Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vagy vegyek inkább egy Cooler Master TX3 EVO -t?
https://www.asus.com/Motherboards/P5B/
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5B.html
Olvass egy kicsit utána és utána magyarázzál.......
Vagy ha lusta vagy olvasni, akkor itt egy kép az alaplapról és nézd meg, hogy hiába pcie 16x nagyságú csak nem támogatja a videókártyákat csak ADD2 SUPPORT ONLY itt van 2 db kép :
[LINK]
[LINK]
Yuukikargoyu: A kártyádnak semmi baja az alaplapod nem támogatja a videókártyákat. Csak ez a .... gyerek okoskodik.
Haveromnál meg ugyanilyen probléma volt:
Ezer éves gép. Benne egy HD 4670-es VGA, valami gyengébb táppal. A VGA melegedett, de képet nem adott, alaplapiról ment! Kártyacsere (HD 5750-re), és láss csodát már volt is kép.
Nem szoktam hülyeségeket írni! Láttam már pár dolgot!
ez jóval jobb mint a tiéd és prociba integrált videókártya is annyit tud kb mint a gt210 hanem többet
támogatja a core 2 duo e4600-at,és ddr2-es ramokat.
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB
Az alaplapodon írja is a csatlakozónál hogy add2 support only ami azt jelenti, hogy csak egy ilyen kiegészítő kártyát lehet oda berakni, ami ugyan úgy az integrált vgat használja, csak nem az alaplapba dugod a monitor kábelt a dsub-ba, (kék csatlakozóba) hanem a dvi(fehérbe). Átalakító kártyát lehet csak bele rakni. Ilyet :[url]https://www.google.hu/search?q=add2+card&oq=add2+card&aqs=chrome..69i57j0l5.2313j0j7&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8[/url]
Nincs esetleg másik gépetek amiben nagyobb táp van kipróbálni avval hogy mit csinál?
Vettem minap egy Gainward Nvidia GeForce 210-et /ddr3 /512MB/Dx 10.1
bele raktam a gépembe ami: core 2 duo 2,4ghz, 4gb ram
de amikor beleraktam sípolt egyet, miközbe képet nem adott csak egyet sípolt, átraktam közbe alaplapi vga-ra ami adott képet de benne hagytam az nvidiat ami melegedett, a gépbe be tudtam lépni de a driver nem ismerte fel,hogy benne van a gépbe a kártya.
Nos a tápom gagyi sff 240W-os táp, gyakorikerdesek.hu-n azt írták ,hogy a táp a hibás, facebookon is kiírtam és ott is ezt mondták, vagyis ha holnap egy nagy tápra lecserélem akkor működni fog?
a kártyának: Minimum 300W táp, Windows xp/vista/7/8/8.1/10 kell ,és pci-e 2.0
mi a véleményetek?
Értem.
Nem megy benne.
Modolt BIOS kell hozzá,amibe bele van égetve a micro kód.
Csak tudom mit írok,Xeonom van.
[LINK]
Ha csak nem tudsz valami újdonságot.
Nem elég a friss bios.
Modolt bios kell,amiben benne van a Micro kód.
Deepcool Gammax 300 CPU hűtőt vegyél.
A-Villas-Boas :Neked ment egy privi!
Mindenesetre köszi az infót + a videót.
B.U.É.K neked is.
Amennyiben gyári a hűtöd, abban az esetben nem javaslom a tuningot.
Minimum egy TX3-at javaslok arra a procira ( nekem is az volt) és úgy kb 4,4-4,5 Ghz-ig lehet "húzni" a procit.
Itt egy vidi hogy kb hogyan kell, de ez azért nem lényeges mert kb minden procinak és esetenként a lapoknak is más a tuning potenciálja.
Ha nagyon kezdő vagy nem is javaslom a tuningot.
Szeretnék a processzorom órajelén emelni (4GHz körül, azt olvastam hogy addig bőven elég), viszont mióta PC-m van semmi ilyesmire nem került sor, így elég kezdő vagyok a témában és tőletek szeretnék segítséget kérni, hogy esetleg egy gyors útmutatót írnátok-e (itt vagy PM-ben) hogy mit hol hogyan és mire állítsak át a BIOS-ban? Persze amennyiben lehetséges. Nem tudom, hogy a hűtőm elég craftos-e hogy elbírja a terhelést, illetve nem tudom mennyire lenne érezhető FPS javulás játékok terén. Segítséget köszönöm előre is!