Tesla GoD írta:
valószínű, én nem nagyon követem a monitorokat, úgyse lenne pénzem másikra😶
Igazából én se,de a mostani gépemhez ''illene'' nagyobb monitort nézni!
megnéztem mid van, annál tényleg illene 1 jobbat vásárolni már, én nem nagyon akarok erre költeni, ha marha nagy, magas felbontásút vennék, azzal csak azt érném el h 1 rövid idő után a nagyobb gépigényű játékok nem futnának megfelelő felbontáson, szükséges élsimítással, jó nekem ez a monitor ameddig még működik
mostanság a Samsung és az LG monitorok a legjobbak ha veszel midenképpen olyat vegyél aminek van a közeledbe mühelye.én például ajánlom az enyémet csak be kell állitani magadnak mert a gyári beállitás sz@r de ennek a fajtának a nagyobb fajtáit is ajánlom:LG FLATRON W1942T
Milyen monitort vegyek nem szeretnék drágát sőt mi több valami olcsóbb félét szeretnék. Mit ajánlotok ehez a géphez?
alaplap: MSI 760GM-E51
processzor: AMD AM3 Athlon II X4 635 BOX
videókártya: MSI GTX460 CYCLONE 768MB DDR5 OC
memória: DDR3 Kingmax 2GB 1600MHz
DVD író: LG GH-22NS50RBBB fekete OEM
winchester: SATA2 7200 Hitachi 500GB 16MB
Azért ehhez a géphez, nem kéne a legolcsóbb monitort megvenned😃
a fentebb látott 2 BnegQ monitort ajánlanám neked, nem túl drágák és baromi jók./saját tapasztalat/
Feki1991 írta:
Igen Lizard, anno Én ajánlottam, de akkor még nem volt a piacon a 2 másik a méret nem nagyon számít csak a felbontás s abban eggyeznek, Nekem annyira tetszik az a 2ms amott meg a 10millás kontraszt, jááááj de nehéz. 😕
no hát igen😀, akármelyiket veszed jól jársz igazából az a lényeg, ebben a kategóriában elég verhetetlen moncsik😀
Igen Lizard, anno Én ajánlottam, de akkor még nem volt a piacon a 2 másik a méret nem nagyon számít csak a felbontás s abban eggyeznek, Nekem annyira tetszik az a 2ms amott meg a 10millás kontraszt, jááááj de nehéz. 😕
Az ár nem lényeges, 10 EUR különbség van köztük, nagyon nem tudok dönteni 😢
Feki 2.-at vedd, ha jól emlékszem anno te ajánlottad nekem is és eszméletlen jó kis moncsi😀
a méret dolog meg hát mindenkinek saját ízlése, nekem bőven elég a nagysága!
Ár/minőség/teljesítményben a legjobbak a piacon, iponon is szinte mindig BenQ nyeri a monitorok csatáját!
S a BenQ nagyon nyomja a LED-et s Nekem jobbára LED-es monitor kell, viszont a nem ledes 300cd/cm2 a megvilágítása s 2ms-re is lehet állítani a válaszidőt s 23 colos! Nagyon nem tudom mit csináljak.
YellowFlash írta:
Megnéztem az adatait, és csak VGA(D-sub) csatlakózó van hozzá. Manapság ez nem elavult egy kicsit? 😃 Mármint sebességre értem. Ezt leszámítva nagyon jónak tűnik.
A D-SUB "jelentősen" (VGA függő) visszafogja a kép minőséget, a HDMI-nek nincs értelme (monitornál), vagyis olyan monitort vegyél amin van DVI bemenet.
Megnéztem az adatait, és csak VGA(D-sub) csatlakózó van hozzá. Manapság ez nem elavult egy kicsit? 😃 Mármint sebességre értem. Ezt leszámítva nagyon jónak tűnik.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a "sima" és a "dinamikus" kontraszt között a különbség?
Mekkora kontraszttal rendelkező monitort lenne érdemes venni, ami szép képet ad, és nem fárasztja el annyira a szemet? 😃
Én is 30e ft táján nézelődöm, mert lakótömb monitorom van(nagy batár), és jó lenne már egy új, modern, vékony darab... 😃
Köszönöm!😃
csak még azt mond meg hogy mi a különbség a 16:10 és a 16:9 képarány között? Melyik a jobb netezni illetve játszani?
Illetve melyik nyújt nagyobb teljesítményt?
Én most egy Acer X193HQGb-t néztem ki karácsonyra ami 25e FT
ennek is a max felbontás 1366x768.(erről is kérek véleményt h mennyire jó) Megéri ez a monitor vagy inkább kérjek 1 másikat karácsonyra aminek az ára nem megy 30e felé????
vennék egy 19' wide monitort és csak olyan felbontásút találtam hogy: 1366x768 pedig tudtommal az elvben 1280x720. most ha azt venném meg és csak 720ps felbontásúra tudnám állítani a játékokat,asztalt stb az mennyire látszana? ha nagyon tud valaki mondani egyet aminek 1280x720 a felbontása. előre is kösi
thug85 írta: kisborda: Pontosan mi az az összeg, amit ki tudsz adni egy monitorért?
Bár olcsó kategóriában eget verő különbségek nem lesznek a monitorok specifikációi között, legfőképpen arra kell odafigyelni, hogy megfelelő legyen a termék garanciális háttere!
Érdemesebb valami nevesebb monitort venni, bár ez közel sem garantálja a minőséget! De valószínűleg egy Samsung monitor meghibásodása esetén nem lesz túl nagy tortúra a garancia érvényesítése!
Hát pontos összeg nincsen ami fölött már nem kell!😕 De 30k felé nem nagyon szeretnék menni mert annyi pénzem nincsen meg szüleim lehet nem adnak annyit.😆 Így is már megbánták, hogy megvették a gépet mert állandóan csak gépezek és alig tanulok.😆
Az a lényeg, hogy ne legyen drága meg minimum az 1024x768-as felbontást tudja!😆 (De azért jó lenne egy nagyobb is.)
Tesla GoD írta:
monitorokban nem vagyok eltúlzottan tapasztalt, de 19"-os wide ami azért márkás is például az ami most nekem van(ASUS VW193D-B) kb 26k körül van, és eléggé jó, 1 hibája hogy eltolja a képet balra ha 640*480 és 1024*768 as felbontásoknál nem 75 Hz-en van, de nemtom hogy ez széria hiba vagy csak nálam jelentkezett...
Ez sok monitornál van ami nem korrigálja magától a képet! Ilyenkor neked kell beállítani!
már ha a játékba lehet állítani a Hz-et, mert a monitor menüjében nem lehet teljesen visszatolni a képet
igazítja ő a képet más felbontásokon, de ezeknél sose jön össze neki😂
kisborda: Pontosan mi az az összeg, amit ki tudsz adni egy monitorért?
Bár olcsó kategóriában eget verő különbségek nem lesznek a monitorok specifikációi között, legfőképpen arra kell odafigyelni, hogy megfelelő legyen a termék garanciális háttere!
Érdemesebb valami nevesebb monitort venni, bár ez közel sem garantálja a minőséget! De valószínűleg egy Samsung monitor meghibásodása esetén nem lesz túl nagy tortúra a garancia érvényesítése!
Tesla: Valószínűleg nincs automata képigazításod, ezért jelentkezik ez! Ilyenkor kezedben a sorsod!
Tesla GoD írta:
monitorokban nem vagyok eltúlzottan tapasztalt, de 19"-os wide ami azért márkás is például az ami most nekem van(ASUS VW193D-B) kb 26k körül van, és eléggé jó, 1 hibája hogy eltolja a képet balra ha 640*480 és 1024*768 as felbontásoknál nem 75 Hz-en van, de nemtom hogy ez széria hiba vagy csak nálam jelentkezett...
Ez sok monitornál van ami nem korrigálja magától a képet! Ilyenkor neked kell beállítani!
kisborda írta:
Hát már szeretnék újat! De mostanában már nem játszok annyit mert unom a játékokat! De netezéshez is kicsi a 800x600-as felbontás! Megéri azt a 30 000Ft-ot?
Persze hogy megéri! Én is mostanába veszek majd egyet! Én halogattam halogattam, addig amíg elromlott, most van egy másik de hát ennek se adok sokat!😕
Hát már szeretnék újat! De mostanában már nem játszok annyit mert unom a játékokat! De netezéshez is kicsi a 800x600-as felbontás! Megéri azt a 30 000Ft-ot?
ami a design-t illeti, nagyon pöpec, a többi tulajdonságát viszont nem ismerem 😃 sok sikert hozzá
Képátló: 20 inch, Pixelméret: 0,277 mm, Fényerő: 300 cd/m2, Kontrasztarány: 10 000:1, Válaszidő: 5 ms, Maximális felbontás: 1600×900 pixel, Vízszintes látószög: 160, Függőleges látószög: 160, Csatlakozók: D-SUB, Átmérő: 19,1-21 inch
Egyébként meg kösz!
[LINK]
LG W2243S-PF Monitor
[LINK]
Asus VH222D Monitor
[LINK]
22" ASUS VH222D LCD monitor fekete 5ms/300/20000:1
Sziasztok!
Milyen monitort vegyek nem szeretnék drágát sőt mi több valami olcsóbb félét szeretnék. Mit ajánlotok ehez a géphez?
Azért ehhez a géphez, nem kéne a legolcsóbb monitort megvenned😃
a fentebb látott 2 BnegQ monitort ajánlanám neked, nem túl drágák és baromi jók./saját tapasztalat/
no hát igen😀, akármelyiket veszed jól jársz igazából az a lényeg, ebben a kategóriában elég verhetetlen moncsik😀
Szerintetek melyik vegyem e 3 közül?
21,5" BenQ V2220 - 10000000:1, 250cd/m2, 5ms, 1920x1080, DVI
21,5" BenQ G2222HDL - 5000000:1, 250cd/m2, 5ms GTG, 1920x1080, DVI, TCO03
23" BenQ G2320HDB - 40000:1, 300cd/m2, 2ms GTG, 1920x1080, DVI, TCO03
Feki 2.-at vedd, ha jól emlékszem anno te ajánlottad nekem is és eszméletlen jó kis moncsi😀
a méret dolog meg hát mindenkinek saját ízlése, nekem bőven elég a nagysága!
szerintem gondolkozz hogy a méret a lényeg?? 😀 ha az, akkor a 23'-asat
S a BenQ nagyon nyomja a LED-et s Nekem jobbára LED-es monitor kell, viszont a nem ledes 300cd/cm2 a megvilágítása s 2ms-re is lehet állítani a válaszidőt s 23 colos! Nagyon nem tudom mit csináljak.
Szerintetek melyik vegyem e 3 közül?
Én a másodikat választanám!
A D-SUB "jelentősen" (VGA függő) visszafogja a kép minőséget, a HDMI-nek nincs értelme (monitornál), vagyis olyan monitort vegyél amin van DVI bemenet.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a "sima" és a "dinamikus" kontraszt között a különbség?
Mekkora kontraszttal rendelkező monitort lenne érdemes venni, ami szép képet ad, és nem fárasztja el annyira a szemet? 😃
Én is 30e ft táján nézelődöm, mert lakótömb monitorom van(nagy batár), és jó lenne már egy új, modern, vékony darab... 😃
csak még azt mond meg hogy mi a különbség a 16:10 és a 16:9 képarány között? Melyik a jobb netezni illetve játszani?
Illetve melyik nyújt nagyobb teljesítményt?
az 1366x768 a maximális felbontás, attól még te tudod használni akkora felbontásban elvileg....
akkor ezzel nem lesz probléma?
Te melyiket ajánlod?
ennek is a max felbontás 1366x768.(erről is kérek véleményt h mennyire jó) Megéri ez a monitor vagy inkább kérjek 1 másikat karácsonyra aminek az ára nem megy 30e felé????
kisborda: Pontosan mi az az összeg, amit ki tudsz adni egy monitorért?
Hát pontos összeg nincsen ami fölött már nem kell!😕 De 30k felé nem nagyon szeretnék menni mert annyi pénzem nincsen meg szüleim lehet nem adnak annyit.😆 Így is már megbánták, hogy megvették a gépet mert állandóan csak gépezek és alig tanulok.😆
Az a lényeg, hogy ne legyen drága meg minimum az 1024x768-as felbontást tudja!😆 (De azért jó lenne egy nagyobb is.)
igazítja ő a képet más felbontásokon, de ezeknél sose jön össze neki😂
Tesla: Valószínűleg nincs automata képigazításod, ezért jelentkezik ez! Ilyenkor kezedben a sorsod!
Hát szerintem ha már monitort veszel, akkor 16:9-es vegyél!
[LINK]
(a legalsó: Fujitsu Siemens Premium Line P19-2 19" LCD monitor)
Megérné ezt megvenni, megbízható az oldal?
Persze hogy megéri! Én is mostanába veszek majd egyet! Én halogattam halogattam, addig amíg elromlott, most van egy másik de hát ennek se adok sokat!😕