Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
A táp nem húj szív! Mindig szívnak a gépből és hátul kitávozik a meleg!
0
0
0
0
battyan avatar
gibdj írta:
S azt nézted mennyi a proci hőmérséklete terhelés alatt?

Úgy 90c körül, de ami a legérdekesebb hideg levegőt fúj ki nem pedig meleget, a táp pedig meleget fúj a processzorra és lehet,h az zavarja meg az Everestet
0
0
0
0
gibdj avatar
Kmisi99 írta:
Ja ha lállogat a gép akkor a táp a szar!

Mondjuk az igaz hogy nem egy csúcs a táp...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja ha leállogat a gép akkor a táp a szar!
0
0
0
0
gibdj avatar
S azt nézted mennyi a proci hőmérséklete terhelés alatt?
0
0
0
0
battyan avatar
Tegnap atomraira szedtem a gépet mindent áttöröltem levettem a processzort tettem rá új pasztát, szétszedtem a tápot, az nagyon poros volt, azt is kipucoltam, mert a proci felett van és mindig fújja rá a poros meleg levegőt! Ezután összeraktam, most nyugodt állapotban CPU 39c-os. Azonban játék alatt újra felmelegedhetett, mert kb. 1-1,5 óra MOH után ismét leállt a gép! Van ötleted/ötletetek?
0
0
0
0
Quadrox avatar
de viszont hogyha alap 63° akkor az már nem a legjobb....
0
0
0
0
thug85 avatar
Ha terhelés alatt 63, akkor az elfogadható!
0
0
0
0
beatimgame avatar
thx már 3ghz-ig fel tudtam húzni a procimat 63fokon. az ugye jó?
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
big15 írta:
azt hogy tod megnézni hogy mennyire melegszik?

Ajánlom a SpeedFan nevű programot...ingyen letölthető, minden fontos hőfokot kiír,valamint a fordulatszámokat is...
0
0
0
0
beatimgame avatar
azt hogy tod megnézni hogy mennyire melegszik?
0
0
0
0
thug85 avatar
big15 írta:
hi all! segítenétek? van egy Aerocool Aeroengine II-es házam az elején van egy 14cm-es venti (befelé fúj) és van egy 12cm venti a hátulján ami kifelé. és annyi lenne a kérdésem hogy van még 2db 8cm-es ventim amit felrakhatnék az oldalára csak nem tom hogy melyik irányba lenne célszerű. pls segítsetek

Úgy rakd fel, hogy befelé fújjon! Így tolja a levegőt a procira, és a VGA-ra! Nekem ilyen házam van, csak Extreme Engine 3T, és az oldalán egy 25-ös venti fúj be! A procim húzva van gyári hűtővel, mégsem melegszik 55 foknál feljebb!
0
0
0
0
beatimgame avatar
hi all! segítenétek? van egy Aerocool Aeroengine II-es házam az elején van egy 14cm-es venti (befelé fúj) és van egy 12cm venti a hátulján ami kifelé. és annyi lenne a kérdésem hogy van még 2db 8cm-es ventim amit felrakhatnék az oldalára csak nem tom hogy melyik irányba lenne célszerű. pls segítsetek
0
0
0
0
battyan avatar
Sok szerencsét mindenhez! Jah és köszi a segítséget! Ha majd lesz vmi kérdésem tudom,h kihez forduljak 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
THX Hát csak az lett az ára hogy a sok informálódás miatt a tanulást hanyagoltam 😆 Szóval jövőre kevesebb tudást szívok majd magamba a neten és többet a könyvekben 😆
0
0
0
0
battyan avatar
Ez most komoly??? 😆 Tényleg? 1,5 év alatt ennyit fejlődtél? Gratulálok!!! Szép kis pálya áll előtted szerintem!!! Sokra fogod még vinni, csak maradj mindig ilyen segítőkész!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ki én?😆 Én nem😆 16 éves leszek. Talán nem hiszed de 1,5 éve még azt gondoltam hogy jó a régi 300w os codegen táp egy új gépbe meg azt se tudtam hogy mit hova kell dugni!😆 De programozó matematikusnak készülök!😆
0
0
0
0
battyan avatar
fhúúú hát azért ez nem semmi ez a kép, tényleg jól odavághatta a gépet! Ha én raktam volna össze 100%-ban akkor egy jobb tápot teszek bele, de egy "szakember" építette. Ahogy észrevettem te nagyon ottvagy az ilyen dolgokban, ha megkérdezhetem honnan tudsz ennyi mindent? Talán informatikus vagy?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nincs túlzsúfolva és az Eurocase tápok benne vannak a nem ajánlott veszélyes tápok közt!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
Ez egy eurocase táp ami neked is vanhttps://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/765574839564f7dccc.jpg
Pedig belülről nagyon minőséginek látszik.https://img512.imageshack.us/img512/8843/eurocase350wpsu1zk0.jpg a primernél végig hamis fetek.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez egy eurocase táp ami neked is vanhttps://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/765574839564f7dccc.jpg
0
0
0
0
battyan avatar
Akkor már most is ketyeg... pufff és annyi 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát annyit fogyaszt de attól a táp még mindig ketyeg és nem lehet tudni mikor robban!
0
0
0
0
battyan avatar
Kmisi99 írta:
Hát őő. 8000 Már nagyon jó minőségi tápot kapsz! Az lehet hogy elbírná de a kérdés hogy meddig? Ha tönkremegy a gagyi táp visz mindent! És nem kell nekik sok hogy tönkremenjenek!

Van egy "kis" kockázat az biztos! De ha mindkettő 125w akkor ugyanannyit fogyasztanak nem?
0
0
0
0
battyan avatar
gyenesmartin írta:
battyan írta:
Hát az a baj,h én sem vagyok egy döntésbajnok, jó volna egy új CPU, ha csak ennyi kellene akkor már rendelném is, de az a baj,h tápot nem akarok venni! Mondjuk úgy tudom,h az AMD 6000+ ami van nekem az 125W és ha veszek mondjuk egy AMD 965-öt az is 125W akkor azt még elbírja?
MIért veszel 965-öst?Ott van a 955-ös is és olcsób is meg nemsokkal gyengébb.A 955-ös már 95w-ot fogyaszt.

Heló! 95w-ot? Nem 125-öt? Itt ahol néztem ott 125-öt írnak... Ha azzal bírná akkor annak örülnék! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát őő. 8000 Már nagyon jó minőségi tápot kapsz! Az lehet hogy elbírná de a kérdés hogy meddig? Ha tönkremegy a gagyi táp visz mindent! És nem kell nekik sok hogy tönkremenjenek!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
battyan írta:
Hát az a baj,h én sem vagyok egy döntésbajnok, jó volna egy új CPU, ha csak ennyi kellene akkor már rendelném is, de az a baj,h tápot nem akarok venni! Mondjuk úgy tudom,h az AMD 6000+ ami van nekem az 125W és ha veszek mondjuk egy AMD 965-öt az is 125W akkor azt még elbírja?
MIért veszel 965-öst?Ott van a 955-ös is és olcsób is meg nemsokkal gyengébb.A 955-ös már 95w-ot fogyaszt.
0
0
0
0
battyan avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem tudom! Nagy döntéseket nem tudok meghozni😆
Nekem ha lenne feleselgess pénzem akkor megcsinálnám😆
0
0
0
0
battyan avatar
Kmisi99 írta:
Nincs mit! Hát ha van alatta paszta kb annyi hogy befedje a procit és még paszta állagú akkor nem hiszem hogy kell. Nekem nemrég a hűtővel együtt jött a proci is mert a paszta megkötött😆 Majd segítek sajnos úgy is egész nap itt rohadok!

Nagyon szépen köszönöm előre is! Hát am. én se vagyok erre a hétre betáblázva, úgyhogy most mindent meg akarok csinálni amit eddig csak halogattam!
Azon gondolkozom,h ebbe a prociba már nem kellene fektetni, hanem venni egy jobbat, csakhogy 1. hova teszem a régit 2. a tápom nem bírna el egy 4 magost, így is örülök,h még él... Szerinted eljött már az ideje egy kis korszerűsítésre? Vagy hagyjak mindent úgy ahogy van? 😕
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nekem is úgy jött csak a foglalatba maradt a proci fele😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nincs mit! Hát ha van alatta paszta kb annyi hogy befedje a procit és még paszta állagú akkor nem hiszem hogy kell. Nekem nemrég a hűtővel együtt jött a proci is mert a paszta megkötött a régi gépben 😆 Majd segítek sajnos úgy is egész nap itt rohadok!
0
0
0
0
bufy18 avatar
bufy18 írta:
Kmisi99 írta:
Vagy rosszul raktad fel vagy nincs vagy beszáradt a hűtőpaszta! Vagy mindkettő!

Hát megnézem majd... de akkor te is ugygondolod hogy elégnek kéne lenni nem???

Hát jólvan, akkor megnézem majd... köszi szépen!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
bőőőőven. Ha két venti is van rajta és ilyen meleg akkor ott valami gubanc van!
0
0
0
0
bufy18 avatar
Kmisi99 írta:

Hát megnézem majd... de akkor te is ugygondolod hogy elégnek kéne lenni nem???
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
bufy18 avatar
Hali

Nekem az lenne a gondom hogy van egy Thermaltake sonic tower hütésem amin még van 2 db 12 cm es venti is (scythe) és még igy is 67-69 fokosra felmegy a procim amikor fingatom...(phenom II 965 BE) pedig sztem elégnek kéne lenni ennek a hűtőnek, volt aki aztmondta hogy még passzivba is el kéne hogy bírja...Vmi ötlet?Azon kivül hogy vegyek másikat....
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azt nem tudod növelni! Már maximumon megy ha az alaplapra van kötve! Ha nagyobb feszültséget kapna megállna vagy leégne!
0
0
0
0
gibdj avatar
Feki1991 írta:
gibdj írta:
Üdv! Kérdés: az alaplapomra kötöttem egy ventit, a fordulatszámát hogy tudom beállítani? (Gigabyte EP45-DS3R) A BIOS-ban nem találtam semmit.

Csakis PWM-es (4 kábeles) ventiknek tudod olvasni s szabályozni a fordulatát, a 3 kábelesek olvashatóak, s a "sima" 2 kábelesek csak pörögnek a gyártó által megadott fordulaton!..DE, egy kis ellenállással 12V-ról 5V-ra lehet csökkenteni a bejutó áramot, így kb megfeleződik a fordulat 😉

Növelni szerettem volna a fordulatszámot, mert úgy érzem a venti alig mozgatja hátul a levegőt. De sajna akkor nem fog menni. Köszi a válaszokat!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nem sokat látok ki belőle De ahogy látom a régi féle szar rögzítés amikor úgy kell kitépni mint a hülye! Én a régi amd-s gépről csavarhúzóval szedtem le kipattintottam oldalra!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát ott oldalt a kis két pöcökkel kell leszedni rohadt egyszerű semmit nem kell csavarozni
0
0
0
0
battyan avatar
Kmisi99 írta:
Nem nehéz az.
1. Leveszed a régi hűtőt
2. letörlöd a proci tetejét vagyis a régi maradék pasztát
3. be pasztázod. Nos a pasztázás az arról szól hogy kb fél borsónyi pasztát nyomsz a proci tetejére (adni fognak a hűtőhöz) ! És valamivel valami lapos széles cuccal elkened. Olyan mintha kenyeret kennél. Csakis a proci tetejét azt a fémet kell bekenni és nem kell rá az összes paszta az a lényeg hogy nagyon vékonyan beterítse a procit amire a fél borsónyi elég! Aztán a leírás szerint pik pakk fel rakhatod a hűtőt!

Ha gondolod nézz youtube vidiket a felrakásról és a pasztázásról!

Köszi a segítséget, csak én már az elsőnél elakadok vagyis mikor a múltkor portalanítottam nem tudtam levenni csak a ventit, pedig kicsavaroztam a hűtőt, de nem jött le én pedig nem akartam eröszakolni, nehogy megsértsek valamit...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem nehéz az.
1. Leveszed a régi hűtőt
2. letörlöd a proci tetejét vagyis a régi maradék pasztát
3. be pasztázod. Nos a pasztázás az arról szól hogy kb fél borsónyi pasztát nyomsz a proci tetejére (adni fognak a hűtőhöz) ! És valamivel valami lapos széles cuccal elkened. Olyan mintha kenyeret kennél. Csakis a proci tetejét azt a fémet kell bekenni és nem kell rá az összes paszta az a lényeg hogy nagyon vékonyan beterítse a procit amire a fél borsónyi elég! Aztán a leírás szerint pik pakk fel rakhatod a hűtőt!

Ha gondolod nézz youtube vidiket a felrakásról és a pasztázásról!
0
0
0
0
battyan avatar
Kmisi99 írta:
Coller master Hyper TX3 ról hallottam jókat van egy pár teszt róla a neten!
Tényleg csak jókat írnak róla! Ha megveszem bele fogom tudni majd rakni, vagy bízzam inkább szakemberre? Meg valami pasztát is kell oda tenni, szóval inkább nem hősködjek? 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Coller master Hyper TX3 ról hallottam jókat van egy pár teszt róla a neten!
0
0
0
0
battyan avatar
Heló!
Milyen hűtőt ajánlotok a procimra? Lehetőleg ne legyen túl drága.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
gibdj írta:
Üdv! Kérdés: az alaplapomra kötöttem egy ventit, a fordulatszámát hogy tudom beállítani? (Gigabyte EP45-DS3R) A BIOS-ban nem találtam semmit.

Csakis PWM-es (4 kábeles) ventiknek tudod olvasni s szabályozni a fordulatát, a 3 kábelesek olvashatóak, s a "sima" 2 kábelesek csak pörögnek a gyártó által megadott fordulaton!..DE, egy kis ellenállással 12V-ról 5V-ra lehet csökkenteni a bejutó áramot, így kb megfeleződik a fordulat 😉

Az msi lapok tudják szabályozni rendesen a 3 pines ventit ott % ban kell állítani a fordulatot! Meg fordulatszám szabályzóval lehet fokozat mentesen is állítnai!

Úgy tudják szabályozni hogy kevesebb áramot adnak 😉..s a szabályzóban is az áram mennyiségét szabályzod (ha csak 3 pin-re van kötve), nem közvetlenül a fordulatot úgy mint a PWM-nél
Azt tudom fogy a fesz által szabályozzák a 3 pinest. De a pwm nél nem tom mire jó a 4. kábel? Mert hát ott is feszültség állítással szabályoz csak ott magának gondolom

PWM-be több ventit is összelehet kötni (a legjobb ha a hátsó az első s a procihűtőjét kötöd össze), s ahogy melegszik a gép úgy kezdenek egyre jobban (szinkronban) pörögni

Én inkább maradok a sima szabályzónál. Ott ha akarom csend ha akarom nagy hangzavar van!😆 Gondolkoztam már én is hogy egy pwm es csatira pár ventit kötök de elvetettem az ötletet!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
gibdj írta:

Az msi lapok tudják szabályozni rendesen a 3 pines ventit ott % ban kell állítani a fordulatot! Meg fordulatszám szabályzóval lehet fokozat mentesen is állítnai!

Úgy tudják szabályozni hogy kevesebb áramot adnak 😉..s a szabályzóban is az áram mennyiségét szabályzod (ha csak 3 pin-re van kötve), nem közvetlenül a fordulatot úgy mint a PWM-nél
Azt tudom fogy a fesz által szabályozzák a 3 pinest. De a pwm nél nem tom mire jó a 4. kábel? Mert hát ott is feszültség állítással szabályoz csak ott magának gondolom

PWM-be több ventit is összelehet kötni (a legjobb ha a hátsó az első s a procihűtőjét kötöd össze), s ahogy melegszik a gép úgy kezdenek egyre jobban (szinkronban) pörögni
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
gibdj írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció