Sziasztok!
MItöl van az, hogy mikor kivan kapcsolva a gép / illetve a hangrendszer is kivan kapcsolva... búg a hangszóró !! Mondtak olyat, hgy aazért lehet mert sok kábel fut egymás mellett, egymáson. Ilyen lehetséges?
@Athis18: Pontosan milyen hangszóró? Mert nekem 5.1-es Orion HT550 van és az is búg kikapcsolva is mert van bene egy kis erősítő is. Legalábbis egy ismerősöm aki jártasabb a témában, azt mondta amiatt búg.
@Athis18: A teljesítménye után azért nem annyira egyszerű az. 2.1-enek az a teljesítmény akkoriban mikor kijött nem is volt rossz, sőt. Abban viszont ne vagyok biztos hogy van benne plusz erősítő mert nem látok rajta kívül a hátulján hűtőbordát. Ha az van rajta akkor általában van benne egy kis erősítő rész is. (Legalábbis nekem az Orionon van egy hűtőborda.)
Sziasztok! Nos először is nagyon boldog újévet mindenkinek! Az lenne a kérdésem,hogy egy i3-8100 processzorhoz elég-e a gyári hűtése amit a dobozában mellékelnek-e hozzá? 😀
Sziasztok, szerintetek érdemes lenne lecserélni az adatlapon szereplő 2019-es gép processzorát jobbra vagy nem érnek el vele jelentős teljesítmény növekedést ? Köszi
@Wihay: De a BIOS-ba is tudod frissiteni a lapot pár másodperc az egész. Milyen lap? Proci? De nehogy áram szünet legyen vagy kikapcsold a gépet mig megy a frissités mert akkor kuka az alaplap, és csak azért akarod frissiteni mert 1003- van fen a lapodon és nem a 3003-as.vagy cseréltél valamit?
@Megaisten: B450-F az alaplap nincs rajta biosflashback, 2200G a CPU.. Az egyik ok a memória, a másik pedig ha cserélnék CPU-t a jövőben akkor az le legyen tudva már most.
@Wihay: Kitakaritotad a gépet ha igen nézd meg hogy mindent ugy raktál e vissza ahogy volt, ramokkat vezetékeket tápcsatlakozokat vidikarit.... stb nézd meg. Vagy éppen takaridsd ki a gépet,vedd ki a ramokat lábait törüldmeg ugy amogy a vidit is... stb
@Wihay: Ami azt illeti természetesen megéri frissíteni ,hiszen az AMD mindig frissít valamit,nyilván ha kijön a legfrissebb verzió nem mindig célszerű feltenni,de ha már régóta kint van (valószínű tehát jó) ,akkor minden féle képen.
@Wihay: Próbáld meg megadni a gyári értékeket manuálisan a gyártó oldaláról (esetedben azt hiszem 3000MHz, 15-17-17, 1.35v), illetve 3000-es ramoknál sokszor megoldás a 2933 MHz-re állítás is.
Vagy próbáld meg ez alapján a videó alapján, hogy így milyen értékeket ad neked, és azokat add meg.
[LINK]
Megnéztem, támogatott az adatlapján megadott RAM az ő lapjával.
Neked meg valószínűleg a 320-as chipset miatt nem működik/működött, a 300-as széria még nagyon válogatós volt ram terén, és nyilván ezért segített a BIOS update.
Üdv.
Adódott egy probléma, amivel egy ideje küzdök. Van egy 22" monitorom, és egy 43" TVm. A monitor felbontása FullHD, a TV pedig 4K.. Klónozni szeretném a monitor képét a TVre.. ezzel semmi baj nincs, működik, viszont a monitor 1080p @60Hz módban megy, még a TV 4K @30Hz módban, ami felettébb irritáló. Ha kikapcsolom a klónozást, akkor a TV átáll 1080p @60Hz módra, és hibátlanul működik, ha elsődleges kijelzőnek használom. Ha a monitor az elsődleges, az is ezt a profilt használja. Klónozásnál elvileg mindkettőnek ugyan azokkal a beállításokkal kéne működnie, ezt viszont sehogy nem tudom elérni. Ha engedélyezve van a klónozás, nem tudok felbontást, vagy frissítési rátát állítani.
Lehet erre valami kézenfekvő megoldás?
@NeTuddMeg: Hali , nekem a monitorom 4k és a tv-m 1080p !
Annyi, hogy én nem a klónozást használom hanem a kiterjesztést (Win+P) ,így mindkét kijelzőt külön-külön tudom használni a monitor 4k-ban 60HZ a tv 1080p 60Hz. (a feleségemmel filmet nézünk a gépen -TV-n a gyerek meg játszik a monitoron) . Meg kell szokni, hogy az egeret az egyik képernyőről a másikra áttudod húzni. Klónozással szerintem nem is lehet kölünböző felbontású kijelzőt összehozni, hogy jó is legyen, ha mégis igen akkor légyszi írd meg ,mert pár éve én is pont ezzel sz..tam.
@Boldor81: pont ez lenne a lényeg, hogy ugyan azt a felbontást használja mindkettő, de valahogy nem jönne össze, pedig a szentírás szerint csak úgy működik a klónozás.. de ezek szerint mégsem. vagy csak nálam nem
@NeTuddMeg: Ha ugyanazt a felbontást használod 1080p akkor működnie kellene ! Csak így akkor a 4k TV-d 1080p -ben lesz !
Az viszont lehet ,hogy mielőtt klónozod a kijelzőt előbb át kell állítanod a másodlagost (azaz a TV-t) 1080p -re állítani és utána klónozni !
@Boldor81: ebben a sorrendben csináltam, a monitor az elsődleges, a TV a másodlagos.. és a TV mégsem a monitor felbontását veszi át, hanem 4K@30Hz módban üzemel.. kezdem feladni.
A véleményetekre lennék kíváncsi mert most úgymond ÚJÍTÁSON vagyok és érdekelne, hogy mennyire hangzik jó ötletnek, illetve tudnátok-e valami jobbat? 😃
alaplap: gigabyte 970A DS3P
proci: AMD FX-6300
GPU:
jelenlegi: saphire radeon hd 7750
amire cserélem (mert már megvettem, csak jött vele még pár gond 😆😉 asus radeon rx 580 oc
RAM: kingstone 2x 4gb DDR3 (hz-t most így nem tudom)
és itt jött be a nagyobb gond
TÁP:
akyga ak-b1-420 420W
ÉS AMIRE CSERÉLNÉM, Nos itt kettő jutott eszembe, illetve várnék pár jó ötletet 😃
NJOY Tápegység - Titan 600 ez az egyik
nJoy Woden 750 Tápegység ez a másik, csak erre többet kéne várni 😆d
Illetve még abban kérnék segítséget, hogy minden kompatibilis lenne-e? (tehát hogy pl a tápoknak megvannak-e a megfelelő csatlakozásai az alaplapra, a vga-ra stb..)
Szóval kérlek titeket úgy minden amit fontosnak tartatok írjatok le pls nagyon jó lenne, bármit, bármilyen kompatibilitást.. kábelek... teljesítmény.. mindent..
@MacHiMal: Hanyagold ezeket a vacak tápokat, noname és/vagy ismeretlen belső van bennük.
19-20 ezerért már vannak bőven korrekt tápok, például:
-FSP Hydro 500W Bronze
-FSP HEXA 85+ 550W Bronze
-Cooler Master MWE 550W Bronze V2
Esetleg ha ettől is olcsóbban kellene, akkor ott a Cooler Master MasterWatt Lite 500W, ez alá mondjuk én már nem igazán mennék.
@Yezi_: Köszönöm a tanácsod, még annyit, hogy teljesítményben elég lenne egy 500W, vagy menjek feljebb? :/ (esetlegesen későbbi újítások miatt kérdezném, pl egy másik proci vagy több ram miatt)
@Andor1997: SeaSonic től jobb választás nincs, csak hát annak ára is van, de amit Andor említett teljesen rendben vannak.
550W teljesen elég 1 vga-s rendszerekhez.
RX580 hoz meg ja nemárt egy FX-8350 ha már megvetted, de még az se lesz teljesen elég mindig. (RX470 em volt FX-8320E vel amit egy 500W os Chieftec táppal hajtottam, 750W teljesen felesleges)
Na szóval van egy olyan idegesítő problémám, hogy ha játszok a wildland el akkor van, hogy pár perc de van hogy órákig semmi baja aztán csak úgy lekapcsol a monitor az egész gép lefagy de van hogy nem mert a TS3 mon ugyan úgy tudok beszélni.
Eddig csak a wildland nél csinálja se a division 1-2, de az ARK, stb...
Hibakód nincs csak anyi hogy kritikus hiba enyi semmi más.
Meg az is van hogy ha netezek akkor van hogy 5-10ms re megáll minden aztan megy, tovább ezt sűrűn csinálja.
Eddig anyi infót kaptam más oldalon hogy kapcsoljam, ki a bios ban az SMT ét enyi, a Windows ma alap helyzetbe raktam hátha valamely update okozza holnap megnézem a, wildland et ha ugyan úgy lefagy, akkor nemrom mi baja.
@Van Helsing 25: Én egy másik SSD-re vagy HDD-re újratelepíteném a Windowst és a legfrissebb VGA driver + uplay és/vagy steam - ahol a wildlands megvan - majd a wildlands fel rá és megnézném hogy úgy kifagy-e.
Csak ennyi, semmi vga booster semmi extra fps mérő semmi msi afterburner meg hasonlók, se ts, se semmi más. Ha telepakolod minden vacakkal akkor felesleges ez a fajta clean install teszt.
Ha kifagy így is akkor tippre wildlands hiba, majd javítják. Vagy nem. Nálam a Division 2 fagy ki random, de kilépéskor mindig összeomlással teszi. Majd javítják. Vagy nem.
@Van Helsing 25: Itt tippre én azt mondanám hogy a kártya a ludas, valakinek tökéletes, egyeseknek pedig ehhez hasonló problémájuk van.. Ha van lehetőséged, akkor próbáld ki egy másik VGA-val..
@Wihay: Am a vga driver crashel sikerül ugy fagyott le a játék hogy az asztalra kiléptettet és láttam hogy a radeo nszoftver bezárta magát
ezzel lehet valamit kezdeni vagy nem mert ez a jobbik eset, hogy az asztalra kiléptett de kb 10-böl 1x van igy álltalában csak a kikapcsolással javul meg
nincs fent semmi extra cucc csak ami nagyon kell direkt igy teszteltem most és 31 perc után behalt
Hali! Bios beállításnál van egy olyan opció a CPU-nál a frekvencia állításnál, hogy All Cores(azon van most állítva), és van egy olyan opció is, hogy Per CCX, az pontosan mit jelent..? melyikre érdemes állítani? köszi!
Olyan kérdésem lenne, hogy a fejhallgatóm egy Fusion 700 vezetékes/vezeték nélküli. Vezetékkel semmi gond tökéletesen szól. Viszont ki akarom próbálni a vezeték nélkülit is. Bluetooth 4.2 van rajta az alaplapom viszont 5.0 tudja és nem találja meg, nem tudom párosítani a két eszközt. Arra gondoltam, hogy veszek egy ilyen adaptert [LINK]. Így megoldódna a dolog vagy valamit teljesen rosszul csinálok?😜
Sziasztok!
A PCIe mode mit jelent? Például itt van az alaplapom: 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2: x16 mode; PCIE3: x4 mode)
Azt értem, hogy van 2db 16-os PCIe 2.0 hely benne, de a zárójeles dolog mit jelent?
Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
Sziasztok!
Vettem egy pendrive-ot és olyan gondom van vele, hogy amikor rámásolok egy filmet, beteszem a tv-be, felismeri és el is indítja a filmet, de ha úgy van kedve, kilép és úgy veszi, mintha lecsatlakoztattam volna a pendrive-ot.
Másik pendrivenál ilyet nem csinál a Tv.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy erre mi lenne a megoldás?
Sziasztok.Ugyanúgy egy hibával szenvedek. Egyszerűen nem akarja a gép a külsős merevlemezeket felismerni. komplett felújítottam a gépemet. Új windows,szóval minden. És hiába kötöm rá a gépre,a hangot kiadja mintha felismerte volna de nem találom sehol. Valahogy kezdek ráunni erre a hibára. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném 😀
@htcevo3d: A lemezkezelőben nézd meg van-e betűjel hozzárendelve! Vagy nincs-e összeakadás, pl olyan betűjelet akar adni a rádugott eszköznek ami már foglalt. Múltkor ilyen hibával találkoztam pendrivenál.
Helósztok
Olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg egy i5-4460 am van egy R9 290X el és érdemes lenne-e egy 4790K (40k körül mozog jelenleg) ra újítani vagy teljesen új platform, ha például egy 1080 at raknék mellé. (1080p144 re)
@YoRHa 2B: Vagy egy kicsit ráspórolsz még és veszel valami újabb cuccot.Igazából az az 5820K is korát tekintve már pénzkidobásnak minősülne egy kicsit.
@YoRHa 2B: Egyetértek az előttem szólóval. Inkább spórolnék még hozzá és valami újabb platformba fektetném a pénzt!
Pl egy Ryzen 3600-as proci és egy B450-es lap alá.
Magamnak raktam össze, szóval a kártyát kihagyhatod, de a többi tuti (lemaradt az aljáról, elméletben outofbox támogatja a 3. genes ryzent ez a lap, de biztos ami biztos egy bios update-t lehet kérni a pcxtől), Ryzen 5 2600X-el olcsóbb, úgy is jó 😃
@YoRHa 2B: Azért én mégis azt javaslom,hogy inkább spórolj rá egy picit és vegyél újat,addig már szerintem kihúzod,jövőre várható úgyis az új Ryzen is ,meg Nvidia is ,lehet összejönne valami szép konfig kezdemény.
Sziasztok
Ahhoz hogy ez a megoldas működjön melyik típusú DVI atalakitora van szükségem?
Alaplapomon csak HDMI es DVI csatlakozó van.
A monitoron pedig csak HDMI es vga.
HDMI csatlakozón a TV van, igy viszont a monitorhoz kellene egy olyan adapter ami dvi bol csinal vga
@zsolty87: Alaplapon nézd meg hátul hogy melyik fajta DVI van rajta és olyan kell a kábel egyik végére. Vigyázz, a DVI-D és a DVI-I eltérő a lábkiosztásban és nem kompatibilis minden irányba!
@Palanova: Ilyen alaplapom van: GIGABYTE B450 AORUS PRO
Monitor pedig nagy esellyel ilyen Asus VP247HAE 23,6.
Megnéznéd hogy ez az alaplap melyik fajta csati? (Nem tudtam belinkelni a kepet)
és a fent linkelt wiki cikk alapján könnyen azonosítható a megfelelő DVI csatlakozó.
Vagyis DVI-D - VGA adapter vagy DVI-D - VGA kábel kell az alaplap és a monitor közé.
Majd keresel egy boltot ahol van olyan kábel, pl.: ipon
[LINK]
@Palanova: Amit linkeltél az DVI-I csatlakozós, nem lesz jó. Meg úgy alapvetően egy ilyen kábel sem elég, hisz a DVI-D digitális, míg a D-Sub/VGA analóg csatlakozó.
Egy ilyen átalakítóra van szükség: [LINK]
@Palanova: Mindenkinek köszönöm a segítséget. Bár hogy most jobban megnéztem a csatlakozókat és ugye az alaplapon és a monitoron is 24+1es csati van míg a kábel mindkét vége 18+1-es.
Palanova: az általad belinkelt oldalon "DVI-D Dual link"-ként van feltüntetve míg a kábel, amivel most működik egy régebbi gépem, "DVI-D Single link"
És ez most összezavar.
@zsolty87: [LINK]
részletezve van a single és a dual link közötti különbség. Átlagos felhasználáshoz elég a single link is, de ettől még MrJesus által adott javaslat tökéletesen megfelelő lesz.
Sziasztok! Előre is elnézést, hogy ide írtam, de kutyafuttában nem kaptam jobb helyet 😃
Vettem egy [LINK] fülhallgatót és 2 perc alatt elörött a műanyag része 😃 ( minőség 4k-ért 😊 )
[LINK] <---kép
Milyen ragasztóval tudnám úgy összeragasztani, hogy legyen is tartása?
A két alaplap közül csak port különbség van?
[LINK]
[LINK]
Illetve mindkettő kellene támogassa gond nélkül az i3-9100F-es procit, ugye? Mivel pár helyen olvastam, hogy szükséges BIOS update ahhoz, hogy támogassa ez a két alaplap a 9.dik generációs procikat.
Sziasztok. Játék közben állandóan kikapcsol a gép. Ez alatt azt értem,talán max 1percet játszok. Mitől lehet ez?túlterhelés nem lehet,mivel aida programban teljesen leterheltem a gépet 10percig és semmi gond nem volt vele. Valakinek valami ötlet? Mert nekem már semmi nem jut az eszembe. Köszike
Már próbálom. De 1 kérdés. Ha egyszerre terhelek mindent akkor az a tápot is alapból leterheli nem? És ha aida alatt úgy nem áll le a gép akkor? Meghajtókrol annyit,próbaltam mindig másik meghajtóra telepíteni a játékot és semmi változás. Kártya max 70 fok
Kérdés: Ha már egy ssd-men fent van a windows és a gépemben kicserélem alaplapot, procit akkor célszerű újra telepíteni a rendszert? Köszi a válaszokat.
@Warlordcommander: Igen , erősen ajánlott ! (Mondjuk én pont az ellenpélda vagyok.)
Pár hónapja ugyanebben a helyzetben voltam mint most te. 6.generációról váltottam 9.gen-re. (i7) Tettem egy próbát és idáig még fagyás vagy bármi más hiba nélkül tökéletesen üzemel a gép. Az első fagyás vagy kékhalál után nekem is újra install lesz , addig viszont ha már idáig kibírta nem fogom bántani. Úgy tudom ezt csak windows 10 alatt lehet megcsinálni, korábbi verzióval esélytelen. ( de ha tudod rakd újra az a biztos ! )
@Warlordcommander: Én is csak próbaként hagytam a régit. Máshol is azt javasolták ,hogy rakjam újra lehetnek fagyások stb... Nekem idáig még nincs semmi anomália, de az a biztos, ha újrarakod.
@Boldor81: Windows XP-vel is meglehet csinálni. Volt már, hogy LGA775ös intel chipes lapról pakoltam át S478as SiS-re a cuccokat. Onnan pedig S754-re VIA chipel
@SuperPuma: Elhiszem ! Azt ,hogy "ezt csak" win10 -en lehet megcsinálni én is csak hallomásból tudom ,nekem ezt mondták. Nincs másik op. rendszerrel ilyesmi tapasztalatom.
@Boldor81: Amúgy natúrban nem lehetne, de ezekben az esetekben kibírta, be tudott bootolni. Volt olyan is, hogy egyből bsod-al összeomlott ilyen kísérleteknél. (Sőt, többnyire az volt jellemző)
Viszont már azoknak a cuccoknak 10 évvel ezelőtt is teljesen mindegy volt.
Mindenesetre érdemes inkább tiszta telepítést csinálni.
@Warlordcommander: Én amikor cseréltem procit meg alaplapot utána nem telepítettem újra egyik windows-t sem és minden hibátlanul megy.
Tökéletesen fut minden!
Mai napon ebéd után a gép elé ülve ez fogadott.: [LINK]
Ez egy Toshiba P300-as 2TB-os HDD, ami már elmúlt 2 éves és két év garancia is volt rá így gari már nincs rá, és még szép az is hogy ha 3 héttel ez előtt jelentkezik akkor még garin belül lenne.
Na most ez mitől lehet? Nem melegedett soha 44 fok fölé, az is tavaly nyáron volt, és akkor sem túl nagy. 44 fok volt max, azóta meg max 40-et ha súrolta. Na meg reggel és délelőtt 100%-os volt a HDD. Táp és adatkábel csere volt, azzal nincs probléma. Érdekesség képen a WD HDD-m már járt 55 fokon is de annak kutya baja. Szerencsére a NAS-on van elég szabad hely, és le tudok róla menteni mindent, ha a másolás rendben le fog menni.
Kérdezném, hogy ez mindenképp csere?
Szerk:
Megbolondult vagy nem tudom. Most 100/100-asnak hozza a HD Sentinel.
@reszler112233: Nem tudom létezhet e olyan, hogy rosszul áll le, de ha most meg már jó akkor nincs gond ! Ha legközelebb is előjön ,esetleg próbaként tedd másik sata portra az alaplapon, ha azt még nem próbáltad.
@Boldor81: Köszönöm a választ, de írtam is hogy már átkötöttem. Átkötés után nem de később másolás közben helyreállt 100/100-asra, de okát nem tudom.
Puffin
Már leszedtem róla amit nem tudok könnyen pótolni illetve fontos. Ezek mind a NAS-on csücsülnek már. Egy darabig semmit nem teszek arra a HDD-re aztán meglátjuk mit fog produkálni.
Sziasztok. Valakinek lenne valami ötlete mi lehet a gépemmel? Szóval az a baj,hogy egyszerűen nem akarja felismerni a külső vinyókat. Egyszerűen rádugom,hallani lehet,mintha felismerte volna,de nem jeleníti meg. A másik pedig hoztak tiszta új merevlemezt. Kikapcosltam a gépet.rákötöttem,a bios szépen felismeri de a windows már nem. Valami lehet az alaplapommal?vagy valakinek valami ötlet?A segítségeket előre is köszönöm
Üdv, milyen tápot vegyek?
Asus rog strix b450f gaming
Ryzen 5 2600
msi gtx 1060 6gb
2x8 gb 3200 ram
1x ssd
2x hdd
1x M.2
1x odd
+ új ház, rgb-s ventikkel. a közeljövőben.
Nem gond, ha van benne egy kis plusz kakaó egy esetleges tuning esetére vagy későbbi 20-as series vga cserére 😀
Ne túl zajos és moduláris belefér 20k ig? max 25 😃 (rgb vagy nélküli)
Érdekelne mit lenne érdemes frissíteni ismerősöm gépén, hogy ne adjon ki néha kékhalált.Ma megvolt a ddu gyalulásos nvidia driver frissítés. Érdekelne pl a ryzenhez tartozó cpu vagy alaplap illesztőprograomt érdemes lenne-e vagy esetleg mást. Viszont bios updatehoz nem nagyon fognék hozzá egyedül...
@Andris18: Igazából gép újratelepítés ,majd fullosan mindenből a legújabb illesztőprogramot leszedni.Fontos telepítéskor legyen kihúzva a net,hogy ne hülyéskedjen a Win10 hülye frissítésekkel ,ha ez megvan ,akkor amint kész mehet fel a driver csomag amik előzőleg le lettek szedve,ha így sem akkor BIOS.
Egy kérdésem lenne hozzátok: most tettem be a gépbe egy plusz ssd-t, illetve visszakötöttem egy régebbi merevlemezem is.
Nos, BIOS-ban mutatja őket, eszközkezelőben mutatja őket, de a saját gépben nem, azaz használni sem tudom őket.
Sziasztok. Kaptam egy m.2 ssd-t. Nem a legmárkásabb de ha már ingyen volt akkor használnám is.
Szóval szeretném a windows erre telepíteni. De nem látja sehol a ssd-t sehol. Se bios, se lemezkezelő.
Alaplapba eddig nem tettem m.2 ssd-t még.
Biosba be kellene kapcsolni ezt a lehetőséget? És nagyából mit is kéne keresnem?
Lehet nem támogatja a alaplap ezt a típust?
Alaplap : Asus strix b450f-gaming
M.2 SSD : LONGSYS S409 Series 240GB SSD
Hello!
Tanácsot szeretnék kérni.Nem rég be lett kötve az 1000-es digi net és jelenleg 2 router-ünk van.Az egyik egy no name hulladék,a másik pedig egy Asus rt-ac51u-ac750-es router.
A gagyibb router helyére tudnátok ajánlani router-t?
A keret körülbelül 20 ezer forint.
Előre is köszönöm a segítséget!
Egy kis segítséget szeretnék, most kaptam a rokonaimtól egy számítógépet amit szeretnék kicsit kipofozni vagy akár egy normális gépet csinálni belőle ami a mai világban el menne egy rendes pc-nek!!
Előre is köszönöm. Nem tudom hogy ehhez mit kell meg adnom de azért ide írom hogy mit is tud ez a régi pc
És tényleg előre köszi a segítségeket hogy mit is kellene vele csinálnom mert nagyon nem értek hozzá 😞
@dave1106: Az az igazság, hogy ebből egy mai viszonylatban korrektnek mondható gépet nem tudnál összehozni. Régi AM3 platformra épül, legerősebb processzor bele egy Phenom X6 aminek az egyszálas teljesítménye nagyon gyenge, felépítéséből adódóan pedig hiába van benne 6 mag, sokra nem mész vele. Példának okáért egy Battlefield 1 (3 éves játék) multiplayer alatt már igencsak elhasal. SSE4.1/4.2 támogatottság hiányában pedig bizonyos játékok el sem indulnak rajta.
Amennyiben mégis szeretnél vele foglalkozni, s felújítani oly szinten, hogy legalább a néhány éves játékok fussanak rajta, akkor sem tudnál túl sok mindent felhasználni belőle. Nagyjából az alaplap és a memóriák amik használhatóak, illetve a merevlemez, gyári táp ha jól sejtem nem túl nagy teljesítményű, picit komolyabb videokártyához pedig mindenképp elkél egy nagyobb táp, mivel a HD 4250 nagyjából a "képet ad" kategóriába tartozik.
Szvsz erre már abszolút felesleges költeni.
Helló
Bátyámnak vettem egy R9 390 et és az én DVI monitorommal használta míg nemjött meg a DisplayPort os monitorja.
na most én vettem egy R9 290X et és nem ad képet DVI on viszont DisplayPort al működik hibátlan, viszont mostmár tesóm videókártyája se működik DVI al csak DispalyPort on.
az R9 290X egy GTX950 et váltott le, annak semmi baja nem volt a DVI al.
ötlet ?
@Bronson: Nemhinnem de megprobalhatom
Esetleg masik dvi os monitorral is
Bios ban meg driver nelkul megy dvi al is.
Driver/windows csere megvolt de ugyanaz Spoiler!
haverom gépet szeretne és találtunk is árban egyet amiben ilyen alaplap van
gigabyte z370 hd3
sztem elég jó lap de kíváncsi vagyok a véleményetekre
a kérdés hogy támogatja e a 9. generációt bios frissítéssel ha majd esetleg később fejlesztené?
illetve Kolink kl-c 1000 80+ táp van a gépben erről is kérnék véleményt ha lehet
előre is köszönöm
@tibi222: Szerintem el kell bírnia.Nekem egy 500w-os zalman tápom van és a gépemben van egy i5-7600k,egy rx480 8gb,2x8 gb ram,2 winchester és egy samsung ssd és 3 rendszerhűtő.
Szevasztok ! Van sejtesetek miert nem tudok bejelentkezni az Nvidia Experience-be. Kijon valami fekete ablak es account errort ir.( "p" : "Statuskode" "429" "message" "too" "many" "requests"😉
Sziasztok olyan kérdésem lenne,hogy otthoni felhasználásra melyik vírusírtót javasoljátok ESET NOD32 Antivirus , ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium ?
@roba1996: Ha netes utalásokat is végzel böngészőből akkor minimum Internet Security. Mondjuk én nem sajnáltam rá a pénzt és a fő gépre megvettem a Smart Security Premium-ot. Már több mint egy éve van meg és hibátlan. Pár hónapja volt hosszabbítva a licenc aminek ára jóval kedvezőbb volt mint első vásárláskor.
@roba1996: Én Avast-ot használok már hosszú évek óta... sosem volt gondom vele és az oprendszer sem ment gallyra vírus miatt. Őszintén szólva alap felhasználásra még a win 10 defender is elég, sokat fejlődött. Gyengébb gépekre (pl netbookok) nem is teszek dedikált vírusírtót, csak a defender van és eddig még semmi panasz nem volt rá.
@roba1996: Elvileg igen de letöltés mellé én azért mégiscsak az Internet Security-t választanám. Azért mert alapból több dolgot tud mint például abban van tűzfal, levélszemétszűrő stb. De ezt gyártói oldalon te is láthatod és eldöntheteted neked megéri-e a plusz költséget.[url]https://www.eset.com/hu/szoftverek/?utm_source=Google%20Ads&utm_medium=_b2c_s_br_rev_gen_d_ESET&utm_campaign=S-BR-C-E-%20Eset%20%5Bpontos%5D&gclid=EAIaIQobChMIwZ-6hqKw5QIVUYGyCh0i-QgPEAAYASAAEgID0vD_BwE[/url]
@Puffin: Arra nincs szükségem/igényem. Amennyibe kerül így egy évre az nekem bőven belefér.
roba1996
Elvileg amint felteszed a külön vírusirtót, magának le kéne kapcsolnia. Legalábbis nekem a Defender azt írja hogy az Eset végzi a feladatokat.
@reszler112233: Köszönöm szépen a segítséged akkor eset internet security lesz 😉
És ilyenkor ha másik virusirtó van feltelepítve akkor kapcsoljam ki a Windows defendert vagy maradhat bekapcsolva?
@roba1996: Felesleges a virusirtó. Win 10 Defender mindenre relég. Vagy 10 embert tudok mondani akiknek nincs semmi Nod32 vagy a hulladék Avast. Semmi értelme már. Régen a Win XP vagy a Win 7 korszakba még tökéletes volt. Néha leszedek 1 Malwarebytes programot, hogy megnézzem talált valamit vagy egy Nod32 próba verziót de sehol semmi sose. Hülyeség a vírus irtó mai világba már otthoni gépeknél.
sziasztok lenne egy kérdésem és kelle olyan aki jobban ért ehhez
Leadtam a vidikarit gariba szept 23.dikán és azota semmi hir a kártyáról azt mondták hogy 3-4 hét nos a nedeik hétben vagyunk hétfön lejár, ma irtam a boltnak és azt irták vissza hogy még semmi hor a beszállitótól
amikor leadtam azt is mondta szervizes hogy ha a beszállitó nemtudja meghavitani stb.. akkor megy vissza a gyártóhóz és az min 2 hónap viszont nekem kellene a kártya már
mi a teendö ilyenkor menyjek be a boltba és visszakérhete ma pénzt vagy mi? még garis a gártya és alig 6 hónapot birt
a kártya hibája ez: 16x pcie sebesség helyett csak 8x , és felmegy 90 fokra ha játszok és lekapcsol / msi radeon rx 580 8db armor oc
@Van Helsing 25: Tudom hogy más téma de mi ugyan így jártunk csak mosogéppel de az is garancia meg a videokártya is ezen nem változtat 5 hetet vártunk semmi majd a bolt ahol vettük adott egy csere utalványt amit letudtuk vásárolni szerintem itt is az lesz ha nem tudják megjavitani köteleségük kicserélni csak néha az asztalra kell ütni.
@maestro86: bementem a bolta és mondtam hogy mostmár kellene a kari erre felhivta a beszálitótt és mondta még semmi de küldöt neki egy e-mailt hogy megsürgeti öket reméli hogy min holnap de max jövöhét közepe és lesz valami
@Van Helsing 25: Szia, sajnos vannak boltok ,amiket b@szogatni kell, nekem pl egy fülhallgatóval volt ilyen annó h egy hónapig semmi se volt aztán rájuktelefonáltam és másnapra csodálatos mód már mehettem is az újért.
Egyébként lehet hogy a ventillátor sebesség volt beállítva rosszul, ezekt manuálisan is meg lehet adni, hogy mennyire fújjon bizonyos hőfokok alatt. Persze ha nem nyúlsz hozzá, akkor nem kéne hogy túlmelegedjen elvileg. Azt viszont totál nem értem, hogy ez alatt mit értesz: "16x pcie sebesség helyett csak 8x". x16 os foglalatba rakod, aminek egyébként a fele sávszélességét se használja ki egy 2080Ti sem (3.0 esetén), akkor most ezt hogy érted, vagy hol látod Te ezt?
Csáó lenne egy kérdésem.
Öhm ma raktam be egy vadi új Seagate Baracudát 1000GB-sat és egy HD 6870-et ezek melett van 8gb ram és egy fx-4100 szitu a következő.
Egész délután a régi HDD-ről másoltam át a dolgokat az újra, elötte persze minden drivert felraktam, végeztem felraktam a wotot.
Nyomtam egy meccset, és a végén fekete képernyő és valami visít a gépbe és a táp meleg (Akyga Basic 420W). Vártam kicsit újra indítottam, visítás megszűnt és szépen újra indult a gép.
A kérdés hogy a VGA-nak kevés a táp vagy a tápnak sok a VGA, vagy mi lehet a gond?
@Matesz9818: Jaja ,minnél hamarabb csere.Mivel hosszú távon tovább tudod használni így ajánlanék ,hogy ruházz be egy 80+Gold tápra.Nem olcsó ,de világ végét is kibír.Seasonic vagy EVGA tökéletes. Ha nem lenne rá pénzed akkor is minimum egy 80+Bronz kell,vagy szilver.
@Matesz9818: Laikusként gondolom azt nézed hogy minél több watt legyen, de az nem a teljes sztori... a te gépednek egy jobb 400-as is bőven elég, az 500-as pedig egy erős középkategóriás géped is kiszolgál. Az a 600-as ha nem is a hulladék kategória, de a kettő amit ajánlottam, minőségesebb!
@Bronson: Rendben, különben a visítást megtaláltam.
Hát az volt monitor kikapcsolt és a VGA venti visított, pörgött mint az állat. Másik dolog hogy egyszer ezt megcsinálta nemrég netezés közben, a VGA-nak nem hiszem hogy baja van, mert furmark tesztet és játék tesztet mutatott az eladó nála, így bízom benn hogy csak táp.
@Matesz9818: 85+ os gold prémium márkás táp ebbe a gépbe olyan, mint ágyúval verébre lőni. Tök feleslegesen költesz rá ennyi pénzt (szerintem). Az akygát mindenképp cserélni kell ez tény, az bűn az emberiség ellen, de még az én gépemben is csak bronze táp van, pedig egy 400k-s konfig. Szerintem bármilyen 500W-os 85+os megteszi, 10ezer ft körül bőven elég nézelődni, pl Chieftecnek jó tápjai vannak ebben a kategóriában.
@Mesterlovesz: Köszi az ötletet csak még figyelembe veszem azt is hogy későbbiekben apránként szeretném cserélni majd a cuccokat a gépbe és úgy próbálom a tápot nézni hogy a későbbiekben ne kelljen, a másik dolog meg olyat szeretnék ami jó az enyémhez csak nem vágom sajna hogy hány PIN meg miért PIN.... nagyon örülnék ha 20 alatt megúsznám a dolgot, 15k-ba találnék egyet ami BŐVEN jó későbbi "gép erősítésre" nagyon boldog lennék.
@Matesz9818: Okés, hát ha később akarsz egy rendes gépet építeni ,akkor nem hülyeség. Sőtt talán 550W sem árt. Az már én konfigomat is biztosan kihajtja (nézd meg az adatlapomon). Viszont ha ilyen 5-10 ezer ft os alakatrészekből épített konfigokban gondolkodunk ,akkor továbbra is hülyeség.
Asus rog strix b450 lapon van egy cpu fan csati és egy cpu opt csati. Kérdés CM 212 led turbo hűtést vettem rá, két ventilátoros. Használjam a csomagban volt Y kábelt és mindkét ventit a cpu fan csatira kössem rá vagy az egyiket a fan, másik ventit meg a opt csatira?
Pár sorral lejjebb érdeklődtem már, most kicsit más a hiba, de sajnos ezt sem tudom egyedül megoldani.
A segítségeteket szeretném kérni!
Transmission Remote GUI v5.17.0 -t használok a NAS-hoz mint torrent kliens. Az elöző gondom az volt, hogy nem találtam a fájlokat amik a NAS-on voltak. Most viszont a kliens a fájlok nagy részét nem Seed-eli illetve le se tölt semmit. Az összes (89) fájlt ellenőriztem, és 75 hiba(piros) a maradék pedig zöld pipával van jelölve.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem tölt le semmit, illetve miért nem seed-eli a dolgokat vissza? Előre is köszönöm!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Zyxel nas326-eu0101f -típusú NAS-om, DE nem rég szolgáltatót váltottam (Tarr KFT-ről Telekom-ra).
És a NAS ugye a modemre/wifire volt kötve. Ugyan úgy lett vissza kötve még csak ki sem lett kapcsolva. Aztán a számítógépen, sőt telefonon sem érem el a NAS-t. A NAS-nak volt egy külön IP-címe ami jelenleg nem működik, nem ad ki semmit az IP címre.
hali ha megveszem a gears of war ultimate editiont xbox one-ra tudok vele játszani pc-n?
illetve ha tesómnak van xbox és ahhoz game pass
akkor le tudom tölteni pc-ra akár ingyen is?
Ha nyolcat sípol a gép az videomemóriára utal. [LINK].
Nem mindig csinálja, 2-3 naponta, tudok ezzel valamit kezdeni, javítani, vagy nézzek videokártya után?
A leányom gépéről van szó.
Áramtalanítás, memória csere a slotokban, és után megint megy, egy darabig.
Igaza van Puffin fórumtársnak ! Ha van rá lehetőséged próbáld ki másik gépben ,mert ha ott nem produkálja a hibát akkor felesleges is utaztatni a kártyát a szervizbe. (Az is csak plusz költség lenne számodra.)
Sziasztok! Mitol lehet az ,hogy kiegetek zene CD-t Neroval(mar probaltam masik programmal is) a fojamat lemegy hiba nelkul es utana ha beteszem a meghajtoba ures lemezt mutat. Ugyan arra a CD-re egethetek megint es megint ugyanaz a gond 😞
@rollo: Az nem lehet ,hogy csak képfájlba írta és nem a CD lemezre ? Régen volt már íróm ,de a nagy többsége az íróknak pirosan világít az egyébként zöld led amikor írja a lemezt ! (lehet nem mindeggik ilyen) Meg azt szerintem meghallod mert néha elégé pörgeti a lemezt amikor ír !
Keress rá az elnevezett fájlra a merevlemezeken, hátha ott van valahol !
@Boldor81: Koszi a valaszokat 😀 Neztem alapertelmezettkent van beallitva. Egetes kozben rendesen felgyorsul ahogy kell gondolom, mert hallom. Amugy LG BD-RE meghajto
@rollo: Az is lehet hogy adott lemezt nem támogatja a meghajtó. Ez lehet csak szimpla + vagy - amit nem szeret. Nekem sima LG DVD íróm van de annak aztán tök mindegy + vagy - típusú lemezt raktam be mindet megírta, de havernak volt egy pioneer DVD írója, az neki volt hogy adott márkából az egyiket megírta másikból meg megint a másikat.
Sziasztok! Nagyjából pár hete jelentkezik egy olyan probléma, hogy miután a gépem elől felállok és kikapcsolom a monitort (de a gép megy) nem lesz hang miután újra akarom használni a gépet. Kijelentkezés vagy újraindítás megoldja a problémát. A hang ikon lent pirosra vált és azt írja nincs hangeszköz észlelve stb. Aztán kijelentkezek, majd bejelentkezek és minden rendben. A monitorom saját hangszóróját használom egyébként. Mi lehet a megoldás?
@Quadgame94: Szerintem mert hdmi-n megy a hang, ha nincs jele a monitornak, nincs hang sem. Vegyél valami hangszórókat, a monitor hangszórók nem sokkal jobbak egy jobb telefonénál... 😊
Nálam Win 7-en volt ilyen gond. Jobb klikkel felhívod a hangot,/lejátszóeszközök/ és beállítod megint alapértelmezetté a monitort.
Nekem ez volt a megoldás.
@gyulazsolti: Amikor pirossá valik nem lehet se jobb klikket se bal klikket nyomni rá. Majd kb 1 perc után egy varazsló jelenik meg hogy helyre hozza a "problémát". Majd kiirja h nincs eszkoz eszlelve stb.
11 fps...
4 gb ram
gtx 940m
i5os proci
mi a keves neki? a ram vegett van csupan 11 fps?
alitolag ennek a jateknak 4 gb ram eleg a lowhoz...ez low bealitasokon fut es igy van 11 fps...ram a keves?
jatek cime: Them and us
@Puffin: low bealittason van es a legalacsonyabb felbontason es nem kell ehhez a jatekhoz atomeromu amugy nem volt bekapcsolva a geforce vga,megy 30 fps felett de neha leesik idokozbe pl minden harom masodpercre 10 fpsre es az mitol van?
@meszes17: Mondjuk meglelik a memória vagy a VGA kevés és visszavesz a teljesítményből. Vagy ami még valószínű az hogy laptop révén valami melegszik és az visszavesz teljesítményéből önvédelem miatt.
@meszes17: Hogy a fenébe lenne neki elég 4GB memória ha 6 a minimum? Ráadás VGA is gyengébb mint a minimum igénynél szereplő GTX660. Na meg laptop, így nem asztaléi PC-hez kell mérni.
Kis utánanézés és már meg is van a hiba oka:
Rendszerkövetelmények
Minimum:
Op. rendszer: Windows 7 / 8.1 / 10
Processzor: Core-i5 or an equivalent
Memória: 6 GB RAM
Grafika: Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 (2 GB Memory Minimum) | AMD Radeon HD 7870 (2 GB Memory Minimum)
DirectX: Verzió: 9.0c
Tárhely: 6 GB szabad hely
@reszler112233: nem latod amit irtam?? 600as felbontason is csinalja!!! miert nem lehet megerteni azt amit irok,eloszor olvassatok nezzetek meg aztan vaszoljatok...ezt a gepigenyt meg nemtudom hol talaltad mert nem ez a gepigenye,4 gb ram a minimum az volt odairva mindemhova
@meszes17: Én nem olvasok, nem látok? Google első találata és alul ott a minimum és ajánlott gépigény is.
De tessék be is linkelem: [LINK]
A másik hogy hiába a 2GB VRAM ha a többi jellemzője kevés/kicsi. Ezt is linkeltem már elsőnek is hogy a GTX660 jóval erősebb aGTX940m-nél. De megteszem még egyszer: [LINK]
Na meg ha csak ennyire értesz a dolgokhoz, akkor ne oltogass egyből ha valaki értelmesen ír és próbál segíteni.
@Andor1997: hogy telhet meg a 940m ramja? ha 2 gb eleg neki? legalabbis az van a gepigenyibe...nem ertem 2 gb nem eleg? ilyen felbontasra ugyan mar? ezt nem irhatod komolyan
@meszes17: Ez csak tipp volt,sosem tudni ,de ha elég neki,akkor kevés az erő ami benne van,ez egyértelmű,olyan sok dolog nem lehet ludas,az meg hogy lejjebb veszed a felbontást ilyen erőtlenségen már nem segít,az attól akadni fog és lassú lesz, de igazából az általad linkelt képen is a proci ki van akadva fullra ,szóval már a videokártyát sem tudná ellátni erővel,mert gondolom tölt idő közbe,ha kevés a ram folyamatosan dolgozik a proci ,kivesz és utána betesz dolgokat,simán lehet,hogy úgy el van telítődve,hogy nem bírja.
@Andor1997: es akkor mi kell? ha lesz benne 8 gb ram akkor mar fog mukodni szerinted? mert holnap mar 8 gb ram lesz benne de van egy olyan erzesem hogy nem a ram a gond
@meszes17: Nem érted mit írunk neked, ez még ebből az írásodból is látszik.
Minek tökölsz ezzel a laptoppal ha ott az asztali géped, ami gond nélkül vinné a játékot?
Másik hogy adj egy részletes gép adatokat ne csak felszínesen, mert az i5 processzor tág fogalom, és ahogy érzem 940m mellett nem egy izmos darabja van, mert a képen a processzor 100%-on pörög.
Memóriát meg hiába bővíted ez után mert lehetséges hogy valóban lehet 4GB memóriával játszani a játékot, de ahhoz olyan processzor és videokártya kell ami jóval többet tud mint a minimum gépigénynél van. Neked meg ez nincs meg.
MItöl van az, hogy mikor kivan kapcsolva a gép / illetve a hangrendszer is kivan kapcsolva... búg a hangszóró !! Mondtak olyat, hgy aazért lehet mert sok kábel fut egymás mellett, egymáson. Ilyen lehetséges?
de még teljesen megteszi az 1600 is
Amikor be állítom az DOCP-t akkor újra indítás után instant fekete kép és nem indul a gép.. Megoldásnak rövidre zárom a CLRTC-t , majd CMOS reset..
[LINK]
Köszi a segítséget!
Vagy próbáld meg ez alapján a videó alapján, hogy így milyen értékeket ad neked, és azokat add meg.
[LINK]
Spoiler!
Neked meg valószínűleg a 320-as chipset miatt nem működik/működött, a 300-as széria még nagyon válogatós volt ram terén, és nyilván ezért segített a BIOS update.
Adódott egy probléma, amivel egy ideje küzdök. Van egy 22" monitorom, és egy 43" TVm. A monitor felbontása FullHD, a TV pedig 4K.. Klónozni szeretném a monitor képét a TVre.. ezzel semmi baj nincs, működik, viszont a monitor 1080p @60Hz módban megy, még a TV 4K @30Hz módban, ami felettébb irritáló. Ha kikapcsolom a klónozást, akkor a TV átáll 1080p @60Hz módra, és hibátlanul működik, ha elsődleges kijelzőnek használom. Ha a monitor az elsődleges, az is ezt a profilt használja. Klónozásnál elvileg mindkettőnek ugyan azokkal a beállításokkal kéne működnie, ezt viszont sehogy nem tudom elérni. Ha engedélyezve van a klónozás, nem tudok felbontást, vagy frissítési rátát állítani.
Lehet erre valami kézenfekvő megoldás?
Annyi, hogy én nem a klónozást használom hanem a kiterjesztést (Win+P) ,így mindkét kijelzőt külön-külön tudom használni a monitor 4k-ban 60HZ a tv 1080p 60Hz. (a feleségemmel filmet nézünk a gépen -TV-n a gyerek meg játszik a monitoron) . Meg kell szokni, hogy az egeret az egyik képernyőről a másikra áttudod húzni. Klónozással szerintem nem is lehet kölünböző felbontású kijelzőt összehozni, hogy jó is legyen, ha mégis igen akkor légyszi írd meg ,mert pár éve én is pont ezzel sz..tam.
Az viszont lehet ,hogy mielőtt klónozod a kijelzőt előbb át kell állítanod a másodlagost (azaz a TV-t) 1080p -re állítani és utána klónozni !
A véleményetekre lennék kíváncsi mert most úgymond ÚJÍTÁSON vagyok és érdekelne, hogy mennyire hangzik jó ötletnek, illetve tudnátok-e valami jobbat? 😃
alaplap: gigabyte 970A DS3P
proci: AMD FX-6300
GPU:
jelenlegi: saphire radeon hd 7750
amire cserélem (mert már megvettem, csak jött vele még pár gond 😆😉
asus radeon rx 580 oc
RAM: kingstone 2x 4gb DDR3 (hz-t most így nem tudom)
és itt jött be a nagyobb gond
TÁP:
akyga ak-b1-420 420W
ÉS AMIRE CSERÉLNÉM, Nos itt kettő jutott eszembe, illetve várnék pár jó ötletet 😃
NJOY Tápegység - Titan 600 ez az egyik
nJoy Woden 750 Tápegység ez a másik, csak erre többet kéne várni 😆d
Illetve még abban kérnék segítséget, hogy minden kompatibilis lenne-e? (tehát hogy pl a tápoknak megvannak-e a megfelelő csatlakozásai az alaplapra, a vga-ra stb..)
Szóval kérlek titeket úgy minden amit fontosnak tartatok írjatok le pls nagyon jó lenne, bármit, bármilyen kompatibilitást.. kábelek... teljesítmény.. mindent..
Köszi a segítséget előre is 😃
19-20 ezerért már vannak bőven korrekt tápok, például:
-FSP Hydro 500W Bronze
-FSP HEXA 85+ 550W Bronze
-Cooler Master MWE 550W Bronze V2
Esetleg ha ettől is olcsóbban kellene, akkor ott a Cooler Master MasterWatt Lite 500W, ez alá mondjuk én már nem igazán mennék.
550W teljesen elég 1 vga-s rendszerekhez.
RX580 hoz meg ja nemárt egy FX-8350 ha már megvetted, de még az se lesz teljesen elég mindig. (RX470 em volt FX-8320E vel amit egy 500W os Chieftec táppal hajtottam, 750W teljesen felesleges)
Na szóval van egy olyan idegesítő problémám, hogy ha játszok a wildland el akkor van, hogy pár perc de van hogy órákig semmi baja aztán csak úgy lekapcsol a monitor az egész gép lefagy de van hogy nem mert a TS3 mon ugyan úgy tudok beszélni.
Eddig csak a wildland nél csinálja se a division 1-2, de az ARK, stb...
Hibakód nincs csak anyi hogy kritikus hiba enyi semmi más.
Meg az is van hogy ha netezek akkor van hogy 5-10ms re megáll minden aztan megy, tovább ezt sűrűn csinálja.
A gépem :
Proci: AMD Ryzen R7 2700
Proci Hűtő: VÍZHŰTÉS Enermax Liqmax II 240 AMD-AM4 Edition
Alaplap: Asrock Fatal1ty x370 professional gaming bios 5.30
Ram: G.Skill DDR-4 16GB /3000 Aegis(F4-3000C16S-16GISB)
VGA: Sapphire Radeon RX 5700 XT 8G
HDD: TOSHIBA 2.0TB, WD Green 2.0TB
SSD: ADATA 256GB XPG Gammix S5
Táp: Thermaltake 750W Smart Pro RGB
Számítógép ház: Thermaltake Versa C21 RGB Window.
Eddig anyi infót kaptam más oldalon hogy kapcsoljam, ki a bios ban az SMT ét enyi, a Windows ma alap helyzetbe raktam hátha valamely update okozza holnap megnézem a, wildland et ha ugyan úgy lefagy, akkor nemrom mi baja.
UI: Minden driver naprakész
Csak ennyi, semmi vga booster semmi extra fps mérő semmi msi afterburner meg hasonlók, se ts, se semmi más. Ha telepakolod minden vacakkal akkor felesleges ez a fajta clean install teszt.
Ha kifagy így is akkor tippre wildlands hiba, majd javítják. Vagy nem. Nálam a Division 2 fagy ki random, de kilépéskor mindig összeomlással teszi. Majd javítják. Vagy nem.
ezzel lehet valamit kezdeni vagy nem mert ez a jobbik eset, hogy az asztalra kiléptett de kb 10-böl 1x van igy álltalában csak a kikapcsolással javul meg
nincs fent semmi extra cucc csak ami nagyon kell direkt igy teszteltem most és 31 perc után behalt
Játékokban nálam elég gyakori hogy kifagy a játék, fekete képernyő stb.. Utána pedig lefagy a AMD szoftvere...
Esetleg próbáld meg úgy hogy ki törlöd DDU-val a videókárty driverét, majd eszközélöböl..
2p:35s
Olyan kérdésem lenne, hogy a fejhallgatóm egy Fusion 700 vezetékes/vezeték nélküli. Vezetékkel semmi gond tökéletesen szól. Viszont ki akarom próbálni a vezeték nélkülit is. Bluetooth 4.2 van rajta az alaplapom viszont 5.0 tudja és nem találja meg, nem tudom párosítani a két eszközt. Arra gondoltam, hogy veszek egy ilyen adaptert [LINK]. Így megoldódna a dolog vagy valamit teljesen rosszul csinálok?😜
A PCIe mode mit jelent? Például itt van az alaplapom: 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2: x16 mode; PCIE3: x4 mode)
Azt értem, hogy van 2db 16-os PCIe 2.0 hely benne, de a zárójeles dolog mit jelent?
Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
Vettem egy pendrive-ot és olyan gondom van vele, hogy amikor rámásolok egy filmet, beteszem a tv-be, felismeri és el is indítja a filmet, de ha úgy van kedve, kilép és úgy veszi, mintha lecsatlakoztattam volna a pendrive-ot.
Másik pendrivenál ilyet nem csinál a Tv.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy erre mi lenne a megoldás?
Segítséget előre is köszönöm!!
https://kepkuldes.com/image/e57erj
Na ennyi amit találtam
Olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg egy i5-4460 am van egy R9 290X el és érdemes lenne-e egy 4790K (40k körül mozog jelenleg) ra újítani vagy teljesen új platform, ha például egy 1080 at raknék mellé. (1080p144 re)
Pl egy Ryzen 3600-as proci és egy B450-es lap alá.
Magamnak raktam össze, szóval a kártyát kihagyhatod, de a többi tuti (lemaradt az aljáról, elméletben outofbox támogatja a 3. genes ryzent ez a lap, de biztos ami biztos egy bios update-t lehet kérni a pcxtől), Ryzen 5 2600X-el olcsóbb, úgy is jó 😃
1.-2. gen Ryzent meg nem akarok, a 3. meg még drága nekem 😃
Ahhoz hogy ez a megoldas működjön melyik típusú DVI atalakitora van szükségem?
Alaplapomon csak HDMI es DVI csatlakozó van.
A monitoron pedig csak HDMI es vga.
HDMI csatlakozón a TV van, igy viszont a monitorhoz kellene egy olyan adapter ami dvi bol csinal vga
Bővebben:
[url]https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface [/url]
Monitor pedig nagy esellyel ilyen Asus VP247HAE 23,6.
Megnéznéd hogy ez az alaplap melyik fajta csati? (Nem tudtam belinkelni a kepet)
és a fent linkelt wiki cikk alapján könnyen azonosítható a megfelelő DVI csatlakozó.
Vagyis DVI-D - VGA adapter vagy DVI-D - VGA kábel kell az alaplap és a monitor közé.
Majd keresel egy boltot ahol van olyan kábel, pl.: ipon
[LINK]
Egy ilyen átalakítóra van szükség: [LINK]
Palanova: az általad belinkelt oldalon "DVI-D Dual link"-ként van feltüntetve míg a kábel, amivel most működik egy régebbi gépem, "DVI-D Single link"
És ez most összezavar.
részletezve van a single és a dual link közötti különbség. Átlagos felhasználáshoz elég a single link is, de ettől még MrJesus által adott javaslat tökéletesen megfelelő lesz.
Vettem egy [LINK] fülhallgatót és 2 perc alatt elörött a műanyag része 😃 ( minőség 4k-ért 😊 )
[LINK] <---kép
Milyen ragasztóval tudnám úgy összeragasztani, hogy legyen is tartása?
Köszönöm a válaszokat 😃
[LINK]
[LINK]
Illetve mindkettő kellene támogassa gond nélkül az i3-9100F-es procit, ugye? Mivel pár helyen olvastam, hogy szükséges BIOS update ahhoz, hogy támogassa ez a két alaplap a 9.dik generációs procikat.
meg egy táp ha valami nagyon régit használsz és majd később jön egy új gpu a gépbe
Pár hónapja ugyanebben a helyzetben voltam mint most te. 6.generációról váltottam 9.gen-re. (i7) Tettem egy próbát és idáig még fagyás vagy bármi más hiba nélkül tökéletesen üzemel a gép. Az első fagyás vagy kékhalál után nekem is újra install lesz , addig viszont ha már idáig kibírta nem fogom bántani. Úgy tudom ezt csak windows 10 alatt lehet megcsinálni, korábbi verzióval esélytelen. ( de ha tudod rakd újra az a biztos ! )
Viszont már azoknak a cuccoknak 10 évvel ezelőtt is teljesen mindegy volt.
Mindenesetre érdemes inkább tiszta telepítést csinálni.
Tökéletesen fut minden!
Mai napon ebéd után a gép elé ülve ez fogadott.: [LINK]
Ez egy Toshiba P300-as 2TB-os HDD, ami már elmúlt 2 éves és két év garancia is volt rá így gari már nincs rá, és még szép az is hogy ha 3 héttel ez előtt jelentkezik akkor még garin belül lenne.
Na most ez mitől lehet? Nem melegedett soha 44 fok fölé, az is tavaly nyáron volt, és akkor sem túl nagy. 44 fok volt max, azóta meg max 40-et ha súrolta. Na meg reggel és délelőtt 100%-os volt a HDD. Táp és adatkábel csere volt, azzal nincs probléma. Érdekesség képen a WD HDD-m már járt 55 fokon is de annak kutya baja. Szerencsére a NAS-on van elég szabad hely, és le tudok róla menteni mindent, ha a másolás rendben le fog menni.
Kérdezném, hogy ez mindenképp csere?
Szerk:
Megbolondult vagy nem tudom. Most 100/100-asnak hozza a HD Sentinel.
Puffin
Már leszedtem róla amit nem tudok könnyen pótolni illetve fontos. Ezek mind a NAS-on csücsülnek már. Egy darabig semmit nem teszek arra a HDD-re aztán meglátjuk mit fog produkálni.
Asus rog strix b450f gaming
Ryzen 5 2600
msi gtx 1060 6gb
2x8 gb 3200 ram
1x ssd
2x hdd
1x M.2
1x odd
+ új ház, rgb-s ventikkel. a közeljövőben.
Nem gond, ha van benne egy kis plusz kakaó egy esetleges tuning esetére vagy későbbi 20-as series vga cserére 😀
Ne túl zajos és moduláris belefér 20k ig? max 25 😃 (rgb vagy nélküli)
Érdekelne mit lenne érdemes frissíteni ismerősöm gépén, hogy ne adjon ki néha kékhalált.Ma megvolt a ddu gyalulásos nvidia driver frissítés. Érdekelne pl a ryzenhez tartozó cpu vagy alaplap illesztőprograomt érdemes lenne-e vagy esetleg mást. Viszont bios updatehoz nem nagyon fognék hozzá egyedül...
Egy kérdésem lenne hozzátok: most tettem be a gépbe egy plusz ssd-t, illetve visszakötöttem egy régebbi merevlemezem is.
Nos, BIOS-ban mutatja őket, eszközkezelőben mutatja őket, de a saját gépben nem, azaz használni sem tudom őket.
Mi lehet a teendő? Mi lehet a gond?
Köszönöm.
Szóval szeretném a windows erre telepíteni. De nem látja sehol a ssd-t sehol. Se bios, se lemezkezelő.
Alaplapba eddig nem tettem m.2 ssd-t még.
Biosba be kellene kapcsolni ezt a lehetőséget? És nagyából mit is kéne keresnem?
Lehet nem támogatja a alaplap ezt a típust?
Alaplap : Asus strix b450f-gaming
M.2 SSD : LONGSYS S409 Series 240GB SSD
Tanácsot szeretnék kérni.Nem rég be lett kötve az 1000-es digi net és jelenleg 2 router-ünk van.Az egyik egy no name hulladék,a másik pedig egy Asus rt-ac51u-ac750-es router.
A gagyibb router helyére tudnátok ajánlani router-t?
A keret körülbelül 20 ezer forint.
Előre is köszönöm a segítséget!
Előre is köszönöm. Nem tudom hogy ehhez mit kell meg adnom de azért ide írom hogy mit is tud ez a régi pc
És tényleg előre köszi a segítségeket hogy mit is kellene vele csinálnom mert nagyon nem értek hozzá 😞
Gyártó: Acer
Rendszer típusa: Veriton M430
Processzor: AMD Athlon (tm) II X2 260 Processor (2 CPUs) ~3.2GHz
Memória: 8192 RAM
DirectX😃irectX 12
Maga az eszköz
Név: ATI Radeon HD 4250
Gyártó: Advanced Micro Devices Inc
Processzor típusa: ATI display adapter
DAC típusa: Internal DAC (400MHz)
Összes memória: 3063 MB
Kijelzőmemória: 252 MB
Megosztott memória: 2811 MB
Amennyiben mégis szeretnél vele foglalkozni, s felújítani oly szinten, hogy legalább a néhány éves játékok fussanak rajta, akkor sem tudnál túl sok mindent felhasználni belőle. Nagyjából az alaplap és a memóriák amik használhatóak, illetve a merevlemez, gyári táp ha jól sejtem nem túl nagy teljesítményű, picit komolyabb videokártyához pedig mindenképp elkél egy nagyobb táp, mivel a HD 4250 nagyjából a "képet ad" kategóriába tartozik.
Szvsz erre már abszolút felesleges költeni.
Akkor esetleg tudnál ajánlani egy koncepciót mert akkor össze raknák egy normális pc-t
Bátyámnak vettem egy R9 390 et és az én DVI monitorommal használta míg nemjött meg a DisplayPort os monitorja.
na most én vettem egy R9 290X et és nem ad képet DVI on viszont DisplayPort al működik hibátlan, viszont mostmár tesóm videókártyája se működik DVI al csak DispalyPort on.
az R9 290X egy GTX950 et váltott le, annak semmi baja nem volt a DVI al.
ötlet ?
Esetleg masik dvi os monitorral is
Bios ban meg driver nelkul megy dvi al is.
Driver/windows csere megvolt de ugyanaz
Spoiler!
Nemtom mi volt a baja de most jó 😆
Van egy Gigabyte b250m gaming 3 alaplapom a kérdésem az lenne mekkora mghz-s ramokat tudok bele rakni maximum amit kezelni is tud!?
gigabyte z370 hd3
sztem elég jó lap de kíváncsi vagyok a véleményetekre
a kérdés hogy támogatja e a 9. generációt bios frissítéssel ha majd esetleg később fejlesztené?
illetve Kolink kl-c 1000 80+ táp van a gépben erről is kérnék véleményt ha lehet
előre is köszönöm
[LINK]
A tápot én meg lecserélném valami gold minőségűre.
rx 580
kell elvinnie arra elég ez a táp nem?
ezt a kolink márkát az a baj nem igazán ismerem
400-as táp elbírna még egy hdd-t?
Ebbe a konfigba kerülne be:
- asus z170
- intel core i3 8100
- 8 gb ram
- samsung 960 evo ssd
- gtx 1060 videó
Köszi!
Köszi!
roba1996
Elvileg amint felteszed a külön vírusirtót, magának le kéne kapcsolnia. Legalábbis nekem a Defender azt írja hogy az Eset végzi a feladatokat.
És ilyenkor ha másik virusirtó van feltelepítve akkor kapcsoljam ki a Windows defendert vagy maradhat bekapcsolva?
Leadtam a vidikarit gariba szept 23.dikán és azota semmi hir a kártyáról azt mondták hogy 3-4 hét nos a nedeik hétben vagyunk hétfön lejár, ma irtam a boltnak és azt irták vissza hogy még semmi hor a beszállitótól
amikor leadtam azt is mondta szervizes hogy ha a beszállitó nemtudja meghavitani stb.. akkor megy vissza a gyártóhóz és az min 2 hónap viszont nekem kellene a kártya már
mi a teendö ilyenkor menyjek be a boltba és visszakérhete ma pénzt vagy mi? még garis a gártya és alig 6 hónapot birt
a kártya hibája ez: 16x pcie sebesség helyett csak 8x , és felmegy 90 fokra ha játszok és lekapcsol / msi radeon rx 580 8db armor oc
Egyébként lehet hogy a ventillátor sebesség volt beállítva rosszul, ezekt manuálisan is meg lehet adni, hogy mennyire fújjon bizonyos hőfokok alatt. Persze ha nem nyúlsz hozzá, akkor nem kéne hogy túlmelegedjen elvileg. Azt viszont totál nem értem, hogy ez alatt mit értesz: "16x pcie sebesség helyett csak 8x". x16 os foglalatba rakod, aminek egyébként a fele sávszélességét se használja ki egy 2080Ti sem (3.0 esetén), akkor most ezt hogy érted, vagy hol látod Te ezt?
Öhm ma raktam be egy vadi új Seagate Baracudát 1000GB-sat és egy HD 6870-et ezek melett van 8gb ram és egy fx-4100 szitu a következő.
Egész délután a régi HDD-ről másoltam át a dolgokat az újra, elötte persze minden drivert felraktam, végeztem felraktam a wotot.
Nyomtam egy meccset, és a végén fekete képernyő és valami visít a gépbe és a táp meleg (Akyga Basic 420W). Vártam kicsit újra indítottam, visítás megszűnt és szépen újra indult a gép.
A kérdés hogy a VGA-nak kevés a táp vagy a tápnak sok a VGA, vagy mi lehet a gond?
És olyan 17.000-20000ft körül milyen táp lenne jó?
[LINK]
vagy ez:
[LINK]
https://www.pcx.hu/cooler-master-elite-v3-600w-mpw-6001-acabn1-eu-tapegyseg-727369
Amit Bronson ajánlott abból válasz.
Hát az volt monitor kikapcsolt és a VGA venti visított, pörgött mint az állat. Másik dolog hogy egyszer ezt megcsinálta nemrég netezés közben, a VGA-nak nem hiszem hogy baja van, mert furmark tesztet és játék tesztet mutatott az eladó nála, így bízom benn hogy csak táp.
Pár sorral lejjebb érdeklődtem már, most kicsit más a hiba, de sajnos ezt sem tudom egyedül megoldani.
A segítségeteket szeretném kérni!
Transmission Remote GUI v5.17.0 -t használok a NAS-hoz mint torrent kliens. Az elöző gondom az volt, hogy nem találtam a fájlokat amik a NAS-on voltak. Most viszont a kliens a fájlok nagy részét nem Seed-eli illetve le se tölt semmit. Az összes (89) fájlt ellenőriztem, és 75 hiba(piros) a maradék pedig zöld pipával van jelölve.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem tölt le semmit, illetve miért nem seed-eli a dolgokat vissza? Előre is köszönöm!
Mi lehet ennek az oka ?
eddig 2 cpu val néztük
1 jelentkező ryzen 7 1700x
2 jelentkező ez vicces i5 3470 értem hogy az i5 nem tudja meg hajtani rendesen de a ryzen sem ?
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Zyxel nas326-eu0101f -típusú NAS-om, DE nem rég szolgáltatót váltottam (Tarr KFT-ről Telekom-ra).
És a NAS ugye a modemre/wifire volt kötve. Ugyan úgy lett vissza kötve még csak ki sem lett kapcsolva. Aztán a számítógépen, sőt telefonon sem érem el a NAS-t. A NAS-nak volt egy külön IP-címe ami jelenleg nem működik, nem ad ki semmit az IP címre.
Hogyan tudnám orvosolni a problémát?
illetve ha tesómnak van xbox és ahhoz game pass
akkor le tudom tölteni pc-ra akár ingyen is?
Ha nyolcat sípol a gép az videomemóriára utal. [LINK].
Nem mindig csinálja, 2-3 naponta, tudok ezzel valamit kezdeni, javítani, vagy nézzek videokártya után?
A leányom gépéről van szó.
Áramtalanítás, memória csere a slotokban, és után megint megy, egy darabig.
Milyen gépről van szó? Táp?
Már nem emlékszem pontosan, de volt valami olyan hogy csak szimulálta az írást.
Keress rá az elnevezett fájlra a merevlemezeken, hátha ott van valahol !
Lehet az a gond.
Nálam Win 7-en volt ilyen gond. Jobb klikkel felhívod a hangot,/lejátszóeszközök/ és beállítod megint alapértelmezetté a monitort.
Nekem ez volt a megoldás.
Spoiler!
11 fps...
4 gb ram
gtx 940m
i5os proci
mi a keves neki? a ram vegett van csupan 11 fps?
alitolag ennek a jateknak 4 gb ram eleg a lowhoz...ez low bealitasokon fut es igy van 11 fps...ram a keves?
jatek cime: Them and us
Kis utánanézés és már meg is van a hiba oka:
Rendszerkövetelmények
Minimum:
Op. rendszer: Windows 7 / 8.1 / 10
Processzor: Core-i5 or an equivalent
Memória: 6 GB RAM
Grafika: Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 (2 GB Memory Minimum) | AMD Radeon HD 7870 (2 GB Memory Minimum)
DirectX: Verzió: 9.0c
Tárhely: 6 GB szabad hely
VGA különbség: [LINK]
De tessék be is linkelem: [LINK]
A másik hogy hiába a 2GB VRAM ha a többi jellemzője kevés/kicsi. Ezt is linkeltem már elsőnek is hogy a GTX660 jóval erősebb aGTX940m-nél. De megteszem még egyszer: [LINK]
Na meg ha csak ennyire értesz a dolgokhoz, akkor ne oltogass egyből ha valaki értelmesen ír és próbál segíteni.
2.Megtelik a Vram
reszler amit ír gépigényt valós egyébként ,nézd meg a steames oldalán is ez a minimális!
Minek tökölsz ezzel a laptoppal ha ott az asztali géped, ami gond nélkül vinné a játékot?
Másik hogy adj egy részletes gép adatokat ne csak felszínesen, mert az i5 processzor tág fogalom, és ahogy érzem 940m mellett nem egy izmos darabja van, mert a képen a processzor 100%-on pörög.
Memóriát meg hiába bővíted ez után mert lehetséges hogy valóban lehet 4GB memóriával játszani a játékot, de ahhoz olyan processzor és videokártya kell ami jóval többet tud mint a minimum gépigénynél van. Neked meg ez nincs meg.
Esetleg nem lehet h az integrált vga használja a gép? Bár gtx 940m is harmat cucc.