Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kisborda avatar
Szerintetek megéri nekem mostanában venni egy monitort? Lassan fakultáció meg érettségi és arra meg tanulni kéne és akkor meg nem gépezhetek annyit és így nem használnám ki.😕 Tehát vegyek újat vagy elég lesz a mostani is, aztán majd ha komolyan gondolom akkor?
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Rendben, köszi! Valami majd lesz!😀 Jó nekem a 18,5" is!😀
0
0
0
0
thug85 avatar
Amint mondtam, ha az általam javasolt felbontásnál maradsz, akkor akár a 20"-os is jó!
De véleményem szerint számodra egy 19"-os ideális lehet!
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
thug85 írta:
Én nem ajánlom a LED monitort! Volt már hozzá közöm, és ha nem a számára ajánlott felbontáson használod, akkor nagyon pocsék képet tud produkálni!

Oké! És a 19" monitor még jó?
0
0
0
0
thug85 avatar
Én nem ajánlom a LED monitort! Volt már hozzá közöm, és ha nem a számára ajánlott felbontáson használod, akkor nagyon pocsék képet tud produkálni!
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Akkor van még valami!😀 A LED-es monitorok jók? A 19" még jó nekem?
0
0
0
0
thug85 avatar
Nincs mit! Ha tudok szívesen segítek!
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
thug85 írta:
Hát amit még a te kártyád kényelmesen elbírhat, az egy ilyesmi monitor lehet!

[LINK]

Ha találsz esetleg 20"-ost az is jó, de felbontásban nem igazán javaslok nagyobbat!
Ha nagyobb felbontású monitoron kisebb felbontáson játszol mint amit a monitor tud, akkor nem lesz éles a kép!

Rendben, köszi!
0
0
0
0
thug85 avatar
Hát amit még a te kártyád kényelmesen elbírhat, az egy ilyesmi monitor lehet!

[LINK]

Ha találsz esetleg 20"-ost az is jó, de felbontásban nem igazán javaslok nagyobbat!
Ha nagyobb felbontású monitoron kisebb felbontáson játszol mint amit a monitor tud, akkor nem lesz éles a kép!
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
thug85 írta:
Zsolt19892 írta:
Ha veszek egy ilyen FULL HD-s faxa moncsit aminek jó nagy a felbontása, és ha játszani szeretnék akkor nem fog akadozni? Nem lesz kicsi hozzá a vidi karim?

Egy 512-es 9600GT full HD-hez kicsit sovány lesz!
A full HD-ben való játékhoz szükség lenne egy erősebb, legalább 1024mb memóriával rendelkező kártyára!
Tudsz majd a 9600GT-vel is full HD-ban játszani, de az erősen a teljesítmény rovására fog menni!

Értem, köszi a gyors választ! Valahogy én is igy gondoltam! Esetleg bírsz valami nekem való monitort ajánlani?
0
0
0
0
thug85 avatar
Zsolt19892 írta:
Ha veszek egy ilyen FULL HD-s faxa moncsit aminek jó nagy a felbontása, és ha játszani szeretnék akkor nem fog akadozni? Nem lesz kicsi hozzá a vidi karim?

Egy 512-es 9600GT full HD-hez kicsit sovány lesz!
A full HD-ben való játékhoz szükség lenne egy erősebb, legalább 1024mb memóriával rendelkező kártyára!
Tudsz majd a 9600GT-vel is full HD-ban játszani, de az erősen a teljesítmény rovására fog menni!
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
YellowFlash írta:
Tudtok valami jó monitort ajánlani 30-35K körül? "19-est vagy "20-ast.
Köszi előre is! 😆
Szerintem ez nem olyan rossz.[LINK]
0
0
0
0
YellowFlash avatar
Tudtok valami jó monitort ajánlani 30-35K körül? "19-est vagy "20-ast.
Köszi előre is! 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
az épp azért van benne mert olyan jópofa életszerű😂 am nálam a fényerő 90, a kontraszt meg 80, éjszaka meg 0-0, h ne jöjjenek be a bogarak rá😂
szerk.: am a monitoromnál széria hiba h 1024x768 ba eltolja ballra a képet ha 60 Hz-en van, vagy csak nekem csinálja?
0
0
0
0
Cooley avatar
Akkor az a HDR hatása. Hát azt vagy el kell viselni vagy ki kell kapcsolni! 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
mintha igazi fény lenne, nléha zavaró néha nem, filmnél nem látható csak codban láttam ilyesmit asszem... de szerintem ez a játékban effekt ahogy mondod!
0
0
0
0
Cooley avatar
Ha a monitoron akarsz állogatni, javaslom, hogy tölts le egy BD50 filmet(én az Avatarral csináltam 😀😉, és keress egy olyan jelenetet, ahol nagy a különbség a legsötétebb és a legvilágosabb pont között és jó színes, állítsd meg a filmet, és úgy állítsd be, ahogy a legjobb a szemednek meg a legszebb! 😀 Ja és még annyit szeretnék hozzáfűzni, pontosabban kérdezni, hogy a CoD-ban van HDR? Mert ha van akkor könnyen meglehet, hogy elsőre csak amiatt lesz hirtelen fényes a monitor, amikor sötétről világosba érkezel! 😀 Lényeg, hogy amikor ilyen történik, csak rövid időre lesz fényes vagy az is marad? Mert ha az előbbi, akkor kapcsold ki a HDR-t, ha az utóbbi, akkor babrálj a kontraszttal! 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Mondtam én hogy az a gond 😃 megnézem!
0
0
0
0
Cooley avatar
Na amiről most beszél MaximumGame, az már tényleg a kontraszt gond, mert ilyen esetben ha visszaveszel a fényerőből, a sötét helyeket már nem fogod látni. 😕 Játékon belül vegyél vissza a kontrasztból, vagy a monitoron ne használj dinamikus kontrasztot! 😀 Én is manuális beállítással használom, és sosem volt ilyen jellegű gondom, állogatás nélkül! Amikor megvettem beállítottam minden értéket olyanra, ami a legjobb netezésnél, játéknál, filmezésnél(ez volt a legnyomósabb) és azóta nincs vele gond. 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
de hisz megint a fényerőről beszélsz! 😃 azt a világítást nem a kontraszt arány "csinálja" hanem a fényerő! ha lejjebb veszed nem fog annyira világítani 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
nem fényerőről beszéltem 😃 hanem pl játéknál cod 6'' házból nézel ki a fényre brutális a villágitás....
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Énsem írhattam volna szebben Cooley-nál. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
A kontrasztaránynak közvetlenül nincs köze a fényerőhöz! A kontrasztarány a fekete-fehér fényerőarányt adja meg, ami a LED monitoroknál a LED-es fekete háttérvilágítás miatt ekkora, nem azért mert a fehér olyan brutál fényes lenne! 😃 Ráadásul a dinamikus kontrasztaránytól teljesen függetlenül állítható a fényerő, mert mint mondtam a 2-nek egymáshoz nincs közvetlen köze! 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
nenézzél már hülyének....öregem Dinamikuson van akkor nemtudod szabályozni de tök mint 1 ..... ha 5:000:000:1 hez és Dinamikuson van akkor néha maxon a fejedbe villágit!!!!!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
MaximumGame írta:
LG monitort nemajánlom senkinek! elég nagy az esélye a pixelhibáknak...

Samsungba sok a kerethiba , azokbol is csak a 50ezer feletiek , amik minöségiek! de alatta is található jó!

BenQ ajánlom inkább, azokkal kevés a gond, és nagyon szép képükvan! sajnos a LED 5 millás kont az ember arcába villágit a szemének se tesz valami jót 😃 messziről más mint a TV .... elég felesleges... 19-után a 24 es dögnagyvolt és még mindig az bár megszoktam. direkt átlag feleti 24 választottam. mert legtöbb ember ha újjatvesz max 22'' col ig veszi 😃

Nem a kontraszt végett világít a szemedbe! Tudod, a fényerőt lehet szabályozni! 😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Én el tudnám viselni a 24"-ost! 😃 Amúgy a 17"-os 4:3-as monitorom után nekem is durva volt ez a monitor pár napig. 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
LG monitort nemajánlom senkinek! elég nagy az esélye a pixelhibáknak...

Samsungba sok a kerethiba , azokbol is csak a 50ezer feletiek , amik minöségiek! de alatta is található jó!

BenQ ajánlom inkább, azokkal kevés a gond, és nagyon szép képükvan! sajnos a LED 5 millás kont az ember arcába villágit a szemének se tesz valami jót 😃 messziről más mint a TV .... elég felesleges... 19-után a 24 es dögnagyvolt és még mindig az bár megszoktam. direkt átlag feleti 24 választottam. mert legtöbb ember ha újjatvesz max 22'' col ig veszi 😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nem, nem tervezek 24-est, ígyis nagy ugrás lessz 17-ről 22-re váltani 😃 Pontosabban 21,5'-re 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Én csak egyetlen egy dolgot bántam meg vele kapcsolatban. Hogy nem a 24"-os G2420HDBL-t vettem meg! 😃 Szóval nagyon jó választás, és ha nem tervezted előtte a 24"-ost, akkor sosem fogod megbánni!^^
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cooley írta:
Én nem egészen 40eFt-ért vettem a BenQ G2222HDL monitoromat, ami LED-es 22"-os 5ms-os válaszidővel. Egyáltalán nem drága ahhoz képest, hogy egy csomó Samsung meg LG monitor semmivel tud többet aztán 1.5-2x ennyibe kerül. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 😀 Ja és hogy egy picit rácáfoljak Feki-re, ugyan ez a típus LED nélkül 37,5eFt! 😃 Kb. 2eFt-tal volt a LED felára! 😀 Oké 2eFt is pénz, de a villanyszámlába bőven visszahozza 1-2év alatt, és akkor még szebb is a képe! 😃 És hogy még dicsérjem egy kicsit ezt a monitort, az iPon szerint a nála 10-20eFt-tal drágább hasonló tulajdonságú LED-es LG meg Samsung monitoroknál jobb(persze a benQ-ból hiányzik 1-2 extra, de én tökéletesen megvagyok nélkülük 😃😉! 😀 [LINK] A pixelhibagarancia meg hülyeség, mert 2 napon belül mindenféle ok nélkül visszaküldheted a terméket! 😃 De nekem semmi pixelhiba nem nincs! 😀

Én már egy jó ideje kinéztem magamnak a G2222HDL-t s mi után láttam a tesztet még jobban "megtetszett" 😃
A BenQ monitorok a legjobb ár/értékűek a piacon.
0
0
0
0
Cooley avatar
Én nem egészen 40eFt-ért vettem a BenQ G2222HDL monitoromat, ami LED-es 22"-os 5ms-os válaszidővel. Egyáltalán nem drága ahhoz képest, hogy egy csomó Samsung meg LG monitor semmivel tud többet aztán 1.5-2x ennyibe kerül. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 😀 Ja és hogy egy picit rácáfoljak Feki-re, ugyan ez a típus LED nélkül 37,5eFt! 😃 Kb. 2eFt-tal volt a LED felára! 😀 Oké 2eFt is pénz, de a villanyszámlába bőven visszahozza 1-2év alatt, és akkor még szebb is a képe! 😃 És hogy még dicsérjem egy kicsit ezt a monitort, az iPon szerint a nála 10-20eFt-tal drágább hasonló tulajdonságú LED-es LG meg Samsung monitoroknál jobb(persze a benQ-ból hiányzik 1-2 extra, de én tökéletesen megvagyok nélkülük 😃😉! 😀 [LINK] A pixelhibagarancia meg hülyeség, mert 2 napon belül mindenféle ok nélkül visszaküldheted a terméket! 😃 De nekem semmi pixelhiba nem nincs! 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
vorosroka írta:
hát nemtudom, hogy mennyivel jobb a LED.

Különbségek az LCD s a LED között:

Milliós dinamikus kontrasztot kilehet belőlük csikarni
sokkalta gyönörűbb/pontosabb színeket adnak ki
vékonyabbak mint egy normál LCD
jóval kisebb fogyasztásuk van

Igaz, drágábbak mint a sima LCD-k, de szerintem megéri a + pénzt. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
élesebbek rajta a színek, amit linkeltél ott látható a mintaképeken...
0
0
0
0
vorosroka avatar
hát nemtudom, hogy mennyivel jobb a LED.
0
0
0
0
kakas avatar
vorosroka írta:
és ez megéri a pénzét ?

http://www.edigital.hu/Monitor/Benq_V2410_ECO_24_LED_monitor-p52532.html#

Meg,csak drága!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
mivel LED, annyit megér, ha neked is megéri a különbség azt a 10k-t
0
0
0
0
vorosroka avatar
és ez megéri a pénzét ?

http://www.edigital.hu/Monitor/Benq_V2410_ECO_24_LED_monitor-p52532.html#
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
érdekes, most ahogy nézem, az LG-kről le van spórolva a HDMI, de tán ez a BenQ 24" G2420HD még elég jó....
0
0
0
0
kakas avatar
Bekell menni az üzletbe,és megnézni
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
érdekes, h az LG meg aszongya van rajta, de ennyi pénzér lehet találni HDMI-set is...
0
0
0
0
kakas avatar
http://www.aqua.hu/24-lg-w2443t-pf-lcd-monitor-fekete-81471.html
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
http://www.lg.com/ae/it-products/lcd-monitors/LG-W2443T-PF.jsp
"HDMI-Yes"
0
0
0
0
kakas avatar
http://ipon.hu/webshop/product/lg_w2443t_pf/132206
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a gyártó szerint van...
0
0
0
0
kakas avatar
Nemrossz,csak az a baj, hogy nincs HDMI csati!
0
0
0
0
vorosroka avatar
ugyláccik van 50ezrem monitorra.
találtam egy 24" LG LED fullHD montiort.
szerintetek mien? LG W2443: http://www.lg.com/ae/it-products/lcd-monitors/LG-W2443T-PF.jsp
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
mekem néha ez is nagynak tűnik ha épp úgy nézek rá, de 4:3-as arányú moncsiktól már undorodom, olyan kis pici keskeny képük van😶
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nekem a 22 es először akkorának hatott mint egy rohadt nagy monitor most nekem ez az átlag mértet úgy megszoktam😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
22-es az kb az a méret amit kellemesen belátsz, nagyobbaknál már kicsit hátrébb kell ülni, bár attól is függ alapból mennyire van messze. nekem 19-es van, anno 55k volt, 1 darbig még marad is, hiába kicsi a felbontása, jobban kell a pénz a gépbe..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció