Én úgy szoktam játéktesztet írni, hogy mielőtt elkezdeném írni, játszom 1-2 órát az adott játékkal. És ilyenkor szoktak eszembe jutni ilyen jó mondatok, azt beírom 😃
Tudom, meg ezzel a fekete háttérrel és fehér betűkkel néha kiég a szemem... 😆 de hamár mind a 12-t (és már beküldtem a 13.-at 😜 ) így írtam nem szakítok a hagyományokkal 😆
Amm mikor én írom a tesztjeimet mindig elképzelem, hogy valaki azt mondja, azért írok egybe függő szöveget, és ezért nem tagolom 😃 Olyan mint pl egy Otherworld-ös teszt...
Azt gondoltuk, hogy nem egy hangoskönyvet linkeltél be a tesztedbe. Akkor kár lett volna koptatni a billentyűzetet. 😆
szabolaci10: Szerintem 7.000-8.000 karakter már jó lenne. Persze ha csak 6.000 az se baj, inkább legyen kevesebb, de ne legyen tele mindenféle ostobasággal. 😆
tesztbe is lehet videót rakni! Ha trailer-t engedélyezik akkor gameplayt is. (Mondjuk lehet akkor már hogy spoiler-ezés lenne. Főleg ha Skyrim meg hasonló játékokról lenne szó.)
En is irtam mar parat, egy dolog nem tetszik: nem mukodnek a BB kodok a tesztekben. Spoiler szoveget nem lehet eltuntetni, es nem lehet dolt betuvel irni (tobbek kozott)
Pár dolog, hogy mit nem ajánlatos csinálni szerintem egy tesztírásban:
-Ami a leglényegesebb, hogy nem szabad koppintani wikipédiáról, illetve más tesztekből!
-Helyesírásra azért ügyelni kell! Ha valaki nem tud helyesen írni, annak az embernek a Microsoft Word segít átfutni a vétett hibákat!
-Nem szabad túl sokat spoilerezni! Ha az ember a történetben egy nagyon jelentős eseményt ír, azt jelezze!
-Fontos a tagolás!
-Ha az illető mondjuk kritikát ír és nem játéktesztet, azt a címbe jelezze!
-Vulgáris megnyilvánulásokat, smileykat kerüljük. Tréfás odaszólások, poénok lehetnek a tesztben.
-Rövidség! Ha valakinek rövid a tesztje az rakjon bele képeket, hogy azzal lényegesen növelje a teszt hosszúságát és a látványát!
Én nem úgy írom a tesztjeimet, hogy kategóriákra bontom (Pl.: Bevezetés, Történet, Játékmenet stb...) Hanem úgy, hogy egy összefüggő szöveget alkosson, és csak a képek szakítsák meg a temérdek betűt. Tehát olyasmi kicsit, mint egy Otherwolrd-os teszt.
Na igen, az illusztráció sokat dobhat egy cikk (mert ez valamilyen szemszögből az) hangulatán
De azért nem szabad elmenni a tiri-tarka stílus irányába.
Superlompos írta:
Arra céloztam ezzel, hogy igazából arra kell törekedni, hogy az egész tesztnek kereknek kell lennie. Az pl. nem jó megoldás, ha rögtön a graikáról kezdünk el beszélni, tehát nem jó az in medias res (a dolgok közepébe vágni) effekt.
Először kell írni a megjelenés körülményeiről, a készítő ill. kiadó csapatról ejteni néhány szót stb.
Ezután jöhet a menü elemzése. mennyire átlátható, szép, ocsmány stb.
Ezután rövid történet bemutatás. Ez tényleg csak 3-4 mondat.
Ha ez megvan, akkor jöhet a leglényegesebb rész a játékmenet.
Ha ezzel is készen vagyunk, akkor jöhet a hang, a grafika és az irányítás.
Végül pedig egy összegzés, ahol elmondod miért érdemesezzel a játékkal játszani, vagy miért nem, esetleg mindkettőre hozol fel példát.
Röviden ennyi.
Nem lett volna egyszerűbb, ha azt írod. úgy kell írni, mint általánosban egy fogalmazást
Arra céloztam ezzel, hogy igazából arra kell törekedni, hogy az egész tesztnek kereknek kell lennie. Az pl. nem jó megoldás, ha rögtön a graikáról kezdünk el beszélni, tehát nem jó az in medias res (a dolgok közepébe vágni) effekt.
Először kell írni a megjelenés körülményeiről, a készítő ill. kiadó csapatról ejteni néhány szót stb.
Végül pedig egy összegzés, ahol elmondod miért érdemesezzel a játékkal játszani, vagy miért nem, esetleg mindkettőre hozol fel példát.
Úgy itt az oldalon "még" nem írtam tesztet, de van úgymond "tapasztalatom" benne. Ha lesz időm, összedobok egy tesztet. (természetesen az összedobás rendes munkát takar 😃😉
Spoiler!
Íyg van, s fel kell dobni néhány érdekes kifejezéssel, persze nem anyázással.
Mért?😲 a sima fogalmazásban te anyázol?😲😲
Amikor saját szórakoztatásomra írtam horror történetet, akkor volt benne káromkodás. Nyilván egy játéktesztbe ilyet nem szabad írni.
Íyg van, s fel kell dobni néhány érdekes kifejezéssel, persze nem anyázással.
Mért?😲 a sima fogalmazásban te anyázol?😲😲
Én horror regényt írtam tele 2 füzettel! 😆
Amúgy arra is oda kell figyelni, hogy ne legyen sok szóismétlés egy teszt írás során.
Egy egyszerű fogalmazást kell írni csak nem a görög irodalomból,hanem a kedvenc játékodból😎
Amúgy arra is oda kell figyelni, hogy ne legyen sok szóismétlés egy teszt írás során.
Ha már itt tartunk,most küldtem be a Dead Island tesztem, mostanában hány napba telik,még kikerül egy teszt?
Az Alan Wake tesztemet egyik reggel küldtem be, s aznap este kint volt. A másik tesztemet is másnap kitették. Szerintem 1-2 nap alatt kint lesz. 😀
vagy nem mert az is sok helyet foglalna
Szerintem jó a fekete háttérkép. Mi lenne, ha fehér háttért lenne fekete betűkkel? Na akkor égne ki a szemed oda meg vissza. 😆
szabolaci10: Szerintem 7.000-8.000 karakter már jó lenne. Persze ha csak 6.000 az se baj, inkább legyen kevesebb, de ne legyen tele mindenféle ostobasággal. 😆
Saját képet bele lehet rakni?
És kb milyen hosszú lehet?😊(Regényt nem akarok írni azért😆😉
Saját készítésű képet lehet betenni, ami az adott játékból való. Majdnem az összes tesztembe 1-2 kivételével saját készítésű képet szúrtam be.
A hosszúságnak nincs limitje. De szerintem ha írsz egy 8.000-10.000 karaktereset az már egész jó terjedelem. Persze csak akkor, ha nem rizsa az egész.
Hátrányokat is lehet írni?Mi tetszet mi nem?😊
Teljesen szabad stílus 😉
Köszi😉
Saját készítésű képet lehet betenni, ami az adott játékból való. Majdnem az összes tesztembe 1-2 kivételével saját készítésű képet szúrtam be.
A hosszúságnak nincs limitje. De szerintem ha írsz egy 8.000-10.000 karaktereset az már egész jó terjedelem. Persze csak akkor, ha nem rizsa az egész.
Teljesen szabad stílus 😉
amikor elsőnek az NFS hot pursuit tesztemben nekem is saját képek vannak.
Képet úgy tudsz berakni, hogy beilleszted a kép linkjét oda, ahova szeretnéd, hogy a kép kerüljön. Nincs maximális karakter szám, csak minimum 2500 😃
Nem azzal van baj,hogy nem tudom beilleszteni😜hanem ,hogy Saját lehet-e?
Képet úgy tudsz berakni, hogy beilleszted a kép linkjét oda, ahova szeretnéd, hogy a kép kerüljön. Nincs maximális karakter szám, csak minimum 2500 😃
-Ami a leglényegesebb, hogy nem szabad koppintani wikipédiáról, illetve más tesztekből!
-Helyesírásra azért ügyelni kell! Ha valaki nem tud helyesen írni, annak az embernek a Microsoft Word segít átfutni a vétett hibákat!
-Nem szabad túl sokat spoilerezni! Ha az ember a történetben egy nagyon jelentős eseményt ír, azt jelezze!
-Fontos a tagolás!
-Ha az illető mondjuk kritikát ír és nem játéktesztet, azt a címbe jelezze!
-Vulgáris megnyilvánulásokat, smileykat kerüljük. Tréfás odaszólások, poénok lehetnek a tesztben.
-Rövidség! Ha valakinek rövid a tesztje az rakjon bele képeket, hogy azzal lényegesen növelje a teszt hosszúságát és a látványát!
Részemről ennyi!😆
Amúgy igen, úgy kell írni mint egy fogalmazást.
és képeket se árt belerakni 😃
Na igen, az illusztráció sokat dobhat egy cikk (mert ez valamilyen szemszögből az) hangulatán
De azért nem szabad elmenni a tiri-tarka stílus irányába.
majd elvileg lesznek konzol tesztjeim...hát azok ki lesznek dolgozva 😃😃
Röviden ennyi.
Nem lett volna egyszerűbb, ha azt írod. úgy kell írni, mint általánosban egy fogalmazást
Röviden ennyi.
Úgy szoktam írni a teszteket, mint régebben a töri dogát! 😆
Ez aztán a tipp! 😃
Jelenleg én is írásban vagyok szóval jól jönne 1-2 ötlet😀