Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tuhajohn avatar
Melyik gtx970 a jobb ? Ez: http://graficke-karty.heureka.sk/gigabyte-gv-n970g1-gaming-4gd/ vagy ez: http://graficke-karty.heureka.sk/asus-strix-gtx970-dc2oc-4gd5/
Néztem róla egy videó és ott a gigabyte 2-4fps-el többet produkált.
0
0
0
0
bukta2 avatar
750Ti re nekem sincs egy rossz szavam sem! így majd 1 év után
0
0
0
0
Payphoner avatar
Egyébként danee23 Annak idejen nekem is volt egy GTS 450-em.. Sőt most az van szüleim gépébe. Annyira az sem rossz kártya csak az órajelei mar eléggé gyengécskék. Akkor nem csináltam tul jő üzletet mert vettem beőle egy GTX 650-et ami nem hozott annyival többet. Mondjuk hozzá kell tenni h valami történt a 450-el mert egy idő utan minden játék (kb 10 percel inditítás utan) elkezdett laggolni... Pl fix 70 FSP F1-ben aztan hirtelen 4-5s re 6-7 FPS. Akkor lecsereltem a kártyát és minden tökéletes volt 😀. Azt sajnálom még hogy sajnaltam a penzt intelre. Akkor ha let volna I5 és egy GTX 650 az bomba jo lett volna. Én kis hülye hittem az FX-ek erejében. Szerintem egy szecska az egész
0
0
0
0
danee23 avatar
Ha belefér a keretbe én is 750 Tit vennék! Nyugodtabb vagy egy Geforceal.
0
0
0
0
Payphoner avatar
nincs mit, jol választottál 😀
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Nagyon köszönöm a válaszok adott pár tippet 😀 Végül is egy MSI GeForce GTX 750 Ti mellett teszem le a voksom. Nekem egy darabig elég lesz 😀 Mondtátok a fogyasztást és a teljesítményt is és nekem valahogy ez jött be.
Köszönöm még egyszer!
0
0
0
0
no avatar
Nem mondtam egy szóval se, hogy rosszak 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Jó kártya a 750 Ti, így egy év használat után meg vagyok vele elégedve. DE! Az R9 270 erősebb nyers erőben.
0
0
0
0
Payphoner avatar
na igen :/ meg kell fizetni az nvidia karikat. De megéri teljesen mas
0
0
0
0
no avatar
Azt mindenki tudja, hogy jól lefizetni a játékokat... sajnos ezt el kell fogadni, de GTX750-nek a Teljesítmény/Fogyasztása ami kiváló nem az ára 😞
0
0
0
0
Payphoner avatar
Nyugi mar nem kell egyből ugrálni. Egyenlőre meg mindig nagyobb támogatást élvez az nvidia. És amúgy én úgy értettem hogy akkor mar inkább ez mint a 260x.
0
0
0
0
no avatar
De annak a GTX750-nek a teljesítménye meg SE üti az R9-et ... minek írsz hülyeségeket akkor, hogy "akkor inkább már"... olvass utána azt akkor írj értelmes dolgokat. Nem írta, hogy a fogyasztás fontos dolog-e?! Gyengébbet minek ajánlasz ... Nem értem.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Akkor már inkább egy GTX 750/750ti
0
0
0
0
no avatar
maxrobi94: Vegyél egy R9 270-et 48 ért lehet kapni már 😀

XFX Radeon R9 270 <--- árukeresőn van 😀
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
danee23: pontosan melyik kártyát javaslod ezekből a fajtákból? linkelsz nekem egyet, ha megkérlek? 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
maxrobi, én amondó vagyok az r7 260x most jobban megéri. arban ugyanott kb, de 260xnek 896 stream processora van a 360 768ával szemben.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Robinxd:Mostani kártyán vaszleg menne tesómnak ha vennék másikat..nagyon el gondolkoztam hogy le cserélem. De szerintem majd csak télen!
0
0
0
0
Payphoner avatar
Látom van 8 GB ramod és egy 6 magos FX-ed... Szerintem ezzel a 360-nal közepes- magasan menne mind a BF4 mind a dying light is. Nekem a kis GPU-mal lowon ment elvezhetően mindkettő 😀
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Sziasztok. Én egy Asus R7 360 2GB DDR5 R7360-OC-2GD5 kártyát néztem ki magamnak (sajna ennél jobbra nincs pénz). Szerintetek ez jó lenne, ha BF4-et és a Dying Light-ot (és a viszonylag új játékokat) akarok jó minőségben játszani ?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Szerintem megérné, már azert s mivel Nvidia. De attól függ mennyiért tudod eladni a mostanit
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Szevasztok. Mennyire lenne teljesítmény növekedésem ha a mostani kártyám le cserélném egy MSI GTX970-re? Vagy esetleg másra ami hozhat még +teljesítményt?
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek megéri lecserélni a mostanimat egy 3.5GB-os GTX970-re ? 😀 1x volt egy Nvidiam FX5200 de eladtam csak pár hétig volt.
0
0
0
0
feri917 avatar
EVGA vagy Gigabyte G1 Gaming. 150W TDP-nél nem fog az annyira melegedni, hogy hangos legyen.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Igazából mindenből feketét szeretnék. Mind a háromból van olyan verzió. A gigabyte-ról elég rosszakat hallani bér külsőre az tetszik a legjobban. Az sem baj ha halk.
0
0
0
0
winrar avatar
nagyzoli84: Amelyikre több garancia van és amelyik jobban tetszik.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Sziasztok! Gtx 970 msi evga vagy gigabyte?
0
0
0
0
Default avatar
Volt már jó párféle vga-m(giga 9800 pro,460,580,Asus 680,Msi 780ti)pár kimaradt de azok nem jutnak most eszembe.
Giga kártyákból az 580 1 évig bírta a pro 3 hónapig a 460 tökéletes volt,legalábbis nem ment tönkre(akkoriban nem tuningoltam semmit se) az 580 volt az eddigi leghangosabb,legmelegebb 66-72fok
Majd kipróbáltam az asus-tól a 680-at közvetlen az 580 után és szinte semmi hangja nem volt max 56 fokig melegedett.
A mostani msi-vel is megvagyok elégedve elég csendes viszont ez eléggé melegszik 72 fok a max bár ekkora teljesítménynél szerintem ez nem vészes.
Szóval én biztos hogy nem veszek többé gigabyte kártyát maradok az Msi-nél.
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Némi plusz segítség a témában. Milyen gyártótól érdemes venni videokártyát.
[movie=youtube][LINK][/movie]
0
0
0
0
proStarxd avatar
Szerintem akkor a 760-at vedd.
Újabb, gyorsabb, kevesebbet eszik.
0
0
0
0
asdasd998 avatar
Prostar😆: 30-ért láttam, de közben találtam egy gtx 760-at is 45-ért ami még garis is.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Szerintem elég lesz a procid neki.
Az attől függ, hogy mennyiért.
0
0
0
0
asdasd998 avatar
Most egy használt GTX 580 1536MB-os megéri? Illetve a procim kitudná hajtani?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a segítségedet danee23 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
A procin ne gondolkozz most, és vegyél egy 750Ti-t! Sok minden menni fog rajta, és aztán később ha már nem vagy elégedett el lehet gondolkodni milyen procira cseréld a pentiumot! 😀
0
0
0
0
no avatar
danee23
Akkor még ne vegyek új videokártyát? :S
Teljesen ideges vagyok már ez a videokártya egy szutyok.. és leakarom minél előbb cserélni.
0
0
0
0
danee23 avatar
Ha cpu limites is lesz a gép, az nem jelenti azt hogy egy jó vidkarit ne tudnál kihasználni teljessen sehol! pl. 2-3-4 éves játékoknál lehet hogy feljebb birod tekerni a részletességet anélkül hogy beleütköznél a cpu limitbe. Sőt az a proci bár nem egy erőgép mégis lehet vele játszani újabb játékokat is mint FC4 GTAV 30 közeli fpsel! Inkább megéri jobb grafikus és egy kicsit gyengébb proci mint forditva! És WIN10 és DX12 alatt csökkeni fog a procik terhelése, érdemes kicsit várni, megnézni mire képes igy a gép. Ha eddig gt 610 volt ezután egy rakás játékkal el tudod majd ütni az időt mondjuk 1 évig, és akkor meg már lehet hogy ráfutsz kicsit olcsóbban egy használt i5re abba a deszkába! 😀

Szerk: FIFA16 simán, GTAVnek jól esik a 8giga ram.
0
0
0
0
no avatar
Mint például milyen játék? :S
GTA V, FIFA 16 esélytelen? :/
0
0
0
0
Puffin avatar
sztruharlaszlo: amiket írtam azok jók lennének! Azok a játékok aminek elég a 2 mag azokhoz jó lenne! A GT610 az egy semmirevaló kártya!!
0
0
0
0
no avatar
Inkább feladom :/
Gyenge ez a processzor, hiába keressek megfelelő videokártyát nem találok úgy se..
Inkább processzort cserélek igaz az első inkább a videokártya nálam mert ez a ASUS GT 610 2GB DDR3 piszok gyenge ezért akarok videokártyát cserélni, de be kell látnom, hogy ez a processzor nagyon gyenge hiába 2 mag és 3.00Ghz :S
0
0
0
0
proStarxd avatar
https://kepfeltoltes.hu/150717/thum_472524a80190212da4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem elég nagy belefér. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
de hogy mekkora kártya fér bele azt nem találtam!
0
0
0
0
no avatar
https://www.asus.com/Chassis/TA8G/specifications/
Tessék
0
0
0
0
Puffin avatar
Ha nem akkor CPU limit lesz... 😃 De ha van rá pénzed akkor ezalatt nem érdemes venni! Később esetleg proci csere!
A házadba meg le kell mérned mi fér be! Nem találtam infót!
0
0
0
0
no avatar
Mind a kettőt kihajtsa ez a ,,gyenge" processzor? :S
0
0
0
0
Puffin avatar
Radeon R9 270
Geforce GTX 750Ti
0
0
0
0
no avatar
Attól függ, hogy a processzor kitudja hajtani az adott kártyát.. :S (Tudom nem mai darab, de na 😞 )
Amúgy 40-50 ezer között gondoltam.
0
0
0
0
Puffin avatar
sztruharlaszlo: mennyi a keret?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció