Nekem is K350em van és bőven belefért a 960 és most a 1060 is benne van, mindkettő Giga G1. És nem fűrészeltem semmit 😀
Viszont a CM 212X miatt nem tudom felrakni az oldalát a háznak.
Gondolom hogy úgy lenne Hunork 😀 a tápom az most egy corsair rm550x 80+ gold nem szívesen cserélném egy darabig alig pár hónapos. Ahhoz a 450D ház is passzolna (meg a sok levehető porszűrő). Ventinek inkább néznek egy noctia nh-d14 vagy nh-d15-öt. Az utóbbi mm-re pontosan beférne az nh-d14 esnek meh maradna 3mm. Első a ház aztán a vga (majd jöhet a cpu venti ház ventillátor felülreha kell és ezek után majd egyben... a lap proci ramok de arra jó sokat kell várni ) egy bequiet ventillátor a házam végén tanyázik azért😃
fbalage nekem is CM 350k-m van de mATX alaplappal és nem vagyok megelégedve vele nagyon... Én most két ház között hezitálok corsair 450D (effelé húzok) valamint a bequiet 800 window között. De még spórolok rá úgyhogy totál mindegy.
(kicsit off de ha valaki megtalálná nekem a corsair 450D háznál hogy az af14l és af12l (ház gyári ventijei) mennyi rpm-mel mehetnek max. hálás lennék mert bequietnél fent van a házadatai között csak ennél nem.)
A kábelmanagement [hiánya] valóban fájó pont. Bár megoldottam esztétikusan, a 4 pines CPU tápkábelt meg kiugyeskedtem, hogy az alaplap tálca mögött fusson végig. Szabályosan nem is látni.
Mekkora az a 960 hogy nem fért el? Igaz itthon HD5770 van benne, de az bőségesen elfér.
Nincs nagyon a kártya szélén az a HDMI csatlakozó? Itt akárhány kártyát tettem bele, mindig betudtam gond nélkül dugni a szélső portokba is az adott csatlakozót. (Igaz többnyire mindegyiken DVI volt szélen, de az elfért kényelmesen. A HDMI az 5770en meg középen van)
Hunork: köszi az értelmes válaszokat. Valószínű, hogy a Core P3 marad ugyanis a View 27-et már sehol nem forgalmazzák. Egyébként néztem a profilod alatt a házad, és tettszik is csak ATX-es a lapom és az oda nem koma 😀
HakuDragon: jelenleg nekem is CM K350-em van. Örülök, hogy neked tettszik, de azon kívűl h jól szellőzik nem sok jót tudok mondani róla. Nagyon kicsi a beltér. Vezeték elvezetés is botrányos.
Ahhoz, hogy a sima jelenleg már kis nyomi 960at beletudjam rakni, szétkellet fűrészelnem a HDD tartó konzolt, mert nem fért bele sehogyan se. Azon kívül, a hátsó csatlakozó részen, ahol a HDMi kábelt rákel pattintani a VGA-ra ott is kellet jó barátom fűrész ugyanis nem lehet elhelyezni benne normálisan a lapot és a merevítés miatt nem tudtam rádugni a tikbélt... Nekem nem jött be.
Köszi mindenkinek a tippeket, de ezek szerint már láttam én is mindent a kínálatból.
Igazából úgy a légáramlattal nincsen gond a legtöbb háznál. Konkrétan semmi nincs már a levegő útjában és a legtöbb valamire való már tele van lyukkal.Spoiler!
Igaz az nem mindegy, mennyire masszív, milyen anyagból van meg mit adnak hozzá...na és persze mennyiért
NZXT-ben mondjuk elgondolkoznék.
Ha netán új gépházra adom a fejemet még a CM N200on is elgondolkozok. (Ahogy ismerem magam, úgy is mATX alaplapot választok megint...az a gyengém...marha nagy ATX házba persze 😆
Anno 12ért vettem a CM 350et. Küllemre jól néz ki (Ezért vettem meg 😊 ). Igazából a belsejével sincsenek gondok, leszámítva, hogy rövided a kábeljei. Jelenleg két ilyen ház is van.
fbalage: értelek, és megértem, nekem is tetszik az említett ház, de drágállom így is, és nincs benne ODD hely. Amúgy még engem is érdekelne. nekem Aeneas kocka van, abban is áll a VGA, és az alaplap is! 25 k volt. 😀
Hunork: Értem, nem is éreztem benne a cikizést. 😀 Eddig coolermaster házaim voltak és most is az van, de az alsó vagy olcsóbb kategóriája botrányos. 60+ ft-ot meg nem akarok fizetni egy semmitmondó házra. Nem rég fedeztem fel ezeket a thermaltake termékeket.
Néztem sok-sok videót Aercool, Corsair, DeepCool, Be Quiet házakról is, de árkategórián belül ez fogott meg. Azért is kérdeztem, hogy van e valakinek saját tapasztalata velük?
Ja és nagyon tettszik ez az álló videokártya téma.
fbalage: nem cikizésből írtam 😉 Csak sokan beleesnek abba a hibába, hogy a ház állatul néz ki, aztán meg utólag kiderül, hogy a kábelek elvezetése botrányos, és / vagy a belső hő iszonyat lesz, mert rosszul van megtervezve a hűtés, vagy csak egy-két gyári ventivel szállítják. A nagyon nagy ablakos házaknál figyelj arra, hogy azért annak tisztán tartása (por) nem lesz egy lengyel-polka. 😀
Én is egy speckó házat vettem ősszel, nálam az volt a cél, hogy tiszta legyen a belső elrendezés, a táp oldalt van, az alaplap meg fekszik, nem pedig "lóg". És alapból 4 gyári ventivel jött, mondjuk kettőből rögvest LED-es lett, elvégre azért az ablak, hogy lássunk is. 😀
Hunork: Fontos lenne a "csicsa".
Amit pl. linkeltem thermaltake view 27 az bőven elegendő lenne. Csendesség nem annyira számít.
Minőség és kábelrejtés fontos!
Be Quiet-et ismerem. Tudom, hogy jó cucc. Megnézegetem ezt is.
fbalage
Az is kérdés mi a szempont. Csak a küllem, csicsa, vagy a minőség, csendesség, letisztultság?
Mert ebben az esetben, igaz az egyik 43k körül van , de én ezt a kettőt mondanám (ablakosak természetesen): Be Quiet Silent Base 600
Be Quiet Silent Base 800 [LINK]
Ezek BQ minőség, mint a hűtők, tápok esetében. Én utóbbit venném, a sokkal több tárolóhely miatt és a plusz venti miatt.
fbalage: itt van ez a kis aranyos pl:
https://www.aqua.hu/aerocool-p7-c1-tap-nelkuli-ablakos-standard-version-haz-fekete-en58294-492338.html
itt egy másik:
https://www.aqua.hu/aerocool-dream-box-pc-case-building-kit-en58089-492114.html
a harmadik:
https://www.aqua.hu/chieftec-sj-06b-op-tap-nelkuli-matx-haz-fekete-390126.html
4:
http://www.gamerstorm.com/product/CASES/2016-09/1288_6120.shtml
5:
hermaltake: The Tower 900 E-ATX Vertical Super Tower Chassis
vagy le takarítod az asztalod, fából csinálsz egy keretet, vagy plexiböl, pc házadat szét flekkszeled, szépen a részeit el helyezed az asztalon, le rögzíted, hogy majd oda rögzített a pc alkatrészeit, össze rakod az egészet majd a tetejére is plexit raksz, ja! meg D profilú fehér Öntapadós ablakszigetelő gumit raksz a plexire, csak a víz védelem miatt, ja! meg rgb-s led szalagot is bele tudsz rakni, és akkor az egész szobát be világítja.
itt is van egy illusztráció!
http://m.cdn.blog.hu/fu/fun7/image/acid_picdump_19(1).jpg
Új házat szeretnék venni. Lehetőleg olyat ami sokat mutat. 😀 Találtam is kettő kiszemelt példányt. Tapasztalata esetleg van e valakinek a gyártóról(Thermaltake), vagy a linkelt példányokról?
A látvány miatt:
Thermaltake Core P3 (akinek ilyen van, mennyit szenved vele? Mennyire szedi a port?
vagy ő:
Thermaltake Core x31
Árban max. 40k amit fizetnék érte, ha valaki ezeken felül tud ajánlani más gyártótól "látványos " házat, megköszönném.
Andris18: nem emlékszem, hogy írtál volna árat, ha igen, elnézést. Így elég tág tartományban van a lista 35k -tól lefelé. Itt van nem kevés, jó darab, érdemes mindegyiket megnézni, és teszteket olvasni róluk. Itt találsz sok tesztet, persze angolul: [LINK]
Be Quiet Silent Base 600
NZXT Phantom 410
Thermaltake Core V51
Corsair Carbide Series 330R Titanium Edition Silent
Phanteks Enthoo Pro
AeroCool P7-C1
Thermaltake Urban R31
Raijintek Aeneas (egyedi, fekvő alaplapos)
Corsair Carbide Series 200R
Thermaltake Versa H35
IN WIN G7
Zalman Z9 Neo / Zalman Z11 Plus
Fractal Design Core 2500
Raijintek Agos White
Én ajánlanám ami nekem van csak a plexis változatát. Azt hizsem most 32 körül mozog.: Cooler Master CM690III. Elég nagy, de nem túlságosan, ha később lesz vízhűtő az sem gond.
Andris18: itt van ez a házikó
https://www.aqua.hu/aerocool-aero-1000-white-edition-tap-nelkuli-haz-feher-en55309-358668.html
ez is jó házikó, és szerintem jó árban van, de ha majd ott tartasz az álom gépedbe viszont processzor hűtőnek(Noctua NH-D15) nem ajánlom drága, sok helyet foglal, ahelyett inkább már ezt https://www.aqua.hu/corsair-h60-vizhutes-univerzalis-cwch60-150235.html olcsóbb, és sokkal kevesebb helyet foglal, és meg bízható ilyenem volt 6 évig.
Corsair 450D egy tízessel olcsóbb, még így is drága... arukereso-n még a zalman z11 plus /z11 neo-nak van optikai meghajtója de nem tudom hogy az első részén lévő két is lyuknál melyiknél van 2 x 80mm -es venti amit nem szeretnék a hangja miatt.
andris18:Corsair nagyon jó házakat gyárt, könnyedén elférnek bennük minden, gyári ventik halkak, nincs velük gond, erős, masszív házakat gyárt nekem pl egy corsair graphite 760t-m van, minden könnyedén el fér benne, nekem két r9 280-as volt benne, minden féle gond nélkül el fért benne,még a 300mm-eres vga-val sincs gondja a háznak, hátulján kb 2 ujjnyi hely van a kábeleknek, egyszoval tökéletes.
Kicsit bővebb véleményre számítottam pl. milyen hangosak/jók a gyári ventilátorok, a porszűrőkről valami vagy a szellőzéséről. Corsair-t jó márkának tartom és a high airflow besorolásában a másik két háznál (graphita 780T, Carbide Clear 600C) olcsóbb ez és úgy látom majd a későbbiekben minden típusú alaplapra szabványra fejleszthető. Ezen kívül ami még fontos volt hogy legyen cd/dvd író/olvasó hely és átlátszó oldalfal és nagyobb videokártya is elfér benne és nem ütközik össze semmivel (az mATX alaplapomból adódóan). Nem nagyon tudom melyik márkában lehet megbízni.
Nem drága,viszont árához képest sokminden jár vele,ill "extrának" szánt dolog van benne,ami lehet a minöség rovására megy.A gyártó oldlán feltüntetett adatok alapján a házban vannak porszürök,venti sebesség állithatóság(sajnos kapcsolos,igy 2 fokozat van,gyengébb/erösebb)A házban van 5 beépitett venti,1hátul,2elöl,meg 2 a tetején.Max vga 310mm ami már jó,cpu 160mm....Szerintem nemlehet rossz,viszont h milyenek a ventik benne?Hangosak e,ill mennyi a légszállitási kapacitás,meddig birja a strapát...erröl nincs infó.
+1 Zalman Z3 Plus-ra nekem tegnap jött meg és igényes szép kialakítása van a háznak meg az anyaga is masszív. Sajnos hétvégén tudom csak összerakni délutáni melo miatt.
Ebben az ársávban még a Zalman Z3 Plus is jobb választás, szerintem. SSD keret, nagyobb VGA is elfér benne...stb. Sok helyen tévesek az adatok, a hivatalos oldalkán nézzed. [LINK]
http://www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/zalman/z1-neo-p326676019/#termek-leiras
Megéri megvenni ezt a házat? Ha nem Mondtok nekem hasonló áron ennél jobbat? 😀 Válaszokat előre is köszönöm.
A molex vörös ága az 5v, a sárga pedig a 12. 7V-hoz valahogy kombinálni kell ezeket, de én nem kekeckedtem anno ilyennel.
Vannak stílusos vezérlőpanelek is.
FoLey: annyit jelent, hogy ha molexre kötöd, akkor ne 12V-on menjenek, hanem az én javaslatom a 7V. Persze ha alaplapról akarod vezérelni, akkor más a helyzet. A ház tetején van egy kapcsoló, de csak Low/High módot tud a venti szabályozásra. Ha küldesz üzenetben egy email címet, akkor küldöm Molex csatis magyarázó képet. (most melózok, feltölteni innen nem tudok)
FoLey: nekem Z3 Plus volt korábban, és tényleg jó ház! A ventik sem zajosak, csak ne 12V-on menjenek. 😀 Van SSD tartó is, de csak egy darab, erre figyelj! Masszív, a hátsó oldalon azonban lehetne több hely is a kábeleknek. de ha nincs sok alkatrész, akkor ez sem gond. Ebben az ársávban jó vétel.
Viszont a CM 212X miatt nem tudom felrakni az oldalát a háznak.
Plusz: egy BQ táp és pl egy BQ Pure Rock CPU hűtő, és megijedsz, hogy megy a gép vagy nem. 😆
(kicsit off de ha valaki megtalálná nekem a corsair 450D háznál hogy az af14l és af12l (ház gyári ventijei) mennyi rpm-mel mehetnek max. hálás lennék mert bequietnél fent van a házadatai között csak ennél nem.)
Mekkora az a 960 hogy nem fért el? Igaz itthon HD5770 van benne, de az bőségesen elfér.
Nincs nagyon a kártya szélén az a HDMI csatlakozó? Itt akárhány kártyát tettem bele, mindig betudtam gond nélkül dugni a szélső portokba is az adott csatlakozót. (Igaz többnyire mindegyiken DVI volt szélen, de az elfért kényelmesen. A HDMI az 5770en meg középen van)
Ja hát igen...: 😆
Nem kicsi 😊
HakuDragon: jelenleg nekem is CM K350-em van. Örülök, hogy neked tettszik, de azon kívűl h jól szellőzik nem sok jót tudok mondani róla. Nagyon kicsi a beltér. Vezeték elvezetés is botrányos.
Ahhoz, hogy a sima jelenleg már kis nyomi 960at beletudjam rakni, szétkellet fűrészelnem a HDD tartó konzolt, mert nem fért bele sehogyan se. Azon kívül, a hátsó csatlakozó részen, ahol a HDMi kábelt rákel pattintani a VGA-ra ott is kellet jó barátom fűrész ugyanis nem lehet elhelyezni benne normálisan a lapot és a merevítés miatt nem tudtam rádugni a tikbélt... Nekem nem jött be.
Köszi mindenkinek a tippeket, de ezek szerint már láttam én is mindent a kínálatból.
NZXT-ben mondjuk elgondolkoznék.
Ha netán új gépházra adom a fejemet még a CM N200on is elgondolkozok. (Ahogy ismerem magam, úgy is mATX alaplapot választok megint...az a gyengém...marha nagy ATX házba persze 😆
Amúgy ház ügyben a legnehezebb okos tanácsot adni, mert a személyes ízlés, és kívánalom mindig közbeszól
Néztem sok-sok videót Aercool, Corsair, DeepCool, Be Quiet házakról is, de árkategórián belül ez fogott meg. Azért is kérdeztem, hogy van e valakinek saját tapasztalata velük?
Ja és nagyon tettszik ez az álló videokártya téma.
Én is egy speckó házat vettem ősszel, nálam az volt a cél, hogy tiszta legyen a belső elrendezés, a táp oldalt van, az alaplap meg fekszik, nem pedig "lóg". És alapból 4 gyári ventivel jött, mondjuk kettőből rögvest LED-es lett, elvégre azért az ablak, hogy lássunk is. 😀
Amit pl. linkeltem thermaltake view 27 az bőven elegendő lenne. Csendesség nem annyira számít.
Minőség és kábelrejtés fontos!
Be Quiet-et ismerem. Tudom, hogy jó cucc. Megnézegetem ezt is.
Köszi mindenkinek a tippeket.
Az is kérdés mi a szempont. Csak a küllem, csicsa, vagy a minőség, csendesség, letisztultság?
Mert ebben az esetben, igaz az egyik 43k körül van , de én ezt a kettőt mondanám (ablakosak természetesen):
Be Quiet Silent Base 600
Be Quiet Silent Base 800 [LINK]
Ezek BQ minőség, mint a hűtők, tápok esetében. Én utóbbit venném, a sokkal több tárolóhely miatt és a plusz venti miatt.
http://www.corsair.com/en/crystal-series-570x-rgb-atx-mid-tower-case
r2d2: az AERCOOL P7-C1 tettszik, nézegetem honnan mennyi 😀
Hunork: az nagyon egyszerű lenne 😃
Viszont találtam egy NO1-t.
Nem tudom mennyire jó a VGA-nak ez a fajta elhelyezkedés?
(A ház után, érkezik a 1070. Kapna levegőt rendesen?)
https://www.aqua.hu/aerocool-p7-c1-tap-nelkuli-ablakos-standard-version-haz-fekete-en58294-492338.html
itt egy másik:
https://www.aqua.hu/aerocool-dream-box-pc-case-building-kit-en58089-492114.html
a harmadik:
https://www.aqua.hu/chieftec-sj-06b-op-tap-nelkuli-matx-haz-fekete-390126.html
4:
http://www.gamerstorm.com/product/CASES/2016-09/1288_6120.shtml
5:
hermaltake: The Tower 900 E-ATX Vertical Super Tower Chassis
vagy le takarítod az asztalod, fából csinálsz egy keretet, vagy plexiböl, pc házadat szét flekkszeled, szépen a részeit el helyezed az asztalon, le rögzíted, hogy majd oda rögzített a pc alkatrészeit, össze rakod az egészet majd a tetejére is plexit raksz, ja! meg D profilú fehér Öntapadós ablakszigetelő gumit raksz a plexire, csak a víz védelem miatt, ja! meg rgb-s led szalagot is bele tudsz rakni, és akkor az egész szobát be világítja.
itt is van egy illusztráció!
http://m.cdn.blog.hu/fu/fun7/image/acid_picdump_19(1).jpg
Igaz nem plexi, hanem üveg, de tartósabb meg karcállóbb.
Új házat szeretnék venni. Lehetőleg olyat ami sokat mutat. 😀 Találtam is kettő kiszemelt példányt. Tapasztalata esetleg van e valakinek a gyártóról(Thermaltake), vagy a linkelt példányokról?
A látvány miatt:
Thermaltake Core P3 (akinek ilyen van, mennyit szenved vele? Mennyire szedi a port?
vagy ő:
Thermaltake Core x31
Árban max. 40k amit fizetnék érte, ha valaki ezeken felül tud ajánlani más gyártótól "látványos " házat, megköszönném.
Előre is Köszönöm!
(árat nem írtam)
Be Quiet Silent Base 600
NZXT Phantom 410
Thermaltake Core V51
Corsair Carbide Series 330R Titanium Edition Silent
Phanteks Enthoo Pro
AeroCool P7-C1
Thermaltake Urban R31
Raijintek Aeneas (egyedi, fekvő alaplapos)
Corsair Carbide Series 200R
Thermaltake Versa H35
IN WIN G7
Zalman Z9 Neo / Zalman Z11 Plus
Fractal Design Core 2500
Raijintek Agos White
ui: r2d2 attól az álomtól még messze vagyok, inkább a mostanit próbálom fejlesztgetni, köszönöm a vízhűtés javaslatot is 😀
https://www.aqua.hu/aerocool-aero-1000-white-edition-tap-nelkuli-haz-feher-en55309-358668.html
ez is jó házikó, és szerintem jó árban van, de ha majd ott tartasz az álom gépedbe viszont processzor hűtőnek(Noctua NH-D15) nem ajánlom drága, sok helyet foglal, ahelyett inkább már ezt https://www.aqua.hu/corsair-h60-vizhutes-univerzalis-cwch60-150235.html olcsóbb, és sokkal kevesebb helyet foglal, és meg bízható ilyenem volt 6 évig.
Gyártó oldalára mutató link:
[LINK]
Erről a gépházról vélemények: [LINK]
Megéri megvenni ezt a házat? Ha nem Mondtok nekem hasonló áron ennél jobbat? 😀 Válaszokat előre is köszönöm.
Vannak stílusos vezérlőpanelek is.
Lassan gépházat veszek és 14k-ért milyen házakat ajánlotok? Én Zalman Z3 Plus-t néztem ki,vélemény?