Nézegettem új monitort, (Samsung S27E370DS) viszont ami furcsa, hogy ez is csak 60HZ-et tud, mint ahogy szinte az összes ebben az árfekvésben, mennyire lenne fontos többet áldozni a nagyobb képfrissítésű monitorra? Szemet jobban kíméli? Vagy miben veszem ezt észre? Bár így jobban megnézve, a drágább verziók is csak 60-at tudnak...
Prophet23: Nincs rajta dsub, de dvi van rajta, a monitorodon nincs dvi?
De amit linkeltél monitor az is jó!
Piero +1
Blade890: Amit az előbb irtak (VX229H) is jó lenne, 48k, de megéri. IPS-es.
Sziasztok! Ajánlanátok nekem egy Full HD-s monitort? Sajnos elég kevés rá most jelenleg a keret, 35-40k.
Én néztem egy monitort, Philips 227E6LDSD. Ez a monitor 30k, Full HD, és 1ms válaszidő, DE nem tudom hogy megéri-e ezt megvenni, mi a véleményetek róla?
Megjött... hát jobb mint az előző, szebb kép, nagyobb felbontás és széleskörü testreszabhatóság. A ss/pip/pbp beállításokat osd-ben nem találom szóval csak Dual Link-up képességel rendelkezőeknél lehet ezeket használni ami 60k-körül kezdődnek. Az én olcsóbb monitoromon csak a gép alatt futtatott segédprogramon keresztül érhető el. Így sajnos váltanom kell a bejövő jelnél melyiket szeretném látni :/
Nem lehet falra szerelni, se közvetlen falhoz rakni mert a csatlakozók merőlegesen álnak ki a hátából, nincs hangszóró de van jack kimenet aminek a hangerejét a joystickkal szabályozhatjuk(ami mellesleg nekem jobban kézreáll mint a többgombos kialakítás).
A olyan monitort kerestem ami: IPS,HDMI és Splitscreen támogatása van és ez volt a befutó, aki 60-70k értékben nézelődik azoknak ajánlom a Dual Link-upra képeseket a több forrásos megjelenítésért.
Jót kérdeztél. Én csak szimplán a gép monitorjaként használom.Még eszembe se jutott hogy mást s rá kössek.Egymás mellett volt már két balak megnyitva mikor a gazdaság papírmunkáját csináltam, amit a Screen Slpit-el feleztem el, de többre még nem osztottam.Lehet 4 felé osztani az biztos, de én még nem próbáltam ki soha.
Szerintem ez nagyon egyén függő.
Bár ha abból indulunk ki hogy egy 5" -os telefon fulHD akkor jogos a kérdés.
Szerintem ha monitorról van szó akkor max 27"-ig FullHD a felet pedig 2K (2560*1440) 32" tol pedig 4k, kivéve a 21:9 es mert abból a 29"-os olyan mint a 16:9-es ből a 23"-as. 😀
Nekem is van egy 40colos fullhd tv, és én azt vettem észre hogy, ha az ember képeket néz, vagy fehér az oldalnak a háttere, akkor látszik hogy már pixeles, de kicsit távolabb már nem, pont ezért gondoltam hogy eggyel kisebb méret még jó lehet ezen a felbontáson.
Csak én is ezen tanakodok hogy mi van ha még se elég már a fullhd 32colnak. Mellesleg kb 1-1,2m-re vagyok a mostanitól.
Piero: Nekem FHD 40" tv-re van kötve a gépem és én egyáltalán nem vettem észre hogy zavaróan pixeles lenne a kép. Persze ez csak a saját véleményem, kinek mi. 😀
Ah jobban megnéztem és tényleg. F*szomat verjem bele, ez nem az én hetem :,D PCXről akartam full komplett gépet venni.. felnyomták az árakat. Aztán eltűnt a gépház amit kinéztem.. ma meg a videókártya.. Valaki odafent nagyon nem akarja, hogy gépet újítsak 😃
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem 😀 hamarosan új gépet veszek de a monitorom az még marad a régi.. a problémám az, hogy a monitor csatija VGA, a vidikarin pedig DVI-D és HDMI csati van. Neten néztem, van pár száz forintos átalakító VGA DVI-D kombóhoz DE azt hallottam, hogy az nem fog működni mert fekete kép lesz csak. VGA HDMI átalakító jóval drágább lenne ami gáz mert így is szűkösen jön ki a gép. Mi a véleményetek? Volt valaki hasonló helyzetben? Igazából nem értem, hogy ha a VGA DVI-D fekete képet adna akkor miért gyártanak olyan csatlakozót?!
A válaszokat előre is köszönöm 😀
istvan0122: mivel ha jól nézem AMD kártyád van én ezt ajánlom: LG 23MP68VQ-P vagy kicsit többért egyel nagyobb: LG 24MP68VQ-P.
Mind a kettő Freesync-es.
Sziasztok. Monitort szeretnék venni, de ehhez szeretnék segítséget kérni.. feltételek: ips, fullHD, hdmi csati, normáli kontraszt .
Milyet tudnátok ajánlani a lehető legkevesebb pénzért, ami azért minőségi termék ?!
@burkos82: Ahogy Piero is írta a VGA -d csak 1.4 -es HDMI verzióval rendelkezik, ami 4K -t csak 24Hz -en tud továbbítani. Az AMD az RX 400 -as szériától használ HDMI 2.0 -t. Ha a TV -nek lenne DisplayPort -ja akkor tudnál 4k @ 60Hz -et kicsikarni, így viszont addig amíg nem cserélsz VGA -t nem lesz 4k 24Hz fölött.
Ennek a gépnek játszva kell vinni minden új játékot. Úgy vettem észre ha fel veszem a felbontást csak 24 Hz et tud a tv. Full HD ben 59et. Esetleg lehet a hdmi kábel hibája??? Honnan lehet tudni hogy 1.4es vagy 2.0ás???
Nem! 60Hz felet már éppen mind1...
Nézegettem új monitort, (Samsung S27E370DS) viszont ami furcsa, hogy ez is csak 60HZ-et tud, mint ahogy szinte az összes ebben az árfekvésben, mennyire lenne fontos többet áldozni a nagyobb képfrissítésű monitorra? Szemet jobban kíméli? Vagy miben veszem ezt észre? Bár így jobban megnézve, a drágább verziók is csak 60-at tudnak...
De amit linkeltél monitor az is jó!
Piero +1
Blade890: Amit az előbb irtak (VX229H) is jó lenne, 48k, de megéri. IPS-es.
Nézz valami IPS-t ebben a 35-40-es kategóriában! Sokkal szebbek a színei!
Én néztem egy monitort, Philips 227E6LDSD. Ez a monitor 30k, Full HD, és 1ms válaszidő, DE nem tudom hogy megéri-e ezt megvenni, mi a véleményetek róla?
A mostani monitorom D-SUB-os. Az lenne a kérdésem, hogy a következő videókártyához szükséges-e újítanom monitort?
Videókártya: ASUS STRIX-GTX1070-O8G-GAMING GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 OC PCIE
Ha nem, akkor az ASUS VX229H nevezetű monitor jó választás lenne? Tudtok ajánlani másikat?
Nem lehet falra szerelni, se közvetlen falhoz rakni mert a csatlakozók merőlegesen álnak ki a hátából, nincs hangszóró de van jack kimenet aminek a hangerejét a joystickkal szabályozhatjuk(ami mellesleg nekem jobban kézreáll mint a többgombos kialakítás).
A olyan monitort kerestem ami: IPS,HDMI és Splitscreen támogatása van és ez volt a befutó, aki 60-70k értékben nézelődik azoknak ajánlom a Dual Link-upra képeseket a több forrásos megjelenítésért.
[LINK]
[LINK]
vagy inkébb LG?
[LINK]
1.:[LINK]
2.:[LINK]
Spoiler!
Bár ha abból indulunk ki hogy egy 5" -os telefon fulHD akkor jogos a kérdés.
Szerintem ha monitorról van szó akkor max 27"-ig FullHD a felet pedig 2K (2560*1440) 32" tol pedig 4k, kivéve a 21:9 es mert abból a 29"-os olyan mint a 16:9-es ből a 23"-as. 😀
Csak én is ezen tanakodok hogy mi van ha még se elég már a fullhd 32colnak. Mellesleg kb 1-1,2m-re vagyok a mostanitól.
Van valakinek valami tapasztalata ezzel a monitorral? [LINK] most nagyon szemezek ezzel 😃
A válaszokat előre is köszönöm 😀
Mind a kettő Freesync-es.
Milyet tudnátok ajánlani a lehető legkevesebb pénzért, ami azért minőségi termék ?!
24", IPS, 75Hz, ráadásul Freesync is van benne.