Mit fejlesszek a gépemben?

Szerző: XFXFORCE, 2011. January 22., téma
Fórum » Asztali PC
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy meglehessen beszélni, azt egymás között, mit lenne érdemes fejleszteni, a már meglévő gépekben.
Hozzászólások: 1 405
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok nem tudom hogy tudna e valaki segíteni nekem szeretnék egy jobb gépet mint amim van nagyon kezdő vagyok kb 100 000 ft lenne rá
0
0
0
0
Bronson avatar
hát... ha jobb lapod lenne, akkor elég lenne egy egészséges tuning a procira és máris jobb lenne a helyzet... az mellé plusz 4gb ram+egy jobb vga (mondjuk gtx 950/r7 370) és semmi gond nem lenne az új játékokkal! ha meg teljesen újat akarsz, akkor kb 120-140k környékén már nagyon pofás kis gépet lehet összerakni!
0
0
0
0
mortou4 avatar
Helló emberek! Már rég újítanék gépet csak, hát három dolog kellene hozzá: pénz, meg pénz, meg még pénz is.
Gondolom vinyón kívül mindent kell cserélni, hogy a mai játékok úgy nagyjából normálisan menjenek. Nem kell nekem ultra csak azért élvezhetően fusson. Ez kb mennyibe fájna így összerakni egy gépet? Akár használt, de még garanciális cuccokból is.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
xsebix: Én az i5 procit nem cserélném egyenlőre főleg hogy K-s.Inkább egy erősebb VGA mellé.Én azt tanácsolom várj egy picit míg az árak korrigálódnak az 1080 megjelenése miatt.A 980 TI árát biztos lejjebb fogja tolni, és ki tudja mennyire illetve mennyibe fog fájni majd az új 1080.

ui: Találtam 1080-ast ami már kapható:
[LINK]
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!

Azon gondolkozok, hogy fejleszteném kicsit a gépem van pár variációm, de nem tudom melyik legyen..
Vga/cpu cseréről lenne szó , kártya szerintem biztos csere a proci meg kérdéses.

Jelenlegi : I5 4690K + Gtx 780Ti ezeket ugye eladnám és ráfizetnék, hogy mennyit azt oda írom a kombók végére.. 😀

Lehetséges variációk :

1. I7 4790K + Gtx 970 150eu

2. I5 4690K + Gtx 980 150eu

3. I7 4790K + Gtx 980 260eu

4. I5 4690K + Gtx 980Ti 300eu

Mondjuk egy erőségi sorrendben, hogy helyezkednek el a fenti kombók? Én pont úgy tenném ahogy írtam is, de nem vagyok benne 100% biztos ezért szeretném inkább megkérdezni!

Igazából nem tudom mennyivel lenne jobb az az I7 az I5nél a másik meg, hogy a 780Ti-t mire lenne érdemes lecserélni és az mennyit dobna a teljesítményen..

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ugye elég nehéz erre válaszolni, mivel elég régi CPU. Ráadásul eléggé játékfüggő, hogy minek mekkora a processzor-igénye. Szerintem most úgy egy korrekt i3 szintjét tudja hozni. Szerintem egy r7 360-370-et simán kiszolgálna. Ráadásul még húzni is lehet azt a processzort egy jobb hűtéssel. Ha a fiaim gépéből indulok ki, amiben egy 860K van, ami szintén egy jobb i3 szintje, akkor ez a teteje húzás nélkül.

Szerk: Azért nem gondolom, hogy nagyon érdemes lenne processzort cserélni, mert ugyan eltornászhatsz egy q9700-ig, de annak a teljesítménye sem lesz sokkal nagyobb a mostaninál, ha ezt felhúzod egy kicsit.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Felesleges lenne? És mint GPU melyik lenne a hozzá illő, amit kihajtana teljesen?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szerintem felesleges. Az a processzor még egy erősebb VGA-t is képes lenne szolgálni.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
A Phoenix New gépemben érdemes lenne lecserélnem a processzort? Egy Q6600-asról van szó, alaplapot nem cserélnék de esetleg megérné abba az alaplapba cserélni procit?
0
0
0
0
Puffin avatar
Bukta: azok jók lesznek!
0
0
0
0
Bukta avatar
Köszi.
Amiket linkeltem cuccokról mi a véleményetek?
0
0
0
0
Puffin avatar
ház: Zalman Z3 Plus (gyárilag szerelt ventikkel van!)
monitor: ACER K222HQL
Kicsit drágábbak mint 10ezer meg 30ezer, de ez alá nem érdemes adni...
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. A gépemmel kapcsolatba szeretnék pár dolgot fejleszteni. Elő sorban egy videókártyát, monitort , házat, billentyűzetet és egeret. (Plusz pár apróságot.)
Monitort tudnátok ajánlani? FHD-es legyen és 21,5-24 col-ig szeretnék. 30ezret szeretnék erre költeni.
Házból valami olyat amibe könnyen szerelhető hűtő. Hasonló ami most van nekem, csak ezzel az a baj, hogy csúnya a kábel elrendezés és az előlapi csatik nem jók. Erre úgy kb 10k-t szeretnék költeni.
Egér+billenytűzet az ez lenne.
[LINK]

[LINK]

Mi a véleményetek róla?
És a többi hardverről ami marad mi a véleményetek?
Az alaplapot is lecseréltem volna, de akkor a procinak is búcsút mondhattam volna.
Ezeket abból a pénzből venném amit most nyáron keresek és azért nem tudom az alaplapot és a procit is lecserélni mert az már sok lenne és én szeretném ha még maradna pénzem.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
csuz-li nem kell oda Fx proci, jó a Phenom is 😃 Én 1 évig használtam a Phenom II X4 965 BE-t gyári hűtővel. Mikor lecseréltem azt hittem be se kapcsolt a gép, olyan halk volt 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Thelryn: Használj AMD fx processzort gyári hűtővel egy évig, mint én és hosszan fogsz értekezni utána, hogy a VGA-d milyen kis csendes... 😃
0
0
0
0
Thelryn avatar
ár/érték arányban 390 a nyerő ,de beismerem gigabyte nálam hangos 😃.. és ilyen 75-85fok között mozog 50-70%os ventin . bár engem nem zavar mert headset miatt úgyse hallom 😃..
0
0
0
0
danee23 avatar
Az a vérszomj...!
Hát akkor ez [LINK] meg egy 500+W-os FSP táp. Hát az már 130+K.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Nem vagyok sem AMD sem Nvidia-ra párti, csak olyan kártyát szeretnék venni ami ár/érték arányban jobb, megfelelő hűtéssel rendelkezik, nem túl hangos. Ami a rászánt összeget illeti picit lehet több.
0
0
0
0
Thelryn avatar
Hát szerintem inkább már a 390 .. 😃 én így is +5,4gb vram ot elhasználok ultrán dying light ba .. a 970 már régebbi és árba is alig külömböznek . bár okés tudom vannak a nagy "Nvidia" pártiak akik nem tudják elfogadni ha amd kártyát ajánlunk ... persze értem hogy többet fogyaszt ,de akkor is erősebb 😃..
0
0
0
0
danee23 avatar
Persze. A hangsúly azon volt hogy 970 vagy 390 rendes hűtéssel és rendes garival + táp az már meghaladja a keretet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Minden VGA melegszik egy bizonyos teljesítmény felett, mivel mindegyik 28 nm-es csíkszélességgel készül, így aztán függetlenül attól, hogy nvidia, vagy AMD, ahogy növelik a feldolgozó egységek számát és a frekvenciát, annak arányában egyre melegebb a kártya. (CPU-nál épp ezért melegebb azonos teljesítmény mellett az AMD, mert még mindig 32 nm-en készülnek, míg az Intel évekkel ez előtt áttért a 22, majd a 14 nm-re)
0
0
0
0
danee23 avatar
Nekem egy GTS 450-em volt MSI-tól több mint 3 évig. El is kezdett coilwhine-olni, de semmi baj nem volt vele. Nemrég adtam túl rajta.
Én azt írtam hogy nvidia-nak jobb a drivertámogatása(jobban is teljesít DX11 alatt, lehet ez majd 12-nél változik), általában hűvösebben és tovább végzi a dolgát. Ettől függetlenül ha AMD párti vagy nyugodtan vehetsz azt is, legyünk őszinték, sajnos most rájuk fér a támogatás.
Én olyan karit vennék aminek sok a propellerje és a gyártói oldalon hosszasan győzködnek arról hogy minden komponens ami felkerült arra a karira nagyon nagyon időtálló. Vagy a legjobbat a pénzemért.

Szerk.:
Visszatérve témára: amit Bud ajánlott 970 semmi baja csak hangos lesz. Amit BenjaminHun ajánlott 970 arra csak 12 hónap! a gari! Én nem vennék vidkarit kevesebb mint 36 hónap garival és nem is szívesen használnám 36 hónapnál tovább. Az a baj hogy 970 és 390 is sokat fogyasztanak és melegszenek és alájuk kell rendes táp és jól szellőző ház, és egy renes hűtéssel rendelkező kari is 120k.
Szóval én Bronson ajánlatát venném elő és azt a 380X-et és azt a 550W-os FSP tápot, és mellé egy jó szellős házat(nem néztem meg milyen az a ház amit ő ajánlott)! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Ennyi én is lezártam volna már, ezzel a mondandómmal:
Jól van, ezen nem fogunk összeveszni ti úgy, én így látom. 😀

Igen, ez csak vélemény pontosan, majd aki olvassa eldönti, hogy megéri-e neki az 6-7 ezer forint többletet, hogy halkabb és hűvösebb változatot vegyen.
Egyébként pedig nem mindenkit zavar ám, ha van hangja a gépnek. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha nem tetszik neked, vagy másnak a stílusom, sajnálom, lehet tovább lapozni, ilyen a fórum... ízlések és pofonok. Nem gondolom magamról hogy mindentudó lennék, de ha egy olyan terméket próbálsz beajánlani, ami mindenhol negatív visszhangot váltott ki összességében, de szerinted meg semmi baja, akkor mégis mit lehet gondolni...? én mindig a legjobb tudásom szerint próbálok segíteni, személyes és megbízható forrásokból merítve. szerintem mindenfajta egoizmustól mentesen mondtam ezt is el, a tényeket szem előtt tartva. ha szerinted nem hangos, áldásom rá. két vélemény van, a tied meg az enyém, na bumm. nem látom semmi értelmét a sárdobálásnak, szóval részemről nem forszíroznám tovább a dolgot.
0
0
0
0
Funes avatar
Hihetetlen komolyan, hát te oktatsz ki engem, hogy ne ajánlj ilyet.. Hol forgattam ki a szavad ???
Az meg a másik dolog, ahogy megfogalmazod az írásaid nem csak velem, hanem mással is kioktató jelleggel próbálsz üzengetni, mintha te sz@rtad volna a spanyol viaszt, jó pár embernek szemet szúrt már ez. Szóval erről ennyit.
A közeget meg hagyjuk, kevés itt az értelmes ember. ( Persze megnyugodhatsz te közéjük tartozol, csak az énközpontúságból, ha egy kicsit kevesebbet nyomnál még egész jó fejnek tartanálak) 😃

Fele olyan hangos ? Gondolom dB mérővel megnézted. 😀
Nekem nem tűnt egyáltalán terhelés alatt olyan húú, de hangosnak biztos süket vagyok...
És nem mondtam azt, hogy ne vegyen olyat. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nem kéne kiforgatni a szavakat, meg mindent magadra venni, a nárcisz hajlam nem előnyös ilyen közegben. egy szóval sem tiltottam meg neked hogy mit ajánlhatsz, vagy mit nem. szerinted nem hangos 30 (sőt, elég csak kicsit jobban utánanézni a neten, értékelések, mindenhol azt írják hogy nagyon hangos) másik személyes tapasztalat szerint meg baromira. én elmondtam ezzel kapcsolatban a véleményemet, akinek inge, vegye magára. 😊 ha pár ezer forinttal drágábban lehet kapni olyat, aminek jobb a hűtése és fele olyan hangos, ugyan miért ragaszkodsz hozzá ennyire...?
0
0
0
0
Funes avatar
Fűnyíró ? Na jó inkább hagyjuk... Newegg, mert ott azt írták.. ahha. 😀
Én halottam már ilyen kártyát üzemelni hűtésközben szóval, aztán nekem mesélhetsz, hogy fűnyíró, így meg úgy.. 😊
Azt meg ne mond már meg nekem, hogy én mit ajánlhatok és mit nem, azért mert te másképpen látod a dolgokat.. álljunk már meg egy kicsit... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nem csak arról van szó hogy hány fokon tartja, hanem hogy valami eszméletlenül hangos az a megoldás, elég csak pl neweggen olvasni róla pár felhasználói értékelést... már 40-50%-on is olyan mintha egy fűnyíró lenne a szobádban. az oké hogy szerinted jó, de ne ajánlj másnak olyat aki mondjuk laikus az ügyben. és ez egyáltalán nem arról szól hogy ki mit tud jobban, ilyen alapon akkor ezek szerint te tudsz mindent jobban, ez a megállapítás így nonszensz.
0
0
0
0
Funes avatar
Jól van, ezen nem fogunk összeveszni ti úgy, én így látom. 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
Bud-Fckn-Spencer: inkább használtan néznék valami garisat mint hogy az a verziót vegyem 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Ez, csak egy példa volt, de ha körül néztek egyáltalán nem rossz kártya auto fannal, sem megy 78 fok főlé, szóval bronson nem tudom mit vagy annyira, oda..
Oké persze WF 3 max 65 fokig melegszik rosszabbik esetben 70-ig, de akkor se kellene, azt mondani, hogy a TT oc rossz vétel lenne. ( Pláne, ha egy jól szellőző házba van )
Ahogy megszokhattuk egyből mindent jobban tudnak itt páran... 😊
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Bud-Fckn-Spencer:Hogy a fenébe tudtad azt ajánlani? 😃
Gigabyte: Ez a normális! Ez alá nem adnám az tuti!
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
konkrétan ez a legrosszabb 970 hűtés... 😊
0
0
0
0
Funes avatar
Gtx 970-ből a gigabyte éri meg a legjobban, teljesítményben ár/értek arányban egyszóval mindenhogy ! 😀

Például:
[LINK]
0
0
0
0
Thespartan avatar
Nvidia-tól nincs Sapphire 😃 Én különösképp csak annyit tudok mondani mit NE vegyél és az szerintem MSI 😀 de ez csak saját vélemény
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Igazából nem tudok dönteni a két kártya között. Mostanitol mindkettő sokkal jobb, eddig Radeon párti voltam, de most lehet Nvidia-ra váltok. Melyik gyártótól érdemes venni a vga-t? MSI, ASUS, SAPPHIRE, stb.
0
0
0
0
danee23 avatar
zsolty
Jelenleg az nvidia meg a radeon is jobban teljesít az Intel procival.
Ez szimplán azért van mert az i5/i7 ott kezdődik ahol az amd fx befejeződik (mint teljesitményben mint árban).
Egyik említett kártya sem rossz. Én írtam hogy ha belefér a keretbe a többi cucc mellé akkor 970-et vennék. Ha nem akkor Bronson ajánlotta a 380X-et.
0
0
0
0
pukkancs avatar
Bronson
Egy CM Hyper tx3 hűtőt használok hozzá. Az elég lenne a tuninghoz, vagy érdemes lenne másikat venni hozzá?
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
zsolty87: Ezt az egetverő ostobaságot felejtsd el! Annak idején elterjedt ez a baromság és hihetetlen, hogy a mai napig is "él". 😲
0
0
0
0
Puffin avatar
Azt párosítasz azzal amivel akarsz. Régen volt már az az időszak.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
danee23: az említett két kártya közül melyik a jobb? Egyik vagy másik jobban teljesitene az Intel procival? Régen azt olvastam hogy Intel-Nvidia, AMD-Radeon-nal kell parosutani
0
0
0
0
Funes avatar
Pukkancs
Procit fölrántod 4,5Ghz-re és belepattintod:

Őt-[LINK]
Vagy
Őt-[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
teljesen felesleges szerintem még cserélni. ha nincs húzva akkor kicsit tuningolj rajta egy jobb hűtővel és mehet mellé egy 970 vagy 390...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
pukkancs: Egy erősebb videokártyával többre mennél.
0
0
0
0
pukkancs avatar
Sziasztok! Kérdésem lenne, hogy a mostani i5 2500k procimat milyen másikra lenne érdemes lecserélni? Árban 70 és 100k körül kondolkozom.Illetve hogy az ajánlott procival mennyire lehetne érezni a különbséget játékokban (gondolok itt ugye az FPS-re) Tobábba, hogy a mostani felállásban melyik a gyengébb komponens? A VGA-m (gtx 960) vagy a processzorom (i5 2500k)? Érdemes-e egyáltalán újabb procit venni, vagy VGA-t kellene újítani? Válaszokat köszi előre is.
0
0
0
0
Bronson avatar
persze, szó se róla, csak ugye a max 120-as keretbe több minden bele kéne hogy férjen 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Tényleg nem rosszak a mutatói. Én csak azt mondom hogy ha lenne pénzem 970-re azt vennék.
0
0
0
0
Bronson avatar
összehasonlítva 380x és a 960-at strix modelleket alapul véve: igen a 380x többet fogyaszt és melegebb is, cserébe viszont erősebb is mint a 960. ez szerintem tiszta sor. és semelyik tényező nem brutál mértékben, tehát erre alapozni, mint hátrányra, szerintem felesleges. nem csak az amd-vel vannak gondok új játék megjelenésekor, ez már lassan standard lesz. a 380x jelenleg szerintem best buy ennyiért. mivel egy valamire való 960-al van szinte azonos árban és egyértelműen jobb teljesítményt kínál.
0
0
0
0
danee23 avatar
Először mikor írtam úgy lőttem be hogy néztem egy olyan kártyát radeon oldalon aminek kb 2x annyi shaderje van. Ehhez hozzávesszük a gcn-re áttérést meg hogy minden generációban csiszolódik az architektúra és van legalább 5-10%-os fejlődés ez alapján mondtam a 380-at mert hogy az legalább 2x jobb teljesítményt nyújt grafika terén.
Én továbbra is azt mondom hogy radeont csak akkor érdemes venni ha pl. nincs pénz 970-re de több van mint pl 960-ra és abszolút a legtöbbet akarom kihozni a pénzemből.
Több játék problémázik amd-vel megjelenéskor, sűrűbben van driverprobléma azon az oldalon és microstutter és több a kiugróan magas frametime(tehát egyszeri megakadás), nagyobb a fogyasztás, nagyobb hőfok, rövidebb élettartam. Az átlagfps közel sem mond el mindent.
Mondom ezt mind úgy hogy valószínű hogy a következő kártyám amd lesz, az amd-nek igencsak szüksége van a támogatásra, és ha belátható időn belül veszel másik karit(3 év), igazán nem kellene sokat gondolkodnod ezeken a dolgokon.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció