0. Nézd meg, hogy milyen csempe alkalmazások futnak. Ami nem kell, lődd ki. Gépházban.
Itt fontos elem: XBOX alkalmazás, alapból elvileg a Felvevőt bekapcsolja az Anniversary frissítés, ezt kapcsold ki!
1. lehet, hogy miner (legtöbb esetben HD audio Realtek néven fut a folyamatokban)
2. nézd meg a feladatkezelőt, vagy inkább Process Explorerrel, hogy mi fogja a CPU és/vagy GPU-t. Lehet bármi, malware, vagy egy beragadt programszál.
3. Nyilván a video beállításokat nézd át, Vsync legyen ON, mert akkor a képernyő frekijét használja maximum.
4. Driver frissítés. ha viszont volt, és a korábbival működött, akkor vissza tenni a régit. És úgy megnézni.
5. Nézd meg a lapozófájl méretét, mekkora van beállítva. RAM mekkora a gépben? Lehet, hogy a lapozófájlt ki kell kapcsolni, ha elég a memória,vagy minimumra kell venni. Ne a lemezt használja a játék. (Rendszer/Speciális rendszerbeállítások/Speciális fül)
Majd írd meg, mi a helyzet. Más most nem jut eszembe.
Helló lenne egy óriási problémám. Adott egy gép.
HD 7850
Fx 6300
8 giga ram.
win 7 volt rajta eddig 3 napja összeomlott felraktam egy win 10 pro-t hitelesített full lefrissítve Legújabb vga driver direct x az öszes visual c. szóval minden ami kell multimédiás dolgokhoz és játékhoz. De itt a baj ahol eddig volt 120 fps em most van 20.. Egy ETS2 5 fps el laggol össze vissza. Wow 14 fps ahol volt 90... Már verem az asztalt nem tudom mit csináljak mit baszarintok el?
Egy életre hálás lennék annak aki megmondaná hogy mit csináljak. Már programozó és rendszergazda haverom is volt megnézni de egyiknek sincs semmi ötlete nekem meg pláne.
Ha jól sejtem az csak Preview verzió, amit a Microsoft a tesztelők kezébe add.
Ahhoz nemhioszem hogy lesz magyar nyelv, egy hamar, meg lehetnek benne még hibák is, bugok.
Hunork: Ezeket elsőkörben elvégeztem már, sajnos ugyanaz a helyzet 😕
A felesleges app-ok nagyrésze törölve van (xbox, skype letöltése, office letöltése stb..) az automatikusan induló programok is mind kilőve (ASC, CCleaner, GeForce driver app is)
De sajnos nem oldotta meg egyik sem a problémát, és nem tudom mi a fene lehet a gond 😞
A merevlemezek is 100/100 asak.
Krisz: ezt olvastad már? [LINK] Nálam semmi gond nem volt, és 1607 van. Át kell nézni az automatikusa induló programokat, Xbox alkalmazásnál a Felvevőt kikapcsolni, és a kisebb frissítéseket felrakni. (amik amúgy fogják is a rendszert, és újrainduláskor mindig elkezdi...)
Hombre774
En mindig a PRO kiadasu windowsokat hasznaltam, soha nem volt bajom veluk. Nem tudom mennyire serultek volna a hozzaferesi jogaim a HOME verzioval, de szerintem minimalisan, mert a service reszrol vannak csak korlatozva a windows verziok. Nem hinnem hogy egy home verziora telepitett MAX ne futna ugyanugy mint egy PRO/Ultimate verzion.
Pedig megizzasztottam mindegyiket pro/ultimate kiadasban:
Maja, XSI, 3DSMax(ez a megelhetesem), Rhino3D, Blender, Renderman, BMRT, ADOBE osszes, UNREAL engine UDK, Sketchup es meg sorolhatnam.
Krissz : Tudom,furán hangzik,de próbáld kikapcsolni a tálca automatikus elrejtését,azzal nekem is nagyon lassan bootolt be,azóta viszont semmi gond vele.....de hogy ez miben függ össze,fogalmam sincs....
Sziasztok ! Egy olyan problémám lenne hogy amikor a WindowsApps mappán belül egy mappába akarok másolni egy fájlt pl : a Forza Horizon 3 mappájába akarok másolni valamit akkor azt írja hogy nincs hozzá engedélyem.. a security-t állítgattam ahogy írták a neten de sehogy se akarja engedni hogy oda másoljak.. előre is köszi a segítséget !
Köszi a válaszokat mindenkinek. 😉 És milyen jogos, hogy azt meg le sem írtam, mire akarom használni a gépet. Nos, lehet, hogy nem is annyira mindennapos használatról van szó, hiszen Maya, 3D Studio, Corel MotionStudio 3D, ezen kívül fotó és videószerkesztés lenne a cél. Meg persze a "szokásos" játék, irodai alkalmazások és netes böngészés. Így is maradjon a Home? 😀 Vagy tudtok esetleg olyan oldalt javasolni, ahol meg tudom nézni a Pro "plusz funkcióit"?
Home verzió teljesen elég, bár szerintem nagyobb a különbség, mint 10k, ha az egy gépes verziót nézed.
Viszont melegen ajánlom a majdnem Pro árában forgalmazott USB kulcsos W10 Home-ot, mert azt akárhányszor telepítheted, nem fog nyavalyogni, még 8 év múlva is, mikor a sokadik gépet rakod össze magadnak.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, és lehet, hogy ha az 58 oldalnyi fórumot végigolvasnám, akkor megtalálnám a választ, de ennyi időt most nem tudok gép előtt ülve tölteni. Windows 10-et szeretnék vásárolni, de nem találtam még a Microsoft oldalán sem, hogy a Home és a Pro között mi a különbség, azaz megéri-e a Pro azt a plusz 10.000 Ft-ot. Előre is köszi!
Nekem miért van az hogy minden játék sokkal rosszabbul megy az Anniversary Update óta? Már régebben átálltam Anniversary-ra de nem játszok olyan sokat. De most elindítottam a Doom-ot (ami eddig Ultran ment 1600x900-ba 30-40FPS-el. Most meg Lowon 30-40fps Ultran 19-24FPS).
100% ram használatra tud valaki valami megoldást? Már újra telepítettem a windowst is de még így is sokszor alap helyzetbe 60- 100%-ig használja a gép a ramot. Mi a szartól lehet?
Na srácok visszaraktam pro verzióra a rendszert és láss csodát már is tökéletesen megy minden játék úgy ahogy előtte ! Szóval valóban az Anniversary legújabb frissítése okozta a teljesítmény gondot, aki teheti az inkább a Pro verziót használja. Sisko
Próbáltam azt is, de nem segített..
Roybertson : esetleg nézd meg,hogy az xbox alkalmazáson belül nincs e bekapcsolva a játékvideó rögzítő,ugyanis a frissítés ezt bekapcsolta a háttérben,ez fogja valamelyest a gépet(folyamatosan rögzíti az utolsó 5 perc játékot asszem).Nekem ez legalábbis megoldotta a lassulást,utána már ugyanúgy futott minden,mint a frissítés előtt.
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, hogy mikor fel rakom a laptopra a Windows 10-et bélassul a gép. Windows 8.1-nél nincs ilyen gondom. Valakinek ötlet, hogy mi lehet az oka? A laptop Acer Aspire E1-571G
Ezt nehezen hiszem el vissza fölraktam a Witcher 3-at, hogy végig játszom a DLC-ket és nagy meglepetésre az is rosszabbul fut mint előtte, konkrétan frissítés előtt szépen 30fps-el ment, miután fölment megint a frissítés ott ahol szépen ment 30-al most van 24 fps-em ! Szóval nem csodálkozom, hogy sokan panaszkodnak, hogy egy csomó játék rosszabbul fut mint előtte..
Sziasztok! VL-es Windows 10 Pro 64-bit aktiválására van valami lehetőség, ha nem veszem meg? Néztem aktivátor programokat, de lépten-nyomon azt írták róluk, hogy vírusos, malware, trójai, stb. Más opció nincsen? Nincsen termékkulcsom sem, illetve ami most van, azt nem fogadja el. Telepítéskor nem kért kódot, mert VL-es. Valami egyéb ötlet? Ha újratelepítem és letiltom a frissítéseket, meg minden kapcsolatot a Microsofttal, akkor is észreveszi, hogy nem eredeti?
lumosnina: Hát a Linux olcsóbb. Irodai munkára, böngészésre, otthonra kiváló. Magam is használtam már, de mivel az otthoni PC-m elsősorban (szinte kizárólag) játékra van, így ott alap volt a win. A cégnél meg ugye nem én döntök, bár volt időszak, mikor Linuxon dolgoztam, de ez semmiben nem akadályozta a munkát. Ajánlom az Ubuntut, mert egyrészt az egyik legjobb disztribúció, amivel sokat foglalkoznak a fejlesztők, másrészt annak a legjobb a magyar nyelvű támogatása, beleértve a magyar honlapon lévő tanácsokat is, amik kezdő linuxosnak életet menthet.
Roybertson: Tudod! Gép és gép között, illetve a lelke... 😀
Leszedtem par cuccot, amire nincs szuksegem, Es igyekszem a frissiteseket is kezelni. Most egyenlore jol mukodik, nincsenek komolyabb hibak, mint korabban.
@csuz-li: regebben sokat jattszottam de mara mar mas dolgok valtak fontosabba. Ha megis kedvem tamad jattszani akkor konzolon teszem. Leginkabb irodai dolgokra hasznalom a gepem, atlag tennivalokra, szoval ket valaszthato opciot allitottam magam ele, ha nagyon felmergelne a win. Vagy linux a mostani gepemre, ami hardveresen teljesen kiszolgalja az igenyeimet, vagy valtas Apple-re. Telefonban mar megtettem es nem csalodtam, bar az arakat tekintve luxusmegoldasnak szamitana... 😀
Bizony a Frissítések vágták tönkre nálam a rendszert, mert most párat töröltem amit tudtam és azóta megjavult az idő és nem késik !
Amúgy meg a Windows egy testre szabható rendszer, amit mindenki tetszés szerinti beállításokkal használhat és ez önmagában semmilyen problémát nem kellene okozzon.
Viszont olvasgattam Microsoft Communityn és már régóta előjönnek hasonló hibák másoknak is tehát nem újkeletűek ezek a hibák, amik mai napig megvannak...
lumosnina: Sajnos a Microsof üzletpolitikája miatt sok lehetőséged úgy sem lesz, ha játékra is akarod használni a gépedet, mert egyre több olyan PC-s port lesz, ami már csak win10-en fut el, mivel "jó taktikai érzékkel" nem adják ki a dx12-t régebbi oprendszerre és ennek nem technikai oka van, nem a mérnöki irodában, hanem a pénzügyügyön és a marketingesek szobájában dőlt el ez a kérdés. Ennek a Microsoftos taktikának csak az tehet be, ha a kiadók nem dx12-vel, hanem Vulkan-al kezdenek el portolni.
Hát nekem sincs gondom a win10-el. Az elején persze megkaptam a szokásos cortana által okozott tálcafagyást, de azt már rég javították. Win7-hez képest meg hatalmas teljesítménynövekedést hozott még úgy is, hogy nem tiszta telepítéssel, hanem frissítéssel ment fel a 10-es a meglévő 7-esre. Azóta is így van és mivel home, minden frissítés rákerült. Ennek ellenére minden gépen lévő játék szépen fut. (witcher3, Fallout4, Mafia3, WOWs) Frissek persze a driverek is (chipset, Hang, stb.), kivéve a VGA, mert azzal a legutóbbi fiaskó (um.: megfővő VGA-k) után kivárom a tapasztalatokat.
Nem kell ehhez extra beállítás, én például semmit nem állítgattam benne, minden gyári beállításokon van, semmihez nem nyúltam, egyedül a visszaállítási pontok által használható helyet húztam le ~5GB-ra, mert különben telerakja a HDD felét.
Az Edge-t kizárólag az online office-ra használom, de azzal nem volt gondom. Böngészni nem böngészek vele. reklámblokkolóróll nem tudok mit mondani, én elvből nem használom.
Roybertson.
Akkor fogalmam sincs mi a gond. Én egyszerű mezei paraszt felhasználó vagyok. 😃
De tényleg nem tapasztaltam hibát. Edge-t nem sűrűn használom egyébként, de nem tapasztaltam semmi szokatlant. Torch-ot használok kb. 3 éve.
Az utóbbi frissítésnél egyből megnéztam a játékokat, semmi gond. (Jelenleg GTA V, Far Cry Primal, The Evil Within, Thief, Battlefield 3, Dying Light.
Nincs semmiféle szoftveres sem hardveres hiba minden frissítés fent van.. Nem vagyok átlag felhasználó mint ahogy itt egy két user beállítja magát átlagfelettinek.. ( Azért mert nála nincs hiba ) Komoly gondok vannak ezzel a Windows-al másnál is érdekes hibák jönnek elő egyes frissítések után !
A másik poén, hogy ma már másodjára állítottam be az időt a gépen, de megint késik most már nem hogy 30 hanem 40 percet úgy, hogy ki se volt kapcsolva a gép.. A legutóbbi frissítés óta bolondultak meg a dolgok például Edge-ben valamikor az @dblock sem működik csak amikor ki-be kapcsolom újra..
Roybertson.
Szerintem mással lesz ott gond, nem a Win10-el. Valami szoftveres ütközés lehet, ami kiváltja a problémákat nálad.
Anno én is félve frissítettem Win10-re, de nem bántam meg. Mai napig nem tapasztalok oroblémát. Illetve egy van, csak lusta voltam megcsinálni. 😃 (ha leállítom a gépet, a kék ledes hangszóróm, nem kapcsol ki, mert világít. De esti hangulatfénynek kiváló. 😃 )
Automatikusra van állítva az Win Update, de nincs gond. Olvastam hogy a legutóbbi frissítés játék futtatási gondokat okozott sok felhasználónál. Nálam a GTA V rendben van, és a többi játék is. Edge-vel sincs semmi gond.
Nézz utána hogy mit kéne esetleg frissíteni, ami kimaradhatott.
én se átlagos felhasználó vagyok,és nekem se jön be,az első op rendszer amit kihagyok marad 8.1 😃
Sokkal több hibát produkált mint bármelyik másik,és rengeteg aggasztó hír látott napvilágot,és amiknek van alapja is,és ráadásul olyan tukmálásnak tűnt az egész..
Nemtudom, mindenki mindig panaszkodik a W10-re, szerintem az eddigi legjobb Windows, nálam csodák csodájára egyszer sem produkált semmi gondot. Mondjuk, nem átlagos felhasználó vagyok, mindent gondosan beállítok.. 😜
De ha nem tetszik, ott a tökéletes vindózhét... 😆
Most cainalok egy resetet, minden adat megtartasaval, de az appokat leszedi ami nem jott az OS-sel es vissza allitja a wint. Remelem normalisan fog mukodni ezutan....
0. Nézd meg, hogy milyen csempe alkalmazások futnak. Ami nem kell, lődd ki. Gépházban.
Itt fontos elem: XBOX alkalmazás, alapból elvileg a Felvevőt bekapcsolja az Anniversary frissítés, ezt kapcsold ki!
1. lehet, hogy miner (legtöbb esetben HD audio Realtek néven fut a folyamatokban)
2. nézd meg a feladatkezelőt, vagy inkább Process Explorerrel, hogy mi fogja a CPU és/vagy GPU-t. Lehet bármi, malware, vagy egy beragadt programszál.
3. Nyilván a video beállításokat nézd át, Vsync legyen ON, mert akkor a képernyő frekijét használja maximum.
4. Driver frissítés. ha viszont volt, és a korábbival működött, akkor vissza tenni a régit. És úgy megnézni.
5. Nézd meg a lapozófájl méretét, mekkora van beállítva. RAM mekkora a gépben? Lehet, hogy a lapozófájlt ki kell kapcsolni, ha elég a memória,vagy minimumra kell venni. Ne a lemezt használja a játék. (Rendszer/Speciális rendszerbeállítások/Speciális fül)
Majd írd meg, mi a helyzet. Más most nem jut eszembe.
HD 7850
Fx 6300
8 giga ram.
win 7 volt rajta eddig 3 napja összeomlott felraktam egy win 10 pro-t hitelesített full lefrissítve Legújabb vga driver direct x az öszes visual c. szóval minden ami kell multimédiás dolgokhoz és játékhoz. De itt a baj ahol eddig volt 120 fps em most van 20.. Egy ETS2 5 fps el laggol össze vissza. Wow 14 fps ahol volt 90... Már verem az asztalt nem tudom mit csináljak mit baszarintok el?
Egy életre hálás lennék annak aki megmondaná hogy mit csináljak. Már programozó és rendszergazda haverom is volt megnézni de egyiknek sincs semmi ötlete nekem meg pláne.
Ahhoz nemhioszem hogy lesz magyar nyelv, egy hamar, meg lehetnek benne még hibák is, bugok.
A felesleges app-ok nagyrésze törölve van (xbox, skype letöltése, office letöltése stb..) az automatikusan induló programok is mind kilőve (ASC, CCleaner, GeForce driver app is)
De sajnos nem oldotta meg egyik sem a problémát, és nem tudom mi a fene lehet a gond 😞
A merevlemezek is 100/100 asak.
"Otthoni felhasználásra teljesen felesleges a PRO, úgysem használnád ki a plusz szolgáltatásait."
RDP
Hyper-V
Megmiazmás.
En mindig a PRO kiadasu windowsokat hasznaltam, soha nem volt bajom veluk. Nem tudom mennyire serultek volna a hozzaferesi jogaim a HOME verzioval, de szerintem minimalisan, mert a service reszrol vannak csak korlatozva a windows verziok. Nem hinnem hogy egy home verziora telepitett MAX ne futna ugyanugy mint egy PRO/Ultimate verzion.
Pedig megizzasztottam mindegyiket pro/ultimate kiadasban:
Maja, XSI, 3DSMax(ez a megelhetesem), Rhino3D, Blender, Renderman, BMRT, ADOBE osszes, UNREAL engine UDK, Sketchup es meg sorolhatnam.
[LINK]
Komoly munkához akkor legyen a Pro.
Viszont melegen ajánlom a majdnem Pro árában forgalmazott USB kulcsos W10 Home-ot, mert azt akárhányszor telepítheted, nem fog nyavalyogni, még 8 év múlva is, mikor a sokadik gépet rakod össze magadnak.
És spórolsz legalább egy 10est 😉
Szia!
Otthoni felhasználásra teljesen felesleges a PRO, úgysem használnád ki a plusz szolgáltatásait.
Az nem jó. Nézd meg az Xbox alkalmazást, mert bekapcsolja a felvevőt, ami keményen lenyomja a gépet, ha folyton ON-ban van. Ez csak egy tipp.
Sisko
Próbáltam azt is, de nem segített..
Roybertson: Tudod! Gép és gép között, illetve a lelke... 😀
@csuz-li: regebben sokat jattszottam de mara mar mas dolgok valtak fontosabba. Ha megis kedvem tamad jattszani akkor konzolon teszem. Leginkabb irodai dolgokra hasznalom a gepem, atlag tennivalokra, szoval ket valaszthato opciot allitottam magam ele, ha nagyon felmergelne a win. Vagy linux a mostani gepemre, ami hardveresen teljesen kiszolgalja az igenyeimet, vagy valtas Apple-re. Telefonban mar megtettem es nem csalodtam, bar az arakat tekintve luxusmegoldasnak szamitana... 😀
Amúgy meg a Windows egy testre szabható rendszer, amit mindenki tetszés szerinti beállításokkal használhat és ez önmagában semmilyen problémát nem kellene okozzon.
Viszont olvasgattam Microsoft Communityn és már régóta előjönnek hasonló hibák másoknak is tehát nem újkeletűek ezek a hibák, amik mai napig megvannak...
Nem kell ehhez extra beállítás, én például semmit nem állítgattam benne, minden gyári beállításokon van, semmihez nem nyúltam, egyedül a visszaállítási pontok által használható helyet húztam le ~5GB-ra, mert különben telerakja a HDD felét.
Az Edge-t kizárólag az online office-ra használom, de azzal nem volt gondom. Böngészni nem böngészek vele. reklámblokkolóróll nem tudok mit mondani, én elvből nem használom.
Akkor fogalmam sincs mi a gond. Én egyszerű mezei paraszt felhasználó vagyok. 😃
De tényleg nem tapasztaltam hibát. Edge-t nem sűrűn használom egyébként, de nem tapasztaltam semmi szokatlant. Torch-ot használok kb. 3 éve.
Az utóbbi frissítésnél egyből megnéztam a játékokat, semmi gond. (Jelenleg GTA V, Far Cry Primal, The Evil Within, Thief, Battlefield 3, Dying Light.
A másik poén, hogy ma már másodjára állítottam be az időt a gépen, de megint késik most már nem hogy 30 hanem 40 percet úgy, hogy ki se volt kapcsolva a gép.. A legutóbbi frissítés óta bolondultak meg a dolgok például Edge-ben valamikor az @dblock sem működik csak amikor ki-be kapcsolom újra..
Szerintem mással lesz ott gond, nem a Win10-el. Valami szoftveres ütközés lehet, ami kiváltja a problémákat nálad.
Anno én is félve frissítettem Win10-re, de nem bántam meg. Mai napig nem tapasztalok oroblémát. Illetve egy van, csak lusta voltam megcsinálni. 😃 (ha leállítom a gépet, a kék ledes hangszóróm, nem kapcsol ki, mert világít. De esti hangulatfénynek kiváló. 😃 )
Automatikusra van állítva az Win Update, de nincs gond. Olvastam hogy a legutóbbi frissítés játék futtatási gondokat okozott sok felhasználónál. Nálam a GTA V rendben van, és a többi játék is. Edge-vel sincs semmi gond.
Nézz utána hogy mit kéne esetleg frissíteni, ami kimaradhatott.
Sokkal több hibát produkált mint bármelyik másik,és rengeteg aggasztó hír látott napvilágot,és amiknek van alapja is,és ráadásul olyan tukmálásnak tűnt az egész..
De ha nem tetszik, ott a tökéletes vindózhét... 😆