Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FoLey avatar
Amióta visszaraktam legyalulva és minden ezt produkálja és nem csak nálam.

https://kepfeltoltes.hu/150802/279128784N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
Miért ekkora baj az onedrive léte? Én a win7-en mindig is használtam a googledrive-t, ami ugyan ez és nagyon, nagyon hasznos tud lenni. Sok számomra fontos adatom van ott fent, hogy ha bedöglik a gépem, ne kelljen aggódnom. Csak arra gondolva is, hogy például az ember munkaszerződése nem árt, ha megmarad, meg ugye a 2012-es karácsonyt is nehéz újrajátszatni, ha a családi fotók eltűntek. Márpedig ez a módszer biztonságosabb, egyszerűbb és kockázatmentesebb, mint a DVD-re kiírás. Ráadásul az sem elhanyagolható, hogy ezeket bárhol elérem, ha kellenek. (pl. bárhol elérem az összes olyan számot, amit az állam ad nekem /adószám, TAJ-szám és egyebek/, ami néha azért szükséges. De jól jött már egyszer épp a munkaszerződés is, amikor vitám volt az akkori főnökömmel.)
0
0
0
0
Thomaz avatar
Próbáld meg a fájlt a rendszer vagy is a C meghajtóra rakni és onnan indítani.
A "onedriveeltavolitasa.bat" nehogy bele rakd. Adj neki egy nevet amit szeretnél és utána a "bat" kiterjesztés kötelező!
0
0
0
0
KERKO avatar
Sajnos nem vált be, de azért köszi
0
0
0
0
Thomaz avatar
Aki elszeretné távolítani a Onedrive-t annak csak be kell másolnia egy üres txt fájlba ezt és majd megváltoztatni a fájlkiterjesztést .bat-ra pl:

"onedriveeltavolitasa.bat"

@echo off
cls

set x86="%SYSTEMROOT%\System32\OneDriveSetup.exe"
set x64="%SYSTEMROOT%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe"

echo Closing OneDrive process.
echo.
taskkill /f /im OneDrive.exe > NUL 2>&1
ping 127.0.0.1 -n 5 > NUL 2>&1

echo Uninstalling OneDrive.
echo.
if exist %x64% (
%x64% /uninstall
) else (
%x86% /uninstall
)
ping 127.0.0.1 -n 5 > NUL 2>&1

echo Removing OneDrive leftovers.
echo.
rd "%USERPROFILE%\OneDrive" /Q /S > NUL 2>&1
rd "C:\OneDriveTemp" /Q /S > NUL 2>&1
rd "%LOCALAPPDATA%\Microsoft\OneDrive" /Q /S > NUL 2>&1
rd "%PROGRAMDATA%\Microsoft OneDrive" /Q /S > NUL 2>&1

echo Removeing OneDrive from the Explorer Side Panel.
echo.
REG DELETE "HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}" /f > NUL 2>&1
REG DELETE "HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}" /f > NUL 2>&1
0
0
0
0
KERKO avatar
Ez nem jó hír, főleg, hogy a minecraft sem tökéletes...
0
0
0
0
sudosu avatar
Kvindor:
Az underground 2-vel már 8.1-en is kompatibilitási gondok voltak, de egy dolgot tudok tanácsolni hogy jobban fusson a játék:
Amikor megnyitod a játékot kitabolsz és feladatkezelőbe beállítod hogy csak 1 v. 2 magot használjon a speed2.exe. Ezt prezentálom számodra egy Screenshottal is:

https://i.imgur.com/19klXrw.png

Na, én ezt állítottam be 8.1-en és már nem is volt szaggatás, talán neked is segít 10-en. Mivel most nincs felrakva a NFSU 2 ezért másik alkalmazáson mutattam be!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kvindor: Nekem a fallout 3 szaggat néha, a GTA V és a witcher nem. Viszont legalább elfut. Azért a Falout-ot mégiscsak dx9-re és winXP-re készítették. Ott azt a környezetet is emulálni kell, ami erőforrás igényes. Ez láthatóan még nem működik olyan jól, mint mondjuk a win7 alatt működött.
0
0
0
0
FoLey avatar
Nekem egyenlőre ennyi volt a 10 kipróbálásból ment vissza a 8.1,majd talán 1 év múlva újra neki próbálkozok. 😉
0
0
0
0
sudosu avatar
zsoca1199:
Redmondot csak az érdekli, hogy minél jobban optimizálják a rendszert. Szóval nem kell aggódni ha az előbb leírtak közül egyiket se csináljátok meg. Én rendszeresen küldöm a feedback-em, mert én szeretném elősegíteni a rendszer fejlődését. Van probléma a rendszerrel, nem is kevés. Ha nem lennének olyan felhasználók akik visszajelzést küldenének akkor még mindig a 2014-es állapota lenne a rendszernek.

Ha átlagos felhasználó vagy, akkor semmi bajod nem eshet belőle, ha belépsz az MS Account-oddal, engeded a feedback küldést stb...

Az már megint más kérdés hogy ez erőforrást emészt fel a gépedből, ezért érdemes lehet kikapcsolni. De egy modern számítógépet abszolút nem erőltet meg a dolog.
0
0
0
0
KERKO avatar
Miért van az, hogy a régebbi játékok szaggatnak, mint például a need for speed underground 2, de a the witcher 3 maxon megy 50-60fps-el?
0
0
0
0
oleander avatar
Hú de gyors voltál csuz-li körülbelül én is hasonlót fűztem volna ahhoz a kommenthez...😜
0
0
0
0
csuz-li avatar
zsoca1199:
Kevesebb hülyeséget írnál össze, ha olvasgatnál a témában.
1. Az ingyenes frissítés, csak frissítésként érhető el, szűz telepítéssel nem. Szűz telepítést csak akkor csinálhatsz, ha már frissítetted a rendszert és nem voltál annyira hülye, hogy a te 2. pontodban foglaltak szerint megakadályozd a kulcs és egyéb azonosítók elmentését a felhőbe, mert onnan aktiválódik újra a rendszer.
2. A hardverkulcsot a titkosítási kulcsot tényleg eltárolja, ami jó, mert nagyon kelleni fog az újratelepítéseknél, vagy akkor, ha hozzá akarsz férni a titkosított meghajtódhoz. Tudod valahol kell az a kulcs, hogy meglegyen. A beírt szavakat a Cortana figyeli, ha be van kapcsolva. Tudod te mekkora tárhelyigény lenne egymilliárd felhasználó által bepötyögött minden szöveg eltárolása? + Nem, nem osztja meg minden windows felhasználóval a wifi jelszavad. A skype, meg outlook felhasználókkal osztja meg, ha te magad ezt kéred és csak azzal, akivel te magad meg akartad osztani. Ez egy vicc, amit írtál erről.
3. Még jó, hogy hozzám köthető, amit megvettem. pl az autóm is hozzám köthető, innen tudom igazolni, hogy jogosult vagyok a használatára... Adatvédelmi szempontból nem biztonságosabb kalóz Windowst használni, mert pont ugyan úgy a géphez és a gép felhasználói fiókjához kötődik. Ha ismernéd a módszertanát annak, hogy hogyan lehet egy win-t aktiválni, akkor tudnád.
4. Mivel ez nem kötelező, nem kell megszüntetni a netkapcsolatot ahhoz, hogy ne kelljen microsoft fiók. Te egyáltalán telepítettél már Windowst, vagy olvastál erről bármit is?
5. Ez mondjuk máskor is jó tanács a neten.
6. Ugyxan ki lehet mindent kapcsolni, de nincs neked üldözési mániád? "újabb és újabb alkalmazások, amik majd kémkednek utánad"? Pl a hibajelentés arra jó, hogy ki legyen javítva a hiba. Amúgy miért nem használsz inkább Linuxot?
7. És azt honnan tudod, hogy mire van szükséged? Mennyiben szükséges a KB02805566, vagy a KB89554466? Ezt te tudod? De amúgy megteheted, ha épp olyanod, van, csak otthoni rendszereknél nincs sok értelme, viszont pont adatvédelmi és biztonsági szempontból nem tanácsos biztonsági réseket hagyni a gépen, ha már ennyire érzékeny vagy ezekre.

(Bocs, eluntam a gépelést. A többi félreértés tisztázását meghagyom másoknak.)
0
0
0
0
DDarkness avatar
FIGYELEM! KÉSZÍTETTEM EGY LEÍRÁST, ÍGY AKADÁLYOZHATÓ MEG, HOGY A MICROSOFT KÉMPROGRAMJAI FOLYAMATOSAN ADATOKAT TOVÁBBÍTSANAK RÓLAD, ÉS TERHELJÉK A GÉPEDET.

1.: Windows-t csakis partíció formatálás után szabad telepíteni. Ha csak "ráfrissítesz" a meglévő rendszeredre, akkor adódhatnak problémáid a driverekkel, aktiválással és a rendszer működésével/stabilitásával.

2.: Ne használd a Home verziót, mert abban bizonyos Microsoft-kémprogramok nem, vagy csak nehézkesen távolíthatóak el (pl. nem tartalmazza a Group Policy Editort (gpedit.msc)). A Pro verziót ajánlom. A kémprogram nem túlzó kifejezés, ugyanis az alapbeállítások szerint a Windows 10 a beírt szavaidtól elkezdve a meghajtód titkosítási kulcsáig mindent eltárol a szerverein, sőt, alapból minden Windows-felhasználóval megosztja a wifi jelszavadat, aki a közeledben tartózkodik; ők ezután szabadon rácsatlakozhatnak a routeredre. Ez nem vicc, hanem valóban így van.

3.: Mielőtt végigmennél a telepítésen:

A telepítés során NE a gyors beállításokat használd, hanem a "Beállítások testreszabására" kattints és MINDENT kapcsolj ki, tehát ne engedélyezz semmiféle adatszolgáltatást a Microsoft felé.

Amikor a telepítő kéri a sorozatszámodat, kattints a "Kihagyás" gombra. Én még akkor sem írnám be a sorozatszámot, ha eredeti licencem lenne, mert onnantól kezdve, hogy megvásároltál valamit; hozzád köthető. Adatvédelmi szempontból biztonságosabb "kalóz" Windows-t használni.

4.: NE hozz létre Microsoft accountot. Amikor lehetőséged lenne a Microsoft account létrehozására, akkor szüntesd meg a netkapcsolatodat, kattints a regisztrációra, majd a "Kihagyásra".

5.: Soha sehol ne adj meg valós adatot (pl. név) magadról.

6.: Start menü --> Gépház --> Adatvédelem

Menj végig az összes itt található menüponton és MINDET kapcsolj ki. A "Visszajelzés és diagnosztika" menüpontban a visszajelzést állítsd "Soha"-ra, az eszközadatok elküldését pedig "Alapszintű"-re. A "Háttérben futó alkalmazások" menüpontba érdemes időről-időre visszanézned, mert a Windows újabb és újabb alkalmazásokat fog ide betenni, amelyek kémkednek utánad és terhelik a gépedet.

7.: Start menü --> Gépház --> Frissítés és biztonság --> Speciális beállítások felirat

A frissítések telepítésének módja legyen "Értesítés újraindítás üzemezéséről" és tegyél pipát a "Frissítések elhalasztása" elé, így lesz időd manuálisan kiválogatni azokat a frissítéseket, amelyekre szükséged van.

8.: Start menü --> Kezd el begépelni, hogy gépnév, majd kattints a találatra és nevezd át a gépedet valami másra.

9.: Ha már úgyis a "Rendszer" beállításoknál vagy, akkor menj az "Értesítések és műveletek" menüpontba és kapcsolj ki mindent.

10.: Az "Alkalmazások és szolgáltatások" menüpontban kattints végig az összes alkalmazást és mindegyiknél kattints az "Eltávolítás" gombra (már amelyiknél engedi). A többi kémprogram eltávolítását később fogom bemutatni.

11.: Az "Offiline térképek" menüpontban a forgalmi díjas kapcsolatokat kapcsold be, a térképfrissítéseket pedig kapcsold ki.

12.: A Windows 10-ben változott az alapértelmezett alkalmazások beállításának módja, pl. nem lehet olyan egyszerűen alapértelmezetté tenni másik böngészőt, mint korábban, hanem csakis ebben a menüpontban. Szerezd be a szükséges alkalmazásokat (pl. VLC, Firefox), és cseréld le a Microsoft alapértelmezett kémprogramjait nyílt forráskódú szoftverekre.

13.: Start menü --> kezd el beírni, hogy cmd, jobb gombbal kattints rá a "Parancssor"-ra és "Futtatás rendszergazdaként".

Írd be soronként a következőket (minden sor után nyomj entert, hogy végrehajtsa a parancsot):

sc delete DiagTrack
sc delete dmwappushservice
echo "" > C:/ProgramData/Microsoft/Diagnosis/ETLLogs/AutoLogger/AutoLogger-Diagtrack-Listener.etl

14.: Start menü --> kezd el beírni, hogy futtatás és nyisd meg a futtatást. Írd be, hogy gpedit.msc.

A megjelenő oldalon a baloldali mappaszerkezetből válaszd a következőt: Számítógép konfigurációja --> Felügyeleti sablonok --> Windows-összetevők --> Adatgyűjtés és előzetes buildek ---> ezen belül kattints duplán a "Telemetria engedélyezésére". Állítsd "Letiltva"-ra.

15.: Még mindig a "Windows-összetevők" menüponton belül kattints a "OneDrive"-ra, azon belül pedig kattints duplán a "A OneDrive fájltárolására való használatának letiltása"-ra. A megjelenő oldalon állítsd "Engedélyezve"-ra.

16.: Továbbra is a "Windows-összetevők"-ben nyisd meg a Windows Defender-t és azon belül kattints duplán a "A Windows Defender kikapcsolása"-ra. A megjelenő ablakban állítsd "Engedélyezve"-re.

17.: Ezt most bezárhatod. Nyisd meg a Start menüt és kezd el begépelni, hogy futtatás és nyisd meg a futtatást. Írd be, hogy regedit és nyomj entert. A megjelenő ablakban: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/DataCollection. Itt kattints duplán az "AllowTelemetry"-re és változtasd meg az értékét 0-ra.

18.: Töltsd le ezt: http://cdn5.howtogeek.com/wp-content/uploads/TakeOwners…
0
0
0
0
Thomaz avatar
Nekem is pont ugyan így van 8.1 alatt átlagban 1,2-1,5 gb ram volt, de win 10 alatt 2 giga ram az átlag. Sőt néha még 2,5 is szokott lenni.
Pedig minden felesleges alkalmazást kikapcsoltam a onedrive-ot eltávolítottam a parancssorban mert nekem nincs értelme és nem akarom hogy kémkedjenek utánam még azon keresztül is.
Ezt orvosolniuk kell majd a további frissítésétken.
0
0
0
0
no avatar
lincoln_a_vandor: azt értem hogy a mediacreationtoolal eljutok 80%-ig letöltésnél és ott leáll. a vezérlőpultban a windows update-nél is elérhető a frissítés, de ottis leáll és azt írja hogy sikertelen. pedig nemeggyszer próbáltam már meg.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nekem majdnem 2GB ramot eszik, és a proci használat is nagyobb mint a Win 8.1-nél, ezt nem lehet csökkenteni?
0
0
0
0
Thomaz avatar
counter4: Telepítés közben kitudod választani hogy meghagyja a fájlokat, programokat vagy mindet törölje az adott partícióról.
0
0
0
0
prismateech avatar
filmgru: Pedig van olyan, nekem kb 6x adta ki azt az errort, hogy "Valami történt" mikor 100%-ra letöltöttem volna az iso-t azzal a mediacreatorral. Aztán a végére egyszer csak sikerült letöltenie.
0
0
0
0
counter4 avatar
Sziasztok. Ha felteszem a windows 10-et letörlődik minden képem/programom stb.? Vagy csak a C:/ meghajtón lévő dolgaim(amin a windows 8 van)?
0
0
0
0
Recon934 avatar
Én is így gondoltam 😀 Köszi a gyors választ!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ajánlott. Én defenderben nem bízok.
0
0
0
0
Recon934 avatar
Defender mellé érdemes még vmi vírusirtót tenni ?
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
moki3:konkretan mit ertessz azalatt ,hogy nem engedi frissiteni?
0
0
0
0
no avatar
filmgru: ez komoly kérdés volt ? 😃 az próbáltam meg legelősször. már mindent megpróbáltam
0
0
0
0
no avatar
érdekes. nekem még mindíg nem engedi hogy frissítsek és kalóz winem van. az egész világon énvagyok az eggyetlen ember akinek nemengedi ?
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
moki3😃e igen,en is ugy csinaltam.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
moki3 miért ne lehetne? Én az egyik itthoni gépemet arról frissítettem és tökéletesen fut.
0
0
0
0
no avatar
a kalóz win 8.1-ről tényleg nemlehet 10-re frissíteni ?
0
0
0
0
davidfox31 avatar
Amúgy csak nekem ne mfrissíti awindowst a megjelenése óta vagy mindenkinek?Mármint úgy értem hogy jönnek frissitések de csak windows defenderhez meg microsoft wordhoz, olyan még nem volt hogy pl frissités windows 10 x64 based rendszerhez vagy valami.Amúgy 8.1-ről frossítettem 10-re.
0
0
0
0
no avatar
Örülj, hogy neked egyáltalán megtalálja a frissítést, mert ha én rákattanok a frissítésre akkor mindig azt írja, hogy a rendszer naprakész, az előzményekben pedig még egy frissítés sincs.
0
0
0
0
Thomaz avatar
zsoca1199: nekem is sokáig tartott tegnap a frissítés.
Amúgy meg ha jól láttam a képen az a 1gb frissítés amit letölt éppen.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igen minden ok vele!😀
0
0
0
0
xymano avatar
valaki frissített már tört win7 et 10 re?
ha igen akkor minden ok vele ?
0
0
0
0
DDarkness avatar
És mikor nem lesz majd mert már kezdem unni hogy most ezen a rendszeren rossz minden, pl az auslogics boostspeed 7 el se indul amit viccesnek látok, es egyben mindjárt széttörök mindent, am nekem ez a rendszer lassabb és többet is eszik mint a 8.1.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nálam simán ment a frissítés , kb fél óra alatt megcsinálta hozzá sem kellett nyúlni.
0
0
0
0
xymano avatar
mert le vannak terhelve a szerverek.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nekem mírt nem frissít? Csak várakozik.
https://kepfeltoltes.hu/150801/546098212N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Ismét köszi a választ 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Egyáltalán nem gond! Sőt valamennyire az öszes DX11-es VGA használja a DX12-őt csak az újabbak több a régiek kevesebb funkciót tudnak a DX12-ből használni de mindenképpen előnyére válik.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Köszönöm a választ! És az egyébként gond lenne, hogy az én kártyám DX11-es, és a Windows 10-nek meg DX12-je van?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Graffiti2: Igen lehet! És igen pont a játékok miatt érdemes! 😉

Kvindor: Igen alapból benn van a DX12
0
0
0
0
neuroflex avatar
hogy tudom beállítani azt hogy tálcán lévő ikonnál legyen kis csik mint ez en😲
https://kepfeltoltes.hu/150801/aktiv_l_s_www.kepfeltoltes.hu__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
KERKO avatar
Akkor a windows 10-ben benne van a directx 12, vagy ez az egész dolog, hogy van, nem igazán követem az eseményeket.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Heló!

Azt szeretném kérdezni, hogy tört verziós Windows 7-et lehet-e gond nélkül frissíteni Windows 10-re? És mennyire érné meg frissíteni? Mert én igazából csak játékok miatt frissíteném, mert olvastam hogy valakinek több lett az FPS száma néhány játéknál.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nekem a Windows Update 34%-nál megállt de a netet szívja mert minden más 0kb al szed, ezt nem értem, am a netem max 240kb al szed.
https://kepfeltoltes.hu/150801/6802206132_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Azt kérdezted, úgyhogy igen. Mint írtam az oprendszer nyelve nem határozza meg firefox nyelvét, annak csak a telepítő számít.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció