Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólások: 4 065
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Funes avatar
Valószínűleg igen, ha előtte nem volt ilyen.
0
0
0
0
Funes avatar
Az új frissítés óta teljesen megzavarodott a rendszer.. Az edge Bugol nem működik rendesen a lefele görgetés másodpercekre megfagy.. Akkor az óra nem szinkronizál automatikusan, hanem 10-20 de akár 30 percet késik pedig be van állítva automatikusra minden !
Akkor Gta5-nél tapasztalok laggolást ami eddig nem volt, még a tálca is meg-meg fagyogat másodpercekre most már nagyon érik, hogy visszaállok win 7-re mert ez katasztrófa, azt hinné az ember, hogy foltozzák a rendszert, de ehelyett még rosszabb lesz minden egyes frissítéssel.
Eddig az én véleményem, hogy Dx12-estől meg mindenestől úgy ahogy van óriási kapufa ez a Windows !
0
0
0
0
lumosnina avatar
Sziasztok!

Eredeti w10-em a kovetkezot produkalja: randomban feketevel kiemel szovegeket amelyek ennel fogva olvashatatlanok. Most jott ra a szorakozhatnek. [LINK]
Virus vagy valami beallitas ment el? Koszi
0
0
0
0
Krissz avatar
Gépház ==> Frissítés és Biztonság ==> Windows Insider Program

Itt bevan állítva a IP buildek fogadása ?

(én nem javasolnám ezeknek a telepítését, tele van hibával még. Főleg elsődleges rendszernek nem ajánlom, inkább egy stabil nak kiadott Win 10 et használj. De ha mindenképp ezt akarod, akkor szenvedj csak majd a hibáktól 😉)
0
0
0
0
Hunork avatar
Sok gond volt az Insider update-ekkel. sajnos. Legtöbben a tiszta telepítést látták megoldásnak, tehát a legfrissebb iso letöltése, és telepítése. [LINK]
Van még pár megoldás, de nem biztos, hogy mindenkinek jó: [LINK] és [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! Az miért lehet hogy amikor rámegyek a frissítések keresésére akkor azt írja hogy az eszköz napra kész ? Szeretném frissíteni a buildem,jelenleg 14393 van fent de én a 14936-t szeretném. Insider be van állítva és hozzá van csatolva felhasználó. Előre is köszi !
0
0
0
0
no avatar
Holt tudom megnézni?
0
0
0
0
xCube avatar
Meg kéne nézned, hogy a HDD mater boot recordként van-e formázva.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni!

A probléma a következő: Laptopomon win10 van, SSD és HDD, újraindításnál folyamatosan elfelejti a HDD elérési útját az az eltűnik a D meghajtó. A lemezkezelésnél>meghatóbetűjel és elérési út, módosításával kell minden újraindításnál megadni a helyét. Tudnátok segíteni benne, hogy hogyan tudom beállítani, hogy ne tűnjön el?

Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
xCube avatar
Én is haldokló HDD -re gyanakszom. Érdemes lenne megpróbálni egy másikkal.
0
0
0
0
dave500 avatar
DonTuros:
Azt hittem asztali gépről van szó, az igazat megvallva nem néztem meg a konfigod.
Laptop esetén is van bios elem (hol az alapon, foglalatban, hol egy 2 tűs csatlakozóval rádugva az alaplapra) ennek a lemerülése okozhat érdekes hibákat, főleg, hogy laptopról van szó.
Felmerül bennem a HDD hiba is, ugyanis ha elkezdett haldokolni, majd a tiszta telepítés sem megy, valószínűleg a winyóval lesz gond, de előtte mindenképp megpróbálnám 1 elemcserével.
Szerintem a írt adatokat nem tudja visszaolvasni már.. de ez csak egy tipp.
0
0
0
0
Konry avatar
martonszabika : Megnyitod a geforce experience-t, a jobb felső sarokban van egy olyan opció, hogy
'ossza meg a játék legjobb pillanatait' - erre rákattintasz, előugrik egy menü, azon belül megnyitod a beállításokat és ott a 'Rétegek' menüpontra kattintva tudod kikapcsolni az állapotjelzőt.
0
0
0
0
martonszabika avatar
valaki leírná hogy ezt hogy lehet eltűntetni win10-en? minden játéknál ott van http://imgur.com/cixdDKp
0
0
0
0
DonTuros avatar
Dave500:
Köszönöm a válaszod. A "cserélj BIOS elemet" alatt mit értesz? ACHI-n volt, direkt megnéztem, sőt, mást nem is enged állítani.
Ugye ez egy laptop, így tápot nemigen tudok benne cserélni, szerintem.
Hát, miután a partíciókat látod, ahol formázni tudsz, majd TOVÁBB, és ott elkezdi tölteni (asszem 5 sor van, ott bontja ki elvileg a fájlokat, nem?), és ott áll meg. Eszerint valamilyen hibás fájl az oka.

https://i.ytimg.com/vi/DRkuOgvg4u8/sddefault.jpg
0
0
0
0
dave500 avatar
Szia!
Valószínűleg a kékhaláloknak oka van, első körben cserélj BIOS elemet, ha ez nem segít, akkor reseteld is a biost, nézd meg, hogy az idő meg minden jól be van-e állítva, húzz ki minden feleslegeset (csak bill, egér), nézd meg, hogy a SATA mód át van-e állítva "ACHI"-ra, ez fontos windows 8 és 10 telepítésénél.
Ha ezek után sem oldódik meg a probléma, akkor próbálj kölcsönkérni egy tápot(bár nem tartom valószínűnek, de tud érdekes dolgokat művelni, ha haldoklik a táp), külföldi fórumokon is írták.
Jut eszembe, meddig megy el a telepítés?
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok!

A gépem (Asus), nemrég haldoklásba kezdett, rengeteg kékhalált kapott az utóbbi időben, így elterveztem, hogy újrarakom. De amikor el szeretném indítani a telepítést, leformázom az eredeti meghajtót, s elkezdi telepíteni, akkor bejön az 0x80070750-es hiba, ami mind a Windows 8.1 Pro (DVD), Windows 7 Ultimate (DVD) és Windows 10 Pro (USB) telepítésénél is előjön.
Hogyan tudnám megoldani, orvosolni ezt a problémát? Fontos lenne a tanuláshoz, és csak a hétvégéig tudom nélkülözni, hétfőtől már nem igazán.

Előre is nagyon köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Akkkor olyat kell vennem az legalább át lehet vinni másik gépre is.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
djsiegfried:
Mivel már a laphoz volt kötve eredeti Win 10 így arra bármikor feltehető és eredetinek is fogja venni.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Ha eladom az alaplapom, az új tulaj vele együtt megkapja a WIN10-et is? (eredeti win8.1ről lett felfrissítve win10pro ra) Köszönöm
0
0
0
0
csuz-li avatar
Attila84: A Win10-nek, mint eddig minden Windowsnak, teljesen mindegy, hogy hogyan sikerült aktiválni, szóval ez nem lehet gond. Viszont ötletem nincs. A leírásod alapján legalábbis nem tudom elképzelni, mi lehet a gond.
0
0
0
0
no avatar
Volt egy kalóz win 10 a gépemen...döglödött a rendszer, egy pár játék már el se indult...újrahúztam, de még szarabb let mindenre de minden játékra azt írja amit feltelepítek hogy....A számítógéphez való verziórol érdeklődjön a szoftver gyártójától....előre is kösz...ui:. A vedd meg eredetibe te seggfej okoskodó ***ok kíméljenek, nincs pénzem 30 rongy most hogy ilyenre költsek ki se látszunk az adósságból....
0
0
0
0
csuz-li avatar
Vass Gabor: Pendriveről megy. Amúgy több gép alatt mit értesz? Csak a tisztánlátás miatt:
[list]OEM = egy gépre lehet felrakni, az alaplaphoz kötődik hardverkulccsal, tehát később a géppel (alaplappal) együtt ki is dobhatod, másik alaplapra nem megy fel. (Persze lehet telefonban könyörögni és akkor felmehet...)
Nem OEM = egyszerre csak egy gépre lehet feltelepíteni, aktiválni, de ha a gépet lecseréled, akkor egy újabb gépre is felteheted, de egyszerre mindig csak egy vason lehet aktív. Ez árban kb a duplája az OEM-nek
Csoportos licence = egyszerre több kulcsot veszel, így annyi gépre tudsz telepíteni, annyi gépen lehet aktív win-ed, amennyi kulcsot vettél.[/list]
Amúgy felesleges "dobozost" venni, elég a kulcs, mivel a Microsoft oldaláról bármikor letöltheted a legfrissebb telepítőt, kiírhatod DVD-re, vagy pendrive-ra, ami épp tetszik és a kulcs beírásával aktiválhatod.
0
0
0
0
Puffin avatar
Igen! Gyorsabb, egyszerűbb.
0
0
0
0
no avatar
A dobozos az pendrivéről megy nem dvd-ről?
0
0
0
0
Puffin avatar
Vass Gabor: amelyik nem OEM, azt hiszem.
0
0
0
0
no avatar
Melyiket kell vennem ha több gépre akarom átrakni?
0
0
0
0
martonszabika avatar
Az okozhatja hogy valami rosszul volt feltelepítve?
0
0
0
0
Bronson avatar
hirtelen leállás okozhatja a win fájlok sérülését, nem feltétlenül ment tönkre a hdd...
0
0
0
0
Krissz avatar
Érdemes lenne a HDD-t másik gépben tesztelni.. (nem konkrétan arra gyanakodok hogy behalt a HDD, hanem csak arra hogy maga a BIOS/alaplap nem látja)

Kábelekkel igen, ellehetne szorakozni, picit, hátha 😃
0
0
0
0
martonszabika avatar
Win 10-et használok. Néha így használat közben is egy kicsit megakad majd megy tovább. BIOS-t már visszaraktam deffault-ra és minden kábelt megnyomkodtam hogy véletlen se legyen kicsúszva de akkor megpróbálom a HDD kábelét kicserélni.
0
0
0
0
Funes avatar
Nem hiszem, hogy a Hdd hibás inkább lehet rossz Bios beállítás vagy sata kábel hiba !
Először a kábeleket kell átcserélni, aztán alaplapon másik sata csatlakozóba dugni, ha még mindig fenn áll a hiba Bios Reset, utána lehet gyanakodni alaplap, táp stb.. De persze ezelőtt nem árt megnézni másik Hdd-vel mit csinál.
De legkevésbé hinném, hogy a winyó hibás...
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Azért mondtam azt a fájlt mert nálunk is volt ilyen gond és nem akartam hinni a szememnek, amikor beraktuk a telepítő CD-t - és akkoriban még volt olyan lehetőség, hogy JAVÍTÁS (gomb). Arra rámentünk és megoldódott a ez a gond. Még egyszer mondom, hogy én majd hülyét kaptam, hogy pont ezzel sikerült megoldani. 😃 De valószínűleg a HDD gond lesz, de azért nemártana megpróbálni ezt a javítós dolgot. Nehogy feleslegesen vegyen egy új HDD-t.
0
0
0
0
Krissz avatar
Nemismeri fel a HDD-t, "Nincs bootolható eszköz".

Nem "Azt a fájlt" hiszen a Windowst se látja rajta, ez BIOS üzenet, komplettan a HDD-t nemismeri fel. 😀
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
martonszabika: a "no bootable" merevlemez gond lesz. Nem találja a rendszer azt a fájlt a merevlemezen, ami elindítja a bootolást. Milyen op rendszer van rajta?
0
0
0
0
martonszabika avatar
egy hete összerakott új gépem 20 perc használat után kékhalált kap , újraindítás után néha írja hogy no booatable device.Valami tipp?
0
0
0
0
hangzoj avatar
Tiszta telepítés meg volt, ugyanúgy csinálja.😞
Szerk.
Kikapcsoltam a gyorselotoltest így működik .
0
0
0
0
Twist avatar
legrand: Nekem ezt már az anniversary előtt is csinálta, átlagban 3 indításból egyszer. Szóval nem az update környékén kell keresni a hibát.
0
0
0
0
Krissz avatar
Nálam szerencsére minden okés, Aniversary után is. 😀

Esetleg egy1607-tel ujralehetne húzni, Tisztán a gépet. 😉
0
0
0
0
hangzoj avatar
Anniversary update óta ha kikapcsolom a gépet, majd másnap be akkor fekete kép fogad, ctrl+alt+del újraindítás és csak akkor lép be, más is találkozott ilyennel?
0
0
0
0
no avatar
zsoca1199: Szerintem is hülyeség, pont amiatt amit az utánad lévő kommentelt. Ha nagyon W10-ezni akarsz telefonon újits be egy MS-re. (habár ismerőseim tapasztalatai szerint nem olyan jó a W10 😕)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nemrég írtam mi lesz ha a laptopomra Pro verziós 10-re frissítek, de előtte csak Home verzió volt rajta.Ma este átfrissítettem a 7-et 10-re és aktiválta a Pro verziót is. Legalábbis aktiváltnak írja a gépházban.
0
0
0
0
Krissz avatar
Sztem faxság... semmi értelme nem lenne, nem is biztos hogy kezelné a 3 vezérlőgombod, másrészt garanciavesztés, harmadrész el is ronthatod a jelenleg meglévő android firmware ed.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Valahogy megoldható lenne hogy telepíteni tudjam a windows 10-et egy sony xperia z3 telefonra. Úgy gondolnám hogy Dual Bootba mennyen, hogy vagy androidot indítok vagy Win10-et. Sok androidos cuccnál láttam már hasonlót. Ez a telefon jó hardverrel rendelkezik. Biztosan meg lehet oldani.
0
0
0
0
Twist avatar
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…9#c3457232
Ha valaki nagyon aggódott volna érte, akkor megoldódott a probléma. A killer network driver volt a ludas. Driver frissítés, és a memóriahasználat csúcsa 11%.
0
0
0
0
dave500 avatar
Ha valakinek esetleg problémája lenne az aláíratlan driverekkel, és 52-es hibakódot dob, itt a megoldás.:

CMD-t futtatod rendszergazdaként, és beírod bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON

Ezután eltűnik a hibaüzenet, és használhatóak aláíratlan driverek is. Akit zavar , hogy kiírja jobb sarokban, azt szedje le a "watermark disabler"-t.
0
0
0
0
BOMB avatar
szerintem érzékelni fogja ! az biztos hogy totális baj nem lesz belőle 😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Felmerült bennem egy kérdés hogy mis is fog történni ha újra Win 10-et rakok a laptopomra.
Na most mivel régebben már volt Win 10 home a gépen így tudom hogy azt simán újra fel tehetem és aktiválni is fogja magát.Na, de mivel azóta én Win 7 ultimatet raktam a gépre így nem tudom mi lesz ha a median creation toll-al átfrissítem a lapost.Kapok egy 10 pro-t aktiválva íg yvagy érzékelni fogja és home-ként fog menni a dolog? Vagy esetleg totális baj lesz belőle?
Nem tudom mi lenne legjobb megoldás, hogy frissítsek a programmal vagy csináltassak vele egy új home telepítőt és azzal húzzam újra a laptopot.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció