Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
akkor vagy faragsz ahogy Genesis1919 írta, vagy veszel ilyet pl:
ASUS GTX760-DCMOC-2GD5
0
0
0
0
MrPerfecto avatar
piero86
Hát a nevét nem tudom, de hátha ti ismeritek(nem valami jó minőség!!):
http://kepfeltoltes.hu/view/150128/DSC_0003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kb. 23CM-es fér bele.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Lehet ki lehet szedni a hdd tartót, ha nem akkor ki kell vágni, nem fog összedőlni. 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
MrPerfecto: Tudod a gépházad típusát? Vagy ha nem akkor meg kellene mérni mekkora kártya fér be.
0
0
0
0
MrPerfecto avatar
Köszi, MaTpr0F!
Alaplapon tudatában (ASUSTeK COMPUTER INC. P8H77-M LE (LGA1155 )) beférne ez a gépbe? http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx760-oc-2gb-256bit-ddr5-pci-e-gv-n760oc-2gd-p171831823/
Vagy ezt így nem lehet megmondani?
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Intel Pentium G860 3.0GHz melyik az a kártya amelyet még ki tud hajtani teljesen?(ha van olyan)
Én egy ASUS GTX 750 Ti OC-ra gondoltam, de ha nem hajtsa ki akkor mást kell, hogy nézek.
Új processzort egy darabig nem akarok venni, inkább videokártyát mert a GT 610 2 GB egy sz*r
0
0
0
0
Bronson avatar
a vga tényleg lehetne jobb, de a pipák miatt soha ne cseréld le, ezekre ne alapozz...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
GTX780-ig nem lesz cpu limited. Szóval addig a szintig ami a szívednek kedves.
Egyébként újat vagy használtat?
0
0
0
0
MrPerfecto avatar
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni(bár gondolom ez nem meglepő).
Na szóval, az a helyzet, hogy kaptunk egy jó kis gépet: http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=120539&sub=usercomp&comp=122367
Egy gond van vele, és ezt már nagyon unom. Szépen kitöltöttem a gép adatlapját de minden egyes gépigénynél az a helyzet, hogy minden zöld pipa, kivéve a videokártya. Ez elég zavaró, hiszen a GTA V is 100%-100% lenne, de a videokártya miatt csak 92%.
Szóval, milyen videokártyát tudnátok ajánlani?
Olyan 50, max (nagyon, nagyon max) 70K-ra gondoltam.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Azenenazjo: 15% lassabb mint a 280x, FHD felett még nagyobb a differencia.
0
0
0
0
Subaru avatar
Green Eye: semmit, most jött ki a GTX 960 az is 128 bites 2gb és r9 280x szinten van pedig az 384 bites és 3gb-os
0
0
0
0
Green Eye avatar
koszi a valaszt.. 7850 vagy r9 270 szimpatikus bele is ferne a keretbe.. hasznaltan vennem persze, r7 260 es 7770-et meg nezegettem es aztmondtak a processzoromhoz boven eleg is lenne de a 128bit savszelesseg eleg kevesnek tunik nekem.. mennyit szamit ez a jatekokokban?
0
0
0
0
cseszka avatar
Attol is függ mennyit szánnál rá,menyi a kereted.Az 5870 jó kártya,de már öreg,relativ sokat fogyaszt az ujabakkhoz viszonyitva,és csak 1Gb vram van rajta.Amiket néznék,bár a keretet nemtudom,HD 7850,HD 7870,R9 270X,GTX 750Ti,GTX 660Ti...használtan,de még garisan relativ baráti áron hozzájuk lehet jutni,és relativ elég erösek.A lényeg legalább 2Gb verziot vegyél ezek közül.
0
0
0
0
Green Eye avatar
sziasztok.. fx 4300 proci melle milyen video kartyat tudnatok ajanlani... amit meg kihajtana es nem utkoznek limitbe.. 7ezres szerian gondolkodok vagy r7 r9 az alacsonyabb fogyasztasert mivel 450w es tapom van csak... esetleg 5870 vagy 6950es kartyat tudnek futatni ekkora tappal? olcson hozza tudnek e ket kartya valamelyikehez jutni
0
0
0
0
KERKO avatar
ASUS Radeon R7 250 1GB 128bit DDR5 PCI-E R7250-1GD5 Erre a videókártyára esett a választásom szerintetek a mostani konfigom és ezzel a videókártyával képes leszek a watch dogs-ot low-on és majd később a gta 5-öt low-on vinni? esetleg a the evil withint? és ha igen kb hány fps-el?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem is msi gaming van sima x mentes 270-ből. Nekem bejött.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
nagybaczon: R7 265, átnevezett 7850. Viszont r9 270x jó választás.
Sapphire Radeon R9 270X Dual-X 2GB : 51k Sapphire eddigi tapasztalataim szerint messze a legmegbízhatóbb Radeon.
0
0
0
0
RIbeni avatar
nagybaczon: Ha mindenképp 270X-et veszel akkor én az MSI Gaming-et javaslom, mert a többi 270X-hez képest jobb a hűtése és úgy tudom, hogy a leghalkabb is.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az történt, hogy a sapphire 7850-esem megadta magát, szerencsére még garanciában volt, így hát visszaküldtem, de a kártyát nem tudták megjavítani, így hát visszaszolgáltatták a teljes összeget amibe került. Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen kártyát vegyek, ami legalább úgy teljesít, mint a 7850. Én egy r9 270x-re gondolok, de nem tudom, hogy milyen legyen a hűtés márkája. Azért nem veszek 7850-et megint, mert már nem forgalmazza a cég ahonnan venni akarom, ezért is nem tudtak küldeni új kártyát, csak pénzt. Ha tudtok mást is ajánlani az r9en kívűl akkor írjátok le. Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Yeti001: Nem jó, abban a szegmensben semmi értelme a 4Gb vRamnak, sima 650 esetében 2Gb-os verzió is értelmetlen. NV oldalon Gtx 750Ti, Radeon oldalon R7 265-től felfele van létjogosultsága a +1Gb vRamnak. Aki mást mond hazudik és vagy tudatlan...

Gainward GeForce GTX750 Ti 2GB : 40k
Vagy
XFX Radeon R7 265 2GB : 42k

R7 265 mellé tenném a voksom.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ujan vagy használtan nézted?Mert használta van 40K alatt GTX 660TI,R9 270X,50K R9 280X....ezek negyságrendekkel erösebbek mint a 650.hardverapro nézz szét...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok .Szerintetek a gigabyte GTX650 4 gb jó választás 40k-ést? Vagy ha nem mondanátok 40.000-ért karit?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
gaborw: Csináljunk bolhából elefántot, mekkora érvágás ez a vásárlóknak, vérlázító ! 😀
3 monitoron jön elő ez a probléma, ott ez a kártya az új címeket 10-15Fps-el futtatja, nem értem a károgás hangját. Aki olyan felbontáson játszik 2-3 Db-ot vesz.

"A fejlesztőktől származó információink szerint a GeForce GTX 970 azért működik ilyen furcsán, de fontos hangsúlyozni, hogy nem hibásan, mert az NVIDIA a fogyasztás csökkentése érdekében a teljes feldolgozási folyamatot komponenscsoportokra korlátozza. Ez azt jelenti, hogy a konkurens architektúrákhoz viszonyítva a rendszerben nem különülnek el teljesen a raszter motorok, a feldolgozók és a ROP-blokkok, vagyis ezek működése teljesen egymáshoz idomul. Mindez azt is jelenti, hogy ha az említett három elem egyikéből az NVIDIA valamennyit letilt, akkor az olyan adatbuszok letiltásával is jár, amely korlátozza a letiltott elemhez tartozó egyéb részegységeket.

A GeForce GTX 970-re levetítve a lapka 16 SMM-jéből 3 le van tiltva, ugyanakkor letiltott SMM-eket tartalmazó GPC-n belüli rasztermotor, illetve a GPC-hez rendelt ROP blokk és a hozzá tartozó memóriavezérlő esetében nem kell korlátozásokkal számolni. Viszont az SMM-ek kiütésével a bennük található adatbuszok is elérhetetlenek, ami azt jelenti, hogy az adott GPC-n belül a megmaradt egy aktív SMM-ek adatbuszai túl lennének terhelve. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, az NVIDIA bizonyos szoftveresen beépített funkciókkal korlátozza a letiltott SMM-ekhez tartozó rasztermotor, a ROP blokk és a memóriavezérlő képességeit, és lényegében ez okozza a fenti jelenséget. A korlátozás egyébként valószínűleg feloldható, de azzal minden bizonnyal rosszabbul járna a GeForce GTX 970, hiszen a megmaradt SMM adatbuszának túlterhelése jelentős gond lenne, ugyanis megakadályozná a normális működést.

Az NVIDIA tehát igazat mond, azaz a Maxwell architektúra így lett tervezve. Ennek a dizájnfilozófiának az előnye, hogy nem igényel rengeteg tranzisztort felemésztő univerzális belső adatbuszt az egyes részegységek között, amit igen nehéz jól megtervezni, ráadásul sokat hozzátenne a fogyasztáshoz is, ugyanakkor hátránya, hogy az egyes részegységek letiltása más részegységek működésére is negatív hatással lesz. Ez például megfigyelhető a GeForce GTX 970 pixelkitöltési teljesítményén. Elméletben ez a hardver csak 3%-kal gyengébb ezen a területen a GeForce GTX 980-nál, de a gyakorlatban már 28% a különbség. Világosan látszik, hogy a letiltott SMM-ek hiányzó adatbuszai miatt a GeForce GTX 970 képtelen használni az összes ROP blokkot.

A probléma egyébként nem jelentős, sőt igazából a tervezett működés miatt nem beszélhetünk problémáról sem. Inkább az tűnik problémásnak, hogy az NVIDIA nem árulta el, hogy a GeForce GTX 970 a fent említett módon dolgozik, ami miatt a felhasználók kicsit másra számítottak."
0
0
0
0
gaborw avatar
Google kereső: "Bajok vannak az új Nvidia GeForce GTX 970 videókártyákkal"

Ár/teljesítmény bajnok! Vagy mégse?

[LINK]
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Köszönöm a gyors választ proStar😆
0
0
0
0
proStarxd avatar
Kvindor: Nem éri meg, mert nagyon gyenge belépő szintu kártya.

themagichungarian: ASUS GTX 750 Ti 2Gb
Spoiler!
http://www.***/asus-geforce-gtx750ti-oc-2gd5-2gb-gddr5-pcie-ajandek-36000-huf-jatekbonusz-271375.html csillagokat töröld!
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Hellosztok.
Ehhez a konfigurációhoz milyen videokártyát ajánlotok?
Alaplap: ASUS P8H61-M LX3 Plus R2.0
Tápegység: FSP Hexa 500W
Processzor: Intel Pentium Dual-Core G860 3GHz
Ram: Kingston 8 GB 1333Mhz
Maximum 50 ezer de lehet olcsóbb
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok ez a videókártya jó lenne a gépembe?

MSI GT 720 1GB DDR5 128bit PCI-E N720-1GD5HLP
0
0
0
0
proStarxd avatar
Ha 21:9 akkor LG 25UM65. Teljes mértékben én inkább a sima Full HD-t ajánlom, ami pl.: Samsung S24D300HS, BenQ GW2760HM, Samsung S24D390HL
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Visszatérve, ti milyen monitort ajánlanátok ? Én valamiért jobban hajlok a 21:9 esek felé.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
adam973 Erös géped van,birni fogja!
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Nem is nagyon gondolkoztam most vga cserében, mivel éppen eleget költöttem rá, monitorral is csak úgy vagyok, hogy most lenne rá, meg azért van különbség 1440x900 és fullHD között.
Köszönöm a segítségeket !
0
0
0
0
bukta2 avatar
adam973 ha rám halgatsz nem veszel semmit. a 280x egy nagyon erős kártya a mai napig elég mindenhez,jól teljesít FHD ban, még egynek illetve egy erősebbnek sem lenne értelme mivel ha kijön egy új játék és rosszul optimalizálják akkor hiába van az embernek atomerőműve ha szaggat rajta a játék..! de te tudod. ez csak az én véleményem.
0
0
0
0
Bronson avatar
én az erősebb kártyát javaslom! bár a géped fullhd-ban sem fog rosszul teljesíteni, nem kell félni ettől...
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
A másik kérdésem, hogy melyik lenne jobb, egy erősebb vga vagy még egy r9 280x ? 2db 280x hez kb mekkora táp kéne ?
0
0
0
0
Puffin avatar
azért a felénél több lesz!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
adam973: fHd felbontáson kb fele lesz. 2560x1080-at ne erőltesd.
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Sziasztok !

Tervezek egy monitor cserét, jelen pillanatban egy 1440x900-as felbontású monitorom van. Ezt vagy FullHD-ra vagy egy 21:9-es monitorra akarnám cserélni (2560x1080). Mennyivel változna meg a mostani átlag fps-em ? (Jelen pillanatban egy R9 280X-van benne.) Olvastam, hogy VRAM-nak nagy szerepe van a megjelenítésben, mivel ez a kártya 3GB-os ezért csak reménykedni tudok, hogy nem lesz számottevő a csökkenés.
0
0
0
0
gaborw avatar
Meg kb. duplája árban! Szerintem értelmetlen kérdés volt! 😀 Ár/érték arányban nem éri meg a Gtx 970-hez vagy az R9 290X-hez képest. Vagy vársz a kártyával pár hónapot Mit dob ki az Amd. Vagy veszel most egy Gtx 970-et nyáron meg eladod, ha érdemes lecserélni! Per pillanat most nem!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ossian1993: 4790k már megvan, 4770k ugyanaz csak 10k-el olcsóbb, gyárilag alacsonyabb órajelét te is megemelheted, ingyen. Gtx 980 nagyon drága(160k), Gtx 970 15% lassabb, de "csak" 105k. R9 290x tudásához képest ugyancsak drága. Amit spórolsz a procin+kártyán, más, lényegesen értelmesebb hardverekre költheted. 65k a zsebedben marad, az + 8Gb ram + 2 jóféle SSD raid 0-ba, vagy egy vízhűtés. 😉
0
0
0
0
no avatar
sziasztok ! Véleményt kérek ! AMD Radeon R9 290 Powercolor PCS+ 4GB GDDR5, HDMI/DVI/AXR9 290 4GBD5-PPDHE 512bit

vagy egy GeForce GTX 980

melyik a jobb és melyik menne jobban egy Intel® Core™ i7-4790K, 4.0GHz BOX 22nm Procihoz ?
0
0
0
0
laca87 avatar
sziasztok 1 xeon E5420 mellé milyen videókártyát vegyek, mit érdemes mellé tenni?
Ati R-es szériában gondolkozok most, de mi van ha nem elég a proci...
Pü-t küldjetek légyszives mert csak elkeveredne a sok hozzászólás között, köszi 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
toopa: Teljesen igazad van, de egyrészt az eredeti kérdés arra vonatkozott, hogy az adott processzorhoz melyik gyártó kártyája a jobb, másrészt - ahogy te is írod - a mantle igazán az AMD hardverekkel hoz többet. Utóbbi egyszerűen azért, van, mert a mantle lényege az, hogy komolyabb hardverhozzáférést ad a fejlesztőknek, mint a directX és mivel ez az AMD megoldása, értelem szerűen az AMD hardvereknél jobban is működik. Tehát, ha az a kérdés, hogy AMD proci mellé melyik kártya jobb, akkor ez az előny bizony az AMD-nél van meg leginkább. (Tudom: fogalmazhatnék pontosabban is... pl.: hozzá tehettem volna, hogy azzal működik igazán, de a lényeget gondolom te is érted, hiszen erre hozod a példákat is.)

Az meg nem tudom mennyire általános hogy aki bika vga-ra áldoz, az alapból egy gyenge procit tegyen mellé,

Egyáltalán nem általános, viszont az már igen, hogy a meglévő gépedben a fejlesztés elsősorban egy újabb VGA-t jelent és nem egy újabb processzort, mert előbbit szinte bárki képes betenni egy gépbe, utóbbihoz már több hozzáértés szükséges. Ráadásul FL1XxY esete is pont ilyen. Magam is így fejlesztgetem a gépemet és ha végleg elhal a processzor, akkor egy teljesen újat rakok össze. Azoknál is ezt látom, akik hozzám fordulnak ilyen kérdésekkel. Szóval a felmérésem erősen szubjektív és messze nem reprezentatív, de ezt tapasztalom.
Azt én sem gondolom egyébként, hogy valaki csak Mantle képes játékokkal fog játszani. Viszont ez hasonló a két kártyás dilemmával. Akinek ilyen van, az nem csak CF/SLI képes játékokkal játszik, de ha a játék képes cf/SLI-re, akkor örül. Ugyan ez a Mantle-nél is. Ha nincs ilyen támogatás, akkor mindegy milyen kártyád van, viszont, ha van Mantle, akkor annak örülsz.
0
0
0
0
Bal4zs avatar
ASUS Radeon R9 280X DirectCU II 3GB 384bit GDDR5 ezt néztem ki , ha azt mondod ez a max akkor erre esne a válaszáts
0
0
0
0
toopa avatar
csuz-li:
pár játékhoz már van Mantle támogatás, ami AMD fejlesztés és csak AMD processzor - AMD videokártya párossal működik.

Ez így nem igaz. A Mantle működik Intel procival és AMD vga-val szerelt gépekkel is. Olyan eset van amikor egy erősebb vga-val és egy gyengébb cpu-val érezhetően gyorsabban fut a játék Mantle alatt mint DX alatt, viszont Intelnél már nincs ekkora mértékű gyorsulás:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2014-04/107358/results/t_r9_290.png
Viszont olyan eset is van amikor egy erős Intel procival az AMD vgak mintha úgymond "szintet lépnének", pl. a 7970 lenyomja a GTX 780 Ti-t:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2014-12/114216/results/sniper.png
Az meg nem tudom mennyire általános hogy aki bika vga-ra áldoz, az alapból egy gyenge procit tegyen mellé, ugyanis nem tartom túlzottan elképzelhetőnek azt hogy valaki csak Mantle képes játékokkal akarna játszani.
FL1XxY:
Használtan 20 000 Ft-ért maximum HD7770-et kapsz, ami játéktól függően van ahol erősebb, van ahol gyengébb mint egy 6870.
Itt meg tudod nézni mire képes a viszonylag friss játékokkal:
[LINK]
Az a gond hogy ennyi pénzért olyan kártyát ami sokkal jobb lenne mint a 6850, elég necces találni.
Ráadásul régebbi játékteszteket nézve van ahol a 6850-től is kikap.
0
0
0
0
FL1XxY avatar
ddkk22

Te mit tudnál nekem ajánlani? 😀 lentebb olvashatod a kérdésem!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Minib17
Mennyit szánsz rá?
De a fx 6300 mellé a r9 280-280x max.
Vagy gtx 760-770 max.
Ezek felett már eléggé cpu limit lenne.
0
0
0
0
FL1XxY avatar
csuz-li, értem,köszi a választ! Típusokat írhatnátok. pl: hd6850 esem volt már és jó volt, ennél frissebb kártya milyen van ami jobb és árban nem vészes?
0
0
0
0
csuz-li avatar
FL1XxY:
mennyire dolgoznak jól az Nvidiák az Amd procival

Gondolkodhatsz Nvidiában is. Alapértelmezetten teljesen mindegy, hogy melyik gyártó kártyáját melyik gyártó processzora mellé teszed.
Szigorúbb együttműködés nincs igazán, csak egy, ami az AMD VGA mellett szól, nevezetesen az, hogy pár játékhoz már van Mantle támogatás, ami AMD fejlesztés és csak AMD processzor - AMD videokártya párossal működik. A Mantle nem sokat ér egyelőre (Én Thief alatt próbáltam.), de épp a gyenge processzorokon segít már most is a tesztek szerint.
Szóval Nvidia is jó, ATI is jó, de ha ATI-t választasz, akkor egyes játékoknál rásegít a processzorra a Mantle.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció