Sziasztok!
Szeretnék befektetni egy konzolba csak nem tudom még hogy melyik legyen xbox one vagy ps4?
Lemondtam a pcről mert már meguntam a tuningolsát cserélgetést stb stb.....
Valaki hozzáértő akinek van tapasztalata privátban vagy akár itt adhatna valami kisegitő tanácsokat.
Előre is megköszönném!!
ÜDV szilvi!
... és tessék:
"A Battlefield Hardline felbontása ugyanaz lesz, mint a Battlefield 4-é volt, jelentette ma be az EA. A GamesOnNet közlése szerint a PlayStation 4 és Xbox One változatoknál 60FPS a cél.
A pontos számok egyébként úgy néztek ki a Battlefield 4 esetében, hogy míg a PlayStation 4 900p-s verziót kapott, az Xbox One 720p-ben pörgette a képkockákat. Ezek a beállítások érvényesek a Battlefield Hardline béta verziójára is. Ez az egész felbontás kérdés leginkább azért kínos egy kicsit, mert a Visceral korábban azt nyilatkozta, hogy a cél az 1080p/60FPS mindkét konzolon. Sajnos úgy néz ki, hogy ez már csak terv marad."
forrás: [LINK]
egyébként biztos szép látványt ad 720p-ben is, de ez tényleg elég kell hogy legyen?
Viszont ugyanez egy másik címre is... [LINK]
Én megértem, hogy nehéz feladat stb, de akkor ne úgy akarják már eladni a konzolt, hogy beígérik mindig a PC-s standardot aztán meg nem lesz semmi belőle. Azonban én még mindig bízom abban, hogy 1-2 év múlva ilyenről már nem lesz szó, és átugorhatók az ilyen esetek.
Néha elő-előugrik bennem az ötlet, hogy nem lenne rossz a későbbiekben beruházni egy konzolra, hiszen az mégiscsak játékra lett kitalálva, nincs semmi probléma vele, betolod a lemezt és játszol. De az ilyen összehasonlításos videók tényleg mélypontra süllyesztik az ilyen ötleteimet. Az XO-nál mi az hogy 792p? Épphogy elérik a HD felbontást? Az új konzolgenerációnál a fullHD lenne a standard, de mivel sok-sok PC már (régebb óta) tudja ezeket, nem értem miért nagy dolog az, hogy úgy promózzák a készítők, hogy 1080p felbontást ígérnek 60fps-sel. Aztán mikor megjelenik, jön az marketing szöveg, hogy elég lesz a 30 is, kivesznek dolgokat, butítják a textúrákat, meg stb. Még ezt sem tudják tartani, ez egyrészt röhej. Mivel még viszonylag az első fázisban járnak az életciklusukban, bízom benne hogy majd az idő elteltével be fogja hozni a lemaradását, és olyan meglepetéseket fognak produkálni, mint az előző generáció az utolsó éveiben (pl. GTA V)
A nextgen-nek szerintem nem arról kellett volna szólnia, hogy hány magos, meg milyen VGA van benne, hanem hogy miben tud többet adni, mint az ősei. A grafika, meg néhány 'feature' pl. vezérlő stb. nyilván adja magát, hogy fejlődést mutasson, de amit produkálnak, ( szerintem ), az még jópár játék esetében nem sok, nyilván vannak kivételek.
A sorozatos csúsztatásokról meg nem is beszélve, azt mintha már belekalkulálnák a feljesztési időbe, de ez inkább a PC-nél van jelen.
Az azért az túlzás, hogy röhögve elmennek Full hd-ban Vannak olyan pontok a játékokban, mikor lehet látni fps drop-ot a konzoloknál is. Ráadásul a legtöbb játék le van korlátozva 30 fps-re. Viszont van csomó olyan exkluzív cím, ami nem jön ki PC-re. FPS játékokat pedig jól lehet konzolon is irányítani, bár az tény, hogy az egér+bill kombóval könnyebb.
Sose volt konzolom de egyre több előnyét látom. Az új játékok hamarabb kijönnek rá, mire pc-re kijön valami (márha kijön) addig a konzolosok már unják 😃 Az újabb konzolokon (pl.: PS4) elmennek a nextgen játékok röhögve fullHD-ba, az én gépemen amit 2 éve raktam össze (rengeteg magyar fiorínóért), már kifognak a legújabb játékok. És a legtöbb játékot már nem optimalizálják normálisan, agyon kell patch-elni hogy menjen valahogy. Lehet beruházok egy PS4-re jövő hónapban, 120-130 magyar fiorínót megér és nem kell a belsejét kicserélni minden évben hogy új játékokat is ki lehessen próbálni.
Napokban elbizonytalanodtam, hogy Ps4-et vegyek vagy Pc-t. Azért bizonytalanodtam el, mivel ha józan paraszti ésszel gondolkodom, akkor a PC-t 1,5 év múlva fejlesztenem kell, ugyanis nem megy rajta minden Full HD-ba.
4 éve van Xboxom, az alatt a 4 év alatt 8 db játékom volt.
Gép érvek:
- Olcsóbb játék
- Több kihasználási lehetőség
- Nem kell Live-t fizetni
- Lehet 1,5 év mulva fejlesztenem kell.
Playstation 4 érvek:
- Minden full grafikán megy rajta
Szerintem a legnagyobb ugrás a PS1 és a PS2 között volt. Pl. Gran Turismo 2 VS Gran Turismo 3. A mai napig csak ámulok, hogy 2001-ben milyen grafikát tudtak kicsavarni a GT3-ból (ráadásul 60 fps-sel).
Nekem volt szerencsém az új konzolokhoz..... és igazából jobb élményt mint egy PC... talán azért mert ha azt mondja neked valaki hogy PC akkor eszedbe jut a facebook, a játék, netezés, filmezés... ha valaki azt mondja konzol akkor csak annyi hogy játék.... De amúgy az új konzolok csak a grafika miatt jobbak.... nincs olyan jó érzésem mint amikor PS2-ről PS3-ra váltottam.... azért közel sincsen akkor ugrás.... Szóval jobb a játékélmény konzolom de ha azt nézzük hogy PS3 vagy ps4 akkor játéktól függ melyiken jobb az élmény...
Hát, igaz.. ha már konzol akkor új generáció. Ezzel a korlátozással egyet értek. De még nem volt szerencsém Xbox One-on vagy PS4-en játszani ezért nem tudok róla véleményt mondani 😀 De én valahogy az X1 felé húzok jobban ^^
Na igen ez a 30 fps az eléggé kínos. Főleg, hogy már most rögtön az elején le van korlátozva ennyire. Viszont a játékélmény így s nagyon jó konzolon. Amióta van PS3-am is, sokkal jobb kedvvel játszom.
Ha én tehetném meg akkor PS4-et vennék... Imádok szerelni javítani de renget pénz.... kevesebb mint egy PS4... csak egy dolog van ami annyira fel tud bosszantani... ha már egyszer veszel egy PS4-et akkor ne legyen már szinten minden játék lekorlátozva 30 FPS-re mint az előző generáción.... a Watch Dogs is csak 30 FPS..... Nem tudom ezt megérteni..... csak ezek a HD feljavítások mennek 60 FPS-ben meg a fifa.... (jó ebben van egy ici-pici túlzás de akkor is... alig van játék ami 60 FPS-el futna...)
Ha tehetném most azonnal vennék egy Xbox-ot... de sajnos anyagiak miatt nem engedhetem meg magamnak. A gépbe belefáradtam már, folyamatosan költeni rá és még akkor sem biztos hogy mennének a játékok. Lásd: The Witcher 2, éjjel-nappal azzal játszanék de egyszerűen nem tudok mert akad. Na most konzolon nincs ilyen probléma.
Konzol olcsóbb, a PC-re költeni kell! 😀 Nekem volt PS3-am, GTA 4 PC-én teljesen más kategória. PC-én játszottam elsőnek vele, HD 5750 karival, win7 élmény indexe 7.3 volt, és mit ne mondjak... PS3 verzió elég gagyi volt hozzá....
PC-én szebbek a gamek! Van ps3-an is ami elég jó nem tagadom, de a PC grafikája jobban oda vág, ha van benne kakaó! 😆
Nemreg vettem egy X-BOX 360 E konzolt. Korabban csak PC-n jatszottam, talan 13 eves koromban haver PS-en parszor. Jelenleg banom, hogy csak most vettem konzolt.
Korabban mindig fejleszteni kellett, ha egy ujabb jatekkal akartam jatszani annyi penzem soha nem volt, hogy egy jobb gepet vegyek ami 1-2 evig megbirkozik a jatekokkal foleg a mai teljesitmeny orientalt jatekokkal szemben...
Szoval, most nekem ez a kanaan...nem kell kinlodni, megy vagy sem...grafika nekem igy is kielegito, szep.
Persze a PC elmeny az is egy mas fogalom. Teljesen mas erzes...stb.
Reszemrol a PC megmarad PC-nek az X-boxom meg arra, hogy jattszak. 😀
Ez egy elég érdekes téma. Nekem mindkettő van, s mindkettőt szeretem. Gyerekkorom kedvence a PS1 volt, akkoriban nem is akartam hallani, hogy PC-n játszani. Telepíteni? Fúj... PS1-be benyomom a lemezt, s játszok is. Ez így volt elég sokáig, aztán egyre jobban érdeklődtem a PC iránt. Ismerkedtem a belsejével. Szép lassan megtanultam, hogyan kell összerakni egy gépet, majd szerelem lett. Aztán sok olyan játék volt, ami nem jelent meg PC-re, így vettem egy PS3-at az exkluzív címek miatt.
Ami a PC mellett szól, a szép grafika, a fps korlát nélküli játszás. Viszont sok pénzt bele kell ölni a fejlesztésébe.
Ami a konzol mellett szól, kényelmes, nem kell fejlesztgetni, meg nagyobb a játékélmény. Legalább is én ezt vettem észre, hogy rám ilyen jótékony hatással volt a PS3. Sokkal több kedvvel ülök le játszani, mint a gép elé. Viszont a játékok drágábbak, mint PC-re.
Szóval szerintem az a jó, ha van mindkettő egy háztartásban.
Én arra gondolok h manapság inkább a konzolba jobb befektetni mert az nem kér semmi különleges dolgot h fusson a játék full HD-ban amúgy én is gép fan vok mert ma már egy konzol igen csak drága
orodreath: Igazából az első két mondat szólt neked.
Mert írtad ezt:
"az XBox One tényleg gyengébb mint a PS4 de szerintem teljesen jó, a másik meg ha most beleteszik a legbrutálisabb hardvert akkor mondjuk 3-4 év múlva mit újítanának rajta?"
Igazából a te döntsd el hogy melyek azok a "húzó" címek amivel szeretnél játszani?! A konzol önmagában mindig is kevés volt hogy elkeljen illetve nem ott nem a VAS ereje ami számított hiszem minden ráírt játéknak futni kell rajta. A rá megjelenő játékok vonzották a játékos társadalmat!
orodreath: Megmondom őszintén én még enm hallottam arról, hogy bármelyik konzolban is cseréltek volna CPU-t/VGA-t mikor kiadtak egy újabb változatot. tehát a PS3 Fat hardvere nem gyengébb szerintem, mint a PS3 Slim hardvere. Inkább csak apróbb finomításokat hajtottak végre. Jobb szellőzés, kisebb méret, kevesebb hőtermelés, kisebb fogyasztás, nagyobb vinyó stb. Bár a PS3 esetében például kivették a visszafelé való kompatibilitást, mert a 20 gigás és a 60 gigás Fat visszafelé kompatibilis volt, csak a 40 gigás nem (ezt a logikát sose értettem).
Én személy szerint PS3-X360 közül nekem a 360 jön be jobban minden téren, de leginkább a kontroller miatt mert számomra az nagyon kézre álló.
Az új konzolok szerintem elég nagy ratyik lettek mert ritka nagy trágya hardverük van főleg az xbox One-nak... szerintem még egy 7870 is bőven elég arra, hogy sokkal jobb graffon menjenek a gamek mint konzolon persze nem minden megy rajta fullon de hát a konzolokon se fog fullon menni semmi 😃 szerintem ezek a gépek már most elavultak... itt egy link ahol részletes a hardver leírása és könnyen össze lehet hasonlítani egy asztali gép vga-val a teljesítményüket: [url]http://***/elemzesek/generation_next_%E2%80%93_playstation_xbox_es_pc/1955/4[/url]
Sweetwater: Ezektől a dolgoktól függetlenül azért PC mellé nagyon is jó lehet egy konzol, mert ugye nincs Gran Turismo, Forza 5, Quantum Break, Zelda, Deep Down, Halo vagy mondjuk Metal Gear Solid 5 ami nekem azért nagyon hiányozna. 😀
Egy mai PC egy FX-6300-as procival és egy HD7950-es kártyával már maximális beállításokkal tudja futtatni 1080p-ben a Battlefield 4-et míg egy PS4 már most képtelen erre. A PS4 1600x900-ban sem tudja maximális részletességel futtatni a BF4-et. Xbox fronton még rosszabb a helyzet, ott 1280x720-ra kellett visszavenni a felbontást ahhoz hogy folyamatos legyen a játék. És ezek még csak az első címek, mi lesz itt 1-2 év múlva???
Már most azért küzd a legtöbb fejlesztő hogy 720p-be ne adj isten 900p-be stabil 30/60 FPS-el menjenek a játékok. 1080p-ben még elég kevés játék látott napvilágot PS4-re és kivétel nélkül a PC-s változat szebb. PS4-et tervezek én is venni de csak a kizárólagos címek miatt, PC helyett biztosan nem választanék konzolt.
Szeretnék befektetni egy konzolba csak nem tudom még hogy melyik legyen xbox one vagy ps4?
Lemondtam a pcről mert már meguntam a tuningolsát cserélgetést stb stb.....
Valaki hozzáértő akinek van tapasztalata privátban vagy akár itt adhatna valami kisegitő tanácsokat.
Előre is megköszönném!!
ÜDV szilvi!
Jó kis vidi
"A Battlefield Hardline felbontása ugyanaz lesz, mint a Battlefield 4-é volt, jelentette ma be az EA. A GamesOnNet közlése szerint a PlayStation 4 és Xbox One változatoknál 60FPS a cél.
A pontos számok egyébként úgy néztek ki a Battlefield 4 esetében, hogy míg a PlayStation 4 900p-s verziót kapott, az Xbox One 720p-ben pörgette a képkockákat. Ezek a beállítások érvényesek a Battlefield Hardline béta verziójára is. Ez az egész felbontás kérdés leginkább azért kínos egy kicsit, mert a Visceral korábban azt nyilatkozta, hogy a cél az 1080p/60FPS mindkét konzolon. Sajnos úgy néz ki, hogy ez már csak terv marad."
forrás: [LINK]
egyébként biztos szép látványt ad 720p-ben is, de ez tényleg elég kell hogy legyen?
Viszont ugyanez egy másik címre is... [LINK]
Én megértem, hogy nehéz feladat stb, de akkor ne úgy akarják már eladni a konzolt, hogy beígérik mindig a PC-s standardot aztán meg nem lesz semmi belőle. Azonban én még mindig bízom abban, hogy 1-2 év múlva ilyenről már nem lesz szó, és átugorhatók az ilyen esetek.
A nextgen-nek szerintem nem arról kellett volna szólnia, hogy hány magos, meg milyen VGA van benne, hanem hogy miben tud többet adni, mint az ősei. A grafika, meg néhány 'feature' pl. vezérlő stb. nyilván adja magát, hogy fejlődést mutasson, de amit produkálnak, ( szerintem ), az még jópár játék esetében nem sok, nyilván vannak kivételek.
A sorozatos csúsztatásokról meg nem is beszélve, azt mintha már belekalkulálnák a feljesztési időbe, de ez inkább a PC-nél van jelen.
Reload
Szerintem ebben az esetben PC inkább PS4 még nem forrta ki magát.
Alig van még rá játék meg nem tudni milyen gyerekbetegségei lehetnek 😀
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=53372&sub=usercomp&comp=113276]Gépem adatai[/url]
4 éve van Xboxom, az alatt a 4 év alatt 8 db játékom volt.
Gép érvek:
- Olcsóbb játék
- Több kihasználási lehetőség
- Nem kell Live-t fizetni
- Lehet 1,5 év mulva fejlesztenem kell.
Playstation 4 érvek:
- Minden full grafikán megy rajta
- Drága játék
- Live-t kell fizetni
Nem igen tudok dönteni, szerintetek?
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=53372&sub=usercomp&comp=113276]Gépem adatai[/url]
Szép kis öngól... 😆
PC-én szebbek a gamek! Van ps3-an is ami elég jó nem tagadom, de a PC grafikája jobban oda vág, ha van benne kakaó! 😆
Korabban mindig fejleszteni kellett, ha egy ujabb jatekkal akartam jatszani annyi penzem soha nem volt, hogy egy jobb gepet vegyek ami 1-2 evig megbirkozik a jatekokkal foleg a mai teljesitmeny orientalt jatekokkal szemben...
Szoval, most nekem ez a kanaan...nem kell kinlodni, megy vagy sem...grafika nekem igy is kielegito, szep.
Persze a PC elmeny az is egy mas fogalom. Teljesen mas erzes...stb.
Reszemrol a PC megmarad PC-nek az X-boxom meg arra, hogy jattszak. 😀
Ami a PC mellett szól, a szép grafika, a fps korlát nélküli játszás. Viszont sok pénzt bele kell ölni a fejlesztésébe.
Ami a konzol mellett szól, kényelmes, nem kell fejlesztgetni, meg nagyobb a játékélmény. Legalább is én ezt vettem észre, hogy rám ilyen jótékony hatással volt a PS3. Sokkal több kedvvel ülök le játszani, mint a gép elé. Viszont a játékok drágábbak, mint PC-re.
Szóval szerintem az a jó, ha van mindkettő egy háztartásban.
Mert írtad ezt:
Az új konzolok szerintem elég nagy ratyik lettek mert ritka nagy trágya hardverük van főleg az xbox One-nak... szerintem még egy 7870 is bőven elég arra, hogy sokkal jobb graffon menjenek a gamek mint konzolon persze nem minden megy rajta fullon de hát a konzolokon se fog fullon menni semmi 😃 szerintem ezek a gépek már most elavultak... itt egy link ahol részletes a hardver leírása és könnyen össze lehet hasonlítani egy asztali gép vga-val a teljesítményüket: [url]http://***/elemzesek/generation_next_%E2%80%93_playstation_xbox_es_pc/1955/4[/url]
Már most azért küzd a legtöbb fejlesztő hogy 720p-be ne adj isten 900p-be stabil 30/60 FPS-el menjenek a játékok. 1080p-ben még elég kevés játék látott napvilágot PS4-re és kivétel nélkül a PC-s változat szebb. PS4-et tervezek én is venni de csak a kizárólagos címek miatt, PC helyett biztosan nem választanék konzolt.