Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nekem viszont az lenne a kérdésem, hogy ha 2x1GB Dual Channel-ben működő modul mellé berakok még 1GB RAM-ot, akkor a 3x1GB miatt meg fog szűnni a Dual Channel, vagy mia tőgy fog történni???
Jelenleg van egy 1GB DDR2 800MHz Kingmax memóriám,ha mellé rakok egy 2GB DDR2 800Mhz Samsung memóriát akkor azok működni fognak? Tehát elég ha a DDR2 és a MHz megegyezik,a méretnek és márkának nem kell? Köszönöm!
Hát a ddr3 az gyorsabb mint a ddr2 elég sokka lkiseb a fogyasztása és nagyobb az órajele továbbá nincs am2-3hoz vagy akármihez kötve ez alaplap függő meg kell nézni hogy az adott lap támogatja e
DDR3 csak egy kicsivel gyorsabb mint a DDR2 mivel nagyobb az órajel de viszont nagyobb az időzítés is. De igen kevesebbet fogyaszt. De vegyél DDR3t mivel a DDR2 kifutó platform. De pont, hogy AM3hoz van kötve mivel az AM2-es procikban nincsen DDR3as memória vezérlő!! Az AM3asban van DDR2 meg DDR3 is. És az AM3asoknak 667MHzes a memóvezérlő. Ezért ne vegyetek 1600MHzes modulokat csak 1333MHz-esket (2x667=1333). 1600osokkal előfordulhatnak fagyások, kompatibilitási problémák. De aki tuningol és be tudja állítani a dolgokat az megveheti 😃
Úgy összességébe mi a különbség a kettő között?Köszönöm.
(jelenleg van 2Gb)
Van egy ilyen gépem:
Alaplap:
CPU típusa Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200)
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D1561
Alaplapi lapkakészlet Intel Springdale-G i865G
Rendszermemória 512 MB (PC2700 DDR SDRAM)
DIMM5: Kingston K 512 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
BIOS típusa Phoenix (07/23/04)
Memória eszköz tulajdonságai:
Fizikai formátum DIMM
Típus DDR
Altípus Synchronous
Méret 512 MB
Sebesség 333 MHz
Teljes szélesség 64 bit
Adat szélesség 64 bit
Eszköz elhelyezése Slot-1
Bank elhelyezése Channel A
[ Memória eszközök / Slot-3 ]
Fizikai formátum DIMM
Típus DDR
Altípus Synchronous
Sebesség 333 MHz
Eszköz elhelyezése Slot-3
Bank elhelyezése Channel A
[ Memória eszközök / Slot-2 ]
Fizikai formátum DIMM
Típus DDR
Altípus Synchronous
Sebesség 333 MHz
Eszköz elhelyezése Slot-2
Bank elhelyezése Channel B
[ Memória eszközök / Slot-4 ]
Fizikai formátum DIMM
Típus DDR
Altípus Synchronous
Sebesség 333 MHz
Eszköz elhelyezése Slot-4
Bank elhelyezése Channel B
Alaplapi pdf leírásban:
Memory
4 DIMM Sockets (2.5 V), 128 MB - 4 GB, 184 Pin, Single or Dual
Cannel, DDR400/333/266 SDRAM (PC3200/2700/2100),
unbuffered, no ECC
(For details on recommended RAM, please refer to our website)
Szóval jelenleg 512 mb memória van benne, és ezt szeretném bővíteni, szerintem elég ebbe a gépbe 1 giga, esetleg 1, 5 giga ????
És nem nagyon értek a hardwer dolgokhoz, tehát milyet vegyek?
tudom hogy az időzitése de az végülis mi?
sziasztok!
azt szeretném tudni hogy van-e különbség hogy 2 db 1gb-os , vagy 1 db 2gb-os memóriát teszek a gépbe???
Igen van! Ha az alaplapod támogatja, és két egyforma 1GB-osat veszel, akkor használhatod Dual-Channel módban, így együtt dolgozik a 2 memória, ezzel kicsit gyorsabbak!
nem tudom hogy az-e de a lap tulajdonságainál ott van a memória tipus alatt hogy Memory Channel : Dual
az az amire gondoltok?
sziasztok!
azt szeretném tudni hogy van-e különbség hogy 2 db 1gb-os , vagy 1 db 2gb-os memóriát teszek a gépbe???
Igen van! Ha az alaplapod támogatja, és két egyforma 1GB-osat veszel, akkor használhatod Dual-Channel módban, így együtt dolgozik a 2 memória, ezzel kicsit gyorsabbak!
Mert előte csak egy 512-es volt a gépben: bár akkor még nem tudtam mit kell nézni nem értettem úgy hozzá de most derült ki hogy 667MHz-esek.
Az én alaplapomba eredetileg meg 533Mhz-es volt és a támogatott MHz-ek meg 1066/800/ 533 MHz 😢!
Az lenne a kérdésem hogy emiat akadozhat e a játék holott simán kéne futnia 100%-on!!!???😕
ez most kérdés? hát jóhogy a 2. sokkal jobb és olcsóbb
Oké. Kössz. Mondom én hogy nem értek hozzá!😆😃
1. Kingston 2GB DDR2 800MHz KVR800D2N6/2G 13 000FT
2. Kingmax 2GB DDR3 1333MHz 11 000FT
Hello
Nemsokára veszek új gépet.
ÉS szerintetek melyik RAM jobb?? Mert az áruk szinte egyforma.
G.Skill DDR3 Cl7 1600Mhz 4Gb
G.Skill DDR3 Cl9 1866Mhz 4Gb
Szerintem pedig a CL7-es jobb. Nem minden az órajel...gyorsabb a CL7 mint a CL9
Nemsokára veszek új gépet.
ÉS szerintetek melyik RAM jobb?? Mert az áruk szinte egyforma.
G.Skill DDR3 Cl7 1600Mhz 4Gb
G.Skill DDR3 Cl9 1866Mhz 4Gb
melyik ramot vegyem ehhez a laphoz?
Asus P5P43TD PRO
1600
[LINK]
[LINK]
[LINK]
ehez sztem tökéletes választás lenne:
Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9K2/4G 22,525 Ft
Geil Value 2x2GB DDR3 1333Mhz CL9 22,650 Ft
ddr2 1066mhz 2x2 gb kingston 😃 az mehetbele szerntem
hát látszik hogy hozzáértő vagy.😂😂
hellosztok ha mér van 2x1GB 1066mhz cl5 ramom akkor megéri még 2x1 gigát (ugyanolyan paraméterekkel) venni a gameléshez vagy nem?
XP-hez elég a 2x1Gb dualban,csak akkor volna érdemes még 2x1Gb-ot venned ha Vistát vagy Win7-et használnál
Miért ne lenne jó
Sziasztok.
Azt honnan tudhatom meg egy memóriáról, hogy mennyi/mekkora az órajele? Nagyon ehhez a dologhoz nem értek, köszi a segítségeteket.
Memóriám ilyen lesz: 2GB DDR2
Azt honnan tudhatom meg egy memóriáról, hogy mennyi/mekkora az órajele? Nagyon ehhez a dologhoz nem értek, köszi a segítségeteket.
Memóriám ilyen lesz: 2GB DDR2
sziasztok melyik a jobb és az erősebb ha veszek egy
Geil Black 2X2GB DDR2 1066MHz es memóriát vagy ha veszek 1
CSX 2GB DDR3 1333MHz es memória
Felér 4gb ddr 800 mhz es egy 2gb ddr3as 1333mhzessel erősebb a 2gb dd3 1333 mhz?
Nem ér fel.
Amúgy az 1333 se sokkal jobb, sokat számít milyen a késleltetése a ramnak.
És a ramoknál inkább a mennyiség a lényeg szóval jobb a 4gb.