Milyen merevlemezt vegyek?
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok! lenne 1 kérdésem.
Na most az alaplapom sata 1
És kinéztem magamnak 2 HDD-t 1. sata2 és 32 mega gyorsítótár. 2. sata 3 64 mega gyorsítótár.
Na és 1.ször is az a HDD a sata 3 as menne azon az alaplapon (a sebessége anyira nem érdekel csak fel tudja ismerni ugy is a sata 1 es sebességével menne)
Vagy csak a sata 2 jó arra (mert úgy tudom a sata 1 elfogadja a 2-t is.
Kösz előre is. Üdv Alex
Menni fog a Sata 3-as is.
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami megbízható 1 TB-s merevlemezt úgy 20.000 Ft körüli áron.
Seagate Barracuda vagy Western Digital Caviar Blue
Na most az alaplapom sata 1
És kinéztem magamnak 2 HDD-t 1. sata2 és 32 mega gyorsítótár. 2. sata 3 64 mega gyorsítótár.
Na és 1.ször is az a HDD a sata 3 as menne azon az alaplapon (a sebessége anyira nem érdekel csak fel tudja ismerni ugy is a sata 1 es sebességével menne)
Vagy csak a sata 2 jó arra (mert úgy tudom a sata 1 elfogadja a 2-t is.
Kösz előre is. Üdv Alex
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX vélemény?
Ez egy elég jó Winchester! 😉 Mennyiért vennéd?
ár választásnál meg lényeges a cash memoria mert ha sokkal drágáb a 32mb feleti cashmemoriás akkor kisebet kel veni de ha teszem azonos áron vannak akkor a nagyob cash memoriás at érdemes venni
mindebe bele lehet kötni de ezek alapjánkell eldönteni hogy megéri-e a pénzét
egyébként a 2 winyó kb ugyanaz, csak az egyik 500, a másik 320gb-os
A két merevlemez között mi a különbség?
Seagate 320/SATA2/7200 Barracuda 7200
Hitachi 500Gb SATA-II 16Mb
Mert egy árban vannak.
Előre is köszi!
Kicsit konkrétabban.Az egyiknél nincs cache méret,a másiknál rpm nincs,ezek,ill. az adatsebességük változhat,pontos tipus kellene mindkettőből.
Seagate 320/SATA2/7200 Barracuda 7200
Hitachi 500Gb SATA-II 16Mb
Mert egy árban vannak.
Előre is köszi!
Szerintetek megéri 5900rpm vincsit venni? Csak adattárolásra lenne használva.Vagy nagyon feltűnő hogy lassabb mint a 7200 rpm-esek?😕
Adattárolásra tökéletes. Hűvösebb/Kevesebbet fogyaszt/Alig lasabb ilyen célokra használva 😀
Köszönöm a választ!😀
A samsung jó vinyókat gyárt?Vagy inkább Seagate?
WackoSheep: ja, csak mondjuk aki nem csak word meg excelt tart a gépén (példa volt) annak a 240gb-os ssd nem elég. kinek mennyi hely kell, ahogy te is írtad.
Véleményem szerint nem nagyon érdemes már merevlemezt venni nyilván akinek 1tb os tárterület kell annak igen de átlag felhasználóknak ajánlottam beszerezni egy 240 es SSD -t vagy kissebbet amennyi elég! Az SSD a számítástechnika lenagyobb fejlesztése az utőbbi években többszörös sebbesség javulást eredményez és am is mindig a HDD volt a leggyengébb pont a gépekben!
Pedig még mindig nagyon érdemes és ajánlott a nagy hdd és nem érdemes nagy ssd-t venni. Vesz az ember egy 60-120gb os ssd-t arra bőven ráfér a windows meg a programjai és felesleges 20-30-40 000 ft ot kidobni arra hogy ssd-n tárolja az ember a filmeket stb.
Jaja,veszel egy 60 Gigás SSD-t,bőven ráfér a windows,még az alap programok is mellé.Aztán még marad pénzed,ha nem veszel 240-es SSD-t.😜 azon a kimaradt pénzen meg veszel egy 500 gigás Black vincsit,és máris megvan az egész.Szerintem sokkal egyszerűbb mint egy 240-es SSD-n való elférés.😕
Véleményem szerint nem nagyon érdemes már merevlemezt venni nyilván akinek 1tb os tárterület kell annak igen de átlag felhasználóknak ajánlottam beszerezni egy 240 es SSD -t vagy kissebbet amennyi elég! Az SSD a számítástechnika lenagyobb fejlesztése az utőbbi években többszörös sebbesség javulást eredményez és am is mindig a HDD volt a leggyengébb pont a gépekben!
Pedig még mindig nagyon érdemes és ajánlott a nagy hdd és nem érdemes nagy ssd-t venni. Vesz az ember egy 60-120gb os ssd-t arra bőven ráfér a windows meg a programjai és felesleges 20-30-40 000 ft ot kidobni arra hogy ssd-n tárolja az ember a filmeket stb.
ssd op rendszernek, +pár programnak jó. Pl. bf3-at nem tartanék rajta. (240gb-on már igen, de nem mindenki vesz manapság 240-es ssd-t)
hát én nem vennék már ide-s hdd-t. ha régi, netezős gépbe kerül, akkor sztem megéri.
Nem régibe,a mostaniba!😊 Jó akkor nem veszem meg,le is teszek róla.
Sziasztok.
Ajánlanátok valami megbízható 80-120 GB-s SSD-t, kizárólag az operációs rendszer számára?
OCZ Vertex 4 - ma újítottam be egyre s maximálisan megvagyok vele elégedve!
Köszi. Ezekhez nem nagyon értek, de lesz észrevehető különbség a mostani Sata II-es vinyómhoz képest? Azt tudom hogy jóval gyorsabb az írási olvasási sebessége, de légyszi írj róla személyes tapasztalatot, mint pl. mennyi idő alatt tölt be rajta a rendszer, mekkora zajjal jár működés közben, stb.
Ugyan nekem nem vertex 4-em van, de egyik SSD akár a másik 😀
Hangjuk egyáltalán nincs, a rendszer boot ideje legalább felére csökkent, minden alkalmazás sokkal gyorsabban indul, pl a telepített programok kilistázásánál nincs várakozás, a böngésző is gyorsabb...
Sokszor sokan, sok helyen leírták, de tényleg nagyon megéri a beruházást, legnagyobb előny számomra pl hogy megszűnt a hdd állandó halk kerregése 😀
Köszönöm. És amúgy ezek mennyire strapabíróak? Úgy értem hogy nálam a gép rengeteget, van hogy napi 20 órát is megy. Eleinte hogy bejöttek ezek a vinyók, hallottam olyanokat hogy azok a szektorok amit sokszor írok újra elromlanak. Ez a hiba még mindig fenáll ezeknél?
Sziasztok.
Ajánlanátok valami megbízható 80-120 GB-s SSD-t, kizárólag az operációs rendszer számára?
Köszi. Ezekhez nem nagyon értek, de lesz észrevehető különbség a mostani Sata II-es vinyómhoz képest? Azt tudom hogy jóval gyorsabb az írási olvasási sebessége, de légyszi írj róla személyes tapasztalatot, mint pl. mennyi idő alatt tölt be rajta a rendszer, mekkora zajjal jár működés közben, stb.
Ugyan nekem nem vertex 4-em van, de egyik SSD akár a másik 😀
Hangjuk egyáltalán nincs, a rendszer boot ideje legalább felére csökkent, minden alkalmazás sokkal gyorsabban indul, pl a telepített programok kilistázásánál nincs várakozás, a böngésző is gyorsabb...
Sokszor sokan, sok helyen leírták, de tényleg nagyon megéri a beruházást, legnagyobb előny számomra pl hogy megszűnt a hdd állandó halk kerregése 😀
Sziasztok.
Sziasztok.
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 32MB SATAII ST1000DM005 Erröl a vinyorol valakinek valami tapasztalata?
Seagate viszonylag jó HDD-ket gyárt. Én mondjuk western digitalt (WD) vennék, de lehet hogy csak az én hülyeségem .😀
Valaki tudna nekem ajánlani egy izmos vinyót? Sata 3-ast ha lehet, valami felsőbb kategóriásra gondoltam. Köszi előre. 😀
Ha izmos cucc kell, akkor SSD-t vegyél. Vagy ha a nagyobb tárhely miatt kell, de utős vinyó, akkor WD Velociraptor, vagy ha az már tól drága, WD Black.
1TB-s vinyót szeretnék melyiket ajánljátok (sataII).
Kellene nekem egy külső merevlemez csak nem tudom milyet vegyek. Mit ajánlanátok és menyiért dobálják? 500Gb elég lenne.
Ja és hol érdemes venni!
Nekem nincs bajom a samsung vinyókkal. Nekem 3 is van a gépben. 😆 Ebből az egyik lassan 3 éves, a másik 2 és fél éves, s a 3. is majdnem 2 éves. Tehát ki lehet fogni jót is. 😆
Nekem meg van 12éves Maxtor...😃
Igaz picit kerreg.😜
Nekem a régi asztaliban van egy 7 éves Maxtor és működik. A hangja a porszívó hangjával vetekszik, kattogással megfűszerezve. 😀 De működik.
Nekem nincs bajom a samsung vinyókkal. Nekem 3 is van a gépben. 😆 Ebből az egyik lassan 3 éves, a másik 2 és fél éves, s a 3. is majdnem 2 éves. Tehát ki lehet fogni jót is. 😆
Igaz picit kerreg.😜
A 486-osunkban máig tökéletesen működik egy 631MB-os Seagate, amit bátyám még a főiskolakezdésére vett már bő 20 éve... 😜
Igaz picit kerreg.😜
Egyáltalán nem rossz. Semmivel nem rosszabb a halálozási rátája mint a WD nek vagy akár melyiknek.
Ezt cáfolnám az 1év alatt elfogyasztott 6 Samu vinyómmal. WD-m meg Seagate-m még sosem ment tönkre, pedig valahol van még egy 631MB-os Seagate-m is. Meg a WD Black illetve afeletti vinyóira sem poénból adnak 5 év garit. Meg talán Maxtor vinyóm volt még, azzal nem tudom mi lett, de azt a céget már úgyis felvásárolta a Seagate. 😀 Valamint az sem poénból történt, hogy a Samsung 3 éve kivonult a HDD piacról, azóta talán már az a részleg is a Seagate kezében van.
Mindig ezt a 6 ot hozod fel példaként. Mindenkinek volt már szar szériája. A seagate nek is volt olyan nemrég ami rendszeresen halálozott el. De azt is javították.
Miért, mégis mi a szart hozzak föl példaként, ha nem azt, ami nekem volt? Ráadásul még csak nem is ugyan azt a modellt kaptam vissza mindig, szóval szériahiba sem lehetett, vagy kifogtam 2 szar szériát is... 😂 Meg azt hozom fel példának mindig, hogy a Samsung kivonul a HDD piacról, ami pontosan azért történt, mert túl sok vinyójuk szart be, és túl keveset adtak el ahhoz, hogy komoly nyereséget termeljen a fejlesztések mellett. Ez minden bizonnyal azért történt, mert annyira jó vinyókat gyártottak, nem? 😀
SSD 700ezer
Milyen 700ezer? 😆 240-ből már lehet venni 1TB-nyi SSD-t. Ami persze még mindig kib*szott sok egy HDD-hez képest, egyértelműen nem éri meg adattárolásra, de azért mégsem 700eFt...
Kösz Devis persze h úgy értettem csak az iylen tudatlanok nem értik! 😉
SSD adat tárolásra ? ki a tudatlan te segg 😢
vegyél már film tárolásra SSD-t
1TB os HDD 33ezer 1TB os SSD 700ezer
egy ilyen kamu amerikai lakhelyes 18éves ember
aki még a gépét se írja ki... bármilyen is... ne dumáljon nekem !
Sziasztok! Az a helyzet hogy én nem nagyon értek ezekhez, hogy SSD vagy HDD, melyik a jobb stb. Milyen merevlemezt ajánlotok (nem tudom hogy hdd vagy ssd)? Feltételek: SATA, 320-500GB(ennyi is bőven elég nekem mivel nem nézek filmeket)
SSD sokkal gyorsabb mint a HDD, nincs benne mozgó alkatrész. Egy 120GB-os SSD 20e-25e örülsz kapsz, 256 GB 50e-60e, 512GB 100e fölött, szóval elég drága. De 22e lehet venni WD 500GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 ami viszonylag gyors.