Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Melyik lenne jobb?
Corsair Dominator 8GB
Corsair XMS3 8GB
Corsair Vengeance 8GB
Melyik a legjobb? Tuningolhatás meg minden terén.
Én a Corsair Vengeance 8GB-ot ajánlom! nekem az van vagy is egy Corsair Vengeance 8GB 1866Mhz-s és nagyon jó! a Corsair DOminator az is hasonlóan jó mint a Vengeance (valamivel jobb is) de viszont az drágább.
Corsair Dominator 8GB
Corsair XMS3 8GB
Corsair Vengeance 8GB
Melyik a legjobb? Tuningolhatás meg minden terén.
Kingmax DDR2 800 MHz ramot:
[url]http://www.***/webshop/product/_kingmax_2048mb_ddr2_800mhz/18649[/url]
**** helyere ipon
Effekty órajel: 800 MHZ
DIMM1: Kingmax KLDE88F-B8KB5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Jelenleg ennyi infóm van... a progit letöltöttem...holnap bele kukkantok, most megyek, de tényleg köszönöm a segítséget mindenkinek, aki ebből meg tudja állapítani hogy milyen RAM-ot vegyek az légyszíves írja nekem ide 😀 Sziasztok (majd holnap felnézek még)
1: toltsd le a CPU-z nevu programot ha nincsen.
2: nyisd meg, ott van felul egy ful hogy "memory"
3: ott van egy lenyilo menu hogy "dimm1, dimm2"
4: megnezed milyen van benne, gyarto, orajel felirod
5: Amit ott leir orajelet, az a VALODI orajele, a boltban viszont EFFEKTIV orajeleket irnak. Ezert, amit ott latsz orajelet, azt szorozd meg 2-vel, es akkor kijon az EFFEKTIV.
6: keress ugyanolyan markaju es orajelu RAM-ot valahol
7: Vedd meg
8: tedd be
9: elvezd a memoriat
10: dicsekedj a zsir uj ramoddal itt 😆
DIMM1: Kingmax KLDE88F-B8KB5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
A rendszer memória az nem megjeleníthető...mert trial verzióm van :/
EVEREST\Számítógép\Összegzés és ott az Alaplap kategóriában a Rendszermemória kell, meg az alatta lévő (DIMM1, ha van DIMM2 akkor az is jöhet, de nem fontos, az első is írja a Mhz-et).
Effekty órajel: 800 MHZ
És ezek a memória busz tulajdonságai közt voltak, melyik a jó?
Köszönöm egyébként hogy ennyi segítőkész ember van 😀
Busz típusa: Intel AGTL +
Nem tudom miről beszélek, everestből olvasom 😀
Köszönöm a segítséget.... everest programmal átnéztem....
Találtam egy olyat hogy :
Memória busz tulajdonságai / Busz típusa / DDR2 SD RAM ...ez lenne az? 😀
ddr2 de mi a márkálya az alaplapnak és milyen a tipusa?
Találtam egy olyat hogy :
Memória busz tulajdonságai / Busz típusa / DDR2 SD RAM ...ez lenne az? 😀
Kéne tudni az alaplapod vagy inkább a ramod típusát. Everest nevű program kiírja azt is, hogy DDR hányas kell bele, és hogy milyen sebességű (eltérő is működik, de a lassabb lekorlátozza a gyorsabbat)
Szeretnék venni a gépembe Ram-ot ...
De nem tudom hogy milyen infókat kellene tudni arról hogy ne legyn a vásárlásnál probléma.... DRR hányas kell??
A Választ előre is köszönöm 😀
Amugy a ramál a foglalat számit nem ddr,ddr2,ddr3 nem meg a MHz az számit-e h 1 ram DDR3 1333MHz Value Ram az mind1 h Value RAM nem?
Érdekelne hogy nekem van 2 GB ramom és ha veszek még 2 GB ramot akkor menyivel fognak jobban futni a játékok ? (kb)
6-ot ne vegyél, mert az tri-channel-es ami felesleges, és a 2600K-nál nem láttam h kezelné a tri-channel, de ez nem tudom mit jelent, 8 az igen jó lenne, ha tudod akkor 2x4BG-t vegyél az ugy állat lenne
Van egy ASROCK alaplap (most a tipusa nem tudom milyen, de van)
socket 478-as proci megy bele,(de HT-s is, szoval virtualisan lehet 2 magos) PCI-e van rajta, meg DDR ram slotok.
nem tudom, hogy mennyi, de szerintem 2, abba megy 2 GB.
De hat annyi eleg is, a Pentiumok meg a celeronok ugysem fognak sokkal tobbet tudni a 2 giga ramnal hogy az keves legyen.
socket 478-as proci megy bele,(de HT-s is, szoval virtualisan lehet 2 magos) PCI-e van rajta, meg DDR ram slotok.
nem tudom, hogy mennyi, de szerintem 2, abba megy 2 GB.
De hat annyi eleg is, a Pentiumok meg a celeronok ugysem fognak sokkal tobbet tudni a 2 giga ramnal hogy az keves legyen.
sziasztok!
Ha vennék most 2x2 GB A-data memóriát az új gépembe és 2 év múlva vennék bele ebből a fajtából még 2x2 GB-ot akkor rendesen működne?
Igen.
Ha vennék most 2x2 GB A-data memóriát az új gépembe és 2 év múlva vennék bele ebből a fajtából még 2x2 GB-ot akkor rendesen működne?
Ezt érdemeseb megvenni? (tudom, nem a jó topic)
De szerintem mire újra gépet újítok, lesz már DDR4 es memória
Ezeket találtam.
GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 31k
vagy
Asus P8P67 LE 33k
8 GB DDR3 1866 MHz Corsair Vengeance 27k ezt venném.
Kingston HyperX 8 GB 1600 MHz DDR3 23k
Tesla GoD ha nem kezeli minek bele?😀
30-36 ezer (+- egy kevés) körül valaki tudna nekem mondani egy 8GB os memória kitet? (lehetőleg 2 Chanel kit) Köszönöm előre!
Abba az alaplapba amit kinéztél csak 1333-as mehet.
30-36 ezer (+- egy kevés) körül valaki tudna nekem mondani egy 8GB os memória kitet? (lehetőleg 2 Chanel kit) Köszönöm előre!
23-ért láttam 4x2 GB corsair ramot (quad channel-es).
[url]http://***/?product_id=165119[/url]