Miért van az ,hogy egyszer fel ismeri a Gigabyte ssd-t egyszer nem ha le húzom a sata kábelt és vissza dugom utána jó egy darbig és egyszer csak gondol egyet és nem ismeri fel a többi perifériámat megtudjátok nézni az adatlpomon?
Van egy Kingston A2000 250GB SA2000M8/250G
Patriot Burst 2.5 120GB SATA3 PBU120GS25SSDR
GIGABYTE 2.5 480GB SATA3 GSTFS31480GNTD
Hitachi 500GB 16MB 7200rpm HDS5C1050CLA382
@Puffin: Próbáltam másik kábellel is illetve a frissitést is lehet windows telepítés közben szúrtam el valamit.Van 4 meghajtó a gépbe windows telepítesnel a partícios résznel az összes meghajtót törölni kell majd törlés után az új lehetősegre kattintani mindegyik meghajtóra? 😀
@Puffin: Köszi szépen a segítséget.Tehát akkor windows telepítés csak azt a partíciót törlöm amire a windows megy a többi meghajtót csak formázom ha akarom.
Tervezek venni egy 4 tb HDD-t. Adat tárolás+letöltés. Játékra van külön SSD. 5400 vs 7200 rpm közti különbség mennyire érzékelhető használat közben? Letöltés sebességére egyáltalaán van hatása a merevlemez gyorsasága? Max 40 ezerig szeretnék venni 3,5-4 terrás HDD-t. Esetleg tipp, hogy milyet?
@Black-Goku: ajánlott 7200Pm-eset, letöltésre nem igazán segítene, az az utolsó 5-10perc, mikor verifyolja a fileokat, az már mindegy, szval, nem váéltozna a letöltés.
Üdv. Ha van egy táp amin 6+2 Pin PCIE Csatlakozó van, akkor azt a 6+2 lehet csak 6 pin-ként használni a videókártyához? Úgy értem hogy csak a 6-os részt dugom be, a 2-est pedig hagyom lógni.
@Fatotem: Igen, lehet. Azért is van úgy feltüntetve. Kapsz egy 6 pines csatlakozót és mellé pluszba egy 2 pines csatlakozót. Használható 6 illetve 8 pines csatlakozóként is, ahogy igényli a kártya.
Sziasztok ! A napokban vettem új gépet. A gépben egy Intel 10600 proci van 3,3 ghz órajellel. Viszont feladatkezelőben a sebessség meg 4,5-4,7 ghzet mutat. Nem állitottam semmit, nem is húztam a procit, (azt se tudom hogy kell ) mégis valamiért bekapcsolás után ennyit mutat. Nem melegszik, nem hangos, csak fura ez az érték. Valakinek ötlet ?
@james007: Az a boost órajele, tehát az normális érték, bár üresjáraton nem kéne még 3,3-on sem mennie hanem vissza kéne vegye magát. Legalábbis nekem az i5 6600 ugye úgyszint 3,3 GHz, és a boost órajele 3,8, de üresjárat esetén akár 2GHz-alá is lemegy.
Da ha üresjáraton avagy tétlen állapotban is mindig boostol akkor lehet van egy bányászvírusod, vagy szimplán a windows update is meg tudja tekerni, de én inkább bányászvírusra tippelek.
Na meg én lekapnám a CPU-Z program friss verzióját és azzal néznék rá az órajelekre. Ha amellett semmi nem fut és akkor sem veszi le az órajelét akkor valami probléma lesz.
Az elmúlt hónapokban a gpu hiány miatt kialakult egy árnövekedés a használt piacon is. ( legalább is nálunk romániába ).
A jelenlegi videókártyámért hajlandóak lettek volna fizetni 2000 lejt ( 145k forint ).
A teljes konfigot el tudnám adni képernyő nélkül 255k körül.
A kérdésem az, hogy megéri ennyiért eladni?
@ors11: Akkor add el, ha már nem használod és nem is tervezel újat a helyére esetleg csak jó pár hónap múlva, mert jelenleg hiába adnád el jóval magasabb áron, új vásárlása esetén egyből vissza nyalna a fagyi.
@LordSzalko: Az eladás oka a kihasználatlanság. Nem játszom már játékokkal, és olyan programokat se használok már amelyek igényelnének ekkora erőt. Plusz van egy ps4-em is amin tudnék játszani és internetezni, hogyha arra lesz igényem 😃
Üdv! Van egy ASUS ROG-STRIX-RX5600XT-T6G-GAMING RX 5600 XT 6GB GDDR6 PCIE videókártyám, és egy új konfigom, bekapcsolás után kb minden 2.-3. alkalommal, mikor betölt a win, kikapcsol a monitor be-ki-be-ki, próbáltam új drivert telepíteni, régit újat, pár nap után mindig előjön a probléma, mi lehet a gond?
@zoli92: Ennél azért több kellene, pl alaplap, táp, cpu típus, milyen windows, van-e fent spéci vga buzeráló progi a gépen, monitor típus, beállított felbontás és képfrissítés...
@zsolo: 2020.01.06.-án vettem, FSP Hyper M 500w, ma kipróbáltunk ismét egy Win telepítést, illetve egy 650wattos táppal a kártyát a gépemben, ugyanúgy előjött a hiba ....
Talán hülye kérdés lesz. 3 napja telepítettem fel a gépemre (az eszközeim között a HP 8000 Elite-ről van szó!) a Windows 7 Professional 64-bites verzióját, minden driver fent van, ***án megy is, csak (!) ha elkezdek netezni (Mozilla Firefox) és közben zenét hallgatok akkor gyakran megakad, akadozik a zene és ez nagyon zavaró! Pedig SSD van benne szóval nem kéne...
Linuxról tértem át Windows-ra. Nem tudom mitől lehet. A másik hogy én az energiagazdálkodásnál beállítottam a teljesítménycentrikust és elkezdtem játszani az Rfactorral és 2 perc után kék halálozott... Azóta visszaállítottam az ajánlott kiegyensúlyozott beállításra és azóta nem volt ilyen! Kérdés: Mitől lehetett ez a kék halál? A Samsung laptopomon is beállítottam a teljesítménycentrikust és az nem szart be, viszont 2-szer annyi fps-em van játékban mint előtte!! Kérdés: Mitől, vagyis mi a jó beállítás? Remélem tudtok segíteni! 😀
Szerk: A zene már nem akad. VLC-vel már működik tökéletesen! Az lehetett a baj, hogy Audacious-t használtam eddig!
@feher-adam1989: 11 éves vastól nem kell csodát várni, az a HP 8000-es az kb annyi idős. Simán lehet hogy alaplapon van már pár púpos kondi ami nagyobb terhelésnél-teljesítménynél már nem éppen úgy működik ahogy kellene. Javaslom hogy ha értesz hozzá hogy mit kell nézni, akkor áramtalanított állapotban, egy erős fényű lámpa segítségével vizuális checkoutot hajts végre (nyisd ki a házat és nézd meg alaposan az alaplapon a kondikat).
Újrapasztázás sem árthat, ha nem volt legalább 5-6 éve megejtve.
Sziasztok! DAC-os témában szeretnék segítséget kérni, ez lesz az első alkalom hogy próbálok ilyet, pontos típus NUPRIME uDSD valakinek van vele tapasztalata illetve mennyit ér egy ilyen használtan?
@Van Helsing 25: Ha annyira zavar msi afterburnerben alul tudod feszelni a kártyát. Tesztelgetni kell hogy az említett 1750Mhz mellett meddig tudsz lemenni mV-ban majd egy manual curvet állítani neki és elmenteni, biztos lehetsz hogy utána beton stabil lesz.
Helló
Olyan problémám lenne ,hogy van 2db 1680x1050 60Hz es monitorom, de ha sorroundban akarom őket használni, nem jelenik meg a 3360x1050 opció csak a 2880x900 (ami 2x 1440x900 és az egy felbontással kisebb)
Mind2 Monitor DVI kábellel ban használva, szóval még a 3840x1200 nak si működnie kellene.
Hangsúlyozom NEM MOST akarok fejleszteni, így csak elméleti kérdést teszek fel.
Egy Intel Core i7-10700 processzorral hány évre lehet tervezni? Tehát kibír hosszú életet, míg nem lesz kevés? Kérdem ezt úgy, hogy jelenleg több mint 4 éve használok egy i5 6600-at és még egy kis ideig el is leszek vele.
@reszler112233: Nos mivel NEM MOST, ezért ez legyen inkább akkor feltéve, amikor eljön a most. Ki tudja mi változik addig, lehet az Intel csinál jobbat, mint ez a példány, az is lehet hogy még nagyobb fölénye lesz az Ryzennek, mint most stb...szóval sok minden változhat még.
@reszler112233: Azt lehet mondani, hogy magas felbontás és erős VGA mellett sokáig kiszolgálna az biztos. Még tovább lehetne bővíteni, ha K-s lenne és OC-znád. Nehéz megmondani meddig, mert a DDR5 illetve 5 nm 2024-re már hozni fog nagy előnyt ehhez képest. A gond h az a proci már sosem lesz jó árban és nem sokára jön a 11th gen év végén meg a 12th gen. Az Intel meg nem.arról híres hogy a kifutó szériáját leárazza. Majd amikor aktuális lesz tett fel újra a kérdést, de az tuti h a 10700 nem lesz már akkor terítéken, mert nem.fogja meg érni.
@Quadgame94: Köszönöm a válaszokat! Majd írok mikor aktuális lesz, már ha magam addig nem döntök mi legyen.
Az viszont biztos, hogy anno azért vettem Z-s lapot, hogy majd teszek bele K-s procit, de amiyen áron volt kb 1 éve a 6700K vagy 7700K leraktam róla legfőképp az ára miatt mert olcsóbban volt már 8-9 genes erősebb Intel proci, de ugye ahhoz már alaplap csere is kellett volna, így döntöttem, és paltormcsrénél fogok ismét egy erősebb procit venni ami megint évekig elég lesz.
@reszler112233: Hát ezt előre nem lehet megmondani, de az 8 mag 16 szál. Szerintem egy 5-8 évig biztosan jó lesz, abból ki indulva hogy egy 8 éves I7-3770 még manapság is alkalmas játékra.
Ha ez a jelenlegi ütem marad akkor 6-8 évig még biztosan használható lesz! 😀
Bár én is most azt mondom várj, egy részt most borzalmasak az árak. Más felől ha gépet akarsz és intelt akkor jövőre (2022-ben) Jöhet az LGA 1700-as foglalat. Arra már sokkal jövőt állobban tudsz majd épitkezni.
Urak!
ZTE F668 Digis routerem van itthon, ezt adják alapból, a netcsomag 1000 Mbps. Nagyon régóta agyalok rajta, hogy lecseréljem, mert a lakás több pontján nincs WIFI jel. Van egy TP Link Wifi Extenderem, de sokszor elveszíti a jelet. A kérdés az, hogy 10-20 ezer forint között milyen routert érdemes vennem, aminek erősebb az antennája, mint a ZTE és tudja kezelni az 1000 megás sebességet? Vagy arukereson a top1-t rendeljem le és csá? Bármilyen segítséget megköszönök.
@matyosowski: Szia! Nekem is digi 1000 netem van csak zte helyett huawei routerrel volt. Vetten egy TP link AC1200-at, azzal volt hogy mar 600 megabitet is mertem mellette. Én is azert vettem mert a másik szoba végén (kb 10m a tavolság és egy fal) a régivel konkrétan 5 megabit volt. Most ezzel 40, de van hogy 70. Az 1000 megabitet csak kábelen fogod tudni kihasználni, de ott sem teljesen. Wi-fi 6 képes router meg eléggé borsos áron van és ahhoz olyan eszköz is kell, ami szintén képes Wi-fi 6-ra. Ajánlom ezt az Archer AC1200-at mert nekem be vállt. Csak tedd magas helyre (szekrény teteje). Ja még annyi, hogy az előző az maradni fog, csak hídként fog üzemelni. Telefonálj be és tíltast le a wifi funkcióját.
@Quadgame94: Ahha, akkor a ZTE marad, és konkrétan csak gateway lesz, lebutítva a dolgot. Egy háló kábel a ZTE LAN-ba a másik vége az új router WAN-ba és csókolom?
Nekem tökéletes lenne árban is az 1200. Viszont az nem elég, ha a ZTE kezelőpultjában a WIFI-t kikapcsolom?
@matyosowski: Igen így menne ahogy írod. Nekem a digisek igy ajánlották, nem.is tudom az enyembem le lehet e kapcsolni. Próbáld ki aztán majd meglátod.
@matyosowski: Nekem egy D-Link DIR-615-öt 5k váltott egy TP-LINK Archer C1200 20k. A kábelen gyorsabb lett, de wifi lefedettsége kb ugyan akkora. Mivel nemkapni a dl-et ezért Xiaomi Mi Router 3-et 7k vettem jelerősítőnek amit kb 5p telefonnal beállítani.
Én a helyedben megcsörgetném a digiseket mert amikor én rákérdeztem hogy át lehet e nevezni + másik jelszót adni azt mondták nem, mert ha nem a gyári beállításokkal megy akkor ugrik a garancia vagy mi.
@visor261: Évek óta be van kötve, a gari nem ugrik már szerintem. A szobát átrendeztem, vettem egy baszó 50" Samsung TV-t, és fogja a WIFI jelet, meg az elmúlt fél évben szarakodik alapból a router/hálózat, sajnos cserélik le a környéken a nagyfesz kábeleket, karóstól mindenestől, és a dobozok a karón sérülnek, vagy nagyobb feszültséget kapnak, ez bezavar a jelbe. Rájuk csörögtem, az eszköz állításuk szerint hibátlan, így csak az marad amiket feljebb soroltam.
@visor261: Akkor ott neked valami nagy gond lehetett. 4 antennás archer 1200 merföldekkel jobb mint a gyári zte/huawei routerek. At nevezgetni meg nem kell semmit. A digi letiltja a wifi funkciot es kesz, annyi hogy ppoe rendszert kell használni mikor beallítod az uj routert. Beirod a jelszot amit kaptal a digisektol es ennyi.
@matyosowski: Én ki se próbáltam a digiset. Nekem AC1350-em van már több mint 3 éve és nincs okom panaszra, a ház előtt a buszmegben is van jel, pedig vasbetonból van a ház. Volt xiaomi router-em is ezalatt, az is hasonlóan jó volt.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Az alábbit írja ki a számitógépem bekapcsolás után.
Bios has been reset.Please re-config your BIOS setup items if needed.
Gigabyte X470-es alaplap van a gépembe. Elemet cseréltem, de nem változott semmi. Szerintetek mi lehet a hiba.
@Coloman: Szia.
A Bios resetelve lett,vagyis vissza lett állitva alap beállitásra.Azt irja állitsd be ujra ha még nem tetted meg.Lényegében ha alap beállitásokon használtad eddig is,akkor csak lépj be a Biosba,majd nyomsz egy F10 gombot és egy Yes-t.Ez a Save and exit lenne.Vagyis elmented és kilépsz.Nem állitasz be semmit,de a Bios ugy regisztrálja hogy a beállitások megtörténtek,ezutánn ha nincs gond,már nem kellene hogy ki irja gép inditásnál.
Van uplay-en pár játékom feltelepítve aminek kint vannak a parancsikonjai. Gondolkoztam, hogy törlöm a parancsikonokat mert amúgy is a launcher-ből indítom a játékokat. Az a kérdésem, hogy ha törlöm a játékok parancsikonjait az asztalról akkor magába a játékokba okoz vlmit? Pl graf beállításokat elállítja vagy billentyűzet kiosztást stb?
Sziasztok! Van egy 3 éves LG monitorom, a hiba az(nem tudom minél lehet) volt egy majdnem új rx 570-em 1 hete átment zöldbe a kép meg ilyen hangyás képet adott mint a régi tv-k(kb fél percig volt ez a dolog), most vettem egy rx 580-at és hasonló hibák vannak(egyik kártya se rossz)
SZIASZTOK. segitségre lenne szükségem van egy laptopom egy mx 150-0 vga van benne i5-8250u proci . Tudom hogy ez a vga kb gtx 950m van egyszinten láttam teszteket amivel én is játszani szeretnénk pl mortal kombat x, crash, ww2, resident evil 2 . és átlagban low beálitásokkal 25-30 fps tudtak játszani még a mx150 is amit a yutoban néztem nekem átlag 10-15 fps van . nem értem hogy miért csináltam windows 10 tisztitást ki kapcsoltam ezt azt stb nvidia vezérlö pultban is állitottam ami kicsivel jobb lett a teljesitmény 35 fps átlag ami már jó!! de pár perc mulva le zuhan kb 15 re aki tud valami meg oldást azt szivesen venném . ha le irna nekem valami beálitást ami müködik is
Szaisztok.
A korábbi kábel probléma megoldódottt szerencsére. Mostmár abban kellene a segitség, hogy mit kell beállitani, hogy a monitoron és a tv-n külün ablakan fussanak a dolgok. Pl. Monitoron menne játék, míg a tv-n videó vagy ilyesmi.
@Athis18: Nekem ehhez nem kell semmit beállítanom. Tv-n a hdmi, monitoron a display port. A gond igy h a monitoron ronda a kep ed alacsony a felbontas is. En véletlenül kapcsoltam erre, sosem használom.
@Athis18: Szia.Kijelzö beállitásoknál van egy legördülö menü,ott válaszd azt hogy ezen megjelenitö kiterjesztése.Gondolom ezen van,mert alapbó ez a beállitása.Nekem a monitor az elsödleges,mig a tv a másodlagos megjelenitö.Elinditok egy filmet,azt simánn egérrel áthuzom a TV-re,majd ott teljesképernyö.Utána game,böngészö vagy bármi más a monitoronn.
@cseszka: Én laptopot használok így. Tehát az alap kijelzőn netezek TV-re meg HDMI-vel teszek ki a filmet, sorozatot vagy épp a TVGO-t. De így kiterjesztéssel, ugye net közben nem kell hang. Viszont az feltűnt, ha játékot indítok így el a laptop fő kijelzőjén futtatva a hang átmegy a TV-re is és egybe megy az adott lejátszással. (Kisebb igényű játékról beszélek.)
Ezt ki lehet iktatni valamilyen módon, vagy csak úgy ment mint eddig alkalmaztam, mégpedig hogy a játék hangját némítom el?
@reszler112233: Sajnos csak ha a játékot némitod le.Mivel egy a hang lejátszási ezköz mindkét esetben...Azt nemtudom hogy ha van integrált,és dedikált hangkártya is,akkor lehet e állitani meik program meik hangeszközt használja.Az se biztos hogy müködne a kettö egyszerre.Nekem csak az integrált van.Igen,ez macerás...
@Athis18: Gépeden a kiterjesztett asztal-t kell beállítani, pl.: monitor legyen az elsődleges, TV a másodlagos, állítsd be hogy fizikailag jó oldalon legyen pl ha a monitortól balra van a TV akkor a beállításnál is ott legyen, így az egeret könnyebben tudod áthúzni.
Xbox Series X S konrollert vettem most géphez, usb-c kábellel csatlakozik.
Az előző Xbox 360 kontroller mindig világított, miután bekapcsoltam a gépet, ez meg csak akkor ha hosszan nyomom az xbox gombot... ismerősöm xbox one kontrollere is mindig világít.
Van Thrustmaster T150RS kormányom. Na most a pedállal van bajom, Mégpedig a gézpedál bent marad. Szétkaptam, és olyan mintha a rugó elgyengült volna alatta, mert ugyan egybe van, de nagyon közel a két vége egymáshoz. Szétfeszítettem, ami egy nyomásig jó de másodjára megint bent marad, és ugye így a potméter nem kerül üres állásba, tehát folyamatosan dolgozik. Na most tényleg csak ez a pedálszett amivel leválthatom: Thrustmaster T-LCM. Csak azért mert az egész kormányt 54-ért vettem és az említett pedál 72100ft legolcsóbban is.
@Andor1997: Azt azért nem teszem meg. Maga a kormány nem volna rossz, legalábbis nekem ez is megfelel.
Viszont azóta kiderült mi a hiba forrása. Félig eltört benne a [LINK].
@reszler112233: Remélem javítható 😀:
UI:Összes T150-nek a pedálja a baja, a G29 viszont strapabíró, úgy ahogy az elődjei, megérné rá összespórolni, sokkal jobban, minthogy vegyél 72-ért egy külön bedálszettet.
@Andor1997: Ha találunk alternatív rugót akkor marad. Ha nem akkor is inkább nem váltom le kormányt mivel mint mondtam megfelelő, Ha meg netán megadná magát a kormány akkor pedált használtan is el tudom majd passzolni, legalábbis HA-n egyetlen egy pedálszett van az sem a T-LCM hanem az elődje a T3PA.
Ez rendben van, hogy "elég", csak ha arányába állítod a T150-et és a G29-et, akkor azért az összegért kapsz egy jobb pedált és egy jobb kormányt is, míg ha veszel egy kiegészítőt a T150-hez, attól nem lesz jobb kormányod.....nyilván nem cél, mint írtad a jobb, de akkor inkább 2+, mint 1+ újdonság nem de? Meg aztán a T150 attól még ugyan úgy egy gyengébb valami, mint a G29 Van aki T300-hoz is a G29 pedálokat használja, szóval ha nem lenne mégse valami jó alternatíva a javításra, akkor nagyon gondold meg G29 sokkal jobban megéri.
@Andor1997: Elvileg pont belevaló a rugó. Bár nem egészen lesz ugyanaz ha tényleg 2,2 mm vastagságú lesz, mert a gyári 2,4-es volt, mégis eltört ami korábbi képemen látszik is. Viszont a 2,2 -es is lehet elég erős ha olyan anyagból van. Itthon van egy kis híján de mégsem jó rugó ami csak 1,5 mm vastag de erőben vetekszik a 2,4-essel.
Ma megérkezett a rugó a T150RS gázpedálja alá, és meglepetésemre szintén 2,4mm-es. Be is raktam, belőttem saccra a potmétereket egy a neten található videó után,majd pár csavarral összefogattam. A rugó szépen és jól tette dolgát, így összekötöttem a kormánnyal, majd beüzemeltem a kormányt. Elsőnek nem ment a fékpedál de a gáz potmétert eltaláltam. Újra szétkaptam, de semmit nem láttam, így úgy szétkapva a pedált újra bekapcsoltam a kormányt. Így már ment a fék is, de annak potméterét egyszerűen nem bítram beálítani, mert a control panel-ben vagy alapból volt fékhatás mikor összefogtam, vagy nem ment fel a jel a féket rajzoló ablakban. Végül úgy raktam össze hogy egy kicsot rátartott a fék, tehát annak ablakában jelzett hogy már nyomva a fék. Így kikapcsoltam a kormányt, mert egyéb dolgom volt. Amint újra a kormányhoz jutottam, nem csináltam a pedállal semmit sem, csak újra bekapcsoltam. Szokás szerint a kormány kalibrálta magát, de eltűnt a fék rátartás is tehát valószínűnek tartom, hogy a pedél potmétereit is kalibrálta, mert mint írtam beállt a fék és a gázpedál is, mert most mindkét pedál egy pici mozdítás után reagál, és tetőzik is pedál koppanásánál.
@Andor1997: Nekem is fura volt a dolog, mert PH fórumon azt írták a pedált nem kalibrálja magának csak magát a kormánykereket. Viszont amit én tapasztaltam az nem így van, mert mint írtam belőtte magának.
Sziasztok.
Problémám a következő lenne. A monitor hdmi-vel van csatlakoztatva a géphez. A tv-t is szerettem volna rákötni másodlagos képernyőnek. ehhez rendeltem egy DVI-I / HDMI adapter a videokártyához - onnan hdmi kábelellel a TV-ig.
VISZONT a gép nem is meri fel a tv-t semmilyen formában. Rossz lenne az adapter? Vagy mi lehet szerintetek?
@Athis18: Szerintem rossz az adapter "iránya". A kedves eladók azt elfelejtik feltüntetni hogy a legtöbb ilyen adapter csak egy irányba működik és jellemzően nem abba az irányba amiért vásárolod. ha rá lenne írva a kutya nem venné meg 2-5000.-ért amit nem tud utána használni.
Próbáld ki ha tudod, hogy a gépből HDMI kifelé, adapterbe és a monitor DVI-I-be be, van-e kép a monitoron. Ha van akkor csak ebbe az irányba működik az az adapter és a másikba nem...
@Athis18: Szóval ha jól értem a tv-n hdmi a kártyán dvi dugasz van nem? Miért nem inkább egy hdmi dvi kábellel próbálod meg összekötni, az szerintem praktikusabb megoldás mint egy adapterrel szórakozni, ami nem is biztos hogy működik.
Ezt találtam így hirtelen, ez nem lenne jó?
https://edigital.hu/hdmi-kabel-csatlakozo/equip-hdmi-dvi-kabel-aranyozott-2m-p176371
@Athis18: Milyen céllal akarod a tv-re kötni? Gaming is?
Mert én film/sori/jutub stb helyett ezt egy okosítóval oldottam meg a hosszas kábelezés helyett.
A két proci közt nem tudok választani, az eggyik 65 tdp a másik 95 tdp, és én egy gtx 1070 ti mellé szeretném egy MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplappal, és Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/W rammal. Egy Be quite pure power 11 600 wattos gold táppal. Milyen lenne szerintetek? Lenne valami probléma szerintetek vigyáznom kellene valamire? Jah és dupla vízhűtővel. Mekkora különbség van a két proci közt?
@KrisztianRikardo: 3600X sosem érte meg, jelenleg pedig a 3600 is piszok rossz vétel az áremelkedések miatt.
i5 10400F jó deal most, mellé meg mondjuk valami B460-as deszka.
@KrisztianRikardo: 2700X jobban megérné most, 8 mag 16 szál, 75ezer! Vagy a 2600x ami 57ezer! A 3600-3600X most nagyon túl van árazva, annyiértnem éri meg!
Hali! Megjött ma az új ssd-m, Samsung 970 evo M2, beszereltem, működik is rendesen, de most meg olyan gond van, hogy mind a 2 HHD-m eltűnt, és nem tudom elő hozni sem az eszközkezelőből, se a BIOS-ból! Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj...? Vagy mit kéne csinálni?
@zsolo: Szia!
Nem vagyok biztos benne hogy AMD-nél is , de nekem ha megy mind a 2 m.2-es port akkor letilt 2 satát.
próbáld meg másik sata portokban a HDD-k et.
Valami okból kifolyólag amikor elindítom a gépet, egyre többször fordul elő az, hogy a képernyő beáll takarékos üzemmódba és nem jeleníti meg a képet. Mi lehet a probléma? Mert párszor leállítom tápból a gépet, majd elindítom s működik rendesen. A képernyőt nem tudom kikapcsolni, mert a gombja megadta magát.
@Bronson: Mármint úgy adta meg magát, hogy bekapcsolva van mindig 😀😉 Jelenleg is erről a monitor+gép kombóról gépelek.
Pl. ha be van kapcsolva a gép s az inaktivitás miatt elsötétül a monitor akkor ha megmozdítom az egeret, egyből megjön a kép.
Viszont amikor bekapcsolom a gépet a képernyő sokszor power saving módba áll. A videókártyám jó pedig, a DP kábel is jó...ötletem nincs mi lehet a probléma. Garanciából, meg pont 2 hónapja futtam ki 😀😉
@botmunpls: Nem lett semmi elállítva. És működik is a többi gomb. A bekapcsoló gombnál valami eltörhetett belül, mert nem érzed azt a kis visszatartó erőt amikor benyomod és kattan egyet.
Azóta amikor kikapcsoloma gépet simán átmegy pihenő módba ( mikor narancssárgán villog) és amikor bekapcsolom megjön a kép. ( legalább is eddig megjött mindig)
Ryzenre váltás után idle vagy alacsony erőforrást igénylő műveletek során is előfordul hogy befagy a rendszer, a hang megy tovább, de semmilyen response nincs, kurzor mozog, van hogy azon az oldalon ahol vagyok, közben tudok dolgozni, vagy az asztalra kilépni, de semmi más nem működik. 10-15s, utána megjavul. teljesen random jön elő, van hogy órákig nem, van hogy egymás után többször. akár boot után rögtön a bejelentkező képernyőn.
bios, driverek friss, windows clean installált, annyi hibát követtem el, hogy volt network kapcsolat mikor telepítettem, szóval a win lehúzhatott valamit, ami nem kellett volna.
valaki tapasztalt-e már hasonlót?
@H-ECTOR: Üdv!
Én igen, nekem is nagy ritkán előjön, de volt mikor sürün! 😀 elsőnek is rakd fel a legújabb bios frissitést.
Nekem utolag kiderült nem a Ryzen platform volt a ludas, hanem a hangdriverek össze akadása.
Én is márciós óta küzköttem vele, szóval a géped tökéletes. Idle állapotban kifagyot google chrome böngésző alatt, én se tudtam mire vélni.
@carl18x: szia, köszi a választ, közben redditen találtam egy évekkel ezelőtti bejegyzést, amiben a srácnak ugyanez volt a gondja, neki a rendszermeghajtó sata portjának cseréje megoldotta, és láss csodát nekem is 😆
az alaplap alján van 2 extra sata, gondoltam jó lesz oda a 4., mert annak L-csatlakozója volt, de hát az úgy néz ki, nem erre lett kitalálva.
azért köszi a tanácsot 😃 Spoiler!
túl voltam már 2 win reinstallon, bios frissítésen, chipset driver reinstallon, de végül az event viewer segített kideríteni a gondot
Üdv!
Már egy ideje szenvedek attól, hogy valamiért nem éles a kép se játékban, se azon kívül.
[LINK]
[LINK]
Valamiért a betűk körül "zajos", és nem tudom, hogy miért. Próbáltam már mindent beállítani az nvidia control centerben, de nem segített. Remélem tudtok segíteni, hogy mi okozhatja ezt.
@Demoz: Esélyes, hogy a Control Panel-ben ment félre valami, töröld le az egészet úgy ahogy van DDU-val és rakd újra, alap állapotban nem kellene hogy fennálljon a dolog. Ha igen, akkor próbáld ezt: [LINK]
Sziasztok!
Januárban vagy Februárban tervezem megvenni az első asztali gépem, eddig egész életemben laptopjaim voltak, és van pár kezdő kérdésem.
-Mivel a gép főként zenélésre lenne használva, ezért inkább a processzoron és a RAM-on lesz a hangsúly, és mivel nem igazán lenne pénzem egy normális videókártyára (amit majd a jövőben amúgy vennék), ezért először egy GT 710 2GB-ot vennék bele. Ez a videókártya mire lenne elég? Maximum csgo-val és euro truck simulator 2-vel játszanék ameddig nem veszek normális kártyát, ezeket hogy vinné alacsonyabb beállításokon? (mostani laptopomon van kb 25-40 közötti fps csgo-ban, gondolom ennél azért több lesz)
-A másik kérdésem gépházakkal kapcsolatos. Milyen gépházat ajánlotok 30 ezer körül? Ha indokolt, akkor nagyon maximum lehet 40 ezer. Olyan kéne aminek jó a szellőzése, nem megy bele a por stb, és masszív, minőségi az egész. Micro ATX alaplapot akarok bele, átlátszó oldalt, előre 2-3 beépített ventilátort, hátulra 1-et, illetve a tetejébe férjen bele 2 darab 12 centis venti.
@xDlay_: Ha váltás lesz a közeljövőben akkor használtan van annyiért/kis ráfizetéssel 750, 960, r9 280/380, újonnan 1030.
Vagy vegyed a procit integrált vga-val.
Na akkor egy kis sztori először. 2 hete egyik napról a másikra nem postolt a gép, az alaplapon pedig a cpu led kezdett el világítani. Nyomattam cmos resetet, ramokat cserélgettem, megcsináltam mindent amit neten és élőben mondtak de semmi. Na most sikerült egyik havertól szereznem egy másik procit ami ugyanúgy 9th gen, azt is beleraktuk de ugyanúgy cpu led világított az alaplapon, na akkor biztos hogy azzal van a baj, szóval becsomagoltam szépen a dobozába, mindent vissza bele és elküldtem a kedves pcx-nek ahol vettem, hogy vizsgálják be stb mert egyszerűen nem működik. Pár napra rá küldték az emailt hogy letesztelték és nem találtak hibát. Mondom ok, aha persze. Írtam nekik emailt, bsztak válaszolni és mivel nem akartam hogy sokáig ott legyen mert pár nap után árat számolnak fel a tárolásért ezért visszaszállítattam. Ma jött vissza, mondom kipróbálom mi szerintük a jó. Na most ott tartok hogy már el sem indul a gép, nem csinál semmit. Valaki járt már hasonló képpen? Mit tudnék most csinálni hogy rendesen bevizsgálják és megnézzék és cseréljék ha rossz? 12+24 gar van rajta, 2019 11 05 én vettem. Csak az alaplapot vettem hozzá tőlük de ha ilyen idot barmok már bocsi, akkor többet semmit.
@Warlordcommander: Esetleg próbálsz egy másik alaplapot is a gépedbe ha tudsz szerezni, vagy megbeszélni velük hogy a komplett gépet elküldöd. Nekem volt hasonló alaplapi problémagyanús gép, ami random lekapcsolt/nem akart be, és bár 3 helyről volt összebugázva, vállalták hogy tesztelik a komplett gépet (de másik bolt volt, nem a pcx).
Ha nem lépnek semmit akkor fogyasztó védelem/békéltető testület.
@botmunpls: Ma megjött az új alaplap, kipróbáltam vele és zsírul működik minden, szóval ne mondja nekem a bé pcx hogy jó a másik, küldök nekik majd egy ***a kis levelet aztán megy vissza és cseréljék vagy csináljanak vele valamit mert ez így nem oké. Ha meg leszarnak akkor megyek a fogyvédhez akkor.
@Warlordcommander: Azért túl sem kell reagálni a dolgot, fb-n és videóban is mondták már hogy sokszor nem tudják megoldani a szervizelést mert 3-4 helyről lett összeválogatva, és sokan szerelik otthon össze a gépet szarul amik hátrébb sorolódnak a rangsorban náluk.
Na meg szezon van úgyhogy tuti el vannak havazva, sajnos más üzletben sem feltétlenül állnak jobban a panaszoshoz ilyenkor, csak a vevőhöz.
@botmunpls: PCX-nél már volt olyan problémám, hogy nem azt küldték amit rendeltem. (komplett gépet kértem és az alaplap más volt) Ezt fényképpel bizonyítottam is, mondom levásárolnám a különbözetet, mivel olcsóbbat küldtek. 2015 óta várom a választ. Spoiler!
@Puffin: Az mondjuk meredek. De kb minden bolttal előfordul az ilyen ahol van forgalom, náluk pedig van rendesen. Tudod, csak az nem hibázik aki nem dolgozik.
És ezt nem sablonból mondom, nálunk volt anno hogy egy telefont elhagytak a samu szervizben, vagy hogy a huawei meg se érkezett, vagy vissza nem jutott, a sim kártyát bennehagyta a tulaj aztán elhagyták valahol.
Huaweinél szintén volt aki 4-jére szervizeltette ugyan azt a telefont garidőn belül, és az 5. szerviznél levásárlást/készülékcserét kért, és nem engedtek neki, majd a 'közbenjárásommal' a békéltető testülettel kb 2 hónap után elérte hogy levásárolhatta a készülékárat.
Sziasztok! WD Blue 1TB 100/100-nak látja a hdd sentinel viszont ha bármilyen nagyobb helyet igénylő dolgot letöltök akkor lefagy a gép illetve kékhalált kapok, gép nem poros,nem melegszik jobban mint eddig erre oda van figyelve illetve 1 hónapja sincs hogy újra telepítettem proci i3 9100f 16gb ram dual channel 500w fsp hydro pro táp,májusban lett összerakva a gép és eddig ment szépen minden kb 2 hete áll fent ez a probléma, viszont ha csak netezek illetve játszok(warzone,pubg stb) akkor hibátlanul megy a gép. Szerintetek mi lehet a baj?
@mata1093: Ha szektor hiba lenne akkor kizárt hogy 100/100-as legyen a lemez. Ez tuti mert nekem 1 szektor hibával egy WD Blue 500GB-os 100/99-es.
razor123
Naprakész a Hd Sntinel? Az az a legfrisebb van fent? ha nem akkor frissítsd, mert sokszor a régi fals adatokat adhat, bár az a HDD nem mai darab így a régebbi is lehet jól informál, de biztos ami biztos én ránéznék a legfrissebb verzióval.
Szép estét ! Tudnának az urak ajánlani nekem valami billentyűzetet ami megfelelő lenne főként FPS játékokhoz? Nem kell ,hogy ússzon az RGB kavalkádba. Egyedül legyen háttérvilágítása. Jelenleg egy 4 ezer forintos genius "gamer" klaviatúrát használok, de a space és controll gomb már nagyon elhasználódott 5 év alatt. 😆
@Arthur Morgan: Szia 😀 Corsair Devastator 3-at tudom ajánlani, igaz adnak hozzá egeret is, de maga a billentyűzet nagyon király ( nekem is ilyen billentyűzet van ). 10k körül kapható. Lehet a színét is állítani van neki külön gomb kialakítva. 😀 Kellemes fénye van, nem veri ki az ember szemét 😀
Sose volt ilyen garanciáztatás dolgom kérdeznék több ember többet lát tud mondani . Spoiler!
Szóval aki látta nemrégiben a másik kommentemet és szidtam az AMD kártyákat azt azért vissza vonom mert nekem tetszett már csak maga az a kezelő program is . Viszont az Asusra továbbra is azt mondom hogy gyökerek és ha lehet olyat akkor inkább többet nee egy ideig .
Szóval kártya értéke bolt írta emailbe 72.000 ezer ft . Viszont én khm 30 valahány ezerért vettem . Azt írták ha nincs ilyen kártya raktáron akkor adnak vele egy szinten azonos teljesítményű kártyát vagy még jobbat de nekem elég egy szinten lévő kártya is . Szóval ilyenkor mi van . Mármint hogy én vettem 30k ért a kártyát de az értéke 72k . Gondolom a bolt nem fog csak ugy ingyen hozzá adni akár 30 ezret és nee itt van egy másik mert azzal ők járnak nagyon rosszul . Viszont egy rx 550 vagy 1030 nincs egy szinten egy RX 470 kártyával . Szóval ebbe a helyzetben ilyenkor mi történik ? Mert hiába ér a kártya 72 ezret ha én csak 30k adtam érte mert le vitték az árát .
Sziasztok! Lehet nem teljesen ide tartozik, de nem tudom hova máshova kéne ezt írnom.
Lenne egy olyan problémám, hogy a jelenlegi internetem 100/10-es sebességgel bír. ( Speedtesten is ennyi, néha még egy kicsit több is )
Viszont ha a 100 megabit-ből mondjuk 40-et használok mert tölteni akarok valamit miközben játszok, akkor el kezd felszökni a ping és a packet loss, és ez miatt nagyon rossz lesz az internet, ha játszom, vagy valami hasonlót akarok csinálni.
A Streameléssel ugyan ez a helyzet. 10 megabit a feltöltési sebességem, de ha 4000 vagy 4500 as bitrátával próbálok streamelni, így 450 kb/s-et elhasználva a sávszélességből, akkor már megint rossz lesz a ping és a packet loss. Ezt mi okozhatja? Lehetséges hogy a router nem tudja normálisan kezelni az internetem? ( nem mai model ). Vagy esetleg a szolgáltató csinál valamit rosszul? Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
@Fatotem: Nem a router lesz a szűk keresztmetszetet hanem mag a net. Szimplán ahhoz amit te akarsz szerintem még erősebb internet kéne. Letöltés alatt úgy érted hogy te korlátoztad l a sebességet vagy ezt a gép magának tette? Ha magának akkor ne csodálkozz, hogy nem fog mellette menni a net.
@reszler112233: A Letöltésnél én korlátozom le a sebességet 40 megabitre, hogy ne haljon le az internet miközben épp letöltök valamit. Egyébként bírok 100 megabittel is tölteni.
Viszont azt furcsállom hogy egy ismerősöm, akinek csak 7 megabit a feltöltése, tud streamelni 5000 bitrátával minden gond nélkül, nem hal le az internet. Én nem. Pedig nekem 10 megabit a feltöltésem.
@Fatotem: Ahhoz hogy tudj streamelni nem elég csak a letöltést korlátozni, hanem a feltöltést is kell. Bár ha ezt megetted akkor nem szóltam. Viszont a router hibát marha egyszerű kideríteni. Simán leválasztod, és a szolgáltatótól kapott eszközből kábelen direktbe a gépre csatlakoztatod. Ha így is fent áll a hiba akkor szolgáltatói hiba lesz. és garantálom ha hibára jelented első kérdés az lesz van a saját eszközük mögött más is, és azt kösd ki mielőtt bármit is kezdenének vele.
Adott egy Monitor és egy TV. A monitor hdmi vel van csatlakoztatva a géphez, a TV-t pedig vagy display/hdmi átalakitóval szeretném használni.
A kérdés az lenne, hogy hogyan kell beállitani azt, hogy a 2 eszközön ne ugyanaz a kép jelenjen meg? (Tehát pl az egyiken egy filmet inditanék, míg a másikon külön ablakban futna egy játék )
Sziasztok, különös dolog történt mert ma ahogy bekapcsoltam a gépet, egyszerűen semmilyen perifériát nem érzékel. Monitor nem kap jelet, se a billentyű se az egér. A gép az megy, szépen pörög minden, de egyszerűen semmi más. Kábeleket néztem hogy jól be vannak e dugva, de minden oké. Tegnap még semmi baja nem volt. Ötlet?
Edit: szórakoztam vele kicsit, azt vettem észre hogy amikor megy a gép, szerintem túlságosan gyorsan pörögnek a ventik, plusz a gépházon a kék ledje a tápnak egyáltalán nem világitt holott kellene neki. Én tápra gyanakszom hogy valami elsz.rodott vele, az a baj nincs másikam hogy kipróbáljam megy e másikkal, vagy esetleg még az alaplapnak lehet baja? Nem tudom.
Sziasztok!
200 ezerért szeretnék össze rakni egy fél gépet játékra.
Vga van gtx 1070 ti. Ez mellé szeretnék procit ramot és lapot!
De lehet olcsobb is.
Sziasztok! Több kérdésem lenne a HDD Sentinel nevű program mennyire pontosan írja ki a hdd-k ssd-k kondícióját ? 😲 Az lenne a problémám hogy hdd-n nem igen akarok játszani már max csak néhány nem nagy tárhelyű játékkal! De viszont szerintetek játékhoz elég a sima satas ssd vagy mindenképp m2-es érdemes bevállalni? Például ott van a Conan Exiles most rakom ssd-re hdd-n alig akart muzsikálni ami 107 giga a játék és 17000 ezer fájlból áll csóri hdd-m alig tudja olvasni vagyis nagyon lassan amikor lépnék be töltő képernyőre!
@ricsyxxx: H a hdd kondicioja alacsony, akkor az okozhat lassulast. Nvme vs sata ssd kozott nincs nagy kulonbseg hogy mennyire gyorsan tolt be egy jatek, a nagy meretu nvme ssd-k amugy is meg eleg dragak.
a HDD Sentinel nevű program mennyire pontosan írja ki a hdd-k ssd-k kondícióját ?
Lehet rá alapozni, de vannak rossz napjai mikor alacsony értéket határoz meg, elég random. Én speciel nem használom.
szerintetek játékhoz elég a sima satas ssd vagy mindenképp m2-es érdemes bevállalni?
Az M.2 csak egy form factor, a kérdésed valószínűleg arra irányul hogy megéri e az NVMe SSD játékhoz. Utóbbira a válasz az, hogy nem mivel egy M.2 SATA-hoz képest nincs érdemi gyorsulás játékok alatt, az NVMe előnye csak munkában jön elő.
@LordSzalko: Értem köszönöm a válaszokat! Mit ajánlasz HDD sentinel helyett ami pontosabb adatot add a mervelemezekről? 😲 Akkor majd egy sima ssd lesz! 😃
@ricsyxxx: Igazából nem használok semmilyen progit ilyen célra, ha eladásra megy nálam SSD akkor szoktam csak felrakni a sentinel-t, hogy ki tudjam rakni a hirdetésbe az állapotát is 😃
@ricsyxxx: Minden program a S.M.A.R.T adatokat olvassa, úgyhogy kb mind ugyanazt mutatja. Annyi, hogy a Sentinel a legkomplexebb. Én is Satás SSD-t veszek. Teljesen jó lesz.
@LordSzalko: Igen, az m.2 egy form factor, de nagyon sok helyen m.2 csoportosítás alatt árulják az nvme ssd-ket is, így nem meglepő hogy belezavarodnak egyesek.
Sziasztok! Miért fagy ki folyton a gép? Akár játék akár film vagy simán böngészés közben is crashel (zúgó hang, lefagyott kép és csak kikapcsolás után lesz jó). Úgy is ezt csinálja ha a kártya gyári órajelein fut. Minden kábelt megnéztem és rendben van minden. A régi tápommal is ezt csinálta már... amúgy azt a BIOS-t, amivel 14 gbps-re emelné a memória órajelet nem engedi feltenni. Fail to install AMD tool. Ezt írja ki. És ezt más ugyan ilyen kártya tulajnak is kiírja.
@Quadgame94: Tárolómeghajtó-hiba, beakadt rendszerfrissítés, régen frissített rendszer, swchost.exe betegség, valamilyen driver-gubanc, tápegység kondenzátor kilazulás, esetleg alaplapban kilazult kondenzátor, vagy régen volt pasztázva a proci, régen takarított belső géptér hirtelen melegedés, vagy, ezen felsorolt dolgok halmazának uniója, metszete, tetszőleges kombinációval.
Első nekifutásra ennyi tippem van.
Az volna a legjobb ha szervízbe vinnéd, ott a hardveres részét le tudnák ellenőrizni.
@Quadgame94: Én személyes tapasztalatból inkább alaplap hibára tippelnék. Esetleg ha van tartalék alkatrészed/tudsz kölcsönszerezni és van rá 1-2 napod kitesztelni, akkor lehet gyorsabb, mint a szerviz.
@botmunpls: Nincs sajna. Tápot zárnám ki, mert másik tappal (ami sokkal gyengébb volt) is ez ment. Ja és az RX 470-emmel sosem volt ilyen gond. Sztem VGA gond lesz, de majd kiderül. Hőmérsékletek amúgy normálisak.
@Mio Anna: A 24+4 arra utal, hogy 24 pin alaplapi és külön 4 pin CPU táp csatlakozó. Ezek szabványok szóval biztosan vannak ilyen kábelei a tápegységednek.
Hali! Jó lenne útmutatás/vásárlási tanács játékvíz témában, ugyanis sosem foglalkoztam a témával.
Az alany egy FX8350, amihez jelenleg van egy gyári és CM Hyper 103 hűtő. Utóbbi valószínű elég is lesz, de kiszeretném próbálni ezt a megoldást is. Gépház még nem fix, de eddig a Cougar MX410 a legesélyesebb. Az RGB bullshit téma nem igen érdekel, ha van rajta, van, ha nincs, akkor nincs.
@SuperPuma: Ha MX410 akkor csak tetőbe érdemes, mondjuk R9 280 mellett nem is lenne más opciód. De, ha előre szeretnéd akkor 27cm-es kari hossz lesz az amit még képes lesz befogadni a ház. Bár ezek inkább szendvicsben hatékonyak mert elég vékonykák.
Túl komolyat nem érdemes rá venni, árat nem írtál szóval nem tudom mennyi a határ:
[list]Enermax Liqmax II 240
Cooler Master MasterLiquid Lite 240[/list]
@LordSzalko: A vizezés még nem biztos, csak agyalok rajta. Amúgy árfekvésben ilyesmikre gondoltam. Nagy különbség gondolom úgy sincs köztük. Talán ünnepek alatt beszerzek egyet.
@SuperPuma: Nagyja mind ASETEK cucc átcímkézve, annyi h a rezes még vmivel jobb mint az alu ugyanúgy mint légnél, de egetverő különbség nincs, egy 240 es elég szokott lenni procihoz legtöbb esetben
@YoRHa 2B: Nagy fűtőradi, elektromos vízpumpa, mart blokk na meg egy akármilyen kiegyenlítő tartály a poén kedvéért. Akár még moduláris is lehet több csonkkal. Mondjuk az más dolog, hogy akkor nem a PCX-hez kell menni, hanem a Bárdiba
@YoRHa 2B: Ez is úgy indult, mint minden manapság alapvetésnek számító gamer cucc. Először valaki összemókol otthon valami újdonságot (Legyen az simán a gépház oldalának kinyesése) Rá pár évvel meg kapható lesz drágán
Van egy veszélyesen kretén kérdésem. Van egy multimédia gombos PS2 dugós billem. Frankó meg minden, csak az új cuccokon nincs már ilyen. Ha átforrasztok egy USB kábelt rá, az működhet, vagy ilyen veszélyesen katasztrofális ökörséget még a HírTV-ben sem hallottatok?
Szerk: Tudom, van átalakító, de az olyan brah
@SuperPuma: Teljesen más a kettő. Nem felcserélhető. Még úgysem működik csak kb az esetek 1%-ban, ha az USB kábelt kiszednéd egy másik billből (persze a nyákkal együtt, amire csatlakozik) és áttennéd a ps2-esbe (az abban lévő nyák helyére). Vegyél egy USB billt. Még az átalakító sem éri meg.
Sziasztok tesómnak van egy ilyen gépe:
Valami olcsó logic gépház
ASRock h81m-vg4
GT 1030 2gb (tudom hogy nem egy erőgép de csak minecraftra kell meg robloxra a gép)
Pentium g3220 2 mag 3ghz
Lc power táp de majd bevizsgáltatom egy szervíz be hogy hány wattos.
Ebben a gépben ha a ramot bővíteném 2x4gb-ra
És vennék bele egy i5-4440
Akkor nem crashelne a Minecraft? Én a ramra tippelek amiért crashel de akkor már proci se árt.
@S4mple: Töltsd le a Speccy-t. Az asszem megmondja, hogy hány wattos a táp. Ram nem árt, de figyelj,hogy ugyanannyi mgh-es legyen a kettő, meg ddr3, mivel asszem az alaplap annyit tud. A proci rendben, az az i5 4440 az egy tök jó proci mai napig. Az alaplap is kompatibil vele asszem, de azért nézd meg, biztos ami biztos. Ha veszel egy új CPU-t, a kártya melegedni fog, és bottleck lesz. Szóval akkor már nem árt egy új kártya sem, pl egy rx 470 től rx 580-ig vagy nvidia-ból egy 1050ti tól 1650-ig kb. Akkor meg már nem csak a minecraft fog menni, hanem az újabb játékok is.
Remélem tudtam segíteni.
@S4mple: Akkor elég az az i5 amit írtál, nem kell plusz gpu, esetleg ety i5 2400, 2500, olcsóbb, és nem lesz bottleneck. Az is tök jó, mennek rajta a mai játékok, a minecraft főleg, ha egy ac origin-t hihg on.
@S4mple: Oksa. Az a proci bőven eleg a minecraft ra, még többet is tud sztem a gpu is. De sztem jobb lenne az i5 2400 bottleck miatt. De a te döntésed.
@S4mple: Az nem olyan biztos hogy a rammal is van gond, de attól is függ, hogy hány mgh es. A lassú, gondolok itt 1333 és kevesebb, akkor elképzelhető, de a proci az szinte biztos hogy ludas. Ez a game pont a procit zabálja, és 2 mag os a pentiumod, amiről tudjuk, hogy már kiöregedett.
@S4mple: A fiaim nagy minecraftosok. Annak a játéknak memória kell.
Tegyél bele annyi RAM-ot, aminnyit bír az alaplap (meg a pénztárca. max. 16GB. Itt a lista, hogy miket szeret az az alaplap: [LINK] ) Engedélyezni kell, hogy használhasson annyi ramot, amennyit elér, mert alapból korlátozva van. (Nem tudom pontosan hogyan kell, annak nézz utána, vagy lehet itt valaki segít a Minecraft topikban, de ha jól emlékszem, valamilyen launcherben lehet állítani, vagy a futtatáshoz kellenek argumentumok.)
A processzor mindig jó, az tényleg nem árt, de itt a RAM az, ami fontos. A VGA mindegy, ráadásul a 1030 egész jó sima HD monitorhoz. Persze lehet erre is költeni, de tudjuk, hogy egy PC a világ pénzét is be tudja nyelni, ha az ember nekiáll fejlesztgetni... 😀
@S4mple: Szerintem felesleges az 570 ezekhez a játékokhoz, de te tudod, a te pénztárcád.
Viszont így előre gondolkodva porciból is inkább i7 kellene, mert úgy már lesz egy AAA-s játékokhoz is jó belépő szintű gamer gép lépésenként.
@S4mple: Csatlakoznék annyival a szálhoz, hogy a Minecraft valóban sokkal inkább a CPU-ra és RAM kombóra alapoz, elenyészően számít csak a gépben lévő videokártya.
Az miért van hogy ha tv-re állítom a képet és nem tudok felbontást állítani?
Rx580 8 gb- a kártya. A tv:LG UK 6300 MLB. Se játékon belül nem engedi se játékon kívül.
Alapból 1920*1080-ba van a felbontás. Se lejjebb se följebb nem lehet állítani.
A sima monitoron tudok állítani felbontást.
Mikor nvdia kártyám volt nem volt ilyen probléma.
Helló!
Mi miatt lehet hogy ha OC módba rakom a kártyám az Asus Tweak programjávab akkor konkrétan kifagy a játék? Zöld képernyővel. Táp? Gondolom ilyenkor kitolja a power limitet.
Plusz az gáz ha a egy ágról meg 8+6 pin?
@Palanova: Igazából az OC mód alig 50 MHz-el több. Sima Game Mode-ban semmi baja és órák után sem jelentkezik, OC mode-ban meg kb. 10 mp után miután elindítottam az adott játékot.
@Quadgame94: Ez nem jelent semmit. Ha a kártya alapból a teljesítőképessége határán van az az aprócska 50MHz is kiakaszthatja...más kérdés hogy annak az 50 MHz-nek mekkora is a tényleges jelentősége. Véleményem szerint nem sok. Ha OC nélkül megy rendesen és nincs fagyás akkor használd úgy. Ha annyira kell az az 50 MHz OC akkor még mindig nem biztos hogy a tápcsere megoldja, mert lehet még mindig kártya "hiba".
Esetleg ha tudsz kérj valakitől egy combosabb tápot, pl 500W+osat és lesd meg azzal is...de 50 MHz OC-ért, kb 3%+, új 500W-os tápot venni nem biztos hogy érdemes, ami alsó hangon is 30.000+...
@Palanova: En is tudom h kb. 0 értélme van az OC mode-nak, csak kiváncsiságból próbaltam ki. Aztán jött a crash. 30 ezer egy 500W táp? Azért az nagyon sok.
Alapból akartam új tapot venni és új házat is. Szóval itt az ideje. Aztán remélem nem a kártya a hibás.
Sziasztok! Adott egy bitfenix Nova Mesh tg ház, amin a hátsó venti RGB, de nálam nem világít, hova kell rá csatlakozni az Alaplapra hogy világításon is? Gigabyte b450 aorus Elite lap, van rajta RGB csatlakozó,de az meg 5 tűs, arra nem megy rá, vagy van hozzá valamilyen át alakító?
A merevlemez mostanában sokszor 100%-on pörög mostanában úgyhogy nem csinálok kb semmit rajta,múltkor kék halált kaptam miatta és akkor nagyon hangos volt.
A Hard Disk Sentinel nevű program szerint semmi baja...de én nem tudom kezdek aggódni hogy nincs rendben vele valami.
Sok program lefagy/kifagy megáll nem válaszol...
A csatlakozót t kicseréltem azóta kék halált nem kaptam...
@Zsoltiv0: Ha kékhalálozik akkor az már mindenképp szektorhiba a lemezen, ami olyan mint egy vírus:Szépen terjed majd, míg egyre több minden válik olvashatatlanná, mindenképp egy új merevlemez beszerzését ajánlom! 1TB-s Western kb 12E FT....500-ast nem éri meg venni, mert az nem annyival olcsóbb, mint amennyivel kisebb.
@Andor1997: Nálam mióta cseréltem SATA kábelt már nincs a probléma meg...
Se kékhalál,se fagyások.. úgyhogy igazából szerintem megoldott. Viszont itt hagyom a posztot hátha valakivel hasonló történik..
A merevlemez mostanában sokszor 100%-on pörög mostanában úgyhogy nem csinálok kb semmit rajta
Windows pakolászik. Ekkorra van "időzítve" a a defrag és egyéb lemezkarbantartás: sokáig nem nyúlsz hozzá, akkor nekiáll, tehát ez nem hibajelenség szerintem. Illetve lehet, de nem perdöntő.
Sziasztok! Tud esetleg valaki olyan gamer vezetékes fejhallgatót ajánlani, aminek a vezetéke nem gubancolódik?Már ki idegel ,hogy játék alatt meg sem mozdulok és úgy összetekeredik a kábel, hogy majdnem lefojt.Van egy ,,drágább'' marvo meg egy ,,olcsóbb'' zalman, de közel állok,hogy megtaposom mind a kettőt. Vagy egyáltalán nem is létezik olyan vezetékes ami nem tekeredik? Inkább vezeték nélküliben gondolkodjak? Köszi a választ előre is!
@manli: Én már mindenből vezeték nélkülit veszek ahol tudok, de a régi beats fejesemhez a jack-jack kábel az ilyen "gubancmentes" anyaggal van borítva, amit bármihez lehet csatlakoztatni.
@mata1093: Játékra teljesen ok a QLC-s SSD. Viszont ugyan ilyen áron, vagy némileg olcsóbban kapsz már TLC-s SSD-t is hasonló tárhellyel ami tartósabb és komolyabb igénybevétel mellett sem esik be az írási sebesség olyan drasztikusan.
[list]Crucial MX500 1TB[/list]
Hi!
Win 10 van a gépemen. Microsoft edge--t (explorer) használok. Csak az a böngésző van rajta. Nem engedi, hogy letöltsek valamit, konkrétan semmit. Próbáltam a chromot, operat letolteni, de nem engedi. Azt irja, hogy sikertelen virusellenorzes. Mi tévő legyek???
@Warlordcommander: Hali!
Rátettem a chrome ot, de akkor sem engedi.... Próbáltam a beállításszerkesztőben átállítani valamit, a Microsft tanácsára, még most szem műkszik. Tudsz segíteni???
Van egy Kingston A2000 250GB SA2000M8/250G
Patriot Burst 2.5 120GB SATA3 PBU120GS25SSDR
GIGABYTE 2.5 480GB SATA3 GSTFS31480GNTD
Hitachi 500GB 16MB 7200rpm HDS5C1050CLA382
Da ha üresjáraton avagy tétlen állapotban is mindig boostol akkor lehet van egy bányászvírusod, vagy szimplán a windows update is meg tudja tekerni, de én inkább bányászvírusra tippelek.
Na meg én lekapnám a CPU-Z program friss verzióját és azzal néznék rá az órajelekre. Ha amellett semmi nem fut és akkor sem veszi le az órajelét akkor valami probléma lesz.
Az elmúlt hónapokban a gpu hiány miatt kialakult egy árnövekedés a használt piacon is. ( legalább is nálunk romániába ).
A jelenlegi videókártyámért hajlandóak lettek volna fizetni 2000 lejt ( 145k forint ).
A teljes konfigot el tudnám adni képernyő nélkül 255k körül.
A kérdésem az, hogy megéri ennyiért eladni?
Ha jól tudom az 5600XT-hez van valami új bios amivel gyorsabb a kártya..., vagy valami hasonló, azt frissítetted?
Talán hülye kérdés lesz. 3 napja telepítettem fel a gépemre (az eszközeim között a HP 8000 Elite-ről van szó!) a Windows 7 Professional 64-bites verzióját, minden driver fent van, ***án megy is, csak (!) ha elkezdek netezni (Mozilla Firefox) és közben zenét hallgatok akkor gyakran megakad, akadozik a zene és ez nagyon zavaró! Pedig SSD van benne szóval nem kéne...
Linuxról tértem át Windows-ra. Nem tudom mitől lehet. A másik hogy én az energiagazdálkodásnál beállítottam a teljesítménycentrikust és elkezdtem játszani az Rfactorral és 2 perc után kék halálozott... Azóta visszaállítottam az ajánlott kiegyensúlyozott beállításra és azóta nem volt ilyen! Kérdés: Mitől lehetett ez a kék halál? A Samsung laptopomon is beállítottam a teljesítménycentrikust és az nem szart be, viszont 2-szer annyi fps-em van játékban mint előtte!! Kérdés: Mitől, vagyis mi a jó beállítás? Remélem tudtok segíteni! 😀
Szerk: A zene már nem akad. VLC-vel már működik tökéletesen! Az lehetett a baj, hogy Audacious-t használtam eddig!
Újrapasztázás sem árthat, ha nem volt legalább 5-6 éve megejtve.
pár napja vettem észre hogy a vga ram Mhz je nem fixen 1750 en csak 1738-48 között ugrál.
msi afteburner mutatja hogy elvileg 1750 en kéne mennie de mégse.
egy, sapphire Radeon rx 5700 xt ről van, szó.
régen minden játék alatt 1750 volt se le se fel nem ingadozott.
próbáltam régebbi driverrel ugyan, az a win10 et is újra húztam de ugyan, az
csak furcsa hogy mikor megvettem az az érték folyamatosan 1750 volt kb 3 hete kezdte a jelenséget
de ha nincs gond akkor megnyugodtam
Olyan problémám lenne ,hogy van 2db 1680x1050 60Hz es monitorom, de ha sorroundban akarom őket használni, nem jelenik meg a 3360x1050 opció csak a 2880x900 (ami 2x 1440x900 és az egy felbontással kisebb)
Mind2 Monitor DVI kábellel ban használva, szóval még a 3840x1200 nak si működnie kellene.
Meg kell erőszakolni és akkor jó lesz
Hangsúlyozom NEM MOST akarok fejleszteni, így csak elméleti kérdést teszek fel.
Egy Intel Core i7-10700 processzorral hány évre lehet tervezni? Tehát kibír hosszú életet, míg nem lesz kevés? Kérdem ezt úgy, hogy jelenleg több mint 4 éve használok egy i5 6600-at és még egy kis ideig el is leszek vele.
Az viszont biztos, hogy anno azért vettem Z-s lapot, hogy majd teszek bele K-s procit, de amiyen áron volt kb 1 éve a 6700K vagy 7700K leraktam róla legfőképp az ára miatt mert olcsóbban volt már 8-9 genes erősebb Intel proci, de ugye ahhoz már alaplap csere is kellett volna, így döntöttem, és paltormcsrénél fogok ismét egy erősebb procit venni ami megint évekig elég lesz.
Ha ez a jelenlegi ütem marad akkor 6-8 évig még biztosan használható lesz! 😀
Bár én is most azt mondom várj, egy részt most borzalmasak az árak. Más felől ha gépet akarsz és intelt akkor jövőre (2022-ben) Jöhet az LGA 1700-as foglalat. Arra már sokkal jövőt állobban tudsz majd épitkezni.
ZTE F668 Digis routerem van itthon, ezt adják alapból, a netcsomag 1000 Mbps. Nagyon régóta agyalok rajta, hogy lecseréljem, mert a lakás több pontján nincs WIFI jel. Van egy TP Link Wifi Extenderem, de sokszor elveszíti a jelet. A kérdés az, hogy 10-20 ezer forint között milyen routert érdemes vennem, aminek erősebb az antennája, mint a ZTE és tudja kezelni az 1000 megás sebességet? Vagy arukereson a top1-t rendeljem le és csá? Bármilyen segítséget megköszönök.
Nekem tökéletes lenne árban is az 1200. Viszont az nem elég, ha a ZTE kezelőpultjában a WIFI-t kikapcsolom?
Én a helyedben megcsörgetném a digiseket mert amikor én rákérdeztem hogy át lehet e nevezni + másik jelszót adni azt mondták nem, mert ha nem a gyári beállításokkal megy akkor ugrik a garancia vagy mi.
Lenne egy kérdésem. Az alábbit írja ki a számitógépem bekapcsolás után.
Bios has been reset.Please re-config your BIOS setup items if needed.
Gigabyte X470-es alaplap van a gépembe. Elemet cseréltem, de nem változott semmi. Szerintetek mi lehet a hiba.
A Bios resetelve lett,vagyis vissza lett állitva alap beállitásra.Azt irja állitsd be ujra ha még nem tetted meg.Lényegében ha alap beállitásokon használtad eddig is,akkor csak lépj be a Biosba,majd nyomsz egy F10 gombot és egy Yes-t.Ez a Save and exit lenne.Vagyis elmented és kilépsz.Nem állitasz be semmit,de a Bios ugy regisztrálja hogy a beállitások megtörténtek,ezutánn ha nincs gond,már nem kellene hogy ki irja gép inditásnál.
Van uplay-en pár játékom feltelepítve aminek kint vannak a parancsikonjai. Gondolkoztam, hogy törlöm a parancsikonokat mert amúgy is a launcher-ből indítom a játékokat. Az a kérdésem, hogy ha törlöm a játékok parancsikonjait az asztalról akkor magába a játékokba okoz vlmit? Pl graf beállításokat elállítja vagy billentyűzet kiosztást stb?
Köszi a választ!
A korábbi kábel probléma megoldódottt szerencsére. Mostmár abban kellene a segitség, hogy mit kell beállitani, hogy a monitoron és a tv-n külün ablakan fussanak a dolgok. Pl. Monitoron menne játék, míg a tv-n videó vagy ilyesmi.
Ez megoldható, esetleg van hozzá program?
Ezt ki lehet iktatni valamilyen módon, vagy csak úgy ment mint eddig alkalmaztam, mégpedig hogy a játék hangját némítom el?
[LINK]
Xbox Series X S konrollert vettem most géphez, usb-c kábellel csatlakozik.
Az előző Xbox 360 kontroller mindig világított, miután bekapcsoltam a gépet, ez meg csak akkor ha hosszan nyomom az xbox gombot... ismerősöm xbox one kontrollere is mindig világít.
Az enyém vajon hibás, vagy ez ilyen?
Van Thrustmaster T150RS kormányom. Na most a pedállal van bajom, Mégpedig a gézpedál bent marad. Szétkaptam, és olyan mintha a rugó elgyengült volna alatta, mert ugyan egybe van, de nagyon közel a két vége egymáshoz. Szétfeszítettem, ami egy nyomásig jó de másodjára megint bent marad, és ugye így a potméter nem kerül üres állásba, tehát folyamatosan dolgozik. Na most tényleg csak ez a pedálszett amivel leválthatom: Thrustmaster T-LCM. Csak azért mert az egész kormányt 54-ért vettem és az említett pedál 72100ft legolcsóbban is.
Viszont azóta kiderült mi a hiba forrása. Félig eltört benne a [LINK].
UI:Összes T150-nek a pedálja a baja, a G29 viszont strapabíró, úgy ahogy az elődjei, megérné rá összespórolni, sokkal jobban, minthogy vegyél 72-ért egy külön bedálszettet.
De azért köszönöm a választ.
Spoiler!
Spoiler!
Szerk.: Rátaláltam magára a rugóra [LINK] ami nekem eltört. Amennyibe kerül rögtön kettőt rendeltem belőle mert így is többe kerül a kiszállítása.
Ma megérkezett a rugó a T150RS gázpedálja alá, és meglepetésemre szintén 2,4mm-es. Be is raktam, belőttem saccra a potmétereket egy a neten található videó után,majd pár csavarral összefogattam. A rugó szépen és jól tette dolgát, így összekötöttem a kormánnyal, majd beüzemeltem a kormányt. Elsőnek nem ment a fékpedál de a gáz potmétert eltaláltam. Újra szétkaptam, de semmit nem láttam, így úgy szétkapva a pedált újra bekapcsoltam a kormányt. Így már ment a fék is, de annak potméterét egyszerűen nem bítram beálítani, mert a control panel-ben vagy alapból volt fékhatás mikor összefogtam, vagy nem ment fel a jel a féket rajzoló ablakban. Végül úgy raktam össze hogy egy kicsot rátartott a fék, tehát annak ablakában jelzett hogy már nyomva a fék. Így kikapcsoltam a kormányt, mert egyéb dolgom volt. Amint újra a kormányhoz jutottam, nem csináltam a pedállal semmit sem, csak újra bekapcsoltam. Szokás szerint a kormány kalibrálta magát, de eltűnt a fék rátartás is tehát valószínűnek tartom, hogy a pedél potmétereit is kalibrálta, mert mint írtam beállt a fék és a gázpedál is, mert most mindkét pedál egy pici mozdítás után reagál, és tetőzik is pedál koppanásánál.
Problémám a következő lenne. A monitor hdmi-vel van csatlakoztatva a géphez. A tv-t is szerettem volna rákötni másodlagos képernyőnek. ehhez rendeltem egy DVI-I / HDMI adapter a videokártyához - onnan hdmi kábelellel a TV-ig.
VISZONT a gép nem is meri fel a tv-t semmilyen formában. Rossz lenne az adapter? Vagy mi lehet szerintetek?
Próbáld ki ha tudod, hogy a gépből HDMI kifelé, adapterbe és a monitor DVI-I-be be, van-e kép a monitoron. Ha van akkor csak ebbe az irányba működik az az adapter és a másikba nem...
Ezt találtam így hirtelen, ez nem lenne jó?
https://edigital.hu/hdmi-kabel-csatlakozo/equip-hdmi-dvi-kabel-aranyozott-2m-p176371
[LINK]
[LINK]
Mert én film/sori/jutub stb helyett ezt egy okosítóval oldottam meg a hosszas kábelezés helyett.
i5 10400F jó deal most, mellé meg mondjuk valami B460-as deszka.
Nem vagyok biztos benne hogy AMD-nél is , de nekem ha megy mind a 2 m.2-es port akkor letilt 2 satát.
próbáld meg másik sata portokban a HDD-k et.
Szerk: Köszi, így már működik!
Valami okból kifolyólag amikor elindítom a gépet, egyre többször fordul elő az, hogy a képernyő beáll takarékos üzemmódba és nem jeleníti meg a képet. Mi lehet a probléma? Mert párszor leállítom tápból a gépet, majd elindítom s működik rendesen. A képernyőt nem tudom kikapcsolni, mert a gombja megadta magát.
Pl. ha be van kapcsolva a gép s az inaktivitás miatt elsötétül a monitor akkor ha megmozdítom az egeret, egyből megjön a kép.
Viszont amikor bekapcsolom a gépet a képernyő sokszor power saving módba áll. A videókártyám jó pedig, a DP kábel is jó...ötletem nincs mi lehet a probléma. Garanciából, meg pont 2 hónapja futtam ki 😀😉
Azóta amikor kikapcsoloma gépet simán átmegy pihenő módba ( mikor narancssárgán villog) és amikor bekapcsolom megjön a kép. ( legalább is eddig megjött mindig)
bios, driverek friss, windows clean installált, annyi hibát követtem el, hogy volt network kapcsolat mikor telepítettem, szóval a win lehúzhatott valamit, ami nem kellett volna.
valaki tapasztalt-e már hasonlót?
Én igen, nekem is nagy ritkán előjön, de volt mikor sürün! 😀 elsőnek is rakd fel a legújabb bios frissitést.
Nekem utolag kiderült nem a Ryzen platform volt a ludas, hanem a hangdriverek össze akadása.
Én is márciós óta küzköttem vele, szóval a géped tökéletes. Idle állapotban kifagyot google chrome böngésző alatt, én se tudtam mire vélni.
az alaplap alján van 2 extra sata, gondoltam jó lesz oda a 4., mert annak L-csatlakozója volt, de hát az úgy néz ki, nem erre lett kitalálva.
azért köszi a tanácsot 😃
Spoiler!
Már egy ideje szenvedek attól, hogy valamiért nem éles a kép se játékban, se azon kívül.
[LINK]
[LINK]
Valamiért a betűk körül "zajos", és nem tudom, hogy miért. Próbáltam már mindent beállítani az nvidia control centerben, de nem segített. Remélem tudtok segíteni, hogy mi okozhatja ezt.
Januárban vagy Februárban tervezem megvenni az első asztali gépem, eddig egész életemben laptopjaim voltak, és van pár kezdő kérdésem.
-Mivel a gép főként zenélésre lenne használva, ezért inkább a processzoron és a RAM-on lesz a hangsúly, és mivel nem igazán lenne pénzem egy normális videókártyára (amit majd a jövőben amúgy vennék), ezért először egy GT 710 2GB-ot vennék bele. Ez a videókártya mire lenne elég? Maximum csgo-val és euro truck simulator 2-vel játszanék ameddig nem veszek normális kártyát, ezeket hogy vinné alacsonyabb beállításokon? (mostani laptopomon van kb 25-40 közötti fps csgo-ban, gondolom ennél azért több lesz)
-A másik kérdésem gépházakkal kapcsolatos. Milyen gépházat ajánlotok 30 ezer körül? Ha indokolt, akkor nagyon maximum lehet 40 ezer. Olyan kéne aminek jó a szellőzése, nem megy bele a por stb, és masszív, minőségi az egész. Micro ATX alaplapot akarok bele, átlátszó oldalt, előre 2-3 beépített ventilátort, hátulra 1-et, illetve a tetejébe férjen bele 2 darab 12 centis venti.
Vagy vegyed a procit integrált vga-val.
Ha nem lépnek semmit akkor fogyasztó védelem/békéltető testület.
Na meg szezon van úgyhogy tuti el vannak havazva, sajnos más üzletben sem feltétlenül állnak jobban a panaszoshoz ilyenkor, csak a vevőhöz.
Spoiler!
És ezt nem sablonból mondom, nálunk volt anno hogy egy telefont elhagytak a samu szervizben, vagy hogy a huawei meg se érkezett, vagy vissza nem jutott, a sim kártyát bennehagyta a tulaj aztán elhagyták valahol.
Huaweinél szintén volt aki 4-jére szervizeltette ugyan azt a telefont garidőn belül, és az 5. szerviznél levásárlást/készülékcserét kért, és nem engedtek neki, majd a 'közbenjárásommal' a békéltető testülettel kb 2 hónap után elérte hogy levásárolhatta a készülékárat.
razor123
Naprakész a Hd Sntinel? Az az a legfrisebb van fent? ha nem akkor frissítsd, mert sokszor a régi fals adatokat adhat, bár az a HDD nem mai darab így a régebbi is lehet jól informál, de biztos ami biztos én ránéznék a legfrissebb verzióval.
Szóval kártya értéke bolt írta emailbe 72.000 ezer ft . Viszont én khm 30 valahány ezerért vettem . Azt írták ha nincs ilyen kártya raktáron akkor adnak vele egy szinten azonos teljesítményű kártyát vagy még jobbat de nekem elég egy szinten lévő kártya is . Szóval ilyenkor mi van . Mármint hogy én vettem 30k ért a kártyát de az értéke 72k . Gondolom a bolt nem fog csak ugy ingyen hozzá adni akár 30 ezret és nee itt van egy másik mert azzal ők járnak nagyon rosszul . Viszont egy rx 550 vagy 1030 nincs egy szinten egy RX 470 kártyával . Szóval ebbe a helyzetben ilyenkor mi történik ? Mert hiába ér a kártya 72 ezret ha én csak 30k adtam érte mert le vitték az árát .
Lenne egy olyan problémám, hogy a jelenlegi internetem 100/10-es sebességgel bír. ( Speedtesten is ennyi, néha még egy kicsit több is )
Viszont ha a 100 megabit-ből mondjuk 40-et használok mert tölteni akarok valamit miközben játszok, akkor el kezd felszökni a ping és a packet loss, és ez miatt nagyon rossz lesz az internet, ha játszom, vagy valami hasonlót akarok csinálni.
A Streameléssel ugyan ez a helyzet. 10 megabit a feltöltési sebességem, de ha 4000 vagy 4500 as bitrátával próbálok streamelni, így 450 kb/s-et elhasználva a sávszélességből, akkor már megint rossz lesz a ping és a packet loss. Ezt mi okozhatja? Lehetséges hogy a router nem tudja normálisan kezelni az internetem? ( nem mai model ). Vagy esetleg a szolgáltató csinál valamit rosszul? Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Viszont azt furcsállom hogy egy ismerősöm, akinek csak 7 megabit a feltöltése, tud streamelni 5000 bitrátával minden gond nélkül, nem hal le az internet. Én nem. Pedig nekem 10 megabit a feltöltésem.
Adott egy Monitor és egy TV. A monitor hdmi vel van csatlakoztatva a géphez, a TV-t pedig vagy display/hdmi átalakitóval szeretném használni.
A kérdés az lenne, hogy hogyan kell beállitani azt, hogy a 2 eszközön ne ugyanaz a kép jelenjen meg? (Tehát pl az egyiken egy filmet inditanék, míg a másikon külön ablakban futna egy játék )
Köszönöm.
Edit: szórakoztam vele kicsit, azt vettem észre hogy amikor megy a gép, szerintem túlságosan gyorsan pörögnek a ventik, plusz a gépházon a kék ledje a tápnak egyáltalán nem világitt holott kellene neki. Én tápra gyanakszom hogy valami elsz.rodott vele, az a baj nincs másikam hogy kipróbáljam megy e másikkal, vagy esetleg még az alaplapnak lehet baja? Nem tudom.
200 ezerért szeretnék össze rakni egy fél gépet játékra.
Vga van gtx 1070 ti. Ez mellé szeretnék procit ramot és lapot!
De lehet olcsobb is.
MSI B450 Tomahawk Max vagy MSI B550 Tomahawk
Crucial Ballistix 3200 CL16
Lehet rá alapozni, de vannak rossz napjai mikor alacsony értéket határoz meg, elég random. Én speciel nem használom.
Az M.2 csak egy form factor, a kérdésed valószínűleg arra irányul hogy megéri e az NVMe SSD játékhoz. Utóbbira a válasz az, hogy nem mivel egy M.2 SATA-hoz képest nincs érdemi gyorsulás játékok alatt, az NVMe előnye csak munkában jön elő.
Első nekifutásra ennyi tippem van.
Az volna a legjobb ha szervízbe vinnéd, ott a hardveres részét le tudnák ellenőrizni.
I7 6700-hoz találtam egy alaplapot ami 24+4 pines tápcsatit kér,de ilyen tápegységet nem találok.
Tudnátok segíteni?
Nagyon megzavart ez az írási mód,gondoltam külön feltűntetik,hogy 20+4 illetve 4pines CPU csati kell.
Az alany egy FX8350, amihez jelenleg van egy gyári és CM Hyper 103 hűtő. Utóbbi valószínű elég is lesz, de kiszeretném próbálni ezt a megoldást is. Gépház még nem fix, de eddig a Cougar MX410 a legesélyesebb. Az RGB bullshit téma nem igen érdekel, ha van rajta, van, ha nincs, akkor nincs.
Túl komolyat nem érdemes rá venni, árat nem írtál szóval nem tudom mennyi a határ:
[list]Enermax Liqmax II 240
Cooler Master MasterLiquid Lite 240[/list]
Csak úgy lejebb zuhant a merevlemezem kondiciója egyik napról a másikra... miért lehet ez?
Na most ezt mit takar?
Szerk: Tudom, van átalakító, de az olyan brah
Valami olcsó logic gépház
ASRock h81m-vg4
GT 1030 2gb (tudom hogy nem egy erőgép de csak minecraftra kell meg robloxra a gép)
Pentium g3220 2 mag 3ghz
Lc power táp de majd bevizsgáltatom egy szervíz be hogy hány wattos.
Ebben a gépben ha a ramot bővíteném 2x4gb-ra
És vennék bele egy i5-4440
Akkor nem crashelne a Minecraft? Én a ramra tippelek amiért crashel de akkor már proci se árt.
Remélem tudtam segíteni.
I5-4590
Bq System power 8 425w
Tegyél bele annyi RAM-ot, aminnyit bír az alaplap (meg a pénztárca. max. 16GB. Itt a lista, hogy miket szeret az az alaplap: [LINK] ) Engedélyezni kell, hogy használhasson annyi ramot, amennyit elér, mert alapból korlátozva van. (Nem tudom pontosan hogyan kell, annak nézz utána, vagy lehet itt valaki segít a Minecraft topikban, de ha jól emlékszem, valamilyen launcherben lehet állítani, vagy a futtatáshoz kellenek argumentumok.)
A processzor mindig jó, az tényleg nem árt, de itt a RAM az, ami fontos. A VGA mindegy, ráadásul a 1030 egész jó sima HD monitorhoz. Persze lehet erre is költeni, de tudjuk, hogy egy PC a világ pénzét is be tudja nyelni, ha az ember nekiáll fejlesztgetni... 😀
Viszont így előre gondolkodva porciból is inkább i7 kellene, mert úgy már lesz egy AAA-s játékokhoz is jó belépő szintű gamer gép lépésenként.
Az miért van hogy ha tv-re állítom a képet és nem tudok felbontást állítani?
Rx580 8 gb- a kártya. A tv:LG UK 6300 MLB. Se játékon belül nem engedi se játékon kívül.
Alapból 1920*1080-ba van a felbontás. Se lejjebb se följebb nem lehet állítani.
A sima monitoron tudok állítani felbontást.
Mikor nvdia kártyám volt nem volt ilyen probléma.
Mi miatt lehet hogy ha OC módba rakom a kártyám az Asus Tweak programjávab akkor konkrétan kifagy a játék? Zöld képernyővel. Táp? Gondolom ilyenkor kitolja a power limitet.
Plusz az gáz ha a egy ágról meg 8+6 pin?
De lehet más a gond: kártya nem bírja, táp mégiscsak kevés, még ha az ajánlott 450-es is.
Kerülő megoldás: ne húzd, de gondolom az nem opció.
Esetleg ha tudsz kérj valakitől egy combosabb tápot, pl 500W+osat és lesd meg azzal is...de 50 MHz OC-ért, kb 3%+, új 500W-os tápot venni nem biztos hogy érdemes, ami alsó hangon is 30.000+...
---
Engine Clock – OC Mode : Max. 1670 MHz (Játék órajel**) / ~ 1770 MHz (Turbó órajel*)
Engine Clock – Gaming Mode : Max. 1670 MHz (Játék órajel**) / ~ 1750 MHz (Turbó órajel*)
Ez nem OC csak parasztvakítás...komolyan max 100MHz és már OC-nak van kikiáltva. Alig 6%, kb 2-5 FPS.
Alapból akartam új tapot venni és új házat is. Szóval itt az ideje. Aztán remélem nem a kártya a hibás.
[LINK] 34790.-
Nem érdemes tápon spórolni.
Talán még ez is segít neked:
[LINK]
A merevlemez mostanában sokszor 100%-on pörög mostanában úgyhogy nem csinálok kb semmit rajta,múltkor kék halált kaptam miatta és akkor nagyon hangos volt.
A Hard Disk Sentinel nevű program szerint semmi baja...de én nem tudom kezdek aggódni hogy nincs rendben vele valami.
Sok program lefagy/kifagy megáll nem válaszol...
A csatlakozót t kicseréltem azóta kék halált nem kaptam...
Se kékhalál,se fagyások.. úgyhogy igazából szerintem megoldott. Viszont itt hagyom a posztot hátha valakivel hasonló történik..
Windows pakolászik. Ekkorra van "időzítve" a a defrag és egyéb lemezkarbantartás: sokáig nem nyúlsz hozzá, akkor nekiáll, tehát ez nem hibajelenség szerintem. Illetve lehet, de nem perdöntő.
Túl jó a hűtés a Kazánban, vagy wtf? 😂
Szerk.: Már csak 4 😂
Erről az SSD-ről mi a véleményetek? : SAMSUNG 1TB 870 QVO SATA 3 2.5" MZ-77Q1T0BW
Játék lenne rajta leginkább.
Előre is köszi a választ 😀
[list]Crucial MX500 1TB[/list]
Win 10 van a gépemen. Microsoft edge--t (explorer) használok. Csak az a böngésző van rajta. Nem engedi, hogy letöltsek valamit, konkrétan semmit. Próbáltam a chromot, operat letolteni, de nem engedi. Azt irja, hogy sikertelen virusellenorzes. Mi tévő legyek???
Rátettem a chrome ot, de akkor sem engedi.... Próbáltam a beállításszerkesztőben átállítani valamit, a Microsft tanácsára, még most szem műkszik. Tudsz segíteni???