAPID mód elég érdekes dolgokat produkál..:-)
Amúgy akinek Samu Evo-ja van annak hogy van belőve ez az ökör szoftware?
nekem induláskor mindig bejön az UAC hogy engedélyezzem..igy alaból le van tiltva az indulása
csak a rapid mód van inditva..a samu mindig a szoftveres részeket tudja elcseszni..
Én már irtam rá 1 tb-ot az Evom-ra jajajajaj 9 újrairást elhasználtam az 1000-ből..jajajaj már csak 992x tudom ráirni a 120 gb-ot :-) bár elméletileg a samu 2500X-os újraírást mond rá :-)
gyurmi:A tesztek számomra azért jók, mert bizonyos információkat ki tudok belőlük szűrni, amik nekem fontosak lehetnek. A lényeg az volt, hogy nem írnak rosszat róla, illetve a leírták, hogy minimum 64TB írás mennyiséget tud elviselni normál használatnál. Nekem ennyi volt a lényeg.
Végezetül ha sikerült kiválasztanod itt egy kis leírás a beüzemeléséről: [LINK]
gyurmi : abszolut egyetártek, egy átlagfelhasználó szerintem sosem fogja észrevenni a sebességbeli különbséget, az oprendszer indulása és a programok megnyitása nagyon gyors, ez az ami miatt ssd-t vesz valaki és nem a tesztelgetés, az írási sebesség... de biztos vannak kivételek 😆
Nekem is pont ugyanilyen célra kellene.
Nézelődök még úgyhgy elolvasom erről is a tesztet. De egyb én úgy gondolom hogy egy olyan átlagfelhasználónak -mint amilyen én is vagyok- semmi különbség nem tűnik fel SSD és SSD között. Nyilván ha csak nem mérem le vmilyen programmal. Sztem nem lehet szemmel észrevenni semmi különbséget abban hogy milyen gyorsan indul róla a rendszer vagy épp bizonyos program.
Ezért én úgy gondolom hogy majdnem mind1 hogy milyen SSD-t vesz az ember. Mindenkinek más a szempont. Számomra az ár jelenleg a legbefolyásolóbb tényező, nem pedig az hogy milyen teszten hány pontot ért el. ( hozzáteszem olyan teszten amit valószínűleg sosem fogok lefuttatni rajta)
Ezt nem értettem én sem. Mindegy, erről az oldalról felejtős lesz a dolog. Elolvastam a tesztet (durva hogy mennyit tudnak írni egy hardverről) és semmi olyat nem írtak ami eltántorítana a vásárlástól. Nyilván nem a legjobb SSD a piacon de szerintem ebben az árban kifejezetten megéri.
Nekem gyanúsan olcsónak tűnik ez az SSD. (vagy ennek ez az ára?) Ez egy régebbi modell vagy ez is a 830-as széria tagja? Mert ha újabb azért ennyiért megéri nem? Mit gondoltok?
Nekem Samsung 840 evom -van ..1 hónapja nyúzom..840gb-ot írtam rá eddig(8 oprendszert raktam rá kiváncsiságból) ..és mivel ez a leggyorssabban "elfogyó" ssd igy ezzel a tempóval 24 év múlva tönkre is megy..
Bár szerintem 2-3 év múlva majd filmnézős "pendrivévé" fog degardálódni..ahogy fejlődik a technika..
3 év gari van rá..hol a fenébe érdekel ha megdöglik?
Mondjuk én a gyártók helyébe előírnám vagy kikötném milyen táphoz téve érvényes a garancia..mert láttam sok döglött hdd-t,pendrivet,memkarit..amik egy adott gépbe rendszeressen halnak meg..
mint kiderült a tápegység öli őket...nem is egy ilyen volt.
Alaplap -vga az megy 30-40 vagy több pénzért,de a táp az óccsóóó mert az csak áramot ad..
Mióta van Sdd eszembe nem jut tööbet hdd-re tenni oprendszert..nagyon jó cucc. és csendes..csendes..hihetetlen jó hogy játéknál nem kerreg az izé a gépben ..
ok,köszi a segitséget.majd ha aktuális lessz,akkor utánna nézek én is.akkor ha jól vedtem ki,a samsungot érdemesebb lenne megrendelni.hát akkor lesz majd az
phew,ez a secure erase valami program?de ha ezen van a windows,akkor hiába csinálnék biztonsági mentést,és hasznalnám ezt,ha kitörlök mindent,nem fog működni a windows.vagy tévednék?lenne valami más megoldás?
Az igazság hogy erről én sem tudok neked mit mondani, mert én sem ismerem ezt a secure erase-t. Úgy gondolom érdemes volna kicsit utána járni ennek. Majd guglizok róla valamit hátha okosabb leszek! 😀
RedRabbit
Ez pont így van ahogy Te is leírtad! Én már azt sem tudom mióta halogatom az SSD vásárlást. Valamikor a közeljövőben viszont már tényleg venni fogok egyet én is.
phew,ez a secure erase valami program?de ha ezen van a windows,akkor hiába csinálnék biztonsági mentést,és hasznalnám ezt,ha kitörlök mindent,nem fog működni a windows.vagy tévednék?lenne valami más megoldás?
HDD téren tényleg halál volt a Samsung, de az SSD-ik kifogástalanok! 😀 A TLC-s példányok kapcsán keringtek az idióta pletykák, hogy azok hamar beadják az unalmast, de alaptalanul. Egyértelműen Samu!
tudom,hogy nem elég.jó is lenne olyan tv :-D .csak irtam,hogy a samsunghoz azt adnak.hát nem tudom melyik legyen.adatilag csak némi pici eltérés van.de egyenlőre úgyis csak a köb.hónapban rendelem meg,mert most rendeltem 200db üres lemezt.elötte ki kell irnom mindent a gépböl
hát most jól feltettétek nekem a kérdést,hogy akkor valyon melyik is legyen.a samsung mellett csak annyi,hogy adnak hozzá ajándékba 8gb-os memóriakártyát 😀
Értem, nekem még egy Samsung termék sem ment tönkre. A legöregebb 12 éves, ddr ram, napi használatban.😉 Samsung a tv, házimozi, monitor, hűtő, teló, billentyű, egér, mind működik.
Megvan a magam véleménye a Samsung-ról, vannak vele rossz tapasztalataim, én nem tartom megbízhatónak (főleg a hdd-k terén). Persze nem mondom minden rossz ami Samsung.
Erről vélemény:
http://***/termekek/49799/Kingston_120GB_SATA3_2_5_HyperX_3K_SH103S3_120G_SSD.html
*** - bestbyte
Milyen SSD vegyek rendszervinyónak? Kizárólag csak az operácios rendszert tenném rá (win 7 64 bit).
Lehet nem pont ide való a kérdés , de szerintetek megéri az sshd ? Ami a tesztek alapján olyan 3-5 másodperccel lassabb az ssd-nél , viszont olcsóbb és jóval nagyobb a tárhelye.
Ilyenkor már nem csak az SSD-t használod hanem a ramokat is beveted..ezért duplája akár..
De a sumsang ezt pontossan leirja hogy működik én hülye vagyok hozzá :-)
Igazából ugye az a gond ha elszáll a delej akkor reppenek az adatok mivel egy részüket a ramban tárolja..7 éve lakom itt ahol lakom vagy vagyok fú ebbe de belekeveredtem :-)
Szóval 1x volt áramszünet akkor is azért mert nem tetszett az ÉV relének a rajtam átfolyó áram...(hát igen nem nyúlkálunk a 230-ba :-)
Másrészt nem dolgozom itthon olyan adatokkal ami pillanatnyilag elveszve kárt okozna.
Amúgy a gyári értékeket szépen hozza az ssd..gyilkolom is rendesen,de nagyon jó az elmúlt évek nagy pozitivuma a számtechben.
A samsungot meg utálom..mégis samsung hdd-im vannak,samsung badás tapifonom..jajj a monitorom is samsung..nafene a végén még kiderül hogy szeretem :-) ha körbenézek..elég furi..
Jó a samu ..egy erős közép pont elég is ..
Azt hiszed nekem ez trükknek tűnik? ..inkább kevésnek 😃
Az hogy nemhasználod a szoftvert azzal több dolgot nem csinálsz..
nem biztos hogy megy a trimm funkciód..
nem állítottál be op modot ami jótékony hatású az ssd-re mint a trimm funkció.
nem álítottad e a rapid módot ami szintén gyorsít bizonyos esetekben.
Magyarán kihagytad az optimalizácót.
Ez az én 120gb -os Samsung 840 evom..valószínű kicsit jobb is lenne ha bezártam volna a programokat ..
Mondjuk amivel lehet gyilkolni az ssd-az ez a farokhosszméregető program 😂😂 csak egy kattintás és 10gb rá is repül egy méréssel..vagy több..
Mondjuk ami lényeges az a Trimm hogy megy-e..a rapid veszélyes kissé mert a memóriát használja,ha elmegy a villany repülnek az adatok..
Mondjuk ezek az értékek már a sata 3 korlátait feszegetik lassan sok értelme nincs szerintem csak mint irtam méregetésre jók :-)
Amit te linkeltél be az a normális gyári érték..amit én az egy abszurd hülyeség..de képes rá az ssd meg egy rendszer alatta..
Nekem azért kevesebb az ssd tárhelyem mert az op funkció lefoglal nagyjából 11gb-ot
Az biztos..hogy aki egyszer megérzi az ssd szagát az többé nem néz vissza :-)
cadillacv8 Hogy mennyit írtál le azt te így nagyjából kiszámoltad van van esetleg erre is egy program ami mutatja ezt? Mondjuk nem mintha számítana mert én rendszernek használnám + programoknak, csak gondoltam megkérdezem hogy okosabb legyek.
Amúgy akinek Samu Evo-ja van annak hogy van belőve ez az ökör szoftware?
nekem induláskor mindig bejön az UAC hogy engedélyezzem..igy alaból le van tiltva az indulása
csak a rapid mód van inditva..a samu mindig a szoftveres részeket tudja elcseszni..
Én már irtam rá 1 tb-ot az Evom-ra jajajajaj 9 újrairást elhasználtam az 1000-ből..jajajaj már csak 992x tudom ráirni a 120 gb-ot :-) bár elméletileg a samu 2500X-os újraírást mond rá :-)
Ha esetleg valaki gondolkodik még rajta... 😀
Végezetül ha sikerült kiválasztanod itt egy kis leírás a beüzemeléséről: [LINK]
Nézelődök még úgyhgy elolvasom erről is a tesztet. De egyb én úgy gondolom hogy egy olyan átlagfelhasználónak -mint amilyen én is vagyok- semmi különbség nem tűnik fel SSD és SSD között. Nyilván ha csak nem mérem le vmilyen programmal. Sztem nem lehet szemmel észrevenni semmi különbséget abban hogy milyen gyorsan indul róla a rendszer vagy épp bizonyos program.
Ezért én úgy gondolom hogy majdnem mind1 hogy milyen SSD-t vesz az ember. Mindenkinek más a szempont. Számomra az ár jelenleg a legbefolyásolóbb tényező, nem pedig az hogy milyen teszten hány pontot ért el. ( hozzáteszem olyan teszten amit valószínűleg sosem fogok lefuttatni rajta)
coolt16 köszi a linket!
A 120-as hasonló árkategóriában van. Én teljesen meg vagyok elégedve vele. Rendszermeghajtónak használom, plusz a programok vannak rá telepítve.
Itt egy teszt róla: [LINK]
[LINK]
Nekem gyanúsan olcsónak tűnik ez az SSD. (vagy ennek ez az ára?) Ez egy régebbi modell vagy ez is a 830-as széria tagja? Mert ha újabb azért ennyiért megéri nem? Mit gondoltok?
jah nem rossz a Kingston..a samsung-nál meg csábító az az 5év gyártó-i garancia😜
Corsair-Kingston-Samsung
Bár szerintem 2-3 év múlva majd filmnézős "pendrivévé" fog degardálódni..ahogy fejlődik a technika..
3 év gari van rá..hol a fenébe érdekel ha megdöglik?
Mondjuk én a gyártók helyébe előírnám vagy kikötném milyen táphoz téve érvényes a garancia..mert láttam sok döglött hdd-t,pendrivet,memkarit..amik egy adott gépbe rendszeressen halnak meg..
mint kiderült a tápegység öli őket...nem is egy ilyen volt.
Alaplap -vga az megy 30-40 vagy több pénzért,de a táp az óccsóóó mert az csak áramot ad..
Mióta van Sdd eszembe nem jut tööbet hdd-re tenni oprendszert..nagyon jó cucc. és csendes..csendes..hihetetlen jó hogy játéknál nem kerreg az izé a gépben ..
Az igazság hogy erről én sem tudok neked mit mondani, mert én sem ismerem ezt a secure erase-t. Úgy gondolom érdemes volna kicsit utána járni ennek. Majd guglizok róla valamit hátha okosabb leszek! 😀
RedRabbit
Ez pont így van ahogy Te is leírtad! Én már azt sem tudom mióta halogatom az SSD vásárlást. Valamikor a közeljövőben viszont már tényleg venni fogok egyet én is.
Az attól függ mi számít réginek! Szerintem a lényegen nem változtat.
Én ezzel azért nem értek egyet, de nem offolnék, csak mutatok egy képet. És ez csak egy a sok közül.
[LINK]
htcevo3d
A Te figyelmedbe pedig a következő képet ajánlanám, hátha segít majd egy kicsit a döntésben. Az e havi chip-ből fényképeztem ki:
[LINK]