Új vagyok itt és a segítségeteket szeretném kérni monitor vásárlás témában. Nagy szakértelmem nincs, előre is bocsi ha esetleg vmi hülyeséget írnék:-)
Szóval van egy spec.programom (agyi hullámokkal kapcs) amihez szükségem lenne a laptop mellett, egy kiterjesztett másik képernyőre. Egyéb időben meg film, tervrajz nézegetés lenne max.
A gépen csak HDMI van, display port nincs. A videókártya NVIDIA GeForce 840M.
A keret kb Br. 150.000 Ft. Képátló igény 27 - 31,5 inch vagy e körüli.
Tudnátok esetleg konkrét típust ajánlani, ami megbízható, jó tulajdonságokkal rendelkezik, nyugodt szívvel megvehetem, vagy esetleg konkrét paramétereket mondani, amelyeknek meg kéne felelnie, ill. mire figyeljek??
Írtam egy kis házi bemutatót egy LG Freesync monitorról, ha valakit érdekel, megtalálhatja itt: [LINK]
Remélem, tetszeni fog, bár tényleg csak amatőr házi bemutató. 😉
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb vagy mit lenne érdemes.
( cs:go meg ehhez hasonlókkal játszom)
Két kiszemelt is van de ha tudtok ajánlani jobbat az is jó 😀 Benq 2420z vs Benq 2411z
Kritérium : 1ms és 144hz
Hunork: Jó dolog a Freesync! Nekem is freesynces monitorom van. Már csak valami erősebb kártya kellene ami kipréseli a 144fps-t magából úgy hogy ne kelljen sokmindent visszavenni.
Közben értesítés: meglett az LG 23MP68VQ-P Hivatalos oldal: [LINK] Most már a Freesync és a 75 Hz-nek hála, a legbikább játékoknál is nőtt az átlag fps, míg a max ugye 75 lett. Talán egy játéknál kellett fps limitet beállítani, de azt a fiam tudja. 😀 Nem bántam meg, remek darab, és a vékony keret miatt nagyobbnak tűnik.
Valaki esetleg tudna segíteni abban, hogy milyen TV/Monitort vegyek. Minimum 1080 de inkább nagyobb felbontás 60hznél többet tudjon, még azért megfizethető áron? ( később még 17ben szeretnék egy ps4et is! )
Sziasztok. Itt az ideje hogy 6 év után lecseréljem szeretett gépem.
MSI B150M GAMING PRO
Intel core I5-6400 2.7Ghz 1151
HyperX 8GB Fury DDR4 2133mhz
MSI GTX 1060 6GB gddr5
KINGSTON 120GB SSD + valamilyen vinyó lesz az új gépezet.
Szükségem lenne hozzá egy jó kis monitorra. Tudnátok ajánlani max 40k-ig valami jót? Sajnos mostanában nem nagyon követem az ipart.
27'' ig pont elég a FullHD onnan pedik 2k szerintem is.
A freesync pedig szerintem a hardcore gamereknek való a folyamatossága miatt.
Én személy szerint se vsync-et se más fps lock-olot nem használok a microlagok miatt, hagy dolgozzon az a vga 100%-on azért van. 😀
Meg a 60 és a 75 fps se olyan eget verő különbség.
manyikati: hát ezt értem, és köszönöm! De mint írtam, nálam plusz "feltételek" vannak, mint a Freesync. VA panelban egyetlen Samsungot találtam, amire azonban nagyon kevés, 1 éves garancia van újonnan, konkrétan ez az Samsung C24F390. [LINK]
És a VA panel "átka", hogy ha nem gamer monitort vesz az ember, akkor csak 60Hz a képfrissítés, és ugye a cél a Freesync-el együtt az eddigi bekapcsolt Vsync-el a minimum 75 fps. 😀
Plusz kérdés: FHD meddig marad tartósan szép, kellemes, nem elmosódott (nem tudom hogy fogalmazzam) Konkrétan 27" nem sok már FHD felbontáshoz? Ha hülye kérdés, elnézést.
Ha nagyon szép képet akarsz akkor a VA paneles monitorok között néz szét.
Az IPS-nél magasabb kontraszt és jobb fekete jellemzi és nincs ([url]https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ips%20glow[/url] )ips glow sem.
nekem az LG-m IPS a BENQ VA de a BENQ-nak sokkal szebb a képe.
Ha valakinek van személyes tapasztalat, akkor kérem ossza meg velem. Monitor csere előtt állok.
Alapvető elvárások: 23-24", Freesync, 75Hz, minél kisebb válaszidő, panel, ha lehet IPS (mert szebb a képe, igaz másban meg a TN jobb) Felsorolok pár lehetőséget, ha valakinek van ilyen monitor, az írja le, hogy mik a tapasztalatok. Köszönöm előre is. Keret lehetőleg max 50k.
AOC G2460VQ6 - 24" TN panel, de mindenben másban teljesülnek a feltételek. (tesztet nem nagyon találni erről) 47-49k között van LG 23MP68VQ-P 23" AH-IPS, amúgy minden feltételnek megfelel és 45-47k vagy ugyanez egy collal nagyobb kivitelben: LG 24MP68VQ-P 24" 55k körül Kérdés: a plusz egy coll megér közel 10k felárat???
Mindegyik 3 év garis.
Aztán van ez: Samsung C24F390 23,6" VA panel - Ívelt LED, de csak 60 Hz és elvileg a Freesync miatt ez hátrány, jobb, ha 75Hz, 55k körül van, de csak 1 év gari 😞
A drágább kategória: Asus VG245H 242 -ez egy szürke ló, és TN paneles, mert sokba van, de érdekel, hogy megéri-e az árát.
24" Samsung S24E370DL PLS panel, 4ms, 60Hz megint csak 😞 - fehér! ez viszont 2 év gari de 65k - ez is csak egy plusz opció.
Ha lenne fölösleg pénzem most ilyenre beruháznék.Haver árulya ujan 124.000Ft....
[url]http://www.emag.hu/philips-ips-led-monitor-43-4k-mhl-usb-3-0-2x7w-hanszorok-uhd-2xhdmi-dp-bdm4350uc-00/pd/DRG8C3BBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=e751d808319b1473778acfc4f265fc4e[/url]
Sziasztok van valami véleményetek erről a minitorról?
LG 24MP68VQ-P
Ezt néztem ki megvételre, azért esett rá a választásom mert IPS kijelzős és AH-IPS panelos meg megtetszett, hogy olyan vékony kávája van csak.
Szerintetek jó vétel?
Vagy tudtok jobbat mutatni ebben az árkategóriában?
Válaszokat előre is köszönöm.
Gerdzso: Ahogy írták is, nem igazán előnyös. Viszont nekem meglepően szép volt a fullhd a 4k monitoron, bár egy 32-es tv után mentem át a 24-es monitorra. FullHD-n a sima HD ezerszer rosszabb volt mint az FHD 4k-n. Ha a konfigod elég jó a 4k-ra, és nem akarsz 198 fps-t csak folyamatos játékmenetet, akkor mindenképpen válaszd azt, mert egy új világba lèpsz át. Ha csak fullHD-ra oké a géped, akkor én személyszerint nem látom értelmét, kivéve ha sok 4k videót nézel. Mondjuk ezt erősen kétlem.
Na jó... egy kérdés, ha van egy 4k-s monitorom, ami 27 colos, ha azon 1920x1080-ban játszok, akkor az ugyanolyan képet fog adni mintha egy alapból max csak 1920x1080-at tudó monitoron nézném, ami szintén 27 colos.? 😃
Moon_Breaker: ez most nekem is megtetszett, itt is egyedül az 5ms ami kicsit zavaró.
A tiéd jónak tűnik, használtan be is szereznék egyet, viszont a 4ms válaszidő kicsit furcsa ilyen jó adottságok mellé. Ami még nagyon tetszik benne hogy ezen is van MHL támogatás.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, a jelenlegi monitoromnál egyedül a fekete színek zavarnak, sokszor az az érzésem, mintha inkább szürke lenne, illetve a 60hz ami kicsit aggaszt, mert azért a legtöbb játék 60fps felett fut, a CS-ről nem is beszélve a 200-300fps-ével. Vagy csak bebeszélem magamnak ezeket a dolgokat? 😃
Semmi gond nincs az 5ms válaszidővel.
Az Acer-nél valószínű a színek nem lesznek olyan szépek a TN panel miatt. De ha Nvidia kártyád van akkor a G-sync játék alatt előnyös!
Regisztráld magad az oldalon és küldhetsz a hirdetőknek privát üzenetet, kérdezd meg pl. a garanciát meg hogy hogy tudod átvenni a cuccot.
Az az Acer a Philips -ednél jobb, de azért az a 19watt fogyasztás elég barátságos a tiednél, jó kis monitor az csak az 5ms válaszideje miatt nem épp játékra termett.
Ezt találtam, erről vélemény? Bár szerintem erre sincs garancia, meg, ha jól nézem ennek van dinamikus kontrasztja, míg a többinek nincs? vagy csak nincs megadva 😃 Továbbá 1ms a válaszideje.
[LINK]
Gondolom ennél azért jóval jobb lesz(ilyen van jelenleg):
[LINK]
Új vagyok itt és a segítségeteket szeretném kérni monitor vásárlás témában. Nagy szakértelmem nincs, előre is bocsi ha esetleg vmi hülyeséget írnék:-)
Szóval van egy spec.programom (agyi hullámokkal kapcs) amihez szükségem lenne a laptop mellett, egy kiterjesztett másik képernyőre. Egyéb időben meg film, tervrajz nézegetés lenne max.
A gépen csak HDMI van, display port nincs. A videókártya NVIDIA GeForce 840M.
A keret kb Br. 150.000 Ft. Képátló igény 27 - 31,5 inch vagy e körüli.
Tudnátok esetleg konkrét típust ajánlani, ami megbízható, jó tulajdonságokkal rendelkezik, nyugodt szívvel megvehetem, vagy esetleg konkrét paramétereket mondani, amelyeknek meg kéne felelnie, ill. mire figyeljek??
Köszönöm a segítséget!
[url]http://www.microstore.hu/informatika/informatika-monitor/ASUS-MG278Q-27-LED-Monitor-194738?manufacturer_id%5B%5D=13&manufacturer_id%5B%5D=52&attribute%5B%5D=1_3_94_1&attribute%5B%5D=1_1847_94_1&attribute%5B%5D=23_2_94_23&sort=p.price&order=DESC[/url]
Mindent tud amire szükségem van :
- 1440P (4K tök fölösleges szerintem)
- 27"
- 144Hz
- 38.7W áramfogyasztás !
- VESA fali konzol
Írtam egy kis házi bemutatót egy LG Freesync monitorról, ha valakit érdekel, megtalálhatja itt: [LINK]
Remélem, tetszeni fog, bár tényleg csak amatőr házi bemutató. 😉
Mennyit költenél rá max?
Monitort szeretnék venni de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb vagy mit lenne érdemes.
( cs:go meg ehhez hasonlókkal játszom)
Két kiszemelt is van de ha tudtok ajánlani jobbat az is jó 😀 Benq 2420z vs Benq 2411z
Kritérium : 1ms és 144hz
Valaki esetleg tudna segíteni abban, hogy milyen TV/Monitort vegyek. Minimum 1080 de inkább nagyobb felbontás 60hznél többet tudjon, még azért megfizethető áron? ( később még 17ben szeretnék egy ps4et is! )
Köszi
MSI B150M GAMING PRO
Intel core I5-6400 2.7Ghz 1151
HyperX 8GB Fury DDR4 2133mhz
MSI GTX 1060 6GB gddr5
KINGSTON 120GB SSD + valamilyen vinyó lesz az új gépezet.
Szükségem lenne hozzá egy jó kis monitorra. Tudnátok ajánlani max 40k-ig valami jót? Sajnos mostanában nem nagyon követem az ipart.
A freesync pedig szerintem a hardcore gamereknek való a folyamatossága miatt.
Én személy szerint se vsync-et se más fps lock-olot nem használok a microlagok miatt, hagy dolgozzon az a vga 100%-on azért van. 😀
Meg a 60 és a 75 fps se olyan eget verő különbség.
És a VA panel "átka", hogy ha nem gamer monitort vesz az ember, akkor csak 60Hz a képfrissítés, és ugye a cél a Freesync-el együtt az eddigi bekapcsolt Vsync-el a minimum 75 fps. 😀
Plusz kérdés: FHD meddig marad tartósan szép, kellemes, nem elmosódott (nem tudom hogy fogalmazzam) Konkrétan 27" nem sok már FHD felbontáshoz? Ha hülye kérdés, elnézést.
Ha nagyon szép képet akarsz akkor a VA paneles monitorok között néz szét.
Az IPS-nél magasabb kontraszt és jobb fekete jellemzi és nincs ([url]https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ips%20glow[/url] )ips glow sem.
nekem az LG-m IPS a BENQ VA de a BENQ-nak sokkal szebb a képe.
Ha valakinek van személyes tapasztalat, akkor kérem ossza meg velem. Monitor csere előtt állok.
Alapvető elvárások: 23-24", Freesync, 75Hz, minél kisebb válaszidő, panel, ha lehet IPS (mert szebb a képe, igaz másban meg a TN jobb) Felsorolok pár lehetőséget, ha valakinek van ilyen monitor, az írja le, hogy mik a tapasztalatok. Köszönöm előre is. Keret lehetőleg max 50k.
AOC G2460VQ6 - 24" TN panel, de mindenben másban teljesülnek a feltételek. (tesztet nem nagyon találni erről) 47-49k között van
LG 23MP68VQ-P 23" AH-IPS, amúgy minden feltételnek megfelel és 45-47k vagy ugyanez egy collal nagyobb kivitelben: LG 24MP68VQ-P 24" 55k körül Kérdés: a plusz egy coll megér közel 10k felárat???
Mindegyik 3 év garis.
Aztán van ez: Samsung C24F390 23,6" VA panel - Ívelt LED, de csak 60 Hz és elvileg a Freesync miatt ez hátrány, jobb, ha 75Hz, 55k körül van, de csak 1 év gari 😞
A drágább kategória:
Asus VG245H 242 -ez egy szürke ló, és TN paneles, mert sokba van, de érdekel, hogy megéri-e az árát.
24" Samsung S24E370DL PLS panel, 4ms, 60Hz megint csak 😞 - fehér! ez viszont 2 év gari de 65k - ez is csak egy plusz opció.
[url]http://www.emag.hu/philips-ips-led-monitor-43-4k-mhl-usb-3-0-2x7w-hanszorok-uhd-2xhdmi-dp-bdm4350uc-00/pd/DRG8C3BBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=e751d808319b1473778acfc4f265fc4e[/url]
LG 24MP68VQ-P
Ezt néztem ki megvételre, azért esett rá a választásom mert IPS kijelzős és AH-IPS panelos meg megtetszett, hogy olyan vékony kávája van csak.
Szerintetek jó vétel?
Vagy tudtok jobbat mutatni ebben az árkategóriában?
Válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat is! 😀
De csak is kipróbálás után vedd meg.
[LINK]
Ehhez képest:
[LINK]
Nagyon félek a váltástól, de valahogy mégis kellene... 😃
Válaszidő: 1ms (Gray to Gray)
Moon_Breaker: ez most nekem is megtetszett, itt is egyedül az 5ms ami kicsit zavaró.
És 50-ért vettem.
[LINK]
Újonnan lehet már 93 ért kapni
Az Acer-nél valószínű a színek nem lesznek olyan szépek a TN panel miatt. De ha Nvidia kártyád van akkor a G-sync játék alatt előnyös!
Regisztráld magad az oldalon és küldhetsz a hirdetőknek privát üzenetet, kérdezd meg pl. a garanciát meg hogy hogy tudod átvenni a cuccot.
Az az Acer a Philips -ednél jobb, de azért az a 19watt fogyasztás elég barátságos a tiednél, jó kis monitor az csak az 5ms válaszideje miatt nem épp játékra termett.
Ezt találtam, erről vélemény? Bár szerintem erre sincs garancia, meg, ha jól nézem ennek van dinamikus kontrasztja, míg a többinek nincs? vagy csak nincs megadva 😃 Továbbá 1ms a válaszideje.
[LINK]
Gondolom ennél azért jóval jobb lesz(ilyen van jelenleg):
[LINK]
Itt keresgélj :
[LINK]
Én max 90 ig mennék el, esetleg abban az árban valami? 😃
[LINK]