Milyen merevlemezt vegyek?
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A samut egyenlőre kerüld sok a gond vele, a kingstont és corsairt még jobban, helyette -->
CRUCIAL MX100
ADATA Premier Pro SP920
INTEL 530
Időközben volt egy 2 éves Hitachi 750GB morgós zajos HDD-m, egy ideig azon volt rajta az op. rendszer,de állandóan kapart, meg valami lötyögött benne, mikor picit megmozgattad jobban persze kikapcsolt szerelés állapotában. Sikerült túl tennem magam rajta nem rég hívtak 2 TB S. barracudara becserélték+ kis zsé. SSD maradt már csak hátra. Köszönöm Nektek!
Samsung 120gb Evo 840 SSD másfél évig garis használt. Jó formán Kingston meg Samsungok vannak. S később melléje egy nagyobb HDD.
Na majd az érintett megmondja. A szót átadjuk csiribinek... 😀
Én azt mondom Vegyél egy kisebb SSD-t a rendszernek meg a maradék pénzből egy jobb fajta merevlemezt! pl.: SEAGATE Barracuda 3TB 7200rpm 64MB SATA3
Játékok, filmekre kellene a hely. Torrent legfeljebb visszatöltésre megy, amit letöltöttem, nagyobb részt ezért is megy a gépem. Nem sokat gondolkoztam még SSD-n egyenlőre. Inkább nagyobb tárhelyen.
Esetleg egy SEAGATE ST4000DX001 SSHD 4TB 7200rpm 64MB SATA3 hibrid 8GB MLC SSD ? 3 év gari 150 euró. (nem magyarból írok) Viszont, ha ez akkor nem holnap lesz a megvétele.
Köztes megoldásként viszont el lehet gondolkodni egy SSHD-n.
A black WD 3 TB ~50e FT. Ebben az árban már lehet kapni 4 Tb-os SEAGATE SSHD-t is. Az még mindig nem egy SSD, de jelentősen gyorsabb a normál HDD-nél.
Később egy kisebb gyorsabb HDD lenne külön az op.rendszernek.
Ez lenne az ssd mellett, mert az 1TB-os már kicsi, meg már 0%-os.
Én is nézegettem, csak az a baj hogy van 2 meg 3TB-osba is egy jó pár darab, és nem tudom melyik lehet a jó 😃
Árban nézz szét, én az 500gb-ost vettem 8-9 ezerért.
Az nagyon jó kis SSD és rakhatsz rá játékot is 😂
Nekem 1,5 éves rendszer (Win7 64bit) 41GB-t foglal (lassan telepítés következik).
Érdemes 10-15%-ot szabadon hagyni, tehát kb 50-60GB játék elfér a 120-ason.
a vinyókról kb semmit se tudok, csak hogy minnél nagyobb annál jobb, de utána olvasgattam, és hát vannak különbségek 1tb és 1tb között is 😃
Szóval a fordulatszámról lövésem nincs, gondolom minnél nagyobb annál jobb, de kitudja, 7200-ast néztem ki (majd lejjebb lesz 2 típus, amit kinéztem).
"Átmeneti tároló" szintén zenész, nem tudom mire jó, de 64mb-ost találtam jónak.
Csatlakozó SATA III, na itt már annyit tudok, hogy ami most van, az nem SATA III-as 😃 szóval ez csak jó lehet.
Tehát 1TB-os merevlemez kellene, valamiért lassúcska a mostani vinyóm, pedig a hdsentinel 100/100%-ot ír ki, mégis dög lassú mikor ezt azt csinálok, pl. utorrentnél egyszerűen halál van, még ha nem is töltök le/fel, akkor is.
Szóval amiket kinéztem ezek lennének:
- 1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM003)
- 1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX)
vélemény, esetleg alternatíva? Előre is köszönöm, boldog mikulást nemsokára 😀
Ja és el is felejtettem mondani hogy az a 60 giga nagyon kevés már egy oprendszernek.
a lapozófájl is levehet akár 8gb-ot is ha autómatán használja a win.
Szerintem particionáld ujra a HDD-et úgy hogy PL : 100GB+ ami marad és akkor nem lesz gond.
Nincs beállítva biztonsági mentés egyik meghajtóra sem. Újraindítottam a gépet, most már csak 3,5 gb helyem van újra ............ Van még egy érdekesség, néha amikor kikapcsolom a számítógépet, leállás után rögtön újraindul magától 😶
Valószínű a biztonsági mentés tünteti el a helyet a hdd-en.
Kapcsold ki a biztonsági mentést ( én mindig kikapcsolom mert ha a win behall akkor azt már állítgathatom visszafelé annak már úgyis annyi 😀 ) vagy állítsd másik meghajtóra.
Lenne egy kérdésem, nem feltétlen ide tartozik, de nem találtam megfelelőbb helyet.
A problémám az lenne, hogy már gép újrarakás előtt is, egyik napról a másikra hirtelen C-ről eltűnt kb. 20 gb hely. Azt hittem, hogy valamit félretelepítettem, megnéztem, de nem találtam semmit. Újratelepítettem .... 58 gb helyből újrarakás után 30 at tudtam használni, ami érthető, mert nyilván a windows foglalja el a maradékot. Minden programot a másik meghajtóra telepítettem, de valahogy így is 23 gb ra jöttem ki, ami nem is lenne probléma. Múlthét pénteken lett újrarakva, és két napja realizáltam, hogy megint csak 6 gb hely van. Ez idő alatt semmi programot nem telepítettem. Tegnap kikapcsolás előtt 5 gb ot mutatott, ma amikor bekapcsoltam már csak 2,5 gb-ot, nem kapcsoltam ki a gépet 10 percre kimentem kaját csinálni és amikor újra nézem már 4,1 gb helyet mutatott. Megnéztem, hogy esetleg töredezve lenne a meghajtó, de persze ez nem így van, pláne friss wp nél. Bementem C-be, megnéztem tulajdonságokkal, hogy mennyi helyet foglal az összes mappa (Programfiles, Windows, Stb.) és összesen csak 23 gb-ot írt.
Esetleg kezd meghalni a HDD ?
Segítséget, válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm !
[LINK]
+ a kuckója is szép lesz...
Egy blue lesz akkor az ssd mellé.
Szerintem egy "olcsóbb" 7200-assal jobban jársz (persze a Samu SSD mellé), de nem a Green-el, mert az csak 5400-as! tévesen írják a webshopok 7200-nak (Az összes Green IntelliPower azaz 0-5400-as fordulaton változik a sebessége).
Játékokhoz WD-k közül én a Blue vagy a Black sorozatot ajánlanám azok fix 7200-asok. Nekem is 1 tányéros WD Blue van, én nagyon meg vagyok elégedve (játékok alatt is) vele.
Jelenleg van 2db sata II-es HDD-m a gépben és szerintem jóval gyorsabb kellene mivel kisebb játékoknál is érezhető kis mikrolagg pl. Warface, CS Source vagy akár egy BO2-nél is ami 190fps-el megy még is beugrik itt-ott.
Amire én gondoltam az egy Samsung 840 EVO SSD a rendszernek és egy Seagate 1tb SSHD a játékoknak.
Ha viszont valaki le akarna beszélni, hogy ne SSHD-t vegyek hanem HDD-t akkor WD Caviar Green 1tb-ra gondoltam (persze 7200rpm, 64mb cache).