valószínüleg rosszul állítottad be, amikor a gépedet szerkeszted akkor be kell jelölni a pontot hogy melyik, a 4-est jelöld be 😀
a pixel shader egy funkció ami kidolgozza a pixeleket, színeket.
minél nagyobb a verziójának a száma, annyival nagyobb a directx verzió is. (3 - DX9 ; DX10 ; 5 DX11)
szóval ha 4 es akkor nem tud DX 11-et, nem tudja annak a grafikáját kidolgozni.
ha alacsony akkor azért nem indul el, mert a játék grafikája megköveteli a meglétét ezért nem indul el ha kicsi. de a 9800 GT nek 4 es szóval ma minden játék elindul rajta. A 9800 GT memóriainterfésze 256 bites. A 32 bit a windowsnál van
de vegyünk például a nfs undercover-t ------ ennél a játéknál is azt írja, kicsi a pixer shader verziója, pedig minden paraméter sokkal jobb a gépemben és mégi szaggat az mitől lehet akkor.
NVidia Geforce 9800GT
Dual-Core 3,20 GHZ
3 GB ram
köszi a választ, de amikor ezen az oldalon rámegyek 2010-2011-es játékra akkor mért írja ki hogy kicsi a pixer shader verziója?? és szeretném megtudni hogy mit is jelen az a pixer shader vagy mire szolgál ?? mert még nagyon kezdő vagyok az ilyen dolgokban és szeretnék többet tudni a pc-ről. de akkor hány bites??
szasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mit csinálhatnék azügyben hogy a videokártyámnak kicsi a pixer shader verziója, és honnan tudnám letölteni a frissítést vagy frissíteni???
a videó kártyám NVidia Geforce 9800GT 32 bites
foxbet írta:
figyú nincs semmi gond felrakja a 64 bit-es windows 7-et és kész ennyi most minek fecséreljük az időt erre a 32 bites dologra.ugy is már elavult a 32 bit-es rendszer.
figyú nincs semmi gond felrakja a 64 bit-es windows 7-et és kész ennyi most minek fecséreljük az időt erre a 32 bites dologra.ugy is már elavult a 32 bit-es rendszer.
"Két azonos paraméterekkel rendelkező memóriamodul (és kompatibilis alaplap) esetén a memóriavezérlő egyszerre két csatornán képes kommunikálni a modulokkal, ami jelentősen (kb. 20-30%-osan) felgyorsítja a RAM műveleteket.
Egy csomagolásban 2 ram van. Azok olyanok."
bartadavid94 írta:
Nekem pont egy ellentétes téma kéne😀
Annak a kis dobozkának a nevét szeretném tudni, aminek mindkét oldalába be tudsz dugni egy-egy net kábelt(utp), ezáltal hosszabb kábelhez jutsz, mégse kell másikat venni...
Szóval ez érdekelne😃
Fogalmam sincs mi lehet a neve (ha van neki egyáltalán) de erre gondolsz:[LINK]
szerintem kábel átalakító, vagy kábel toldó...semmi különös
bartadavid94 írta:
Annak a kis dobozkának a nevét szeretném tudni, aminek mindkét oldalába be tudsz dugni egy-egy net kábelt(utp), ezáltal hosszabb kábelhez jutsz, mégse kell másikat venni...
Szóval ez érdekelne😃
bartadavid94 írta:
Szóval ez érdekelne😃
Lehet butaság amit írok, de olyan doboz aminek a mindkét oldalába lehet netkábelt dugni, az a router. De az tudomásom szerint internet megosztára való.😀
Szóval ez érdekelne😃
Az ECC-vel felvértezett memória az utasításokban bekövetkezett hibákat figyeli és korrigálja, ezért ajánlottak szerverbe többnyire. A non-ECC pedig ettől a funkciótól mentes, ezért gyorsabb és olcsóbb viszont nem tartalmaz ilyen funkciót. A NON-ECC, az átlagos gépbe, otthonra, irodába való mivel hétköznapi alkalmazásokra találták ki őket, az ECC pedig szerverekbe, szerver központ gépeibe valóak.
Hát erősebb lesz az biztos, de ez leginkább azzól függ, hogy milyen programokat futtatsz. Ezért nehéz megmondani. Nem mindegyik program használja ki egyformán a processzor adottságait, attól függ, hogy hogyan van megírva maga a program. Persze ha olyan progival állsz szemben ami kihasználja a 4 szálat, akkor gyorsabb lesz, viszont ha csak olyat, ami 1 szálat használ, akkor ugyanúgy fog futni (a processzor tekintetében) mintha csak egy 1 magos processzoron futtatnád (najó nem, de durva közelítésben ez igaz rá).
Szevasztok Nekem a laptopomban van egy Core i3 330M (2mag ,4szál) 2.13 GHz. Az lenne a kérdésem hogy ez a +2 szál magonként menyivel teszi erősebbé a procimat az átlagos 2mag+2szál prociknál?
RAID - Informatikai fogalomtár
Redundant Array of Inexpensive Disks = Olcsó Lemezek Redundáns Tömbje
Több lemezegység összekapcsolása oly módon, hogy az egyik meghibásodása nem vezet adatvesztéshez.
zsolty87 írta:
Sziasztok. Kifejtenétek ezt egy picit bővebben:
Sandy QuickSync
Lucid Virtu - ezt nagyjából értem mit jelent de a qiuck sync -cel nem vagyok tisztában.
Szerintem ennél érthetőbben nem lehet elmagyarázni:
"Szintén a videókkal kapcsolatos újítás a Quick Sync Video (QSV) technológia is, amely azonban pont, hogy a filmek másolásában: egészen pontosan azok egyik formátumról másikra történő átalakításában, azaz a transzkódolásban nyújt majd segítséget a Sandy Bridge lapkákra épülő gépekben. A QSV ugyanis olyan plusz utasításokkal és gyorsítófunkciókkal vértezi fel a gépeket, amelyek lehetővé teszik azok számára, hogy a korábbiaknál sokkal gyorsabban konvertálják át a videókat különböző formátumok és felbontások között.
"
Szerintem sok értelme nincs az egésznek.
Ha érdekel az egész cikk:[LINK]
zsolty87 írta:
Sandy QuickSync
Lucid Virtu - ezt nagyjából értem mit jelent de a qiuck sync -cel nem vagyok tisztában.
Szoszerint gyors szinkronizalast jelent, gondolom egy eszkozt gyorsabban szinkronizal egy masikkal a cucc, vagy valami ilyesmi, pontosan lexikonosan en sem tudom
Sandy QuickSync
a pixel shader egy funkció ami kidolgozza a pixeleket, színeket.
minél nagyobb a verziójának a száma, annyival nagyobb a directx verzió is. (3 - DX9 ; DX10 ; 5 DX11)
szóval ha 4 es akkor nem tud DX 11-et, nem tudja annak a grafikáját kidolgozni.
ha alacsony akkor azért nem indul el, mert a játék grafikája megköveteli a meglétét ezért nem indul el ha kicsi. de a 9800 GT nek 4 es szóval ma minden játék elindul rajta. A 9800 GT memóriainterfésze 256 bites. A 32 bit a windowsnál van
NVidia Geforce 9800GT
Dual-Core 3,20 GHZ
3 GB ram
de a 9800 GT az jó annak megvan a 4-es pixel shadere az elég mindenre 😀 és nem 32 bites 😀
a videó kártyám NVidia Geforce 9800GT 32 bites
Megfelelő hűtéssel, jó alaplappal és persze jó táppal nem lehet gond.
és az nem káros a procinak?
oksa értem köszi😀
öm nem tudom hogy jol csináltam-e.. a rendszer tulajdonságokban 2gb ír..
Úgy tünik hogy csak egyenként működnek
azt mondták hogy ha felrakok egy win 7 64bitet akkor menni fog.. mind a 4gb..
igen ugyanis ha rákatintasz jobb egér gomball hogy start menüben a számítogépre
akkor ki fog ja írni hogy "4GB ram (2,99 nhasználható)".
Na én egy olyat vettem. de nem tudom hogy az alaplapom viszi e meg hogy müködik. az everest 2gb remot ír a cpu-z meg 4et..
ez érdekes mert mindegyik -et ugyan azzal a c++ fügvénnyel irták ami a gép adatait kéri.😕
Foxbet ha idézel,azt illik "ilyen" formában feltüntetni 😜
OK tudom
Nem gond,nem azért mondtam 😉
Engem nem zavar,de lehet vaki ráismer a saját írására 😂
Én csak ezért idéztem mert ő szakszerübben fogalmazta meg mint ahogy akartam és az érthetőbb is lett volna mint az én gagyi meg fogalmazásom.😆
Na én egy olyat vettem. de nem tudom hogy az alaplapom viszi e meg hogy müködik. az everest 2gb remot ír a cpu-z meg 4et..
CPU-z nek higgy inkább 😀
Everest sokszor baromságokat ír 😃
Foxbet ha idézel,azt illik "ilyen" formában feltüntetni 😜
OK tudom
mi az a dual kit?
"Két azonos paraméterekkel rendelkező memóriamodul (és kompatibilis alaplap) esetén a memóriavezérlő egyszerre két csatornán képes kommunikálni a modulokkal, ami jelentősen (kb. 20-30%-osan) felgyorsítja a RAM műveleteket.
Egy csomagolásban 2 ram van. Azok olyanok."
Szóval ez érdekelne😃
Jaja. erre gondoltam, köszi a segítséget.
[url]http://www.argep.hu/popup.asp?pid=130151907&pnr=10001&foto=1[/url]
Szóval ez érdekelne😃
Szóval ez érdekelne😃
Lehet butaság amit írok, de olyan doboz aminek a mindkét oldalába lehet netkábelt dugni, az a router. De az tudomásom szerint internet megosztára való.😀
Szóval ez érdekelne😃
Amugy a G betű annyit jelent, hogy Graphics.
Ezen memóriatípusok között mi a különbség?
Pl.
DDR3 és GDDR3
Videokártyáknál.
am ezt a kérdést énis felakartam tenni 😆
Redundant Array of Inexpensive Disks = Olcsó Lemezek Redundáns Tömbje
Több lemezegység összekapcsolása oly módon, hogy az egyik meghibásodása nem vezet adatvesztéshez.
Mit jelent az a RAID támogatás?
Sandy QuickSync
Szerintem ennél érthetőbben nem lehet elmagyarázni:
"Szintén a videókkal kapcsolatos újítás a Quick Sync Video (QSV) technológia is, amely azonban pont, hogy a filmek másolásában: egészen pontosan azok egyik formátumról másikra történő átalakításában, azaz a transzkódolásban nyújt majd segítséget a Sandy Bridge lapkákra épülő gépekben. A QSV ugyanis olyan plusz utasításokkal és gyorsítófunkciókkal vértezi fel a gépeket, amelyek lehetővé teszik azok számára, hogy a korábbiaknál sokkal gyorsabban konvertálják át a videókat különböző formátumok és felbontások között.
"
Szerintem sok értelme nincs az egésznek.
Ha érdekel az egész cikk:[LINK]
Sandy QuickSync
Szoszerint gyors szinkronizalast jelent, gondolom egy eszkozt gyorsabban szinkronizal egy masikkal a cucc, vagy valami ilyesmi, pontosan lexikonosan en sem tudom
Sandy QuickSync