Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
[LINK]
Vagy nézegessem a ddr4-es lapokat? Úgy vettem észre játékoknál nem sokat számít, hogy ddr3 vagy ddr4. Inkább mintha a programoknál lenen javulás a magas Mhz-ek miatt.
[LINK]
Ha otthon lennek lehet le is csapnek ra arra az 5820K-ra tenyleg nagyon jo vetel! 😀
A 7700 mellé mehet h170/270 z170/270 vagy egy jobb b150/250-es lap is.
77k az pedig nagyon jó ár érte.
xsebix: Nekem nem fontos az Ultra beállítás. Az a lényeg, hogy 1080p, High + FXAA. Ennyi bőven elég nekem. 😀
70-ért láttam 7700-at is. Van választék most. 😃
1150-nél tudom, hogy a z97/h97-esek egész jók. 1151-ben meg nem igazodom el.
ha tudsz ajánlani valami ***a kis lapost akkor szerintem beruházok egy i7 7770-ra.
Egyébként a pakliban benne van még az 5820k is.
Tanács kellene.
Alaplapot és procit szeretnék venni a közeljövőben és gondolkodom, hogy 1150-es vagy 1151-es foglalat legyen.
1150-ben i7 4790-en gondolkodtam 1151-ben meg i7 7700-ban. 1151-ben nem tudom milyen alaplapot érdemes venni ami elég lenne akár a k-s 7770-hoz is.(30-35 max)
Nem szívesen váltanék ddr4-re ha nem muszáj. Ahogy nézegettem nem sok különbség van i7 4790k és 7700k között.
Akinek esetleg van i7 4790k-ja az írhatna róla pár jó szót. 😃 Mellé egy gtx 980 ti vagy 1070 lesz egyszer.
Egyáltalán van értelme nagyobb procira váltanom?
Jelenlegi: AMD FX-8320 3.5GHz
Nem igazán vágom ezt a témát így gondoltam rákérdezek. Van ez a két proci, utóbbit én egyértelműen jobbnak látom, mégis egyárban vannak, miért? 😃
Intel Core i7-4790K 4GHz LGA1150
Intel Core i7-7700K 4.2GHz LGA1151
Ezekről mi a vélemény melyik a jobb?
(Arma 3, DayZ.. stb)
Vagy lenne erre jobb megoldás is? (GTX 1060 mellé)
Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Legpuska
Azt néztem,hogy a Kaby lake processzorok szerintem majdnem teljesen ugyanazt tudják,mint a Skylake,annyi a különbség,hogy a fogyasztást kicsit lejjebb tolták.
Szerintem június-júliusig még nézelődök,meg várok rá,aztán addig hátha kicsit lejjebb mennek az árak,május végén az R5 is kijön.
krutka: Valahol olvastam mostanában, hogy nem várható az, hogy lejjebb fognak menni a közeljövőben a RAM árak.
Az érdekelne,hogy milyen processzort érdemes manapság venni,amivel azért elég jól elmennek magas beállításon mondjuk full hd-ban a játékok?
Eddig arra gondoltam,hogy egy 8gb-os rx 480-ra ruháznék be és olyan alaplapra,amin 4 ddr4 foglalat van.
260 ezernél szeretném majd meghúzni a határt gépösszerakásnál.
Az érdekelne,hogy egy i5-ös processzor mennyire állja meg a helyét és melyik a legjobb ár/érték arányban,illetve megéri-e várni,hogy esetleg az amd új processzorai mit tudnak?
4790 jobb lenne abba a foglalatba, az már haswell refresh, nincs hűtési gondja.
[LINK]
Mert a proci oldalára DDR3L van irva sima ddr nincs.
Gondolkodtam 1 i5 6400T-n LeC oldalán 😃 AZ most 40 ropi 😃
Kérdés: milyen géped van, mennyi ez erre fordítható keret?
Válszokat köszönöm!
Abba bízok, hogy megfelelő proci kiválasztásával jobb fps értékeket fogok elérni, mint a jelenlegi FX8350-esemmel. 😉
Inkább a 775-ös csoportot tenném inkább a manapság már egyre nehezebben eladó sorolásba. Igaz tudom hogy egy Core1Quad 9550 is ami egy kicsit túl van hajtva nem kis teljesítményre képes, de azért azt már egy Haswell i5 megelőzi simán. Én 6. hónapban álltam át 775-ről szintén 9550-es processzorral szerelve. Nem volt gond azzal se, de addig adtam el míg lehetett érte valamit kapni.(Persze ha nem az N260-assal hanem a már azóta lecserélt 660-assal adtam volna plusz 15-öt rárakhattam volna.)Most viszont szerintem már a 660-assal sem biztos megkapnám érte azt amit akkor a 260-assal kaptam. Sajna az új alkatrészek megjelenésével a régi platform ára használtan drasztikusan tud csökkenni.
Köszönöm a válaszokat előre is. (Nézzétek el nekem légyszi a hülye kérdést, eddig csak AMD-m volt )
Ha 1 évig szándékozom nagyjából használni, és nem akarom egyáltalán húzni, akkor megéri a felárat a párral több megahertz miatt a K verzió? Ha 60 fps-ben gondolkozunk, rosszabbul optimalizált játékok környezetében.
olcsón vannak nagyon jó intel lapok is
pl az én lapom most 12e-FT és nagyon patent
de én is azt tanácsolom várd meg a zen-t hátha jó lesz bár sztem pl most egy i5 6500 i5 6600-al sem járnál rosszul
és am a processzoron nem nagyon szabad spórolni inkább várj +1-2 hónapot és akk van jó procid meg vga-d
Lehet hülye kérdés , de az i3-6300 processzor tényleg kevés a Digi 1000Mb-os internethez?