Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dave500 avatar
Ajax: Ha normálisan működik frissítés után is, akkor törölheted nyugodtan! Az csak az előző build mentése, hogy vissza tudd állítani, ha valami probléma van az újjal. Semmilyen adatod nem fog törlődni, csak nem fogod tudni visszavonni a frissítést.
0
0
0
0
Ajax avatar
Ezt nyugodtan törölhetem?

https://www.kephost.com/images/2016/09/16/Nevtelen8d423.png

Nem fog semmi adatom elveszni ezzel, ha törlöm? Gondolom nem, de azért mielőtt törlöm, inkább rákérdezek itt is. 😃
0
0
0
0
gatya123 avatar
Aktivárorral aktivált 8ról 10re frissítés műkszik még valahogy?
0
0
0
0
Hunork avatar
gatya123: akkor nem aktiválja, ha OEM eredeti verziód volt! Ekkor KELL a Support, és esetleg kér számlát, valamit, hogy az alaplap cserét beaktiválja, mert az OEM egy adott hardverhez kötődik. A kicsivel (10k) drágább USB kulcsos WIN már nem kéri, bármilyen hardverre felteheted. Értelemszerűen egyszerre csak egy adott gépre. 😀
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogyan lehet VÉGLEG és teljesen letiltani az "illesztőprogram aláírás megkövetelését"?
Van egy LCD kijelzőm, amihez nincs aláírásos driver, f7-el letiltottam az aláírás megkövetelését, fel is raktam, működik, de normál indításnál az eszközkezelőben ezt írja "A Windows nem tudja ellenőrizni az eszközhöz szükséges illesztőprogramok digitális aláírását. Egy nemrégiben történt hardver- vagy szoftvermódosítás hibás aláírással rendelkező, sérült, vagy akár ismeretlen forrásból származó kártékony fájlt telepíthetett. (Kód: 52)"
Nekem az is jó lenne, ha mindig úgy indulna, hogy le van tiltva, teljesen mindegy, csak ne legyen.

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
gatya123 avatar
másik dolog, alaplap csere után nemaktiválja a wint, eredeti példányom volt, a support szerint ha belépek a fiókomba amihez kötve volt az elözö hardver akkor aktiválni fogja ennél is, de mégsem...
0
0
0
0
Twist avatar
Belefutott már valaki rajtam kívül a windows update memory leak-jébe win 10-en?
A jelenség a következő: Rendszerindítás után elkezd frissítést keresni. Ha talál, akkor elkezdi letölteni, majd megáll valahol (ez már volt 46, 48, 78 % is). Ettől kezdve pedig elkezdi feltornázni a memória használatot. Negyed óra után a fizikai memória 99% (16 Gb ram-ról beszélünk), és 50% lemezhasználat (próbál a szerencsétlen swappelni). Még 1-2 perc és olyan szinten belassul minden, hogy már az egérre sem reagál. Innen már csak a reset segít. De indulás után a menetred ugyan ez.
0
0
0
0
FekaRap avatar
persze utána nem kell ha beaktivaltad a rendszert már rá frissitesz eredetinek fogja nézni ugyan ugy 😀
0
0
0
0
Ajax avatar
Oksa. Elkezdtem frissíteni akkor, aztán ha kell akkor használom a kms-t. De lehet nem is kell, mert ugye már aktiváltam azzal, így lehet eleve eredetinek érzékeli, aztán nem is kell újból használni.
0
0
0
0
FekaRap avatar
Ajax: fellehet tenni én is a forza miatt töltöttem le nekem se eredeti, kms-el aktiváltam.
0
0
0
0
Ajax avatar
Hunork: Ezt mondják, hogy végleges, de én már semmit nem hiszek el. Lesz ott még újabb amiért megint fizetni kell, hidd el.
0
0
0
0
Hunork avatar
Én csak annyit mondok, hogy jó esetben működik még a W10 áttérés, és nem ellenőrzik a kisegítő lehetőség valódi használatát.
Aztán: mivel a WIN 10 lesz a végleges, és erre fognak évente frissíteni, így szerintem egy gépfejlesztés kapcsán nem tartom vészesnek, hogy "egy életre", kb 40k pénzért megvegye az ember a korlátlan számban telepíthető (otthon, más hardverre, így érteni!) oprendszert.
De ez magánvélemény...
0
0
0
0
Ajax avatar
Köszi, letöltöttem. De ezt nem eredeti windows-ra is nyugodtan fel lehet tenni?
0
0
0
0
sisko avatar
Ajax : gépház--->frissítés és biztonság-->windows update-->további információ = és itt fogja felajánlani az anniversary update letöltését.
0
0
0
0
no avatar
A Media Creation Toollal nem lehet ezt abszolválni?
0
0
0
0
Ajax avatar
Sziasztok!

Nem szoktam így frissítgetni a windows-t, de most jött ki a Halo 5: Forge PC-re, és csak az anniversary update-tel lehet használni, szóval "kénytelen" vagyok frissíteni. Kérdés, hogy ezt hogyan tudom megtenni?! Nem eredeti windows 10-em van, a gépen a Windows Update azt írja, hogy az eszköz naprakész (és nem talál így frissítést). Nem is raktam volna fel kérdezés nélkül, csak ránéztem. Na szóval, ha nem eredetim van, akkor leszedhetem a microsoft oldaláról a frissítést, vagy nézzek valamit core-on?
0
0
0
0
xymano avatar
hello
Valaki nem tud véletlenül win10 re egy olyan film lejátszót ami wifin átküldi a képet smart tvre.
És az egész asztalt valahogyan nem lehet kivetíteni kábel nélkül csak wifin?
0
0
0
0
hashimoto avatar
TurBO-CuCC: BlueScreenView-al keresd ki a legutolsó dump file-t, töltsd fel valahová, és linkeld el ide. Abból, talán meg tudom mondani, mi okozza.
Link a BlueScreenView-hoz: [LINK]
0
0
0
0
BOMB avatar
hogy tudom elindítani safe mode-ban? csak mert amikor az f8-at nyomom akkor csak azt tudom kiválasztani hogy melyik lemezről boot-oljon
0
0
0
0
Omis avatar
Kernel Security cache hibám van teljesen random,
és ez a hiba azóta van mióta meg van az új cpu(x4880k)
újratelepítés megvolt.valami ötlet?
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Mikor telepítettem, akkor nem adtam meg neki. A Forza miatt kellett bejelentkeznem, de régebben simán át tudtam állítani helyi fiókra.
Ezzel nekem most csak az a bajom, hogy mindig kéri a jelszót indításnál és már unom. 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
Rakd újra a rendszert, és telepítés közben mikor kéri a Microsoft acc ot, ne add meg neki, hanem egyből a helyi fiókra kattolj. 😀
Vagy használd így, ezlenne sztem a legegyszerűbb.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy amikor vissza akarok váltani helyi fiókra, nem engedi és ezt a hibaüzenetet dobja ki: 0x80004005.
Az lenne a kérdésem, hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?
Köszönöm!
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Most így hirtelen az Autohotkey jut eszembe, nem tudom ha lehet vele ilyeneket csinálni
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Van valakinek valami elképzelése, hogy hogyan lenne megoldható az, hogy bootolás után (amikor felállt a windows) egymás után kétszer "entert" nyomjon a gép magától?
PSCheck nem indul el simán, kiad egy "Warning" ablakot, amit le kell okézni, hogy betöltse a feszültségértékeket, aztán kilép magától, az már megoldottam, de amíg nincs leokézva, addig nem tölti be.
Erre valamilyen script kellene, de tippem sincs milyen (esetleg megoldható cmd-vel is?!

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Krissz avatar
Reszler: valóban. Nekem a Win 7 et hitte eredetinek, s azóta a Win 10 em is eredeti. 1 év után meg a KMS megfogja oldani 😀 😀
0
0
0
0
no avatar
Igen de egy év után muszáj kicsengetni a zsét.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Szerintem itt akinek 10 van a gépén nagy valószínűséggel megoldotta ingyenesen míg lehetett.Nekem is így van teljesen jogtiszta rendszerem.
0
0
0
0
no avatar
aha értem nektek melyik van?
0
0
0
0
Krissz avatar
Attól függ hány gépre kell.
Ha OEM 42k ért, akkor azt csak 1 gépre és addig tudod újratelepítgetni, míg nem cserélsz alaplapot. Ha cserélsz lapot, akkor viszont az ügyfélszolgálattal kell átpakoltatni a licencet a másik konfighoz.

Több felhasználós: passz, gondolom az a megadott számú gépre telepíthető, és ott is lap cserénél ugyanugy kell az ügyfélszolgálattal, átirattatni a licencet.

USB-s verzió: ez ugyanúgy OEM, csak más adathordozó
0
0
0
0
no avatar
melyik a jobb? 42 ezres az oem-es az az 1 felhasználós, és nem tudom hogy ha netán újra kéne rakni akkor lehet-e. A másik meg 83 a pro ami többfelhasználós. De van usb-s is az 46 ezer persze a 64 bites.
0
0
0
0
Krissz avatar
Ez is próbáltad?
https://kepfeltoltes.hu/160824/ScreenShot_20160824065831_www.kepfeltoltes.hu_.png

Esetleg energiagazdálkodási szutykoknál nézelődj még 😀
0
0
0
0
tiboor avatar
skacok valaki tudja hogyan kell kivenni a lock screent, illetve a jelszavas bejelentkezést? gpedit, netplwiz nem segít valamiért...
0
0
0
0
Krissz avatar
Ez a windows 10 media creation tool, egy szutyok. Multkorában is, mikor énis kiiakartam probálni, csak Home ot szedett le, az meg kell a faxomnak 😆
Aztán miután kijöt az MSDN-es 1607 es ISO-k nCore ra, aztán innen szedtem le őket. 😀
0
0
0
0
no avatar
De van, nekem is az van fenn (1607), csak én nem All in One pack-ot szedtem le, hanem csak simán a Pro-t.
De abba a telepítőbe még az Enterprise sincs benne, mit sikerült leszedned? 😃 Lehet a Sima Windows 10 az.
0
0
0
0
Pixx avatar
sziasztok már nincs win 10 pro verzió?

https://kepfeltoltes.hu/160821/1363579831N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
marko99 avatar
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a PayPal-lal kapcsolatban. Tudom, nem itt kell kérdezni, ne öljetek meg, de szerintem máshol nem találtak volna rá a kérdésemre. Szóval, vásároltam Steamen és PS Store-n is Paypal-lal, de mindig a bankkártyáról veszi a pénzt, nem pedig az egyenlegről. Pl tavaly direkt feltöltöttem 3500 ft-t, hogy megvegyem a Cs GO-t, de a kártyáról vett 3500 ft-t. Azt szeretném, hogy a paypal egyenlegről vegye a pénzt. Ahogy most beléptem a fiókba, ezt láttam a beállításokban : "If you have a PayPal balance, we'll use it first." Biztos hogy így lesz, és nem a kártyáról vesz pénzt? Ha nem, akkor hogyan kell beállítani úgy, ahogy szeretném?
0
0
0
0
Jani35 avatar
Mindegy így marad....a fene így egye meg ahogy van.
0
0
0
0
Krissz avatar
Nekemis azon van. 1511 ben is azon volt, és semmi bajom nincs vele 😀
0
0
0
0
Jani35 avatar
A 1511-es win 10 szokásosan indult,ez a 1607-es verzió sz@r szerintem,ezzel valami gebasz van tutti!
szerinted jó ez így szelektíven?kizárt....
0
0
0
0
Krissz avatar
De miért nemjó azon ahol most van? 😃
0
0
0
0
Jani35 avatar
Csökkentett módban átállítottam szokásos indításra,elfogadta,de miután újraindul a gép,visszaáll szelektív indításra illetve bootoláskor a kijelentkezési képernyő fogad 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
"Szokásos indítás" bepipálása esetleg ???
Amúgy meg nekemis a Szelektíven van, és semmi gond, jóvanazúgy...
0
0
0
0
Jani35 avatar
enkóros win10 x64 pro 1607 verziót telepítettem,ezt hogyan tudom visszavarázsolni szokásos indításra?
[LINK]
0
0
0
0
Liptik avatar
Hát az asztali már aznap frissítette magát mire megjelent, de még a laptop nem találja.
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz, én híve vagyok a tiszta telepítésnek, főleg ha van rá lehetőség is. Inkább rakd újra tisztán, és akkor kevesebb esély van arra hogy szoftveresen meggalydul valami. 😀
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Olyan kérdésem lenne, hogy most van egy windowsos gépem.
https://gepigeny.hu/user/amdmonster/eszkozok/80197
Ha összerakok egy másik gépet, és simán átrakom bele a hdd-t, és utána tolok tiszta telepítést, azzal lehet baja? Tönkre tud tenni valamit?
Azért bátorkodnék csak így újratelepíteni, mert eddig is apu-m volt, és amd vgam, és ezután is az lenne, szóval elvileg a driverek jók. Csak az volna a kérdéses, hogy a Win ezt hogy kezelné?

És másik fontos kérdésem:
Nem tudja letölteni a Win az anniversary update-et. Mármint letölti, de 100%-on áll aztán egyszercsak kiírja, hogy Feature update to Windows 10, version 1607 - Error 0x80240031
Nem sok értelmes olvasmányt találtam róla :\
Valakinek esetleg hasonló eset vagy valami?
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Én úgy látom, legtöbbször "kókányolt" vagy régi konfigokkal, avagy user hiba miatt rendetlenkedik a win10. Nálam sem volt soha semmi baja. Pedig anno win7-ről frissítettem. Egyszerűen csak karbantartom a rendszert, "takarítok" ha úgy tetszik. Registryt gyomlálok és megfelelő tűzfalat használok. Egyetlen egyszer sem fordult még elő nálam egyik jelenség sem, amit itt olvastam ebben a topikban. Sem a volt AMD-s rendszeremben, sem a mostaniban. Pedig mikor Intelre váltottam, még az alaplap csere miatt sem ficánkolt a Win10. Tudomásul vette a "váltást" telepítette a megfelelő drivereket és annyi.
Szerk: Nem állt szándékomban megsérteni senkit, persze előfordúlhat, hogy egyes hardver elemek párosítása nem felel meg a Win 10-nek, vagy csak "olyanja" van.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció