Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Erről mi a véleményetek?: http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1437
Megéri megvenni?
ennyiért már van Sapphire HD5830 Xtreme ugyanitt
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1508
Megéri megvenni?
Mondjatok már olyan helyet ahol olcsón (esetleg használtan) lehet venni jó VGA-kat.Kb. milyen VGA való az én gépembe ?
Pl erről a gépigény webshopjáról Sapphire 5830 Xtreme. 😀
Cooley Akkor szaggatna is akár? :/ mondjuk én minden játékot 1024x768 felbontásban tolok/nák
A 8400GS-hez képest biztosan megtáltosodna a gép, szóval minden sokkal jobban menne, mint most, de biztos, hogy minden játék jóval lassabban fog futni, mint egy komolyabb procival. Persze így is lesznek olyan játékok, amit több száz fps-el is elvisz, de egy keményebb procival a többszöröse lehet, ami persze nem nagyon számít, viszont egy komolyabb játék lehet, hogy egy bizonyos beállításon képregény lesz, míg egy komoly procival gyönyörűen futna.
22e -ért szerintem GTS450 -et veszek, köszi a segítséget.
GTS 450 nem éri meg, inkább akkor HD 5770
niteforce: még annyit szeretnék kérdezni, hogy nem tudom, hogy az alaplapom tudja-e a PCI-E x16-ot, de szerintem tudja, az mindegy, hogy milyet veszek PCI-E 2.0 vagy 2.1???
az mindegy 😀
Hát az az 1 magos proci sajnos édeskevés hogy rendesen kihajtsa.
Még jó, hogy 2 magos procija van, és nem a proci hajtja ki a videokártyát. 😀
Én egy GTX460-at akarok venni csak nem tudom hogy a gépem meg tudná-e hajtani a kártyát :/
Kivétel nélkül minden játékban procilimited lesz, ez szinte biztos. 😕 Attól még megéri megvenni, majd később cserélsz procit is.
Hát az az 1 magos proci sajnos édeskevés hogy rendesen kihajtsa.
Még jó, hogy 2 magos procija van, és nem a proci hajtja ki a videokártyát. 😀
Én egy GTX460-at akarok venni csak nem tudom hogy a gépem meg tudná-e hajtani a kártyát :/
Kivétel nélkül minden játékban procilimited lesz, ez szinte biztos. 😕 Attól még megéri megvenni, majd később cserélsz procit is.
Nem rossz hűtő, de csak gyengébb kártyáknak.
Ha erősebb kártyád van, akkor inkább Accelero Twin Turbo Pro.
elsőnek az X1700FSC-t akarom hűteni később 8800gt vagy 3850
Ha erősebb kártyád van, akkor inkább Accelero Twin Turbo Pro.
Megéri ATI HD6450 -őt venni ?
kb mint télen magassarkút
Télen nem rossz magassarkút venni mert le vannak árazva és el teszed nyára 😃😃
ha te szoktál venni akkor oké 😆
am mi a véleményetek az AC L2-töl? mindenhol olcsó de a szállítás sokba fáj.
Télen nem rossz magassarkút venni mert le vannak árazva és el teszed nyára 😃😃
de a HD5830 csak 27K
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1508
Milyen VGA-t vegyek bele? Melyik a legjobb választás ár/teljesítménybe? 30 ezer Ft-ot szánok rá. Továbbá ezek vannak a gépembe: Chieftec GPA-500S 500W, AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,61GHz, Hynix 2x2 GB DDR2 800 MHz. Válaszaitokat előre is Köszönöm! üdv.
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
ez kicsit számol félre, az én gépemre rádobott 515W-ot:
2 magos D820
X1650PRO
1 7200-as vinyó
2 venti leddel
2 memória
1 DVD olvasó
rolex94:
Miért nem veszel egy Llano-ot? Pl A8 3850-et. Ebben egy elég combos integrált vga van, az ilyen belépő szintű karikat simán kiváltja, így ezt máris megspóroltad. 😀
niteforce:
Üresjáratban az én gépem 80W alatt kajál. A tied se fog többet. 😀 Jó a 6870-es, ennyit megér, a táp is bőven jó lesz hozzá.
80W alatt? 😲 Azt hogy csináltad? Alulfeszeltem a procim 1.2V-ra, C'n'Q/C1E bekapcsolva, a videokarim 825mV 405Mhz-es magórajelen van üresben, szóval az is 50mV-tal alulfeszelve, a tápom 80+ bronz fokozatú, és még így is 110-120W között vett föl a hálózatról.
Miért nem veszel egy Llano-ot? Pl A8 3850-et. Ebben egy elég combos integrált vga van, az ilyen belépő szintű karikat simán kiváltja, így ezt máris megspóroltad. 😀
niteforce:
Üresjáratban az én gépem 80W alatt kajál. A tied se fog többet. 😀 Jó a 6870-es, ennyit megér, a táp is bőven jó lesz hozzá.
köszönöm a választ mindkettőtöknek azért 😃
Sziasztok, uj VGA-t néznék, most egy XFX HD6870 a kiszemeltem, 41 K-ért innen gépigényről.
Alternatívokat keresek e-helyett. Mindegy hogy AMD vagy NV, egyeten kikötésem hogy bírja el a tápom. (chieftec CTG-400-80 P 400W)
nem nagyon tudok többet költeni rá mint 40 ezer forint.
köszönöm előre is a válaszokat! 😀
Sajnos új tápot kell venned egy 500W-os at mivel ha belerakod az XFX HD 6870-et akkor így üresjáratban a géped kb. 402W-ot terhelés alatt meg 452W-ot eszik.
Itt kiszámolhatod menyit eszik értelemszerüen ki kell tölteni:
Ilyen szarokra ne támaszkodj. Terheléssel sem fog enni a gép 400W-ot, nemhogy üresjáratban. Elég lesz az a táp.
Annyiért nem nagyon van most alternatívája a 6870-nek. 😀 Üresjáratban 150W, terhelés alatt meg 250W körül fog zabálni a gép OC nélkül, úgyhogy még az OC is bőségesen belefér.
Sziasztok, uj VGA-t néznék, most egy XFX HD6870 a kiszemeltem, 41 K-ért innen gépigényről.
Alternatívokat keresek e-helyett. Mindegy hogy AMD vagy NV, egyeten kikötésem hogy bírja el a tápom. (chieftec CTG-400-80 P 400W)
Sajnos új tápot kell venned egy 500W-os at mivel ha belerakod az XFX HD 6870-et akkor így üresjáratban a géped kb. 402W-ot terhelés alatt meg 452W-ot eszik.
Itt kiszámolhatod menyit eszik értelemszerüen ki kell tölteni:
Sziasztok!
Új gépet akarok venni és külön-külön fogom megvenni az összetevőit!Nem akarok sokat költeni, erre a videokarira gondoltam:
Gigabyte nVidia GeForce GT430, 1024MB, GDDR3, 128bit, DVI-I, HDMI, PCI-E
szerintetetek megéri?vélemény?
Igen, szerintem megéri az árát mennyiért veszed? mert Árgép-en 12K
többet nem akrok rászánni ez a legjobb ebben az árban és ott ahonnan én veszem az Atit nem néztem nem tudom milyenek, nem isemrem
Csak még tudatlan vagyok ezen téren és ezért próbálok utána érdeklődni😀
Azt kérdezném hogy pl a gf vidikártya jobban menne egy intelessel?
Mert ugyebár az ati az AMD-s kártya.
Vagy ez jelentéktelen és az ati kártya ugyanúgy megy az inteles procival?
tökmind1 h mi melyikkel fut csak az intel prociban a jobb az AMd meg kártyában, de a GTX480 most nagy fogás ezért /pill nem tudom melyik a jobb
Mert ugyebár az ati az AMD-s kártya.
Vagy ez jelentéktelen és az ati kártya ugyanúgy megy az inteles procival?
Erre csak azt
Ehet mondani
Az, hogy már 130 körül GTX590-est is lehet kapni az már megint más kérdés 😀