Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával Win 10-en, hogy el szeretnék távolítani egy programot, de nem engedi és azt írja ki, hogy nem megfelelő a jogosultságom, lépjek kapcsolatba a rendszergazdával. De csak én használom a gépet, és a gépház fiókbeállításnál a felhasználóm alatt szerepel a rendszergazda megjelölés. Próbáltam a rejtett rendszergazdai fiókkal is a programeltávolítást de ott is hasonló üzenet fogad.
Tipp, hogy hogyan lehetne megoldani?
Köszi!
0
0
0
0
Krissz avatar
Win 8.1 es laptopoknál, általában ha matricás akkor az az alján lessz felragasztva. De AIDA ban megtudod majd nézni ha esetleg nincsrácimkézve a kulcs.
0
0
0
0
gatya123 avatar
a 1511-es verzióval próbálta már valaki a tiszta telepítést eredeti win 8.1 kulcs megadásával? Müködik? Holnap jön az új notesz 8.1-el, de a képek alapján nincs sehol feltüntetve a win kulcs, hogy tudom megkeresni?
0
0
0
0
csuz-li avatar
legard:
A win10-ben nincs bejelentkezési hang alapból.
Appot úgy tudsz törölni, hogy jobb gombbal rákattintasz az ikonjára (nem az asztali ikonra, hanem a startmenün belül) és kiválasztod az eltávolítást. Ha app volt, akkor leszedi simán, ha meg program, akkor megnyitja a klasszikus "programok eltávolítása" ablakot.
Ha lassabb, mint a win7, akkor ott valamit elszúrtál a telepítésnél. Én win7-ről váltottam és sokkal gyorsabban áll fel. De más gépeken is, amiket telepítettem, érezhető volt a javulás.
Játékok alatt is jobban teljesít. Ráadásul az AMD fx CPU magjait is okosabban kezeli: nem magonként, hanem modulonként kapcsolgatja ki és be.
0
0
0
0
hangzoj avatar
Van még 1-2 apróság, ma reggel csak másodjára kapcsolt be a gép... megállt a töltés winlogónál, restart és betöltött.. A másik nekem sokkal lassabb a be-ki kapcsolási idő mint windows 7-nél. Lehet,hogy aktivátor miatt?(kms) Játékoknál sem vettem észre, hogy jobban teljesítene talán kevesebb vramot,ramot eszik ugyanazon a grafikán. Úgy maga az oprendszer 5 perc alatt betanulható mi hol van.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Hangok vannak. A bejelentkezés nálam leörökölte a Win7 hangját, viszont az értesítőhangok meg hasonlók ilyen kis aranyos és kurvára idegesítő zongora meg nem tudom milyen dallamok.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Csinálsz egy mappát, beleteszed a képeket amiket szeretnél, és kiválasztod azt a mappát a diavetítésnél 😀 hang nincs (legalább is nekem)
0
0
0
0
hangzoj avatar
Feltelepítettem, tetszik is, viszont MS Edget hogy tudom törölni? Meg az összes olyan app-ot amit nem használok? Hogy tudok úgy beállítani diavetítést, hogy csak azok a képek legyenek amiket én akarok?
Az utolsó meg, hogy nincs se bejelentkező hang meg semmi értesítő hang?
0
0
0
0
Krissz avatar
Sztem ott is meglehet, nem mondom tutira, de nézz szét ott is 😀 pl: usb power cimen v hasonlon

Ha teszel fel másik vírus írtót, elvileg kilövi a defendert.
Nálam így volt Smart Security val, lekapcsolta tűzfalamat is meg defendert is, és ő irányítja tovább.
0
0
0
0
Bixorly avatar
Üdv mindenki.. Azt szeretném kérdezni, hogy valai nem tudja, hogy hogy lehet kilőni a windows defender-t? Túl sok memóriát fogyaszt, és más antivírust akarok használni..
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Es asus uefi-ben is lehet? Mert hagyomanyos biosom nekem mar egyaltalan nincs. Nincs valasztas sem, hogy EZ mode vagy masik.

A frissitesekhez annyi volt irva Microsoft oldalan, hogy open NAT kell, ami nem tudom pontosan, hogy mi. Nem tudom, hogy ez segitseg-e 😃 Ennyit lattam labjegyzetben, meg hogy windows update-t automatikuson vagy rakerdezoson kell hagyni, es nem szabad blokkolni. De ezekhez nem ertek.
0
0
0
0
Krissz avatar
BudaiK
Azt régebbi gépeknél legalábbis, úgyvolt hogy: alaplapon kellet bejumperelni, vagy BIOS-ban.

szilver
hátsz nemtok most hirtelen tippet adni, esetleg egy újratelepítés az új build verziósal, áthidalhatja a problémát. 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
szilver: Microsoft ToolKitel frissited és nem veszik el semmid., ugyan az lesz, mint ha Windows Updaten csinálnád. Nekem a laptopon pro van és még semmi frissítés, arra gondoltam, hogy lehet, hogy a routeren valami port nincsen engedélyezve, vagy valami blokolja pl tűzfal.
0
0
0
0
szilver avatar
Krissz:10240.De gondom van a windows update-el egyáltalán nem talál frissítéseket :/ pedig eddig jó volt,de egy hónapja semmi.Ha meg leszedek egy újat akkor meg veszik minden feltelepített cuccom gondolom.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nalam annyi problema van, hogy kikapcsolas utan a gep ebren hagyja az USB portokat. Ez hiba, vagy beallithato valahol?
0
0
0
0
Krissz avatar
szilver: az hanyas build? mert az uj az ilyen..., mint lentebb
https://kepfeltoltes.hu/151130/ScreenShot_20151130053444_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
szilver avatar
BudaiK:Azért látom van különbség a build között 😲 de nálam van valami gubanc most nézem :/

nah ez most mitől lehet nekem? mi ez a 6.97giga használható?? 😲

https://kepfeltoltes.hu/151130/wtf_www.kepfeltoltes.hu_.png

Megoldódott! msconfig-ban ki kellett vennem a pipát a memória résznél.
0
0
0
0
gaborw avatar
Sziasztok! Enterprise-ra másnak megjött már az őszi frissités? Nálam se asztalin, sem laptopon nem jött meg! Köszi a válaszokat előre is!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nos föltelepült. Semmim sem veszett oda, így még ajánlani is tudom a nem eredeti windows-osoknak az updatet! Elég könnyen kijátszható a rendszer, mivel (fake) Win 7 Ultimate 64-bit volt fönt ezért automatikusan a Win 10 Pro verziót kaptam meg. Teljesen ingyen!
Bár a bootolási idejében nem vettem észre nagy változást, játékok alatt nagyobb teljesítménye van.
https://kepfeltoltes.hu/151129/1212883205Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Bronson avatar
Én újratelepítéskor mindig a clean installt részesítem előnyben. Tuti nem lesz semmi gebasz, ami meg annyira fontos, azt le kell menteni dvd-re, pendrive, felhő, külső hdd akármire.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Hat aktivalva volt, de soha nem volt frssitve, mindig le volt tiltva, es teljesen az els 6.1es verzio volt.
0
0
0
0
Liptik avatar
BudaiK: Igen, de aktiváltad nem? Akkor eredetinek veszi.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Most telepit. Eddig semmi baja, es a rendszerellenorzesekkor sem mutatott semmi fennakadast. Termeszetesen bepipaltam, hogy tartson meg mindent, de meg mindig attol felek, hogy most nem eredetire elepul :/
0
0
0
0
Liptik avatar
Ha bepipálod a dolgokat, akkor nem fognak elveszni.
0
0
0
0
Jongir avatar
Szerintem ne lavírozz. "Elvileg" nem fog elveszni semmid ha frissítesz... de ha valami balul sül el (volt már párszor ilyen) jobb ha mindent lementesz előtte TUTIRA(!!) és akkor úgy ülhetsz neki, hogy nyugodtan...
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok. Gyors és fontos kérdésem lenne!

Wondowsos gépemen egy nem eredeti Win7 Ultimate 64-bit fut, SP1 meg minden cucc nélkül. Frissítések sem voltak soha engedélyezve.
Most rámentem, a windows honlapján, a Win10-es frissítésre, és most elkezdte letölteni a Win10-et.
Szerintetek, ha elkezdem telepíteni, akkor lehet belőle probléma? Nagyon nem szeretném elveszteni a cuccaimat.
Kérlek válaszoljatok, kicsit félek.
0
0
0
0
winrar avatar
kenyerlangoss: Van, csak a start menüvel van egybeépítve és neked kell bekapcsolnod és beállítanod.
0
0
0
0
Krissz avatar
Persze hogy, van. Alapértelmezetten is ujratelepités után alapbol fogad pár alapértelmezett csempe, természetesen testreszabhatók.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Windows 10-en már nincs ilyen csempés felület? Vagy csak én nem találom?
0
0
0
0
szilver avatar
Egy kis segítség kellene.Hogyan tudom újra telepíteni a sikertelen frissítéseket?Mert szerintem automatikusan nem kezdte ujra letölteni őket,és ha rákeresek a windows update-ben akkor mindig azt kapom hogy naprakész minden.
0
0
0
0
Liptik avatar
A laptopon még mindig nem találja a frissítést, az lehet, hogy valami port nincs nyitva?
0
0
0
0
Subaru avatar
GodSie
haveromnak is ez a problémája vele, elvileg kikell kapcsolni valami keresőt meg még valamit cmd-be és akkor jó lesz, neten nézz utána
0
0
0
0
GodSie avatar
Hihetetlen szr ...HDD 100/ csomószor pedig semmit nem csinálok...valahol -10fpsl kevesebb van!
0
0
0
0
csuz-li avatar
ROBIXX: win7-hez képest sokkal jobb. 8.1-hez képest meg kb ugyan az. dx 12 viszont csak win10-hez van, így egy idő után ez már nem lesz kérdés...
0
0
0
0
no avatar
Hello mindenkinek!
Egy kérdésem lenne! Win7et használok,nemszeretnék váltani 10re viszont tetszik maga a kinézete. Találtam egy ilyen témát ami átalakítja a Win7 kinézetét de már régebben is próbálkoztam vele de akkor tönkrevágtam az egész Windowst... Vannak jól,hiba nélkül müködő témák?
0
0
0
0
csuz-li avatar
legard: Én egy win7 home-ról cseréltem win10 home verzióra. Szóval csak ezzel van hosszútávú tapasztalatom, de ez alapján azt mondom, hogy megéri, mert jelentősen gyorsabb lesz. A belakottságról annyit, hogy több tucat gép frissítése után úgy látom, hogy a beállításokat és fájlokat át lehet menteni, de az a megoldás, hogy a már telepített programok is átkerüljenek az új oprendszer alá az esetek egy jelentős részében nem működik, az eredmény néha siralmas: akadások, összeomlások. Szóval érdemes hagyni a programokat és inkább újratelepíteni őket az új rendszeren.
0
0
0
0
hangzoj avatar
Megéri egy jól belakott win7 ultimatet, a legújabb win 10 prora cserélni?
0
0
0
0
ImSzaki avatar
Valaki játszik windows 10-en a The Crew-val ps4 kontrolerrel?
És ha igen akkor felismeri rendesen a játék? Mert nekem nem nagyon.
0
0
0
0
Krissz avatar
Driver & BIOS ROM Update et kihagyhatod, de a többi megegyezik:
[LINK]

Bootolható USB készítéshez: Rufus
Win 10 ISO-t, fenti oldalon találsz, x64-et keress.
Általában a drivereket feliszokta ismerni, ha netre van kapcsolva.
Telepitési idő: nálam 5 perc volt.
(végülis next next exit es ez is a telepités, de fenti leirásban jobban közlik)
A pendriverol mielőtt nekikezdenél szedj le mindent, mivel leformázza.

Hirtelen ennyit fűznék hozzá, ha kimaradt véletlen vmi többiek potolhatnak 😃
Sok Sikert !

** Még én ezt pötyögtem addig megeloztek, de még annyit hogy KMS aktiválja.
0
0
0
0
no avatar
http://www.microsoft.com/hu-hu/download/windows-usb-dvd-download-tool

Ezt letöltöd, képfájlt beilleszted, kéri majd hogy mire rakja, pendrive-ot kiválasztod, felpakolja szép lassan (előtte kérni fogja mindenképp hogy formázza), mihelyst végez mehet róla a boot.

Van hozzá aktivátor, ha nem akarsz pénzt kidobni érte.
0
0
0
0
tibi2013 avatar
Üdv! Új gépem lesz jövőhéten, és hát nem szeretnék 30 ezer forintokat kipengetni egy új Windowsért, a régebbi gépemen meg még XP volt. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám felrakni a Windows 10-et az új gépre? Tudtommal mind az alaplap, mind a processzor, meg a videokártya is támogatja a Windows 10-et. Valaki le tudná írni lépésről lépésre? USB kulcs létrehozásán gondolkozom, van egy 16 gigás pendriveom.
0
0
0
0
Liptik avatar
Már van Microsoft Office 2016.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
A windows-nál a gépházban a aktiválás fülnél ott az van irva hogy windows aktiválva van.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha a windows azt irja hogy aktiválva van, akkor az aida lényegtelen...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Hello
Ma tisztán ujra telepítetem a windowsot mert vírusos lett a gép.Most a z a bajom hogy nem fogadja el a licenc kodot amit windwos 8.1-hez kaptam.De a viszont az van hogy a aktiválásnál azt írja hogy windows 10 aktiválva van.De az aida-ban a licencnél az van írva hogy tria version.Most ez hogy van?
Egyáltalán el e fogja fogadni a windows 8.1 kodját vagy magátol aktiválta magát a windows?
Válaszokat köszönöm.
0
0
0
0
Bixorly avatar
Üdv... Most kb 2 hónapja frissítettem. na jó 3 laptopot Windows 7 prof.-ról Windows 10 pro 64 bit-re Most kaptam egy gépet, amit Windows 7 Ultimate 64 bittel kaptam, még mindig lehet ingyen frissíteni nem igaz?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció