Mit fejlesszek a gépemben?

Szerző: XFXFORCE, 2011. January 22., téma
Fórum » Asztali PC
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy meglehessen beszélni, azt egymás között, mit lenne érdemes fejleszteni, a már meglévő gépekben.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
milyen hűtőt vettél?
0
0
0
0
vazsan avatar
és szerintetek az alaplap miatt nem akar müködni a hütö se amit hozzá vettem?
0
0
0
0
Puffin avatar
Abban az alaplapban nem igazán fogod húzni a processzort. Szerintem alapban throttingol már...
0
0
0
0
winrar avatar
BIOS-ból kell húzni.
0
0
0
0
vazsan avatar
csuz-li hogyan kell huzni a processzort? van ra hütöm de sajnos valamiert nemakarja elfogadni a gép.. nem indul el vele ha ráteszem...
0
0
0
0
Bronson avatar
noname 600w táp mellé nem tennék semmi komolyabbat, mielőtt fejlesztenél, azt nézd meg okvetlenül, milyen az a táp pontosan...
0
0
0
0
csuz-li avatar
vazsan. Mehet a nagyobb VGA. Attól függ, mekkora a monitorod, mehetsz nagyjából az r9 270, vagy r9 280-ig. A processzorodat is tudod húzni, ha kell és veszel rá egy jobb hűtőt.
0
0
0
0
vazsan avatar
Sziasztok! Gépem:
Proci:AMD FX 6300 x6 , 3,50ghz
Ram :4gb ddr3 1600mhz
Graf.karty.:Asus R7 250x 1gb gddr5
HD: 300gb
Táp: nemtudom a nevét de 600w
Szerintetek elég a gépemnek a vga? Ramot is veszek nemsoká +4gb-t! De megszeretném tudni hogy szerintetek mit kellene vennem még a gépembe hogy kiegyensulyozott legyen a procival..?!
0
0
0
0
FoLey avatar
Vga használt piac terén nekem most eszembe jutott a Geforce GTX 560 Ti vagy AMD oldalon HD 6870 ezek 20K alatt is kaphatóak. Van olyan fazon PH!-n aki vga beszámítással olcsóbban hozzájutsz. 😃

Hoppá ez is jó árban van 😉 [LINK]

Ez sem piskóta 😃 [LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
Persze, 750Ti-vel én nagyon meg vagyok elégedve 😃
Csak elsőnek így a 260X jutott az eszembe. De valóban, egy körülbelüli keret sokat segítene.
0
0
0
0
FoLey avatar
Szabika108 Mindenképpen proci(i3 vagy i5 használtan)+vga csere(használt vagy új?)+4GB ram bővítés kell.

De inkább mondhatnál egy max összeget.

winrar VGA terén az is jó vagy Geforce GTX 750 vagy Ti változat. 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Processzort cseréld le Sandy Bridge/Ivy Bridge i3, de sokkal inkább i5-re.
VGA-t egy R7 260X-re legalább.
RAM-ot bővítsd 8GB-ra.
0
0
0
0
Szabika108 avatar
Nem mai darab a gépem. És szeretnék kicsit erősíteni rajta. Mert ki szerettem volna próbálni a GTA V-t is de ahogy néztem már nem igazán futna el rajta, mint ahogy a mostani jó játékok sem. 😃. Nem szeretnék sokat sem költeni rá. Hogy tudnám megúszni a legolcsóbban, de mégis egész jó gépet kapjak a végére? 😃 A válaszokat előre is köszi!😀
0
0
0
0
renton999 avatar
Corsair - 500W CX már vagy 4 éves minden a gépen eddig jól szuperálnak.
0
0
0
0
danee23 avatar
Grafikust mindenféleképp. Ez a proci is elbír erősebbet. Kérdés hogy milyen a táp. Lehet azt kellene először. Talán még az r9 270et is kihajtaná, ez a proci is.
0
0
0
0
renton999 avatar
Ti ezen a gépen elöször mit fejlesztenétek? Apránként gondoltam és a lapot hagynám utoljára vagyis a cseréjét.
0
0
0
0
fewq001 avatar
Igen az kb +30-60w 😜
0
0
0
0
fewq001 avatar
alexstrike: Bőven elég egy 500w os is. (amugy kb 250w ott fogyaszthat kb az a gép maximum (tdp) ha nem húzod ,szóval még egy 400w os is elgendó ) fsp ,corsair, seasonic, chieftec ctg , stb 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Szerintetek előbb procit vagy videokártyát cseréljek? Prociból egy Phenom X6, videokártyából egy HD6850 vagy valami hasonló erősségű van tervben.
0
0
0
0
Subaru avatar
gtx 960 esetlleg r9 280
0
0
0
0
Atti22 avatar
na igen a keret: 110 ezret nem tudok most adni érte, és úgy szeretném valahogy, a jelenlegit eladni, ha el lehet és ahhoz hozzárakni 40-50 ezret. így valami ötleket. és az eddigi válaszokat köszönöm
0
0
0
0
winrar avatar
Ja igen, tápot is érdemes lenne cserélni. Az Elite Power nem egy minődégi darab.
0
0
0
0
Puffin avatar
Atti22: ha tápot nem akarsz cserélni akkor GTX970-et ajánlom csak. Vagy mennyi a kereted?
0
0
0
0
Atti22 avatar
winrar: frissítettem gépem leírását. köszi
0
0
0
0
winrar avatar
Atti22: Videokártyát lecserélheted egy R9 280/GTX 970-re. Tápod pontos típusa?
0
0
0
0
Atti22 avatar
hello mindenki aki olvassa! ősz folyamán szeretnék frissíteni gépemen, bár nem érzem elavultnak gépemet, de a mai játékok eléggé izmosodnak. tudtok valami tanácsot adni mire érdemes költenem? köszönöm a tippeket.
0
0
0
0
danee23 avatar
De most komolyan mindenki elmegy az a tény mellett hogy Akyga Basic AK 81-500 tápja van ami max 22A leadására képes 12V-on, és amúgy 5K-ba kerül akcióssan...?
alexstrike vegyél 15Kért tápot, az legyen az első. Mert ha mondjuk 125Wos FXet vennél meg a grafikusod is 100W akkor lehet hogy egyszer csak majd nézel egy nagyot.
0
0
0
0
Omis avatar
na akkor így is elég a x4 860k?😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azenenazjo: Én kifejezetten örülök, ha ilyenkor rám szól valaki, hogy kifelejtettem az egyenletből egy dolgot, vagy épp csak szimplán hülyeséget írok. Annak meg külön, ha ezt olyan normális stílusban teszi, mint te.
0
0
0
0
Subaru avatar
én sem okoskodásból írtam neked, de így tényleg teljesen más a helyzet 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azenenazjo: Azt nem. Hát így már más a leányzó fekvése. Csak az eszközökre néztem rá, de nem nyitottam ki... Már megint belefutottam a figyelmetlenségbe. Hiába no, melóhelyen az ember gyorsan olvas, gyorsan gépel és nem figyel rendesen.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li
azt is nézted, hogy Omis-nak Crossfire-ba van a 6970? 😃 oda kevés már az a proci
0
0
0
0
Omis avatar
ahh értem.akkor egyenlőre a jövő titka😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Omis: Arra céloztam, hogy nem biztos, hogy kell újabb. Persze ez nemzárja ki, hogy vegyél egy új alaplapot és egy jobb procit, ha úgy gondolod, csak azt gondolom, hogy a jelenlegi VGA-d mellé elég kell, hogy legyen ez is, sőt még erősebb VGA mellé is elég, nagyjából egy r9 270 - 270x-et még ki tud szolgálni.
0
0
0
0
Omis avatar
assetto corsa az teljesen le terheli mind két kártyát de csak akkor ha egyedül vagyok ha verseny akkor 50-70 között mozog a vga-
0
0
0
0
Pixx avatar
Omis:Monitorozdki hogy kell vagy sem msiafterburneral ha nem mennek 100%-on a vga-k akkor kell
vagy ha a proci 100%on megy.
0
0
0
0
Pixx avatar
6350 árán ott van a fx 8320 is [LINK]
Vagy fx 8300 [url]http://firstshop.hu/termek/77478/sam3_amd_fx_8300_3_30ghz_box
[/url]
0
0
0
0
csuz-li avatar
alexstrike: Ebben az árban nem nagyon van annál jobb. Én is azt tudnám javasolni. Van annak egy kicsit erősebb verziója, a 6350 az kb 40e Ft, de jóval melegebb, ahhoz már egy jól szellőző, komolyabb ház is kellene. Nekem egy 8350-em van, ami gyakorlatilag ugyan az a processzor, csak egy modullal több van benne, viszont alapjáraton nekem is csak 4 mag megy, néha 6, nagyon ritkán a 8. A Rome II játék alatt konkrétan csak 4 mag megy, szóval ott össze tudnám hasonlítani, ami alapján azt mondom, hogy jó vétel, ha meg az árát is nézem, akkor főleg jó választás.

Omis: A gyerek gépében egy olyan processzor van, mint a tied. Ahogy nézem, nem nagyon kell neki újabb, pedig a VGA-ja erősebb, mint a tied.
0
0
0
0
Omis avatar
nekem sem ártana egy kakaósabb cpu de egyenlőre még csere nem jöhet szóba(fx 8320 a terv)
0
0
0
0
GaboC avatar
Személyes tapasztalatom nincs vele, de más fórumon csak jókat olvasgattam róla. Ugyan nem éri be az i5 szintjét, de fele annyiba kerül. A mostani processzorodhoz képest, mindenképp nagy előre lépés.
0
0
0
0
GaboC avatar
Amennyiben nem akarsz alaplapot cserélni, akkor csak az FX marad. AMD FX-6300-at tudnám ajánlani, ami szállítással együtt ~33.000 Ft.
0
0
0
0
winrar avatar
Új gépet inkább 😜
Amúgy tápot és ramot, de a legjobb egy új gép lenne.
0
0
0
0
csuz-li avatar
HA unlockolod a processzort, akkor várható, hogy instabil lesz. Nem poénból voltak azok a magok letiltva. Viszont tényleg az lenne a legelső, hogy mennyi pénz van rá, mert abba a lapba egy 500W-os táppal, bármi belemegy az AMD-től az FX családból. Inkább arra hajtanék, mert ha jobb fajtára is telik, akkor később lehet tenni jobb VGA-t is hozzá, szóval fejleszthető maradna a gép.
~20 ezertől van fx négy magos
~30 ezertől 6 magos
~40-től meg 8 magos.
Persze, ha van keretösszeg, akkor pontosabbat is lehet mondani.
0
0
0
0
danee23 avatar
Phenom x4 sokat fogyaszt, főleg ha 2-3 magosból van unlockolva! Én elgondolkoznék azon is hogy a másik 2 mag vajon a tápegység miatt instabil e? akyga nem egy bizalmat gerjesztő név. fx 4100 4300 6100 6300 mind 95Wos procik, míg a phenom x4ek 125, ha meg unlockolva van akkor bárhol 125-160 között fogyasztanak. Meg nem nagy diff. a 17-18k és a huszonpár között mégis új komponenst kapsz, amely kisebb csíkszélességgel lett gyártva, újabb utasításkészleteket támogat, jobb teljesítmény/fogyasztás.
Ja, és GARI!
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ menynit szánsz rá? 17-18k használtan phenom x4, úgy olcsón megúszhatod... ez a vga mellé bőven elég lenne!
0
0
0
0
Pixx avatar
Gigabyte GA-970A-DS3P
0
0
0
0
Bronson avatar
mindkettő tudja... előbbit válaszd ha teheted, akkor a jövőben tudsz bővíteni is jobban...
0
0
0
0
gibdj avatar
Igaz, hogy nem igazán értem hogy kapcsolódik a Prime a gép bekapcsolásához, de az a lényeg, hogy megoldódott.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció