Túlmelegszik a gép mit tegyek?
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Előtte is ennyire melegedett, amennyire nem nevezted meg ezt a hőt,ill mi van ha csak egy vírus okozza?
Alaplapom: Asrock N68-S3 UCC. Amúgy lassan 3éves gép akkor még talán ez jónak számított, most se értek hozzá, de azért jobban mint akkor, és ez nem egy általam összerakott gép volt, hanem egy ott dolgozó tette össze valószínűleg kifutó szériás alkatrészekből 😞
Illetve a 9%os Maxtorom volt 60fok fölött, az is működött még, 2 villámcsapás után is, szoval elpusztíthatatlan.. le lett cserélve egy nagyobbra, úgyhogy most a szekrényben porosodik.
@Adamvokmage: a VGAd elég gyenge.. igazából ennek nem sok köze lenne hozzá.. újrarakva volt a géped? normálisan vannak felrakva a driverek? nem terheli közben semmi? nem full vírus az egész?
A HDD 50 fokosan szerintem rengeteg.. nekem 36 fok fölé SOHA nem megy.
Mondjuk ez újraindulást nem feltétlenül okoz, habár ha sokat hibázik, akkor okozhatja ez is.
ilyen megállás vagy VGA, vagy CPU szokott lenni..
VGA: Asus Sapphire 6770HD
TÁP: HKC SZ-400R
CPU-GPU-knak is ~100° a vége papíron, az egy dolog, hogy kibírják, de lényegesen hamarabb fognak megpusztulni a cuccaid...
CPU-GPU újrapasztáz, házventik, ház oldala levesz, vagy ház áthelyezése szellősebb helyre, stb...
Nem sülsz meg mellette?😃
Amikkor nagy meleg volt 80-85fokos volt a vga, a lábam szőre le égett.😃
(De nekem le van véve az oldala)
Spoiler!
amugy sose tudtam hogy ilyen meleg a helyzet odabenn, mikornem egyszer leállt a gép watchdogs közben, utána megnéztem mondom ***..vettem is egy proci hűtőt, VGA ventilátorára meg majd adok egy kis kakaót a CCC-ből. 😃
remélem lejebb megy, igazából csak a procit féltem, aztmondják a VGA-nál még nem baj a 90fok, de még a 100se nagyon
Igen vírusirtó az már megy,mert talán pont tőled olvastam ezt a javaslatot lejjebb
HDD 50 fok volt 20 perc aida 64 után
Bár lehet hogy csak én vagyok ideges hiszen eddig csak
Watch dogs és Forest közben jelentkezett ez.Wolfeinstein közben nem
Szerk.Valószínűleg nem videokártya vagy processzor túlmelegedés a gond.Elkezdtem volna játszani,és amikor betöltött volna játék akkor egyből újraindult a gép.Ekkor 40 fok környékén voltak a dolgok.
Csak akadozott az egér,meg úgy minden,de gondolom ez a terhelés miatt.
Játék közben szabályosan újraindul.Gép ki,majd semmilyen beavatkozás nélkül újraindul.A tápom gépnél le van írva,de így most nem tudom a nevét.
Asszem a venti 80%-on ment a teszt alatt. 3000 volt a fordulatszám elvileg.
Már múltkor gyanakodtam a tápra,mert miután szétszedtem és összeraktam a gépet akkor állandóan újra indult.Talán a 24 tűs csatlakozó eltávolítása és vissza helyezése oldotta meg a problémát(arra gondolok ami az alaplapba megy)
Sajnos másik tápom nincs és jó lenne biztosra menni a dologban,mielőtt csere lenne.
Processzor nem.A VGA volt lejjebb véve,de az is vissza lett állítva alapra.
Nem kékhalál? Újraindul? Mert akkor a táppal lesz a baj (bár fura, hogy a teszt végig ment, de ott folyamatos a terhelés, míg játékokban változó, egy nagyobb effektnél hirtelen többet kér, aztán bumm.) Milyen tápod van?
A VGA végül is még tűrhető.. de azért próbáld meg azt, hogy manuálisan feljebb csavarod a ventilátort (ati catalyst/overdrive menü alatt találod)
Ha így nem jön elő, akkor nem a hőfokkal van a baj, ha viszont előjön, és nem kékhalál, hanem kikapcsol, akkor a táppal lesz a baj, valószínűleg.
Szerk: Megnéztem, annak a Chieftec-nek bőven elégnek kell lennie.
Véletlenül nincs húzva valami? De ez a leállás nekem fura..
20 perc aida 64 után
proci 72-73 fok
vga 85
Indítsd el az everest vagy valamilyen más program stabilitás tesztjét (erúsen ajánlom az aida 64 nevű programot, mert ez a GPU-t is izzasztja rendesen)
és nézd a hőfokokat. Procinak a 70 már nem annyira jó, de nekem is annyi körül van terhelten, és nem kapcsol ki (90 foknál throttlingol)
Ha csak játéknál jön elő, akkor gyanús, hogy a VGA süledezik!
Szóval ha elkezdek játszani egy idő után a gép újraindul.Proci hűtő volt cserélve a napokban. Artic freezer 13 talán. De még mindig fenn áll ez a probléma.( max terhelésen 70 C°-fok körül mozog én ezt nem találom magasnak).Gép két hete volt kitakarítva,de ezelőtt kezdte el ezt csinálni.
Valami tanács?
A válaszokat elöre is köszönöm!!
Köszönöm a gyors válaszokat! nagyon rendesek vagytok!
nekem egyszer egy alapos portalanítás oldotta meg a tulmelegedést
A válaszokat elöre is köszönöm!!
Tisztítás,pasztázás....Esetleg egy másik táppal megpróbálni elindul-e.
Adott egy Abit KV7 típusú alaplapom. 2 évet a padláson töltött becsomagolva. Tegnap beakartam üzemelni, de amint elindítom kb 5mp-el később le is áll, mert túlmelegedést észlel (a speaker hangból tudom), de minden venti rendesen megy... BIOS reset se oldott meg semmit se, kivettem a RAM-ot és a VGA-t meg minden mást csak a CPU maradt és úgy is lekapcsolt. Szerintetek mi lehet a gond? 😞
GPU-z be van olyan be álitás a szenzor ami mutatja a C fokot
Lényegében azt szerettem volna megkérdezni hogy a hűtést pasztázzam újra vagy a tápot kellene kicserélni,mert ha minden hardvert leszedek....ami marad:
ALAPLAP,PROCI,TÁP. megy nem melegszik, de ha bekötöm a táp 2.csatlakozóját a cpu-s kábelt akkor felmelegszik.....Mi lehet a gond?
Nvidia spp
spp temperature: 60°kézzel észleltem majd diagnosztikai program is kimutatta.
És a vga hőmérsékletét meg lehet valahol nézni meddig bírja?
VGA:Nvidia Geforce Gt 635 2Gb