Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Corsair Dominator 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CMP8GX3M2A1600C9 vs.
Corsair Vengeance Pro 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CMY8GX3M2A1600C9
Most a gépemben egy 4GB DDR3-as 1600MHz-es CL9-es memória van, ezt szeretném bővíteni még 4GB-al. Ilyen memóriát már nem kapni sehol, csak CL10-eset, gondolom ez azt jelentené, hogy mind a 2db CL10-ben működne. Ez nagy probléma lenne, vagy szinte nem is lenne hatással a teljesítményre?
Nevezetesen erről lenne szó: [LINK]
Vagy ez jobb választás lenne? [LINK]
Köszi! :)
Nos, a kér(d)ésem a következő lenne: Van egy Asrock 960GM-GS3 FX alaplapom, amibe a már meglévő 4 Gb RAM mellé szeretnék még ugyanennyit belerakni. Csak parázok, hogy véletlenül rossz modelt választok és nem fog belepasszolni az alaplapomba. A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen memóriát tudok nekem ajánlani, ami 4 Gb-os és biztosan illik az alaplapomba? Linknek főként örülnék, ami jöhet PM-ben vagy pedig akár ide is.
Köszönöm a válasz(oka)t! 😀
Gyors segítségre lenne szükségem. Van egy x6-os procim, és most vennék egy hyperx savage cl9 1866mhz-et 8gigás példányt. Az lenne a kérdésem, hogy működne-e vele a gép, mivel az x6-os csak 1333mhz-et támogat. Az alaplap támogatja a 2000mhz(oc) is, csak olvasom,hogy dual channel memóriát támogat, tehát két darab memória modul kell neki minimum???
A memóriát nem ebbe a konfigba szánom hanem egy tervezett konfigba, de addig is is jó lenne használni, csak nem tudom,hogy működne-e egy magában.
A profilomban megtaláljátok a specifikációkat, előre is köszi!
[LINK]
Mire használnád? Nem elég csak a 1600-os?
Kingston Hyper X nem rossz.
Melyiket választanátok?
A piros XMP-s, az mire jó? 😃 A Corsair oldalán írnak valami olyasmit is, h lehet választani 1.5V és 1.35V beállítás között, ennek van vmi jelentősége?
Igen, erre én is gondoltam aztán.
egy nagy dilemma ellött állok
vennék ramot de nemtom melyik lenne a jobb
az elsö
4GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10
a másik
Kingston HyperX 6GB (3x2GB) DDR3 1800Mhz CL9
árban pont egyformák a külömbség az hogy az elsö bolti a másik használt.
nekem most 1x4gb van a gépben
melyiket vegyem meg??
Ahogy néztem a lapod csak a ddr3 1066mhz-es ramot támogatja maximum.
Segítségetek kérném szeretném bővíteni a jelenlegi gépemben a memóriát.
Szerintetek ez jó lenne az alaplapomra? KINGSTON DDR3 8GB 1333MHz CL9 HyperX KVR1333D3N9/8G
Választ koszönöm.
Ahogy látom van már 2x4 gb ram a gépedbe, az még elég lesz, de ha nagyon ramot akarsz és van pénzed, akkor vegyél még egyszer 2x4gb-ot.
De így maximum 16gb lesz,amikor vetted a ramot a helyedben csak 1x8 gb-ot tettem volna bele, és akkor 32gb-ig lehetett volna bővíteni. De mire 16gb kell a játékoknak addigra már ddr4 lesz a legtöbb gépben.
Szóval még 2x4gb.
A gépembe milyen memóriák ajánlotok? Határ 55-60e forint.
2x4gb 1600mhz
ez most tényleg nagyon jó árban van, veszel ebből kettőt, Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue 10ezer
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue,nincs nagy ár kül az 1333 és az 1600 között, szóval csak azért írtam az 1600 ast,igazából tökmind1,azt még támogatja a lapod!!1db 4gb-os 10.765 ft!
Nem biztos, de lehet, ez a baja, hogy a te alaplapod csak 16GB-ig támogat. Azaz foglalatonként 4GB-ot. De azt a 4gb-ot is csak úgy, hogyha a ram mindkét oldalán vannak chipek (tehát egyenként 256MB-osak). Viszont ennél egy oldalon vannak csak tehát 512-eseket raktak rá. Ez már lehet sok az alaplapodnak.
Vagy próbáld meg 1066MHz-re vagy 1333MHz-re állítani még.
Ha így sem jó és másik gépben sem jó akkor hibás a ram.