Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
és milyen formában
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha vennék +2 GB RAM-ot, akkor érezném a különbséget? Eleve nem Xp lenne, hanem win7. Jobb lenne a gépem?
Intel Pentium Dual-Core E5300 2,6 Ghz
2GB 800MHZ Kingmax RAM
GeForce 9500 GT
win xp
persze hogy erezned, bar a vga-t ha csereled es a procit huzod akkor meg jobban
Intel Pentium Dual-Core E5300 2,6 Ghz
2GB 800MHZ Kingmax RAM
GeForce 9500 GT
win xp
pukkancs:ha ddr 2-es akkor nem lehet 1600 mh-es legalábbis nem látam még olyant ha van ojan küldj egy linket létszi hogy hol találtad
nemtom, nekem a CPU-Z ezt mutatta
Type: DDR2
Channels # Single
Size 2048 MBytes
NB Frequency: 1607MHz
DRAM Frequency: 401.8MHz
FSB: DRAM 1:2
Hali!
azt kérdezném h e között a 2 ram között mennyi különbség van sebességbem? mert annyira irogatjátokh igy gyorsabb guy gyorsabb, de mondjuk fullhd-ban max beallitasoknal jatekokban ez érzékelhető is v nem?
mert ha mondjuk dob rajta 5 fps-t akk azt mondom ok megéri de ha semmit akkor nem látom értelmüket!
válaszaitokra NAGYON kiváncsi lennék😀
a két szóban forgó ram-->
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
és
KINGSTON HyperX 4096MB DDR3 1600MHz CL9
A Kingston gyorsabb, De jateknal kapsz talan 2 FPS-t. Winrarnal, meg ilyen hasonlo dolgoknal jon elo, hogy nagyobb a sebessege, jateknal csak akkor, ha kijelzi, de latni nem fogod.
azt kérdezném h e között a 2 ram között mennyi különbség van sebességbem? mert annyira irogatjátokh igy gyorsabb guy gyorsabb, de mondjuk fullhd-ban max beallitasoknal jatekokban ez érzékelhető is v nem?
mert ha mondjuk dob rajta 5 fps-t akk azt mondom ok megéri de ha semmit akkor nem látom értelmüket!
válaszaitokra NAGYON kiváncsi lennék😀
a két szóban forgó ram-->
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
és
KINGSTON HyperX 4096MB DDR3 1600MHz CL9
4 GB DDR3 1600 MHz HyperX Kingston 12k
Inkább ilyet.
HyperX nagyon jó széria.
és h amd-s rendszerbe megállná-e a helyét, meg megéri-e jobban, mint a Kingston HiperX?
Szerk: ha lehet, akk a profilomba írjátok már meg, mivel nem nagyon leszek ma már gépnél...
Véleményt szeretnék erről:
http://szamitogepalkatreszbolt.hu/webshop/a-data-4gb-ddr3-1600mhz-kit2x2gb-pc3-12800-gamin-2/
Érdemes lenne megvegyem?
Most akarok új lapot is.
Előre is köszi!
Hali!
Mivel Dual Channel-ben nem fog valszeg működni kingmax-al sem, igazábol mindegy milyent veszel. Azért azt nézd, hogy órajelre és késleltetésre, stb stimmeljenek...
De persze ha ugyanolyan kingmax-ot veszel, mint a korábbi memód baj nem lehet belőle 😀 (ártani nem használ)
Mert miért ne működne Kingmax modulokkal a dual channel? 😃 Akár különböző méretűek, órajelűek és időzítésűek is lehetnek... Persze ha az órajel és az időzítés eltér, akkor a lassabb értékekre fogja beállítani a gép automatikusan.
Mivel Dual Channel-ben nem fog valszeg működni kingmax-al sem, igazábol mindegy milyent veszel. Azért azt nézd, hogy órajelre és késleltetésre, stb stimmeljenek...
De persze ha ugyanolyan kingmax-ot veszel, mint a korábbi memód baj nem lehet belőle 😀 (ártani nem használ)
Nah úgy néz ki sikerült.
Az új procim neve: QuadCore AMD Phenom II X4 B35, 2900 MHz (14.5 x 200)
Köszönöm szépen 😀
Akkor a memóriát amit ajánlottál pár napon belül beújítom, köszönöm.
Na az f*sza, gratulálok! 😀 Egyébként most találtam nem XMP-s 1333MHz-es CL7-es modulokat, és jóval olcsóbb, mint amit korábban ajánlottam: [LINK] Az a GeIL 1333MHz CL6-os, de csak XMP-vel, azaz csak Intel rendszerben. AMD-ben 1333MHz CL7-en működik, mint ez a Kingston, viszont ez lényegesen olcsóbb. 😀
Rendben akkor ilyet veszek. Köszi szépen.
Nah úgy néz ki sikerült.
Köszönöm szépen 😀
Na az f*sza, gratulálok! 😀 Egyébként most találtam nem XMP-s 1333MHz-es CL7-es modulokat, és jóval olcsóbb, mint amit korábban ajánlottam: [LINK] Az a GeIL 1333MHz CL6-os, de csak XMP-vel, azaz csak Intel rendszerben. AMD-ben 1333MHz CL7-en működik, mint ez a Kingston, viszont ez lényegesen olcsóbb. 😀
Köszönöm szépen 😀
szal egy próbát mindenképp megér 😀
A bios frissítés csak annyi, hogy feltelepítem amit linkeltél és kész is?
Meg egy újraindítás. 😜 Remélem jó prcid van. Bátyám Phenom II X2-je simán megy 4 maggal. 😀
Köszönöm az ajánlást, megfogadom. Igazából azért szerettem volna minnél nagyobbat hogy fussanak szépen az új játékok is. De ha azt mondod ez is elég akkor oké. A procin ilyen dolgokat még nem csináltam mert igazából nem is tudom, hogy kell. De szivesen megcsinálnám ha nem bonyolult. Köszi.
Nem tudom, hogy a te alaplapodnál pontosan hogyan működik, de olyat kell keresni a biosban, hogy ACC(ez a mag/L3 Cache feloldó cucc). De valószínűleg előtte frissíteni kell a biost: [url]http://europe.asrock.com/downloadsite/bios/AM3/M3A770DE(1.70)WIN.zip[/url] Miután megvan a frissítés, megkeresed ezt az ACC-t a biosban, és enabled-re vagy auto-ra kell általában állítani, aztán save and exit, és már megy is ha szerencséd van. 😀 Ha nincs szerencséd, akkor valószínűleg nem tud majd bootolni a vindóz, akkor csak annyit kell tenned, hogy ismét kikapcsolod az ACC-t. Egy próbát mindenféleképpen megér, mert könnyen lehet egy 20-25eFt-os prociból 35-40eFt-osat csinálni így. 😃
Sziasztok.
A gépem:
Cpu: TripleCore AMD Athlon II X3 435, 2900 MHz (14.5 x 200)
Alaplap: ASRock M3A770DE (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Videokártya: Ati Radeon HD 5830
Táp: 450W Chieftec Delta
Merevlemez: 500 gb
Samsung dvd író
Szeretnék venni memóriát kb. 30 ezer körül. Én ezt néztem ki: GeIL Ultra GU36GB1800C8TC 6GB DDR3 1800MHz
Mi a véleményetek róla? Kellene-e nagyobb táp ha berakom a memóriákat vagy ezzel is működne? Köszönöm előre is.
Táp biztos nem kell, de tripple channel? 😀 Egy ilyen gépbe elég a 4GB is, ráadásul csak dual channelbe mennek a modulok, úgyhogy én ezt ajánlom: [LINK] Nekem is ilyen van, és nagyon jól szuperál. 😀 A procin próbáltad a 4magosítást, meg az L3 cache feloldását? Az még hasznos dolog lenne!
A gépem:
Cpu: TripleCore AMD Athlon II X3 435, 2900 MHz (14.5 x 200)
Alaplap: ASRock M3A770DE (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Videokártya: Ati Radeon HD 5830
Táp: 450W Chieftec Delta
Merevlemez: 500 gb
Samsung dvd író
Szeretnék venni memóriát kb. 30 ezer körül. Én ezt néztem ki: GeIL Ultra GU36GB1800C8TC 6GB DDR3 1800MHz
Mi a véleményetek róla? Kellene-e nagyobb táp ha berakom a memóriákat vagy ezzel is működne? Köszönöm előre is.
de ha már GeiL, inkább Value Plus-t vegyél, kb ugyan annyiba kerül, csak van rajta hűtőborda, ami nem hátrány
Köszi szépen,akkor GeiL-t veszek 😃
Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb memória? a
4GB 1333MHz RAM Corsair XMS3 kit (2X2GB) vagy a
4GB 1333MHz DDR3 RAM Geil Black DRAGON Kit (2x2GB)
Jó lenne a kérdés megválaszolása előtt tudni, hogy melyiket milyen áron vennéd, és melyiknek milyen az időzítése. 😀 Egyébként mindkét márka nagyon jó. Bár hallottam már olyat, hogy egyes nem akarok hülyeséget mondani, de mintha csak a Gigabyte - alaplapok nem szeretik a GeIL modulokat. Nálam minden esetre nagyon jól muzsikálnak a GeIL modulok! 😀 Az enyémek XMP-vel tudnak 1333MHz CL6-os, AMD rendszerben ez CL7, és nekem most az AMD rendszeremben 1600MHz CL7-en megy, ami nagyon jó eredmény(igaz a teljesen stabil működéshez kell is neki az 1,8V, ami már annyira nem szép, mert ezt elvileg 1,6V körül kellene teljesítenie XMP-vel 😃 de ez persze nem a modul hibája). 😀
Hello.
Úgy tudom hogy a Corsairt jobban lehet tuningolni. A Dragont annyira nem ismerem.
Az GeIL, nem Dragon. 😃
Úgy tudom hogy a Corsairt jobban lehet tuningolni. A Dragont annyira nem ismerem.
4GB 1333MHz RAM Corsair XMS3 kit (2X2GB) vagy a
4GB 1333MHz DDR3 RAM Geil Black DRAGON Kit (2x2GB)
akkor milyen DDR2-es ramot éri meg venni? mert nekem DDR2-es kéne, csak nem tudom mennyire számít az időzítés, most csak egy alap kingmax DDR2 1066-osom van
[url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=11799&back=Mem%F3ria[/url]