Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FoLey avatar
Hunork
Az tuti,de kb. két hét múlva fog hozzám kerülni,mert külföldről lesz behozatva.
Így nézz ki. Ha már visszafogom tenni az FSP tápomat,előtte kitakarítom a belsejét,ventilátorhoz nem kell hozzányúlni,mert semmi baja nincsen max a port is letakarítom róla ha persze poros. 😃
https://www.watercoolinguk.co.uk/images/product_images/large/192/phanteks-4-pin-atx12v-extension-50cm-black-sleeved-zuad-723-55559-1.jpg
0
0
0
0
Hunork avatar
Foley: az teljesen jó vétel lesz, minőségi termék.
0
0
0
0
FoLey avatar
reszler112233 Valahogy így nézz ki [LINK].
PH!-n ezt ajánlották nekem meg is rendeltem,kíváncsi leszek.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
FoLey:
Jó kis ára van. Kár hogy nincs róla kép. Bár árából ítélve nem egy bóvli kábel.
0
0
0
0
FoLey avatar
Megrendeltem alig várom,hogy megjöjjön és újra tudjam használni az FSP tápomat.
[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
FoLey:
Ilyenről én még nem hallottam, de lehet van ilyen.
Megkerestem a kábelt, mert megmaradt. Az van ráírva hogy 80C fok és 300V. Nem egy túl vastag kábel,de nem is az a vékony. Láttam én már ennél vékonyabb kábellel is menni gépet amúgy.
0
0
0
0
FoLey avatar
reszler112233 Hallottam,hogy nem minőségi 4 pin-es vezetékek egy idő után kiégtek.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
FoLey:
Amennyibe kerül megéri. Nekem az előd gépem gond nélkül ment kb 7 hónapot vele. Nem azért váltottam tápot mert az 500-as Hexa tönkre ment, hanem azt beraktam az eladott gépbe, hogy úgy könnyebben el tudjam jó áron adni.
0
0
0
0
FoLey avatar
reszler112233 Igen,de ez minőségi vezeték?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
FoLey:
Van 0,37m-es hosszabbító is. Ennek már elégnek kell lennie:[LINK]
0
0
0
0
FoLey avatar
Hunork Hidd el használnám FSP-t ha a 4 pin nem lenne rövid. Webshopban nézelődtem és csak 15cm-es Delock,Akasa hosszabító van abból szerintem 1 nem elég,hogy a házam hátulján elvezessem. Ezért most a CM tápot kell használnom,mert azt nyugodtan eltudtam vezetni. Holnap szétszedem a tápot és zsírral bekenem,lehet,hogy nem szedtem szét a védőjét amit a táp ventit fogja,de most rendesen szét fogom szedni. 😆
0
0
0
0
Hunork avatar
Foley: igen, nem olcsó. 😞 Én a PH-n is ügyködök, ahogy te is 😀 , és ott konzekvensen az a vélemény, hogy tápba olcsó venti ne menjen. Bevallom, én még nem cseréltem egyikben sem.
Viszont! Tuti a venti a zajforrás? Csak azért kérdem, mert az FSP tápoknak van egy jellegzetes háttér "zöreje, hangja", nem tudom, hogy fogalmazza. Az enyémnek is (BQ, de átalakított Aurum a belseje) néha hallani valami kis magas hangot, ezt hívják PC berkekben "cicergésnek", és semmi köze a ventihez, elektromos indukció. Lehet, puritánul fogalmaztam, ezért elnézést. Hülye vagyok, most néztem, hogy nem az FSP tápra írtad. 😆 De a leényeg, hogy annál meg esetleg ez lehet. Nem mindegyik típusra vonatkozik, nem mindegyik szériára.
0
0
0
0
FoLey avatar
Hunork Annyiért már inkább már nem adok ki.
A fordulatról ezt írja: A bemeneti oldalon jellegzetes a szokásosnál jóval nagyobb transzformátor, és a külön nyomtatott áramkörre helyezett PFC/PWM vezérlő. A főtrafó mellett ott van az elmaradhatatlan légterelő.
Még gondolkozok,mert nincs komoly zaj probléma inkább nagyon halk zajt bocsát ki,mert azt írta a PH!-s syberia,hogy Szia, szerintem az lehet a gond a szilikon hamar kikopott a csapágyból. Próbáld meg valami hígabb csapágyzsírral, nekem a lánczsír több tápegységnél bevált. Mivel csak hétvégén érek rá akkor tudom ezt megcsinálni,lehet,hogy nem is kell nekem ventilátor vétel.
De lehet,hogy inkább átszaladok és megveszem a 4 pin cpu csati hosszabítóját FSP tápomhoz. 😆
0
0
0
0
Hunork avatar
Foley: Vagy a Be Quiet Silent Wings 3, bár a 12cm-es is 50-85 cfm-el rendelkezik, de egyáltalán nem vagyok róla meggyőzve, hogy azért mert magasabb, attól lesz jobb. A kérdsé, hogy a tápd szabályozza a fordulatot terhelés függvényében, vagy nem. Ha nem, akkor a minél magasabb légszállítású venti a jó. Ha szabályozza, akkor a Silent Wings 3 is tökéletes, nem hinném, hogy a BQ tápk mérnökei azért alkalmazzák, mert rossz lenne. Nekem Sraight Power 10 van, egy 13 cm-es Silent Wings 3 van benne, a táp hideg, és olyan halk, hogy a merevlemezeket hallom Idle módban.

Olaj, zsír nem árt, bár a komolyabb zaj problémákat csak átmenetileg orvosolja.
0
0
0
0
Puffin avatar
Garadex: Elég lesz az RX470-hez is!
0
0
0
0
Garadex avatar
Sziasztok. Szeretnék beujitani egy rx470 a mostani konfigomba. Jelenleg egy fx8120 proci van benne 8gb rammal és egy hd7770 kártyával. Plusz ssd + vinyo. Ezeket egy 500w chieftec hajtja ki. Mi a véleményetek el fogja bírni az új kártyát a táp vagy mindenképp vegyek egy újat? Ha igen, milyet tudnátok ajánlani maximum olyan 18-20 ezer forint értékben? Köszi előre is.
0
0
0
0
FoLey avatar
Végignéztem és az a baj,hogy mivel a gyárim 93 cfm a légáramlása és 2600 rpm a bq pure wings 2-nek csak 51,4 cfm 1500 rpm és nem kap annyi levegőt és felforrósodhat. A Scythe Slip Stream SH 110 cfm és 1900 rpm ez jobban hangzik nem?

Vagy B amit javasoltak csapágyzsír vagy lánczsír.
0
0
0
0
Hunork avatar
Foley: bocs, az kimaradt, jó az utolsó BQ Pure Wings 2 a listából! AC sem rossz, de inkább házba, mint tápba. De ez a te döntésed.
0
0
0
0
hashimoto avatar
FoLey: Az F12-t vettem a házba Én is, tudom ajánlani. De a be quiet sem rossz. Tehát, ár alapján dönthetsz 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Hunork 2 pines. Az utolsó kettő miért nem jó?
ARCTIC-COOLING ARCTIC F12 PWM CO ezt sokan ajánlják
Ez sem rossz Be quiet! Pure Wings 2 120mm

Szerintem ez lesz a befutó pont annyi légszállítása van mint a gyárinak.
Scythe Slip Stream SH 120mm (SY1225SL12SH)
0
0
0
0
Hunork avatar
Foley:
A legtöbb tápegység ezeket használja:
Yate Loon D12SH-12
Hong Hua HA1225M12F-Z
Be Quiet! QF1-12025-MS
Nem olcsók, és néha nehéz beszerezni őket, de direkt erre lettek kitalálva.
Kérdés, hogy pin-es, vagy forrasztós a módszer...
0
0
0
0
FoLey avatar
Köszi!

Valaki ebben tud segíteni?
[LINK]
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Miért ne mehetne rá, minden venti megy 2 pinnel is, pozitív és negatív kell neki a működéshez, a harmadik (sárga) az alaplappal való kommunikálás miatt kell csak, hogy lássa mennyivel pörög.A negyedik pin meg hogy tudja is szabályozni a lap a fordulatát (pl. proci hűtők)
0
0
0
0
FoLey avatar
Az okés,de 2 pin-es csatira rámehet a 3 pines?
Fractal Design Venturi HF-14 140mm Black ez 14cm-es nekem 12 cm-es kéne. 😆
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Az én procihűtőmön 2 Fractal Design venti van, egész csendesek.
Járt hozzájuk ellennállás is amivel még halkabban mennek.
[LINK]
0
0
0
0
FoLey avatar
Üdv!

Adott Cooler Master iGreen Power RS-500-ASAA 500W(igen ez régen minőségi bele volt AcBel belső,mindig jó) táp és láttam a ventilátornál van 2 pin-es csatija amit ki lehet cserélni forrasztás nélkül szerintetek melyik ventilátort érdemes megvenni ami halk is? Ha 3-4 pin-es ventit veszek bele akkor is műkődni fog? Van egy felesleges zöld led-es TITAN 12cm-es ventilátor 3 pin-es csatival.
Vagy ha vennék akkor ez szerintetek? Arctic-Cooling Arctic F12

Csak,hogy megmutassam a belét és a 2 pin csati helyét,hogy nem hazudok. 😃
https://kephost.com/images/2017/02/06/500_inside_b.jpg
0
0
0
0
feri917 avatar
Köszi szépen! Thermaltake London 550W lesz végül, egy ezressel drágább csak és szintén moduláris.
0
0
0
0
Hunork avatar
feri917: TT esetében én csak a 550W London-t venném, szintén Gold minősítés., és igencsak jó. Nem írtál keretet, mert akkor leginkább a Seasonic G szériát mondanám, ha biztosra akarsz menni, vagy a Be Quiet Pure Power 9, Straight Power 10 szériát.
0
0
0
0
Puffin avatar
Minek ajánlasz használt régi tápegységet amin gari sincs? Ráadásul igencsak sok ahhoz a géphez...
0
0
0
0
r2d2 avatar
feri917: jó az amit ki néztél! de azért nézd meg ezt is:
http://hardverapro.hu/apro/corsair_hx750_750w_80_gold_minositesu_modularis_tapeg_1
0
0
0
0
feri917 avatar
Sziasztok!

Egy igencsak megérett tápcserén vagyok, mivel kisült és vitte a videókártyám!
THERMALTAKE Smart SE 530W Gold PS-SPS-0530MPCGEU-1 lenne a kiszemelt. Szerintetek jó táp lenne? AMD FX8320 és egy Asus Strix RX480-at kéne bírnia.
0
0
0
0
azbizony avatar
Köszönöm a segítséget srácok! 😀
0
0
0
0
r2d2 avatar
vagy vegyél használtan pl:
http://hardverapro.hu/apro/corsair_hx750_750w_80_gold_minositesu_modularis_tapeg_1
http://hardverapro.hu/apro/corsair_cx600_18
http://hardverapro.hu/apro/corsair_cx600_-dobozos-
0
0
0
0
Hunork avatar
azbizony: Akkor ha ennyi a keret, legyen ez, amit említettem is korábban: Chieftec Force 500W (CPS-500S) 80+ Bronze minősítés, és 15k alatt van. (A lejjebb linkelt Corsair nem ajánlott táp, kicsit többért a CX sorozat abból a megbízható. )
0
0
0
0
r2d2 avatar
https://www.pcx.hu/corsair-550w-vs550-cp-9020050-eu-tapegyseg-116714
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/corsair/vs550-550w-cp-9020097-p243391555/#
0
0
0
0
azbizony avatar
Hunork:
15 ezernél nem szeretnék nagyon többet költeni, viszont jó lenne egy picivel nagyobb táp hogy ha esetleg lenne proci vagy VGA fejlesztés. De akkor ezt a Chieftec et inkább kihagyom
0
0
0
0
r2d2 avatar
ja hát az is igaz 😃 nem néztem meg külön hogy menyi az ára annak mit ki nézett 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: ha egy Chieftec Smart-ot nézett ki, valószínűleg nem lesz pénze erre... 😊
0
0
0
0
r2d2 avatar
nekem EVGA (SuperNOVA NEX750B) tápom van, nagyon meg bízható,stabil táp szerintem, én ezt javaslom.
0
0
0
0
Hunork avatar
azbizony:
Chieftec esetében a Force széria a javasolt.
Mekkora a keret?
A gépednek elég egy jó 400W- os táp is, pl ANTEC VP VP400PC 15k. Vagy FSP Hexa+ 400W 13k körül.
0
0
0
0
azbizony avatar
Sziasztok!
Kolink 400wattos tápról vélemény? gondolkodom h le kéne cserélnem és kinéztem egy Chieftec Smart 500W CTGPS500A8 tápot. Megéri váltani vagy a mostani géphez jó lesz a kolink? (I3 6100+8gb ram+ gtx 950)
0
0
0
0
FoLey avatar
Nah rendesen kitakarítva be sprézve kíváncsi vagyok,hogy produkál.

Szerk.: 20 perc után is csöndes remélem így is lesz. Másrészt dicséret a tápnak,hogy ha ventit akarnák cserélni nem kell forrasztani 2 pin-es csatival van ellátva.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Mindegy csak szilikon spray legyen.
0
0
0
0
FoLey avatar
Közben egy ilyen lett beszerezve ez is megteszi?
[LINK]
0
0
0
0
Hunork avatar
Jelentem, a Be Quiet Straight Power 10 500W CM tápika berendelve! 😀 Remélem jó döntés volt, 5 év gari, és a leghalkabb tápok egyike, és persze minőség. Rengeteg ajánlás, pozitív teszt. Ez fogja az RX 480-at majd kiszolgálni.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én a kültéri kamerarendszerben lévő 4 cm-es ventilátort mezőgazdasági nagy hőálló zsírral kentem be és már 2 éve gond nélkül halkan teszi dolgát. (Szétszedtem teljesen érte a ventit és a tengelyt zsíroztam.)
0
0
0
0
FoLey avatar
Nem is gondoltam erre,hogy megtegyem. 😆
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
1-2 fújás kell csak, nem a fél flakon. 😀