Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Köszönöm szépen válaszod, csak azért voltam kíváncsi erre, mert később gépet szeretnék összetetetni, és ezért érdekelt ez😀 Tuningot nem igazán tervezek majd a későbbiekben😀
Na kérem, az alapvetés, hogy milyen processzor, milyen lapban, és főleg, milyen házban? EZEK a legfontosabb ismérvek!
Ha valaki extrém tuningot tervez, akkor vízhűtés, de nem a kompakt 20k-s, hanem a drágább verzió.
Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy egy 10-20k között forgalmazott egy, esetleg kettő ventilátorral felszerelt léghűtő ugyanolyan, ha nem jobb teljesítményt nyújt nem tuningolt gépben, mint egy 20-30k-s kompakt vízhűtés.
Ami a víz előnye, hogy a terhelés utáni úgynevezett visszahűlés hamarabb következik be, mint a léghűtés esetén. Az meg tévedés, hogy halkabb lenne, hiszen az ajánlott kompakt vízhűtések már egy vagy két 120 / 240 ventivel rendelkeznek, tehát hang ott is van, csak máshonnan jön. A vízhűtés másik előnye talán a ház jobb szerelhetősége, átláthatósága. Plusz ugye már ezeket is LED fényekkel szállítják sok esetben, tehát a modding is szerephez jut.
Még egyszer: non K-s Intel procikhoz nem szükséges a vízhűtés, hacsak nincs kifejezett igényed, akár a ház miatt, akár modding miatt. A gépemben AC Freezer 13 van, és simán versenyben / egálban van, sőt, Idle állapotban hűvösebb az én CPU-m (i5-6600), mint a barátom AC Liquid Freezer 120-as vízhűtésével az ő processzora (i7-3770). Utóbbiból az is következik, hogy milyen generációs processzorod van, lesz. Minél kisebb a TDP, annál feleslegesebb egy vízhűtés, ha nem tuningolod a rendszert.
Szerintetek, melyik éri meg jobban, biztonság, hűtés, tuning, időtállóság, minden téren, a vízhűtés, vagy a léghűtés?
Szerintem kicsit felesleges pénzkidobás lenne. Vagy egy Z lap a mostanihoz, és úgy a legkisebb kiadás. Mert 1060-hoz azért nem kell ezerrel tuningolt i5. 1070-hez már azt mondanám, hogy tökéletes lenne egy i5-6600k és egy hozzá való Z lap. De ez az én véleményem. Nem szoktam erőltetni a nemkívánatos pénzköltést. 😀
Egy kis olvasnivaló a gépfejlesztéshez, ha valakit érdekel, ma jelent meg: [LINK]
Szerintem meg egy 3770-es i7 használtan. Írtam neki privátban is.
i5-ről i5-re váltani azért nem akkora előrelépés.
X99 lap meg processzor mellé igencsak sokba fáj.1151-es Skylake platformot amivel el lehet lenni akár évekig szerintem olcsóbb kihozni az X99-el szemben.(Persze ha lett volna rá keretem, lehet nekem is X99 lap+processzoros gépem lenne.)
Sima AM3 proci hutot tudnatok ajanlani egy x6 1055t proci mellé ami viselne a tuningot is?
10k~ kornyeken.
Esetleg ez : Cooler Master Hyper T4 ? Vagy mas ami ebben az arban mozog es meg jobb mint ez ?
Elore is koszonom szepen a valaszt!
itt van a bemutatóm a házamról, ha gondolod nézd meg. [LINK]
Azóta egy Akasa LED és egy Aerocool Shark venti ment bele.
Ez a végleges talán:
[LINK]
Tömeg: pont emiatt (is) váltottam az Aeneas házra, mert ott az alaplap fekvő helyzetben van, így a gravitáció nem érvényesül 😀
De mindig a legfontosabb, hogy milyen házban van a cucc. Egy gyenge szellőzésű házban fontosabb a jobb processzorhűtő, míg egy igényes és kellő légáramlással rendelkező házban elegendő a közepes kategória. Meg hát a pénzmag, ami meghatározza. 😀
Igazad van, a Deepcool egyre jobb és jön felfelé. De a Thermalright kivételével a másik három is 6-9k között mozog, ami szerintem nagyon elfogadható. És még csak nem is a legmenőbb lista volt.
Nekem az AC13 van, és idle 20-24 fok, load meg átlag 45 fok. És csendes, mert nálam ez a legfontosabb. 😉
Itt van pár darab, nemrég kérdezték a másik topikban:
Arctic Cooling Freezer 13 / CO(remek ár/érték arány, és nagyon halk!)
Raijintek Themis Evo
Thermalright TRUE Spirit 120M(BW) Rev.A
Arctic Cooling Freezer I30
Csuzli: most igy gyorsan 2 embert ismerek akinek 1070 van a közvetlen környezetemben i5-el és roppant elégedettek. Az 1080-at is kiszolgálja nagyon szépen. Nyilván i7el több fpst kapnánk. Végülis az fps a lényeg és a stabil játék, nem a 100%-os cpu használat.
Spoiler!
Ezzel az alaplappal lehet húzni K-s procikat amúgy?
igen sajna nincs időm megvárni a zen-t ezért gondolkoztam a 6ezres szériában. és ezt még tudom fejleszteni később i7-el..
És egy 8350-el is el lehet érni 60 körüli fps-t, minden attól függ milyen karit raksz mellé és a 2 ára hogy aránylik egymáshoz...
DE!
Nagyon nem mindegy, hogy milyen VGA-t veszel, hiszen, ha nem csúcs VGA-t vásárolsz, akkor elég az i5 is. Egy 1070 mellé viszont már kevés. Játéktól függően már egy 1060 mellé is és a bf1 bétája is ilyen volt. Azért a bétát írom, mert azt láttam futni i5 + 1060-as gépen, a végleges verziót viszont már nem tudtam azon a gépen megnézni, szóval lehet, hogy azóta kicsit javítottak helyzeten.
nekem 6600 van, és simán megy minden maximum beállításokon is, ha akarom. Csak nekem fontos, hogy ne is melegedjen a VGA nagyon, ezért mindig vegyes beállításokat használok.