Sziasztok! Gépem:
Proci:AMD FX 6300 x6 , 3,50ghz
Ram :4gb ddr3 1600mhz
Graf.karty.:Asus R7 250x 1gb gddr5
HD: 300gb
Táp: nemtudom a nevét de 600w
Szerintetek elég a gépemnek a vga? Ramot is veszek nemsoká +4gb-t! De megszeretném tudni hogy szerintetek mit kellene vennem még a gépembe hogy kiegyensulyozott legyen a procival..?!
Vga használt piac terén nekem most eszembe jutott a Geforce GTX 560 Ti vagy AMD oldalon HD 6870 ezek 20K alatt is kaphatóak. Van olyan fazon PH!-n aki vga beszámítással olcsóbban hozzájutsz. 😃
Nem mai darab a gépem. És szeretnék kicsit erősíteni rajta. Mert ki szerettem volna próbálni a GTA V-t is de ahogy néztem már nem igazán futna el rajta, mint ahogy a mostani jó játékok sem. 😃. Nem szeretnék sokat sem költeni rá. Hogy tudnám megúszni a legolcsóbban, de mégis egész jó gépet kapjak a végére? 😃 A válaszokat előre is köszi!😀
Grafikust mindenféleképp. Ez a proci is elbír erősebbet. Kérdés hogy milyen a táp. Lehet azt kellene először. Talán még az r9 270et is kihajtaná, ez a proci is.
alexstrike: Bőven elég egy 500w os is. (amugy kb 250w ott fogyaszthat kb az a gép maximum (tdp) ha nem húzod ,szóval még egy 400w os is elgendó ) fsp ,corsair, seasonic, chieftec ctg , stb 😃
na igen a keret: 110 ezret nem tudok most adni érte, és úgy szeretném valahogy, a jelenlegit eladni, ha el lehet és ahhoz hozzárakni 40-50 ezret. így valami ötleket. és az eddigi válaszokat köszönöm
hello mindenki aki olvassa! ősz folyamán szeretnék frissíteni gépemen, bár nem érzem elavultnak gépemet, de a mai játékok eléggé izmosodnak. tudtok valami tanácsot adni mire érdemes költenem? köszönöm a tippeket.
De most komolyan mindenki elmegy az a tény mellett hogy Akyga Basic AK 81-500 tápja van ami max 22A leadására képes 12V-on, és amúgy 5K-ba kerül akcióssan...? alexstrike vegyél 15Kért tápot, az legyen az első. Mert ha mondjuk 125Wos FXet vennél meg a grafikusod is 100W akkor lehet hogy egyszer csak majd nézel egy nagyot.
Azenenazjo: Én kifejezetten örülök, ha ilyenkor rám szól valaki, hogy kifelejtettem az egyenletből egy dolgot, vagy épp csak szimplán hülyeséget írok. Annak meg külön, ha ezt olyan normális stílusban teszi, mint te.
Azenenazjo: Azt nem. Hát így már más a leányzó fekvése. Csak az eszközökre néztem rá, de nem nyitottam ki... Már megint belefutottam a figyelmetlenségbe. Hiába no, melóhelyen az ember gyorsan olvas, gyorsan gépel és nem figyel rendesen.
Omis: Arra céloztam, hogy nem biztos, hogy kell újabb. Persze ez nemzárja ki, hogy vegyél egy új alaplapot és egy jobb procit, ha úgy gondolod, csak azt gondolom, hogy a jelenlegi VGA-d mellé elég kell, hogy legyen ez is, sőt még erősebb VGA mellé is elég, nagyjából egy r9 270 - 270x-et még ki tud szolgálni.
alexstrike: Ebben az árban nem nagyon van annál jobb. Én is azt tudnám javasolni. Van annak egy kicsit erősebb verziója, a 6350 az kb 40e Ft, de jóval melegebb, ahhoz már egy jól szellőző, komolyabb ház is kellene. Nekem egy 8350-em van, ami gyakorlatilag ugyan az a processzor, csak egy modullal több van benne, viszont alapjáraton nekem is csak 4 mag megy, néha 6, nagyon ritkán a 8. A Rome II játék alatt konkrétan csak 4 mag megy, szóval ott össze tudnám hasonlítani, ami alapján azt mondom, hogy jó vétel, ha meg az árát is nézem, akkor főleg jó választás.
Omis: A gyerek gépében egy olyan processzor van, mint a tied. Ahogy nézem, nem nagyon kell neki újabb, pedig a VGA-ja erősebb, mint a tied.
Személyes tapasztalatom nincs vele, de más fórumon csak jókat olvasgattam róla. Ugyan nem éri be az i5 szintjét, de fele annyiba kerül. A mostani processzorodhoz képest, mindenképp nagy előre lépés.
HA unlockolod a processzort, akkor várható, hogy instabil lesz. Nem poénból voltak azok a magok letiltva. Viszont tényleg az lenne a legelső, hogy mennyi pénz van rá, mert abba a lapba egy 500W-os táppal, bármi belemegy az AMD-től az FX családból. Inkább arra hajtanék, mert ha jobb fajtára is telik, akkor később lehet tenni jobb VGA-t is hozzá, szóval fejleszthető maradna a gép.
~20 ezertől van fx négy magos
~30 ezertől 6 magos
~40-től meg 8 magos.
Persze, ha van keretösszeg, akkor pontosabbat is lehet mondani.
Phenom x4 sokat fogyaszt, főleg ha 2-3 magosból van unlockolva! Én elgondolkoznék azon is hogy a másik 2 mag vajon a tápegység miatt instabil e? akyga nem egy bizalmat gerjesztő név. fx 4100 4300 6100 6300 mind 95Wos procik, míg a phenom x4ek 125, ha meg unlockolva van akkor bárhol 125-160 között fogyasztanak. Meg nem nagy diff. a 17-18k és a huszonpár között mégis új komponenst kapsz, amely kisebb csíkszélességgel lett gyártva, újabb utasításkészleteket támogat, jobb teljesítmény/fogyasztás.
Ja, és GARI!
Nekem is volt kétszer ilyen, mindkettő teljes szétszedés, és nagytakarítás után. Valószínűleg valami érintkezési hiba lehetett, első esetben a processzor kiszedés, foglalat kifújás segített, második esetben pedig ugyan ez a kifújás, csak a memória foglalatoknál.
Vagy valakitől kérsz kölcsön egy fogyasztásmérőt, és a gép teljes fogyasztása alapján, a különbségeket kiszámolva nagyjából kijön, mennyit fogyaszt a processzor normál, és alacsonyabb feszültség mellett. Bár lehet ez már csak részletkérdés, az új lapnál nem lesz annyira lényeges.
elvileg mennie kéne, csak az unlockolt cuccoknál sosem tudni meddig és milyen körülmények között marad stabil... egyébként nála is tutira megugrott annyira a fogyasztás?
Szerintem mennie kéne underclockolva undervoltage-olva a phenomnak is. És 2.6 2.8 ghzre nem kell 1.425 volt! A feszültség csökkentésével tudod leginkább csökkenteni a fogyasztását!
Habár ha már kép is elment stb lehet tényleg nem kéne eröltetni
Ja és cpuz nem mondja meg neked mennyit fogyaszt valójában. Az csak azt mondja meg neked hogy az adott procinak referenciaórajelen referenciafeszültségen mennyi a max fogyasztása. Szóval ha te leszeded órajelet meg főleg feszkót csökkeni fog akkor is ha 158at ir
Proci:AMD FX 6300 x6 , 3,50ghz
Ram :4gb ddr3 1600mhz
Graf.karty.:Asus R7 250x 1gb gddr5
HD: 300gb
Táp: nemtudom a nevét de 600w
Szerintetek elég a gépemnek a vga? Ramot is veszek nemsoká +4gb-t! De megszeretném tudni hogy szerintetek mit kellene vennem még a gépembe hogy kiegyensulyozott legyen a procival..?!
Hoppá ez is jó árban van 😉 [LINK]
Ez sem piskóta 😃 [LINK]
Csak elsőnek így a 260X jutott az eszembe. De valóban, egy körülbelüli keret sokat segítene.
De inkább mondhatnál egy max összeget.
winrar VGA terén az is jó vagy Geforce GTX 750 vagy Ti változat. 😃
VGA-t egy R7 260X-re legalább.
RAM-ot bővítsd 8GB-ra.
alexstrike vegyél 15Kért tápot, az legyen az első. Mert ha mondjuk 125Wos FXet vennél meg a grafikusod is 100W akkor lehet hogy egyszer csak majd nézel egy nagyot.
azt is nézted, hogy Omis-nak Crossfire-ba van a 6970? 😃 oda kevés már az a proci
vagy ha a proci 100%on megy.
Vagy fx 8300 [url]http://firstshop.hu/termek/77478/sam3_amd_fx_8300_3_30ghz_box
[/url]
Omis: A gyerek gépében egy olyan processzor van, mint a tied. Ahogy nézem, nem nagyon kell neki újabb, pedig a VGA-ja erősebb, mint a tied.
Amúgy tápot és ramot, de a legjobb egy új gép lenne.
~20 ezertől van fx négy magos
~30 ezertől 6 magos
~40-től meg 8 magos.
Persze, ha van keretösszeg, akkor pontosabbat is lehet mondani.
Ja, és GARI!
Habár ha már kép is elment stb lehet tényleg nem kéne eröltetni
Ja és cpuz nem mondja meg neked mennyit fogyaszt valójában. Az csak azt mondja meg neked hogy az adott procinak referenciaórajelen referenciafeszültségen mennyi a max fogyasztása. Szóval ha te leszeded órajelet meg főleg feszkót csökkeni fog akkor is ha 158at ir
Link : [LINK]