Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A corsair-t itt mindenki dicséri 😃
az egy dolog, ....................
szia!
szal akkor ez a Corsair TwinX 4096Mb DDR3 1600Mhz DHX CL9 KIT ez nekem tökéletes ugye? 😃 mert akkor teljesen megvagyok nyugodva 😃
Az nem attól függ, hogy a gigabyte azt tesztelte, és más memóriát nem fogad el...csak 800-asként ismerte fel, mert az alaplap 800 MHz-et bir...
Namost amit én akarok venni pont olyat nem találok a referencia memóriák listájában, csak ilyet: 1GB Corsair DDR3 CM3x1024-1333C9DHX. De amilyet én néztem ki az: Corsair TwinX 4096Mb DDR3 1600Mhz DHX CL9 és nemtom, hogy ezt totál felismeri-e, vagy olyan memót vegyek ami a referencia listában van? Mert mondjuk a gigabyte honlapján írják is a referencia lista tetején, hogy "az itt felsorolt memóriák csak referenciák, csak néhány memóriát tudtunk ellenőrizni"...szal akkor mit tegyek 😀
Hosszútávra ennyi elegendő?
Mert ha később több kell nem tom majd kinek eladni azt a 3x1gb-t ramot.
Mit tanácsoltok?
hello...ha támogatja az alaplapod a 4gb-ot és van minimum 3db slotod akkor igen de jobb lenne ha a 2x1gb-ot becserélnéd 1db 2gb-osra és az mellé vennél +-ba egy 2gb-os tök ugyanolyat...remélem tuttam segíteni
Ezt hogy számoltad ki?😆 3 slotba nem lehet 4Gb-ot tenni, ahoz vagy 2--nek kell lennie vagy 4-nek DDR2-ből 2 is elég DDR1-ben viszont 4-nek kell lennie, mert a ddr1 az csak 1gb kezel slotonként!
ha van 2x1gb kingmax ramom akkor rakhatok bele még egy 2gb-os kingmax ramot?
Tehát jól fognak együtt működni?
ÉS ez mindegyikkel így van!
ddr2?ddr3?
800Mhz?1066MHz?1333Mhz?1600Mhz?
mennyi a különbség köztük?
gondolom csak a drága alaplapokba lehet rakni ddr3at...
De én azt mondom ha 533Mhz-esnél nagyobbat teszel bele és max 533Mhz-et lát akkor rakhatunk 800Mhz-eset is nem fogja látni...csak 533Mhz-et!
És? Én majadani fejlesztésröl beszéltem.
köszi mert akkor olyat veszek mert 533-ast nem lehet kapni😆
De lehet, ha kell esetleg írj p.ü-t.