Milyen merevlemezt vegyek?
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok! Nekem is szükségem lesz még egy merevlemezre 2TB méretűre ami egy dokkoló egységben lenne és csak adatok tárolására használnám. Ezt néztem ki : Western Digital 2TB 7200rpm SATA-300 64MB Green WD20EARS vagy SAMSUNG 2TB 5400rpm SATA-300 32MB HD204UI/CE Melyiket kéne választni?
Erre gondoltam :
Western Digital Caviar Green Power 500GB, 32MB, SATA 2
Es lenne egy kerdesem is:
mit jelent a hdd-knel az a BUFFER, s az mire jo???lattam h egyiknek nagyobb, masiknal kisebb😃
Szeretnek venni egy uj merevlemezt 500gb-osat. Azt nem tudom h mien markaju eri meg jobban: WD vagy a Samsung
Meik a jobb gyorsaság és élettartam szempontjából, de az élettartam fontosabb😃
1. [LINK]
2. [LINK]
A Samsung gyorsabb, az élettartam meg sok mindenen múlik, de mindkettőre 3 év garancia van. 😀
1. [LINK]
2. [LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ezek közül válassz
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ezek közül válassz
Sziasztok!
Külső merevlemezt szeretnék, 1000 GB-osat. Szeretném ha ajánlanátok egy jó középkategóriásat. Köszönöm előre is.
Külső merevlemezt szeretnék, 1000 GB-osat. Szeretném ha ajánlanátok egy jó középkategóriásat. Köszönöm előre is.
Megfelel? Vagy kisebb kell? Mert 3.5"-ös
Ha valaki adattárolásra keres nagy tárkapacitású HDD-t annak nagyon ajánlom a Samsung HD402UI 2TB! Nagyon gyors és csendes! De csak adattárolásra ajánlom windows alá lassú lenne mert 5400rpm es!
Ja csakhogy 3gbps is 380mb/s szoval boven eleg mert egy hdd max 150el masol es sata ketto kompatibilis 100% ban sata 3 mal
és akkor mi értelme a 6gbps eknek ha még a 3mat se használja ki? mihez van akkor a sata 3om?
Az az SSD-k nek kell már azok vannak már ilyen 300-400MB/s környékén! Azt mondom mindkét WD hdd nagyon jó és gyors és megbízható! A 64MB gyorsítótár viszont nem biztos hogy megér 4000 ret!
hát ssd ből meg nem lesz rendszer futtató 😀 köszi az infot
Ja csakhogy 3gbps is 380mb/s szoval boven eleg mert egy hdd max 150el masol es sata ketto kompatibilis 100% ban sata 3 mal
és akkor mi értelme a 6gbps eknek ha még a 3mat se használja ki? mihez van akkor a sata 3om?
Az az SSD-k nek kell már azok vannak már ilyen 300-400MB/s környékén! Azt mondom mindkét WD hdd nagyon jó és gyors és megbízható! A 64MB gyorsítótár viszont nem biztos hogy megér 4000 ret!
A sata3 nem jelent semmifele teljesitmeny tobbletet.amugy a wd ezen merevlemezei eleg jok
hát azé valamenyit jelent mert 3 helyet 6Gbps el másol.
de leginkább az érdekel hogy a sata 2 eset vennék akkor ha azt bedugom sata 3 ms csatlakozóba akkor még mindig csak sata 2 ővel tok másolni.
meg nem akarok zürt hogy most mükszik vagy nem feleslegesen pénzt nem szeretnék kiadni pénzt
vennék egy új hdd-t a régi megadta magát.
mivel új gép van ami sata 3mas csatlakozóval van tele így egy ilyen vinyóra gondoltam. de mivel ezek a vinyók drágák még így csak 1 példányt néztem illetve 2őt de csak kicsibe térnek el.
ez az egyik: [LINK]
ez a másik: [LINK]
én a 2. ra gondoltam mert 64 mb os és 5 év garis megéri lyenbe befektetni vagy inkább sata 2 és abból nagyobb
Az összes Caviar Green vinyó 5400 Rpm-es, és rendszervinyónak senki ne használja, csak adattárolásra jó!
Nem lesz gond csak ezek alapvetően adattároló hdd-k mert alacsony fotdulatúak így halkak és az alacsony fordulattal együtt lassabbak mint a 7200rpm esek ezért mondta hogy ne használja senki! Csak annyi hogy továbbtöltenek majd a programok meg a windows!
Az összes Caviar Green vinyó 5400 Rpm-es, és rendszervinyónak senki ne használja, csak adattárolásra jó!
Nem lesz gond csak ezek alapvetően adattároló hdd-k mert alacsony fotdulatúak így halkak és az alacsony fordulattal együtt lassabbak mint a 7200rpm esek ezért mondta hogy ne használja senki! Csak annyi hogy továbbtöltenek majd a programok meg a windows!
Én holnap rendelek egy Samsung hd204ui F4 2TB os hdd-t
5400rpm es viszon ahhoz képest kegyetlenül veszett gyors
[LINK]
jól tudtam én akkor.
a boltokban mindig 7200Rpm-nek írják. de valójában csak 5400Rpm-esek.
Bár mind1 lehet rosszul tudom ezt. de rendszerfájlok tárolására akkor sem ajánlom.
az 1TB-os Caviar Green tudomásom szerint csak 5400rpm es. a Caviar Green-t csak tárolásra tudom ajánlani, rendszerfilek telepítésére nem mert nagyon lassú hozzá.
rosszultudod mert 7200rpm es
'Belső/Külső: Belső merevlemez, Kapacitás: 1000 GB, Fordulatszám: 7200 rpm, Cache mérete: 64 MB'
boltba 45 és az nem is 7200 as csak 5900 as
[url]http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?art=9414,3346235,SEAGATE_Barracuda_LP_2_TB_merevlemez_5900_fordul[/url]