Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
en nem leszoltam, csak nekem minosegibbnek tunik a csifi. Soha nem volt FSP tapom!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
😃

niteforce: Azért az FSP-t sem kell leszólni, kb egy szinten van a cheftec-kel de a drágább tápjai azért jobbak
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Az lesz, mivel FSP sincs 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
jo a chieftec, szerintem inkabb azt vegyel mint FSP-t. Nekem is chieftec van, csak 400 wattos, es csak 2 honapja van meg, de eddig semmi kifogasom nincs ra. Tetszik😀 halk is.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Chieftc az jó, bár én inkább FSP Aurum Gold 600W-ot vennék ha nagyon jó táp kell
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Szép napot! Az utóbbi időben észre vettem, hogy a gépem játék közben néha lefagy.Először kizártam a túlmelegedést, majd egy memtestel a memória problémát. Végül arra jutottam, hogy a táp a hibás(nem bizonyított, de más nemlehet). Néztem valami minőségi tápot(bár most pénzem nincs...):
CHS-nél szoktam vásárolni, és ott nem volt corsair táp, ezért kinéztem egy 650W os Chieftec-et. Mi róla a véleményetek? nem volt még chieftec tápom, így valakitől szeretnék egy kis felvilágosítást, mennyire jól bírja egy ilyen táp...
0
0
0
0
tichiz avatar
ez tuti? mert akkor köszönöm😀
0
0
0
0
tichiz avatar
sziasztok! ez a corsair 430W cmpsu-430cxeu milyen táp lehet? vagy vegyem inkább a 400 wattos fsp saga II-t? gép vásárlás előtt állok és nemtudom milyen illene hozzá.
0
0
0
0
niteforce avatar
az is viszi fel evig 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
gytomi írta:
Hy! Erre a konfogra elég 1 400W-s táp??

Asus P7h55-M LX/SI
INtel Core i3-540
OCZ DDR3 4Gb
Sapphire Radeon HD 5670
Western Digital 160 Gb 7200 Rpm 8MB IDE

(Ha nem Link pls)

A fele is. ^^
0
0
0
0
gytomi avatar
Hy! Erre a konfogra elég 1 400W-s táp??

Asus P7h55-M LX/SI
INtel Core i3-540
OCZ DDR3 4Gb
Sapphire Radeon HD 5670
Western Digital 160 Gb 7200 Rpm 8MB IDE

(Ha nem Link pls)
0
0
0
0
FeRR avatar
Hát, remélem ez a 720W-os nem fog sípolni.. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
A ventilátor nem szokott sípolni, a hibás tekercselés miatt szokott ilyen hangot kiadni, sajnos ez bármelyik tápnál előjöhet nálam pl a Corsair HX1000W adott sípoló hangot magasabb terhelésnél.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nemis a belsejével van a baj.Hanem a ventilátorával, hogy elkezd sípolni meg zúgni meg rezegni.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Synda írta:
Azt mondták itt az okosok 😆😜 nem túl megbízhatóak,bár ismerősnek pont olyan mint neked 2 éve működik,gond nélkül😀

Hát igen mert sokan nem tudják hogy a Gigabyte SuperB 460W tápegység valójában egy FSP 400-60GLN belsőt rejt. 😀 Nagyon jó táp, már nagyon sok konfigba tettem ilyet és egyre sem volt eddig panasz.
0
0
0
0
FeRR avatar
Nekem is megy simán, már több, mint 2 éve! Ezért szeretnék Gigabyte-ot venni, és teljesen halk is..
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
azert ez nem olyan igaz hogy codegennel csak jobb van. eurocase, gaba, mercury, ezek legalabb olyan szarak mint a codegen. Meg meg talalni olyan markakat, amirol meg az se biztos hogy hallott, aki alapitotta.
Meg hat tapegyseget egy kis tulzassal mindenki ugy erzi hogy tud gyartani. Ezert van az a sok szar. amit nem olyan egyszeru gyartani mint pl a proci, ott csak 2 marka van. (jo 3 mert hamarosan nvidia is lesz...)
Megeri markas tapot venni! Sot kotelezo!

én ingyen kaptam ezeket, egy JEWEL dobozban volt, gondoltam olyan is... eurocase pesig, ez a táp azért lett az emnyém mert haveromnak az 5750 VGAját nem vitte... vett egy JEWEL 420ast az pedig igen.
0
0
0
0
FeRR avatar
A linkben a kipontozott rész: arukereso(pont)hu
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
FeRR írta:
A dobozon is írják, ajánlott a kártyához egy minimum 500W-os táp. És előbb utóbb, ha majd veszek egy új alaplapot, processzort, akkor már ramot is, vennék egy új tápot is. És azt mondták, ha nincs meg az ajánlott tápegység, a kártya túlhajtás esetén leállhat, túlmelegedhet. Ezért kéne egy új táp, hogy ki tudjam hozni a maxot a kariból. 😀
450es tápon szépen kell mennie, de hosszú távra tervezve egy 600as se rossz választás
0
0
0
0
FeRR avatar
http://www.***/tapegyseg-c3158/gigabyte/superb-720w-p38546137/

Ehhez mit szólsz? Szerinted jó? gigabyte-ban jobban bízok. És szerintem ezt nem kéne túl sűrűn cserélgetni. 😀
0
0
0
0
FeRR avatar
A dobozon is írják, ajánlott a kártyához egy minimum 500W-os táp. És előbb utóbb, ha majd veszek egy új alaplapot, processzort, akkor már ramot is, vennék egy új tápot is. És azt mondták, ha nincs meg az ajánlott tápegység, a kártya túlhajtás esetén leállhat, túlmelegedhet. Ezért kéne egy új táp, hogy ki tudjam hozni a maxot a kariból. 😀
0
0
0
0
FeRR avatar
Üdv mindenki!

Szóval, meg lesz az új videókari kedden (ASUS HD 6870 DirecCU 1 GB), és ehhez ajánlott egy újabb tápegység. Körülbelül 600W-osat akarok venni, hogy ezután ne kelljen még vagy pár évig újat venni. Mit ajánlotok, ami nagyon jó árban van, és meg van körülöbelül 560W?
0
0
0
0
Never Back Down avatar
Osynho írta:
Never Back Down írta:
Lacko89 írta:
Csáó Gigabyte tápegységet érdemes venni, jó tápok ???

Jók a Gigabyte tápok, bírják annyira mint a minőségi tápok, de ezek közül válassz inkább!
Chieftec
Enermax
Corsair
Thermaltake
FSP
Cooler Master

Ezek közül csak az FSP és az Enermax gyárt tápot 😃

Ok.
0
0
0
0
Demoz avatar
niteforce írta:
az tokmindegy szerintem, lenyeg hogy minosegi legyen. Felolem lehet a gyarto neve SZAR kft is, csak jo legyen a tap😆

Én a kula mestert ajánlom.😀 (cooler master)
0
0
0
0
niteforce avatar
az tokmindegy szerintem, lenyeg hogy minosegi legyen. Felolem lehet a gyarto neve SZAR kft is, csak jo legyen a tap😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Never Back Down írta:
Lacko89 írta:

Jók a Gigabyte tápok, bírják annyira mint a minőségi tápok, de ezek közül válassz inkább!
Chieftec
Enermax
Corsair
Thermaltake
FSP
Cooler Master

Ezek közül csak az FSP és az Enermax gyárt tápot 😃
0
0
0
0
Never Back Down avatar
Demoz írta:
Valaki nemtudja,hogy hol lehet kapni átalakítót táphoz?(4pin--->8pin)

[LINK]
0
0
0
0
Demoz avatar
Valaki nemtudja,hogy hol lehet kapni átalakítót táphoz?(4pin--->8pin)
0
0
0
0
Never Back Down avatar
Lacko89 írta:

Chieftec
Enermax
Corsair
Thermaltake
FSP
Cooler Master
0
0
0
0
Lizard avatar
Lacko89 írta:

Nem rosszak, de hasonló áron inkább FSP, Chieftec tápokat nézegesd!
0
0
0
0
Lacko89 avatar
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Megvan a kérdésemre a válasz: az a kábel amit kerestem úgy hívják a tápon h SATA 😆 pontosabban SATA tápkábel és van hozzá hosszabító😂
0
0
0
0
niteforce avatar
azert ez nem olyan igaz hogy codegennel csak jobb van. eurocase, gaba, mercury, ezek legalabb olyan szarak mint a codegen. Meg meg talalni olyan markakat, amirol meg az se biztos hogy hallott, aki alapitotta.
Meg hat tapegyseget egy kis tulzassal mindenki ugy erzi hogy tud gyartani. Ezert van az a sok szar. amit nem olyan egyszeru gyartani mint pl a proci, ott csak 2 marka van. (jo 3 mert hamarosan nvidia is lesz...)
Megeri markas tapot venni! Sot kotelezo!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
Egyik rosszabb, mint a másik. 😕

tutommal a codegennél csak jobb van, ha nem lenne jó akkor kicseréltetem.
0
0
0
0
Osynho avatar
Egyik rosszabb, mint a másik. 😕
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
http://www.partis.cz/index.php?gid=638

pontosabban egy ilyen
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Eurocase vagy codegen? Ezek közül melyik a jobb? Eddig egy codegen 350Wosom van, most szereztem ingyen garanciás 400Wos eurocase tápot. Melyiket használjam?
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
nemkrisz11 írta:
Bocs...ehhez túl hülye vagyok...tudom melyikre gondolsz, de még a nevét se tudom annak a rohadt kábelnek...egy kép esetleg?😳 de még jobb lenne, ha keresnél valakit, aki hozzá értőbb mint én...(ilyet bárhol találsz)

Nem gond kisz én sem tudom😆 majd keresek képet és megkérdezem másik fórumban is, am köszi a helpet!😉
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Bocs...ehhez túl hülye vagyok...tudom melyikre gondolsz, de még a nevét se tudom annak a rohadt kábelnek...egy kép esetleg?😳 de még jobb lenne, ha keresnél valakit, aki hozzá értőbb mint én...(ilyet bárhol találsz)
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
nemkrisz11 írta:
Arra a kábelre gondolsz, amelyik a a satás cuccokba megy a tápból igaz ? Azt nem nagyon fogod meghosszabbítani...ha közel rakod egymáshoz a winyót/meghajtót, akkor se jó?
( ha valmit férre értelmeztem, bocsánat)

Am a tápból alaplapra menő kábel elér az alaplapig? nekem azzal voltak gondjaim hasonló táppal

Igen, jól értelmezted azokra gondolok és azt miért nem tudom meghosszabítani? Közelebb nem nagyon tudom mert a ház legalján lesz a HDD és egy jó 15cm-s kihagyás mivel az ottani HDD tartót ki kell vennem h beférjen a HD6950-es VGA max egyből fölé tudnám tenni a meghajtót, de nemtom h azt a részt áthidalná-e. Am a tépba menő 4-es csati elér azt már megnéztem😂 Sehogy sem tudom meghosszabbítani azt a kábelt amire te is gondoltál és egyáltalán mi a neve?
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Arra a kábelre gondolsz, amelyik a a satás cuccokba megy a tápból igaz ? Azt nem nagyon fogod meghosszabbítani...ha közel rakod egymáshoz a winyót/meghajtót, akkor se jó?
( ha valmit férre értelmeztem, bocsánat)

Am a tápból alaplapra menő kábel elér az alaplapig? nekem azzal voltak gondjaim hasonló táppal
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
nemkrisz11 írta:
Ez a sata kábel szerintem az alaplap és a sata-t használó cucc közé való.

Oksi és akkor mi kell a tápomnál lévő kábel hosszabbítására?
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Ez a sata kábel szerintem az alaplap és a sata-t használó cucc közé való.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ezt már nem tudom sajnos
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció