Milyen merevlemezt vegyek?

Szerző: Kmisi99, 2009. July 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
alex1997 írta:
Sziasztok! lenne 1 kérdésem.

Na most az alaplapom sata 1
És kinéztem magamnak 2 HDD-t 1. sata2 és 32 mega gyorsítótár. 2. sata 3 64 mega gyorsítótár.

Na és 1.ször is az a HDD a sata 3 as menne azon az alaplapon (a sebessége anyira nem érdekel csak fel tudja ismerni ugy is a sata 1 es sebességével menne)

Vagy csak a sata 2 jó arra (mert úgy tudom a sata 1 elfogadja a 2-t is.

Kösz előre is. Üdv Alex

Menni fog a Sata 3-as is.
0
0
0
0
Devis avatar
ha adatokat akarsz rajta tartani akkor WD-nél a caviar green is szóba jöhet
0
0
0
0
Lizard avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami megbízható 1 TB-s merevlemezt úgy 20.000 Ft körüli áron.

Seagate Barracuda vagy Western Digital Caviar Blue
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami megbízható 1 TB-s merevlemezt úgy 20.000 Ft körüli áron.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
13 ezerből mi lenne a legjobb merevlemez amit ajánlotok?😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok! lenne 1 kérdésem.

Na most az alaplapom sata 1
És kinéztem magamnak 2 HDD-t 1. sata2 és 32 mega gyorsítótár. 2. sata 3 64 mega gyorsítótár.

Na és 1.ször is az a HDD a sata 3 as menne azon az alaplapon (a sebessége anyira nem érdekel csak fel tudja ismerni ugy is a sata 1 es sebességével menne)

Vagy csak a sata 2 jó arra (mert úgy tudom a sata 1 elfogadja a 2-t is.

Kösz előre is. Üdv Alex
0
0
0
0
Dani46 avatar
17 pécéixről nem engedi 3 betűvel írni😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Dani46 írta:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX vélemény?

Ez egy elég jó Winchester! 😉 Mennyiért vennéd?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX vélemény?
0
0
0
0
ToTu avatar
sata 3 az ssd-knél lényeges a velociraptor pediglen egy fölösleges dolog az merevlemez és az ssd közti átmenet elég drágán jobban megéri venni egy sima vinyot és egy ssd-t
ár választásnál meg lényeges a cash memoria mert ha sokkal drágáb a 32mb feleti cashmemoriás akkor kisebet kel veni de ha teszem azonos áron vannak akkor a nagyob cash memoriás at érdemes venni

mindebe bele lehet kötni de ezek alapjánkell eldönteni hogy megéri-e a pénzét
0
0
0
0
Devis avatar
sata3 ssd-nél jön jól.
egyébként a 2 winyó kb ugyanaz, csak az egyik 500, a másik 320gb-os
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Te aztán vágod a témát de mindent jól. Cash memória 32mb fölött már tök mindegy érezhető változás nem nagyon van a 64mb os nál. A sata3 semmit nem jelent. Nem lesz gyorsabb. A sata2 300mb/s képes kiszolgálni. Még a 10k rpm es velociraptor hdd-k se tudják ezt még csak megközelíteni se. Szóval a sata 3 csak parasztvakítás.
0
0
0
0
ToTu avatar
merevlemez márkábol amik jobbak aza seagate és a wetern digital a cash memoria ami lényeges éa az rmp meg persze a tár hej meg a csatlakozo a sata 3 gyorsab mint a 2 vagy a sima
0
0
0
0
sisko avatar
miki98miki írta:
A két merevlemez között mi a különbség?
Seagate 320/SATA2/7200 Barracuda 7200
Hitachi 500Gb SATA-II 16Mb
Mert egy árban vannak.
Előre is köszi!

Kicsit konkrétabban.Az egyiknél nincs cache méret,a másiknál rpm nincs,ezek,ill. az adatsebességük változhat,pontos tipus kellene mindkettőből.
0
0
0
0
kalaoi avatar
A két merevlemez között mi a különbség?
Seagate 320/SATA2/7200 Barracuda 7200
Hitachi 500Gb SATA-II 16Mb
Mert egy árban vannak.
Előre is köszi!
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
GAMER2 írta:
Szerintetek megéri 5900rpm vincsit venni? Csak adattárolásra lenne használva.Vagy nagyon feltűnő hogy lassabb mint a 7200 rpm-esek?😕

Adattárolásra tökéletes. Hűvösebb/Kevesebbet fogyaszt/Alig lasabb ilyen célokra használva 😀

Köszönöm a választ!😀

A samsung jó vinyókat gyárt?Vagy inkább Seagate?
0
0
0
0
Devis avatar
adatnak jó az 5900 (nem 5400?).
WackoSheep: ja, csak mondjuk aki nem csak word meg excelt tart a gépén (példa volt) annak a 240gb-os ssd nem elég. kinek mennyi hely kell, ahogy te is írtad.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Szerintetek megéri 5900rpm vincsit venni? Csak adattárolásra lenne használva.Vagy nagyon feltűnő hogy lassabb mint a 7200 rpm-esek?😕
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Kmisi99 írta:
WackoSheep írta:
Véleményem szerint nem nagyon érdemes már merevlemezt venni nyilván akinek 1tb os tárterület kell annak igen de átlag felhasználóknak ajánlottam beszerezni egy 240 es SSD -t vagy kissebbet amennyi elég! Az SSD a számítástechnika lenagyobb fejlesztése az utőbbi években többszörös sebbesség javulást eredményez és am is mindig a HDD volt a leggyengébb pont a gépekben!

Pedig még mindig nagyon érdemes és ajánlott a nagy hdd és nem érdemes nagy ssd-t venni. Vesz az ember egy 60-120gb os ssd-t arra bőven ráfér a windows meg a programjai és felesleges 20-30-40 000 ft ot kidobni arra hogy ssd-n tárolja az ember a filmeket stb.

Jaja,veszel egy 60 Gigás SSD-t,bőven ráfér a windows,még az alap programok is mellé.Aztán még marad pénzed,ha nem veszel 240-es SSD-t.😜 azon a kimaradt pénzen meg veszel egy 500 gigás Black vincsit,és máris megvan az egész.Szerintem sokkal egyszerűbb mint egy 240-es SSD-n való elférés.😕
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
WackoSheep írta:
Véleményem szerint nem nagyon érdemes már merevlemezt venni nyilván akinek 1tb os tárterület kell annak igen de átlag felhasználóknak ajánlottam beszerezni egy 240 es SSD -t vagy kissebbet amennyi elég! Az SSD a számítástechnika lenagyobb fejlesztése az utőbbi években többszörös sebbesség javulást eredményez és am is mindig a HDD volt a leggyengébb pont a gépekben!

Pedig még mindig nagyon érdemes és ajánlott a nagy hdd és nem érdemes nagy ssd-t venni. Vesz az ember egy 60-120gb os ssd-t arra bőven ráfér a windows meg a programjai és felesleges 20-30-40 000 ft ot kidobni arra hogy ssd-n tárolja az ember a filmeket stb.
0
0
0
0
Devis avatar
adattárolásra még mindig a hdd a nyerő.
ssd op rendszernek, +pár programnak jó. Pl. bf3-at nem tartanék rajta. (240gb-on már igen, de nem mindenki vesz manapság 240-es ssd-t)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az 500 gigás megy 10-ért. 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A Sata 250 gigás vinyók is 5-ért mennek használtan.
0
0
0
0
Devis avatar
akkor tényleg ne 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Devis írta:
hát én nem vennék már ide-s hdd-t. ha régi, netezős gépbe kerül, akkor sztem megéri.

Nem régibe,a mostaniba!😊 Jó akkor nem veszem meg,le is teszek róla.
0
0
0
0
Devis avatar
hát én nem vennék már ide-s hdd-t. ha régi, netezős gépbe kerül, akkor sztem megéri.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sziasztok! Szerintetek megéri venni egy IDE-s 300 gigás Maxtor vincsit úgy,hogy csak 92% a teljesítménye HD Sentinelben?Amúgy mindent 100-as csak az nem.😢 5K-ért adná! Ez a leggyorsabb IDE-s, 7200rpm, 16mb cache.Előre is köszönöm a segítséget😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
ximo írta:
zsolty87 írta:
Feki1991 írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Ajánlanátok valami megbízható 80-120 GB-s SSD-t, kizárólag az operációs rendszer számára?

OCZ Vertex 4 - ma újítottam be egyre s maximálisan megvagyok vele elégedve!

Köszi. Ezekhez nem nagyon értek, de lesz észrevehető különbség a mostani Sata II-es vinyómhoz képest? Azt tudom hogy jóval gyorsabb az írási olvasási sebessége, de légyszi írj róla személyes tapasztalatot, mint pl. mennyi idő alatt tölt be rajta a rendszer, mekkora zajjal jár működés közben, stb.

Ugyan nekem nem vertex 4-em van, de egyik SSD akár a másik 😀
Hangjuk egyáltalán nincs, a rendszer boot ideje legalább felére csökkent, minden alkalmazás sokkal gyorsabban indul, pl a telepített programok kilistázásánál nincs várakozás, a böngésző is gyorsabb...
Sokszor sokan, sok helyen leírták, de tényleg nagyon megéri a beruházást, legnagyobb előny számomra pl hogy megszűnt a hdd állandó halk kerregése 😀

Köszönöm. És amúgy ezek mennyire strapabíróak? Úgy értem hogy nálam a gép rengeteget, van hogy napi 20 órát is megy. Eleinte hogy bejöttek ezek a vinyók, hallottam olyanokat hogy azok a szektorok amit sokszor írok újra elromlanak. Ez a hiba még mindig fenáll ezeknél?
0
0
0
0
ximo avatar
zsolty87 írta:
Feki1991 írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Ajánlanátok valami megbízható 80-120 GB-s SSD-t, kizárólag az operációs rendszer számára?

Köszi. Ezekhez nem nagyon értek, de lesz észrevehető különbség a mostani Sata II-es vinyómhoz képest? Azt tudom hogy jóval gyorsabb az írási olvasási sebessége, de légyszi írj róla személyes tapasztalatot, mint pl. mennyi idő alatt tölt be rajta a rendszer, mekkora zajjal jár működés közben, stb.

Ugyan nekem nem vertex 4-em van, de egyik SSD akár a másik 😀
Hangjuk egyáltalán nincs, a rendszer boot ideje legalább felére csökkent, minden alkalmazás sokkal gyorsabban indul, pl a telepített programok kilistázásánál nincs várakozás, a böngésző is gyorsabb...
Sokszor sokan, sok helyen leírták, de tényleg nagyon megéri a beruházást, legnagyobb előny számomra pl hogy megszűnt a hdd állandó halk kerregése 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Feki1991 írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
Feki1991 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
no avatar
anyu89: Nem sokat találtam róla, de nekem 8 éves Seagate 80GB-m van, és még csak nem is haldoklik. Ugyan úgy megy.
0
0
0
0
SnileZ avatar
anyu89 írta:
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 32MB SATAII ST1000DM005 Erröl a vinyorol valakinek valami tapasztalata?

Seagate viszonylag jó HDD-ket gyárt. Én mondjuk western digitalt (WD) vennék, de lehet hogy csak az én hülyeségem .😀
0
0
0
0
anyu89 avatar
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 32MB SATAII ST1000DM005 Erröl a vinyorol valakinek valami tapasztalata?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
inkáb egy 60gb os ssd +1-2tb hdd a legjobb választás.
0
0
0
0
Cooley avatar
Garadex írta:
Valaki tudna nekem ajánlani egy izmos vinyót? Sata 3-ast ha lehet, valami felsőbb kategóriásra gondoltam. Köszi előre. 😀

Ha izmos cucc kell, akkor SSD-t vegyél. Vagy ha a nagyobb tárhely miatt kell, de utős vinyó, akkor WD Velociraptor, vagy ha az már tól drága, WD Black.
0
0
0
0
Garadex avatar
Valaki tudna nekem ajánlani egy izmos vinyót? Sata 3-ast ha lehet, valami felsőbb kategóriásra gondoltam. Köszi előre. 😀
0
0
0
0
anyu89 avatar
Hello!
1TB-s vinyót szeretnék melyiket ajánljátok (sataII).
0
0
0
0
Maron avatar
Üdv
Kellene nekem egy külső merevlemez csak nem tudom milyet vegyek. Mit ajánlanátok és menyiért dobálják? 500Gb elég lenne.
Ja és hol érdemes venni!
0
0
0
0
no avatar
Igen régebben mindent örökkévalóságnak terveztek, ma...😢
0
0
0
0
randal avatar
Synda Rebirth írta:
Superlompos írta:
Nekem nincs bajom a samsung vinyókkal. Nekem 3 is van a gépben. 😆 Ebből az egyik lassan 3 éves, a másik 2 és fél éves, s a 3. is majdnem 2 éves. Tehát ki lehet fogni jót is. 😆

Nekem meg van 12éves Maxtor...😃
Igaz picit kerreg.😜

Nekem a régi asztaliban van egy 7 éves Maxtor és működik. A hangja a porszívó hangjával vetekszik, kattogással megfűszerezve. 😀 De működik.
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth írta:
Superlompos írta:
Nekem nincs bajom a samsung vinyókkal. Nekem 3 is van a gépben. 😆 Ebből az egyik lassan 3 éves, a másik 2 és fél éves, s a 3. is majdnem 2 éves. Tehát ki lehet fogni jót is. 😆

Igaz picit kerreg.😜

A 486-osunkban máig tökéletesen működik egy 631MB-os Seagate, amit bátyám még a főiskolakezdésére vett már bő 20 éve... 😜
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:

Igaz picit kerreg.😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
0
0
0
0
no avatar
Samsung valóban szar, nálam is tönkrement jó pár, ismerősnek rövidzárlatos lett szétbaxta a gépet...😶
0
0
0
0
Cooley avatar
Kmisi99 írta:
Cooley írta:
Kmisi99 írta:
Egyáltalán nem rossz. Semmivel nem rosszabb a halálozási rátája mint a WD nek vagy akár melyiknek.

Ezt cáfolnám az 1év alatt elfogyasztott 6 Samu vinyómmal. WD-m meg Seagate-m még sosem ment tönkre, pedig valahol van még egy 631MB-os Seagate-m is. Meg a WD Black illetve afeletti vinyóira sem poénból adnak 5 év garit. Meg talán Maxtor vinyóm volt még, azzal nem tudom mi lett, de azt a céget már úgyis felvásárolta a Seagate. 😀 Valamint az sem poénból történt, hogy a Samsung 3 éve kivonult a HDD piacról, azóta talán már az a részleg is a Seagate kezében van.

Mindig ezt a 6 ot hozod fel példaként. Mindenkinek volt már szar szériája. A seagate nek is volt olyan nemrég ami rendszeresen halálozott el. De azt is javították.

Miért, mégis mi a szart hozzak föl példaként, ha nem azt, ami nekem volt? Ráadásul még csak nem is ugyan azt a modellt kaptam vissza mindig, szóval szériahiba sem lehetett, vagy kifogtam 2 szar szériát is... 😂 Meg azt hozom fel példának mindig, hogy a Samsung kivonul a HDD piacról, ami pontosan azért történt, mert túl sok vinyójuk szart be, és túl keveset adtak el ahhoz, hogy komoly nyereséget termeljen a fejlesztések mellett. Ez minden bizonnyal azért történt, mert annyira jó vinyókat gyártottak, nem? 😀

MaximumGame írta:
SSD 700ezer

Milyen 700ezer? 😆 240-ből már lehet venni 1TB-nyi SSD-t. Ami persze még mindig kib*szott sok egy HDD-hez képest, egyértelműen nem éri meg adattárolásra, de azért mégsem 700eFt...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
WackoSheep írta:
Kösz Devis persze h úgy értettem csak az iylen tudatlanok nem értik! 😉

SSD adat tárolásra ? ki a tudatlan te segg 😢
vegyél már film tárolásra SSD-t

1TB os HDD 33ezer 1TB os SSD 700ezer

egy ilyen kamu amerikai lakhelyes 18éves ember
aki még a gépét se írja ki... bármilyen is... ne dumáljon nekem !
0
0
0
0
randal avatar
nagybaczon írta:
Sziasztok! Az a helyzet hogy én nem nagyon értek ezekhez, hogy SSD vagy HDD, melyik a jobb stb. Milyen merevlemezt ajánlotok (nem tudom hogy hdd vagy ssd)? Feltételek: SATA, 320-500GB(ennyi is bőven elég nekem mivel nem nézek filmeket)

SSD sokkal gyorsabb mint a HDD, nincs benne mozgó alkatrész. Egy 120GB-os SSD 20e-25e örülsz kapsz, 256 GB 50e-60e, 512GB 100e fölött, szóval elég drága. De 22e lehet venni WD 500GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 ami viszonylag gyors.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció