Túlmelegszik a gép mit tegyek?
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bár az, hogy az imperiumtól vettél gépet már sokat elmond.
Felmelegszik, nem tudom hogy a videókártya vagy a processzor melgeszik fel az igényesebb játékoknál . Itt van a gépem adatai http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=145978&sub=usercomp&comp=147011 + még van egy processzor hűtő cm blizzard t2 ehhez hasonló talán csak a ventillátor színe más.
Pedig az oldal azt írja hogy magas grafikán mehet full hd ben és a watch dogsban is az automata azonosításnál ez van beállítva. A far cry 3 nál már sípolt 3-mat asszem. A gépet nem én raktam össze hanem a computer imperium.
Fel fogom hívni a céget is de légyszíves segítsetek.
Amúgy a Gyári hűtö Réz magos és teljesen lefedi a Processzort. sajnos csakis a Hang amit ki ad azzal van a Gond.
Luiboy Ismerősömnek is 6100 van és neki is Tx3 EVO-ja Én is csak azért vettem a 8230 mellé olyant mert neki jól működött De valamiért nálam mégsem szolgál megfelelően.
Egy Másik ismerősömnek meg ugyan ez a 8320 a van csak ő egy Arctic Cooling Freezer 13 használ mellé ami Szintén réz magos és semmi Gondja nincs Vele. Valószinüleg ez lehet a Gebasz... De kösz a Reagálásokat. 😀
dani
Te meg vegyél olyan pasztát amit irtam az bőven elég vagy 4-5x is
Volt hogy nem volt pasztám (Még a régi Celeron D-vel) és sziloplasztal nyomtam ki a procit. Hűtött is faxán...csak mikor szedtem szét a cuccot, a hűtővel együtt a procit is rántottam ki, amit meg úgy kellett vésővel leütnöm róla. (De azért a következő tulajnál is működtek a cuccok 😆 )
Nekem egy olyan hűtő ( a lenti képen) Egy FX 6100-at 4,6GHz-n le tudott hűteni úgy hogy nem ment 60 fok fölé a hőmérséklet, pedig nekem +fesz is volt adva a procinak.
Igaz nekem egy viszonylag jól szellőző házban volt 2DB 12CM-es rendszerventivel (elől egy be hátul egy ki)
Fordítsd a hűtőt úgy hogy a ház eleje felől szívjon a házból kifelé.
Valamint nézd meg nem e sok rajta a paszta.
Egy AMD FX 8320 al gyári hűtővel maxon megy a GTA 5 semmi Gondja kicserélem a Cooler Master Hyper TX3 EVO RR..-re percenként szaggat meg le esik az FPS 15 re... :S
Nincs semmi bajom a Gyári hűtővel csak annyi Hogy Olyan a Hangja mint egy KisFlex nek 😆
[url]https://www.google.hu/search?q=vga+hiba&num=100&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=H25NVMLKNaPnygOujICoCg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1097&bih=454#facrc=_&imgdii=_&imgrc=8U9nPQIUhmsTDM%253A%3BB7TArvZPmlqqDM%3Bhttp%253A%252F%252Fkepfeltoltes.hu%252F121019%252FF_nyk_p1173_www.kepfeltoltes.hu_.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fprohardver.hu%252Ftema%252Fazonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2%252Fhsz_21001-21050.html%3B2048%3B1536[/url]
Video memória hiba valamelyik fajtája lehet,vagy szimplán driver.
Én is találkozok vele a jelenséggel, Apu integrált vga-s procimnál kártya nélkül megy a játék
de egy erősebb kártyával már nem,viszont az érdekes más játék meg full hd ultra beállításokkal is elmegy:
ez nem biztos:amúgy gyenge tápoknál is előfordulhat,csakis más alkatrészekkel történő vizsgálatot mondanék neked, ha van másik géped legózz,vagy ha nincsen ismerősnek segítségével kölcsönkért alkatrésszel tudod kiszűrni.
Meg a hő,de írtad az rendben.
Ezért kizárnám a kártya hibát mint olyat,ha csak nem az menne elfele ill a proci illeszkedése volt valakinél gond,még memória tesztet futass le keresést memóriára:windows gomb megnyom és memória szót írd be és diagnosztika majd indítsd újra és mit ír ki.
Akár egy prime 95 [LINK] tesztet.
Vga: Nvidia Geforce 7300Gt 512mb
Alaplap: MSI MS-7204
2x 1Gb DDR2 ram
Nekem egy olyan problámám van, hogy melegszik minden a gépben, alapjáraton bekpcs után rögtön 65 fokoaz alaplp, kb 5 perc után 60 fok a Cpu és a Vga. Nem poros, nem rosszak a ventillátorok, alaplapot cseréltem benne nem az volt, tápot is az sem. Mi lehet a baja? Válaszokat köszönöm.
köszi a segitséget az AIDA64 Extreme Edition progi meg van nekem is a tőbbit majd meg nézem .
De egy kicsit fel háborit az hogy ki adsz egy csómó pénzt és a végén kiderül hogy valami olcso kinai fost vetél nem baj majd fel is hivom az Iyvorit (Izrael második leg nagyobb informataikai szak áruház és szolgáltató és szerviz ) hogy ugy is van garancis meg szerviz szolgáltatás ha mert egyszer fizetem és nézék meg a tápot de nagyot csalodnék a coolermaster ban ha kiderül valami kinai szar na mindegy majd ki derül köszi a segitséget
"nekik van szervizük és még garanciális a masina.
speci valami táp hibára gondolok, mert ennek akkor sem lenne szabad erőlködnie, meg olyan traktor vagy inkább hegesztő,trafó hangot ad ki, na mindegy meg látjuk."
Jól van azt hittem valami távoli helyről vetted,ahol probléma a garancia,akkor ezzel nem is lesz gondod.
Ha ilyen jellegű a probléma, akkor én vinném szervizbe és mutatnám is nekik.
Pont volt egy srác, akinek néztem a videóját, nézd meg ha van időd,"nem minden arany, ami fénylik":
"Corsair Ax860i PSU egy nagy szívás (HUN)"
[url]https://www.youtube.com/watch?v=XosyvNfqzQI&list=UUg1KfBwKv1pNGM04WUTCPzA[/url]
Én is vettem egy tápot amiről tudtam is hogy egy picit hangos, mondom na ez nem baj,fogom cserélném ki a ventit,látom a csatlakozóval együtt bele van ragasztva.
Itt egy példa a 30x-ezer forintosra,itt is láthatóan bele van ragasztva:
Bolt azt mondja az nem csere alkatrész,könyörgöm akkor miért tesznek bele no name ventit,aminek zetor hangja van?
1-2 mérős program:
Szintén alkalmas processzor, áramfelhasználás és RAM terheltség kijelzésére. A program által végzett tesztek eredményét kijelzi, amennyiben a processzor sebessége túl nagy, a Prime 95 egy figyelmeztető üzenetet küld.
[LINK]
Hardverdiagnosztika, stabilitásteszt:
[LINK]
Gpu-s progik:
[LINK]
[LINK]
Memória:
[LINK]
[LINK]
Érdemes ezeken az oldalakon nézelődni, mert más dolgokkal is foglalkoznak.
köszi a segitséget le futatatam egy teljes virus keresést bootolásos mindenes ilyet még nem is csináltam de ezek után biztósan 6 db troját talált ebböl 2 db bootolásás a punkbuster le is töröltem most futatok egy rendeszer sztabilitási progit meg látjuk az mit dob ki és ha minden cérna szakad ujra telemitem a rendeszert az nem nagy cuc és meg látjuk lehet hogy én is vissza viszem a boltba ugyan is nekei van szervizuk és még garanciális a masina meg a táp is beszélgetem itt egy két srácal ök sem találkoztak még ilyen jelenségel én speci vallami táp hibár gondolok mert ennek akkor sem lenne szabad erölködnie meg olyen traktor vagy inkáb hegeszto tarfo hangot ki adni na mindegy meg látjuk
akkor lehet tovább keresgélni....
esetleg szervizbe megkérdezni, nálunk van egy bolt és azt mondja a bevizsgálás ingyenes,javítás miegymás pénzes dolog.
Még mondanám telepítsd újra a rendszert mielőtt nagy vásárlásba kezdenél hátha megoldja,fontos az adatok mentése.
Néztem a minimumba mennyi és 600-as van írva.
[LINK]
Lehet szimplán egy msi afterburner megoldaná:
Ventit itt tudod szabályozni:
https://www.youtube.com/watch?v=BBUX DiwX DyE (X D egybe van nincsen szünet.)
Letöltés:
[LINK]
Burkolat nem tetszik soha nekem,sajátomról el sem tudom távolítani pedig szeretném tisztítani.
Ilyen bitang kártyához passzolna egy 2 ventis megoldás,van aki azt mondja felesleges,szerintem nem az.
A tápod szerintem is rendben van a teljesítménye,hogy hibás-e az már más kérdés.
Pl_:Avast bootolásos víruskeresés.
[LINK]