Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Lizard avatar
atrox95 írta:
Melyiket vegyem ezt [LINK] vagy ezt [LINK]??

+1 a Radeonnak!
0
0
0
0
maniacc avatar
atrox95 írta:

Szerintem felesleges ilyen kártyát venni még, de ha ez a két kártya között akarsz választani akkor szerintem GTX590.
0
0
0
0
maniacc avatar
zoly18 írta:
csáá emberek lenne 1 kis gondom kinéztem 2 videót és nem tudom melyiket vegyem 😞
egyik palit 450 gts 27k (új) aqua -ba
Palit GTS 450: GPU 783 MHz, 1GB GDDR5 3600 MHz 128 bit
a másik
Sapphire Radeon Hd 6950 1 gb 25k (használt 2 hét gari )
Grafikus motor: Radeon HD6950
Video memória: 1024MB DDR5
GPU órajel: 800 MHz
Memória órajel: 5000 MHz
RAMDAC: 400 MHz Dual
Csatoló felület: PCI Express x16
Memória sávszélesség: 256 bit
Max Felbontás: 2560x1600
szerintetek??

HD6950 kb 2x olyan erős mint egy GTS450 😃 Ha télleg 25k és nincs baja akkor egyértelmű hogy a Sapphire. (újonan 60k)
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zoly18 írta:
csáá emberek lenne 1 kis gondom kinéztem 2 videót és nem tudom melyiket vegyem 😞
a másik
szerintetek??

alap hogy az atit mert újonan nincsenek egy árban.
0
0
0
0
niteforce avatar
atrox95 írta:

ha van ennyid akkor a HD6990 a nyero
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem a HD6950-et vegyed, csak figyelj, hogy ne legyen tuningolt es poros!
0
0
0
0
atrox95 avatar
0
0
0
0
zoly18 avatar
a másik
szerintetek??
0
0
0
0
Kornel77 avatar
cseszka írta:
Kornel77 írta:
cseszka írta:
Üdv honfitárs.Ha itt Serbiába akarsz venni agp-vga-t,akkor a limundo.com-on nézd meg.énis vettem már itt motyót,csak regiznikell,meg elkell küldened a szeméjid fénymásolatát mailben.szal be scanneled és küldöd,azt az oldalt (ha a régi tipusu van) ahol az adataid vannak.Név,cim,szül.dátum...

Postán is szerválhatok dolgokat innan? 😀

persze,csak regizned kell,és ahogy irtam ahhoz kell a szeméjid fénymásolata.Ha ez megvan akk kb 24orán belül megkapod a megerösitést a regröl,onnantol kezdve vásárolhatsz,vagyadhatsz el,és postáznak is,vagy gyors futárokkal küldik,ahogy megegyeztek.

Köszi,majd ha kell valami írok,ha nem gond 😀
0
0
0
0
almos avatar
és helyszinen kell fizetned,vagy átutalni kell?
0
0
0
0
cseszka avatar
Kornel77 írta:
cseszka írta:
Üdv honfitárs.Ha itt Serbiába akarsz venni agp-vga-t,akkor a limundo.com-on nézd meg.énis vettem már itt motyót,csak regiznikell,meg elkell küldened a szeméjid fénymásolatát mailben.szal be scanneled és küldöd,azt az oldalt (ha a régi tipusu van) ahol az adataid vannak.Név,cim,szül.dátum...

persze,csak regizned kell,és ahogy irtam ahhoz kell a szeméjid fénymásolata.Ha ez megvan akk kb 24orán belül megkapod a megerösitést a regröl,onnantol kezdve vásárolhatsz,vagyadhatsz el,és postáznak is,vagy gyors futárokkal küldik,ahogy megegyeztek.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
cseszka írta:

0
0
0
0
cseszka avatar
tasiadam írta:
itt ruhák vannak, vagy nem?

Van minden,ez olyan mint magyarban a Teszvesz.
Tápom ittvettem.Meg más motyókat,pl alplapokat,procit,memot...de vannak ruhák is meg minden.
http://www.limundo.com/Racunari-i-Oprema/Komponente/aukcije/p50
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
niteforce írta:
Kornel77 írta:
Van valakinek 2000-3500 Forint közt eladó AGP-s VGA-ja..?
Fontos lenne.Köszi előre 😀

ha jarsz pesten tudok egy boltot

Hát az van,hogy vettem volna valakitől postán 😀
Mert Szerbiai vagyok 😀 De ebbe a mocsok országba,nem sok izmos bolt van 😃

ittmeg olcsó bolt.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
Kornel77 írta:

Hát az van,hogy vettem volna valakitől postán 😀
Mert Szerbiai vagyok 😀 De ebbe a mocsok országba,nem sok izmos bolt van 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Kornel77 írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Igen ugyhogy az msi-t veszem. Thx.
0
0
0
0
niteforce avatar
hardX írta:
Thx, aztán megnéztem az MSi-n több csati is van. Bár az evga annyira brutálul néz ki... Nem tom majd elválik de sztem az Msi lesz 😀

az EVGA brutalul nez ki, meg jobb marka is,de az egy ref. hutos darab, szoval eleg hangos es melegszik. ellenben a HAWK az egy jo hutes, tuningolni is alkalmas.
0
0
0
0
hassi avatar
hát ki kell tölteni a gép adatait (vagy csak leírni) + a játék nevét is és akkor tudunk segíteni 😀
0
0
0
0
no avatar
Rendeltünk a fiunknak két pc játékot, de egyiket sem futtatja a gép (pedig az egyik egy játéksorozat 3. része, és az első két rész hibátlanul működik). Reklamációnkra a web-shop-cég ajánlotta ezt az oldalt, hogy ellenőrizzük le, hogy megfelelő-e a gépünk a játékhoz. Persze a rendszer azt válaszolta, hogy kicsi a videókártya. Itt elvileg meg is lenne a megoldás, de én próbaképpen leellenőriztem a régi játékokat is, amik jól futnak, és azokhoz is azt írta, hogy kicsi a videókártya. Akkor most megbízható az információ?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Thx, aztán megnéztem az MSi-n több csati is van. Bár az evga annyira brutálul néz ki... Nem tom majd elválik de sztem az Msi lesz 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
a HAWK hutes jobb, azt vennem, persze nem GTX 460-at vennek hanem HD 5850-et (bar abbol mar csak nagyon keves van)
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Melyik hűtés jobb?
[LINK]
[LINK]

És ti melyiket vennétek?
0
0
0
0
Jet Lee avatar
igen, de a "Milyen kiegészítőket vegyek" topicba elég 1x csak. úgy is sokan nézik és nem kell OFF-al más helyre is írni.
0
0
0
0
Outsider20 avatar
igen tudom de 3 helyre beirtam ,hogy minnél több vélemény legyen
0
0
0
0
Jet Lee avatar
ja, meg már rég válaszoltam rá.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elég egyszer feltenned ezt a kérdést.
0
0
0
0
Outsider20 avatar
Sziasztok!

Tudom nem ide tartozik,bocsika de Gamer fülest akarok venni (főként Cs. 1.6-hoz használnám) de nem nagyon tudom milyenek vannak. 10-15.000 ft-ot szánok rá. Ha tudtok lécci dobjatok privát üzit köszi mindenkinek.
0
0
0
0
repfect avatar
ha teljesítmény számít akkorgtx 560 ha ár is fontos akkor a másik
0
0
0
0
bendeguz avatar
gtx 560 ti vagy sapphire vapor-x vagy msi twin frozr hd 5850?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
eddig volt egy űr a közép és felső kategória közöt.... jött a 5830 és máris jöttek az új 6osok 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
jasko Nos az tény hogy a GTX560 gyorsabb de most egy akkor akció vette kezdetét hogy egy HD 6870 HAWK-ot 48500FT-ért meglehet venni!!!
Prohardverről
Brutális akcióban kapható az aktuális grafikuskártya-kínálat egyik legígéretesebb darabja. A Radeon HD 6870 a középkategória csúcsára, vagy a csúcskategória aljára sorolható be. A felhozatal nagyon erős darabja az MSI R6870 HAWK, mely nagyon komoly, dupla ventilátoros hűtést és egy kis gyári GPU tuningot (900-ról 940 MHz-re) kapott. További érdekessége a 8+2 fázisos áramellátás, illetve a GPU, memória és VDDCI részleg feszültségének szoftveres állítása. Korábban ez a tuningos fenevad az átlagos modelleknél jóval drágább volt, több mint 65 000 forintba került, de most három év garanciával már 48 500 forintért megvehető.

[LINK]
0
0
0
0
Lizard avatar
jasko írta:
i5 2500k mellé:

evga gtx 560 1gb vagy sapphire hd 6870 toxic?

Hd 6950😀 Ha csak az említett 2 választható akkor gtx!
0
0
0
0
jasko avatar
i5 2500k mellé:

evga gtx 560 1gb vagy sapphire hd 6870 toxic?
0
0
0
0
JackFeryll avatar
tasiadam írta:
JackFeryll írta:
bendeguz írta:
én is inkább intel de az drágább majd kövire azt veszek de most amd is jó lesz ráadásul ez a proci egész jó gamek-hez

Ha tudsz várd meg a Zambezi procik piacra dobását, meg az AM3+-os lapokat. Ha szűkös a keret akkor lehet venni 955BE-t 15-20 ezer forintokért, mert nagyon sokan fogják cserélni a procijukat. Viszont AM3+-os lappal később vehetsz majd jobb AMD procit bele.
Phenom X6-ot ne vegyél , mindjárt itt a Zambezi.

Én is nyár közepén szeretnék gépet venni. Két opció jöhet szóba 1155 2500k/2600K , vagy AM3+ Zambezi , de AM3 már nem.

az ebayen már kapsz olyan procit ami 20 szálon dolgozik... egyik tesztelő feltette 😆 1600 dollár az ára

az talán fake volt
mindenesetre már leszedték 😃D
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
JackFeryll írta:
bendeguz írta:
én is inkább intel de az drágább majd kövire azt veszek de most amd is jó lesz ráadásul ez a proci egész jó gamek-hez

Ha tudsz várd meg a Zambezi procik piacra dobását, meg az AM3+-os lapokat. Ha szűkös a keret akkor lehet venni 955BE-t 15-20 ezer forintokért, mert nagyon sokan fogják cserélni a procijukat. Viszont AM3+-os lappal később vehetsz majd jobb AMD procit bele.

Én is nyár közepén szeretnék gépet venni. Két opció jöhet szóba 1155 2500k/2600K , vagy AM3+ Zambezi , de AM3 már nem.

az ebayen már kapsz olyan procit ami 20 szálon dolgozik... egyik tesztelő feltette 😆 1600 dollár az ára
0
0
0
0
Osynho avatar
Hipro 430/480 kijön annyiból, vagy használtat kell nézni, de ez off. 😀
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
hat ha a max a markaja akkor kell venned, meg az 5670-het is (kiveve, hogyha lemaradt egy ener a max elol, mert ha enermax akkor nem kell 😆😉

max a márkája!
Az a baj, h max 5 rongyot tudnák rászánni!
Nincs sok pénzem😕
0
0
0
0
APC ADAM avatar
niteforce írta:
1156-ba belemegy az i5 2500 ? 😲 nem is tudtam... mindegy, nem a foglalat szar hanem a bele gyartott procik, mert az intel elso generacios core processzorai valok bele, vagyis nem tul jo procik. a 2. geeracios core i, a sandy bridge, az mar jo, olyanba erdemes belefektetni, mert az marha jo lett, beleszamitva azt a kis sata vezerlos problemat az ev elejen.
szoval a. 1. generacios core i procik nem lettek jok.

Es amugy meg tevedsz APC adam, mert pont forditva van, az 1 generacio megy az 1156-ba, a masodik (sandy bridge) az 1155-be.

Amugy meg a lassu core i procikrol annyit, hogy a i7 2600 k bizonyos teruleteken elveri a 980X-et.
szoval inkabb te beszelsz hulyesegeket.

Már átírtam a hsz-t félre nyomtam ennyi de amugy bele megy az1156-ba is csak nem indul el mert más a szálak kötése
De hogy ne csak off legyen szerintem ha full hd-ba akar manpság kockulni valaki gtx 460 agy 6850 a minimum kari.
0
0
0
0
niteforce avatar
1156-ba belemegy az i5 2500 ? 😲 nem is tudtam... mindegy, nem a foglalat szar hanem a bele gyartott procik, mert az intel elso generacios core processzorai valok bele, vagyis nem tul jo procik. a 2. geeracios core i, a sandy bridge, az mar jo, olyanba erdemes belefektetni, mert az marha jo lett, beleszamitva azt a kis sata vezerlos problemat az ev elejen.
szoval a. 1. generacios core i procik nem lettek jok.

Es amugy meg tevedsz APC adam, mert pont forditva van, az 1 generacio megy az 1156-ba, a masodik (sandy bridge) az 1155-be.

Amugy meg a lassu core i procikrol annyit, hogy a i7 2600 k bizonyos teruleteken elveri a 980X-et.
szoval inkabb te beszelsz hulyesegeket.
0
0
0
0
APC ADAM avatar
gyenesmartin írta:
Miről beszélsz te meg?
Egyik:Ez videókártyás téma nem processzoros.
Másik:Az 1155-ös az a sandy bridge az újabb i-s processzorok.Az 1156-os meg a régi i-s processzorok.

Sorry elírtam de a lényeg hogy ne vegyen semmiképp 1156ot😜
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Miről beszélsz te meg?
Egyik:Ez videókártyás téma nem processzoros.
Másik:Az 1155-ös az a sandy bridge az újabb i-s processzorok.Az 1156-os meg a régi i-s processzorok.
0
0
0
0
APC ADAM avatar
niteforce írta:
akkor ugy fogalmazok hogy az 1156 az szar. abba nem erdemes 1 fillert se bele tenni. Dontsd el. 1155 vagy AM3 intel core i3 2100 vagy AMD Phenom II X4 965 BE. 1556-ot felejtsd el.

Nekem 1155-om van I5 2500 procival és semmi gond nincs vele,(inkább az 1156 a hulladék drága hozzá a proci és sokat is zabál plussz lassabb is mint az 1155ös procik,volt ez az állítolgos lap hiba de kit érdekel??? nekem is gariba kicserélték és kaptam +1év garit az új lapra.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Inkább 1155. -öt az jobb
0
0
0
0
JackFeryll avatar
bendeguz írta:

0
0
0
0
bendeguz avatar
ja tom ezerszer jobb nem is a fejlesztés a gond hanem most nem fér bele pár 1000 forint különbség
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció