darkstreet89: teljesen jó a Hydro sorozat az FSP-től. Illetve ha még nézegetni szeretnél, akkor BeQuiet Pure power sorozat, Corsair RMx 500/600 is ajánlott tápok. Én amúgy a Hydro-t venném 😉
Milyen tápegységet ajánlottok? Ami kb 15-25 kg mozog. Mert sajnos a mostani az szépen kezdi megadni magát!
FSP 500W Hydro Bronze és FSP 600W Hydro Bronze is nézegedtem,de iagazából mostanába nem követem,hogy melyik gyártó tápjai jobbak... Köszi!
FSP Hyper sorozat rendben van, nekem is olyan van. Többen panaszkodnak egyfajta kis zörgésre, cicergésre, de ez szerintem példány függő. Ha esetleg érdekel, akkor az FSP Hydro sorozata, ami most jelent meg, az nagyon jó. De az említett BQ remek választás!
Mi a véleményetek erről a tápról? PSU - Be Quiet Straight Power 10 CM Modular 500W 80+Gold
I5 6600k, 16GB Ram, GTX 1070 mellé lenne.
Köszönöm előre is 😀
attól függ, mihez. nekem egy i5 6500 és 270x van rajta, a max fogyasztása a gépnek 190 watt körül volt eddig.
ha a profilodban lévő géphez kell+ a 280x-hez, akkor is elégnek kell lennie, a proci+vga kb 300w tdp körül van
Hector nekem kell,hogy legyen egy 6pines vga csatlakozó és egy 8 pines,... Piero ha nem most vettem volna kocsit lenne pénzem jobbra is,de most csak ilyenre futná,..de ha nem jó,akkor porosofdk tovább a polcon a vga.
Hidan88
Idézek a másik fórumról: "Super Flower, tehát saját gyártású belsővel rendelkezik, kb. Chieftec Force CPS minőség, el van látva a megfelelő védelmekkel. A ventilátor típusáról nem tudok, csak annyit, hogy hosszú élettartamú és minőségi venti van benne, maga a táp halk működés közben."
grabka: ebben az árszegmensben a különbség elhanyagolható, mindenképpen minőséget kapsz! De ahogy előttem írták, egyértelmű, hogy a terheléses hatásfok a Platinumnál jobb. Azért Platinum, és a gold Gold.
grabka:Szerintem valami minimális minőségbeli külömbségre gondolok, mert hatásfokba úgy néztem mintha megegyezne. De szerintem a gold minősítés bőven elég.
Zoli73 Már csak egy kérdés, hogy mi különbség G2 és P2 között, azon kívül hogy az egyik gold minősítés a másik platinum. Teljesítményben van valami? Amúgy amiket küldtél azokat én is megtaláltam csak gondoltam a platinum minősítés az ilyen "plusz" jobban megbízható stb. és én azt kerestem EVGA SuperNova 750 P2
grabka:Piero kolléga által ajánlott tápok nagyon jók. FSP Hydro G van nekem is csak 650W-os kivitelben.Fél passzív így ha csak üresjáraton megy a gép a ventije be sem kapcsol, na meg full moduláris.Spoiler!
Tudom sok is a gépemhez, de biztosra mentem vételekor.
A legnagyobb baj hogy igen csekély az a szám akik kiküldik Magyarországra. Ebayen türhetőbbek az árak meg amikor megnézed az adott itemet amit rendelni szeretnél már akkor kiírja hogy szállítanak e nemes hazánkba. Nem kell kismillió gombot végig kattintgatni, aztán az utolsó lépésnél meg a képedbe nyomják szép piros betűkkel hogy "Does't ship to Hungary" annak ellenére, hogy már keresésnél bepipálom a filtert arra hogy csak azok jelenjenek meg akik kiszállítják.
H-ECTOR
[LINK]
Nyilván vannak más felhasználók/boltok akik amazonon keresztül hirdetnek, kb annyi türelmem volt hogy 10-et néztem végig ami jó árba lett volna, és egyik sem szállított Magyarországra.
Zoli73: az a baj hogy amazonon lett volna EVGA SuperNova 750 P2 cirka 36.000-ért meg is akartam rendelni, de amikor észrevettem rendelés közben hogy mekkora Tax-ot nyomnak rá az amazonnál a rendelésre, még az élettől is elment a kedvem. Csak egy magyar üzletben találtam ilyen tápot, de ott azt hiszem 56.000-ért, azért 20.000 már eléggé nagy differencia ahhoz hogy mást keressek helyette. :\
Piero: Köszi meglesem a tápokat, meg keresgélek még picit, aztán lehet megint itt kötök ki vélemény kérésért.
30.000-40.000 között szeretnék egy ütős kis tápot az alábbi konfighoz. Eredetileg ezt néztem ki Evga SuperNova 750 P2, esetleg ha az általam említett tápból tudtok külföldi oldalt aki szállít Magyarországra és az ár nem haladja meg a 45.000-et azt is szívesen fogadnám.
pallaci16:
Alább írtam másnak is, csak hogy legyen választék:
Evga 450B 450W
Enermax NAXN tápegység 450W Be Quiet! System Power B8 450W - kifejezetten ajánlott táp!
Sziasztok ! Egy kis segítség kéne 😀 össze állítottam egy kis alap configot amire most pénzem van csak nem tudom milyen tápot vegyek hozzá, márka, teljesítmény stb !? a VGA még kérdéses egyenlőre a processzorba integrált GPU-t használnám de valószínú egy MSI GeForce GTX 1060 6GB 6GT OCV1 videokártya
kerűl majd bele ami 120 Wattot fogyaszt ! aki tud tanácsod adni szívesen venném 😉
HÁZ Cooler Master Elite 130 táp nélküli fekete ház mITX /RC-130-KKN1/
OFF téma picit.
Most nem konkrétan válaszolnék, csak pár mondatban a fogyasztás, táp méret okán pár sort engedjetek meg.
Azért annyit összegzésül: a tápegységek akkor hatékonyak, és hosszú élettartamúak igazán, ha a teljesítmény leadásakor megközelítőleg 55-60%-os határon "lebegnek". Tehát azért megtévesztés, hogy bőven elég ez meg az, ami egyfelől igaz, viszont egy 320W-os rendszerre a 400/430W-os táp a 80%-át leadja, dolgoztatja.
Ez most nem le vagy rábeszélés, csak azt szeretném tudatni, hogy egyáltalán nem baj, sőt!, ha van tartalék az adott tápban. Én azt tanácsolnám, hogy ha kiszámoltuk a rendszer elméleti legnagyobb fogyasztását terhelés alatt, akkor ahhoz adjunk hozzá 30%-ot, és akkor a kiválasztott tápunk vélhetően sokáig kiszolgál majd.
Milyen tápegységet ajánlottok? Ami kb 15-25 kg mozog. Mert sajnos a mostani az szépen kezdi megadni magát!
FSP 500W Hydro Bronze és FSP 600W Hydro Bronze is nézegedtem,de iagazából mostanába nem követem,hogy melyik gyártó tápjai jobbak... Köszi!
Mi a véleményetek erről a tápról? PSU - Be Quiet Straight Power 10 CM Modular 500W 80+Gold
I5 6600k, 16GB Ram, GTX 1070 mellé lenne.
Köszönöm előre is 😀
ha a profilodban lévő géphez kell+ a 280x-hez, akkor is elégnek kell lennie, a proci+vga kb 300w tdp körül van
Idézek a másik fórumról: "Super Flower, tehát saját gyártású belsővel rendelkezik, kb. Chieftec Force CPS minőség, el van látva a megfelelő védelmekkel. A ventilátor típusáról nem tudok, csak annyit, hogy hosszú élettartamú és minőségi venti van benne, maga a táp halk működés közben."
Ebbe a gépbe menne
Spoiler!
Az xfx-en nincs 2db 8as pci-e így egyet molexeznem kell. Néha szenved a gép bekapcs után kikapcsol pár mp-re. Vga nélkül viszont mindig jó.
Azért köszönöm
[LINK]
[LINK]
Noh mindegy, így jártam
[LINK]
Nyilván vannak más felhasználók/boltok akik amazonon keresztül hirdetnek, kb annyi türelmem volt hogy 10-et néztem végig ami jó árba lett volna, és egyik sem szállított Magyarországra.
Piero: Köszi meglesem a tápokat, meg keresgélek még picit, aztán lehet megint itt kötök ki vélemény kérésért.
FSP Hydro G 750W
CORSAIR RMx Series 750W
30.000-40.000 között szeretnék egy ütős kis tápot az alábbi konfighoz. Eredetileg ezt néztem ki Evga SuperNova 750 P2, esetleg ha az általam említett tápból tudtok külföldi oldalt aki szállít Magyarországra és az ár nem haladja meg a 45.000-et azt is szívesen fogadnám.
Íme a konfig.
Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
Intel Core i7 5820K
Alább írtam másnak is, csak hogy legyen választék:
Evga 450B 450W
Enermax NAXN tápegység 450W
Be Quiet! System Power B8 450W - kifejezetten ajánlott táp!
kerűl majd bele ami 120 Wattot fogyaszt ! aki tud tanácsod adni szívesen venném 😉
HÁZ Cooler Master Elite 130 táp nélküli fekete ház mITX /RC-130-KKN1/
Alaplap "ASUS H81I-PLUS alaplap
"
CPU Intel Core i5 3.2GHz dobozos Socket 1150 i5-4460 /BX80646I54460/
RAM "8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 Kit (2x4GB) (HX316C10FBK2/8)
"
Most nem konkrétan válaszolnék, csak pár mondatban a fogyasztás, táp méret okán pár sort engedjetek meg.
Azért annyit összegzésül: a tápegységek akkor hatékonyak, és hosszú élettartamúak igazán, ha a teljesítmény leadásakor megközelítőleg 55-60%-os határon "lebegnek". Tehát azért megtévesztés, hogy bőven elég ez meg az, ami egyfelől igaz, viszont egy 320W-os rendszerre a 400/430W-os táp a 80%-át leadja, dolgoztatja.
Ez most nem le vagy rábeszélés, csak azt szeretném tudatni, hogy egyáltalán nem baj, sőt!, ha van tartalék az adott tápban. Én azt tanácsolnám, hogy ha kiszámoltuk a rendszer elméleti legnagyobb fogyasztását terhelés alatt, akkor ahhoz adjunk hozzá 30%-ot, és akkor a kiválasztott tápunk vélhetően sokáig kiszolgál majd.
Elég lenne, de én nem venném meg azt a típust. Itt van pár, kicsit többe vannak, de sokkal jobbak (belső, ventilátor, terhelés leadás)
Evga 450B 450W
Enermax NAXN tápegység 450W
Be Quiet! System Power B8 450W
FSP 400W FSP400-60APN PFC 85+