Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vélemény? jó ez?
Milyen márkát ajánlotok? 2db 2GB-os DDR3 memóriát keresek 1333Mhz-n...30k fölé ne menjetek nagyon pls
http://www.pcx.hu/termek/kingston-2x2gb-ddr3-1333mhz-kvr1333d3n9k2-4g-23476
En ha majd veszek rammot akkor csak is 800 MHz-s veszek majd mert csk olyan van a boltba 😆😆😆😆
ÉS miért nem rendelsz az internetről? Onnan már rengeteg dolgot meg tudsz rendelni és naygyon megbízható! Már sokan intézik az ügyeiket az interneten!😀
Az Aeneon jo memoria gyarto? 😀 ?
De amúgy is szokott ha minden adat megegyezik.
miitomén ....két darab kingston 2 gigás külön külön 11(vagyis22) ezer Ft ...olcsobb mint kitbe..s attol még mükszik neem?
Azért vannak kittek mert azok válogatott memók, tesztelve vannak . Ha külön veszed nem biztos hogy megy a dual chanel.
Sziasztok!
A gépembe szeretnék ramot venni. Most 2 GB gagyi Kingmax 800MHZ-s ramom van. Szeretnék venni 4 GB 1066 MHZ ramot. Árban kb. 30.000-re gondoltam. Előre is köszönöm a segítséget!
Ramokhoz hülye vagyok. Alaplapom honlapján az alábbi infok vannak:
4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR2 1200/1066/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
Ha már támogatja az 1200 MHz-et, én Kingston HyperX-et vennék. Abba van 1200-as
A gépembe szeretnék ramot venni. Most 2 GB gagyi Kingmax 800MHZ-s ramom van. Szeretnék venni 4 GB 1066 MHZ ramot. Árban kb. 30.000-re gondoltam. Előre is köszönöm a segítséget!
Ramokhoz hülye vagyok. Alaplapom honlapján az alábbi infok vannak:
4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR2 1200/1066/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
Ez a memória 2GB 667MHz DDR2 RAM Kingston (KVR667D2N5/2G) CL5 jelenne-e a 1gb-s Kingston mellé ebbe az alaplapba: Intel Dp965ltck?
előre is köszi
Kingmax memóriát nem ajánlom senkinek. Én megszívtam vele csak 1333-on megy 1600 helyett pedig az alaplap oldalán a támogatott memóriák listájában benne van. Ha bioszban beállítom manuálisan akkor kék halál a vége. Voltemeléssel és időzítéssel is próbálkoztam sikertelenül.
A Kingston,szerinted az jó ???Mert 2 db 2 GB akarok majd venni (1333 MHz egyébként..)
am nekem is Kingmaxom van,de nincs nagyon gondom vele
Hynix-bol taliztam 800Mhz-4Gb-osat...jo lenne tudnom, h jo-e ez laptopomban, mukodne-e vele. 😜
CPu-z-be nézd azt is,az Everest sokszor téves...Egyik ismimnek,akinek passzív hűtésű VGA-ja van,azt ki írta hogy 800RPM-mel megy a VGA ventije😆
oké majd csírkézd meg!😃😆
Hat igen kivancsi lennek, h pontosan mekkorak ezek, meg h mit bir az alaplapom a laptopomban, lehet, h ennel tobbet, csak gyarilag vmi gagyi RAM-ot pakoltak bele. 😜
Everest szerint van most jelenleg nekem 1db 2Gb-os Hynix DDR SDRAM-om, + 1db 1Gb-os Micron DDR2 SDRAM-om....en momentan sosem hallotam eddig meg sem a Hynix-rol,sem a Micron-rol. 😜 😆
Ja, letoltottem 1ebkent 1 SPECIFICATIONS-t a laptopomhoz, csak eppen ezt nem taliztam benne, h az alaplap milyen RAM-okat tamogat ! 😜
Itt a DDR3-as LINK:
[LINK]
Ez jo lenne az ACER Aspire 5536G-es vasamba ???
[url]http://www.amazon.co.uk/131263-Kingston-Non-ECC-Unbuffered-KHX6400S2ULK2/dp/B003D0CAHA/ref=sr_1_107?ie=UTF8&s=electronics&qid=1271246838&sr=1-107[/url]
roco021: inkább a GEIL BLACK Dragon-t ajánlanám!😀a másiknak benne van a nevébe h "valu",és az ilyen olcsósítotak nem olyan jók😀
mytos:CPU-Z-vel meg tod nézni!rakhatsz bele 333masat is,de nem 100% h hibátlanul fog menni...Tuningról meg nem s beszélve...
köszi
Hogyan éri meg ramokat vásárolni? 4x1Gb , vagy 2x2Gb ?
2x2-ben.
mytos:CPU-Z-vel meg tod nézni!rakhatsz bele 333masat is,de nem 100% h hibátlanul fog menni...Tuningról meg nem s beszélve...