Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
Z170-enben húzható a K-s proci míg H270-enben nem hiszem. Ha K-s procit tervezel egyértelműen Z170, vagy Z270 lap illik alá.
0
0
0
0
bassus16 avatar
a z170 jobb mint a h270?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Persze, jó lenne, de ilyen árban én inkább Z170-es deszkát vennék.
[LINK]
0
0
0
0
bassus16 avatar
i7 6700 alá jó lenne?
[LINK]
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ehhez mit szóltok?
Vagy nézegessem a ddr4-es lapokat? Úgy vettem észre játékoknál nem sokat számít, hogy ddr3 vagy ddr4. Inkább mintha a programoknál lenen javulás a magas Mhz-ek miatt.
[LINK]
0
0
0
0
xsebix avatar
Ha mar ilyen procit meg olyan kartyat tervez az ember akkor azert elvarhatja az ember az ultrat is , de en se esek ketsegbe, ha eppen egy picit lejjebb kell vegyem a graft, bar eddig szerencsere nem volt ra pelda.. 😀

Ha otthon lennek lehet le is csapnek ra arra az 5820K-ra tenyleg nagyon jo vetel! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Csak az 5820k-hoz drága a lap.
A 7700 mellé mehet h170/270 z170/270 vagy egy jobb b150/250-es lap is.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Használt játszik természetesen.
77k az pedig nagyon jó ár érte.

xsebix: Nekem nem fontos az Ultra beállítás. Az a lényeg, hogy 1080p, High + FXAA. Ennyi bőven elég nekem. 😀
70-ért láttam 7700-at is. Van választék most. 😃
0
0
0
0
xsebix avatar
Nekem pont I7 4790k + Gtx 980Ti paros van es full HD ultra beallitasokhoz kb 90%ban eleg a stabil 60fps-re legalabb, de inkabb az 1070et tennem melle jol fog jonni a +2 gb vram szerintem en is lecserelem a mostanit, meg varok , ha ugy beesik az ara vagy latok egy jo ajanlatot akar 1080 is lehet belole, de meglatjuk ezt meg.. Ugyh en batran merem ajanlani a 4790K-t. 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Az a baj nem igazán igazodok el ott az alaplapokon. Milyen chipset meg ilyenek.
1150-nél tudom, hogy a z97/h97-esek egész jók. 1151-ben meg nem igazodom el.
ha tudsz ajánlani valami ***a kis lapost akkor szerintem beruházok egy i7 7770-ra.
Egyébként a pakliban benne van még az 5820k is.
0
0
0
0
Puffin avatar
bassus16: jó a 4790k, de ha újan tervezel gépet venni akkor a helyedben már 1151-re építenék.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Tanács kellene.
Alaplapot és procit szeretnék venni a közeljövőben és gondolkodom, hogy 1150-es vagy 1151-es foglalat legyen.
1150-ben i7 4790-en gondolkodtam 1151-ben meg i7 7700-ban. 1151-ben nem tudom milyen alaplapot érdemes venni ami elég lenne akár a k-s 7770-hoz is.(30-35 max)
Nem szívesen váltanék ddr4-re ha nem muszáj. Ahogy nézegettem nem sok különbség van i7 4790k és 7700k között.
Akinek esetleg van i7 4790k-ja az írhatna róla pár jó szót. 😃 Mellé egy gtx 980 ti vagy 1070 lesz egyszer.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Gerdzso: Én sem kapkodnék a cserében feltétlenül. Nekem 8350 van és ugyan konkrétan 1060-al nem próbáltam, de 980-al igen és ahhoz is elég volt. Ha most az új VGA mellett nem pörög a processzor 95-100%-on, akkor nem érdemes még cserélni, vagy akár húzhatod is egy kicsit a CPU-t, ha kevésnek bizonyul. De ha kevés is, akkor is érdemes tényleg kivárni az olcsóbb Ryzeneket, hogy mit tudnak és főleg mennyiért.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Rendben, köszi. Ránézek ezekre.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Nemrég vettem 1060-at, szóval kártyacsere nem lesz.
Egyáltalán van értelme nagyobb procira váltanom?
Jelenlegi: AMD FX-8320 3.5GHz
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Sziasztok!

Nem igazán vágom ezt a témát így gondoltam rákérdezek. Van ez a két proci, utóbbit én egyértelműen jobbnak látom, mégis egyárban vannak, miért? 😃

Intel Core i7-4790K 4GHz LGA1150
Intel Core i7-7700K 4.2GHz LGA1151
Ezekről mi a vélemény melyik a jobb?
(Arma 3, DayZ.. stb)
Vagy lenne erre jobb megoldás is? (GTX 1060 mellé)

Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Legpuska
0
0
0
0
Andris18 avatar
RgT10: nem tudom mihez szeretnéd hasonlítani árban vagy teljesítményben az i5-4590-et de ha érdekel nekem olyanom van 2 éve és teszi a dolgát, egyszer sem volt okom panaszra 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
RgT10: A 4590 is tökéletesen megfelelő, főleg, ha jó árban van. Nincs nagy teljesítménykülönbség az újabbakhoz képest sem. Generációnként csak pár százalék, szóval csak emiatt nem érdemes újabbat venni felárral.
0
0
0
0
no avatar
üdv mindenkinek szerintetek megéri egy i5 4590 megvétele alaplappal együtt mostanság vagy inkább újabbat vegyek (Az i5 4590 és alaplap használt de jó áron van) ?
0
0
0
0
no avatar
Teljesen új gépet szeretnék összerakni.A mostani gépemben ddr2-es ram van az alaplapon pedig 775-ös socket van,szóval mindenféleképpen 0-ról kell felépíteni az egészet.Esetleg a videokártyát tudnám átrakni,de a HD7770 se egy mai darab.
Azt néztem,hogy a Kaby lake processzorok szerintem majdnem teljesen ugyanazt tudják,mint a Skylake,annyi a különbség,hogy a fogyasztást kicsit lejjebb tolták.
Szerintem június-júliusig még nézelődök,meg várok rá,aztán addig hátha kicsit lejjebb mennek az árak,május végén az R5 is kijön.
0
0
0
0
Hunork avatar
Adamsfamily: kérdés, hogy teljes rendszert fejlesztesz-e? Mert ha van "kellék", akkor az i5-6600 teljesen jó, vagy az új Kabylake, bár annyival azért nem lett fergeteges. Ha viszont új rendszer van kinézőben, akkor valóban érdemes a Ryzen felé tekinteni. Utólag én is szomorkodom, hogy nem vártam még fél évet...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Adamsfamily: Tényleg érdemes lenne megvárni a Ryzent. Ahogy kinéz, megint az lesz, hogy nagyjából fél áron megkapod ugyan azt a teljesítményt. (Vagy ugyan azon az áron a dupláját, kinek hogy...) De azért várd ki az első igazi teszteket is, ne csak az egy-két hetet a megjelenésig, ahol független tesztelők tesztelik többek közt játékok alatt is. Amúgy az i5 bár nem rossz és elég is alapvetően, de azért manapság a játékok döntő többsége 8 szálat kíván és nem mindig elégszik meg az i5, - amúgy vitathatatlanul erős - 4 szálával.

krutka: Valahol olvastam mostanában, hogy nem várható az, hogy lejjebb fognak menni a közeljövőben a RAM árak.
0
0
0
0
krutka avatar
Főleg, hogy amilyen RAM árak vannak mostanában, erősen ajánlott a várakozás 😃
0
0
0
0
gaborw avatar
Mindenféleképpen érdemes 1-2 hetet várni az Amd Ryzenre, mit tudnak!
0
0
0
0
no avatar
Hello!

Az érdekelne,hogy milyen processzort érdemes manapság venni,amivel azért elég jól elmennek magas beállításon mondjuk full hd-ban a játékok?
Eddig arra gondoltam,hogy egy 8gb-os rx 480-ra ruháznék be és olyan alaplapra,amin 4 ddr4 foglalat van.
260 ezernél szeretném majd meghúzni a határt gépösszerakásnál.
Az érdekelne,hogy egy i5-ös processzor mennyire állja meg a helyét és melyik a legjobb ár/érték arányban,illetve megéri-e várni,hogy esetleg az amd új processzorai mit tudnak?
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
djsiegfried:
4790 jobb lenne abba a foglalatba, az már haswell refresh, nincs hűtési gondja.
[LINK]
0
0
0
0
djsiegfried avatar
i7 4770-re esett a választás végül. Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Hunork avatar
Korábban írtam is, hogy csak DDR3L a jó, ha nem DDR4. Vannak gyártók, akik árulnak combó lapokat, melyekben van 2-2 DDR4-DDR3 slot, de nagy összeget nem tennék rá, hogy soha nem lesz gond. Az Intel a sima DDR3 használatát NEM javasolja. (bár ettől még igen furcsa, hogy az alaplapgyártók ilyen merészek) PL: [LINK]
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
nem ajánlott, a ddr3-as ramok magasabb feszültségen üzemelnek, mint a 4-esek, ezzel tönkre teheti a proci memóriavezérlőjét, ami nem épp kellemes dolog.
0
0
0
0
no avatar
De kezelné a sima DDR3á-mat a proci? Az alaplap amit kinéztem az kezeli, de a proci képes lenne rá?
Mert a proci oldalára DDR3L van irva sima ddr nincs.
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát ezt te tudod. Azt ne felejtsd el, hogy a 6400T 2,2 GHz-ről indul, és max 2,8 GHz a cél, míg a normál 6400 2,7 és 3,3 GHz. És akkor kell DDR4 vagy DD3L memória is!
0
0
0
0
no avatar
Alaplapra+procira 65000 a keret.
Gondolkodtam 1 i5 6400T-n LeC oldalán 😃 AZ most 40 ropi 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Igen, az az i3 nagyon jól sikerült. Mégis csak Skylake, DDR4 memóriát használ, és még lehet vele matatni. Arra figyelj, hogy ha Skyalake, akkor garantáltan csak DDR4 vagy DDR3L memóriákkal működik biztosan! De ettől még az i5 4440 is remek jószág. A Skylake a jövő, BIOS frissítés után minden alaplap (remélhetőleg) támogatja a Kaby Lake procikat is.
Kérdés: milyen géped van, mennyi ez erre fordítható keret?
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Processzort szeretnék venni, de nem tudom melyiket vegyem. I5 4440 v inkább már Intel I3 6300? Tudom h mas tokozas, stb stb..csak neztem pár tesztet és némely esetben ott van az I3mas a szeren 😀 c2q 8300 van most nekem.
Válszokat köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Helló, Amd fx 4320 vagy i5-4440 a jobb?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Köszönöm srácok a sok infót! Akkor bármelyik socket-et is választom jól járok vele. (1155 vagy 1150)
Abba bízok, hogy megfelelő proci kiválasztásával jobb fps értékeket fogok elérni, mint a jelenlegi FX8350-esemmel. 😉
0
0
0
0
Hunork avatar
Tudom, én is azt írtam, hogy az idő múlásával! 😉 Most elmehet aránylag normális áron, de később már az amortizáció nagy lesz...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azért egy 1155-ös i5 vagy i7 procival szerelt gépet még egy darabig könnyen el lehet passzolni mert mai napig jól megállja helyét.
Inkább a 775-ös csoportot tenném inkább a manapság már egyre nehezebben eladó sorolásba. Igaz tudom hogy egy Core1Quad 9550 is ami egy kicsit túl van hajtva nem kis teljesítményre képes, de azért azt már egy Haswell i5 megelőzi simán. Én 6. hónapban álltam át 775-ről szintén 9550-es processzorral szerelve. Nem volt gond azzal se, de addig adtam el míg lehetett érte valamit kapni.(Persze ha nem az N260-assal hanem a már azóta lecserélt 660-assal adtam volna plusz 15-öt rárakhattam volna.)Most viszont szerintem már a 660-assal sem biztos megkapnám érte azt amit akkor a 260-assal kaptam. Sajna az új alkatrészek megjelenésével a régi platform ára használtan drasztikusan tud csökkenni.
0
0
0
0
Hunork avatar
Egy erős i7 1155-ös CPU nagyon jó a játékokhoz. Amiben a Lake előnyt élvez: kevesebb fogyasztás, jobb IGP, és persze azért itt-ott gyorsabb, jobb, de ha csak ezt nézzük, akkor egy K-s i5 vagy i7 tökéletes játékra egy erős VGA-val. (persze ilyenkor felmerül, hogy az idő múlásával egyre nehezebb lesz normális áron megszabadulni egy 1155-ös rendszertől)
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Játékos szemmel nézve, elavult már az 1155-es és az 1150-es socket? Vagy még mindig labdába rúgnak?
Köszönöm a válaszokat előre is. (Nézzétek el nekem légyszi a hülye kérdést, eddig csak AMD-m volt )
0
0
0
0
Puffin avatar
Elég a sima verzió is.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
I7 4790 vs I7 4790k
Ha 1 évig szándékozom nagyjából használni, és nem akarom egyáltalán húzni, akkor megéri a felárat a párral több megahertz miatt a K verzió? Ha 60 fps-ben gondolkozunk, rosszabbul optimalizált játékok környezetében.
0
0
0
0
DjarumBlack avatar
Köszönöm a válaszokat akkor várok a zenre
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hát oda nem árt egy normális modem, gigabites router (Na nem Shinghuay Bros féle...) meg egy 10/100/1000es ethernet adapter sem. (Elvileg a legtöbb korszerű alaplapban ez már alapfelszereltség, de nem árt utánanézni). Na meg ja, az adattároló lehetőleg gyors legyen. Spoiler!
Aztán már csak bízni kell benne, hogy a kívánt szerverek ki is tudnak szolgálni majd lehetőleg a teljes sávszélességen
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
DjarumBlack nem olcsóbbak az amd lapok
olcsón vannak nagyon jó intel lapok is
pl az én lapom most 12e-FT és nagyon patent

de én is azt tanácsolom várd meg a zen-t hátha jó lesz bár sztem pl most egy i5 6500 i5 6600-al sem járnál rosszul
és am a processzoron nem nagyon szabad spórolni inkább várj +1-2 hónapot és akk van jó procid meg vga-d
0
0
0
0
Dani46 avatar
Eleve nem könnyű kihasználni azt a netet,nem hinném hogy a proci limitálná,sokkal inkább hogy milyen rútered van,merevlemez amire töltesz,azokkal sokkal elöbb korlátba ütközöl ha nem tudják azt a sebességet kihasználni.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Jó reggelt
Lehet hülye kérdés , de az i3-6300 processzor tényleg kevés a Digi 1000Mb-os internethez?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció