Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Azért gondoltam,hogy nem biztos,hogy a magokkal van a gond, mert sehol nem olvastam még ilyenről, amit én olvastam,ott mnidig kékhalálozik a gép,vagy egyszerűen csak nem tölt be a windows.
Egy olyan gondom lenne,hogy próbálok magfeloldást csinálni,de hiába állítom be "auto"-ra a dolgot, mentés és újraindítás után "disabled"-ön lesz ismét.
Valaki tud valami megoldást?
Azzal procival egy Cooler Master TX3 is elboldogul szépen.Viszont ha 10e a keret akkor lemérném a házat hogy befére a nagy tesója a Cooler Master 212 EVO.Ha befér én a 212 EVO-t venném mert az komolyabb procira is jó lesz idővel.
100 fokra van írva a magok max hőmérséklete.
Szerk.: Megnéztem, nálam is most az a helyzet hogy hiába van -50MHz és csak 80%-os power limit beállítva, a gpu-z szerint a boost órajel így 1178MHz, Fallout 4 alatt mégis 1290MHz-en ment a gpu.
2.Szerk.: Ez a GPU Boost 2.0 miatt van, ami figyelembe veszi a max TDP keretet és a hőmérsékletet is, és ennek függvényében dinamikusan változtatja az órajelet. Szóval nálad elvileg 1150MHz és 1072MHz között kéne hogy legyen az órajel. Ha jó értem, pl. abban az esetben ha leszabályoznád a ventit, akkor vagy el sem érné az 1150MHz-et, vagy ahogy melegedne a gpu, egy idő után szépen elkezdené csökkenteni
Szerk
Következő a probléma: Visszaraktam rá gyári biost, pontosan ehhez a modellhez (techpowerup-ról szedtem) ami papíron 1006/1072-t megy és ezt írja a gpu-z is de 1072 helyett 1150et boostol. Ez hogy lehetséges mikor nincs beállítva sehol oc? (a képen épp csak 1137et ment illetve 1124 is előfordul de játékok alatt rendesen 1150et megy) 1150et pedig nem tud stabilan tartani...
Természetesen a hőtermelés és a fogyasztás i növekedni fog. Az fps növekedés értéke függ a tuning értékétől, na meg attól is hogy mennyi volt alapból az fps.
olyan kérdésem lenne, hogy ha a videokártyám energiafelvételét állítom fel, mondjuk a maximális +20%-ra, milyen tünetekkel járhat ez ?
melyiket érdemesebb felnyomni ? azt, vagy az órajeleket ?
gondolom a hőmérséklet az energiafelvétel növeléssel növekedni fog, de érdemes egyáltalán használni ? vannak jelentősebb fps növekedések vele?
köszönöm.
A prociddal egyébként majdnem 5 GHz a hwboton az első hely léghűtéssel, vízzel meg 5,5 GHz. Szóval csak egy jó példányt kell kifogni, és mehet a móka.
Ezeknél a prociknál nagyon nem mindegy hogy mondjuk 1,4V vagy 1,2V a mag feszültség értéke.
Zoli73: Van egy olyan érzésem hogy ha odaadnád egy tuninggal komoly szinten foglalkozó embernek a géped, jobb eredményt ki tudna hozni a konfigodból mint az asus programja. De némi kísérletezéssel szerintem te is jobb eredményt tudnál elérni.
Ezek szerint ez az állítás már nem állja meg a helyét:
"Mindez annyit tesz, hogy mostantól szabadon variálhatjuk a BCLK-t is, ugyanakkor az előzetes hírek szerint mindez továbbra is csak a "K" jelzésű processzorok esetében lesz megengedett, ergo szó sincs arról, hogy az Intel kinyitná a néhány éve alaposan bezárt kiskaput."
Zoli73: anyit csinált h még állítgatott 1-2 dolgot magának, de megmaradt a 4.2 ghz-nél ami nekem a turbo boost órajele
toopa: Nekem is asus lapom van és nekem is fenn van az a progi autómatikusan húzza a procit és a voltot addig míg kékhalál nem lesz és újraindulás után kiírja az utolsó stabil értékeket ha arra beállítod akkor az a max a procinak azzal a hűtéssel.
kovi:és újra indítás után nem írta ki a max szorzót és a hozzá tartozó voltot?
(Tuningolni inkább biosból, és nem windows alól érdemes szvsz.)
Az mondjuk kicsit fura számomra hogy egy 6700-as cpu-val érted el azt az 5,1 GHz-et. Mégis hogyan?